17 Δεκεμβρίου 2017

Η βυσσινάδα του Αλέξη και ο λαός που δεν μπορεί να αντέξει



του Γιάννη Ελαφρού

Ο πλούτος τους, η φτώχεια μας. Οι επενδύσεις τους, η λεηλασία των ζωών μας. Οι ελπίδες μας, οι εφιάλτες τους. Κι αντίστροφα. Δύο όψεις έχει η ζωή, δύο όχθες η ταξική πάλη, δύο οπτικές τα οικονομικά στοιχεία. Με τον πιο έντονο τρόπο αναδείχθηκε η πραγματική αυτή …πραγματικότητα, βλέποντας τον Α. Τσίπρα να επιδίδεται σε έναν καταιγισμό «θετικών» ειδήσεων, όπως στη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλες. «Η Ελλάδα επανακάμπτει στις αγορές, σε επίπεδα αντίστοιχα προ της κρίσης και είναι σταθερή η προοπτική οριστικής εξόδου από τα μνημόνια», είπε ο πρωθυπουργός, προβάλλοντας ιδιαίτερα την πτώση των αποδόσεων των δεκαετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στο 4%, περίπου όσο και το 2006 (με πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο όμως απ’ όσο δανείζεται η Ελλάδα τώρα). Ταυτόχρονα, προέβαλε τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος «περίπου στο 30% του πληθυσμού». Λίγο νωρίτερα, βέβαια, ο Ντράγκι είχε χαλάσει την κυβερνητική προπαγάνδα αναφέροντας την καταραμένη φράση, «4ο μνημόνιο», λέγοντας πως «είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης εάν θα πάρει νέο πρόγραμμα ή όχι». «Να μας λείπει το βύσσινο», είπε ο Α. Τσίπρας στη συνέντευξη, αρνούμενος νέο μνημόνιο.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, η μνημονιακή βυσσινάδα θα κρατήσει χρόνια, εκτός και εάν ο λαός διαολοστείλει το κεφάλαιο, την ΕΕ και τα κόμματα-υποτακτικούς τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υπογράψει ουσιαστικά 4ο μνημόνιο (και η ΝΔ έχει δεσμευτεί πως θα εφαρμόσει, με …αναδιαπραγμάτευση πλευρών), με αιματηρά πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2023 και αυξημένα πλεονάσματα με αυστηρότατες αντεργατικές και αντιλαϊκές τομές μέχρι το …2060! Κομμένο λοιπόν και το βύσσινο και η πλάκα.

Σαφέστατος ήταν, εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου Invest in Greece τη Δευτέρα. Η τροχιά του προγράμματος είναι καλή, είπε, δεν φαίνεται πιθανό ένα νέο πρόγραμμα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων. «Η βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη προϋποθέτει τη διατήρηση της εφαρμογής των δομικών μεταρρυθμίσεων για πολλά ακόμα χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έρευνα της Γιούροστατ, το 2016 ένας στους τρεις Έλληνες (32%), δεν είχε τη δυνατότητα να καλύψει όλες τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες και τα έκτακτα προβλήματα, ειδικά εάν έπεφταν μαζεμένα τον μήνα. Μεταξύ αυτών, να έχουν ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή λαχανικά κάθε δεύτερη μέρα, να έχουν θέρμανση στο σπίτι, να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, να βγαίνουν μια φορά το μήνα και να αντικαθιστούν φθαρμένα ρούχα, παπούτσια ή έπιπλα. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, σε επίπεδο ΕΕ, αντίστοιχη υλική και κοινωνική στέρηση αντιμετωπίζει το 16% του πληθυσμού. Άρα στην Ελλάδα έχουμε διπλάσια επίπεδα φτώχειας. Μόνο η Ρουμανία (50%) και η Βουλγαρία (48%) είναι χειρότερα από την Ελλάδα!

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα των μισθών των 400 ευρώ, της απληρωσιάς και των απολύσεων όπως στο Μάρκετ Ιν, των τεράστιων χρεών με αποτέλεσμα 1.000 ριφιφί-κατασχέσεις της εφορίας από λογαριασμούς κάθε μέρα, των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από funds-γύπες, που βλέπουν την Ελλάδα ως «γη της ευκαιρίας», όπως είπε ξεδιάντροπα ο Α. Τσίπρας στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο συνέδριο Invest in Greece στη Νέα Υόρκη.

Το μόνο σίγουρο από τις εξελίξεις είναι πως το ευρωπαϊκό και αμερικανικό κεφάλαιο στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να ολοκληρώσει τη βρόμικη δουλειά και θα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας εικόνας σταθεροποίησης και βελτίωσης των οικονομικών. Είναι αναγκαίο και για τα δικά τους συμφέροντα, το δικό τους «success story», ειδικά σε μια περίοδο που η παγκόσμια χρηματοπιστωτική φούσκα έχει μεγαλώσει τρομακτικά επικίνδυνα. Εξάλλου τι παράπονο να έχουν από την κυβέρνηση Τσίπρα; Ο Πρεμ Γουάτσα, επικεφαλής του καναδικού ομίλου Fairfax και μεγαλομέτοχος της Eurobank, είπε στο Bloomberg πως η Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση: «ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έκαναν όλα όσα είχαν ζητήσει οι πιστωτές»! Τόσο απλά.

Η κυβερνητική προπαγάνδα επιτυχίας θα συγκρούεται καθημερινά με την οικονομική φρίκη που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι νέοι. Δώδεκα μήνες, 365 μέρες το χρόνο, κάθε μέρα και γι’ αυτό κανένα ετήσιο μέρισμα πτωχοκομείου δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει.

Όμως, η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και της ίδιας της κυβέρνησης και του αστικού μνημονιακού μπλοκ απαιτεί, όπως έδειξε και η –μαχητική στις περιφρουρήσεις αλλά περιορισμένης δυναμικής– απεργία της Πέμπτης, συστηματική παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και του ταξικού εργατικού κινήματος για την αποκάλυψη της κυβερνητικής προπαγάνδας, την ανάπτυξη των διεκδικήσεων και των αγώνων γι’ αυτές, τη συνάρθρωσή τους σε ένα πρόγραμμα πάλης για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες και για την ανατροπή της επιδρομής κεφαλαίου, ΕΕ, κυβέρνησης.

ΒΙΝΤΕΟ: Αποκάλυψη Ρώσου πιλότου: «Για αυτό συνοδεύσαμε τον ηγέτη μας Β.Πούτιν»







Παρασκήνιο Slider



Ο κυβερνήτης του CU-30SM που συνόδευε το αεροπλάνο του Πούτιν στην Συρία, έκανε σημαντικές αποκαλύψεις.

Όπως είπε, τα δύο πολεμικά αεροπλάνα που πέταγαν δίπλα από το προεδρικό αεροπλάνο της Ρωσίας που μετέφερε τον Πούτιν, ήταν για να προστατεύσουν και να αποτελέσουν παγίδες θερμότητας στην περίπτωση που εκτοξευόταν πύραυλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα καυσαέρια των πολεμικών αεροπλάνων έχουν μεγαλύτερη θερμοκρασία με αποτέλεσμα αν εκτοξευόταν πύραυλος θερμότητας θα χτυπούσε ένα από τα δύο πολεμικά αεροπλάνα και όχι του προέδρου.

Να σημειωθεί ότι αν και το ταξίδι του Πούτιν δεν είχε ανακοινωθεί και ήταν μιας ημέρας όπου επισκέφθηκε Συρία- Αίγυπτο και Τουρκία, επειδή πέρναγε πάνω από εμπόλεμες ζώνες, οι Ρώσοι φοβόντουσαν ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο «ατύχημα».

Ο Πούτιν γνωρίζοντας γιατί τον συνόδευαν τα πολεμικά μετά το ταξίδι του, δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι: Οι πιλότοι αυτοί τους οποίους παρακολουθούσα, πετούσαν κάτω αό το αεροπλάνο μου, προστατεύοντας το και είμαι ευγνώμων σε αυτούς και θέλω να το ακούσουν και να το ξέρουν.
.



Crash Magazine Online

Oι δημοσιογράφοι που "βόλεψε" ο Τσίπρας...

 Στημένες ερωτήσεις στον Τσίπρα! Διάβαζε από το ipad τις απαντήσεις!


Στην πρόσφατή του συνέντευξη στην ΕΡΤ 3, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να αυτοπαρουσιαστεί σαν ένας Πρωθυπουργός που τον χτυπούν όσο κάνεναν άλλο τις τελευταίες δεκαετίες τα Μέσα Ενημέρωσης.

Η δήθεν "εχθρότητα" των μέσων ενημέρωσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στην πραγματικότητα ένας μεγάλος μύθος, ο οποίος χτίζεται εδώ και χρόνια συστηματικά από τον επικοινωνιακό μηχανισμό της Κουμουνδούρου και του Μαξίμου.


Οι "δύσκολες" συνεντεύξεις του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθούν 10 χαρακτηριστικά παραδείγματα συνεντεύξεων στον Πρωθυπουργό.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί που παρουσιάζονταν σαν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, εξελίχθηκαν σύντομα σε κομματικά στελέχη, καταλαμβάνοντας θέσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και μετακλητών!

1) Αννέτα Καββαδία
Έκανε ερωτήσεις στον Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ. Σήμερα είναι Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
2) Κώστας Βαξεβάνης
Δεν χρειάζονται πολλά σχόλια, είναι σε όλους γνωστός ο ρόλος του Κώστα Βαξεβάνη μέσα από τις ιστοσελίδες και τα έντυπά του.
Η φωτογραφία από μια ιδιαίτερα "δύσκολη" συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο Documento

3) Ματθαίος Τσιμιτάκης
Ίσως η πιο χαρακτηριστική από όλες τις περιπτώσεις. Σε συνέντευξη μαζί του ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι θα καταργήσει τις στρατιές των μετακλητών.
Τι έγινε τελικά; Διόρισε μετακλητό και τον ίδιο!

4) Γιώργος Χριστοφορίδης
Ο εκδότης του Χωνιού επίσης δε χρειάζεται πολλές συστάσεις. Σήμερα διορισμένος μετακλητός στο Υπουργείο του Νίκου Παππά. Παλιότερα έκανε ερωτήσεις ως δημοσιογράφος στη ΔΕΘ.

5) Στέλιος Κούλογλου
Στο παρελθόν ως δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης "δυσκόλευε" τον Αλέξη Τσίπρα με τις ερωτήσεις του. Σήμερα ειναι Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

6) Χρήστος Σίμος
Από τα social media του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα κάνει "απαιτητικές" ερωτήσεις στον Αλέξη Τσίπρα στις συνεντεύξεις τύπου ως δημοσιογράφος της Αυγής

7)  Αναστασία Γιάμαλη
Ως δημοσιογράφος της Αυγής παλιότερα "στρίμωχνε" τον Αλέξη Τσίπρα στις διακαναλικές. Πλέον έχει τη δικιά της εκπομπή στην ΕΡΤ

8) Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
Δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3 στο παρελθόν, ρωτούσε τον Αλέξη Τσίπρα αν θα ψηφίσει μνημόνιο. Τώρα είναι Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίζουν μαζί τα μνημόνια δυο δυο

9) Κώστας Αρβανίτης
Η εικόνα είναι από τις παλιές τους συνεντεύξεις στην ΕΡΤ. Αργότερα ο Κώστας Αρβανίτης έγινε διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο"

10) Χρήστος Γιαννούλης
Η τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο Πρωθυπουργός στην ΕΡΤ 3. Ο Χρήστος Γιαννούλης ήταν στο παρελθόν υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η στημένη ερώτηση
Τέλος, όταν ο Αλέξης Τσίπρας διάβαζε από το ipad την απάντηση μετά από "αυθόρμητη" ερώτηση δημοσιογράφου της Αυγής


ΜΕΣΩ: www.kapa-news.gr
Πηγή: omadaalithias.gr
Επιμέλεια ΑΝΑΔ/ΗΣ:fyllokaiftero1.blogspot.com

.


 Στημένες ερωτήσεις στον Τσίπρα! Διάβαζε από το ipad τις απαντήσεις!

«Η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και να διαγραφεί εξ΄ ολοκλήρου το χρέος»

Τι λέει ένας από τους πιο τηλεοπτικά προβεβλημένους αναλυτές στη Γερμανία


14:35
17/12/2017
«Η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και να διαγραφεί εξ΄ ολοκλήρου το χρέος»


Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Όμως ο γερμανός αναλυτής Ρόμπερτ Χάλβερ παραμένει πεπεισμένος ότι μόνο χωρίς ευρώ και με διαγραφή ολόκληρου του δημοσίου χρέους η Ελλάδα θα καταφέρει να ορθοποδήσει.

Ο φυσικός χώρος του Ρόμπερτ Χάλβερ, ενός από τους πιο τηλεοπτικά προβεβλημένους αναλυτές στη Γερμανία, είναι το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου καθορίζεται η τύχη κορυφαίων γερμανικών επιχειρήσεων. Η Deutsche Welle συνάντησε τον Ρόμπερτ Χάλβερ στον εξώστη του χρηματιστηρίου για τον ρωτήσει αν εμμένει ακόμα σήμερα στην πάγια θέση του για αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

«Η ελληνική οικονομία έχει εν μέρει σταθεροποιηθεί, σε χαμηλά όμως επίπεδα, λέει ο γερμανός αναλυτής αγορών. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν μια χώρα σαν την Ελλάδα μπορεί να αντέξει στον ασφυκτικό κορσέ του ευρώ. Δεν επικρίνω την Ελλάδα, είναι απλά γεγονός. Δεν είναι πιο σημαντικό να δοθεί στην χώρα η δυνατότητα πραγματικής ανάπτυξης; Η πρότασή μου ήταν πάντα να αποχωρήσει η χώρα από το ευρώ για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, να διαγραφεί εξ΄ ολοκλήρου το χρέος, έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να καταφέρει μέσα από την υποτίμηση να ανασάνει. Και μετά από μερικά χρόνια να επιστρέψει στην Ευρωζώνη. Είναι σίγουρα προτιμότερη μια προσωρινή έξοδος από μια εξαντλητική πολιτική λιτότητας, η οποία στρέφει τους νέους της χώρας κατά της Ευρώπης, από τη στιγμή που δεν τους διασφαλίζει καμία προοπτική».

Κατά την εκτίμηση του γερμανού αναλυτή στην ιδιωτική τράπεζα Baader Bank οι οικονομικές πρόοδοι της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα δεν είναι παρά «μικρές επιτυχίες».

Θεωρεί ότι η χώρα δεν θα σταματήσει να χρειάζεται εκτός συνόρων οικονομική στήριξη. Η χορήγηση πιστώσεων προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί, δηλώνει στην DW o Ρόμπερτ Χάλβερ: «Όταν έχεις ένα σκληρό νόμισμα όπως το ευρώ δεν αρκεί να τα καταφέρεις για ένα ή δύο χρόνια, αλλά μακροπρόθεσμα, το οποίο είναι δύσκολο. Μια οικονομία που θέλει να αναπτυχθεί θα πρέπει κατ΄ αρχήν να ηρεμήσει για να σταθεί ξανά στα πόδια της. Μικρές επιτυχίες, που ικανοποιούν κάποιους θεωρητικούς σε Βρυξέλλες ή Γερμανία, δεν επιλύουν το πρόβλημα. Το ερώτημα είναι κατά πόσο η οικονομία έχει ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της για να διασφαλίσει θέσεις απασχόλησης. Το ζητούμενο είναι να δοθεί προοπτική στον πληθυσμό. Δεν νομίζω ότι αρκούν οι συνεχείς οικονομικές ενισχύσεις για να τερματιστεί η κρίση στην Ελλάδα».

ΠΗΓΗ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ- Πάτρα: Eμεινε άφωνος πατρινος που τωρα δεν ξερει τι να κανει !Του έδωσαν 500 ευρώ κοινωνικό μέρισμα ενώ δεν είχε κάνει αίτηση !



Μπορεί να μην έχεις υποβάλει αίτηση και να λάβεις κοινωνικό μέρισμα; Θα θεωρήσετε πως μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια ανεκδότου είναι και σε καμιά περίπτωση δεν μπορει να συμβεί. 

Κι όμως έτυχε σε συμπολίτη! Οπως  ανέφερει το  tempo24,αναγνώστης του  ενώ δεν έχει καταθέσει αίτηση για κοινωνικό μέρισμα, καθώς δεν το δικαιούται , λόγω εισοδηματικών κριτηρίων, εντούτοις του κατατέθηκε ποσό 500 περίπου ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Ο συμπολίτης όταν πήγε να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ διαπίστωσε το επιπλέον ποσό που είχε στο λογαριασμό του και τώρα δεν ξέρει τι να κάνει !

Προφανώς και τα χρήματα επρόκειτο να σταλούν σε δικαιούχο, ωστόσο το λάθος πάτημα ενός κουμπιού στέρησε από κάποιον που περίμενε το βοήθημα . Ο πατρινός ...τυχερός του μερίσματος όμως δεν θέλει να κρατήσει ένα ποσό που δεν του ανήκει .

Το ζητούμενο είναι , θα μπορέσει να αναμετρηθεί με τον κυκεώνα της γραφειοκρατίας για να αποδοθούν τα χρήματα στον άγνωστο δικαιούχο ;

Πόλεμος χωρίς τέλος στην Ηρωίδα Δασκάλα της Θράκης

αταγγελίες της Χαράς Νικοπούλου ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τοπικοί δημοσιογράφοι προσπαθούν να κλείσουν τη μονάδα φιλοξενίας παιδιών που έχει οργανώσει και λειτουργεί στην ορεινή Ροδόπη.
Διαβάστε όλο το άρθρο:ΕΔΩ

Η ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ «ΤΡΩΕΙ»ΤΗΝ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ!ΑΓΡΙΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ. ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» ΓΙΑ ΤΗ «ΣΤΕΝΗ» ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ.ΤΑ ΄ΧΕΙ «ΚΑΝΕΙ» ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΙΜΗΘΕΙ ΤΟΝ«ΓΥΝΑΙΚΑ» ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ….











ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ… ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ.

Πολεμικό είναι πλέον το κλίμα ανάμεσα στην Περιστέρα Μπαζιάνα και την Έφη Αχτσιόγλου εξαιτίας της… αδυναμίας που δείχνει ο σύντροφός της Αλέξης Τσίπρας στην 32χρονη υπουργό Εργασίας. Μια αδυναμία που πρώτο είχε φέρει στο φως το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, προκαλώντας πονοκέφαλο στον ίδιο αλλά και στην πρωθυπουργική συζυγική στέγη στην Κυψέλη, όπου οι καυγάδες όλο και πυκνώνουν.

Οι αποκαλύψεις μας θορύβησαν την κυρία Μπέττυ, η οποία τον τελευταίο καιρό κάνει εμφανή προσπάθεια να κάνει σέξι εμφανίσεις, μιμούμενη συχνά τις στυλιστικές επιλογές της Αχτσιόγλου, ενώ φέρεται διατεθειμένη να κάνει τα πάντα προκειμένου να απαλλαγεί από τη βαριά σκιά της γοητευτικής Θεσσαλονικιάς. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η κ. Μπαζιάνα δεν κρύβει πια τη ζήλεια της για την αγαπημένη υπουργό του συντρόφου της, ενώ στο πλευρό της βρίσκονται και οι παρατρεχάμενοι του Αλέξη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου εκτυλίσσονται σκηνές απείρου κάλλους. Βλέπετε, ούτε σε αυτούς αρέσει η «στενή» σχέση του πρωθυπουργού με την υπουργό Εργασίας, καθώς η ίδια φέρεται να έχει αποκτήσει δύναμη αλλά και ύφος δέκα καρδιναλίων εξαιτίας της… ιδιαίτερης συμπάθειας που της δείχνει ο Αλέξης.

Η κ. Μπαζιάνα, φανερά ενοχλημένη από όλα αυτά αλλά και από τα όσα ψιθυρίζονται στα πολιτικά και όχι μόνο πηγαδάκια, φέρεται να έχει έρθει σε μεγάλη ρήξη με τον κ. Τσίπρα τον οποίο κατηγορεί ότι έχει εκτεθεί σε προσωπικό επίπεδο με την «στάση» του απέναντι στην νεαρή και πολλά υποσχόμενη υπουργό. Ο πρωθυπουργός έχει στριμωχτεί για τα καλά και υπό το βάρος των πιέσεων αποφάσισε να κάνει κάποιες κινήσεις που θα κλείσουν προς στιγμήν τα στόματα και θα δώσουν τέλος στα κουτσομπολιά.

Επέλεξε, λοιπόν, να αρχίσει να δημιουργεί τεχνητές εντάσεις με την ατίθαση Αχτσιόγλου και ταυτόχρονα να «πριονίζει» τις αρμοδιότητές της. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, η απόσυρση της τροπολογίας για τις απεργίες από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου το βράδυ της ∆ευτέρας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία για το Μέγαρο Μαξίµου.
mpetty

Της τράβηξε τ΄ αυτάκι…

Όταν η είδηση της απόσυρσης έγινε γνωστή στο πρωθυπουργικό γραφείο και ενηµερώθηκε προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, προκλήθηκε µεγάλη αναστάτωση. Κι αυτό γιατί κρίθηκε ότι η υπουργός Εργασίας, η οποία θεωρείται από τα «χαϊδεµένα παιδιά» του Μαξίµου, είχε εγκαίρως ειδοποιηθεί να µη βιαστεί ιδιαίτερα για την κατάθεση της τροπολογίας.

Μάλιστα, η κ.Αχτσιόγλου δεν είχε ενηµερώσει για την κατάθεση αυτή ούτε τον γενικό γραµµατέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος εκ της θέσεώς του έχει την αρµοδιότητα να δώσει το «πράσινο φως» για νοµοθετικές πρωτοβουλίες κοµβικήςσηµασίας, όπως η συγκεκριµένη.

Έτσι, το πρωί της Τρίτης η κυρία Αχτσιόγλου δέχθηκε ένα πολύ οργισµένοτηλεφώνηµα από το Μέγαρο Μαξίµου, από το οποίο της ζητήθηκαν σε έντονο ύφος εξηγήσεις για τη βιασύνη της να καταθέσει τη ρύθµιση, καθώς, όπως της είπαν, αυτό θα µπορούσε να γίνει στο πολυνοµοσχέδιο για τα προαπαιτούµενα που πρόκειται να έρθει προς ψήφιση στις αρχές του επόµενου χρόνου.

Σηµειώνεται ότι το τελευταίο διάστηµα έχει «θολώσει» η θετική εικόνα που είχε το πρωθυπουργικό επιτελείο για την κ. Αχτσιόγλου, µε αποτέλεσµα να της αφαιρούνται και αρµοδιότητες.

∆εν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός µε µια ξαφνική απόφασή του όρισε εποπτεύουσα (µαζί µε την υπουργό) του ΟΑΕ∆ την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου. Έως σήµερα, η εποπτεία του Οργανισµού ήταν αποκλειστική αρµοδιότητα της κ. Αχτσιόγλου. Παράλληλα, τόσο η κ. Αντωνοπούλου όσο και η κ. Θεανώ Φωτίου αναλαµβάνουν κοινοβουλευτικές αρµοδιότητες, καθώς και αρµοδιότητες στη νοµοθετική πρωτοβουλία, τις οποίες θα ασκούν µαζί µε την υπουργό.

Πως πυροδοτήθηκαν οι αποκαλύψεις

Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ πριν από λίγους μήνες είχε φέρει πρώτο στο φως άγνωστα περιστατικά που επιβεβαιώνουν πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και την γοητευτική Έφη Αχτσιόγλου υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση. Πιο συγκεκριμένα, στα μέσα του περασμένου Μαρτίου, έγινε πια αντιληπτό πως οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ήταν τόσο κακές που ο πρώτος έστειλε ο ίδιος την υπουργό Εργασίας στις Βρυξέλλες, με σκοπό να του δίνει ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΗ αναφορά για τα τεκταινόμενα στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Απαίτησε δε, να συμμετέχει η ταλαντούχα Έφη στο EUROGROUP, κάτι που η ίδια αρνήθηκε, όπως και οι υπόλοιποι υπουργοί οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου και του Έλληνα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Άτομο του στενότατου πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου αποκάλυψε το εξής απίς απίστευτο περιστατικό: Ο πρωθυπουργός, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα στηρίζει σε υπερβολικό βαθμό τη νέα και εντυπωσιακή υπουργό Εργασίας, της πρότεινε να χρησιμοποιήσει το προεδρικό αεροσκάφος για τη μετάβασή της στις Βρυξέλλες. Μάρτυρες περιγράφουν ότι της έκανε αυτή την πρόταση με έναν εξόχως τρυφερό και προστατευτικό τρόπο, ανοίκειο ως προς την αυστηρή σχέση πρωθυπουργού-υπουργού που είχαμε μέχρι πρότινος συνηθίσει.

Ωστόσο, εκείνη φαίνεται πως είναι αρκετά έξυπνη και απάντησε ευγενικά αλλά αρνητικά στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα προκαλούσε την κοινή γνώμη και θα τραβούσε την προσοχή από τα επίμαχα ζητήματα της διαπραγμάτευσης. Έτσι, η Έφη Αχτσιόγλου πήγε στις Βρυξέλλες με το αεροπλάνο της γραμμής, προκειμένου να επιτελέσει τον άχαρο ρόλο που της ανέθεσε ο πολιτικός της μέντορας, ο οποίος τη στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις δημόσια και μη, ζητώντας να κάνουν το ίδιο και όλα τα μέλη της κυβέρνησής του. Είπαμε, οι αδυναμίες δεν κρύβονται…

Το ζεστό φιλί και οι ματιές στο υπουργείο

Αλλά και στις 17 Ιουλίου, τα κουτσομπολιά και τα φωτογραφικά φλας πήραν φωτιά από το ζεστό φιλί που αντάλλαξαν δημοσίως έξω από το υπουργείο Εργασίας. Ο πρωθυπουργός, σε μια από τις σπάνιες φορές που επισκέφθηκε υπουργείο, έτυχε θερμής υποδοχής από την κ. Αχτσιόγλου στην είσοδο του υπουργείου. Εντυπωσιακή και… fit με το μπεζ φόρεμά της, τα nude πανάκριβα παπούτσια της και το κατακόκκινο κραγιόν της, τον υποδέχτηκε με ένα μεγάλο χαμόγελο το οποίο της ανταπέδωσε, φορώντας κι εκείνος ένα μπεζ κουστούμι κι ένα γαλάζιο πουκάμισο. Έδειχνε ιδιαίτερα ευδιάθετος και ήταν τέτοια η οικειότητα που έδειξε που, βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, όταν η 32χρονη υπουργός του έτεινε το χέρι της για να κάνουν μια τυπική χειραψία, εκείνες εξέπληξε τους πάντες αγκαλιάζοντάς την σφιχτά και φιλώντας τη με μεγάλη θέρμη.

Το ίδιο κλίμα επικράτησε καθ΄ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης όπου δεν σταματούσαν να ανταλλάσουν ζεστές ματιές, να αστειεύονται σαν μικρά παιδιά και να πλέκουν ο ένας το εγκώμιο του άλλου.

Ένα ακόμη περιστατικό που συζητήθηκε έντονα διαδραματίστηκε μέσα στη Βουλή τον περασμένο Μάιο. Όλα έγιναν πριν ξεκινήσει το Survivor, καθώς ο Πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, νωρίτερα από το συνηθισμένο, ώστε να τον δει και κανένας στην τηλεόραση. Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε δευτερολογία και, όπως φάνηκε, ο πρωθυπουργός αιφνιδιάστηκε γιατί δεν ήταν προετοιμασμένος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Άρχισε να κρατάει σημειώσεις νευρικά, όταν στο κινητό του ήρθε μήνυμα, προφανώς από την κ. Αχτσιόγλου, οπότε και ακολούθησε το εξής σκηνικό. Είπε στον κ. Τσακαλώτο που καθόταν δίπλα του να σηκωθεί, φώναξε την κ. Αχτσιόγλου και άρχισε να κρατάει νέες σημειώσεις από το κινητό της, που προφανώς ήταν και οι απαντήσεις σε όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό τουλάχιστον, ισχυρίζονται, δημοσιογράφοι και βουλευτές που παρατήρησαν το σκηνικό.
Κάτι που επίσης είχε περάσει απαρατήρητο έγινε τον Οκτώβριο του 2016, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στις κερκίδες και κάθισε μαζί με την νεολαία. Κανείς δεν έδωσε σημασία όταν τον είδε να κάθεται δίπλα σε μια νεαρή.

Όμως, με τον ανασχηματισμό που έγινε περίπου ένα μήνα αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η φωτογραφία αυτή ήταν προφητική.

Η νεαρή που βλέπαμε τότε εξ αριστερών του πρωθυπουργού είναι πλέον το νεότερο σε ηλικία μέλος ελληνικής κυβέρνησης και μάλιστα υπουργός σε ένα από τα πιο σημαντικά και «καυτά» υπουργεία.


ΤΣΙΠΡΑΣ2

Αν σου άρεσε το άρθρο μπορείς να το κάνεις like στην σελίδα μας στο facebook  η να το κοινοποιήσεις η να μας γράψεις την γνώμη σου. Θα χαρούμε να δούμε κάτι από εσένα!
 
city356.com
 
Πηγή:CITY356.COM