30 Μαρτίου 2018

Σοκ από τις αυτοκτονίες τριών 20χρονων σε λίγες ώρες -Σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο και Λάρισα

ΔΥΟ ΚΟΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ



Σοκ από τις αυτοκτονίες τριών 20χρονων σε λίγες ώρες /Φωτογραφία Αρχείου: Ιntime News
Σοκ από τις αυτοκτονίες τριών 20χρονων σε λίγες ώρες /Φωτογραφία Αρχείου: Ιntime News

Σοκ προκαλούν τα τελευταία 24ωρα οι ειδήσεις αυτοκτονίας τριών νέων ανθρώπων.
Χθες στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε νεκρή μια 20χρονη φοιτήτρια Ιατρικής η οποία απαγχονίστηκε στο διαμέρισμα που νοίκιαζε στο κέντρο της πόλης. Την Τρίτη το απόγευμα οι γονείς της επικοινώνησαν με μια φίλη της και της ζήτησαν να πάει στο σπίτι της για να δει αν η κόρη τους είναι καλά. Χτύπησε το κουδούνι, δεν άνοιξε κανείς και η κοπέλα κάλεσε κλειδαρά. Οταν μπήκαν μέσα αντίκρισαν το σοκαριστικό θέαμα. Η 20χρονη είχε αφήσει και σημείωμα, το οποίο πήραν οι αστυνομικοί και σύμφωνα με πληροφορίες επικαλούνταν ψυχολογικούς λόγους που την ώθησαν να πάρει την απόφαση να βάλει τέρμα στη ζωή της.
Εν τω μεταξύ, χθες, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Βόλου, μια 22χρονη κοπέλα αυτοκτόνησε πηδώντας από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας.
Σήμερα το πρωί ένα 18χρονο αγόρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του, στο Γερακάρι Αγιάς στη Λάρισα. Τον 18χρονο βρήκε κρεμασμένο, με σχοινί που σχημάτιζε βρόχο, στο υπόστεγο του σπιτιού του, η γιαγιά του, λίγο πριν τις 7 το πρωί.


Πηγή:  iefimerida.gr





" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα




Πάνω απο 2.000 αστυνομικοί στην προστασία του φασιστερού γενοκτόνου προχθές στην Θεσσαλονίκη- Οι εξαθλιώμένοι έλληνές πληρώνουμε την προστασία του πολιτικού "δολοφόνου" μας



Τσίπρας σε κλοιό... προστασίας



 
Αλήθεια, τι φοβάται ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) και στις μετακινήσεις του εντός Αθηνών (δηλαδή για να πάει από την Κυψέλη έως το Μέγαρο Μαξίμου ή στην Κουμουνδούρου) κινητοποιούνται δεκάδες αστυνομικοί και άλλα τόσα περιπολικά; Πού εκείνες οι εποχές που έλεγε ότι του αρέσει να αναμειγνύεται με το πλήθος, να αφουγκράζεται, όπως έλεγε, τους προβληματισμούς του κόσμου και να γίνεται ένα με τους απλούς ανθρώπους; Ή να πηγαίνει από τη Βουλή στο γραφείο του μέσω του Εθνικού Κήπου και να συναντάται με τουρίστες και μαθητές;

***
Να σκεφτείτε ότι για να μιλήσει προχθές στη Θεσσαλονίκη, στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συμβούλιο, επιστρατεύθηκαν περίπου 2.000 αστυνομικοί, οι οποίοι απέκλεισαν κάθε οδό (και... πάροδο) προς το μέρος όπου επρόκειτο να μιλήσει ο Πρωθυπουργός. Και εάν ακόμα προσθέσει κανείς και τους αστυνομικούς με πολιτικά που βρίσκονται στον Εθνικό Κήπο με το βλέμμα στραμμένο προς το πρωθυπουργικό γραφείο, τις πέντε κλούβες των ΜΑΤ που αποκλείουν κάθε πρόσβαση στην οδό Ηρώδου Αττικού, μία άλλη κλούβα των ΜΑΤ που σταθμεύει μονίμως στην Κυψέλη και μία άλλη που σταθμεύει μπροστά στη Βουλή, τότε δεν μπορεί, με τόση ασφάλεια που έχει, κάτι θα τον φοβίζει. Γιατί σας τα λέω αυτά;

***

Επειδή ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας (αντιστράτηγος ε.α. στα Τεθωρακισμένα, μαυροσκούφης και σημαντικό μέλος του «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά) δικαιολογείται στις όποιες κριτικές δέχεται για την αύξηση της εγκληματικότητας, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει προσωπικό επειδή, όπως λέει, πολλοί αστυνομικοί φρουρούν πολιτικούς, πρώην πολιτικούς, δικαστικούς και... δημοσιογράφους. Επί τρία χρόνια προσπαθεί, λέει, να τους μετακινήσει απ' αυτούς στην ενεργό υπηρεσία και σε αστυνομικά τμήματα και δεν τα έχει καταφέρει, όπως θα ήθελε. Αλλά για την προστασία των κυβερνώντων διαθέτει τις αστυνομικές δυνάμεις απλόχερα. Τόσο που προκαλεί στον κόσμο κλαυσίγελο. Θέλετε κάποια παραδείγματα;

***
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και πρώην πασόκος) Μιχ. Μιχελογιαννάκης διαθέτει φρουρά, όπως όλοι οι βουλευτές. Μόνο που, όπως παραδέχεται ο ίδιος, χρησιμοποιεί τον αστυνομικό του ως οδηγό. Ωστόσο έχουν διαρρήξει τρεις φορές το σπίτι (στην Αθήνα) και το γραφείο του (που είναι και ιατρείο) στην Κρήτη. Και δεν βρήκαν τίποτα. Και η ΕΛ.ΑΣ., θα πείτε, τι κάνει; Εδωσε χρήσιμες οδηγίες σε περίπτωση διάρρηξης (μετά το πρόσφατο περιστατικό με τον 88χρονο στη Γλυφάδα) όπου ανάμεσα στα άλλα συμβουλεύει τους πολίτες ότι εάν μπουν διαρρήκτες στο σπίτι τους, να προσποιηθούν ότι κοιμούνται.
***

Ας επιστρέψω όμως στη συμπρωτεύουσα. Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στη Θεσσαλονίκη την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε η επανέναρξη του πρωταθλήματος. Οσο βρισκόταν στη συμπρωτεύουσα δεν ανακοινωνόταν η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού για όσα έγιναν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Περίμεναν πρώτα να φύγει (και μαζί του να φύγουν και οι περίπου 2.000 αστυνομικοί) για να ανακοινωθούν οι ποινές στην ομάδα του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη. Ετσι ο κ. Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια άνετη ομιλία (είχε μαζί του 22 υπουργούς και υφυπουργούς), να «χαριεντιστεί» και να φωτογραφηθεί με τον γαλάζιο περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα  (και τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη) και να υποσχεθεί στους Θεσσαλονικείς ότι μετά το Πάσχα θα ανοίξει τους σταθμούς του μετρό, αλλά μόνον για... επισκέψεις. Λέγοντας πως το θέμα του μετρό παύει να είναι... ανέκδοτο. Το καλύτερο ανέκδοτο, όμως, δεν τους το είπε: «Η Θεσσαλονίκη ξέμεινε από... νερό όσο διάστημα παρέμεινε εκεί ο Πρωθυπουργός».

Ο Κοτζιάς καλεί... πολιτικούς αρχηγούς

Και ξαφνικά οι πολιτικοί αρχηγοί έλαβαν μήνυμα από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, που έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ «ελάτε να σας ενημερώσω για το Μακεδονικό». Με ποια ιδιότητα ο κ. Κοτζιάς ενημερώνει πολιτικούς αρχηγούς; Είναι ενημερωμένος ο Πρωθυπουργός για την πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών; Γιατί έως τώρα ο Πρωθυπουργός ενημέρωνε τους πολιτικούς αρχηγούς και όχι οι υπουργοί του; Αυτά τα ερωτήματα έκαναν τα κομματικά επιτελεία και η ΝΔ έπραξε το αυτονόητο. Αν ο κ. Κοτζιάς θέλει να ενημερώσει για το Μακεδονικό, θα του στείλουμε τον τομεάρχη υπουργό Εξωτερικών (δηλαδή τον «τοξικό» ομόλογό του) και όχι να πάει κοτζάμ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Κουμουτσάκος όμως, απ' ό,τι γνωρίζω, απουσιάζει στις ΗΠΑ, συνεπώς ο κ. Κοτζιάς θα τον περιμένει μέχρι να επιστρέψει στην Αθήνα.

Οι πονηριές με την απλή αναλογική

Αμέσως μετά το Πάσχα η κυβέρνηση πρόκειται (ας μου επιτραπεί ο όρος) να «φουλάρει» για τις αλλαγές που ετοιμάζει (εδώ και δύο χρόνια) στον τρόπο εκλογής των δημοτικών αρχόντων και στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή (αφού ο κ. Τσίπρας θα συγκαλέσει την Κεντρική Επιτροπή, ώστε να αποτρέψει εσωκομματικές διαφωνίες) προβλέπεται και η καθιέρωση της απλής αναλογικής. Για να περάσει απαιτείται η ψήφος 151 βουλευτών, τους οποίους διαθέτουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το θέμα όμως είναι πώς θα καθιερώσουν την απλή αναλογική και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, γιατί η απλή αναλογική που ψήφισαν θα ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές (δεν είχε συγκεντρώσει τις 200 ψήφους που απαιτούνται). Ετσι η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να περάσει την απλή αναλογική μέσω... αναθεώρησης του Συντάγματος, κάτι βεβαίως που προσκρούει στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Έρχεται ο Γιούνκερ

Πρόθυμα απεδέχθη την πρόσκληση του Ιδρύματος Καραμανλή ο Ζάν Κλόντ Γιούνκερ (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) να επισκεφθεί την Ελλάδα και να μιλήσει για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον πολιτικό που πίστεψε στην Ευρώπη, τον πρωθυπουργό που τον Μάιο του 1979 υπέγραφε στο Ζάππειο την ένταξη της Ελλάδας στην (τότε) ΕΟΚ, στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Είκοσι χρόνια από τον θάνατο του Εθνάρχη ο κ. Γιούνκερ θα μιλήσει για το έργο και την προσφορά του.

Οι δυσκολίες του Κινήματος Αλλαγής

Δυστοκία μαθαίνω πως υπάρχει στη κατάρτιση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Τα παζάρια, ναι αυτά που υποτίθεται ότι θα αποφεύγονταν με την απόφαση να μην εκλεγεί αλλά να διοριστεί η κεντρική επιτροπή δίνουν και παίρνουν. Αφορούν βεβαίως στο εσωτερικό των ομάδων. Η πλευρά Ανδρουλάκη και η πλευρά Γεννηματά έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ πρέπει , όπως λέγεται, να χωρέσει σε 128 θέσεις 150 ονόματα γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα αποφευχθούν οι δυσαρέσκειες ενώ οι 41 θέσεις που έχει η πλευρά Ανδρουλάκη είναι κατά πολύ λιγότερες από τον σκληρό πυρήνα της. Από ότι πληροφορούμαι ο κ. Ανδρουλάκης σκέφτεται σοβαρά να εκλέξει τους εκπροσώπους του. Είναι και αυτή μια λύση για να αποφευχθούν οι πιέσεις.

Ποιον έκοψε ο Καμίνης;


Η είδηση όμως έρχεται από την πλευρά του Γιώργου Καμίνη. Στη λίστα των ονομάτων για την κεντρική επιτροπή που απέστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων στην Χαριλάου Τρικούπη, δεν υπάρχει αυτό του Νίκου Διακουλάκη του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου. Όπως έγινε γνωστό η τρίμηνη συνεργασία που είχε ο Γ. Καμίνης με τον κ. Διακουλάκης που συμμετείχε ενεργά στην υπόθεση της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς αρχικά από τις Κινήσεις Πολιτών και στη συνέχεια στο πλευρό του δημάρχου Αθηναίων έληξε. Για τον Γ. Καμίνη αυτό που ακούγεται έντονα είναι ότι ει έλθει, το τελευταίο διάστημα, κοντά με τον Γ. Παπανδρέου. Αυτό εξηγεί και το ότι στις προτάσεις του δημάρχου για την Κεντρική Επιτροπή υπάρχει , όπως λέγεται, ισχυρή δόση …ΚΙΔΗΣΟ. 
 ΒΗΜΑτοδότης 





" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα



Επίθεση Τσιάρτα σε Τόσκα: Πού ζεις βρε ανεκδιήγητε αστείε και λες τέτοιες μπαρούφες;




Την αρμόζουσα απάντηση έδωσε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Βασίλης Τσιάρτας στον γραφικό "Ντάλτον" Τόσκα που είχε το θράσος να
κατακρίνει τον 88χρονο παππού που προστάτεψε την ζωή του από τους συμμορίτες αλβανούς ληστές.

Να θυμίσουμε πως σήμερα ο ανεκδιήγητος Τόσκας επέκρινε την πράξη αυτοάμυνας του 88χρονου, λέγοντας πως "εδώ δεν είναι Φαρ Ουέστ".

Ο Βασίλης Τσιάρτας του έδωσε μέσω facebook την αρμόζουσα απάντηση, γράφοντας:

"Τόσκας: δεν είμαστε Φαρ Ουέστ για να έχει ο κάθε πολίτης όπλο.

Πού ζεις βρε ανεκδιήγητε αστείε και λες τέτοιες μπαρούφες;
Πού είναι η ασφάλεια που πρέπει να έχουμε;
Άι σιχτίρ πια κάθε μέρα θα την πείτε την μα@@@ια σας».




" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα



Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκήρυξε 600 θέσεις απασχόλησης – Αυτό που δεν έκανε για την γούνα ο Καρυπίδης άλλοι περιφερειάρχες το κάνουν



Δείτε την σημαντική προκήρυξη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας, τεράστια τα ερωτηματικά για την υπόσχεση ( από το 2015) του Περιφερειάρχη Δ.Μακεδονίας Θ.Καρυπίδη για 500 θέσεις στον κλάδο της γουνοποιίας, που δεν υλοποίησε ποτέ εξοργίζοντας φορείς και πολίτες της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα προβλέπονται για όλες τις περιφέρειες της χώρας, τα στηρίζει και τα προχωρά η κυβέρνηση, αλλά στην Δ.Μακεδονίας ο περιφερειάρχης και ειδικά για την Καστοριά δεν το προχώρησε και δεν φαίνεται να το προχωρά.


πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/165334




" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα



ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Δακρυγόνα και μάχη με τα ΜΑΤ έξω από το Μαξίμου Συμπλοκές σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (Φωτό-Βίντεο)

' ΤΩΡΑ: Δακρυγόνα και μάχη με τα ΜΑΤ έξω από το Μαξίμου
Σε συμπλοκές με τα ΜΑΤ εξελίχθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, όταν οι διαδηλωτές πέρασαν τη Βουλή και έφτασαν στο ύψος του Μεγάρου Μαξίμου.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ένταση ξεκίνησε όταν διαδηλωτές προσπάθησαν με τα χέρια τους να ανατρέψουν κλούβα των ΜΑΤ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν, κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Σημειώνεται πως εκατοντάδες δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές, πραγματοποιούν πορεία προς το Μαξίμου, ζητώντας διορισμούς μόνιμων στην εκπαίδευση και εξίσωση των εργασιακών
Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς το κέντρο, με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, να έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.


Ένταση με διαδηλωτές έξω από το Μαξίμου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


 

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Ένταση με διαδηλωτές έξω από το Μαξίμου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


Ένταση με διαδηλωτές έξω από το Μαξίμου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


Ένταση σημειώθηκε κατά την διάρκεια του πανευκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.
Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκατοντάδες δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές, ζητώντας διορισμούς μόνιμων στην εκπαίδευση και εξίσωση των εργασιακών διακαιωμάτων μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών.
Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνεται προς το Μέγαρο Μαξίμου, με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, να έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.
Η Ηρώδου Αττικού είχε κλείσει από κλούβες και όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν, συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.
Οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν και έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων.
Ξεκίνημα με… ηρεμία
Οι συμμετέχοντας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια. Από εκεί, Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή αλλά όταν έφτασαν εκεί, δεν σταμάτησαν και συνέχισαν προς το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί όμως δεν έλειψε η ένταση!
Τάσσονται ενάντια στην «πολιτική των μηδενικών διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας των «μονίμων αναπληρωτών».
ΟΛΜΕ για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11:00 έως 14:00) και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου (14:00 έως 17:00).
Επιπλέον, είχε απευθύνει κάλεσμα προς τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ να συμπληρώσουν το απεργιακό πρόγραμμα κηρύσσοντας τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00 έως 11:00) και (17:00 έως 20:00), έτσι ώστε να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Σημειώνεται, ότι πραγματοποιείται αντίστοιχη κινητοποίηση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ  στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου.



ΠΗΓΗPronews

 

.

«Μαχαίρι» 15%-18% σε 1.200.000 συντάξεις από το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου


syntaxeiss

Στη μέγγενη των περικοπών θα πιαστούν από 1/1/2019 ακόμα και οι συντάξεις κάτω από 500 ευρώ που λαμβάνουν περίπου 700.000 παλαιοί συνταξιούχοι γήρατος και χηρείας

Το τοπίο που έχει ξεκαθαρίσει, καθώς ο επανυπολογισμός 2 εκατομμυρίων συντάξεων σχεδόν ολοκληρώθηκε, δείχνει ότι περίπου 1.200.000 συντάξεις θα υποστούν μειώσεις από 15% έως 18%. Από τη βάσανο του επανυπολογισμού πέρασαν και οι αναπηρικές συντάξεις. Οι μόνες παροχές που εξαιρέθηκαν είναι οι συντάξεις του ΟΓΑ και τα παραπληγικά επιδόματα.

Μειώσεις, έστω και οριακές, θα σημειωθούν στο 70% των συντάξεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, περικοπή 18% θα υποστούν οι 240.000 συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ, καθώς εμφανίζουν μεγάλη προσωπική διαφορά (ανάμεσα στο ύψος των παλαιών και νέων συντάξεων).

Μειώσεις 15%-18% θα δουν 600.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου και απόστρατοι.

Στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα οι μειώσεις θα κυμανθούν από 10% έως 15%.

Περικοπή 10% θα υποστεί ακόμα και η κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, η οποία από 486 ευρώ μεικτά θα μειωθεί στα 437 ευρώ.

Ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις. Μια νησίδα σε αυτή την πολυπληθή κατηγορία, οι συνταξιούχοι με 25 χρόνια ασφάλισης, φαίνεται ότι θα γλιτώσουν το μαχαίρι.

Απώλειες έως 18% θα δουν στις συντάξεις τους σχεδόν όλοι οι μηχανικοί και οι δικηγόροι.

Θετικό το πρόσημο για τους συνταξιούχους των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛ.ΤΑ., ΟΣΕ) και τους τραπεζικούς που έλαβαν σύνταξη από ειδικά ταμεία στα οποία πλήρωναν υψηλότερο ασφάλιστρο από τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ. Οι περισσότεροι δεν θα δουν διαφορά στη σύνταξή τους ενώ ποσοστό 8%-10% -κυρίως υψηλόμισθων- θα πάρει αύξηση!

Οι βαριές απώλειες σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάσουν έως και 300 ευρώ τον μήνα και δεν θα αφορούν μόνο την κύρια σύνταξη, αλλά και την επικουρική.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μειώσεις έως 18% θα υποστεί το 50% των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης που εμφανίζουν προσωπική διαφορά και είχαν γλιτώσει από τη σφαγή του φθινοπώρου του 2016 λόγω του πλαφόν των 1.300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής). Οι παράγοντες της ασφάλισης πιστεύουν ότι θα διασωθούν μόνο οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν επικουρική κάτω από 200 ευρώ και το άθροισμα κύριας και επικουρικής δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες του πακέτου των περικοπών στις συντάξεις θα καθοριστούν με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στις 20-21 Απριλίου στην Ουάσινγκτον.

Πάντως, τον Δεκέμβριο του 2018 με τη σύνταξη του Ιανουαρίου 2019 επτά στους δέκα συνταξιούχους θα δουν μειώσεις έως 18%. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν ο επανυπολογισμός βγάζει τώρα μειώσεις 40%, η περικοπή της σύνταξης τον Δεκέμβριο του 2018 θα σταματήσει στο 18%. Το υπόλοιπο ποσοστό μείωσης θα είναι η νέα προσωπική διαφορά η οποία μπορεί να καταργηθεί ανά πάσα στιγμή.

Συνολικά οι απώλειες από τις μειώσεις μόνο των συντάξεων θα φτάσουν τα 2,5 δισ. ευρώ. Αν, δε, προστεθούν η μείωση του αφορολόγητου, η κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων στους συνταξιούχους, το πάγωμα των αυξήσεων στις συντάξεις μέχρι το 2022, καθώς και η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η αφαίμαξη κατά την επόμενη τριετία θα αγγίξει τα 20 δισ. ευρώ. Το ποσό των απωλειών έρχεται να προστεθεί στα 55 δισ. ευρώ που έχασαν μέχρι τώρα οι συνταξιούχοι από τις 27 μνημονιακές περικοπές.

Οι περικοπές των παλαιών συντάξεων αλλά και οι νέες ψαλιδισμένες συντάξεις που εκδίδονται με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου αποτυπώνονται ήδη στα επίσημα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «Ηλιος». Σύμφωνα με την έκθεση του Δεκεμβρίου 2017, από το σύνολο των κύριων συντάξεων, που ανέρχονται στις 2.590.000, οι 700.000 είναι ύψους κάτω των 500 ευρώ (μεικτά). Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι σύνταξη γήρατος έως 500 ευρώ λαμβάνουν 422.711 δικαιούχοι, σύνταξη λόγω θανάτου έως 500 ευρώ λαμβάνουν 165.069 και οι αναπηρικές συντάξεις έως 500 ευρώ ανέρχονται σε 104.082.


protothema.gr