27 Απριλίου 2018

Δασκάλα στα βόρεια προάστια προτρέπει μαθητές δημοτικού να βρουν το άλλο τους μισό μεταξύ… συγγενών!

,

 

 

 

Οι γονείς ζητούν την άμεση απομάκρυνση της δασκάλας που παραλίγο να την… λιντσάρουν - Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις - Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι




ΣΧΟΛΙΟ: Ποτέ ξανά η χώρα δεν είχε τόσο απαράδεκτους εκπαιδευτικούς: αμόρφωτοι, άχρηστους, ανίκανους, μισέλληνες, ψυχάκηδες.
Κατάντια του εκπαιδευτικού σύστηματος που απαρτίζονται από τελειωμένους και καμένους αριστερούς και μπολσεβίκους.
Ένα εθνικό κράτος θα την είχε απολύσει σε δευτερόλεπτα και θα την είχε διαπομπεύσει κιόλας ώστε να μην δούλευε ποτέ ξανά με ανήλικους.

Στηρίζουμε Πούτιν και Ρωσία ενάντια στην Νέα τάξη




Θα σχολιάσω ως κόρη ΔΑΣΚΑΛΟΥ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ και ως έχουσα άμεση σχέση με την εκπαίδευση, για δεκαετίες...

Όχι... η εν λόγω δεν είναι εκπαιδευτικός... δεν είναι καν Άνθρωπος...


Εφόσον όλα αυτά που καταγγέλλονται από τους γονείς, ισχύουν (και δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω), τότε πρόκειται για διεστραμμένο υποκείμενο, που δυστυχώς πλάθει  ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΕΣ παιδικές ψυχές.

Δεν είναι η πρώτη... ο χώρος της εκπαίδευσης, διαθέτει πολλά τέτοια διεστραμμένα υποκείμενα και των δυο φύλων.

Ο χώρος της εκπαίδευσης, αλώθηκε πλήρως από το 1981 και εντεύθεν.

Επί ΠΑΣΟΚ, ισοπεδόθηκε η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ... επί ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, καλά κρατούσε η ισοπέδωση και επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μετατράπηκε σε εκπόρνευση ψυχών.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ "ΓΟΝΕΙΣ", ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΘΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Οι δυο πρώτες φωτό, είναι επιλογή μου



«Η αγάπη δεν έχει «ταμπέλες». Ο καθένας μπορεί να επιλέγει το άλλο του μισό. Μπορεί να είναι ακόμα και συγγενείς».  

Αυτό είναι το κείμενο το οποίο δασκάλα κ. Κ.Α. της Ε’ Δημοτικού, σε δημοτικό σχολείο των βορείων προαστίων, ζήτησε από τους μικρούς μαθητές της να αντιγράψουν από τον πίνακα στα τετράδια τους. Όταν τα παιδιά επέστρεψαν στο σπίτι, δείχνοντας τα στους γονείς τους τα εγκεφαλικά έρχονταν απανωτά.

Η συνέχεια εξόχως αποκαλυπτική με τους γονείς να ζητούν την άμεση απομάκρυνση της δασκάλας από το σχολείο μέχρι που λίγο έλειψε να την… λιντσάρουν.


Η απάντηση του διευθυντή του σχολείου


Κληθείς να σχολιάσει ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου, αρχικά επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός αποδίδοντας την δημοσιοποίηση της υπόθεσης σε απόπειρα… δημοσιογραφικού κανιβαλισμού, ενώ απέκρυψε πολύ σοβαρές πτυχές της υπόθεσης.

Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, παρέπεμψε στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να εγκρίνουν οι ανώτεροι του την επικοινωνία με δημοσιογράφους.

Πάντως, μεταξύ άλλων, άφησε να εννοηθεί ότι η δασκάλα δεν διδάσκει στους μαθητές άλλη από την προβλεπόμενη και επιτρεπόμενη ύλη από το υπουργείο Παιδείας, απέφυγε να σχολιάσει επί της ουσίας το περιεχόμενο του συγκεκριμένου «μαθήματος», αλλά παραδέχθηκε ότι μέχρι σήμερα η δασκάλα παραμένει στο σχολείο.

Όμως απέκρυψε το γεγονός ότι εναντίον της δασκάλας κινήθηκε άμεσα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ζητώντας και από τον ίδιο την απομάκρυνση της από το σχολικό περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απευθύνθηκε και σε σύμβουλο του υπουργείου Παιδείας με το ίδιο αίτημα.



«Η δασκάλα θα κληθεί για εξηγήσεις»

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή 20 Απριλίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια, δεν γνώριζε το παραμικρό για την υπόθεση, καθώς η υπηρεσία δεν ενημερώθηκε ποτέ από τον ίδιο τον διευθυντή του σχολείου, όπως ανέφεραν, αλλά μόλις την Παρασκευή από το Πρώτο Θέμα κατά την διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως είπαν στο Πρώτο Θέμα στενοί συνεργάτες του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ ΑΘήνας, κ. Ανδρώνη, δεν είχαν απολύτως καμία ενημέρωση για την περίπτωση της δασκάλας, ούτε για το κείμενο το οποίο ζήτησε η ίδια να αντιγράψουν στα τετράδια τους οι μαθητές, ούτε ακόμα και για τις αντιδράσεις των γονιών.

Μάλιστα, δεν έκρυψαν την έντονη ενόχληση τους για το γεγονός ότι δεν είχαν άμεση και απευθείας ενημέρωση από τον ίδιο τον διευθυντή του σχολείου, ενώ για το επίμαχο ζήτημα απαντούν ότι «δεν μπορεί κανείς να παίζει με τις ψυχές των παιδιών», τονίζοντας ότι με εντολή του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ερευνούν την υπόθεση, ενώ θα καλέσουν την δασκάλα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Αρνείται τα πάντα η δασκάλα

Πάντως, η ίδια η «δασκάλα» κληθείσα για αρχή σε προφορικές εξηγήσεις από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή το μεσημέρι αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε σχέση με το κείμενο. Την διαψεύδουν όμως κατηγορηματικά οι γονείς των μαθητών.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει απαιτήσει με κάθε επισημότητα την απομάκρυνση της από το σχολείο και από τον ίδιο τον διευθυντή του σχολείου, ενώ πρόσφατα σε ημέρα που έδινε βαθμούς λίγο έλειψε να την… λιντσάρουν, εξέλιξη η οποία απετράπη με την παρουσία των ψυχραιμοτέρων.



«Φρίκαραν» οι γονείς

Οι γονείς είναι οργισμένοι επιμένοντας στην απόφαση τους να φύγει από το σχολείο των παιδιών τους η συγκεκριμένη δασκάλα.

Εξίσου αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος που ακολουθεί με γονέα μαθητή ο οποίος μετέφερε τις προχωρημένες απόψεις της δασκάλας από τον πίνακα στο τετράδιο.

-Αυτό το κείμενο, το δικό σας παιδί το έγραψε στο τετράδιο κατά την προφορική παράδοση ή είναι κείμενο το οποίο η δασκάλα τους το έγραψε στον πίνακα;

-Στον πίνακα

-Υπάρχουν κι άλλα τέτοια κείμενα που η δασκάλα ζήτησε από τα παιδιά να γράψουν στα τετράδια τους;

-Όχι αυτό ήταν το μοναδικό γιατί ενοχληθήκαμε πάρα πολύ και προφανώς σταμάτησε

Έχει γίνει κάποιου είδους καταγγελία στην διεύθυνση του σχολείου ή σε κάποια άλλη αρμόδια αρχή;

-Ναι, έχει γίνει καταγγελία και στον διευθυντή και στο υπουργείο κι έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. 
Μάλιστα, πήγε και εκπρόσωπος από το υπουργείο για να ελέγξει.


Δείτε βίντεο: Δασκάλα στα βόρεια προάστια προτρέπει μαθητές δημοτικού να βρουν το άλλο τους μισό μεταξύ… συγγενών!




Πηγή

Δήλωση βόμβα του Έλληνα Στρατιωτικού αιχμαλώτου: «Μπορούσαμε να εμποδίσουμε τους Τούρκους στρατιώτες»




Εμφανώς αλλαγμένοι εμφανισιακά είναι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί οδηγήθηκαν στο Πλημμελειοδικείο Αδριανούπολης το πρωί της Τετάρτης.
Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν τις πρώτες φωτογραφίες που φαίνονται τα πρόσωπα του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη από την ημέρα της σύλληψης τους την 1η Μαρτίου, την ώρα που μεταφέρονται στα δικαστήρια.
Διαβάστε όλο το άρθρο

Γ.Τράγκας: Ο Τσίπρας θα περάσει στην ιστορία σαν ο μεγαλύτερος μνημονιακός υπηρέτης


  27 Απρ 2018 - 13:44

Σημαδιακή μέρα σήμερα.

Σαν σήμερα 27 Απριλίου του 1941 εισήλθαν στην Αθήνα τα γερμανικά στρατεύματα και άρχισε η περίοδος της Κατοχής. Άρχισε η περίοδος των δοσιλόγων και των τότε κατοχικών κυβερνήσεων.
Η κατοχή τερματίστηκε με την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων τον Οκτώβριο του 1944. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως όπως στην Κρήτη και σε άλλα νησιά οι γερμανικές φρουρές παρέμειναν μέχρι το Μάιο και τον Ιούνιο του 1945.
Διαβάστε όλο το άρθρο

O αριστερο-γεροφανούρης (81 Μαϊων) πάλι σπέρνει φοβο στον λαό: «Η Τουρκία δεν θα επιδιώξει θερμό επεισόδιο, αλλά δεν αποκλείεται ένα συμβάν να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο»



Κουβέλης: «Η Τουρκία δεν θα επιδιώξει θερμό επεισόδιο, αλλά δεν αποκλείεται ένα συμβάν να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο»
Οι συνεργασίες και συγκλίσεις είναι αναγκαίες, προκειμένου η πορεία της χώρας μετά την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια να συνοδευτεί από μια προοδευτική πολιτική για την Ελλάδα στην οικονομία και την κοινωνία.

Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

«Δεν πρέπει η αυτοκαθοριζόμενη ως Κεντροαριστερά να φοβάται ότι αν μπει στη διαδικασία συγκλίσεων με τη ριζοσπαστική Αριστερά θα ετεροκαθορισθεί» είπε ο κ. Κουβέλης και σημείωσε:

«Αυτή η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να είναι η πρώτη κυβέρνηση που να εξαντλεί τη θητεία των τεσσάρων ετών. Κάνει μια πολιτική που αντέχει. Η προσπάθεια εξόδου από την κρίση, τα πολιτικά αντίρροπα που εξασφάλισε και η παρουσία της χώρας στα ευρωπαϊκά δρώμενα είναι επιτεύγματα που δεν πρέπει κανείς να υποτιμά».

Χαρακτήρισε «σημαντικότατη» την επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα, για τα όσα ο κ. Γιούνκερ είπε για «καθαρή έξοδο της χώρας» από τα μνημόνια τον προσεχή Αύγουστο, αλλά και για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε «παράνομη» και «απαράδεκτη» τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τόνισε πως η Ελλάδα «συνεχίζει τις πιέσεις σε πολλαπλά επίπεδα, αλλά δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει με ακρίβεια ποιος θα είναι ο χρόνος για την απελευθέρωσή τους».

Κατηγόρησε, επίσης, την Τουρκία ότι «θέλει να συμψηφίζει» την κράτηση των δύο με την απόφαση του ΣτΕ να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τη μεταφορά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, επεσήμανε ότι στην Τουρκία δεν συνηθίζεται να φωτογραφίζεται, ή να βιντεοσκοπείται, η μεταφορά κρατουμένων στα δικαστήρια και απέδωσε την ενέργεια αυτή «σε επικοινωνιακούς στόχους του κ. Ερντογάν, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία».

Ο κ. Κουβέλης είπε ακόμη ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι «εύθραυστη, όσο και ευάλωτη» και εκτίμησε ότι οι εκλογές στη γείτονα χώρα «δεν θα είναι απαραιτήτως και ο ορίζοντας της τουρκικής προκλητικότητας». Εξέφρασε την άποψη πως η Άγκυρα δεν θα επιδιώξει ένα θερμό επεισόδιο, δεν απέκλεισε ωστόσο «ένα συμβάν που μπορεί να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο».

Ερωτηθείς για το θέμα των φρεγατών, είπε ότι η υπόθεση αυτή, αλλά και γενικότερα η υπόθεση των ελληνικών εξοπλιστικών συστημάτων, βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης και ο χειρισμός γίνεται στο επίπεδο του πρωθυπουργού της χώρας.

«Δεν υπάρχει τίποτε δεδομένο αυτήν τη στιγμή. Όλα βρίσκονται υπό αξιολόγηση και διερευνώνται όλες οι πτυχές. Στο πλαίσιο αυτής της διερεύνησης συνυπολογίζουμε και τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας. Η Ελλάδα και όπως αυτή εκπροσωπείται από αυτήν την κυβέρνηση δεν μπαίνει στην κούρσα των εξοπλισμών, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν» είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Είμαστε μια χώρα της ειρήνης, θέλουμε τη συνεργασία με τη γειτονική χώρα, ταυτόχρονα όμως δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τα εθνικά και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν καλή αποτρεπτική ισχύ. Η οποιαδήποτε περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης γίνει, θα είναι άκρως αναγκαία και θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και διαύγεια και με όλα όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».

Ερωτηθείς για το θέμα της αναβάθμισης των ελληνικών F16 με δεδομένο ότι η σχετική προθεσμία εκπνέει σε λίγες μέρες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει ζητηθεί έως τώρα.

Για τις σχέσεις με τον κ. Καμμένο, τόνισε πως «είναι προφανές ότι υπάρχει η χρήσιμη και αναγκαία συνεργασία του υπουργού Άμυνας με τον αναπληρωτή υπουργό» και τόνισε ότι όσα γράφονται κατά καιρούς, για δυσαρμονία στις σχέσεις τους, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Συνεργαζόμαστε, ο καθένας έχει οριοθετημένες αρμοδιότητες. Βεβαίως, ο καθένας έχει τη δική του εκφορά του πολιτικού λόγου, άλλωστε ούτε ο κ. Καμμένος ούτε εγώ εκχωρήσαμε την πολιτική μας ταυτότητα ο ένας στον άλλο» ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, για τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, είπε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «κατέγραψε μια θετική εκτίμηση», αλλά, όπως σημείωσε, υπάρχουν θέματα που θα πρέπει να αποσαφηνισθούν, όπως το εάν θα έχει αποφασιστικό ή γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ποιοι θα μετέχουν και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές του.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με δική της ευθύνη δεν λειτουργεί η συναίνεση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. «Όταν λέει η ΝΔ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να προωθήσει το θέμα της επίλυσης του λεγόμενου Μακεδονικού, ή όταν βλέπουμε να πέφτει μια τραγική είδηση όπως η σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον βωμό της αντιπολίτευσης, και τα εθνικά συμφέροντα γίνονται αντικείμενο διελκυστίνδας, δεν είναι συναίνεση. 
 
Στο Μακεδονικό υπάρχει μια εθνική γραμμή χαραγμένη εδώ και χρόνια, την οποία κυρίως κατέγραψε στην αφετηρία της η ΝΔ και τώρα την εγκαταλείπει για να χτυπηθεί η κυβέρνηση» διευκρίνισε. 
 
zougla.gr

ΟΟΣΑ: «Καλπάζει» η υπερφορολόγηση μισθωτών στην Ελλάδα




Τη δραματική αύξηση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης των Ελλήνων μισθωτών για το 2017 καταγράφει έκθεση του ΟΟΣΑ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Οι οικογένειες με έναν εργαζόμενο γονέα και δύο παιδιά βρίσκονται στη δεύτερη θέση των πλέον επιβεβαρυμένων στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα η Εκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δείχνει άνοδο του συνολικού φορολογικού βάρους στους μισθούς ως αποτέλεσμα της αύξησης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

Πιο αναλυτικά:
α. Για τον στατιστικά συνηθέστερο τύπο νοικοκυριού στη Ελλάδα-οικογένεια με δύο παιδιά, όπου μόνο ο ένας γονέας εργάζεται και λαμβάνει τον μέσο μισθό- η συνολική φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 0,33 της ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με το 2016 και έφθασε το 39%. Στη συγκεκριμένη κατηγορία η μέση επιβάρυνση στις χώρες του ΟΟΣΑ ανήλθε στο 26,1%.
Τη μεγαλύτερη επιβάρυνση είχε η Γαλλία με 39,4%, ενώ πέντε ακόμη χώρες είχαν συνολική φορολογική επιβάρυνση από 38% έως 39%: η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη με 39%, η Ιταλία ακολουθεί με 38,6% και ακολουθούν Φινλανδία (38,4%), Βέλγιο (38,3%) και Σουηδία (38,2%).

Η χαμηλότερη επιβάρυνση στη συγκεκριμένη κατηγορία σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία (6,4%), τη Χιλή (7%) και την Ελβετία (9,1%).
β. Η συνολική φορολογική επιβάρυνση για έναν άγαμο εργαζόμενο, χωρίς παιδιά, ο οποίος εισπράττει τον μέσο μισθό αυξήθηκε κατά 0,31 της ποσοστιαίας μονάδας και φθάνει πλέον  στο 40,8% του συνολικού κόστους εργασίας των εργοδοτών.

Η μεταβολή αυτή προέκυψε από την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων (0,15 της ποσοστιαίας μονάδας) και των εργοδοτών (0,13 της μονάδας) και την οριακή αύξηση του φόρου εισοδήματος (0,04 της μονάδας).

Αντίθετα στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ η συνολική φορολογική επιβάρυνση μειώθηκε το 2017. Στο σύνολο των χωρών του ΟΟΣΑ, η μέση φορολογική επιβάρυνση για αυτήν την κατηγορία των εργαζομένων μειώθηκε πέρυσι κατά 0,13 της ποσοστιαίας μονάδας στο 35,9%.
Την υψηλότερη επιβάρυνση παρουσιάζουν εδώ το Βέλγιο (53,7%), η Γερμανία (49,7%), η Ιταλία (47,7%), η Γαλλία (47,6%) και η Αυστρία (47,4%).

Συνολικά σε σύγκριση με το 2016, το tax wedge αυξήθηκε σε 18 από τις 35 χώρες του ΟΟΣΑ, ενώ μειώθηκε σε 16 χώρες και έμεινε σταθερό στην περίπτωση της Χιλής.
ΠΗΓΗ
Online

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΗΝ ΓΚΑΥ ΒΑΣΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΘΥΣΟΥ ΓΚΑΥ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ



ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΗΝ ΓΚΑΥ ΒΑΣΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΘΥΣΟΥ ΓΚΑΥ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ χχαχαχαχχ

Ο Γιούνκερ ίδρωσε… – του Νίκου Μπογιόπουλου


Τα κόκκινα χαλιά του μεγάρου Μαξίμου, του προεδρικού Μεγάρου  και της Βουλής στρώθηκαν σήμερα για τον φιλέλληνα Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.
Πρόκειται γι αυτή την εξέχουσα μορφή της ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής που έχουμε την μεγάλη τιμή να δηλώνει ότι θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του.
Φυσικά η Ελλάδα και ο λαός της είναι εκπαιδευμένοι ανά τους αιώνες στον φιλελληνισμό. Δεν ξεχνάμε προηγούμενους μεγάλους φιλέλληνες από τον Τρούμαν μέχρι τον Λόρδο Έλγιν.
Στην Ελλάδα, λοιπόν, ο φιλέλλην Γιούνκερ. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που ήταν επί 18 χρόνια πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επί της δικής του θητείας η χώρα του μετατράπηκε σε παράδεισο φοροδιαφυγής για όλες τις πολυεθνικές του κόσμου.
Ο κ.Γιούνκερ που μόλις προχτές εξέφρασε για λογαριασμό της  ΕΕ την κατανόηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού στον βομβαρδισμό της Συρίας από τον Τραμπ, τον Μακρόν και τη Μέι, μάζεψε ό,τι μέχρι τώρα το είχαμε ακούσει χύμα και μας το σέρβιρε και τσουβαλάτα.
Μας είπε κι αυτός το παραμύθι περί εξόδου από το Μνημόνιο, μας παρουσίασε κι αυτός όλα τα γνωστά ψέματα περί της δήθεν ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και από κει και πέρα ξεκίνησε να λέει και τις αλήθειες.
Γιατί είναι αλήθεια ότι ο Γιούνκερ είναι ενθουσιασμένος με την παρούσα κυβέρνηση και κάθε άλλο παρά τυπική είναι η αγάπη και ο θαυμασμός που εξέφρασε για τον Τσίπρα που έχει καταφέρει να κάνει ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν όλοι μαζί οι προκάτοχοί του.
Λέει αλήθεια ο Γιούνκερ ότι έρχεται η 4η αξιολόγηση για την οποία ζήτησε να κλείσει ταχύτατα.
Και σίγουρα λέει αλήθεια ο Γιούνκερ όταν καλεί την  Ελλάδα να συνεχίσει το «πρόγραμμα εργασίας της», όπως είπε, όπου «πρόγραμμα εργασίας» τα καταναγκαστικά έργα των Μνημονίων από τα οποία δήθεν θα βγούμε.
Δίπλα στον Γιούνκερ, βέβαια, θαυμάσαμε και τον Έλληνα πρωθυπουργό. Είδαμε τον αριστερό Τσίπρα να καμαρώνει λέγοντας ότι «εμείς», η κυβέρνησή του δηλαδή, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του Παπανδρέου, του Σαμαρά του Παπαδήμου, «ό,τι υποσχόμαστε το πετυχαίνουμε». Είδαμε τον αριστερό κ.Τσίπρα να μην μπορεί να κρύψει την περηφάνια του ότι αναδείχτηκε στον  καλύτερο τοποτηρητή των Μνημονίων και να δηλώνει ότι κατάφερε να επιδείξει στον Γιούνκερ πλεονάσματα ακόμα και 3 φορές πάνω από ό,τι του είχαν ζητήσει…
Η παράσταση Γιούνκερ – ο Γιούνκερ είναι το ίδιο πρόσωπο που όσοι σήμερα του έστρωσαν κόκκινο χαλί την περίοδο του δημοψηφίσματος τον αποκαλούσαν εκβιαστή – μια ακόμα παράσταση σε αυτό τον ατέλειωτο Γολγοθά έκλεισε με το σύνηθες θεατρικό κολπάκι: Οποιος έρχεται εδώ να μας πετάει και κουβεντούλα στα ελληνικά.
Όμως, όσα ταχύρυθμα μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής κι αν κάνουν, η μόνη κουβεντούλα τους στα ελληνικά που θα καταγραφεί στην ιστορία, είναι μια και μόνο. Είναι εκείνο το αειθαλές, διαρκές και εκκωφαντικό «κουράγιο Έλληνες» του Ολι Ρεν.    
Υστερόγραφο: Η μόνη μελανή στιγμή της επίσκεψης Γιούνκερ προέκυψε από το γεγονός ότι μάλλον δεν είχαν ανοίξει τα κλιματιστικά στο Μαξίμου. Εξ αυτού του λόγου ο Ζαν Κλωντ υπήρξε σύντομος στις δηλώσεις του διότι όπως εξήγησε έκανε πολύ ζέστη και ίδρωνε πολύ… Το λάθος διορθώθηκε αργότερα στη Βουλή, ωστόσο το συμπέρασμα παραμένει: Ο,τι και να κάνουν κι αυτοί και οι εγχώριοι βαστάζοι τους,  σε τούτη τη χώρα, πράγματι, υπάρχει ένας ήλιος που αυτόν δεν μπορούν να μας τον πάρουν. Ενας ήλιος που, βέβαια, για να γυρίζει θέλει δουλειά πολύ.

Ημερόδρομος

«Πονοκέφαλος» στην Αγκυρα: Ο «Ορθόδοξος άξονας» σε άσκηση ετοιμότητας – Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία-Σερβία: «Ο εχθρός είναι κοινός»


Ο «Ορθόδοξος άξονας» ενεργοποιείται όπως και να ονομάσουν…κάποιοι  τις «ασκήσεις» συνεργασίας  των δυνάμεων ..
καταδρομών τεσσάρων βαλκανικών ορθόδοξων χωρών, με στόχο τα νέο-οθωμανικά όνειρα του Τούρκου σουλτάνου Ερντογάν, που επιθυμεί αναβίωση της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας του τρόμου , σύμφωνα και με έγκυρα αμερικανικά ινστιτούτα. 
Το μήνυμα λοιπόν που θα περάσει μέσω αυτής της άσκησης είναι ένα: «Ο εχθρός είναι κοινός».
Έτσι από 1-10 Ιουνίου 2018 θα έχουμε 10ήμερη  άσκηση από επίλεκτα μέλη των μονάδων ειδικών δυνάμεων της  Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας, σε ελληνικό έδαφος και έχει και αυτό την σημασία του . Αυτή την άσκηση μπορεί να αποφάσισαν οι επικεφαλείς των τεσσάρων χωρών στη συνάντηση που είχαν στο Βουκουρέστι, αλλά πραγματοποιείται με τις «ευλογίες» του ΝΑΤΟ , λόγω των επικίνδυνων επιδιώξεων του Τούρκου προέδρου που έχει πάρει φόρα και δεν σταματά πουθενά .
Πρόκειται για την δεύτερη άσκηση του είδους και η συμμετοχή ειδικά των χωρών αυτών που θα συμμετέχουν αναβιώνει την ορθόδοξη συμμαχία του 1912-13 και αυτό σίγουρα προκαλεί «πονοκέφαλο» στην Άγκυρα.
Οι επικεφαλείς των τεσσάρων χωρών συναντήθηκαν πριν δύο ημέρες στο Βουκουρέστι και συμφώνησαν στην ανάγκη κοινού βηματισμού για την επιτυχία της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων, που θα γίνει στη Σόφια στις 16-17 Μαΐου…επίσημα , διότι ανεπίσημα όλοι συζήτησαν για έκνομη δράση της Τουρκίας στα Βαλκάνια μέσω των πρακτόρων της ΜΙΤ και των «έμμισθων» Ιμάμηδων στα Τζαμιά που αναστυλώνει ο Ερντογάν .
«Τους τελευταίους μήνες, ο Ερντογάν έχει επίσης υποβάλει αξιώσεις σε χερσαία τμήματα της Ελλάδας και Βουλγαρίας. Και πάλι, αυτό δεν είναι μια απλή ρητορική: Τα περιστατικά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη» , αναφέρει προχθές ο έγκριτος Αμερικανός αναλυτής Michael Rubin του American Enterprise Institute…και σίγουρα αυτό απηχεί ως άποψη και από την κυβέρνηση Τραμπ.
«Η Τουρκία καθοδηγείται από  ιδεολογικά  και αντι-αμερικανικά κίνητρα από την ανωτάτη ηγεσία της χώρας . Ο νέος  τουρκικός στρατός είναι τώρα ο «κινητήριος μοχλός» του ισλαμισμού και όχι το προπύργιο του κοσμικού κράτους», τονίζει ο ίδιος.
Εμείς υπενθυμίζουμε ξανά την «αναβίωση της  βαλκανικής συμμαχίας  του 1912-13 την οποία είχαν «δει» οι Αμερικανοί αναλυτές της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA, μέσα από εμπεριστατωμένη, αιτιολογημένη, λεπτομερή έκθεση του τμήματος «Βαλκανίων», για την υπό διαμόρφωση κατάσταση εδώ και δύο χρόνια.
Η αναβίωση των «συμμάχων»  των βαλκανικών πολέμων θα λάβει «σάρκα και οστά» από την Ελλάδα, την Βουλγαρία,  την Σερβία και την Ρουμανία . Η  ΠΓΔΜ οδηγείται από τον αλβανικό εθνικισμό σε διάλυση και το κομάτι της θα περιέλθει στην Σερβία.
Οφείλουμε όμως ότι και να λένε κάποιοι  , να έρθουμε πιο κοντά με «γείτονες» όπως η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία και να δημιουργήσουμε αυτόν τον «ορθόδοξο άξονα» , οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών συμφερόντων….. και έτσι υλοποιείται ήδη ως η μόνη ενδεδειγμένη λύση  .
Με την υλοποίηση του οι οικονομικές σχέσεις όλων των προαναφερθέντων χωρών θα αναβαθμιστούν  κατακόρυφα , ενώ ο άξονας θα είναι  ανταγωνιστικός στην τουρκική επιχειρηματική, πολιτική , θρησκευτική «διείσδυση» προσδίδοντας έναν άλλο χαρακτήρα στην περιοχή.
Ο « ορθόδοξος άξονας»….. να μην το ξεχνάμε,  πολέμησε σε δύο βαλκανικούς πολέμους ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία και μετά από 100 και πλέον χρόνια πιθανότατα να ξανακληθεί να πράξει το ίδιο με τις «ευλογίες» της δύσης,  που θέλει να βάλει τις χώρες αυτές να « βγάλουν το φίδι από την τρύπα» …που έφτιαξε ο Ερντογάν   .
.πηγή: ΦΩΝΑΚΛΑΣ