25 Ιανουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ:Μικρό δείγμα της μεγαλης δύναμης των αγροτών που τρομάζει την τροικανόφιλη κυβέρνηση και αντιπολίτευση



Σημερινό βίντεο απο το Μπλόκο αγροτων στο κλεισμένο για αρκετες ώρες λιμάνι της Ηγουμενίτσας

                                                   .




Δεν βάζει μυαλό: Αποστόλου: Οι αγρότες φοροδιαφεύγουν -Δηλώνουν τα μισά


Τους κατηγορεί πως τα τελευταία δύο χρόνια αύξησαν τα εισοδήματά τους κατά 12,5% – Προσπερνά όσα ο ίδιος έλεγε τον περασμένο Ιούλιο πως αν περάσουν τα μέτρα που αυτός τώρα θέλει να εφαρμόσει θα είναι η «ταφόπλακα» του αγροτικού κόσμου.

Για φοροδιαφυγή κατηγόρησε τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τα τελευταία δύο χρόνια που το μέσο εισόδημα της ελληνικής οικογένειας εξακολουθεί να βαίνει μειούμενο ο αγροτικός κόσμος αύξησε τα εισοδήματά του κατά 12,5%.

Χωρίς να δώσει απάντηση για όσα ο ίδιος ο Βαγγέλης Αποστόλου έλεγε μόλις τον περασμένο Ιούλιο, του 2015, ότι δηλαδή εφόσον περάσουν τα μέτρα αυτά που ο ίδιος και η κυβέρνησή του σήμερα υλοποιούν θα είναι η ταφόπλακα του αγροτικού κόσμου», προχώρησε σε «καταγγελίες», που συνοψίζονται στο ότι τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ για όλη την κοινωνία τα έσοδα συρρικνώνονται, οι αγρότες αύξησαν τα εισοδήματά τους.

Υπάρχει φοροδιαφυγή στους αγρότες και αυτό είναι σαφές, υποστήριξε ο κ. Αποστόλου: Από την στιγμή που η αξία της αγροτικής παραγωγής της χώρας υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ, ενώ δηλώνονται περίπου τα μισά, είπε. Ο αγροτικός κόσμος το 2014 και το 2015 αύξησε το εισόδημά του κατά 12,5% πρόσθεσε ακόμα ο κ. Αποστόλου, επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat και κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό, έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στον Σκάι απέρριψε τις προτάσεις των αγροτών για αφορολόγητο στα 30.000 ευρώ...

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου όταν λες θέλεις μια Ευρωπαϊκή πορεία δεν μπορείς να λες πάρτε τα πίσω όλα.

protothema.gr



ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Πρέπει να δίνεται σε όλους μια συνταξούλα 260-280 ευρώ

 


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας για τον ΟΓΑ , το χαρακτήρισε Ταμείο με κοινωνικό χαρακτήρα, ενώ τόνισε πως «μία συνταξούλα 280 ευρώ θα πρέπει να δίνεται σε όλους».

Μιλώντας στον Real fm ο κ.Αποστόλου είπε χαρακτηριστικά «υπάρχουν 1.300.000 άνθρωποι που βλέπουν τον ΟΓΑ σαν το Ταμείο τους και πρέπει να κρατηθεί για να μπορεί να παρέχει μία σύνταξη. Πρέπει μια συνταξούλα 280-260 ευρώ να δίνεται σε όλους αδιακρίτως αν είναι ή δεν είναι ασφαλισμένοι και η βασική σύνταξη που έχουν σήμερα οι αγρότες 310 ευρώ να την ανεβάσουμε στα 384 ευρώ.


Την ίδια ώρα είπε πως η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης των αγροτών μετά και το προσκλητήριο που απηύθυνε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
«Η συνάντηση θα γίνει. Είναι θέμα να ανταποκριθούν οι αγρότες. Έχουμε στείλει την πρόσκληση και περιμένουμε να απαντήσουν», είπε στον Real fm ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος.

Τέλος, υπογράμμισε ότι στην παρούσα φάση «βρισκόμαστε για διαπραγμάτευση-μόνο για το ασφαλιστικό- έχουμε καταθέσει προτάσεις και δεν ξέρουμε αν θα γίνουν αποδεκτές (σσ από τους δανειστές)».






Πηγή: iefimerida.gr



Κατά των αγροτικών μπλόκων οι παραδοσιακοί εκτελεστές των εντολών των τοκογλύφων


Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώτη Γεννηματά συμφώνησαν στις ευθύνες της κυβέρνησης και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των αγροτών ωστόσο κράτησαν σαφείς και ξεκάθαρες αποστάσεις από μορφές κινητοποιήσεων όπως το κλείσιμο των δρόμων.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση εξοντώνουν τους αγρότες ωστόσο τους κάλεσε «να μην κλείσουν τους δρόμους και να σκεφτούν την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία». Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «χαίρομαι που θίγεις το τελευταίο θέμα. Εμείς διαχωρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους από μορφές κινητοποιήσεων που διαταράσσουν την κοινωνία και την οικονομία. Είμαι σίγουρος ότι και οι αγρότες θα σεβαστούν το πλαίσιο του νομού. Εμείς δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων που καβάλησαν  το κύμα της οργής και ανέβηκαν στα τρακτέρ και τώρα θερίζουν τους ανέμους που έσπειραν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τα άλλα συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη διαλόγου των δυνάμεων της αντιπολίτευσης παρά τις διαφορές τους. Ο  κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «πρέπει να υπάρχει οργανωμένος διάλογο των δυνάμεων της αντιπολίτευσης  απέναντι στο λαϊκισμό, παρά τις δεδομένες διάφορες που έχουμε ιδεολογικά» ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της χώρας μιλώντας για κύμα οργής στην κοινωνία.

Η κ. Γεννηματά αφού τον συνεχάρη για την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, συμφώνησε ότι παρά τις πολιτικές και ιδεολογικές τους διάφορες «υπάρχει ανάγκη ανταλλαγής απόψεων και συνεννόησης στα κρίσιμα ζητήματα" και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει γυρίσει την πλάτη στη συνεννόηση.


Με πληροφορίες απο τον anemosantistasis.blogspot.com




Σύμβουλος του Αλεξιάδη σε υπόθεση δωροδοκίας!







φωτοβολταϊκό πάρκο στη Θήβα





.



Καταγγελία-φωτιά αγρότη που επένδυσε σε φωτοβολταϊκό πάρκο στη Θήβα

Bαριές καταγγελίες για υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη σύλληψη του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ζαφειρόπουλου με την κατηγορία της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που καταγγέλλει ένας αγρότης από τη Θήβα ότι εμπλέκονται στο γαϊτανάκι της μίζας είναι και ο Π.Μ. (τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας), σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δημοσιεύουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ με την υπογραφή του Γιώργου Λεβέντη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το εν λόγω πρώην στέλεχος της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής μετακινήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών όταν αναπληρώτρια υπουργός ήταν η Νάντια Βαλαβάνη. Ωστόσο, επειδή στους κύκλους του υπουργείου θεωρείτο ένα από τα ικανότερα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και άριστος γνώστης των υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής, ο Τρύφων Αλεξιάδης τον κράτησε στο πλευρό του. Αλλωστε, ο ίδιος, ως υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, χειρίστηκε την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και είχε καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία είχε συσταθεί για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Τις τελευταίες ημέρες και μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων, ο Π.Μ. δεν απαντάει στις κλήσεις των συναδέλφων του (τα «Π» επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί του αλλά δεν κατέστη εφικτό), ωστόσο στο στενό περιβάλλον του, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παραπολιτικών», αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, πόσω μάλλον δικαστική. Ο αγρότης από τη Θήβα τον βάζει με τις καταγγελίες του στο κάδρο του σκανδάλου, υποστηρίζοντας ότι υποσχέθηκε να τον βοηθήσει και εκείνος με τη σειρά έδωσε χρήματα όχι στον ίδιο, αλλά σε στενούς συνεργάτες του, προκειμένου να του τα μεταφέρουν. Οι διώξεις αφορούν συνολικά πέντε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, που όμως δεν συνελήφθησαν, καθώς η διαδικασία του αυτοφώρου ακολουθήθηκε μόνο για τον Γιάννη Ζαφειρόπουλο, που είχε στα χέρια του προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2011, όταν ο αγρότης σχεδίασε την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στη Θήβα και δρομολόγησε τις διαδικασίες για να εξασφαλίσει επιδότηση από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Γρήγορα, όμως, κατάλαβε -όπως είπε στους αστυνομικούς- ότι η «μηχανή» έπρεπε να «λαδωθεί», καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ζητούσαν χρήματα.

Η επένδυση θα έφτανε το 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά υπήρχαν εμπόδια, με σοβαρότερο την παλαιότερη οφειλή του αγρότη στην Εφορία, ύψους 120.000 ευρώ.Παράλληλα, για επιχείρηση που διατηρούσε στην περιοχή της Βοιωτίας τού είχε επιβληθεί πρόστιμο από το ΣΔΟΕ ύψους 7.000 ευρώ. Οι οφειλές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του και έτσι δεν μπορούσε να λάβει την επιδότηση. Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών τού υπόσχονταν ότι θα έβρισκαν λύση προκειμένου να εισπράξει σε πρώτη φάση 350.000 ευρώ, αλλά… με το αζημίωτο.

Τα χρόνια περνούσαν και η επιδότηση δεν έφτανε στην τσέπη του αγρότη, κι έτσι αποφάσισε να αρχίσει τα «δωράκια» στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών. Χρήματα έδινε από το 2013 και μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού του 2015, όταν έφτασε στον προθάλαμο του γραφείου της Νάντιας Βαλαβάνη και έδωσε, όπως υποστηρίζει, ένα ποσό σε συνεργάτες του Π.Μ.
Στις περισσότερες περιπτώσεις η ταρίφα ήταν 5.000 ευρώ, όπως έγινε και με τους δύο ελεγκτές του ΣΔΟΕ που είχαν βεβαιώσει το πρόστιμο στην επιχείρησή του. Εκείνοι φέρονται να του είπαν ότι θα έδιναν τη μερίδα του λέοντος από το ποσό αυτό στον προϊστάμενό τους, επίσης διακεκριμένο στέλεχος του ΣΔΟΕ.
Πριν από λίγες ημέρες ο συγκεκριμένος προϊστάμενος (με τα αρχικά Χ.Π.) δέχθηκε την επίσκεψη των ανδρών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που του ζήτησαν να τους ακολουθήσει και να καταθέσει για την υπόθεση.

Πιο ευνοημένος, όμως, ήταν ο Δ.Θ., ο υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών που είχε την ευθύνη για τις αγροτικές επιδοτήσεις. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ζήτησε και έλαβε από τον αγρότη 15.000 ευρώ σε τρεις δόσεις.

Στη συνέχεια, στον χορό της μίζας μπήκε και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία Γιάννης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος, αφού πήρε 3.000 ευρώ για λογαριασμό του και 4.000 ευρώ για λογαριασμό της φοροτεχνικού συζύγου του, ζήτησε άλλα 3.000 ευρώ, καθώς, όπως έλεγε στον αγρότη, μπορούσε να τον βοηθήσει «με τις υψηλές διασυνδέσεις του».
Συνολικά, σύμφωνα με τις καταγγελίες του, ο αγρότης έδωσε ως μίζες την τελευταία διετία περισσότερα από 30.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εισπράξει την πολυπόθητη επιδότηση. Παράλληλα, όμως, ούτε μείωσε τις οφειλές και τα πρόστιμά του στην Εφορία και το ΣΔΟΕ, παρά τις υποσχέσεις των αρμόδιων υπαλλήλων.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι, τώρα που το… πουλόβερ της διαφθοράς άρχισε να ξηλώνεται, θα βγουν στην επιφάνεια και άλλες περιπτώσεις πολιτών που έχουν εξαπατηθεί.


πηγη  kourdistoportocali.com



Φυσικές θεραπείες για ούλα που ματώνουν και δόντια που κουνιούνται!

matwmena-oula
Τα ούλα που ματώνουν και τα δόντια που κουνιούνται είναι δύο από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο στόμα. Αν και μπορεί να οφείλονται σε πολλά αίτια, η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές συμβαίνουν λόγω κακής υγιεινής του στόματος, η οποία προκαλεί την εμφάνιση παθήσεων όπως της ουλίτιδας. Στο άρθρο αυτό θα σας αποκαλύψουμε μερικές φυσικές θεραπείες για ούλα που ματώνουν και τα χαλαρά δόντια.
Προφανώς οι παρακάτω προτάσεις και θεραπείες είναι χρήσιμες και αποτελεσματικές μόνο σε ελαφριές περιπτώσεις. Από την άλλη, εάν έχετε σοβαρό πρόβλημα, μην παραμελήσετε να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας. Αυτός θα ξέρει εάν απαιτείται εξειδικευμένη θεραπεία και θα βασίσει τη διάγνωση στις ιατρικές του γνώσεις.
Χλιαρό αλατόνερο
Μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για ούλα που ματώνουν είναι οι γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο. Όπως ξέρετε, τα αλατούχα διαλύματα είναι αντισηπτικά και βοηθούν επίσης την καλή κυκλοφορία του αίματος, στην εν λόγω περίπτωση του αίματος στα ούλα και όλο το στόμα. Έτσι τα ούλα δεν ερεθίζονται και δεν ματώνουν. Απλά κάντε γαργάρα ένα ποτήρι νερό με μια πρέζα αλάτι δύο φορές την ημέρα.
Νερό και οξυζενέ
Άλλη μια πρόταση για φυσικές λύσεις για τα ματωμένα ούλα είναι το νερό με οξυζενέ, που μπορεί να βοηθήσει και στην χαλάρωση των δοντιών.Ανακατέψτε το νερό και το οξυζενέ και κάντε γαργάρα για 30 δευτερόλεπτα, τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να μην καταπιείτε το μείγμα, αφού τότε θα κάνει κακό στον οργανισμό σας, αντί να τον ωφελήσει.
Μασάζ και βούρτσισμα των ούλων
Είναι μια απλούστατη αλλά αποτελεσματική θεραπεία, που πολλοί παραδόξως ξεχνούν να ακολουθήσουν: Κάντε μασάζ στα ούλα και βουρτσίστε τα. Έτσι θα αποτρέψετε τους ερεθισμούς στην περιοχή και θα απομακρύνετε την πλάκα που βλάπτει τα δόντια σας. Στην πορεία θα κάνετε τα δόντια και πιο ανθεκτικά. Πολλές οδοντόβουρτσες του εμπορίου έχουν σημεία τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε μασάζ στα ούλα, κάτι που θα τα φροντίσει ιδιαίτερα. Κάντε το ίδιο κάθε μέρα, κάθε φορά που πλένετε τα δόντια.
vourtiste-ta-dontia
Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα αποτελεί άλλη μια αποτελεσματικότατη φυσική θεραπεία που θα σταματήσει το μάτωμα και το ερέθισμα των ούλων. Ανακατέψτε λίγημαγειρική σόδα με νερό και τοποθετήστε με το δάχτυλο το μείγμα στα ούλα σας. Μετά βουρτσίστε όπως συνήθως τα δόντια σας και κάντε γαργάρα.
Θυμάρι
Είναι γνωστό ότι το θυμάρι είναι γνωστό προλαμβάνει τη χαλάρωση των ούλων γύρω από τα δόντια, και άρα και τα δόντια που κουνιούνται. Εδώ και αιώνες, το θυμάρι έχει αποδειχθεί πως δυναμώνει και φροντίζει τα δόντια και έτσι η χρήση του όταν κάποιο δόντι σας κουνιέται είναι καλή ιδέα. Κάντε γαργάρες με μείγμα νερού με ρίζα θυμαριού.
thymari1
Αβοκάντο
Άλλη μια καλή ιδέα για τα χαλαρά δόντια είναι να τρίψετε τα φύλλα του δέντρου του αβοκάντο απευθείας στα ούλα σας. Μπορείτε επίσης να τα μασήσετε για πολύ καλά αντίστοιχα αποτελέσματα. Το αβοκάντο βοηθάει τα ούλα να δυναμώσουν και δυναμώνει επίσης τα δόντια. Τέλος, προλαβαίνει την ανάγκη για σφραγίσματα και κάθε ασθένεια των δοντιών και του στόματος.

Πηγή


Ξεκίνησαν τα σενάρια πρόωρων εκλογών-Αμήχανη και φοβισμένη η κυβέρνηση,

Άρχισαν τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Του Γιάννη Σιδέρη


Αμήχανη και φοβισμένη η κυβέρνηση, έχει εισέλθει επισήμως σε ατμόσφαιρα σουρεαλισμού, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει ο φόβος της μήπως αποτελέσει φωτοβολίδα, στο πολιτικό στερέωμα, όπως - καθόλου τυχαία - είπε χθες ο πρωθυπουργός, σε ένα αμήχανο ακροατήριο από το οποίο εισέπραξε κάποια αναγκαστικά χειροκροτήματα από οπαδούς που είχαν ακόμη το κουράγιο να έρθουν και από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Θέατρο παραλόγου
Σημειολογική ανάλυση του λόγου του πρωθυπουργού ήδη έγινε από το liberal. Δεν θα επαναληφθούμε παρά σε δυο αιχμιακά σημεία που δικαιολογούν το προαναφερθέν  περί σουρεαλισμού:
 Είπε ο πρωθυπουργός ότι στην πιο δραματική στιγμή του δημοψηφίσματος, όταν οργανωμένα συμφέροντα  έσπερναν στο λαό φόβο και πανικό, ο λαός τους απάντησε στέλνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα δημοκρατίας της Ευρώπης, Ο κ. Τσίπρας  επαίρεται για αυτό το πιο ηχηρό μήνυμα, που ήταν το «όχι», το οποίο μετέτρεψε  σε ναι, «αποθεώνοντας» φυσικά την …δημοκρατία, αφού ο εκλεγμένος ηγέτης του περιφρόνησε «δημοκρατικά» την εντολή του λαού, αποφάσισε εκ του αντιθέτου, και επί πλέον εναρμονίστηκε  με τα οργανωμένα συμφέροντα - έκανε αυτό που εκείνα προπαγάνδιζαν, και τα οποία καταγγέλλει!
Το δεύτερο είναι το ερώτημα στον κ. Μητσοτάκη αν είναι με τα μπλόκα ή …με το ΔΝΤ. Εξ ορισμού δηλαδή ο πρωθυπουργός είναι μετά μπλόκα που είναι κατά της κυβέρνησης και του ιδίου ως πρωθυπουργού! Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που εκφράζεται παρόμοια θέση. Οι υπουργοί νομοθετούν, οι πολίτες αντιδρούν και βγαίνουν στους δρόμους και οι υπουργοί συμπαρατάσσονται στους διαδηλωτές που διαδηλώνουν κατά των δικών τους νομοθετημάτων! Στην αρχή αυτή η στάση ξάφνιασε, αλλά πλέον προκαλεί θυμηδία, (ο Ιονέσκο έφυγε νωρίς). 
Κυβέρνηση περίκλειστη           
Η κυβέρνηση νιώθει ασφυκτικά περίκλειστη από την αγριεμένη κοινωνία. Ακολουθεί μεν τον δρόμο των «Σαμαροβενιζέλων», αλλά  σε ένα τοπίο συγκριτικά  δυσχερέστερο λόγω της προϊούσας οικονομικής ασφυξίας, για την οποία δεν είναι άμοιρη. Χθες μόλις,  ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στην εφημερίδα «Le Figaro», απηύθυνε προειδοποίηση προς την Αθήνα πως αν καθυστερήσει η αξιολόγηση, η Ελλάδα θα κινδυνεύει να μείνει χωρίς χρήματα.
Την ίδια στιγμή  οι οδικές αρτηρίες της χώρας φράζονται από τα τρακτέρ με αιχμή ένα πρόβλημα που μοιάζει άλυτο, οι βουλευτές της προπηλακίζονται αγρίως, η εμπιστοσύνη καταρρέει, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων, με απεργία στις 4 Φεβρουαρίου, και συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και συνέχιση των αγωνιστικών  μορφών δράσης πέραν της απεργιακής ημέρας. Δεν νιώθουν καθόλου σίγουροι ότι στο τέλος δεν θα μπουν και οι κύριες συντάξεις το κρεβάτι του Προκρούστη.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ Παναγόπουλος μάλιστα, έτεινε χείραν συμπόρευσης και στο κίνημα της γραβάτας, ήτοι γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κλπ., επειδή η κυβέρνηση «μετατρέπει το κοινωνικό ζήτημα του ασφαλιστικού σε δημοσιονομικό θέμα».
Σενάρια εκλογών
Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, που γίνεται βρόχος, αρχίζει και συζητάται στου Μαξίμου το σενάριο πρόωρων εκλογών, στην περίπτωση που οι συνθήκες διακυβέρνησης φτάσουν σε σημείο «εντροπίας».
Άλλωστε οι δύο  βασικές ειδήσεις που βγήκαν χθες δια στόματος πρωθυπουργού στην επετειακή ομιλία, ήταν η κατάθεση δύο νομοθετημάτων, το ένα θα αφορά τον αναπτυξιακό νόμο και το άλλο το εκλογικό σύστημα.
Ήδη η κυβέρνηση έχει επικριθεί γιατί θα μειώσει το ληστρικό μπόνους των 50 βουλευτών, που καθιέρωσε ως υπουργός Εσωτερικών ο Προκόπης Παυλόπουλος. Η κριτική όμως που μπορεί να γίνει στην πρωτοβουλία αυτή είναι όχι γιατί το προωθεί - αφού αποτελεί προεκλογική της δέσμευση -  αλλά γιατί δεν καθιερώνει την «απλή και άδολη αναλογική» που αποτελούσε το βασικό ζητούμενο της Αριστεράς, και η οποία διαχρονικώς κατήγγειλε τα «καλπονοθευτικά» συστήματα των άλλων κυβερνήσεων.
Ωστόσο λειτουργούσα ωφελιμιστικώς η κυβέρνηση θα μειώσει το μπόνους, προκειμένου να είναι δύσκολος ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης και έτσι να παραμείνει στο παιχνίδι ως βασικός βραχίονας της κυβερνητικής Κεντροαριστεράς. Γνωρίζει ότι  όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα, πριν δηλαδή ανατάξει ο κ. Μητσοτάκης τη ΝΔ, και πριν η «Ελιά» που προωθεί η κ. Γεννηματά, αρχίσει να αποκτά την όποια κοινωνική συσπείρωση.
Ξέρουν φυσικά ότι η Κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ δεν θα αποτελέσει συντόμως το αντίπαλον δέος στο ΣΥΡΙΖΑ.  Ξέρουν όμως επίσης,  από ποιοτικές έρευνες γνώμης που φτάνουν στο Μαξίμου, ότι τμήματα της κοινωνίας έχουν αρχίσει (όχι να προσβλέπουν στην ΝΔ και την ΚΑ, ως κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά) να προτίθενται να ψηφίσουν με τη λογική του «αντί».
Φυσικά το «αντί» δεν είναι η πιο ορθολογική εκλογική συμπεριφορά, αλλά εκφράζει θυμικό και το θυμικό κινητοποιεί, εξαπλώνεται γρήγορα και μπορεί να αποβεί μοιραίο για τα κυβερνητικά ποσοστά...