08 Σεπτεμβρίου 2023

Χωρίς τέλος η τραγωδία: Στους 10 οι νεκροί! – «Υπάρχουν πτώματα στον δρόμο» – Ανατριχιαστικές εικόνες στη Καρδίτσα (upd)

Σοκ και δέοςΤο σοκ και δέος έρχεται από την Καρδίτσα

«Είμαστε 50 εγκλωβισμένοι στο σπίτι μου», λέει κάτοικος - Νύχτα αγωνίας στη Λάρισα
08.09.2023 | 21:28μμ


Newsroom | email: fyllokaiftero@gmail.com

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 17:13) Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στη Θεσσαλία, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται διαρκώς, αφού ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δέκα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ συνεχίζουν να αγνοούνται τέσσερις. Να σημειωθεί ότι υπήρξαν πληροφορίες για ένδεκα νεκρούς, αλλά διαψεύδονται.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το απόγευμα της Παρασκευής στην επίσημη ενημέρωσή του υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, δέκα είναι μέχρι αυτή την ώρα οι -επίσημα καταγεγραμμένοι- νεκροί από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Θεσσαλία, προσθέτοντας πως οι αγνοούμενοι στην ευρύτερη περιοχή είναι τέσσερις.

Συγκεκριμένα δύο εντοπίστηκαν στον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ πριν από λίγο εντοπίστηκε η σορός γυναίκας στην παραλία Θεοτόκου, κοντά στην περιοχή Λυρή, στο Νότιο Πήλιο.

Η σορός περισυνελέγη από στελέχη της Πυροσβεστικής και έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Από εκεί θα διακομιστεί στο «Αχιλλοπούλειο».

Σε ενημέρωση για την κακοκαιρία, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει σε φράγμα και πρόσθεσε: «Προσοχή στα fake news».

«Η εικόνα στον Πηνειό ποταμό μας κρατά σε συνεχή επιφυλακή. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενταθούν», είπε ο κ. Κικίλιας.

Εικόνες που σοκάρουν στον Παλαμά

«Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνιγεί και δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει. Είναι σίγουρο, δεν είναι εικασία, γιατί πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στο δρόμο» είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Πολύζος, ενώ στο σπίτι του στον Παλαμά Καρδίτσας βρίσκονται αυτή τη στιγμή 50 άτομα εγκλωβισμένα.

«Στο σπίτι μου έχουμε 50 άτομα εγκλωβισμένα, δεν έχει έρθει κάνεις να μας δώσει νερό ακόμη, ό,τι έκαναν το έκαναν τα παιδιά από το χωριό, ούτε φαγητό. Και φαγητό τα παιδιά αυτά το έφεραν με βάρκες. Έχουμε καλέσει πυροσβέστες από χθες το βράδυ και ήρθαν σήμερα το πρωί και πήραν τη γυναίκα με το βρέφος και την έγκυο που ήταν εδώ» είπε.

Όπως προσέθεσε γύρω στα 200 άτομα από το χωριό κατέφτασαν στο σπίτι του και στη διπλανή καφετέρια για να γλυτώσουν.

Αναλυτικά τα στοιχεία για τους 10 νεκρούς:

Στις 5-09-2023 άνδρας 51 ετών που παρασύρθηκε στον Άγια Αικατερίνη Βόλου
Στις 6-09-2023 γυναίκα 87 ετών στο Πάλτση Πηλίου
Στις 6-09-2923 άνδρας 82 ετών στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας
Στις 7-09-2023 51 ετών στο Πετρωτό Δομοκού
Στις 7-9-2023 2 ηλικιωμένες (75 και 85) από οικία στην Αστρίτσα
Στις 8-09-2023 μια ηλικιωμένη στη Μαραθέα από οικία
Στις 8-09-2023 δυο γυναίκες από δύο διαφορετικές οικίες στον Παλαμά, η μια πνιγμένη και η άλλη καταπλακωμένη
Στις 8-09-2023, μια γυναίκα από την παραλία Θεοτόκος πλησίον του οικισμού Λυρή στο νοτιοανατολικό Πήλιο. Τη δικογραφία ανέλαβε το Λιμενικό επειδή εντοπίστηκε στην παραλιακή περιοχή. Μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Αργαλαστής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Βόλου.

Νύχτα αγωνίας στη Λάρισα

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στη Λάρισα καθώς σπάνε αναχώματα του Πηνειού με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν συνοικίες ενώ εκκενώνονται συνεχώς χωριά. Λίγο πριν τις 19:00 εστάλη νέο μήνυμα για εκκένωση της περιοχής Ιπποκράτης προς Αλκαζάρ και κέντρο της πόλης. Νωρίτερα εστάλησαν μηνύματα για εκκένωση των περιοχών Άγιος Θωμάς, Γιάννουλη, ενώ εκκενώθηκαν και οι εργατικές κατοικίες. Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα «ασύλληπτο» φαινόμενο, σχολιάζει ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, καθώς δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι αντίστοιχο στην πόλη.

«Δέκα μέτρα ο Πηνειός στην εξωτερική του κοίτη, δεν το έχει ξαναδεί στην ιστορία του» είπε και εξέφρασε τον φόβο του πως «αν μέσα στις επόμενες ώρες δεν πέσει η στάθμη του νερού ο κίνδυνος υπάρχει για την πόλη, κυρίως για τις παραπήνειες συνοικίες» και μάλιστα «σε μια πόλη που έχει τέλειο αποχετευτικό σύστημα».

.

Με πληροφορία από το pronious.gr

Ελλειψεις τροφίμων σε σούπερ μάρκετ της Καστοριάς

 8-9-2023 18:21 μμ

 Newsroom: fyllokaiftero@gmail.com

"Aδεια ράφια και ελλείψεις τροφίμων σε  πολλά σούπερ μάρκετ της Καστοριάς, μετά την βιβλική καταστροφή της Θεσσαλίας και την αδράνεια του κυβερνητικού μηχανισμού.

Στο γερμανικό κατάστημα Καστοριάς στο 40% τα ράφια ήταν άδεια. Βέβαια ένας άλλος λόγος που τα ράφια είναι άδεια από προϊόντα είναι ό,τι έρχονται σχεδόν καθημερινά, άλλα ειδικά το Σάββατο Αλβανοί από τον νέο δρόμο που έγινε με Περιφερειάρχη τον Θ. Καρυπίδη του ΣΥΡΙΖΑ με δαπάνη του Ελληνικού λαού για να έρχονται οι Αλβανοί, διότι  ένας ¨Ελληνας να πάει στην Αλβανία είναι απίθανο.

Το επόμενο διάστημα μετά την απίστευτη καταστροφή στην Θεσσαλία και την ανυπαρξία του κράτους , είναι βέβαιο ο,τι οι τιμές των τροφίμων θα εκτοξευτούν σε πρωτόγνωρες τιμές. 

Και αυτό με την προσπάθεια κερδοσκοπίας η οποία είναι χωρίς έλεγχο με την κυβέρνηση αυτή, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις που έγιναν για επικοινωνιακούς λόγους.