22 Ιανουαρίου 2021

Νέοι θάνατοι μετά τη λήψη του εμβολίου των Pfizer/BioNTech: Πέντε άτομα πέθαναν στην Ελβετία

Νέοι θάνατοι μετά τη λήψη του εμβολίου των Pfizer/BioNTech: Πέντε άτομα πέθαναν στην Ελβετία

Πέντε Ελβετοί πολίτες έχουν πεθάνει σε ηλικίες άνω των 84 ετών αφότου έλαβαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τους θανάτους να προκαλούνται από ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, δήλωσε η ιατρική ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας, Swissmedic, την Παρασκευή.

«Η Swissmedic έλαβε συνολικά 42 αναφορές για ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες (ADR) σε σχέση με τους πρώτους εμβολιασμούς κατά του COVID-19… πέντε αναφορές συσχετίστηκαν με θανατηφόρο έκβαση.

Οι ασθενείς που αφορούσαν αυτές τις πέντε περιπτώσεις ήταν ηλικίας μεταξύ 84 και 92 και, σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες, πέθαναν από ασθένειες που συμβαίνουν συνήθως σε αυτήν την ηλικία» δήλωσε ο ρυθμιστής.

Σύμφωνα με τη Swissmedic, η Ελβετία κατέγραψε 26 περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών που προκλήθηκαν από εμβόλια που θεωρούνται μη σοβαρά και 16 περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών από την έναρξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού.

«Οι περισσότερες από τις αναφορές δεν ήταν σοβαρές (26,62%) και περιλαμβάνουν ήπιες αντιδράσεις που είναι ήδη γνωστές από τις κλινικές δοκιμές. Δεκαέξι αναφορές (38%) ταξινομήθηκαν ως σοβαρές» δήλωσε η αρχή.

Η Ελβετία ξεκίνησε μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στις 23 Δεκεμβρίου, αφότου η Swissmedic ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στη χώρα. Σύμφωνα με την Ελβετική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, περισσότεροι από 169.000 Ελβετοί έλαβαν ήδη τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Η χώρα ανέφερε περίπου 2.300 θανάτους μεταξύ ηλικιωμένων που έλαβαν το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Η Ελβετία δεν είναι η μόνη χώρα που διαπίστωσε θανάτους μετά τη χορήγηση των εμβολίων COVID-19.

Η Γαλλία, η Φινλανδία, το Ισραήλ και η Νορβηγία (29 άτομα) έχουν επίσης αναφέρει εκατοντάδες ηλικιωμένους κατοίκους που πέθαναν λίγο μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ενώ στις ΗΠΑ οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί ανέρχονται στους 55.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι δεν παρατήρησε θανάτους να προέκυψαν από τη χρήση εμβολίου κατά του COVID-19 που παρήγαγαν οι Pfizer και BioNTech, τονίζοντας ότι όλοι οι καταγεγραμμένοι θάνατοι προκλήθηκαν από σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Δημοσκόπηση: Το 61% των Ελλήνων προβληματισμένο για το εμβόλιο

Την ίδια ώρα μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη για το θέμα των εμβολιασμών με το 42% των Ελλήνων να απαντούν ότι θα περιμένουν για να κάνουν το εμβόλιο, ποσοστό αυξημένο κατά 1% σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση τον Δεκέμβριο.

Όλα αυτά παρά την έντονη προπαγάνδα από την κυβέρνηση υπέρ του εμβολίου μέσω των ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN  το 48% των Ελλήνων απαντά ότι θα κάνουν το εμβόλιο αμέσως, το 42% ότι θα περιμένουν ενώ το 19% απορρίπτει εντελώς την πιθανότητα να εμβολιαστούν.

Ως αιτία για την αύξηση του ποσοστού των σκεπτικιστών του εμβολίου, είναι τα όσα συμβαίνουν διεθνώς αναφορικά με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna και τους θανάτους τόσο σε Νορβηγία όσο και σε ΗΠΑ.

Σε  σχέση με το πρόγραμμα εμβολιασμού της κυβέρνησης το 43% απαντά ότι είναι δυσαρεστημένο, το 36% απαντά ότι είναι ευχαριστημένο ενώ ένα 21% δεν απαντά.

Παράλληλα σε άλλη ερώτηση οι πολίτες εκφράζονται αρνητικά με ποσοστό 62% για το θέαμα κυβερνητικών αξιωματούχων που έσπευσαν να εμβολιαστούν χωρίς να είναι η σειρά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Pronews

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com

 





Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.





ΒΡΕ ΒΡΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ… ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;; Προσοχή με το “Γουρούνι της πολιτικής”! Απίστευτες καταγγελίες για επώνυμους ,αλλά και λάδι απο τη Δικαιοσύνη. Εδώ είναι Μπαλκάνια…

ΒΡΕ ΒΡΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ… ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;   Προσοχή με το “Γουρούνι της πολιτικής”! Απίστευτες καταγγελίες για επώνυμους ,αλλά και λάδι απο τη Δικαιοσύνη. Εδώ είναι Μπαλκάνια…

ΒΡΕ ΒΡΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ… ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;; Προσοχή με το “Γουρούνι της πολιτικής”! Απίστευτες καταγγελίες για επώνυμους ,αλλά και λάδι απο τη Δικαιοσύνη. Εδώ είναι Μπαλκάνια…

22 /1/ 2021  18:21 μ.μ
 
     Γράφει η συνεργάτης δημοσιογράφος πολιτικός αναλυτής

ΒΡΕ ΒΡΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ… ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;   Προσοχή με το “Γουρούνι της πολιτικής”! Απίστευτες καταγγελίες για επώνυμους ,αλλά και λάδι απο τη Δικαιοσύνη. Εδώ είναι Μπαλκάνια…

Σε μια χώρα που έχει μετατραπεί σε χώρος ταφής ανθρώπινων απορριμμάτων, ουδεμία εντύπωση μου προκαλούν όλα αυτά τα τρομακτικά που καταγράφονται στο παρόν άρθρο του δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα.

Όταν σε μια χώρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ή όταν αυτή κυλιέται μέσα σε στοές και σκοτεινούς διαδρόμους, τώρα η χώρα αυτή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.

Είναι γνωστό σε κάθε νοήμονα κάτοικο αυτής της χώρας, πως στο Κοινοβούλιο εισέρχονται μόνον εκβιάσιμοι.

Εάν υπήρχε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, κανείς απ’ όλα αυτά τα θρασίμια δεν θα πέρναγε την είσοδο του Κοινοβουλίου που έχει μετατραπεί σε ΚΥΝΑΙΔΟΒΟΥΛΙΟ.

Δυστυχώς και στον χώρο της “δικαιοσύνης”, η διαστροφή και η διαφθορά έχει κτυπήσει ΚΟΚΚΙΝΟ.

Σε μια φαλλοκρατική κοινωνία, την ευθύνη της οποίας ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, (τα μεν αγόρια λέγοντάς τους να έχουν πολλές γκόμενες για να γίνουν… άντρες, τα δε κορίτσια, να βρουν έναν μαλάκα να τυλίξουν), ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ.

ΑΝ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΧΕΤΟΣ, ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ, ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ, ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΚΑΝ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Όταν η ηρωϊκή Εφέτης Μαρία Μαργαρίτη κατήγγειλε βιασμούς παιδιών στα υπόγεια δικαστικού μεγάρου, ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ δεν αναφέρθηκε στις καταγγελίες της.

ΟΥΤΕ “η δικαιοσύνη” ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΠΕΜΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ…. και βρέθηκαν και κάποια ιστολόγια, να δημοσιεύσουν ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ. Ακόμα και τα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ HOAXES, ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ, ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΨΕΥΔΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ. 

Περιμένω την ώρα που η ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, θα μου δώσει το ο.κ. να δημοσιεύσω τις καταγγελίες της.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΟΡΝΕΣ, ΣΙΩΠΗΣΑΝ.

Τώρα που η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, μίλησε για βιασμό της, άνοιξε ο οχετός ένθεν κακείθεν.

Και τώρα κάποιοι θυμήθηκαν να βγάλουν τους σκελετούς από την ντουλάπα.

ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ, ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ.

ΤΟ TIMMING ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ.

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ.

ΚΙ ΑΥΤΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΚΡΕΜΑΛΕΣ… ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Υ.Γ.2. Ένας πατέρας, εδώ και χρόνια, καταγγέλλει τον βιασμό του πεντάχρονου παιδιού του από ιερωμένο και του ρίχνουν συνεχώς τα βίντεο…

Υ.Γ.3 ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ, ΓΙΑΤΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ΤΗΣ.

 

 

ΒΡΕ ΒΡΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ… ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ενας πασίγνωστος δημοσιογράφος μας έστειλε (ιδιωτικά) ένα γραπτό κείμενο και μας  συμβουλεύει να προσέξουμε “γιατί η Μπεκατώρου θα γίνει βουλευτίνα και αυτός που κατήγγειλε ζάμπλουτος απο αγωγές που θα κερδίσει”!

Τον ρωτήσαμε αν έχει ακούσει για παρόμοιες καταγγελίες και μη παραγεγραμμένα εγκλήματα και απάντησε προφορικά ότι “και να υπάρχουν εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι Αμερική, δεν έζησες εσυ και δεν έγραψες τις ανατροπές στη Δικαιοσύνη;”

Μας  γύρισε λοιπόν λίγο πισω να θυμηθούμε ορισμένες υποθέσεις καραμπινάτες:

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΩΤΗ:

 

Πριν μερικά χρόνια ένας προϊστάμενος μεγάλης Εισαγγελίας της Αθήνας μας έδειξε φωτογραφίες σκληρού πορνό με μια γυναίκα και δυο άνδρες ,εκ των οποίων ο ένας λίαν επώνυμος και ο άλλος στον κύκλο του.

Μας είπε το πρόβλημα: η γυναίκα, πραγματική καλλονή, ήταν δικαστικός λειτουργός, πρώην δικηγόρος σε πασίγνωστο δικηγορικό γραφείο και την εκβίαζαν με τις φωτογραφίες αυτές.

Στα πλαίσια του εκβιασμού έκανε “σαλάτα” μερικές δικογραφίες και όταν τέθηκε υπό έρευνα και κατάλαβε ότι θα εκδιωχθεί απο το δικαστικό σώμα, έκανε αναφορά στην οποία υποστήριζε ότι ο δικαστικός λειτουργός που έκανε τον ανάλογο έλεγχο για τις υποθέσεις της την στρίμωξε και της είπε “δώσε και σε μένα ό,τι πήραν οι άλλοι στις φωτογραφίες”.

Αποτέλεσμα: η  έρευνα δεν κατέληξε πουθενά ουσιαστικά και έζησαν αυτοί καλά και εμείς …χειρότερα!..

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:

Ακαδημία Αθηνών πριν αρκετά χρόνια.

Μέλος της με γραφείο εκεί έκανε τη ζωή μιας νεαρής υπαλλήλου κόλαση με τις σεξουαλικές υποθέσεις του και ας έτρεμαν τα πόδια του ,λόγω ηλικίας.

Η υπάλληλος αντέδρασε, τα μάθαμε και εμείς και μέσω ημών και πολιτικοί.

Η υπάλληλος παντρεύτηκε όμως στη συνέχεια έναν πολιτικό, εκείνος απέκτησε πολλά πάρε-δώσε με την… Ακαδημία και ευτυχώς που δεν γράψαμε ονόματα, όπως μας έλεγαν, αφού είχε γίνει τότε και επίσημο δικόγραφο, γιατί στο τέλος θα μας άδειαζαν όλοι…

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΡΙΤΗ

Αρσάκειο. Σχηματίζεται δικογραφία με καθηγητή και ανήλικο 14 ετών.

Εδώλιο για κακούργημα.

Κύρια στοιχεία της υπόθεσης η αλληλογραφία μεταξύ καθηγητή και ανήλικου με περιεχόμενο που θα κοκκίνιζαν και τοίχοι.

Το δικαστήιρο αρνείται να βάλει τα στοιχεία στη δικογραφία και “παραμυθιάζει” τους επιστήμονες γονείς ότι “δεν χρειάζονται γιατί τα στοιχεία είναι πολλά μετά έντεκα(11) χρόνια ερευνών σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοισύνης”.

Τα στοιχεία δεν μπαίνουν και το δικαστήριο αθωώνει μετά 11 χρόνια το μέλος του καθηγητικού προσωπικού και στενότατο συγγενή πολιτικού και πασίγνωστου “σεβαστού”ονόματος της Ελληνικής ελίτ διότι “δεν υπήρξε ερωτική σχέση”!!!

Αυτοί οι δικαστικοί(ανακριτές κλπ) που επι  11 χρόνια  ερευνούσαν προφανώς ήταν βλάκες και βρέθηκαν 3 δικαστές και 2 ένορκοι(5-2 η απόφαση) να πουν ότι δεν υπήρξε ερωτική σχέση ,αφού δεν έβαλαν στη δικογραφία την αλληλογραφία “για να μην παραπέσει στη δημοσιότητα”,όπως παραμύθιαζαν τους γονείς!

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Η εφημερίδα “Δημοκρατία” έχει αυτό το πρωτοσέλιδο σήμερα.

Μιλήσαμε με δημοσιογράφους της Βόρειας Ελλάδας και κάγχασαν, γιατί είναι υπόθεση πασίγνωστη αυτή. Ονόματα;

Αν ανοίξουν στόματα στο χώρο της πολιτικής και των ΜΜΕ δεν θα μείνει τίποτα όρθιο και δεν αναφερόμαστε στο στόμα της Ελλης Στάη, η οποία διόλου απίθανο να είναι και θύμα τέτοιων επιθέσεων, ως μια καλλονή που ήταν στα νιάτα της.

Ας μην την αποθαρρύνουν…

Από την Στάη θα μάθει κανείς πολύ σοβαρά μυστικά της ελίτ, γιατί εκεί πέρασε την δημοσιογραφική της ζωή, αλλά και την προσωπική της με κάμποσους γάμους και πιθανόν είδε, έπαθε, έμαθε…

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΕΜΠΤΗ

Ειρήνη Νικολοπούλου. Πασίγνωστη δημοσιογράφος, μορφωμένη, επιτυχίες με τους πιο γνωστούς και διάσημους.

Κατήγγειλε ότι απολύθηκε απο τις εφημερίδες  στο ξεκίνημα της καριέρας της, δυο φορές γιατί της επιτέθηκαν σεξουαλικά και δεν ενέδωσε…

Στο ξεκίνημα της καριέρας της στο βιογραφικό αναφέρεται ότι εργάστηκε στο Συγκρότημα Λαμπράκη το 1983-84 σε ηλικία 24-25 χρόνων.

Αρα;

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΤΗ

Αποκαλύφθηκε στη Γαλλία ότι ο πασίγνωστος καθηγητής και διάσημος πνευματικός άνθρωπος στα ΜΜΕ της χώρας βίαζε αγοράκι διάσημου γάλλου γιατρού και πολιτικού και υπουργού επι χρόνια!!!

Οπως αναφέρεται είναι σκάνδαλο μεγατόνων  και όχι μόνο απασχολεί τη γαλλική κοινή γνώμη ,αλλά επιβεβαιώνεται και απο τον διάσημο πατέρα του παιδιού.

Αφορμή για την αποκάλυψη είναι η δημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου «La Famiglia Grande» της Καμίλ Κουσνέρ, δικηγόρου και κόρης του Μπερνάρ Κουσνέρ, πρώην υπουργού Υγείας και Εξωτερικών της Γαλλίας και συνιδρυτή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Ο Μπ.Κουσνέρ και η πρώην συζυγός του.Το παιδί τους έπεσε θύμα βιασμού επι χρόνια,από έναν άλλον διάσημο της γαλλικής δημόσιας ζωής και πρωταγωνιστή των ΜΜΕ!

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο πατριός της, επίσης διάσημος Γάλλος πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής πανεπιστημίου, πρώην ευρωβουλευτής, Ολιβιέ Ντυαμέλ (Olivier Duhamel) κακοποιούσε σεξουαλικά για τουλάχιστον μία διετία τον δίδυμο αδελφό της, Ζουλιάν.

Ο καταγγελλόμενος  ευρωβουλευτής και καθηγητής…

 

Η Καμίλ και τα αδέλφια της είναι παιδιά του Κουσνέρ και της καθηγήτριας του Δικαίου, Εβελίν Πιζιέ, που πέθανε το 2017, και είχε παντρευτεί τον Ολιβιέ Ντυαμέλ…

Η Καμίλ γράφει: «Θα σου εξηγήσω, εσένα που αγορεύεις στο ραδιόφωνο, εσένα που προσφέρεις τις αναλύσεις σου στους φοιτητές και επαίρεσαι στα τηλεοπτικά πλατό, θα σου εξηγήσω ότι θα μπορούσες, τουλάχιστον, να έχεις ζητήσει συγγνώμη. Θα σου υπενθυμίσω ότι εσύ, αντιθέτως, με απείλησες. Μήνυμα στον τηλεφωνητή μου: “Θα αυτοκτονήσω”. Θα σου εξηγήσω, εσένα που λες ότι είμαστε παιδιά σου, ότι όταν ένας έφηβος λέει ναι σε όποιον τον μεγαλώνει, αυτό είναι αιμομιξία».

Γράφει ότι η μητέρα τους αντέδρασε με άθλιο τρόπο,όταν το έμαθε και προφανώς το βιβλίο γράφεται μετά τον θανατό της για ευνόητους λόγους.

Ο ίδιος ο Κουσνέρ πατέρας του παιδιού έδωσε την συγκατάθεση να γίνει δημοσίευση και ο καταγγελλόμενος δήλωσε ότι “δεν έχει να πει τίποτα και αποσύρεται από την πολιτική,από το Πανεπιστημιο και από τα ΜΜΕ,όπου είχε εκπομπές.

Πάει το μυαλό σας σε κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα;

ΥΠΟΘΕΣΗ…Γιατί στην Ελλάδα ,στην οποία οι Ελληνες καταφεύγουν με το παραμικρό στα δικαστήρια και κατηγορούνται ως δικομανείς δεν φέρνουν ,παρά σπάνια,τέτοιες υποθέσεις στη Δικαιοσύνη;

Μα γιατί η Δικαιοσύνη θα κάνει,όπως παραπάνω αναφέρουμε και δεν αναφερόμαστε παρά μόνο σε λίγους δικαστικούς.

Και οι λίγοι δυστυχώς έχουν τον τελευταίο λόγο…

Ηδη ο διάσημος Τάσος Μπουντούρης, κι αυτός ολυμπιονίκης και ιστιοπλόος τάχθηκε στο πλευρό του καταγγελλόμενου και θάβει δημοσίως την Μπεκατώρου…

 

Πηγή

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com

 





Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.





Βιασμοί και σεξουαλικές παρενοχλήσεις προ δεκάδων ετών !!! ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

 


ΘΕΛΕΙ ΔΕΣΙΜΟ Η ΟΧΙ;... Η Γκάγκα: Είμαστε επικίνδυνοι όταν ΜΙΛΑΜΕ χωρίς μάσκα – ΑΚΟΜΑ και στο σπίτι μας,... με τους δικούς μας, (video)



Όχι η Lady Gaga, η «ειδικός» Γκάγκα...

Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε αρχικά στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, οι οποίες δεν αποκλείεται να φέρουν νέα μέτρα περιορισμού ή να προκαλέσουν άσκηση πίεσης για τον εμβολιασμό σε πολίτες που δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο.

«Οι μεταλλάξεις είναι κάτι που πάντα σκεφτόμαστε όταν υπάρχει ένας ιός, γιατί είναι κάτι που συμβαίνει», τόνισε η γιατρός.

«Νομίζω ότι σε αυτή φάση έχουμε λόγο να κάνουμε πολύ σωστή διερεύνηση και παρακολούθηση στην επιστημονική κοινότητα, δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε παραπάνω στην κοινωνία, το εμβόλιο φαίνεται ότι λειτουργεί, πρέπει να κρατάμε τα μέτρα και να συνεχίσουμε προσεκτικά για να πάμε καλά μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι», εξήγησε.

Στην συνέχειa δήλωσε τα εξής σε σχέση με την εστίαση:

«Δεν είναι τα εστιατόρια που μας ενοχλούν και μας φοβίζουν. Είναι η παρουσία η δική μας με φίλους μας χωρίς μάσκες.

Κυρίως μας τρομάζει, αν υπάρχει κόσμος που συναντιέται για φαγητό είτε στο σπίτι του ή έξω, δεν έχει σημασία, και είναι χωρίς μάσκα, αλλάζοντας παρέες.

Είμαστε δυνητικά επικίνδυνοι όταν είμαστε χωρίς μάσκα και αυτά συμβαίνουν όταν πίνουμε παρέα, όταν τρώμε παρέα, ακόμα και όταν καπνίζουμε ή μιλάμε χωρίς μάσκα».

Βαλτόνερo Φλώρινας: Το χωριό που κινδυνεύει κυριολεκτικά να εξαφανιστεί από το χάρτη – Δείτε γιατί



 

Βαλτόνερα Φλώρινας: Αλήθεια, γνώριζες ότι το χωριό Βαλτόνερα στην Φλώρινα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εξαφανιστεί; Όχι, δεν είναι αστείο. Το έδαφος του χωριού έχει χάσει τη σταθερότητά του, εξαιτίας των εργασιών της ΔΕΗ και από τα λιγνιτωρυχεία που υπάρχουν στην περιοχή.

Στο έδαφος του χωριού έχει πραγματοποιηθεί εκτεταμένη καθίζηση. Μάλιστα, ο καθηγητής Γεωλογίας και Σεισμολόγος, Ευθύμιος Λέκκας, εδώ και σχεδόν 4 χρόνια, δηλαδή από τις 7/11/2017. Ζητά από την Πολιτική Προστασία να εκκενώσουν οι κάτοικοι το χωριό. Δύο μέρες πριν κατέρρευσε μία αποθήκη, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, μίλησαν για το γεγονός δύο κάτοικοι του χωριού, ο κ. Σοφοκλής Μάνος και ο κ. Ηρακλής Παυλίδης. Ο δεύτερος είναι ο ιδιοκτήτης της αποθήκης που έπεσε, ενώ στη συζήτηση συμμετείχε και η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα που έχει αναλάβει τις υποθέσεις των κατοίκων του χωριού.

Όπως ανέφερε ο κ. Μάνος «Ίσως αν θρηνήσουμε θύματα κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν και να δώσουν λύση. Στο χωριό είναι 200-250 κάτοικοι. Καθ’ όλο το μήκος της τοπικής κοινότητας υπάρχουν ρωγμές, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που σας στείλαμε και δείχνετε. Υπάρχει μια κόκκινη ζώνη, ένα ρήγμα στο κέντρο του χωριού και θα έπρεπε να έχει εκκενωθεί από το 2017».

Ακόμα πρόσθεσε «Η διαδικασία είναι να μετεγκατασταθεί ο οικισμός. Στην προκειμένη φάση, δεν γνωρίζω γιατί δεν έχουν προχωρήσει. Είναι ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας να γίνει η μετακίνηση».

Βαλτόνερα Φλώρινας: Το χωριό κινδυνεύει να εξαφανιστεί από το χάρτη

Δείτε τι ανέφερε η δικηγόρος των κατοίκων των Βαλτόνερων Φλώρινας για τη διαδικασία μετεγκατάστασης που έχει μείνει στα χαρτιά

Η κ. Νούκα ανέφερε «Έχουν κινηθεί ήδη νομικά, αλλά πέρα από το κομμάτι των αποζημιώσεων οι άνθρωποι αυτοί διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους καθημερινά. Υπάρχουν αλλεπάλληλες μελέτες. Όλοι διαπιστώνουν το πρόβλημα αλλά δεν έχει γίνει καμία πράξη».

Ακόμα πρόσθεσε «Υπάρχει μια κόκκινη ζώνη, στην οποία έπρεπε να είχαν γίνει ενέργειες. Ακόμη και οι μελέτες που βγήκαν αναφέρουν ότι θα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί μηχανήματα για να επιβλέπουν την καθίζηση του εδάφους, ώστε να προειδοποιηθεί ο κόσμος αν υπάρξει πρόβλημα. Κανονικά η πολιτεία πρέπει να τα βάλει αυτά τα μηχανήματα. Είναι υπεύθυνη η Πολιτική Προστασία και το υπουργείο Περιβάλλοντος. Εγώ είμαι η δικηγόρος μιας ομάδας κατοίκων».

 

Ρεπορτάζ: Κοινωνία Ώρα MEGA

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com

 





Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.





Φλώρινα: Πάγωσε η λίμνη Πετρών στον δήμο Αμυνταίου - Φωτογραφίες



 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών πάγωσαν την λίμνη Πετρών στο Αμύνταιο Φλωρίνης, δημιουργώντας ένα μάλλον πολικό τοπίο.

Παγοδρόμιο θυμίζει η λίμνη Πετρών στον δήμο Αμυνταίου Φλωρίνης καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή πάγωσαν τμήματά της.

Αν και το τοπίο μοιάζει μαγικό, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, αξίζει να σημειωθεί ότι οι κρύες μέρες του χειμώνα δυσκολεύουν τους ψαράδες από το να κάνουν τη δουλειά τους.

Δείτε φωτογραφίες της παγωμένης λίμνης:

Kyriakos Petridis

ΛΙΜΝΗ ΠΕΤΡΩΝ.ΗΜΙΠΑΓΩΜΕΝΗ.17-01-2021 15:23'

Μπορεί να είναι εικόνα σώμα νερού και φύση
Μπορεί να είναι εικόνα λίμνη και φύση



106
1



Τα χρονικά του Γεωργίου Μανουήλ του πρώτου Έλληνα έποικου στην Αυστραλία – 1811


Από τη ναυμαχία του Νείλου, υπό την ηγεσία του Λόρδου Νέλσονα, στους οπωρώνες της Νέας Νότιας Ουαλίας

Ο Μανουήλ έλεγε πως πολέμησε υπό τις διαταγές του Λόρδου Νέλσον στη ναυμαχία του Νείλου (1- 2 Αυγούστου 1798). Στη φωτογραφία αντίγραφο πλοίου του Λόρδου Νέλσον που κατασκευάστηκε στην Αυστραλία με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την άφιξη των πρώτων Βρετανών στην Αυστραλία. Φώτο: AAP via AP /Rick Rycroft

Οι εφημερίδες έχουν υπάρξει από παλιά εξαιρετική πηγή πληροφοριών για την περιγραφή ιστορικών γεγονότων, ή για την ανάδειξη των προσωπικών ιστοριών των ανθρώπων. Αυτό που ακολουθεί είναι η αφήγηση της ιστορίας ενός Έλληνα με το όνομα Γεώργιος Μανουήλ ή Εμμανουήλ, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έφτασε στην αποικία της Νέας Νότιας Ουαλίας το 1811.

Η εξιστόριση αρχίζει με το θάνατο του εκατονταχρονίτη Γεωργίου Μανουήλ στις 22 Ιουνίου 1878 και παρακολουθεί το μονοπάτι της ζωής του στην αποικία της Νέας Νότιας Ουαλίας και ακόμη πιο πέρα.

Advertisement

Το παρακάτω απόσπασμα εφημερίδας, που στρέφει την προσοχή μας στο θάνατο του Γεωργίου, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα “The Sydney Morning Herald”, την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 1878 και αναφέρει:

«Την Κυριακή, στις 23 Ιουνίου, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Castle Hill, από τον Αιδεσιμότατο κ. Dawson, ιερέα της εκκλησίας Wesley, ο Γεώργιος Μανουήλ ή Γεώργιος Εμμανουήλ, στο φέρετρο του οποίου ήταν γραμμένη η ηλικία των 101 ετών».

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 6 Ιουλίου 1878, ένα άλλο παρόμοιο άρθρο εμφανίστηκε στις στήλες της εφημερίδας “Freeman’s Journal NSW” με τίτλο “Θάνατος ενός εκατονταχρονίτη” όπου στην πρώτη παράγραφο αναφερόταν τα εξής:

Χάρτης Αυστραλίας 1832: Εκδότης: W.S Orr, Συγγραφείς: John Dower & W.M Higgins. Η διακεκομμένη γραμμή δείχνει το θαλάσσιο ταξίδι του Γεωργίου Μανουήλ για φώκιες. Ένθετα: Γεώργιος Μανουήλ: Μέλος του πληρώματος του πλοίου ‘Belinda’. Πηγή: Πολιτειακά Αρχεία ΝΝΟ; Κατάλογος πληρωμάτων και επιβατών (Ships musters) (1816-1825)

“Ο Γεώργιος Εμμανουήλ, ένας Έλληνας, πέθανε στο Castle Hill την περασμένη εβδομάδα από βαθιά γεράματα στην ηλικία των 101 ετών. Ο αποθανών κατοικούσε στην αποικία μας για σχεδόν εβδομήντα χρόνια”.

Οπότε, ποιος ήταν ο Γεώργιος Μανουήλ ή Εμμανουήλ, που τον αποκαλούσαν συνήθως “Γεώργιος ο Έλληνας ή “ο γερο-Γεώργιος ο Έλληνας”;

Στον δρόμο για το Pennant Hills 1880’s – Κοντά στο περιβόλι του Γιώργου Μανουήλ. Φώτο: JS Wigram, The Dictionary of Sydney

Ο θάνατος του γερο-Γεώργιου στις 22 Ιουνίου 1878, μόνο στη Νέα Νότια Ουαλία, απασχόλησε τις στήλες τουλάχιστον δέκα εφημερίδων. Τα άρθρα περιέχουν πληθώρα λεπτομερών πληροφοριών, που αν τις συνδέσουμε μεταξύ τους, πλέκουν μια πολύχρωμη και εντυπωσιακή εξιστόριση που μπορεί να μας οδηγήσει στην επανεξέταση της ιστορίας των πρώτων Ελλήνων εποίκων στην Αυστραλία.

Στην περίπτωση του Γεωργίου Μανουήλ, είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε πρόσβαση σε έναν σημαντικό αριθμό ιστορικών ντοκουμέντων, συμπεριλαμβανομένων και άρθρων εφημερίδων, που μας δίνουν το δικαίωμα να αναγνωρίσουμε το «γερο-Γεώργιο τον Ελληνα» ως τον αποδεδειγμένα πρώτο Έλληνα έποικο στην Αυστραλία.

Από τα παραπάνω δύο αποσπάσματα εφημερίδων συμπεραίνουμε ότι, ο Γεώργιος Μανουήλ κατοικούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Castle Hill και στην περιοχή της Paramatta (Cumberland County), φτάνοντας στην Αυστραλία στις αρχές του 1800. Το Κτηματολόγιο της Νέας Νότιας Ουαλίας του 1839 αναφέρει τον Γεώργιο Μανουήλ ως κάτοικο του Pennant Hill, στην περιοχή του οποίου αγόρασε 30 άκρες γης τον Ιανουάριο του 1839. Το όνομά του με βάση την απογραφή της Ν.Ν.Ουαλίας το 1841, τον εμφανίζει ως κάτοικο της Ενορίας Fields of Mars (κοντά στην Parramatta της ΝΝΟ). Το επάγγελμά του αναφέρεται ως γεωργός και η ιδιότητά του είναι αυτή του ελεύθερου έποικου.

Advertisement

Ο θάνατός του στην ηλικία των 101 ετών και το γεγονός ότι η ηλικία του αναγραφόταν στο φέρετρό του, τον έκαναν θέμα συζητήσεων στα ΜΜΕ εκείνης της εποχής.

H εφημερίδα “Newcastle Morning Herald & Miners Advocate” σημείωσε σε μια από τις στήλες της: “Την περασμένη εβδομάδα, στο Δικαστικό Μέγαρο της Paramatta δηλώθηκε ένας θάνατος που αξίζει να αναφερθεί έστω και στιγμιαίως. Ένας άνδρας με το όνομα Γεώργιος Εμμανουήλ ή Μανουήλ, Έλληνας, που η ηλικία του δηλώθηκε να είναι 101 ετών, πέθανε στην κατοικία του στο Castle Hill” (Ημερομηνία δημοσίευσης 5 Ιουλίου 1878).

Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία, Κτηματολόγιο Αγορών και Πωλήσεων Γης (1839)

Η δήλωση του θανάτου του Γεώργιου Μανουήλ ή Εμμανουήλ στο Δικαστικό Μέγαρο της Paramatta, αποδεικνύεται από το επικυρωμένο Πιστοποιητικό Θανάτου που εκδόθηκε από το Ληξιαρχείο της ΝΝΟ (αριθμός Πρωτοκόλου 1878/008716).

Πέρα από το να πιστοποιεί την ηλικία του γερο-Γεώργιου (101 ετών) και τα χρόνια διαμονής του στην Αυστραλία (67 χρόνια), το πιστοποιητικό θανάτου συμπεριλαμβάνει και άλλες προσωπικές λεπτομέρειες που έγιναν αντικείμενο της φιλοπεριέργειας πολλών δημοσιογράφων της αποικίας.

ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΑ 99

Καθώς αποκαλύπτεται η ζωή του Γεώργιου Μιχαήλ, μαθαίνουμε ότι έφτασε στην Αυστραλία 67 χρόνια πριν το θάνατό του (το 1811) και ό,τι ο γερο-Γεώργιος παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, στην… ώριμη ηλικία των 99 ετών!

Στην εφημερίδα “The Australian Town and Country Journal (NSW)” 6 Ιουλίου 1878, αναδεικνύονταν τα παρακάτω σε ένα άρθρο αφιερωμένο σε αυτόν:

“Ένας άνθρωπος με το όνομα Γεώργιος Εμμανουήλ ή Μανουήλ, Έλληνας, που η ηλικία του έχει αναφερθεί να είναι τα 101 έτη, πέθανε στο σπίτι του στο Castle Hill, από βαθιά γεράματα. Ο αποθανών έφτασε στην αποικία πριν εξήντα επτά χρόνια, και απέκτησε περιουσία στη γειτονιά του Castle Hill, στην οποία και κατοικούσε για πολλά χρόνια…”

Το άρθρο συνεχίζει με την ασυνήθιστη αναφορά ό,τι “πριν 2 χρόνια, όταν ήταν 99 ετών, τον πάντρεψε ο αιδεσιμότατος κ. George, ιερέας της εκκλησίας Wesley, με κάποια Ann Nash, γεροντοκόρη, που η ηλικία της αναφέρεται ό,τι είναι 70 ετών. ”

Πολλά από τα άρθρα που δημοσιεύθηκαν με αφορμή το θάνατο του Γεωργίου Μανουήλ, επικεντρώνονταν στην καλοσύνη της συζύγου του Anne, που σύμφωνα με όλες τις αναφορές παντρεύτηκε το γερο-Γεώργιο δύο χρόνια πριν από το θάνατό του. Στο Πιστοποιητικό Θανάτου του αναφέρεται ξεκάθαρα ότι παντρεύτηκε την Anne Nash στην ηλικία των 99 ετών.

Η εφημερίδα “The Goulburn Herald and Chronicle” 3 Ιουλίου, 1878 αναφέρεται στις έγγαμες διευθετήσεις με ένα αστείο, αν και κυνικό, ύφος, για να παρουσιάσει τα γεγονότα.

“Πιστεύουμε ότι η κυρία (Ann Nash), δήλωσε ότι παντρεύτηκε τον ηλικιωμένο κύριο για να τον προσέχει, μια και δεν είχε κανένα άλλο πρόσωπο να τον προσέχει. Η πρακτική καλοσύνη αυτού του είδους, πιστεύουμε ότι είναι κάπως σπάνια; Και είναι κρίμα που αυτή η σύντομη περίοδος ευτυχίας του ζευγαριού, διακόπηκε από το φοβερό καταστροφέα. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η αυτοθυσία της χήρας ανταμείφθηκε ουσιαστικά, καθώς κληρονόμησε την περιουσία του γέροντα”.

Αρκεί να πούμε ότι αμέσως μετά το θάνατο του Γεωργίου, η θλιμμένη χήρα διεκδίκησε τη μικρή περιουσία του. Η παρακάτω ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στην κυβερνητική εφημερίδα της ΝΝΟ -New South Wales Government Gazette- στις 28 Ιουνίου 1878:
“Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Νότιας Ουαλίας

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ.

Διαθήκη του Γεωργίου Εμμανουήλ, κατοίκου Castle Hill, στην Αποικία της Νέας Νότιας Ουαλίας, αγρότης, αποθανών.

Advertisement

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ, ότι μετά τη λήξη της περιόδου των δεκατεσσάρων ημερών από τη δημοσιοποίηση αυτής της κοινοποίησης, θα ανατεθεί σε αυτό το Αξιώτιμο Δικαστήριο, στο Τμήμα Εκκλησιαστικής Αρμοδιότητας, να επικυρώσει την τελευταία διαθήκη του παραπάνω επονομαζόμενου Γεωργίου Εμμανουήλ στην Άννα Εμμανουήλ (Ann Emanuel), χήρα του αποθανώντος και μοναδική κληρονόμος έτσι όπως αναφέρεται στη διαθήκη. Ημερομηνία, Parramatta, 25η ημέρα του Ιουνίου, 1878 μ.Χ.

JOHN E. BOWDEN,

Δικηγόρος για την αναφερόμενη
Άννα Εμμανουήλ (Ann Emanuel),
Οδός George, Parramatta”.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι ο Γεώργιος Μανουήλ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ήταν ένας ερημίτης και κατά πάσα πιθανότητα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα “Cumberland Mercury”, προς το τέλος της ζωής του κατάλαβε ότι χρειαζόταν κάποιο άτομο να τον φροντίζει στα τελευταία του χρόνια.

“Έζησε μια μοναχική ζωή -στην πραγματικότητα σαν ένας ερημίτης- με εξαίρεση τον καιρό που τον επισκεπτόταν γείτονες στους οποίους ήταν φιλόξενος. Καταλαβαίνοντας κατά πάσα πιθανότητα ότι δεν είναι καλό για έναν άνθρωπο να ζει μόνος, πριν δύο χρόνια, απέκτησε σύζυγο, και από τότε είχε πολύ καλή προσοχή και περιποίηση.” (Cumberland Mercury – 28 Ιουνίου, 1878).

Η χήρα του γερο-Γεώργιου ήταν η μοναδική κληρονόμος της περιουσίας του. Ως κάτοικος για πολλά χρόνια της επαρχίας Cumberland, ο Γεώργιος απέκτησε σημαντική κτηματική περιουσία στη γειτονική περιοχή και για πολλά χρόνια ήταν γνωστός ως ένας αγρότης οπωροφόρων του Castle Hill-που πουλούσε τα προϊόντα του στην Αγορά του Σίδνεϊ.

Το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “The Sydney Morning Herald”, με ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου 1862, αναφέρεται σε ένα περιστατικό στο οποίο συμμετείχε ο γερο-Γεώργιος, στο κεντρικό Σίδνεϊ, κατά τη διάρκεια των καθημερινών του εργασιών:

“To πρωί του περασμένου Σαββάτου, ένα άλογο που έσερνε κάρο με φρούτα, ιδιοκτησίας ενός ανθρώπου με το όνομα Γεώργιος Μανουήλ, αγρότης από το Castle Hill, ενώ είχε αφεθεί μόνο του στην οδό George, τρόμαξε και έτρεξε στο δρόμο μέχρι που έφτασε την οδό Market, όπου συγκρούστηκε με άλογο και κάρο που ανήκαν στον Samuel Murrell.”

Ο Γεώργιος ήταν πασίγνωστος για την υποδειγματική φιλεργατικότητά του, και όταν ακόμη είχε πατήσει τα 90 εξακολουθούσε να πουλάει τα προϊόντα του σε ολόκληρο το Σίδνεϊ.

Φαίνεται ότιτο καλοκαίρι του 1875, ενώ ο Γεώργιος έκανε τη συνηθισμένη δουλειά του στα εσωτερικά προάστια του Σίδνεϊ, οι αποκαλούμενες “Μεγάλες Πυρκαγιές στο Pennant Hills και στο Castle Hill” σχεδόν κατέστρεψαν και το σπίτι του και τον οπωρώνα του.

Advertisement

“Οι μηλιές είχαν ήδη κάνει μήλα που ψήθηκαν. Το σπίτι και οι εγκαταστάσεις του ιδιοκτήτη του αγροκτήματος, μόλις που ξέφυγαν από την καταστροφή, ο συνιθισμένος νοικοκύρης αποκαλούμενος “γερο-Γεώργιος ο Έλληνας ” – ένας άνθρωπος σχεδόν 90 καλοκαιριών, βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Σίδνεϊ με μια καρότσα γεμάτη με φρούτα.” (Cumberland Mercury-11 Δεκεμβρίου 1875).

Οι καταστροφικές πυρκαγιές και η εν δυνάμει αψιμαχία του με το θάνατο, ήταν σίγουρα οι αιτίες που ο γερο-Γεώργιος επανεξέτασε τις προτεραιότητές του στη ζωή και αποφάσισε ότι ίσως έφτασε η ώρα να σταματήσει να εργάζεται στα 90 του και χρόνια. Την επόμενη χρονιά, το Μάιο του 1876 βρίσκουμε το “γερο-Γεώργιο τον Έλληνα” στην Αγία Τράπεζα, επισημοποιώντας το γάμο του με την Ann Nash ενώπιον του αιδεσιμότατου William George, ιερέα της εκκλησίας Wesley.

Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Όσο για τη ζωή του Γεωργίου Εμμανουήλ πριν από την άφιξή του στη νότια ήπειρο το 1811, από σειρά άρθρων εφημερίδων ανακαλύπτουμε ότι το επάγγελμά του ήταν αυτό του ναυτικού.

Αλλά το καύχημα του Γεωργίου ήταν ότι πολέμησε υπό τις διαταγές του Λόρδου Νέλσονα στη ναυμαχία του Νείλου (1 και 2 Αυγούστου 1798) καθώς και σε άλλες μάχες, κατά πάσα πιθανότητα, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της Μεσογείου του Λόρδου Νέλσονα το 1798.

Η εφημερίδα “The Sydney Morning Herald” στις 5 Ιουλίου 1878, τελειώνει το άρθρο της με αφορμή το θάνατο του γερο-Γεωργίου με το παρακάτω σχόλιο: “Ο Μανουήλ υπήρξε ναυτικός και είχε πολεμήσει υπό τις διαταγές του Νέλσονα στο Νείλο και σε άλλα μέρη.”

H εφημερίδα “The Australian Town and Country Journal”, μια μέρα αργότερα επαινεί τη συνδρομή του στους πολέμους γράφοντας ότι “ο αποθανών ήταν παλαιός πολεμιστής έχοντας πολεμήσει σε αρκετές μάχες υπό την ηγεσία του μεγάλου μας ήρωα Νέλσονα.”

ΝΑΥΑΓΟΣ ΤΟ 1824

Η περιπετειώδης ζωή του Γεωργίου Μανουήλ, όμως, δεν σταματάει εδώ.

Με την άφιξή του στην αποικία της ΝΝΟ, ο Γεώργιος Μανουήλ συνέχισε το επάγγελμα του ναυτικού. Έγινε μέλος του πληρώματος του πλοίου Belinda”, που απέπλευσε από το Σύδνεϊ το Μάιο του 1824 με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή με φώκιες που βρίσκονταν νότια του Esperance της Δυτικής Αυστραλίας. Η εμπορική δραστηριότητα για δέρματα από φώκιες σταμάτησε ξαφνικά όταν το “Belinda” ναυάγησε κοντά στο Middle Island στο Αρχιπέλαγος Recherche, στις 19 Ιουλίου, 1824.

Οι αρχές πίστεψαν ότι ο καπετάνιος και το πλήρωμα του σκάφους “Belinda” είχαν χάσει τη ζωή τους. Ως εκ θαύματος, όμως, ο Γεώργιος Μανουήλ και άλλα είκοσι πέντε μέλη του πληρώματος επέζησαν από το ναυάγιο. Το πλήρωμα του “Belinda” παρέμεινε στο Middle Island μέχρι το Δεκέμβριο του 1824, όταν διασώθηκαν από το πλοίο “Nereus”.

Ο Γεώργιος Μανουήλ και ολόκληρο το πλήρωμα επέστρεψαν στο Σίδνεϊ το Μάρτιο του 1825 μαζί με το εμπόρευμά τους, που ήταν συνολικά περίπου 3.500 δέρματα από θαλάσσιες φώκιες.

ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ

Λίγα χρόνια αργότερα, το Νοέμβριο του 1832 το όνομά του εμφανίζεται σε ακροαματική διαδικασία του δικαστηρίου όπου κλήθηκε να καταθέσει ως κατηγορούμενος για πλημμέλημα. Ο Γεώργιος Μανουήλ, σύμφωνα με αποδεικτικά στοιχεία του Δικαστηρίου, κατηγορήθηκε ως κλεπταποδόχος, στην περίπτωσή του ως αποδέκτης μεγάλης ποσότητας κλεμμένου καπνού αξίας πέντε λιρών.

Advertisement

Η ποινή που του επιβλήθηκε γι’ αυτό το έγκλημα, όπως περιγράφεται στα έγγραφα του Δικαστηρίου, ήταν “να φυλακιστεί για καταναγκαστικά έργα για μια περίοδο δώδεκα ημερολογιακών μηνών, στη φυλακή της Αυτού Μεγαλειότητας στο Newcastle.”

Τα έγγραφα των φυλακισμένων στο Newcastle σημειώνουν ξεκάθαρα ότι ο Γεώργιος Μανουήλ είχε γεννηθεί στην Ελλάδα και έφτασε στην αποικία ως ελεύθερος έποικος.

Η σύγκρουση του Γεωργίου Μανουήλ με το δικαστικό σύστημα, όμως, δεν σταμάτησε με την κλοπή του καπνού και την ποινή φυλάκισης ενός έτους στη φυλακή του Newcastle.

Το Μάρτιο του 1863, ο Γεώργιος Μανουήλ εμφανίζεται στο κεντρικό κακουργιοδικείο της ΝΝΟ γιατί είχε εκ προμελέτης μαχαιρώσει κάποιον Thomas Gibson.

Ο δικαστής επέβαλε την πιο ελαφριά ποινή για τέτοιο έγκλημα, καταδικάζοντάς τον “σε καταναγκαστικά έργα στους δρόμους, για περίοδο πέντε ετών” με επανεξέταση της καταδίκης, με βάση τη διαγωγή του, μετά τη συμπλήρωση έκτισης τριών χρόνων της ποινής.

Ο Γεώργιος Μανουήλ αφέθηκε ελεύθερος, λόγω καλής διαγωγής, από τη φυλακή του Cockatoo Island μετά από τρία χρόνια.

Πιστοποιητικό θανάτου Γεωργίου Μανουήλ: Ηλικία 101, Τόπος γένησης: Ελλάδα, Χρόνια διαμονής στην Αυστραλία: 67 Ηλικία γάμου: 99, Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού θανάτου με αρχή έκδοσης το Ληξειαρχείο της ΝΝΟ.

Η φήμη του Γεωργίου Μανουήλ ήταν τόσο διαδεδομένη στους κατοίκους της περιοχής Parramatta, που οι αρχισυντάκτες της εφημερίδας “Cumberland Argus” το Νοέμβριο του 1938 αποφάσισαν να ανατυπώσουν το αρχικό άρθρο που αναφερόταν στην πολυτάραχη ζωή του, στην ειδική έκδοση των 150 χρόνων με τίτλο “Παντρεύτηκε στα 99”.

Ανακεφαλαιώνοντας, όπως φαίνεται, ο Γεώργιος Μανουήλ ήταν ένας αποδεκτός και πολύ γνωστός κάτοικος της περιοχής της Parramatta της Νέας Νότιας Ουαλίας για πολλά χρόνια. Οι αναφορές σε άρθρα πολλών εφημερίδων, καθώς και κυβερνητικά έγγραφα, μας επιτρέπουν να υποστηρίξουμε με αξιοπιστία ότι ο Γεώργιος Μανουήλ ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, ο πρώτος Έλληνας έποικος που έφτασε στην Αυστραλία το 1811, πριν από οποιονδήποτε άλλο αποδεδειγμένο πρώιμο Έλληνα έποικο.

Αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ο Γεώργιος Μανουήλ έκανε το μακρινό ταξίδι στην Αυστραλία. Παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις ατυχίες που είχε να αντιμετωπίσει σε έναν ξένο τόπο, έζησε μια πλήρη ζωή μέχρι την ηλικία των 101 ετών.

Από το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Cumberland Argus” “Παντρεύτηκε στα 99”

Αναφορές και πηγές:

– Συλλογή Αυστραλιανών εφημερίδων (Australian Newspaper Archival Collection. Trove.)

– Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία, Κατάλογων ονομάτων αναχωρούντων Πληρωμάτων και Επιβατών, 1816-1825 (New South Wales, Australia, Departing Crew and Passenger Lists, 1816-1825)

– Νιούκαστλ, Βιβλίο Περιγραφής και Εισαγωγής Φυλακισμένων ΝΝΟ, 1818-1930 (Newcastle, NSW Gaol Description and Entrance Books, 1818-1930)

– ΝΝΟ Κτηματολόγιο Αγορών και Πωλήσεων 1839 (NSW Registers of Land Purchases and Sales 1839)

Advertisement

– ΝΝΟ, Απογραφή 1841 (NSW census, 1841)

– Ληξιαρχείο Κακουργιοδικείου ΝΝΝ, Μάρτιος 1863 (N.S.W Criminal Court Records, March 1863)

– Ληξιαρχείο ΝΝΟ (N.S.W Births, Deaths & Marriages)

Ευχαριστίες στους: Κώστα Α., Κώστα Κ. και Νίκο Π.

*Ο Κώστας Μάρκος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

 

 Πηγή:neoskosmos.gr

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com

 





Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.





Κοζάνη: Ξεκινά με αντιδράσεις η λειτουργία των διοδίων στην Σιάτιστα

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ λειτουργίας των διοδίων της Σιάτιστας επί της Εγνατίας Οδού, αιφνιδιάζοντας τη δημοτική αρχή, αφού υπήρξαν αντιδράσεις το προηγούμενο διάστημα για το εν λόγω θέμα και των επιπρόσθετων προβλημάτων που θα φέρει στην οικονομία της περιοχής αλλά και την επιβάρυνση των κατοίκων του Βοΐου.

Ο δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, συγκαλεί την ερχόμενη Παρασκευή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 5 το απόγευμα, προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα για την Υπουργική Απόφαση και να ληφθούν αποφάσεις.

Εν τω μεταξύ οι μπάρες έχουν κατεβεί από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, μετωπικών και πλευρικών διοδίων της Σιάτιστας επί της Εγνατίας Οδού, ενώ η δοκιμαστική λειτουργία των δυο σταθμών είχε ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα και αναμενόταν το ΦΕΚ για την επίσημη έναρξη τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το αντίτιμο διέλευσης για τον πλευρικό σταθμό στον κόμβο Σιάτιστας είναι:
Για την κατηγορία 1 (δίκυκλα και τρίκυκλα) 0,50 ευρώ.
Για την κατηγορία 2 (ελαφρά οχήματα) 0,70 ευρώ.
Για την κατηγορία 3 (φορτηγά, λεωφορεία και οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες) 1,80 ευρώ.
Για την κατηγορία 4 (φορτηγά και οχήματα με περισσότερους από 4 άξονες) 2,50 ευρώ.

 

 

 seleo.gr

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com

 





Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.