04 Νοεμβρίου 2019

Πρόσφατες επισκέψεις σε υπουργεία του Βουλευτή Καστοριάς και του προέδρου του Επιμελητηρίου Καστοριάς

Ο βουλευτής Καστοριάς Τζηκαλάγιας Ζήσης εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου το οποίο δημοσιεύουμε αφορά την επίσκεψη του  μαζί με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Χ. Καραταγλίδη  στο υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς και σε άλλες 5 συναντήσεις σε άλλα Υπουργεία. 
Τους πολίτες ενδιαφέρει το αποτέλεσμα που έχουν οι συναντήσεις αυτές για αυτούς . Διότι πάντα γινόταν συναντήσεις μεταξύ βουλευτών και υπουργών, φορέων και υπουργών, από τις οποίες ελάχιστες φορές προέκυπταν χειροπιαστά αποτελέσματα.
.
Θα πρέπει να παρατηρηθεί ο.τι στη συνάντηση αυτή ήταν παρόν και ο "ισόβιος" πρόεδρος του εργατικού κέντρου Καστοριάς, από τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ,  ( "40 χρόνια φούρναρης" ) είναι ένα ερωτηματικό για την αναγκαιότητα της παρουσίας του ως συνοδός του εκλεγμένου βουλευτή.
 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Υ Τ Υ Π Ο Υ

Πέρασε το παραγωγικότερο διήμερο της μέχρι τώρα κοινοβουλευτικής περιόδου με έξι σημαντικές συναντήσεις: α)στον Υπουργό Ανάπτυξης κ.Αδ.Γεωργιάδη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Χ.Καραταγλίδη και τον Επ.Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Π.Δ.Μ κ.Δ.Γιαγκόπουλο συζητήσαμε για την καθυστέρηση καταβολής της συμμετοχής του κράτους στις επενδύσεις των γουνοποιών και των εκτροφέων γουνοφόρων καθώς και τις νέες προτάσεις καινοτόμων επενδύσεων, β)στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ.Κ.Φραγκογιάννη για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας πρότεινα ως έδρα την Καστοριά,γ)στον Υφυπουργό Μεταφορών κ.Γ.Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο των Εμπειροτεχνών κ.Β.Ιωάννου θέσαμε το θέμα της επανάκτησης των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων( μαζί οι πρόεδροι Φλώρινας και Ροδόπης-Έβρου, δ) στον Γ.Γ Υγείας κ.Κωτσιόπουλο με την πρόεδρο της Εταιρείας Αυτιστικών κ.Αρ.Ζιάγκα συζητήσαμε την αναγκαιότητα κατασκευής οικοτροφείου ενηλίκων στην Καστοριά( μαζί οι πρόεδροι Καλαμάτας και Αλεξανδρούπολης),ε) στον Γ.Γ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων κ.Αραβώση συζήτησα για την επίλυση της καθυστερημένης διάθεσης καυσόξυλων για τις ατομικές ανάγκες, καθώς και για την προοπτική του ιδρυθέντος Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων 

Περιοχών και στ) στον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ κ.Πρωτοψάλτη μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.Μπ.Καραταγλίδη και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ.Γ.Μαλέα συζητήσαμε και προσπαθήσαμε να αναζητήσουμε λύσεις μέσα από προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της επαπειλούμενης επιχειρηματικότητας.

Εγνατία Οδός: 41 λάθρομετανάστες σε φορτηγό - ψυγείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάνω από 80 λαθρομετανάστες σε κοντέινερ στην Ξάνθη





Τουλάχιστον 41 μετανάστες εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι σε φορτηγό - ψυγείο στην Εγνατία Οδό μετά από έλεγχο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι από τους μετανάστες ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν, ωστόσο, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησής τους στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

 

Σημειώνεται πως ο αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού υποχρεώθηκε να σταματήσει για έλεγχο από την αστυνομία μεταξύ Ξάνθης και Κομοτηνής στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. 


Ο οδηγός συνελήφθη με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών, ενώ όπως έγινε γνωστό το ψυγείο ήταν εκτός λειτουργίας.


.

THESSALONIKI NEWS/XANTHINEWS.GR

Έβρος: Παράνομοι αλλοδαποί επιτέθηκαν σε κυνηγό με τσεκούρια & πέτρες - Τους έτρεψε σε φυγή με κυνηγετική καραμπίνα


Έβρος: Aλλοδαποί επιτέθηκαν σε κυνηγό με τσεκούρια & πέτρες - Τους έτρεψε σε φυγή με κυνηγετική καραμπίνα




Η κατάσταση στον Έβρο έχει φτάσει σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα και πλέον πληθαίνουν οι αναφορές που δείχνουν πως οι αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες αποτελούν απειλή και για την σωματική ακεραιότητα Ελλήνων πολιτών.

Τα όσα ανέφερε ο Γιώργο Αποστολόπουλος απο το Δέλτα του Έβρου στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό απλά δείχνουν ένα μικρό μέρος του προβλήματος το οποίο θα διογκώνεται καθημερινά μέχρι να φτάσει σε σημείο έκρηξης.
Πριν λίγες ώρες, 15 μετανάστες τον περυκύκλωσαν έξω από την καλύβα του, κρατώντας στα χέρια τους παλούκια και τσεκούρια. Τότε ο ίδιος αμέσως αντέδρασε, τράβηξε όπλο προς τα πάνω τους για εκφοβισμό και αυτοί τράπηκαν σε φυγή!

Ο Νίκος Λαμπρίδης ο Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Κυνηγών νομού Έβρου στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό κατήγγειλε, ότι έχουν συμβεί άλλα πέντε περιστατικά μέσα σε δέκα ημέρες από μετανάστες στην περιοχή.
Οι μετανάστες στήνουν μπλόκα, κρατάνε παλούκια και στήνουν ενέδρες σε κυνηγούς ;, ενώ κλέβουν και αυτοκίνητα.

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, περισσότεροι από 20 λαθρομετανάστες επιχείρησαν μπλόκο στο αυτοκίνητο της καθηγήτριας και υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Έβρου Κατερίνας Φωτιάδου, η οποία ευτυχώς ενήργησε γρήγορα και ψύχραιμα.

Που θα πάει επιτέλους αυτή κατάσταση; Θα ξυπνήσει το κράτος, ή θα γίνουμε μεινότητα στην ίδια μας την χώρα


 Με πληροφορία από το   ΜΑXIMUM FM 93,6  και pronews.gr

Δείτε και αυτό :

Ελλάδα: Η ευκολότερη χώρα στην χορήγηση ασύλου-Πως ερμηνεύουν το “πρόσφυγας” για να μας γεμίσουν λαθρομετανάστες! ;;

Δείτε πως είναι και ποιά τα ξενοδοχεία που δέχονται τους λάθρο τους ... "επενδυτές" !




 Αφήνουμε μια αξιολόγηση για τον "ανθρωπισμό τους" και την φιλοξενία που προσφέρουν σε "προσφυγοπούλα".











Μπαίνουμε google maps και ψάχνουμε τα ξενοδοχεία
CHALKIDONA HOTEL, HOTEL STEFANIA, AMPELONAS HOTEL και αφήνουμε μια αξιολόγηση για τον "ανθρωπισμό τους" και την φιλοξενία που προσφέρουν σε "προσφυγοπούλα".



periergo

Πηγή

ΒΙΝΤΕΟ: Δειτε τι έπαθε ξενοδόχος που έβαλε λάθρο στο ξενοδοχείο του εμπιστευόμενος το "κράτος" των υποτακτικών κυβερνήσεων της κυβήστισης

Δέχθηκε τις κυβερνητικές - κρατικές υποσχέσεις ως θέσφατο, δεν εισέπραξε ποτέ μέχρι σήμερα τα χρήματα που του υποσχέθηκαν, "εισέπραξε" την κατακραυγή των συμπολιτών του, η ξενοδοχειακή του μονάδα χρειάζεται ολική ανακατασκευή - ανακαίνιση λόγο ζημιών από τους παράνομους μετανάστες, και είναι χρεωμένος ως επιχείρηση παντού όπως δηλώνει ο ίδιος δείτε το βίντεο  ΕΔΩ



Ίδια κατάληξη θα έχουν όλοι οι πονηροί που νόμιζαν οτι θα κάνουν εύκολη αρπαχτή βάζοντας .
λαθρομετανάστες σε ξενοδοχεία και σε σπίτια.

Μητσοτάκης προς Κινέζους επιχειρηματίες: Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ επενδύσεις


«Δεν υπάρχει καλύτερη ώρα για να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνοκινεζικές σχέσεις» ανέφερε ο Πρωθυπουργός

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΡΙΟΥ


Για ένα «νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Σαγκάη, καλώντας τους επιχειρηματίες της ασιατικής χώρας να εμπιστευτούν την χώρα μας καθώς «τώρα είναι η κατάλληλη εποχή».
«Καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση οικονομικής ανάκαμψης, είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι κατευθυνόμαστε σε ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας. Δεν υπάρχει καλύτερη ώρα για να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνοκινεζικές σχέσεις. Μια νέα εποχή ανατέλλει επιτέλους για την Ελλάδα, ύστερα από μια εξαιρετικά δύσκολη δεκαετία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 60 Έλληνες και δεκάδες Κινέζοι επιχειρηματίες.

Αφού ανέφερε ότι επισκέπτεται πρώτη φορά ως πρωθυπουργός τη Σαγκάη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. εκλέχθηκε τον Ιούλιο με απόλυτη πλειοψηφία και με καθαρή εντολή να επαναφέρει τη χώρα στην ανάπτυξη. «Είμαστε μια κυβέρνηση που είναι απολύτως προσηλωμένη στην εφαρμογή των απαραίτητων αλλαγών, οι οποίες θα "ξεκλειδώσουν" τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της χώρας, ενώ εσείς από τη πλευρά σας συγκεντρώνετε όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα ένα πραγματικό success story» είπε, ενώ έκανε ειδική μνεία στα αρνητικά επιτόκια δανεισμού που είχε η Ελλάδα πριν από μερικές ημέρες, κάτι που - όπως επισήμανε - ήταν αδιανόητο μέχρι πριν από έναν χρόνο.
«Οι αγορές έχουν ανταποκριθεί θετικά στο μήνυμά μας, έχουμε ξεκλειδώσει μεγάλες επενδύσεις, όπως το Ελληνικό. Η κυβέρνηση έχει ήδη νομοθετήσει σημαντικές περικοπές φόρων και απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, οι τιμές στην αγορά ακινήτων αναμένεται να αυξάνονται κατά πάνω 10% σε ετήσια βάση, ο τουρισμός βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και η ανεργία είναι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών», συνέχισε και τόνισε: «Δεν είναι έκπληξη λοιπόν ότι η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό σχεδόν 3% το 2020. Ίσως αυτό να ακούγεται χαμηλό με βάση τα κινεζικά δεδομένα, όμως, με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, είναι από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρωζώνη».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε τη συμβολή της Κίνας στην προσπάθεια που έκανε η Ελλάδα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι οικονομικοί δεσμοί των δυο χωρών μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω. «Η Κίνα επένδυσε στην Ελλάδα, όταν άλλοι έλαμπαν δια της απουσίας τους. Η επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά είναι το παράδειγμα της εταιρείας που τόλμησε να επενδύσει στην Ελλάδα, όταν άλλοι το θεωρούσαν αδιανόητο» είπε, επισημαίνοντας πως αυτό που χρειάζεται η χώρα μας τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι επενδυτικά κεφαλαία. Αναφέρθηκε στη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας σημειώνοντας ότι αυτό ευνοεί επιχειρηματικές δράσεις συνεργαζόμενων σχημάτων, ενώ μίλησε και για επιμέρους τομείς.

Για τη ναυτιλία είπε ότι τα τελευταία 15 χρόνια Έλληνες πλοιοκτήτες κατασκεύασαν πάνω από 1.000 πλοία στα κινεζικά ναυπηγεία, επένδυση που ξεπερνά το 50 δισ. δολάρια. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς η κινεζική αγορά να είναι ανοιχτή στους Έλληνες προμηθευτές, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν υψηλής ποιότητας εξοπλισμό ως ένα στοιχείο προστιθέμενης αξίας στη διαδικασία ναυπήγησης των πλοίων που κατασκευάζονται στην Κίνα από Έλληνες πλοιοκτήτες και πραγματοποιούν ένα σημαντικό τμήμα του εμπορίου από και προς την Κίνα», συμπλήρωσε.

Για τον τουρισμό τόνισε ότι σκοπός της Ελλάδας είναι να έρθουν μισό εκατομμύριο Κινέζοι τουρίστες έως το 2021, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική η υφιστάμενη απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο και εκείνη με τη Σαγκάη που, όπως ανακοινώθηκε, θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2020.
«Η χώρα μου είναι προικισμένη με ένα μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, μια προνομιακή γεωπολιτική θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και διαθέτει ανθρώπους με ταλέντο και υψηλή κατάρτιση» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε τους Κινέζους επιχειρηματίες ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει και να διευκολύνει επενδύσεις τους στην Ελλάδα.


Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ  και naftemporiki.gr

Ελλάδα: Η ευκολότερη χώρα στην χορήγηση ασύλου-Πως ερμηνεύουν το “πρόσφυγας” για να μας γεμίσουν λαθρομετανάστες! ;;



το ποσοστό των Αφγανών που παίρνει ΣΤΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ φθάνει το 72%

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EUROSTAT, για τις πρωτοβάθμιες επιτροπές ασύλου, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν (μέσος όρος ΕΕ) ότι το 22% των Αφγανών παίρνει ΣΤΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑ, το 24% ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, το 8% κάποια σύντομη ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ενώ στο 46% οι αιτήσεις ασύλου απορρίπτονται.
Αντιθέτως στις πρωτοβάθμιες ελληνικές επιτροπές το ποσοστό των Αφγανών που παίρνει ΣΤΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ φθάνει το 72%!!!!

Παραβιάζεται η ίδια η συνθήκη της Γενεύης!
Επίσης, κάθε χώρα που έχει «πολεμικές συγκρούσεις» στο έδαφος της, δεν σημαίνει ότι μπορεί κάθε κάτοικος της να ζητήσει στάτους πρόσφυγα κάπου αλλού. Π.χ. το Αφγανιστάν έχει περιοχή που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, αλλά υπάρχει και σημαντική περιοχή της χώρας που ελέγχεται από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση. Οι απλώς internally displaced – δηλαδή οι «εσωτερικοί φυγάδες» δεν θεωρούνται «πρόσφυγες» διεθνώς! Όσοι μπορούν να παραμείνουν στη χώρα τους, έστω και αλλάζοντας επαρχία, για να είναι ασφαλείς, δεν έχουν δικαίωμα να αναζητήσουν στάτους πρόσφυγα στο εξωτερικό. Αυτό το ορίζει με απόλυτη σαφήνεια η Σύμβαση της Γενεύης (από το πρώτο της άρθρο) και το τονίζει με έμφαση η ερμηνευτική σημείωση του Ευρωκοινοβουλίου.
 
Στο Διεθνές Δίκαιο, άλλο πράγμα «πρόσφυγας» (refugee) κι εντελώς διαφορετικό αίτηση ασύλου (asylum-seeker). Τα δικαιώματα των (πραγματικών) προσφύγων είναι πολύ πιο ισχυρά, ενώ τα δικαιώματα όσων δεν είναι πρόσφυγες αλλά αναζητούν άσυλο, είναι πολύ πιο περιορισμένα. Και πάντως οι υποχρεώσεις όλων των κατηγοριών να σέβονται τους τοπικούς νόμους είναι αδιαπραγμάτευτες.
 
Ερμηνεύουν το “πρόσφυγας” για να μας γεμίσουν μετανάστες!
Το τι ακριβώς συνιστά «πρόσφυγας» και τι όχι, ΔΕΝ υπάρχει διεθνές σώμα που να το ερμηνεύει – σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με άλλες προβλέψεις του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου. Η ερμηνεία εναπόκειται στα εθνικά δικαστήρια (…no body is entitled to interpret the Geneva Convention authoritatively, unlike most other international human rights treaties.)
 
Ούτε καν η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών!
(The United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) has the duty to supervise its application, but has no authority to provide mandatory interpretations. The task of interpreting the Convention has thus fallen to domestic law-makers and courts). Γι’ αυτό και οι σχετικές νομοθεσίες διαφέρουν από χώρα σε χώρα……
 
 
 
 
 
Με πληροφορία από το:
 
THE RIGHTER

«Πνίγουν» την Ελλάδα: Δωρεάν ξενώνες, νοσοκομειακή περίθαλψη & εκπαίδευση για τα «προσφυγόπουλα» – Άλλαξε η σύνθεση των γεννήσεων στη Σάμο!


Προ των πυλών η κατάρρευση της χώρας. Οι μάσκες έπεσαν και για τη ΝΔ, καθώς πλέον τα δίνει όλα στους μετανάστες. Μάλιστα πάει να δημιουργήσει μια νέα γενιά «Ελλήνων», δημιουργώντας τετελεσμένα για τον εθνικό κορμό.



Όλα αυτά την στιγμή που οι γεννήσεις των ξένων στη Σάμο,πάνε να ξεπεράσουν αυτές των Ελλήνων!
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από τη Σάμο αναφορικά με την σύνθεση των γεννήσεων μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών.
Έτσι όπως αναφέρει η samiaki.tv από την αρχή του έτους μέχρι και τις 31/10 γεννήθηκαν στο νησί 226 παιδιά εκ των οποίων μόνο τα 120 ήταν Ελλήνων και τα 96 αλλοδαπών!

Όχι αλλοδαπών κατοίκων της ΕΕ που μπορεί να μένουν στη νησί, αλλά όπως διευκρινίζεται αλλοδαπών μεταναστών!

Δειτε και αυτό:

Ελλάδα: Η ευκολότερη χώρα στην χορήγηση ασύλου-Πως ερμηνεύουν το “πρόσφυγας” για να μας γεμίσουν λαθρομετανάστες! ;;





«Προς γνώση της Σαμιακής Κοινωνίας πληροφορούμε ότι το χρονικό διάστημα από 01-01-2019 έως και 31/10/2019 η μοναδική υπηρετούσα, με μετακίνηση, Παιδίατρος στο Νοσοκομείο μας, εξέτασε στα εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής 4.592 παιδιά και νοσήλευσε 293 παιδιά.
Επιπλέον, εξέτασε 226 νεογνά, που γεννήθηκαν στη Μαιευτική –Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας, εκ των οποίων 130 ημεδαπά και 96 αλλοδαπά (προσφύγων-μεταναστριών).», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ 
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα καλείται αυτή την περίοδο να διαχειριστεί μια κρίση, όσον αφορά τη στέγαση των ασυνόδευτων ανηλίκων, στο πλαίσιο ενός συνδυασμού πιεστικών συνθηκών εκ νέου για τη χώρα στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, εξέφρασε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, μιλώντας από το βήμα του 1ου Φόρουμ Θεσσαλονίκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Αφού υπενθύμισε ότι με βάση στοιχεία της 15ης Οκτωβρίου του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), στην Ελλάδα υπάρχουν καταγεγραμμένοι περίπου 4.800 ασυνόδευτοι ανήλικοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα άνω των 14 ετών και αγόρια, η κυρία Μιχαηλίδου επισήμανε:
«Με βάση τις ροές προσφύγων και μεταναστών, που είχαμε την τελευταία διετία, υπολογιζόταν ότι η χώρα θα είχε πετύχει μέχρι τον Νοέμβριο μια αξιοπρεπή δυνατότητα στέγασης των ασυνόδευτων ανηλίκων. Όμως, από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού, δεδομένου ότι οι ροές έχουν δυστυχώς γεωμετρικά αυξηθεί, η πραγματικότητα που έχουμε να διαχειριστούμε είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που είχε προβλέψει η προηγούμενη ηγεσία, αλλά και που είχαμε όλοι προβλέψει με βάση τα στοιχεία. Επιπλέον, από τις αρχές του 2019, δεν υπήρχε ισχυρό ενδιαφέρον υποβολής προτάσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων για ξενώνες (ασυνόδευτων ανηλίκων), στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής από πόρους του Ταμείου Ασύλου και Μετανάστευσης. 
Είχε δε ληφθεί και η πρώιμη απόφαση να μη συνεχίσει ο θεσμός των ξενοδοχείων (για τη στέγασή τους). Τα ξενοδοχεία είναι μεν μια δομή που πρέπει να αναπληρωθεί με κάτι πιο αποδοτικό, αλλά από την άλλη είναι μια λύση, που είναι πάρα πολύ πρόωρο να εγκαταλειφθεί τον Οκτώβριο όπως είχε προβλεφθεί, δεδομένης της αύξησης των ροών από την αρχή του καλοκαιριού και της απουσίας εναλλακτικής λύσης. Λαμβάνοντας υπόψη συνδυαστικά τα παραπάνω, καλούμαστε να διαχειριστούμε αυτή την περίοδο μια κρίση ως προς τη στέγαση των ασυνόδευτων ανήλικων».
Μιχαηλίδου: «Δεξαμενή» 180 κοιν. λειτουργών για τη στήριξη των ασυνόδευτων ανηλίκων από τον Μάρτιο του 2020

Η κυρία Μιχαηλίδου, που αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, ανακοίνωσε ακόμη ότι από τον Μάρτιο του 2020 το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) αναμένεται να δημιουργήσει τη «δεξαμενή» 180 επιτρόπων, ουσιαστικά κοινωνικών λειτουργών, που θα βοηθούν τα παιδιά αυτά στις καθημερινές τους ανάγκες, δραστηριότητες και δράσεις, ως προς την επαφή τους με το ελληνικό κράτος (σχολεία, νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες του κράτους). Γνωστοποίησε παράλληλα ότι το τελευταίο δίμηνο έχει αρχίσει η εκ νέου υποβολή προτάσεων για τη δημιουργία νέων ξενώνων, τόσο από δήμους όσο και από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
Μιχαηλίδου: Συστηματικές επαφές με δήμους για ξενώνες ανηλίκων
Ως προς τις τέσσερις πολιτικές που εφαρμόζονται για τη στέγαση των ασυνόδευτων ανηλίκων, για τις οποίες υπάρχει τόσο διεθνής (μέσω διμερών επαφών με άλλες κοινοτικές χώρες, ώστε να φιλοξενηθούν και σε αυτές κάποια από τα παιδιά, αλλά και για την οικογενειακή επανένωση), όσο και εγχώρια προσέγγιση, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η κυρία Μιχαηλίδου, πρώτον, στην ενεργοποίηση των δήμων στο πεδίο της δημιουργίας ξενώνων:
«Εχουμε ξεκινήσει επαφές συστηματικά με ΟΤΑ, ώστε οι ξενώνες να μην «τρέχουν» πια μόνο από ΜΚΟ, αλλά και από τους ΟΤΑ, με όχημα και τις αναπτυξιακές τους εταιρίες, οι οποίες μπορούν να αντλήσουν πόρους από το ΑΜΙΦ (σ.σ. Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη), για να δημιουργήσουν και οι ίδιοι ξενώνες. Πρέπει αυτό να ξεκινήσει πολύ πιο δυναμικά, πρέπει και οι δήμοι ανά την επικράτεια να πάρουν πάνω τους το κομμάτι της κατασκευής και δημιουργίας ξενώνων για παιδιά».
Μιχαηλίδου: Ως το τέλος του 2019 οι προσκλήσεις για τη δημιουργία 500 θέσεων σε διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης
Δεύτερον, ως το τέλος του 2019 δημοσιεύεται η πρόσκληση του ΑΜΙΦ για τη δημιουργία 500 θέσεων σε διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης, ώστε μέχρι τον Μάιο του 2020 να έχουν δημιουργηθεί πάνω από 200 τέτοιες θέσεις, μέσω του πιλοτικού προγράμματος που «τρέχουν» ο ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης), η Unicef και η Ύπατη Αρμοστεία.
Τρίτον, σχεδιάζεται η επαναλειτουργία 14 ξενοδοχείων για ανηλίκους, που διαχειρίζεται ο ΔΟΜ. «Η εγκατάλειψη της δομής του ξενοδοχείου ήταν πρόωρη και δεδομένων των αυξημένων ροών, είμαστε αναγκασμένοι να το συνεχίσουμε τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, οπότε έχω ήδη προβεί σε άμεση επικοινωνία και συναντήσεις τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Αθήνα με το DigiHome και φαίνεται ότι ατύπως τουλάχιστον έχει εγκριθεί η επέκταση της χρηματοδότησης της δομής των ξενοδοχείων», επισήμανε η κυρία Μιχαηλίδου.

Τέταρτον, πρόσθεσε, «παρακολουθούμε στενά και παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για την επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών, για τήρηση του χρονοδιαγράμματος πρόσληψης των 180 επαγγελματιών επιτρόπων μέσω του ΕΚΚΑ. Αυτοί θα επωμισθούν τη μεγάλη ευθύνη της καθοδήγησης και διασφάλισης του βέλτιστου συμφέροντος των ανηλίκων, διαδεχόμενοι το μεταβατικό πρόγραμμα εποπτείας, που τρέχουν αυτή τη στιγμή το υπουργείο, η Υπατη Αρμοστεία και η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση», κατέληξε.

Εμείς ένα έχουμε να πούμε, καληνύχτα Ελλάδα!



pentapostagma.gr

F-16 της ΠΑ σε αποστολή κατά της ρωσικής βάσης σε Συρία: Προβληματισμός σε Μόσχα από «εναγκαλισμό» Αθήνας & Ουάσιγκτον




F-16 της ΠΑ σε αποστολή κατά της ρωσικής βάσης σε Συρία: Προβληματισμός σε Μόσχα από «εναγκαλισμό» Αθήνας & Ουάσιγκτον

Έντονη είναι η ρωσική ενόχληση από την αποστολή την 1η Νοεμβρίου δύο ελληνικών F-16 με καθήκοντα προστασίας –συνοδείας ενός αμερικανικού στρατηγικού βομβαρδιστικού B-52H το οποίο πέταξε κοντά στις συριακές ακτές και στην κύρια αεροπορική βάση της RuAF Χμειμίμ στην Λαττάκεια.

Ο προβληματισμός και η όχληση είναι εμφανής καθώς είναι η πρώτη φορά που μαχητικά της ΠΑ πραγματοποιούν αποστολή συνοδείας σε αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό, εκτός του ελληνικού εναέριου χώρου φτάνοντας μέχρι τις ακτές της Συρίας πριν το αμερικανικό αεροσκάφος κατευθυνθεί στην Ιορδανία.





Η εμπλοκή αυτή της ΠΑ σε μια τέτοια αποστολή, με εικονικό βομβαρδισμό της Χμειμίμ  σε συνδυασμό με την επίσημη χρησιμοποίηση του λιμανιού στην Αλεξανδρούπολη από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις αλλά και την άφιξη στο Στεφανοβίκειο δεκάδων αμερικανικών ελικοπτέρων φαίνεται πως δημιούργησε της Μόσχας.

Αποτέλεσμα ότι η Μόσχα «βλέπει πλέον την Ελλάδα ως ενεργό μέρος  και τμήμα της απειλής που αντιμετωπίζει από το ΝΑΤΟ και ως τέτοια την κατατάσσει», αναφέρεται.
Να σημειωθεί πως η έλευση των αμερικανικών  B-52 στην Ευρώπη εδώ και 15 ημέρες περίπου έχει εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους.

Στις 24 Οκτωβρίου άλλο αμερικανικό B-52H πραγματοποίησε εικονικό βομβαρδισμό του ρωσικού θύλακα στο Καλίνινγκραντ, όταν το αεροσκάφος με σειριακό αριθμό 61-0025 και κωδικό κλήσης BRIG01, πέταξε από την Βρετανία και την αεροπορική βάση του Fairford μέχρι την Βαλτική και επέστρεψε πίσω.
Στις 19 Οκτωβρίου δύο άλλα B-52H είχαν πετάξει στη Μαύρη Θάλασσα και ένα εξ αυτών είχε πραγματοποιήσει εικονικό βομβαρδισμό στην Κριμαία.

Είναι φανερό ότι το αμερικανικό σχέδιο προέβλεπε εικονικές αποστολές βομβαρδισμού  κατά κύριων εγκαταστάσεων της Ρωσίας σε Καλίνινγκραντ, Κριμαία και… Χμειμίμ η τελευταία με συνοδεία ελληνικών F-16.

Και οι σχέσεις των Εκκλησιών Ρωσίας και Ελλάδας στο "ζύγι" των ελληνο-ρωσικών σχέσεων
Ο στενός αυτός εναγκαλισμός της Αθήνας με την Ουάσιγκτον έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στη Μόσχα, ένα προβληματισμό που εκδηλώθηκε σήμερα με ρωσικά αντίποινα στο… εκκλησιαστικό.

Η ρωσική Εκκλησία σταμάτησε να μνημονεύει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ προχώρησε σε εμπάργκο προσκυνηματικά  τουρισμού σε 6 περιοχές της Ελλάδας, που αντιπροσωπεύουν αντίστοιχες επισκοπές.

Η αποστολή πάντως των πιλότων των ελληνικών F-16 τα οποία πραγματοποίησαν πολλαπλούς εναέριους ανεφοδιασμούς για να συνοδεύσουν το B-52 θα ήταν ακόμη πιο επικίνδυνη εάν η ρωσική Αεροπορία αποφάσιζε να δώσει scramble σε ρωσικά Su-35 που εδρεύουν στη βάση Χμειμίμ.

Πάντως Ρώσοι επιθεωρητές πραγματοποίησαν έλεγχο για πυρηνικά στη αεροπορική βάση της ΠΑ στον Άραξο, στις 30 Οκτωβρίου επί της βάσει της συμφωνίας της Βιέννης. Η επιθεώρηση είχε αρνητικό αποτέλεσμα.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του ρωσικού Εθνικού Κέντρου για τη μείωση του πυρηνικού κινδύνου, Sergei Ryzhkov.



pronews.gr

Περισσότερα από τέσσερα στα δέκα παιδιά που γεννήθηκαν στη Σάμο από τις αρχές του 2019 είναι Μουσουλμανάκια.




Περισσότερα από τέσσερα στα δέκα παιδιά που γεννήθηκαν στη Σάμο από τις αρχές του 2019 μέχρι το τέλος του τρέχοντος Οκτωβρίου, είναι Μουσουλμανάκια. Όπως  αναφέρει η samiaki.tv από την αρχή του έτους μέχρι και τις 31/10 γεννήθηκαν στο νησί 226 παιδιά από τα οποία μόνο τα 120 ήταν Ελλήνων και τα 96 αλλοδαπών, προφανώς όλα τους από Μουσουλμάνες μητέρες.

«Προς γνώση της Σαμιακής Κοινωνίας πληροφορούμε ότι το χρονικό διάστημα από 01-01-2019 έως και 31/10/2019 η μοναδική υπηρετούσα, με μετακίνηση, Παιδίατρος στο Νοσοκομείο μας, εξέτασε στα εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής 4.592 παιδιά και νοσήλευσε 293 παιδιά.Επιπλέον, εξέτασε 226 νεογνά, που γεννήθηκαν στη Μαιευτική –Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας, εκ των οποίων 130 ημεδαπά και 96 αλλοδαπά (προσφύγων-μεταναστριών).», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Γεγονός είναι ότι, πολλές αλλοδαπές μητέρες, κατάλληλα δασκαλεμένες από τους διακινητές,επιδιώκουν να συνδυάσουν την είσοδό τους στη χώρα με τη γέννηση παιδιών προκειμένου αυτά να μείνουν μόνιμα και να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Η πρακτική αυτή αναμένεται να ενισχυθεί ύστερα και απο την ψήφιση του νέου  μεταναστευτικού νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δίνει προτεραιότητα στα παιδιά και στη συνένωση οικογενειών, 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι αφίξεις μουσουλμάνων μεταναστών στα νησιά και στον Έβρο λέγεται ότι μπορεί να ξεπερνούν πλέον και τα 700 άτομα την ημέρα, αφού πολλοί από τους εισερχόμενους δεν καταγράφονται, ή οι αρμόδιες υπηρεσίες παρέχουν σκόπιμα ή μη ελλειπή στοιχεία.




 πηγή