26 Οκτωβρίου 2021

Αντίο ΑΟΖ από τον Κ. Μητσοτάκη; «Κάποια στιγμή θα συνεργαστεί η Τουρκία για να οριοθετήσουμε θαλάσσιες ζώνες»

Αντίο ΑΟΖ από τον Κ. Μητσοτάκη; «Κάποια στιγμή θα συνεργαστεί η Τουρκία για να οριοθετήσουμε θαλάσσιες ζώνες»

«Η Τουρκία δεν συνιστά γεωπολιτικό κίνδυνο»


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε από το Ριάντ,  στον δημοσιογράφο John Defterios στο πλαίσιο του Future Investment Initiative, έκανε μερικές δηλώσεις από αυτές που συνηθίζει  κατά καιρούς και που δείχνουν πως βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.

Συγκεκριμένα είπε το εξής εκπληκτικό για τη συμπεριφορά της Τουρκίας:

«Είμαστε ασφαλείς. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γεωπολιτική απειλή», προσθέτοντας πως «στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή η επιθετική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να την οδηγήσει πουθενά»  

Και συνέχισε ως εξής: «Νομίζω ότι έχουμε δημιουργήσει τις συμμαχίες μας. Έχουμε χαράξει τις γραμμές μας πολύ ξεκάθαρα, και ελπίζω ότι κάποια στιγμή, η Τουρκία θα συνεργαστεί εποικοδομητικά μαζί μας για να επιλύσουμε το ένα βασικό ζήτημα που εκκρεμεί, που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

Θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μετάφραση - αποκωδικοποίηση των δηλώσεων του πρωθυπουργού. Αυτό που εμείς καταλάβαμε από τα παραπάνω είναι πως  δεν πρόκειται ποτέ η κυβέρνηση να κάνει  το μόνο πράγμα που, όπως πολλοί γεωπολιτικοί αναλυτές έχουν επισημάνει, μας κατοχυρώνει διεθνώς, δηλαδή να ανακηρύξει ΑΟΖ μονομερώς σε σημεία που είναι κατά την Τουρκία σημεία αντιπαράθεσης.

Η κυβέρνηση περιμένει  από την Τουρκία να καθίσει μαζί μας  στο τραπέζι και να επιλύσουμε τις διαφορές μας με καλή θέληση. Μάλλον ο Κ. Μητσοτάκης ζει σε κάποιο «ροζ συννεφάκι» αν το πιστεύει αυτό.

Επίσης αν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι «είμαστε ασφαλείς» όπως λέει και ότι η Τουρκία «δεν συνιστά γεωπολιτικό κίνδυνο» τότε είναι και επικίνδυνος. Επικίνδυνα αφελής. 

Και που άραγε βασίζει  αυτή του την σιγουριά ο πρωθυπουργός όταν μάλιστα η πρόσφατη ιστορία έχει αποδείξει ότι οι σύμμαχοι και οι φίλοι στην καλύτερη περίπτωση, προκύψει θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους στο Αιγαίο, θα μας βάλουν να τα βρούμε κάνοντας φυσικά τις ανάλογες παραχωρήσεις...


 

pronews.gr

Διαδώστε την ιστοσελίδα σας

Χορηγοί 









 

   

 




ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ- ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΚΛΕΙΣΤΟΝ - ΜΟΝΟ Η ΤΑΜΠΕΛΑ ΑΝΟΙΧΤΗ!!!

 

 

ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗ

Είναι εταιρία μόνο στα χαρτιά του δήμου Καστοριάς ;. Έχει και διευθυντή η εταιρία προστασίας περιβάλλοντος  του Δήμου Καστοριάς, χωρίς υπαλλήλους  ; 

Αυτά τα έχουμε δει στον δημόσιο τομέα, το καλύτερο -η καλύτερη περίπτωση είναι ο διευθυντής να έχει ένα υφιστάμενο έως τρείς. 



Διαδώστε την ιστοσελίδα σας

Χορηγοί 









 

   

 






Από τον ήρωα Κώττα στην Αμερικανόδουλη κότα


facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου

Ψηφίστηκε, λοιπόν, η επαίσχυντη και τελείως αντίθετη με το συμφέρον τόσο της Ελλάδος όσο και των Σκοπίων συμφωνία των Πρεσπών. Ο καπετάν Κώττας, ….
ακραιφνής ορθόδοξος, σλαβόφωνος αποκλειστικά, που ενώ μιλούσε την ίδια γλώσσα με τους κομιτατζήδες, τους εθνικιστές Βούλγαρους, που πολεμούσαν να χωρίσουν τους Βούλγαρους από τους Έλληνες και να διασπάσουν την ορθοδοξία, τους πολέμησε όσο κανείς και σήκωσε πάνω του τον

Μακεδονικό Αγώνα, όταν τον κρέμασαν οι Τούρκοι φώναξε Ντα ζίβι Γκίρτσια (δηλαδή Ζήτω η Ελλάδα).

Σήμερα ο ελληνόφωνος πρωθυπουργός της Ελλάδος φώναξε ένα μεγάλο Ντα ζίβι ΝΑΤΟ (πιστέψτε με για να το παίξει αριστερός, εάν γνώριζε τα σλαβοβουλγάρικα, έτσι θα το φώναζε) και παρέδωσε την τύχη της Μακεδονίας στην διακριτική ευχέρεια της Αμερικής.

Η σύγκριση Κώττα και κότας απηχεί με εύγλωττο τρόπο τον ξεπεσμό του ελληνικού κράτους στις μέρες μας. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας οδηγήσει στην απογοήτευση και την παραίτηση. Τώρα πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με την Ιστορία μας και ιδίως την ιστορία της Μακεδονίας, να εντρυφήσουμε σε αυτήν και να καλλιεργήσουμε την ιστορική μας συνείδηση. Αυτό, σε συνδυασμό με την συνειδητοποίηση ότι το ΝΑΤΟ είναι ο μεγάλος εχθρός, αυτός που μας επέβαλε την συμφωνία, μπορεί να ακυρώσει σε μεγάλο βαθμό της καταστροφικές συνέπειες των Πρεσπών.

makpress