»Καλή επιτυχία Έλληνες. Μην ακούτε κανέναν. Την ψυχούλα σας, την πίστη σας και τα μάτια στους ανίκητους αγγέλους και αρχαγγέλους, που στέλνει ο Θεός δίπλα μας. Σας σέβομαι και σας αγαπώ. Να μας ζήσεις Ελλάδα, νάσαι πάντα καλά, κι’ όταν όλα νομιζεις ότι πάνε στραβά, πάντα κάτι θα γίνει, μην ρωτάς το γιατί, να μας ζήσεις Ελλάδα, σ’ αγαπάμε πολύ!»
Αυτό ήταν το συγκινητικό μήνυμα του Σταμάτη Σπανουδάκη ο οποίος εύχεται όλα να κυλήσουν ομαλά στο μεγάλο συλλαλητήτιο της Αθήνας.
Περισσότερα από 2.500 λεωφορεία αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα, τόσο από την ηπειρωτική χώρα όσο και από τα νησιά, για το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ενώ σύμφωνα με ορισμένες προβλέψεις ο κόσμος που θα συρρεύσει στην πλατεία Συντάγματος θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια, όπως είχε γίνει και το 1992.
Σε πολεμική ετοιμότητ η χώρα: Με πούλμαν, ΚΤΕΛ και Ι.Χ.

Ήδη τα ΚΤΕΛ βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ πούλμαν με προορισμό έχουν ναυλωθεί από όλη την Ελλάδα: Αιγίνιο, Αλεξάνδρεια, Αριδαία, Πέλλα, Βόλος, Βέροια, Γρεβενά, Γιαννιτσά, Ανατολικό, Δρυμό, Διαβατά, Δράμα, Έδεσσα, Ηράκλειο, Λασίθι, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κιλκίς, Καβάλα, Κομοτηνή, Κολχικό, Κασσάνδρα, Κολινδρός, Κέρκυρα, Λαμία, Λαγκαδάς, Λάρισα, Μεγαλόπολη, Μαγνησία, Νάουσα, Ναύπακτος, Νέα Μουδανιά, Ναύπακτο, Νέα Μουδανιά, Ξάνθη, Οφρυνία, Πρέβεζα, Πολυδένδρι, Πλατύ, Πέλλα, Πτολεμαΐδα, Ρέθυμνο, Σαρωνικός, Σέρρες, Σιθωνία, Σκύδρα, Τρίπολη, Χανιά.
Επίσης το ΚΤΕΛ Ζακύνθου θα παρέχει ειδική έκπτωση 30% σε όποιον θελήσει να ταξιδέψει για την Αθήνα μετά από απόφαση της διοίκησης. Η απόφαση αυτή αφορά στα δρομολόγια της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου με αναχώρηση από Ζάκυνθο και επιστροφή από την Αθήνα.
Ακόμα, μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και στην Πάτρα όπου ναυλώνεται μεγάλος αριθμός πούλμαν με προορισμό την Αθήνα.
Φυσικά μεγάλος θα είναι και ο αριθμός εκείνων που θα φτάσουν στην Αθήνα με τα Ι.Χ. τους.
Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει εκπονήσει σχέδιο δρακόντειων μέτρων ασφαλείας δημιουργώντας ειδικές ζώνες, προκειμένου να μην συναντηθούν ιδεολογικά αντίθετες ομάδες.
Η αστυνομία, κατ’ αρχήν, θα δημιουργήσει φραγμούς με λεωφορεία των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας στο ύψος της οδού Αμερικής και στο ύψος της οδού Ομήρου, προκειμένου να μην έλθουν σε “επαφή”, αντιεξουσιαστές με διαδηλωτές του συλλαλητηρίου.
Παρόμοιος φραγμός θα δημιουργηθεί και στα Λουλουδάδικα πριν την παράπλευρη είσοδο τις Βουλής. Σχεδόν την ίδια ώρα με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, έχουν αντισυγκεντρώσεις ομάδες του Αντιεξουσιαστικού χώρου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στην ομώνυμη οδό, με αποτέλεσμα στην κυριολεξία το μείγμα να είναι εκρηκτικό.
Όσον αφορά τα εκατοντάδες λεωφορεία που θα φθάσουν στην Αθήνα από ολόκληρη την Ελλάδα, θα τα οδηγήσουν αστυνομικοί της Τροχαίας, στο τέλος της Λ. Συγγρού.
Στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, με εντολή της Ασυνομίας, κλειστοί θα παραμείνουν από τις 10 το πρωί, οι σταθμοί του μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ». Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις.
Οι ομιλητές
Σε ό,τι αφορά την εξέδρα των ομιλητών, αυτή θα στηθεί στην Ερμού. Στόχος είναι να υπάρχει ακουστική στην Πανεπιστημίου, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στη Φιλελλήνων και στη Σταδίου. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης. Χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου, Δράμας και Ηλιουπόλεως.
Οι κεντρικοί ομιλητές θα είναι μόνο δυο: Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και ο γνωστός συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ενώ θα αναγνωσθεί χαιρετισμός της Ιεράς Συνόδου από τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο.
Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών. Βέβαιη θεωρείται -για συμβολικούς λόγους- και η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, χαιρετισμό θα απευθύνει η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη.
Το μήνυμα του Μίκη
«Το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία” παραβλέποντας ότι έτσι γελοιοποιούνται μπροστά στην Ιστορία δεν νομίζω ότι μας αφορά, αφού η δική μας απόφαση και μόνο είναι που θα κρίνει τελεσίδικα το θέμα αυτό. Εφόσον εμείς αρνούμαστε, όπως είπα, να βγάλουμε οι ίδιοι τα μάτια μας για να είμαστε αρεστοί στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην Ευρώπη κ.λπ., μπορούμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη ζωή μας όπως κάναμε τόσα χρόνια.
Αυτό όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να αρνηθούμε κάθε άλλη παραχώρηση, όπως λ.χ. τη συναίνεσή μας να γίνει μέλος της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Είναι δυνατόν να συνυπάρχουμε ειρηνικά γνωρίζοντας ότι από την άλλη μεριά υπάρχει ένα βαθύ κράτος που συνωμοτεί με άλλες διεθνείς δυνάμεις εναντίον της ακεραιότητας της χώρας μας.
Και γι’ αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες, αλλά θα πρέπει να παίρνουμε όλα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την άμυνα της χώρας μας. Χρειαζόμαστε μια δυνατή κυβέρνηση που να εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Κι αυτό θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, γιατί δεν είναι μόνο απαράδεκτο αλλά και ανόητο να μας κυβερνά ο οιοσδήποτε κύριος Τσίπρας σε μια ιστορική περίοδο που η θάλασσα των ιστορικών γεγονότων τείνει να γίνει θύελλα που θα δοκιμάσει τις αντοχές του σκάφους “Ελλάς” σε βαθμό εξοντωτικό».
Το μήνυμα του Γιώργου Κασιμάτη
«Είναι λαϊκό δικαίωμα να αμυνθεί ο Ελληνικός λαός, σε κάθε αλυτρωτική βλέψη των ακραίων εθνικιστικών κύκλων της FYROM, που σκοπίμως υποκινούνται σε λύση υπό την πίεση του ΝΑΤΟ. Δεν είναι απλά γεωγραφική υπόθεση , είναι θέμα ταυτότητας, ιστορίας και στη τελική όχι περαιτέρω ταπείνωση των Ελλήνων. Με ψεύτικο όνομα , λύση δεν υπάρχει, αλλά γεωπολιτική εξυπηρέτηση των συμφερόντων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ».

Δυναμικά και οι Κρητικοί
Εκατοντάδες είναι και οι Κρητικοί που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο. Οι προετοιμασίες για το ταξίδι στην πρωτεύουσα είναι πυρετώδεις ενώ όπως αναφέρουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Κρήτης ο αριθμός των συμμετεχόντων από όλους τους νομούς αυξάνεται συνεχώς, ενώ έχει δοθεί ραντεβού με τα Κρητικά Σωματεία της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Η αναχώρηση των Κρητών θα γίνει από το Ηράκλειο και τα Χανιά και φτάνοντας στον Πειραιά θα επιβιβαστούν σε πούλμαν.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η Συντονιστική Επιτροπή Κρήτης για το Συλλαλητήριο της Αθήνας ξεκαθάρισε πρόσφατα με ανακοίνωσή του ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Κάνουμε δημόσια γνωστό στην κεντρική συντονιστική επιτροπή του Συλλαλητηρίου και κάθε εμπλεκόμενο ότι δεν επιθυμούμε και δεν θα ανεχθούμε στο συλλαλητήριο της Αθήνας ενδεχόμενη προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσής του από εν ενεργεία ή επίδοξους κομματικούς παράγοντες και υστερόβουλους ομιλητές.
Αυτό αποκομίζουμε ως αίτημα από επαφές με εκατοντάδες συμπολίτες μας καθημερινά, οι οποίοι έχουν επίγνωση πλέον ότι ο αγώνας για το δίκιο μας είναι εθνικός, κρίσιμος και ανένδοτος!».
Με την «ευχή» του Καζαντζάκη έρχεται και ο Ψαραντώνης
Λίγο πριν αναχωρήσει για το συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία ο Ψαραντώνης, μαζί με τον γιο του Λάμπη Ξυλούρη αλλά και έφιππους Κρητικούς, επισκέφτηκε τον τάφο του Καζαντζάκη.
Εκεί, με την συνοδεία της λύρας του, τραγούδησε το «Πότε θα κάνει ξαστεριά».
Αναχώρησαν για τον Πειραιά οι Κρητικοί που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το οποίο θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας flashnews, αναχώρησαν με το καράβι για να φθάσουν το πρωί της Κυριακής στον Πειραιά και από εκεί θα μεταβούν στην Αθήνα.






Φωτογραφίες: Intimenews






Τι λέει η Συντονιστική Επιτροπή του συλλαλητηρίου
«Στόχος της διοργάνωσης είναι η εμφάνιση του κυρίαρχου λαού στο προσκήνιο και η ξεκάθαρη εντολή του προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας, προκειμένου να ανατραπεί η υφιστάμενη πολιτική πλεύση που αποδέχεται σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.
Ο όρος Μακεδονία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση που θα περιλαμβάνει το ιερό όνομα της Μακεδονίας αποτελεί αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας και βρίσκει απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
Η Ελλάδα δεν είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τα χρηματοοικονομικά πλούτη της, αλλά για τις άυλες αξίες της φιλοσοφίας, της επιστήμης και του πολιτισμού, που δώρισε στην ανθρωπότητα. Αυτές τις αξίες, οι σημερινοί Έλληνες και Ελληνίδες δείχνουν πως είναι έτοιμοι να τις υπερασπισθούν, στις σύγχρονες Θερμοπύλες».
Όπως δήλωσε το μέλος της Συντονικής Επιτροπής Μιχάλης Πατσίκας, θα επιδιωχθεί άμεσα, ίσως και την Δευτέρα, συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να του παραδοθεί το ψήφισμα της «λαϊκής συνέλευσης», όπως χαρακτήρισε το συλλαλητήριο, για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια, το οποίο –όπως και στη Θεσσαλονίκη που προηγήθηκε- θα προειδοποιεί ότι : «Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων τού Λαού στην εντολή αυτή του Λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει τη Δημοκρατία».
Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε. θα επιδιωχθεί να παραδοθεί το ψήφισμα τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και στον πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση.
«Να μείνει ανοιχτό το μετρό»
Έκκληση προς την αστυνομία να κρατήσει ανοιχτό τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να παραβρεθεί ευκολότερα στο συλλαλητήριο απευθύνει η οργανωτική επιτροπή.
«Απευθύνω έκκληση την Κυριακή να λειτουργήσει ο σταθμός του Συντάγματος, για να μπορέσει ο κόσμος να έρθει καλύτερα, να έρθουν με τις οικογένειές τους με τα παιδιά τους» τόνισε ο εκπρόσωπος των διοργανωτών, Στέλιος Καλόγερος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ενώ παράλληλα σημείωσε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος και φόβος επεισοδίων».
«Αύριο μιλάει το Σύνταγμα, μιλάει ο ελληνικός λαός, που κατεβαίνει στο δρόμο εκτός κομμάτων» επεσήμανε ο ίδιος.
Σημειώνεται πως η Αστυνομία, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνει για τη συγκέντρωση της Κυριακής, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν κλειστοί όλοι οι σταθμοί του Μετρό που βρίσκονται κοντά στα κεντρικά σημεία διεξαγωγής του συλλαλητηρίου, δηλαδή οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια», από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής. Ακόμη, σε ισχύ θα είναι από το βράδυ του Σαββάτου έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας.
Κλειστό το κέντρο της Αθήνας
Σε πλήρη αποκλεισμό της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας με απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 6 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα προχωρά η Αστυνομία λόγω της διεξαγωγής του συλλαλητηρίου.
Σύμφωνα με την απόφαση της Τροχαίας κλειστές θα είναι για τους οδηγούς όλες οι κεντρικές λεωφόροι της Αθήνας και οι κάθετοι οδοί αυτών από το Ψυχικό μέχρι τον Νέο Κόσμο και από την Κυψέλη μέχρι το Γκάζι.
Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας άρχισαν να εφαρμόζονται σταδιακά από τις 10.00 το βράδυ του Σαββάτου με απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης
των οχημάτων και θα κλιμακώνονται από τις 6.00 το πρωί της Κυριακής με πλήρη απαγόρευση της κίνησης των οχημάτων.
Τα έκτακτα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής ωστόσο αρκετοί δρόμοι θα αρχίσουν να δίνονται στην κυκλοφορία από νωρίτερα ανάλογα με τις συνθήκες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 10 το πρωί της Κυριακής θα κλείσουν και οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια. Για το συλλαλητήριο οι διαδηλωτές θα εξυπηρετούνται από τους σταθμούς Ευαγγελισμός, Συγγρού/ΦΙΞ, Ακρόπολη και Μοναστηράκι.
Στο μεταξύ πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες μέχρι και την τελευταία στιγμή για να είναι όλα έτοιμα στην πλατεία Συντάγματος.
Τεχνικοί έστησαν την κεντρική εξέδρα, το Σάββατο (03.02.2018) ακριβώς απέναντι από την ελληνική βουλή. Οι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις έχουν ήδη τοποθετηθεί από την Παρασκευή.
Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά και μάλιστα, έχει προβλεφθεί τα πούλμαν που θα μεταφέρουν τους διαδηλωτές αφού τους αποβιβάζουν να μετακινούνται σε άλλα σημεία για φύλαξη.
Στην ανακοίνωση για το πως θα κινηθούν όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία αναφέρεται ότι μεταξύ άλλων ότι:
«…Όσον αφορά στις προθέσεις μεμονωμένων και ολιγάριθμων ομάδων, που φέρεται να στοχεύουν στη διοργάνωση αντι-συγκεντρώσεων, η συντονιστική επιτροπή δεν έχει καμία απολύτως ανησυχία, καθώς είναι δεδομένη η εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Αστυνομία με την οποία και έχει άριστη συνεργασία».
Καλούν όσους προσέλθουν στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αστυνομικών και των ανθρώπων του συντονιστικού.
Σημειώνουν επίσης: «Θεωρούμε πάνω από δεδομένη την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου, όπως και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα σχετικά με την ασφάλεια των συγκεντρωμένων».
Πως θα φτάνουν οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο
Πρόσβαση στο χώρο συγκέντρωσης :
Κατόπιν συνεννόησης με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η πρόσβαση στην Πλατεία Συντάγματος και στον περιβάλλοντα αυτής χώρο για τους προσερχόμενους με μισθωμένα λεωφορεία από την Επαρχία θα γίνεται ως εξής:
Για τα λεωφορεία που θα κατευθύνονται στην Αθήνα από την Νότιο Ελλάδα, μετά από τα Διόδια Μάνδρας, αυτά θα συνοδεύονται (κατά ομάδες των 10 ή 15 λεωφορείων) από περιπολικά της Τροχαίας και της Αμέσου Δράσεως και θα οδηγούνται μέσω των λεωφόρων Κηφισού και Ποσειδώνος στη λεωφόρο Συγγρού.
Εκεί με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της Τροχαίας, οι επιβαίνοντες σε αυτά θα αποβιβάζονται στο τμήμα της Λεωφόρου Συγγρού από τον σταθμό του Μετρό “Φιξ” έως τη συμβολή αυτής με τη Λεωφόρο Αμαλίας. Από εκεί, οι διαδηλωτές πεζοί θα κατευθύνονται προς το χώρο συγκέντρωσης, ενώ τα λεωφορεία με τους οδηγούς τους μόνο θα κατευθύνονται με σκοπό την ασφαλή – φυλασσόμενη στάθμευσή τους στο χώρο του “Tae-kwon-do”. Στο σημείο εκείνο, μπορούν να σταθμεύσουν περί τα 80 λεωφορεία, ενώ τα υπόλοιπα θα σταθμεύουν στο δεξιό ανερχόμενο και κατερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Συγγρού από το ύψος του Μετρό “Φιξ” έως τη συμβολή αυτής με τη Λεωφόρο Αμαλίας.
Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό
Κατόπιν εντολής της Γ.Α.Δ.Α., οι Σταθμοί Μετρό Συντάγματος, Πανεπιστημίου και Ομονοίας θα παραμείνουν κλειστοί για λόγους ασφαλείας, από τις 10.00 π.μ. και μέχρι το τέλος του συλλαλητηρίου.
Για τα λεωφορεία που θα κατευθύνονται στην Αθήνα από την Βόρειο Ελλάδα, μετά από τα Διόδια Αφιδνών, αυτά θα συνοδεύονται (κατά ομάδες) από περιπολικά της Τροχαίας και της Αμέσου Δράσεως και θα οδηγούνται μέσω της λεωφόρου Κηφισίας πλησίον του ξενοδοχείου Χίλτον, για αποβίβαση των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο. Στο “Μπάντμιντον” (στη λεωφόρο Κατεχάκη – Κοκκινοπούλου), θα οδηγούνται τα λεωφορεία για στάθμευση. Στο σημείο αυτό μπορούν να σταθμεύσουν περί τα 300 λεωφορεία. Τα υπόλοιπα θα σταθμεύσουν φυλασσόμενα στο ανερχόμενο της Κοκκινοπούλου, μετά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και κατόπιν οδηγιών της Τροχαίας, καθώς και στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Η αναχώρηση από όλα τα σημεία θα γίνει με το ίδιο τρόπο.
Αναλυτικά όλοι οι δρόμοι που θα είναι κλειστοί λόγω του συλλαλητηρίου
28ης Οκτωβρίου – Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Χαλκοκονδύλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Πλ. Κάνιγγος.
Σόλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Πλατεία Συντάγματος
Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Σταδίου.
Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Πλ. Ομονοίας.
Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς).
Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Πλατεία Συντάγματος
Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Λ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Γέλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δορυλαίου και Π. Κόκκαλη.
Π. Κόκκαλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γέλωνος και της Λ. Βασ. Σοφίας.
Δορυλαίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.
Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Ιπποκράτους, σε όλο το μήκος της.
Ζαχάρωφ, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασ. Σοφίας.
Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Κατεχάκη και Αλεξάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και της οδού Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Μεσογείων και της οδού Πίνδου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας.
Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φειδιππίδου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Όλα τα μέτρα ασφαλείας για το συλλαλητήριο που έχουν αποφασισθεί
Χιλιάδες θα είναι οι αστυνομικοί οι οποίοι θα είναι κυριολεκτικά παντού στο κέντρο της Αθήνας για το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Η Ελληνική Αστυνομία θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την περιφρούρηση του Συλλαλητηρίου και την προστασία των συμμετασχόντων σ’αυτό.
Οι διαδηλωτές οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τις οδηγίες των Αστυνομικών, καθώς και οι οδηγοί οχημάτων με τις υποδείξεις των Τροχονόμων.
Αποφύγετε Πανεπιστημίου και Σταδίου στις 12.00
Οι διαδηλωτές του συλλαλητηρίου καλούνται να αποφύγουν να κατευθυνθούν προς την Πλατεία Συντάγματος πεζοί από τις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου. Κι αυτό, γιατί στις 12.00 θα υπάρξει ‘αντισυγκέντρωση’ στον χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου. Σημειωτέον ότι ο χώρος αυτός θα αποκλεισθεί πλήρως από πολύ ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την με κανένα τρόπο επαφή των δύο συγκεντρώσεων.
Πιο αναλυτικά που θα μπουν φραγμοί
Από νωρίς το πρωί, λόγω της αντισυγκέντρωσης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, οι Λεωφόροι Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου θα αποκλεισθούν από ισχυρές Αστυνομικές έως την οδό Ομήρου, που τις τέμνει όπου θα δημιουργηθεί αδιαπέραστος φραγμός Αστυνομικών Λεωφορείων και πεζών Αστυνομικών Δυνάμεων (ΥΑΤ και ΥΜΕΤ). Ο χώρος των ανωτέρω λεωφόρων από την Ομήρου έως την Οδό Αμερικής θα παραμείνει εντελώς κενός για όλον τον κόσμο με δεύτερο φραγμό λεωφορείων και δυνάμεων της Αστυνομίας, κάθετο στην οδό Αμερικής, σημείο έως το οποίο μπορούν να κατακλύσουν με απόλυτη ασφάλεια οι μετέχοντες στο Πανελλαδικό – Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία.
Πεζές Αστυνομικές Δυνάμεις θα καθοδηγούν και θα πληροφορούν τους διαδηλωτές σε όλο τον χώρο της συγκέντρωσης.