19 Σεπτεμβρίου 2021

Καστοριά : Αν ζούσαμε σε μια πόλη με πολιτισμένους ταγούς της εξουσίας...Αναμνήσεις από μια Φιλαρμονική που έσβησε


Καστοριά: H γρίπη των πτηνών εξοντώνει πελεκάνους

Αναμνήσεις από μια Φιλαρμονική που έσβησε
 
Γυμνάσια της Φιλαρμονικής μια μέρα πριν από την 28η Οκτωβρίου 2019
 
Αν ζούσαμε σε μια πόλη με πολιτισμένους ταγούς της εξουσίας, θα μας είχαν προστατέψει από τους θιασώτες του μηδενισμού που επιχείρησαν με κάθε τρόπο να καταστρέψουν το έργο μας.
 
Θα μας είχαν υποστηρίξει και δεν θα μας άφηναν βορά στα άγρια ένστικτα του κάθε αυτοδίδακτου αυτοδιοικητικού που επειδή κατέχει μια θέση μπορεί να καταστρέφει ότι παρέλαβε έτοιμο από τους προκατόχους του.
 
Προτάξαμε νέα ήθη, αρχές, αξίες, τρόπους συμπεριφοράς αλλά ενόχλησε το γεγονός ότι κάθε φορά γινόμασταν καλύτεροι και περισσότεροι. 
 
Μαθητές, γονείς, δάσκαλος όλοι μαζί ένα σώμα.
Φθάσαμε 19 Σεπτεμβρίου 2021, χωρίς σωστό χώρο μαθημάτων (έδρα στο ερειπωμένο παλαιό νοσοκομείου που λειτουργούσε παιδικός σταθμός), χωρίς νέες εγγραφές μελών, χωρίς νέο εξοπλισμό και στολές για τα ανήλικα μέλη που αναπτύσσονται, χωρίς σύμβαση αρχιμουσικού και σε αναστολή της δραστηριότητάς της από τις 15 Ιουλίου, με απόφαση ΔΣ του Νομικού Προσώπου επί προεδρίας Αθανάσιου Ρήμου
.
Ένα Σχολείο και μια Ορχήστρα στον γύψο με ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής και των άμεσα εμπλεκομένων διοικούντων.

.

 

 

Ioannis-Konstantinos Tsakiridis

Σε λίγο και σε ελληνικά μαγαζιά; Γυναίκες πλάκωσαν υπάλληλο εστιατορίου επειδή ζήτησε πιστοποιητικό εμβολιασμού – BINTEO.

.


 
Κάποιοι θα μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν μία «υγιή αντίδραση» μπροστά στα ρατσιστικά μέτρα διαχωρισμού των πολιτών.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό, απόρροια των χουντομέτρων που με αφορμή τον κορωνοϊό εφαρμόζονται σε όλη τη Δύση, έλαβε χώρα στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στην είσοδο ενός από τα πιο διάσημα ιταλικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης, το Carmine, 4 γυναίκες πιάστηκαν στα χέρια!

Αφορμή αποτέλεσε το ρατσιστικό μέτρο για την είσοδο μόνο στους έχοντες πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, που μεταξύ άλλων κρατών ισχύει και στην Ελλάδα.

Η 24χρονη υπάλληλος του καταστήματος, όπως υποχρεούται από τη νομοθεσία και τον…εργοδότη της, ζήτησε από τις 3 υποψήφιες πελάτισσες το ανάλογο πιστοποιητικό προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν στο εστιατόριο.

Αυτή η εξέλιξη και πιθανότατα και κάποιες κουβέντες παραπάνω που ειπώθηκαν δεν άρεσε καθόλου στις 3 γυναίκες που επιτέθηκαν στην υπάλληλο.

Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους, με τους θαμώνες να μπαίνουν στη μέση για να χωρίσουν τις μαινόμενες γυναίκες.

Γρήγορα κλήθηκε να παρέμβη η αστυνομία όπου προχώρησε σε συλλήψεις.

Άραγε πόσο απέχουμε έως ότου δούμε ανάλογες εικόνες και στη χώρα μας;

΄

el.gr

VAERS: Στη δημοσιότητα τα νέα στοιχεία του CDC για τα εμβόλια COVID - 701.559 παρενέργειες και 14.925 θάνατοι




VAERS: Στη δημοσιότητα τα νέα στοιχεία του CDC για τα εμβόλια COVID - 701.559 παρενέργειες και 14.925 θάνατοι

Καταγραφή αρνητικών παρενεργειών μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου


Αυτά είναι τα νέα στοιχεία του φορέα  VAERS ο οποίος  λειτουργεί στο πλαίσιο του αμερικανικού CDC και καταγράφει όλες τις αρνητικές επιπτώσεις των εμβολίων. Πρόκειται για ένα σύστημα επιτήρησης των παρενεργειών των εμβολίων του CDC και σε αυτό περιλαμβάνονται αναφορές από φορείς Υγείας, φαρμακευτικές εταιρείες και το κονό, οι οποίοι τον ενημερώνουν καθημερινά. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του φορέα και τα οποία αφορούν όλες τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις και όχι μόνο στις ΗΠΑ οι επιπτώσεις από τα εμβόλια του κορωνοιού  μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου ήταν:

701.559 περιπτώσεις αρνητικών παρενεργειών.

60.741 εισαγωγές σε νοσοκομεία.

80.393 εισαγωγές σε ΜΕΘ

6.637 περιπτώσεις καρδιακών προσβολών.

5.765 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας.

1.862 περιπτώσεις αποβολών.

19.210 περιπτώσεις σοβαρών επιπτώσεις

14.925 θάνατοι.

Τα τέσσερα εμβόλια που περιλαμβάνονται στην καταγραφή είναι:

- COVID-19 mRNA 1273 VACCINE MODERNA (CX-024414)

- COVID-19 MRNA VACCINE PFIZER-BIONTECH

- COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA (CHADOX1 NCOV-19)

- COVID-19 VACCINE (Johnson & Johnson’s) JANSSEN (AD26.COV2.S

Να σημειωθεί και με όσα υποστήριξε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, παγκοσμίως καταγράφεται το 10% των περιστατικών.

Ενώ στην Ελλάδα καταγράφεται το 1% έως 10%. Όσον αφορά την Ελλάδα ο Δ.Κούβελας υποστήριξε πως σύμφωνα με ανακοίνωση καθηγητή ότι έχουν καταγραφεί μόλις... δύο θάνατοι!

Η απάντηση όλων των ιατρών σχεδόν είναι πως είναι φυσιολογική παρενέργεια και δεν κάνουν καν αναφορά για καταγραφή τους. .

Σύμφωνα με όσα λέει ο γιατρός Κωνσταντίνος Φαρσαλινός στο pronews.gr: «Δεν γίνεται σωστά η φαρμακοεπαγρύπνηση στην Ελλάδα. Δεν είναι ικανός κανένας να κρίνει άμεσα εάν έναν περιστατικό οφείλεται σε εμβόλιο ή όχι, οπότε θα πρέπει να καταγράφονται όλα». Ενώ τονίζει πως «Όταν καταγράφεις επιλεκτικά συμμετέχεις σε απόκρυψη παρενεργειών».

  pronews.gr


Κ.Φαρσαλινός για 3η δόση: Δεν υπάρχει επέκταση άδειας από τον ΕΟΦ - Παρουσιάζουν τη μη-υποχρεωτικότητα ως «δώρο»!


Κ.Φαρσαλινός για 3η δόση: Δεν υπάρχει επέκταση άδειας από τον ΕΟΦ - Παρουσιάζουν τη μη-υποχρεωτικότητα ως «δώρο»!

«Ζούμε ιστορικά πρωτόγνωρες καταστάσεις»

  pronews.gr

 

Περιοδεία του Γιώργου Τράγκα στο νόμο Πέλλας: Τι είπαν στον πρόεδρο του Κ.ΕΛ.ΑΝ οι κάτοικοι

Περιοδεία του Γιώργου Τράγκα στο νόμο Πέλλας: Τι είπαν στον πρόεδρο του Κ.ΕΛ.ΑΝ οι κάτοικοι

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Γιώργου Τράγκα στο νομό Πέλλας. Στην Έδεσσα ο επικεφαλής του Κ.ΕΛ.ΑΝ έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Πέλλας, Εδέσσης και Αλμωπίας Ιωήλ Φραγκάκο και συζήτησε μαζί του τα προβλήματα της Εκκλησίας και της περιοχής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μοναχοί από τις κοίτες του Αγίου Όρους, οι οποίοι έδωσαν πρόσκληση στο Πρόεδρο του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι να επισκεφθεί το Άγιον Όρος και να τύχει της φιλοξενίας τους.

Αμέσως μετά, ο επικεφαλής του Κ.ΕΛ.ΑΝ είχε συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιχειρήσεων εστίασης και του εργατικού κέντρου της περιοχής, οι οποίοι του περιέγραψαν την οικονομική καταστροφή που επέφεραν και επιφέρουν, τα ακραία περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για τον COVID – 19, όπως και οι ανατιμήσεις στο ρεύμα, την ενέργεια και στα διάφορα προϊόντα που μειώνουν το βιοτικό επίπεδο στις ήδη φτωχές οικογένειες του νομού.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης, αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν, όπως και οι υπάλληλοι τους.

Η παράνοια των μέτρων φτάνει στο σημείο ένας υπάλληλος πιτσαρίας που κάνει δύο rapid test την εβδομάδα και πληρώνει από τον μικρό μισθό του 80 ευρώ τον μήνα (όπως και ο ιδιοκτήτης), να μην μπορεί να πάει στην απέναντι ψησταριά να φάει, γιατί ως πελάτης, ενήλικας, έστω και με rapid test δεν μπορεί να πάει!!! Οι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση και έχουν καταλάβει τι ρόλο παίζει η κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά και το σικέ παιχνίδι με την αντιπολίτευση.

Πολλά από τα μαγαζιά έχουν κλείσει και υποστεί ζημιές, εμπορικά ή επιχειρήσεις εστίασης, γιατί ακούστηκε ότι κάποιος πελάτης ή επισκέπτης τους έπαθε COVID.

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων ανέφεραν ότι αν τώρα με τις αυξήσεις του ρεύματος τα εμπορικά κλείσουν τα φώτα τους από νωρίς το βράδυ, οι πόλεις θα γίνουνε φαντάσματα. Οι πάντες χρωστάνε στο δημόσιο και τις τράπεζες.

Οι εκπρόσωποι του εργατικού κέντρου ανέφεραν ότι μπορεί η επίσημη ανεργία να λένε ότι κινείται στο 20 με 25%, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι με αυτή που δεν γράφεται, ανέρχεται σε 35 με 38%.

Οι εστιάτορες κατήγγειλαν ότι 4000 καινούρια ΑΦΜ εστιατορίων δεν πήραν αποζημίωση. Το εκπληκτικό, όπως είπαν στον Γιώργο Τράγκα, είναι ότι ενώ απαγόρευσαν δια ροπάλου τη μουσική, οι νεαροί που έμπαιναν να φάνε σε εστιατόρια, αλλά και όσοι ήθελαν να ακούσουν μουσική, έβαζαν τα κινητά τους (διάφορες εφαρμογές) και άκουγαν μουσική μέσα από αυτά!!!


Δεν υπάρχει ένας που να μην είναι δυσαρεστημένος ή εξοργισμένος με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το κόστος ζωής έγινε αφόρητο. Οι έμποροι κατήγγειλαν στον Γιώργο Τράγκα ότι το click away ήταν μια μεγάλη απάτη, γιατί έδινε την ψευδαίσθηση ότι τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, ενώ ουσιαστικά δεν δούλευαν. Ένα ακόμη παράλογο είναι ότι επιβάλλουν σε ήδη εμβολιασμένους εργαζόμενους σε διάφορες επιχειρήσεις, να κάνουν rapid test.

  Με πληροφορία  pronews.gr

 

Αγριογούρουνα δίπλα από την λίμνη στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 



 Αγριογούρουνα βρέθηκαν στον δρόμο του γύρου της λίμνης. Στο κέντρο της πόλης της Καστοριάς, το ίδιο "φαινόμενο" είναι συχνό σε πολλές πόλης της Βόρειας Ελλάδος. 'Οχι όμως μόνο με τα γουρούνια αλλά κυρίως με τις αρκούδες.

Αρκούδες και "ΑΡΚΤΟΎΡΟΣ" φούλ επιδοτήσεις από τον κρατικό κορβανά,,,,και άλλα τυχερά!!!


.

 

Όλη η Μαδρίτη ένα πάρτι: 25.000 φοιτητές διασκέδασαν στους δρόμους- «Μας έπιασαν στον ύπνο» παραδέχεται η αστυνομία

Όλη η Μαδρίτη ένα πάρτι: 25.000 φοιτητές διασκέδασαν στους δρόμους- «Μας έπιασαν στον ύπνο» παραδέχεται η αστυνομία

Σχεδόν 25.000 νέοι συμμετείχαν σε ένα υπαίθριο πάρτι, για να γιορτάσουν την επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια της Μαδρίτης, χωρίς να τηρούν τους κανόνες για την Covid-19, ανέφερε σήμερα η αστυνομία, παραδεχόμενη ότι «πιάστηκε στον ύπνο».

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνάθροιση αυτού του είδους από την αρχή της πανδημίας, όταν απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς χώρους.

«Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι στο πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε, γύρω στους 25.000» τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, εξήγησε η δημοτική αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι το «πάρτι» μάλλον οργανώθηκε μέσω του Whatsapp.

Σε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, οι χιλιάδες νέοι πίνουν και χορεύουν και σχεδόν κανείς δεν φοράει μάσκα.

«Χωρίς εκ των προτέρων ενημέρωση του πανεπιστημίου, χωρίς να υπάρχει χρόνος για να σχεδιάσουμε μια επιχείρηση, είναι σχεδόν αδύνατον να διαλύσουμε ένα πλήθος 25.000 ανθρώπων», πρόσθεσε η αστυνομία που έφτασε μεν στο Κομπλουτένσε, αλλά μετά τα μεσάνυχτα. Οι αστυνομικοί παρέμειναν στον χώρο μέχρι τα ξημερώματα αλλά περιορίστηκαν να επιτηρούν, με τη βοήθεια drones, και να διατηρούν την τάξη ώστε να αποφευχθούν τυχόν σοβαρά ατυχήματα, ιδίως στους δρόμους πρόσβασης του πανεπιστημίου και στα μέσα μεταφοράς.

Τα Σαββατοκύριακα η αστυνομία της Μαδρίτης αναπτύσσει συνήθως γύρω στους 200 αστυνομικούς για να διαλύουν τα υπαίθρια πάρτι, τα αποκαλούμενα «μποτεγιόνες».

Μια παρόμοια γιορτή έγινε επίσης στη Βαρκελώνη, όπου 8.000 νέοι συμμετείχαν στο πάρτι, στο αυτόνομο πανεπιστήμιο της πόλης.

Μολονότι η Ισπανία έχει άρει τους περισσότερους περιορισμούς, οι πολίτες πρέπει να φορούν μάσκα στους ανοιχτούς χώρους, εφόσον είναι αδύνατον να τηρούν απόσταση 1,50 μέτρου από τους άλλους ανθρώπους.

Και οι μεγάλες συναθροίσεις παραμένουν απαγορευμένες. Αρκετοί όμως είναι αυτοί που σταμάτησαν να παίρνουν προφυλάξεις, αφού χάρη στο γοργό ρυθμό εμβολιασμών πάνω από τα τρία τέταρτα των 47 εκατομμυρίων κατοίκων είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι.

 

 pronews.gr