08 Ιουλίου 2017

Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ- O 77χρονος μπάρμπα – Θόδωρος έδειρε δέκα πάνοπλους ΜΑΤατζήδες, απεφάνθη το δικαστήριο και του έριξε 12 μήνες φυλακή - Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ








Θρίαμβος της ελληνικής δικαιοσύνης!
Καταδίκασε σήμερα, έναν φιλήσυχο κάτοικο της Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης και της αγάπης όλων,  τον 77χρονο  μπάρμπα – Θόδωρο σε 12 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή για διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής, μετά από διαδήλωση διαμαρτυρίας στο δάσος των Σκουριών.

Το δικαστήριο πείστηκε πως σε επεισόδια ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, ο μπάρμπα Θόδωρος κατάφερε να δείρει μόνος του δέκα πάνοπλους ΜΑΤατζήδες…
Εκείνη την ημέρα ο μπάρμπα Θόδωρος μάλλον … αυτοτραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής με βαριά τραύματα – ΦΩΤΟ, φρουρούμενος από ασφαλίτες για πέντε μέρες.
Η διάγνωση ήταν η παρακάτω:
1) Εγκεφαλική Διάσειση
2) Οίδημα και εκχύμωση βλεφάρων άμφω
3) Τραυματικό υπόσφαγμα άμφω
4) Τραυματική απόπτωση ενδοθηλίου κερατοειδούς χιτώνος
5) Εκ του βυθού του οφθαλμού α) δεξιός οφθαλμός περιθηλιαία φλογοειδής αιμορραγία στη 12η ώρα β) οίδημα στην ωχρά κηλίδα και γ) υποαμφιβληστροειδής αιμορραγία στην 6η ώρα
Παρουσίασε επίσης έντονη σημειολογία εγκεφαλικής διάσειση.

Οπως γράφει το  sithonianews.blogspot.gr:

Όταν οι πολιτικοί μας που κατέστρεψαν και ξεπούλησαν την Ελλάδα αποφάσισαν να ξεπουλήσουν και να καταστρέψουν και τον Κάκαβο, ο μπάρμπα-Θόδωρος πικράθηκε πολύ, και παρ’ ότι είχε κάποια αναπηρία στο ένα του πόδι από κάποιο παλαιό ατύχημα σε αγροτικό μηχάνημα και παρά την ηλικία του, δεν κάθισε στο σπίτι, στο καφενείο.

Ως γέρων στην ηλικία έδινε το παράδειγμα σε όλους εμάς τους νεώτερους, συμμετείχε σε όλες τις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις των κατοίκων με φιλήσυχο πάντα τρόπο, ήταν μπροστά στις πορείες και με το τραγούδι του μέσα στις πανύψηλες οξιές  του Κακάβου μετέδιδε το κέφι, τη χαρά και την ευδιαθεσία.

ΠΗΓΗ:  enallaktikos
 ΠΗΓΗ
Τίτλος: Ε.Δ.Ο
Εθελοντική.Δημοσιογραφική .Ομάδα
fyllokaiftero1.blogspot.com





" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα



Ο άνθρωπος χωρίς κανένα χάρισμα


Και η τρίτη λογοκρισία σκληρότερη όλων των δυο προηγούμενων  επι Τσίπρα,- μουγγή  δόλια και επιστημονικά επαγγελματική. 



Μανώλης Μάνου

Του Διονύση Χαριτόπουλου


Δύο μεγάλες περιόδους σκληρής λογοκρισίας έχει γνωρίσει μεταπολεμικά η χώρα μας. Την μία επίσημη, σκαιή και βάρβαρη επί δικτατορίας. Τη δεύτερη ανεπίσημη, μουγγή και δόλια επί Σημίτη.(Και η τρίτη επι Τσιπρα μουγγή  δόλια και επιστημονικά επαγγελματική )

 Επρόκειτο κυριολεκτικά για τον άνθρωπο χωρίς κανένα χάρισμα αλλά τον τέλειο αχυράνθρωπο της οικονομικής εξουσίας. Για να ληστεύουν ανεμπόδιστα τη χώρα κι αυτός να κάνει πως δεν ξέρει. (Και το ίδιο κάνει ακόμα.) 

Την κατασκευή της εικόνας του είχαν αναλάβει εργολαβικά τα μεγάλα ΜΜΕ. Ήταν «ο σοβαρός», «ο εκσυγχρονιστής»,  «ο καταλληλότερος», «ο καλύτερος πρωθυπουργός που είχαμε».

 Και βέβαια, «ο πρωθυπουργός που μας έβαλε στην ΟΝΕ». 

Με απάτη που πληρώνουμε εφτά χρόνια τώρα, γιατί κάποιους ισχυρούς τους συνέφερε να μπούμε κι ας καταστραφούμε οι υπόλοιποι.   

Δεν επιτρεπόταν ο παραμικρός αντίλογος. Όποιος διατύπωνε διαφορετική θέση εξουδετερωνόταν ποικιλοτρόπως. Αν ήταν δημοσιογράφος απολυόταν και πέρναγε στα αζήτητα. 

Αν ήταν πολιτικός τον διέβαλαν ή τον γελοιοποιούσαν.   Αν ήταν συγγραφέας, σκηνοθέτης, καλλιτέχνης, έμπαινε στη μαύρη λίστα. Το όνομα και το έργο του αποκλείονταν από τα κρατικά κανάλια, τα μεγάλα ιδιωτικά και βέβαια τις μεγάλες εφημερίδες.   
Στο ανθρωπάκι είχαν φορέσει μια αστραφτερή μηντιακή πανοπλία. Και ήταν επιτακτική ανάγκη να μη φανεί ότι αποκάτω δεν υπάρχει τίποτα.     

Κυνηγήθηκαν αρκετοί δημοσιογράφοι και μεταξύ αυτών   απολύθηκε από το «Έθνος» που δούλευε χρόνια ο Βασίλης Ραφαηλίδης. Αυτός πήρε ανάποδες και  έκανε μήνυση στον πανίσχυρο πρώην εργοδότη του.    

Οι αιτιάσεις του ήταν δικονομικά σωστές αλλά δεν ήταν δυνατόν να υπάρξουν απτές αποδείξεις. Κατά τον δικηγόρο του χρειαζόταν κάποιους μάρτυρες, κάπως γνωστούς, να καταθέσουν υπέρ του.   

Ο Βασίλης παρά την εικόνα καυγατζή που εξέπεμπε ήταν ένας πολύ ευγενικός και διακριτικός άνθρωπος. Δεν θέλησε να βαρύνει κανέναν φίλο του. Ήξερε ότι θα σήμαινε τον αποκλεισμό του από τα  ΜΜΕ του Σημιταριού.   

Δεν ζήτησε από κανέναν να πάει μάρτυρας υπέρ του στο δικαστήριο. Αλλά και κανείς δεν προσφέρθηκε. Ίσως κάποιοι να μην το έμαθαν γιατί πουθενά δεν δημοσιοποιήθηκε. Ισχύει κι αυτό.   

Πήγα εγώ ως μοναδικός μάρτυρας, παρά τις αντιρρήσεις του. Όχι πως υπήρχε πιθανότητα να δικαιωθεί. Αλλά τουλάχιστον εμπόδισα τον Βασίλη να δείρει μέσα στο δικαστήριο τον μάρτυρα κατηγορίας εναντίον του.    

Ήταν ένας δημοσιογράφος από την ίδια εφημερίδα, δηλωμένος φίλος και θαυμαστής του Βασίλη που αιφνιδίως ανέβλεψε και τον έβγαλε άχρηστο.     Φυσικά, ούτε η δίκη που έγινε, εμφανίστηκε σε κανένα Μέσο. 

lifo.gr

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: ΚΟΚΙΝΟΜΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΝΑ



Κοκινομάλλα στρατιωτίνα με στρατιωτική φόρμα εργασίας, εθεάθη  κοντα σε στρατιωτικό σημείο στο κέντρο της πόλεως - "με κοκκινο της φωτιάς" , πρέπει να μας κάνει εντύπωση ;

Ηταν εν ώρα εργασίας 11:00 π.μ ημέρα Τετάρτη, χαιρέτησε τον στρατιωτικό  συνάδελφο της ο οποίος έδινε το "καλό"  παράδειγμα οδηγώντας ΙΧ μιλώντας ταυτοχρόνος στο κινητό του.

Είναι συμβατό με τους κανονες της λογικής, και του στρατιωτικού κανονισμού;

 Οταν ξέρουμε  οτι και μια εργαζόμενη  σε τράπεζα η άλλη  σοβαρή επιχείρηση (εξαιρουμένου του νομίμου οίκου ανοχής) μη ευπρεπώς μακιγιαρισμένη και βαμένη "αποβάλλεται".

Η μήπως πρέπει να "εκπλησσόμεθα" σήμερα με αυτην την καμμένη πολιτικη στρατιωτική ηγεσία μόνο αν δούμε   στρατιωτίνα με μωβ και πράσσινη κώμη.

Αν δουμε και κοκινομάλλη στρατιώτη; ...;  

Σημεία των Καμμένων καιρών


  Ε.Δ.Ο
Εθελοντική.Δημοσιογραφική .Ομάδα

Άρχισαν: Οι πρώτοι λαθροειβολείς "μετανάστες" του Τσίπα μπαίνουν σε διαμερίσματα και με τον νόμο!



Ποια ελληνική πόλη έχει σειρά.

Ο κύβος ερρίφθη και πλέον οι πρώτοι μετανάστες δοκιμαστικά μπαίνουν στα σπίτια Ελλήνων. Φυσικά το εγχείρημα αυτό γίνεται με τις καλύτερες των προθέσεων, ωστόσο το κουτί της πανδώρας άνοιξε και φέρνει μεγάλα δεινά για την Ελλάδα.

«Τα Τρίκαλα σκέφτονται διαφορετικά και δρουν διαφορετικά».

Αυτό υπογράμμισε ο δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, σήμερα το μεσημέρι, με αφορμή την υπογραφή δύο συμβάσεων για τους πρόσφυγες που διαμένουν στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη σύμβαση συνεργασίας για τη στέγαση αιτούντων άσυλο, σε διαμερίσματα στα Τρίκαλα, με ιδιαίτερη έμφαση σε όσους ήδη βρίσκονται στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη.

Επίσης, υπεγράφη συμφωνία για την προσωρινή υποστήριξη (για δύο μήνες) της διαχείρισης του χώρου φιλοξενίας προσφύγων, στο τέως σούπερ μάρκετ Ατλάντικ. Τις συμβάσεις υπέγραψαν ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ (αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου Τρικκαίων), Γιάννης Κωτούλας και ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (ΥΑ) στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ.




ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΗΝΥΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ Ο ΠΑΚΗΣ (ΠΡΟΚΟΠΗΣ) ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ! Τι συμβαίνει – Όλο το παρασκήνιο

Ενα είναι βέβαιο οτι είναι ο Πρόεδρος που καταπατεί το σύνταγμα είναι έσχατος παραβάτης, ο πλέον αντισυνταγματικός Π/Δ απο την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Λειτουργεί ως προεδρος κόμματος.Κανει δηλώσεις υπέρ του ευρώ εν ονόματι όλων των ελλήνων, οι οποίοι δεν τον εξέλεξαν και δεν  θα τον εξέλεγαν στην ανώτατη αυτήν θέση με αμοιβή 1000 ευρώ ημερησίως. ("Είναι το παίδι του πολιτικού  σωλήνα του Τσίπρα και αποτέλεσμα πολιτικού εκβιασμού")

Δεν εκπροσωπεί όλους τους έλληνες όταν μιλάει υπέρ του ευρω  και της εγκληματικής γερμανικής γενοκτόνου  ΕΕ.

Οταν θα απελευθερωθεί η πατρίδα απο τους δυνάστες πρέπει να τεθεί το ερώτημα της Εσχάτης Προδοσίας και για αυτόν,.. τον θεληματικό Πάκη .

     Μανώλης Μάνος
 Αναλυτής Δημοσιογράφος

pavlopoulos

Εκατοντάδες μηνυτήριες αναφορές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας φτάνουν στη  Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protagon.gr οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα έχουν καταθέσει περίπου 900 μηνυτήριες αναφορές στις εισαγγελικές αρχές της χώρας, σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κινήματος «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας είναι καταζητούμενος, οπαδοί του ακολουθούν πιστά την προτροπή του να υποβάλουν μηνύσεις κατά πολιτικών και κυβερνώντων.

Σύμφωνα πάντα με το protagon.gr, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, υπό τον Ηλία Ζαγοραίο, υποδέχεται -από την επαρχία- κατά εκατοντάδες τις μηνύσεις φίλων του Σώρρα, αφετηρία των οποίων είναι κατά κύριο λόγο ο θυμός τους έναντι του νόμου που θέσπισε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τον νόμο 4389/2016. Γιατί θεωρούν ότι πίσω από αυτό τον νόμο, έχει εξυφανθεί συνωμοσία, με τη συμμετοχή των ξένων φυσικά, για να πτωχεύσει η χώρα και να καταλυθεί η δημοκρατία. Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συλληφθεί πάραυτα και να καταδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη για εσχάτη προδοσία, λένε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του κινήματος «Ελλήνων Συνέλευσις» καταζητείται και παραμένει άφαντος, μετά την καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας σε κάθειρξη οκτώ ετών, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Επίσης, έχει καταδικαστεί και σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε χρόνια.

Aκόμα πρόσφατα ο Άρειος πάγος έκρινε ότι ο Σώρρας  - αντίθετα με τα όσα ο ίδιος διατεινόταν –  δεν είναι διαχειριστής του αμύθητου ποσού των 600 δισ. δολαρίων, όπως υποστήριζε προηγούμενη απόφαση της δικαιοσύνης.

 

 crashmagazine

Βpε Mας Kοροϊδεύει? Δεiτε τηv Eικόνα απo τo Eξιτήριο τoυ Tσiπpα!! Δεv τo πpόσεξε Kανεiς?


Βpε Mας Kοροϊδεύει? Δεiτε τηv Eικόνα απo τo Eξιτήριο τoυ Tσiπpα!! Δεv τo πpόσεξε Kανεiς?

Δείτε την φωτό & θα καταλάβετε…


Τι συμβαίνει τελικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Tσiπpα?
Μπορεί να μην είμαστε γιατροί, αλλά πολλές φορές έχουμε δει δικούς μας ανθρώπους να κάνουν τέτοιου είδους επεμβάσεις.
Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που δεν αντέχεις με ΤΙΠΟΤΑ πάνω σου, είναι μια ζώνη, αν βέβαια έχεις χειρουργηθεί.

Ίσως να φταίει το γεγονός πως χειρουργήθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, γιατί ούτε αυτός δεν εμπιστεύεται τα δημόσια έχοντας τον Πολάκη στο τιμόνι…
ΔEITE ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΦΩΤΟ:

πηγη

Είναι παράνομο να ζητούν οι ιερείς λεφτά σε βαφτίσεις και γάμους;


Γράφει
η Πανδώρα Κουλάδη

Είναι Κυριακή και το θερμόμετρο έχει σκαρφαλώσει στους 43 βαθμούς Κελσίου. Σε εκκλησία στην Αγία Παρασκευή ένα αγοράκι μόλις ενός έτους ετοιμάζεται να περάσει δροσερότερες στιγμές από εμάς και να πάρει το όνομα Κωνσταντίνος.
Όλα είναι έτοιμα. Ο στολισμός, τα κεράσματα, οι μπομπονιέρες. Λίγο πριν ξεκινήσει το μυστήριο η νονά πηγαίνει στον ιερέα και προσφέρεται να δώσει 100 ευρώ, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στην Ελλάδα της κρίσης. Η απάντησή του την αποστομώνει. «Τι είναι αυτό; Τι να πρωτοπληρώσουμε με αυτά τα χρήματα;».
Μετά από μερικά δευτερόλεπτα αμήχανης σιωπής και παρά τις προσπάθειες της να εξηγήσει στον παπά ότι διαθέτει αυτά τα χρήματα, ενώ όλοι οι Έλληνες -και η ίδια- στενάζουν από τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, εκείνος παίρνει τα χρήματα, αφού πρώτα ζητάει από τον πατέρα του παιδιού να καταβάλλει στον ίδιο άλλα 30 ευρώ για να επιτρέψει στους φωτογράφους να τραβήξουν βίντεο το μυστήριο!
Όσοι ακούμε τι έχει προηγηθεί του μυστηρίου της βάπτισης, αν και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, καθώς σε όλους μας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο, θυμώνουμε και στην κουβέντα επικρατεί ένα και κυρίαρχο ερώτημα: είναι παράνομο να ζητάνε οι παπάδες χρήματα για να τελέσουν μια βάφτιση ή ένα γάμο;
shutterstock332926043
Φως στην απορία μας έρχεται να ρίξει ο ιερέας Ιγνάτιος Μόσχος, διευθυντής του Γραφείου Γάμων και Διαζυγίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος μας διαβεβαιώνει γι' αυτό που όλοι μας υποψιαζόμασταν: είναι παράνομο να ζητούν οι ιερείς χρήματα για να πράξουν ένα από τα ιερά μυστήρια.
Επιλέγει, μάλιστα, τη λέξη «εκτροπή» για να χαρακτηρίσει την πρακτική των ιερωμένων, που συχνά φέρνει σε δύσκολη θέση γονείς και κουμπάρους. Και αν από κάπου πηγάζει αυτή η συμπεριφορά είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτέλεσμα της εξουσίας, του τρόπου διαχείρισής της και του εγωισμού των παπάδων.
«Στο παρελθόν έχουν υπάρξει εγκύκλιοι που λένε ότι τα χρήματα που δίνει ο κουμπάρος είναι κατά προαίρεση. Ό,τι δύναται ο καθένας, δεν καθορίζεται από τον ιερέα πλαφόν. Αυτό είναι λάθος και εκτροπή των ιερέων να ζητάνε, δεν είναι σωστό. Η Εκκλησία μάς έχει δώσει οδηγίες για το πώς πρέπει να ενεργεί ο ιερέας. Αλλά η εξουσία πολλές φορές, η έπαρση, ο εγωισμός τον κάνει να απαιτεί από τον άλλο. Αυτό φεύγει της αποστολής του» λέει στο newsbeast.gr.
Υπάρχει άραγε τρόπος, αναρωτιέμαι, να διασφαλίσεις ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, αν αρνηθείς οποιαδήποτε πληρωμή σου ζητηθεί; Γιατί, για να είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δώσει στον ιερέα χρήματα, ακόμα και όταν θεωρήσαμε υψηλό το τίμημα, καθώς η αμηχανία που νιώσαμε εκείνη τη στιγμή δεν μας επέτρεψε άλλης μορφής αντίδραση. Ο πάτερ Ιγνάτιος μου τονίζει -και παράλληλα με προτρέπει- να μην φοβάμαι να καταγγέλλω τέτοιους είδους περιστατικά στην Αρχιεπισκοπή, ώστε ο Πρωτοσύγκελος να καλεί τον ιερέα και να κρίνει πώς να αξιοποιήσει το θέμα που προκύπτει. «Γίνονται σε εμάς καταγγελίες. Υπάρχουν ποινές, αλλά αραιά και πού» επισημαίνει.
Όσο για την απαίτηση της καταβολής 30 ευρώ για το βίντεο μέσα στο ναό ο πάτερ Ιγνάτιος διευκρινίζει ότι επί Χριστόδουλου είχε βγει εγκύκλιος για την καταβολή ενός ποσού από τον φωτογράφο, κυρίως για το ρεύμα που χρησιμοποιεί μέσα στο ναό. «5 ή 10 ευρώ, όχι 30. Ζουρλαμάρες, τι να πω» τονίζει με έμφαση.
shutterstock366226061
«Θεωρείτε ότι στην Ελλάδα της κρίσης μπορεί να νιώσει ο πιστός κοντά στο Θεό όταν η Θεία Χάρη φαίνεται να έχει τίμημα;» τον ρωτώ και διαπιστώνω στη φωνή του μια δυσαρέσκεια, συγκεχυμένη με λύπη.
«Όπως ένας γιατρός σου ζητάει φακελάκι και βρίσκεις έναν καλύτερο, έτσι θα κάνεις και με τον ιερέα. Αυτά είναι δικά μας ατοπήματα. Μην μπερδεύεις τη λατρεία στο Θεό, που μας καλεί να γίνουμε ένα Σώμα με αυτόν, με τις κινήσεις των διαφόρων ιερέων που δεν στέκονται στο ύψος τους. Αυτά είναι απαράδεκτα, λυπάμαι που τα ακούω» λέει.
Του τονίζω ότι υπάρχει μερίδα νέων ανθρώπων που βλέποντας τι γίνεται στους κόλπους της Εκκλησίας στρέφονται προς τον πολιτικό γάμο, θέλοντας να αποφύγουν την επαφή με τη θρησκεία και τους εκπροσώπους της.
«Σε αυτό συμβάλλει πολύς κόσμος. Όταν ακούν τέτοια περιστατικά αντί να πουν το σωστό ή να φρονηματίσουν τον ιερέα -να του πουν ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό ή να πάνε στην Αρχιεπισκοπή να τον βάλουμε στη θέση του- καταφεύγουν σε άλλες διόδους. Θα μου πεις το να κάνουν τον πολιτικό γάμο δεν είναι μια εναλλακτική λύση; Δεν είναι το θέμα της εναλλακτικής λύσης. Εδώ παίρνουν την ευλογία του μυστηρίου, τη χάρη του Αγίου Πνεύματος για το γάμο τους, μετέχουν μυστηρίου ζωής, της Θείας Κοινωνίας. Ένας ιερέας που έχει κάνει μια παρεκτροπή κοιτάμε να τον επαναφέρουμε στην τάξη και να ζητήσει και συγγνώμη. Και αυτός θα έχει ωφέλεια και εσείς μετά» απαντά.
«Όχι» στο νονό που έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο
shutterstock90330190
Δεν θα μπορούσα φυσικά να μην ρωτήσω τον πάτερα Ιγνάτιο Μόσχο για την Εκκλησία, η οποία δεν επιθυμεί να μετέχουν του μυστηρίου της βάπτισης νονοί που έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο.
Αναρωτιέμαι αν οι κανόνες έχουν γίνει αυστηρότεροι λόγω της τεταμένης σχέσης που έχει η Εκκλησία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά και την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.
«Καμία σχέση οι αυστηρότεροι κανόνες με τον Τσίπρα. Αυτός που θέλει να είναι μέσα στο Σώμα της Εκκλησίας, να είναι μέλος του Χριστού, σημαίνει ότι μετέχει στη Θεία Κοινωνία, στη λειτουργία δηλαδή εξομολογείται, βαπτίζεται. Ένας αβάπτιστος μπορεί να είναι χρυσός και καλός άνθρωπος, αφού είναι όμως αβάπτιστος δεν μπορούμε να τον βάλουμε μέσα στη Θεία Κοινωνία» απαντά.
«Δεν είναι άξιος ένας νονός να γίνει πνευματικός πατέρας αν έχει παντρευτεί με πολιτικό;» τον ρωτώ και εκείνος μου διευκρινίζει:
«Πρέπει να κάνει θρησκευτικό γάμο, να πάρει τη χάρη, είναι χωρίς χάρη αυτός ο άνθρωπος. Γιατί είναι δύσκολο; Θα πει του παπά, πχ "εγώ, κοίταξε, είμαι φτωχός, δεν έχω τίποτα να πληρώσω". Να έρθει μια καθημερινή, με τα ρούχα της καθημερινής ζωής. Έλα να σου διαβάσω το μυστήριο, τι τα θέλουμε όλα τα άλλα. Το μυστήριο να γίνει. Πώς θα κατηχήσει αυτός ο άνθρωπος το παιδάκι; Γιατί πολλοί κουμπάροι σήμερα είναι άσχετοι. Ποιοι κουμπάροι αναγάγουν τα παιδιά στην Εκκλησία να μετέχουν του μυστηρίου; Μόνα τους βαπτίζονται. Πού είναι οι κουμπάροι, δεν υπάρχουν κουμπάροι, είναι ανύπαρκτοι. Ο κουμπάρος υπόσχεται ενώπιον Θεού και ανθρώπων ότι θα αποτάξει τα έργα του διαβόλου και θα συνταχθεί με το Χριστό. Καμία σύνταξη, κανένα ενδιαφέρον» προσθέτει.
 WEEKEND