04 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Σφοδρές αποδοκιμασίες κατά Σκουρλέτη από πλημμυροπαθείς του Αγρινίου -Με τη φράση «ντροπή σας» υποδέχτηκαν κάτοικοι χωριών του Αγρινίου τον υπουργό Εσωτερικών



Αποδοκιμασίες κατά Σκουρλέτη από πλημμυροπαθείς του Αγρινίου
Με τη φράση «ντροπή σας» υποδέχτηκαν κάτοικοι χωριών του Αγρινίου τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή που επλήγη σφοδρά από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τις τελευταίες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε οικίες, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά δίκτυα, σε γέφυρες και σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του νομού Αιτωλοακαρνανίας. 

Ο Πάνος Σκουρλέτης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, μετέβη στην περιοχή της Κλεισούρας, όπου υπέστη μεγάλη ζημιά η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, λόγω των κατολισθήσεων, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει ο δρόμος.

Επίσης, επισκέφθηκε τις κοινότητες Κλεισορεύματα, Διαφινιάς, Χρυσοβέργι και Ζευγαράκι, που έχουν υποστεί αρκετές ζημιές από την κακοκαιρία.
Ο υπουργός Εσωτερικών, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, θα επισκεφθεί και άλλες περιοχές των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου, προκειμένου να διαπιστώσει και εκεί το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «εκείνο που προέχει αυτή την στιγμή είναι να ενταθούν οι έλεγχοι, που ήδη έχουν ξεκινήσει, ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα των καταγραφών είτε είναι σπίτια, είτε επιχειρήσεις, είτε οικοσκευές, ώστε να μπουν στον δρόμο των αποζημιώσεων, αφού υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο».
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, είπε ότι «υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, σε κατοικίες σε επιχειρήσεις και στο περιβάλλον».
Όπως τόνισε στη συνέχεια, «έχουμε μπροστά μας έναν επόμενο “Γολγοθά”, δηλαδή να μπορέσουμε από κοινού να δώσουμε γρήγορα αποκατάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών, με σχέδιο παρεμβάσεων και ευθύνη».
Επίσης ανέφερε ότι «χρειάζεται σχέδιο, ώστε να μην έχουμε στο μέλλον αντίστοιχες καταστάσεις».
Επίσης, στη 1:00 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της περιφερειακής ενότητας στο Μεσολόγγι ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, των δημάρχων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας, καθώς και εκπροσώπων αρχών και υπηρεσιακών παραγόντων.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα η καταγραφή των ζημιών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά δίκτυα, σε γέφυρες, σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις, ενώ οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν αιτήματα για καταγραφή ζημιών σε σπίτια, στα γραφεία που λειτουργούν στους δήμους γι’ αυτό το σκοπό.

.


Πηγή: liberal.gr

Θρασύτατη η παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΟΙ ΘΥΤΕΣ ΤΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ - σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη ΔΕΗ στη Φλώρινα


Προειδοποιήσεις ότι αυτά που θα ακολουθήσουν δεν θα έχουν προηγούμενο ακούστηκαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη ΔΕΗ στην Φλώρινα.
 «Εάν προχωρήσει η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε λίγο καιρό θα μιλάμε για τη δημιουργία περιοχών στην Φλώρινα και την Μεγαλόπολη που θα μοιάζουν σαν αυτές στο Μαντούδι της Εύβοιας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων και πολιτών στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας που οργάνωσε το περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο εναντίον της πώλησης λιγνιτικών μονάδων.     
«Εάν προχωρήσει η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε λίγο καιρό θα μιλάμε για τη δημιουργία περιοχών στην Φλώρινα και την Μεγαλόπολη που θα μοιάζουν σαν αυτές στο Μαντούδι της Εύβοιας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων και πολιτών στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας που οργάνωσε το περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο εναντίον της πώλησης λιγνιτικών μονάδων.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας Θέμης Μουμουλίδης και Μίμης Δημητριάδης που άκουγαν τον κ. Αδαμίδη να δηλώνει: Κανένας Σταθάκης η Τσίπρας δεν έχει δικαίωνα να προχωρήσει σε μια τέτοια αποεπένδυση της ΔΕΗ».
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αναφέρθηκε σε παλιότερη τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πλάνου Καμμένου, όταν στις 19 Ιουλίου 2014 αναρωτιόταν από το βήμα της Βουλής «ποιος θα γλυτώσει από την φυλακή» όταν αναφερόταν στα λιγνιτικά κοιτάσματα αξίας περί τα 89 δισ. ευρώ, και κατέληξε λέγοντας «δεν ξέρω εάν ο κ. Καμμένος μιλούσε για τον εαυτό του, γιατί δυστυχώς, αυτοί είναι που σήμερα διαπραγματεύονται την πώληση της επιχείρησης».

«Αυτό που θα συμβεί δεν θα έχει προηγούμενο...»  

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν σκληρές αντιδράσεις όταν το νομοσχέδιο έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. «Αυτό που θα συμβεί στη χώρα όταν θα ΄ρθει το νομοσχέδιο της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ δεν θα ΄χει προηγούμενο, όχι μόνο από τούς εργαζόμενους της επιχείρησης αλλά και από άλλους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναρωτήθηκε γιατί δεν προχώρησαν οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές στην ανέγερση νέων λιγνιτικών μονάδων στην Δυτική Μακεδονία αφού έγκαιρα εξασφάλισαν από το 2006 όλες διαθέτουν τις απαραίτητες νόμιμες άδειες; «Δεν το έκαναν γιατί απλά επέλεξαν να κάνουν ρεσάλτο στο χώρο της ΔΕΗ».
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αναφέρθηκε στις άμεσες οικονομικές επιπτώσεις που θα υποστούν οι περιοχές της Μεγαλόπολης της Φλώρινας και της Κοζάνης από την απώλεια των 30 εκατ. που καταβάλει ετησίως η ΔΕΗ στα ταμεία των δήμων όπου υπάρχει λιγνιτική δραστηριότητα, επισημαίνοντας ότι η μελλοντική καταβολή του λιγνιτικού τέλους δε θα δεσμεύει τους πιθανούς ιδιώτες επενδυτές.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης επανέλαβε ότι «θα παραιτηθούμε του αξιώματός μας δημιουργώντας θεσμικό πρόβλημα εάν πωληθούν λιγνιτικές μονάδες και ορυχεία τής ΔΕΗ». Ενώ για πρώτη φορά υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσαν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να μην λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία. Κάλεσε τους πολίτες και τους φορείς να μείνουν ενωμένοι μέχρι το τέλος.
Ο δήμαρχος της Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν ανάμεσα στη ΔΕΗ και τις τοπικές κοινωνίες σε ό,τι αφορά τις μετεγκαταστάσεις οικισμών, απαλλοτριώσεις περιουσιών καθώς και των έργων της Τηλεθέρμανσης. Δήλωσε δε ότι η δήμος και οι πολίτες της Φλώρινας «θα αγωνισθούν με όλες τους τις δυνάμεις και ότι αυτός ο αγώνας θα ναι η μητέρα των μαχών».
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης Γιώργος Μακρόλης τόνισε ότι εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην πώληση των εργοστασίων της Μεγαλόπολης «την επόμενη ημέρα θα παραδώσουν στον αρμόδιο υπουργό τα κλειδιά του δημαρχείου ενώ δεν θα υπάρχει ούτε δημοτικό συμβούλιο στην πόλη».
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Μητροπολίτης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος διευκρίνισε ότι η Εκκλησία δεν πολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται, αλλά τόνισε ότι «είμαστε εδώ μαζί με τον λαό να αγωνιστούμε και να φωνάξουμε κάτω τα χέρια από την πώληση των ορυχείων της ΔΕΗ».
Η κεντρική πλατεία της Φλώρινας ήταν γεμάτη από κόσμο, ενώ εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρών ήταν και ο βουλευτής της ΝΔ  Γιάννης Αντωνιάδης.
Πηγή φωτό Neafllorina.gr  
bouleutes-tou-suriza-se-sugkentrwsi-diamarturias-gia-ti-dei-sti-flwrina
    
«

Η απόφαση του ΣτΕ που απελευθερώνει χιλιάδες πολίτες από την "φορολογική" ομηρία



 Της Καλομοίρας Κωτσαλά

Με τις υπ’ αρίθμ. 2934/2017 και 2935/2017 αποφάσεις της Επταμελούς Σύνθεσης του Β’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίες δημοσιεύθηκαν, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναιρέσεως του Ελληνικού Δημοσίου κατά των 3820/2016 και 3821/2016 αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.
Οι ανωτέρω αυτές αποφάσεις, οι οποίες αφορούν το κρίσιμο ζήτημα του εάν οι τραπεζικοί λογαριασμοί θεωρούνται "συμπληρωματικό στοιχείο" ή όχι, αναμένονταν όπως ήταν φυσικό, με τεράστιο ενδιαφέρον από το σύνολο σχεδόν των ελεγχομένων φορολογουμένων και των ελεγκτικών αρχών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, κρίθηκε ότι η παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλλει φόρους είναι πενταετής και οι διάφορες παρατάσεις της είναι αντισυνταγματικές.

Ωστόσο, η ανωτέρω κρίση του ΣτΕ δεν μπορούσε να θεωρηθεί επαρκής, λόγω των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που ίσχυε μέχρι και το 2013, σύμφωνα με τις οποίες η πενταετής παραγραφή παρατεινόταν σε δεκαετή όταν υπήρχαν συμπληρωματικά στοιχεία, δηλαδή στοιχεία που δεν είχε στη διάθεση της η διοίκηση, ούτε δύνατο να τα έχει.

Ως τέτοια στοιχεία κατά την φορολογική αρχή θεωρούνταν και οι κινήσεις και τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών, και για το λόγο αυτό ακόμη και μετά την άνω απόφαση του ΣτΕ, συνεχίζονταν οι φορολογικοί έλεγχοι και για τη χρήση 2006, ενώ εκδίδονται σωρηδόν φύλλα ελέγχου για την περίοδο από 2006 μέχρι 2010 με βάση την επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση, προβάλαμε στο Διοικητικό Εφετείο τον ισχυρισμό ότι τραπεζικοί λογαριασμοί, που τηρούνταν σε ελληνικές τράπεζες, ήταν, ήδη από το 1994, στη διάθεση της φορολογικής αρχής και συνεπώς δεν συνιστούν "συμπληρωματικό στοιχείο" με αποτέλεσμα να είναι παραγεγραμμένες όλες οι χρήσεις πέραν της πενταετίας.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δέχτηκε τον ισχυρισμό, και εν συνεχεία το Δημόσιο άσκησε αναιρέσεις, αλλά το ΣτΕ επικύρωσε τις αποφάσεις του Εφετείου κρίνοντας ότι δεν μπορούν να θεωρηθούν συμπληρωματικά στοιχεία οι κινήσεις και τα υπόλοιπα των ελληνικών τραπεζικών λογαριασμών του ελεγχόμενου φορολογουμένου.

Επομένως, αν η ανακρίβεια μιας φορολογικής δήλωσης προκύπτει από κινήσεις ή υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών τότε δεν μπορεί να παραταθεί ο χρόνος παραγραφής πέραν της αρχικής πενταετίας και συνεπώς σήμερα έχει  υποπέσει σε παραγραφή, για τέτοιου είδους ελέγχους και η χρήση 2010, ενώ την 31-12-2017 παραγράφεται και η χρήση 2011.

Η υπόθεση αφορά δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους και έχει συνεπώς εξαιρετική σημασία, διότι σχεδόν το σύνολο φορολογικών ελέγχων φυσικών προσώπων, στους οποίους απασχολούνται περίπου 1300 ελεγκτές γίνεται με την γνωστή πλέον διαδικασία ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών, στην οποία ο ελεγχόμενος καλείται να δικαιολογήσει χιλιάδες κινήσεις ακόμη και λίγων ευρώ σε βάθος δεκαετίας. 

Το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ έχουν επενδύσει σημαντικά στα διάφορα λογισμικά επεξεργασίας των τραπεζικών λογαριασμών (σύστημα Κατσίπη κοκ) και οργανώνουν σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα για την εκπαίδευση των ελεγκτών, τα οποία πλέον θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τις χρήσεις 2011 και εφ’εξής.

Η απόφαση του ΣτΕ με την οποία διευκρινίζεται ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί δεν συνιστούν "συμπληρωματικό στοιχείο" και συνεπώς δεν οδηγούν σε παράταση της πενταετούς παραγραφής,  θέτει σαφή όρια  στις  φορολογικές αξιώσεις του Δημοσίου και είναι μια πρώτου μεγέθους δικαίωση για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών. Θωρακίζει το Κράτος Δικαίου και συνεισφέρει θετικά στην προσπάθεια για επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα και την κοινωνική ευημερία. Ούτε η διοίκηση θα πρέπει να εξαναγκάζεται σε παραβίαση της νομιμότητας  για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, ούτε οι πολίτες θα πρέπει να είναι όμηροι σε ένα καθεστώς, που θυμίζει το "κυνήγι μαγισσών" του Μεσαίωνα".

* Η κ. Καλομοίρα Κωτσαλά είναι νομικός σύμβουλος, εξειδικευμένη σε φορολογικά θέματα και χειρίστηκε την υπόθεση του φορολογουμένου που τελικά κατέληξε στο ΣτΕ

capital.gr
1.86K

Άσκηση καταστολής πλήθους ( ΠΛΗΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ) στο ΚΕΠΒ Θήβας! ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΜΕΝΟΥ;

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017


Το Υπουργείο Άμυνας των Π.Καμμένου και Δ.Βίτσα αντιμετωπίζουν το Κίνημα των Φαντάρων ως Τρομοκρατία!
Ενεργοποίησαν σχέδιο αντιμετώπισης της τρομοκρατίας που υπάρχει από τη δεκαετία του 80'  μετά την επίθεση της 17 Νοέμβρη σε αποθήκες στρατοπέδου στην περιοχή της Λάρισας δίπλα στο χωριό Συκούριο!
Ο "Ρουβίκωνας" ήταν η δικαιολογία για να επιχειρήσουν να στρέψουν τον Στρατό εναντίον του Κινήματος των φαντάρων, των Αλληλέγγυων κινημάτων και στο Κίνημα των Φαντάρων! 
Ο στρατός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του ΥΠΕΘΑ Καμένου στρέφει τους φαντάρους απέναντι στον εχθρό λαό εφαρμόζοντας το δόγμα καταστολής του εσωτερικού εχθρού και βάζοντας μπροστά μηχανισμούς «αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών». 
Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων την προηγούμενη εβδομάδα έγινε σειρά ασκήσεων στην Θήβα από την μόνιμη δύναμη του στρατοπέδου. Όπως επίσημα ειπώθηκε στην αναφορά οι ασκήσεις αυτές έγιναν με αφορμή την πρόσφατη εισβολή της ομάδας «Ρουβίκωνας» στο πεντάγωνο. 
Μόνο που ο "Ρουβίκωνας" ήταν η δικαιολογία για να επιχειρήσουν να στρέψουν τον Στρατό εναντίον του Κινήματος των φαντάρων, των Αλληλέγγυων κινημάτων και στο Κίνημα των Φαντάρων! 
Οι ασκήσεις αυτές είχαν ως στόχο την σωστή τοποθέτηση με περίπτωση που το στρατόπεδο κινδυνεύσει από κάποια εξωτερική «απειλή». Μόνο που σαν απειλή αντιμετωπίστηκαν τα κείμενα που μοιράζονται, αυτοί που αμφισβητούν τον ρόλο του στρατού ή ακόμα και όσοι μιλάνε με τους φαντάρους και καλούν σε αγώνα για την Υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Μάλιστα, σε κάθε εμφάνιση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ στα Κέντρα Εκπαίδευσης υπάρχει Ασφαλίτης εντός και εκτός της μονάδας που σε συνεργασία με τη διοίκηση της μονάδας καταγράφει όσους εκφράζουν την Αλληλεγγύης τους στους στρατευμένους.
Πρόκειται προφανώς για στοχοποίηση του κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό, του φαντάρου που είναι «πολίτης με στολή» και όχι πειθήνιο πιόνι. 
Μιλάμε για μία μονάδα που εδώ και καιρό το Δίκτυο Σπάρτακος έχει σταθερή παρέμβαση. Είναι χαρακτηριστικό ότι εμβόλια στους νεοσύλλεκτους της Σειράς Νοεμβρίου έγιναν μετά από διεκδίκηση των νεοσυλλέκτων φαντάρων, ενώ οι κοριοί πολιορκούν το ΚΕΤΘ γιατί η διοίκηση δεν δίνει κονδύλια για να ληφθούν μέτρα. 
Μιλάμε για ΑΗΔΙΑ, ΝΤΡΟΠΗ και ΚΑΤΑΝΤΙΑ μιας διοίκησης μονάδας που δεν κάνει τίποτε για τους κοριούς αλλά πραγματοποιεί Ασκήσεις Καταστολής!
Η διαρκώς αυξανόμενη αποδοχή των συναδέλφων και των οικογενειών τους στην αγωνιστική πρόταση του Δικτύου Σπάρτακος έχουν αρχίσει να ενοχλούν τα επιτελεία και την κυβέρνηση. 
Εμείς ρωτάμε τους συναδέλφους πόσες φορές ο στρατός έχει σκύψει πάνω από τα προβλήματά τους; Τελικά το ΓΕΣ καλεί τους συναδέλφους να στραφούν ενάντια σε όσους τους απειλούν ή στον ίδιο τους τον εαυτό; 
Δεν είναι όμως μόνο αυτό.
Ο ρόλος του στρατού σαν μία μηχανή καταστολής του εσωτερικού εχθρού και διαχείρισης κρίσεων, το νέο δόγμα άμυνας ασφάλειας που έχει υιοθετήσει αναβαθμίζεται. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων επιχειρήσεων ή ασκήσεων. 
Η άσκηση καταστολής πλήθους «Καλλίμαχος», η παρουσία του στρατού στις πλατείες και τις μεγάλες κινητοποιήσεις του παρελθόντος ή ακόμα και η ίδια η σύσταση της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας αποτελούν παράδειγμα που εντάσσονται στην ίδια λογική.
Μήπως η καταστολή των μεταναστών στα σύνορα, η φύλαξη των HOT SPOT ή ακόμα και η παρακολούθηση τους σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ είναι κάτι διαφορετικό; 
Τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα στο Πεντάγωνο για να κατοχυρώσει τη δυνατότητα σύλληψης πολιτών από Στρατιωτικές Δυνάμεις.
Εμείς απαντάμε ότι στον πόλεμο ενάντια στην κοινωνική πλειοψηφία που έχει κηρύξει η ντόπια και ξένη ολιγαρχία, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και η κυβέρνηση θα είμαστε στο απέναντι στρατόπεδο. 
Δεν πολεμάμε – Δεν καταστέλλουμε για τα συμφέροντα ελληνικής ολιγαρχίας-ΝΑΤΟ-ΕΕ ! 
Απαιτούμε η ηγεσία του ΓΕΣ και η κυβέρνηση να σταματήσουν τις Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους. Κανένας συνάδελφος να μην συμμετάσχει σε παρόμοιες επιχειρήσεις. 
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τελειωτικό χτύπημα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων ο φόρος υπεραξίας: Από πότε θα ισχύσει, πως θα υπολογίζεται



Ο φόρος που βαρύνει τους πωλητές των ακινήτων (οι αγοραστές επιβαρύνονται με τον φόρο μεταβίβασης) ψηφίστηκε με τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος το 2013, αλλά ακόμη δεν εφαρμόστηκε




Αυτό που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ... ΠΩΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ...

ΚΙ ΕΣΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΝΦΙΑ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ... ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ!


Καλλιόπη Σουφλή






Αντιμέτωποι με έναν ακόμη φόρο κινδυνεύουν να βρεθούν από την Πρωτοχρονιά οι ιδιοκτήτες ακινήτων.



Πρόκειται για τον φόρο υπεραξίας, η εφαρμογή του οποίου έχει ανασταλεί ήδη δύο φορές στο παρελθόν. Ωστόσο, τρίτη αναστολή, όπως έχει έως τώρα η κατάσταση, δεν φαίνεται στον ορίζοντα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital.gr.


Ο φόρος που βαρύνει τους πωλητές των ακινήτων (οι αγοραστές επιβαρύνονται με τον φόρο μεταβίβασης) ψηφίστηκε με τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος το 2013, αλλά ακόμη δεν εφαρμόστηκε.


Κρίθηκε ότι θα προκαλούσε πολύ περισσότερα προβλήματα στις συναλλαγές των ακινήτων σε σχέση με τα φορολογικά έσοδα που θα έφερνε στο δημόσιο ταμείο. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η κτηματαγορά βρισκόταν στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων πολλών δεκαετιών.


Η αναστολή της εφαρμογής του φόρου εκπνέει στο τέλος του έτους και το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών έχει υποβάλει στους θεσμούς αίτημα για νέα αναστολή της εφαρμογής του για ακόμη ένα έτος. Ωστόσο, το αίτημα δεν έχει γίνει αποδεκτό και ο κίνδυνος να εφαρμοστεί τελικά ο φόρος από το 2018 είναι υπαρκτός.

 

Πώς υπολογίζεται

 

Ο φόρος υπεραξίας υπολογίζεται ως εξής:

-Με συντελεστή 15% στη θετική διαφορά που προκύπτει μεταξύ της τιμής στην οποία αποκτήθηκε ένα ακίνητο (αυτή που αναγράφεται στον σχετικό τίτλο κτήσης) και της τιμής στην οποία πουλήθηκε. Τον φόρο υπεραξίας επιβαρύνεται, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, ο πωλητής του ακινήτου ενώ ο αγοραστής επιβαρύνεται με τον φόρο μεταβίβασης ο οποίος υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί της αναγραφόμενης αξίας στο συμβόλαιο, με ελάχιστη όμως βάση υπολογισμού την αντικειμενική.


-Αν ο πωλητής έχει διακρατήσει το ακίνητο που πουλάει για πέντε τουλάχιστον έτη από τη στιγμή της απόκτησής του, η υπεραξία θα είναι αφορολόγητη μέχρι το ποσό των 25.000 ευρώ.


-Στις περιπτώσεις ακινήτων τα οποία αποκτήθηκαν από τον πωλητή πριν από το 1995 προβλέπεται απαλλαγή από τον φόρο υπεραξίας.


-Η υπεραξία που θα προκύπτει από τους παραπάνω υπολογισμούς θα απομειώνεται ανάλογα με τα έτη που το μεταβιβαζόμενο ακίνητο βρίσκεται στην κατοχή του. Για παράδειγμα, για διακράτηση πάνω από ένα έτος προκύπτει απομείωση της υπεραξίας κατά 2% η οποία ανέρχεται σε έως 60% για τα ακίνητα που έχουν διακρατηθεί για περισσότερο από 26 έτη.


Παράδειγμα φόρου


Ιδιοκτήτης πουλά ακίνητο το οποίο απέκτησε το 2002 με τιμή 100.000 ευρώ. Προχωρά το 2018 στην πώληση του ακινήτου το 2018 με τιμή πώλησης 150.000 ευρώ. Θα επιβληθεί φόρος για την υπεραξία των 50.000 ευρώ.


Επειδή όμως έχει διακρατήσει το ακίνητο για 16 έτη εφαρμόζεται συντελεστής απομείωσης υπεραξίας 0,748, δηλαδή προκύπτει υπεραξία 37.400 ευρώ. Παράλληλα, επειδή έχει διακρατήσει το ακίνητο για περισσότερα από 5 έτη υπεραξία έως 25.000 ευρώ είναι αφορολόγητη. Έτσι θα πληρώσει φόρο υπεραξίας 15% επί της υπεραξίας 12.400 ευρώ, δηλαδή θα πληρώσει 1.860 ευρώ.



Πηγή

Ψήφισμα 22 συλλόγων της Θράκης κατά της επίσκεψης Ερντογάν: Είναι ανεπιθύμητος

 
Επιστολή απέστειλαν 22 συλλογικότητες της Θράκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό και στο Υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την ανακοινωθείσα επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη Θράκη.

Οι συλλογικότητες εκφράζουν σε υψηλούς τόνους τις αντιρρήσεις τους για την επικείμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας με βεβαιότητα ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «έρχεται μόνο για να φανατίσει, για να «γκριζάρει» την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και για να ενισχύσει τα πιο ακραία μειονοτικά στοιχεία».

Εξ ου και καλούν την τοπική κοινωνία «να εκδηλώσει ειρηνικά, μα και ξεκάθαρα, την αντίθεσή της σε κάθε εξωχώριο σχεδιασμό».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Τις επόμενες μέρες προετοιμάζεται επίσκεψη στην Ελλάδα του «νεοσουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Θράκη! Λίγες μέρες μετά την περιοδεία του Χακάν Τσαβούσογλου στην περιοχή, τις διχαστικές του κραυγές και πριν ακόμη ησυχάσει η τοπική κοινωνία, θα μας φέρουν και το …αφεντικό του.

Αναρωτιόμαστε, έχει κάτι νέο να πει στον τόπο μας; Θα μας φέρει κάτι από την δημοκρατία που «χαίρονται» οι Τούρκοι πολίτες; Από την ελευθεροτυπία που «απολαμβάνουν» 170 έγκλειστοι δημοσιογράφοι στη χώρα του; Από τα δικαιώματα που «έχουν» 20.000.000 Κούρδοι και 20.000 φυλακισμένα μέλη του HDP στην Τουρκία; Θα πει τίποτε για την επί 43 χρόνια Κατεχόμενη από τον στρατό του Κύπρο; Για το Αιγαίο και τον βρώμικο ρόλο της Άγκυρας στο μεταναστευτικό - προσφυγικό; Μήπως για την τύχη του Πόντιου συμπατριώτη μας Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλή και της Κούρδισσας συντρόφου του Μεράλ Γκεϋλανί; Μάλλον όχι.
Έρχεται λοιπόν μόνο για να φανατίσει, για να «γκριζάρει» την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και για να ενισχύσει τα πιο ακραία μειονοτικά στοιχεία. Η Κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι επιτρέπει μια τέτοιαν κλιμακούμενη πρόκληση, ενώ θα έπρεπε να θέσει ένα τέρμα στον κατήφορο των επισκέψεων που ξεκίνησε το 2004. Εμείς απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία και την καλούμε να εκδηλώσει ειρηνικά, μα και ξεκάθαρα, την αντίθεσή της σε κάθε εξωχώριο σχεδιασμό. Ζούμε σε μια δημοκρατική, ελεύθερη χώρα και δεν δεχόμαστε καμιά περιοδεία - επιθεώρηση από οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από ισλαμοφασίζοντες ηγέτες και δράστες – απολογητές μαζικών εγκλημάτων που δεν σταμάτησαν το 1922 και το 1974 αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα».

Οι 22 συλλογικότητες που υπογράφουν την επιστολή είναι:

1. «Σπάρτακος» Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής
2. Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ροδόπης
3. Σύλλογος Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»
4. Σύλλογος Σαρακατσάνων Κομοτηνής
5. Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών Ροδόπης
6. Σύλλογος Κυπρίων Κομοτηνής
7. Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής
8. Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος
9. Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία ν. Ροδόπης
10. Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης
11. Ένωση Παλιννοστούντων Έβρου
12. Πολιτιστικός σύλλογος «ΕΝΔΟΧΩΡΑ»
13. Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ν. Έβρου
14. B’ ΕΛΜΕ Έβρου
15. Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καστανέων
16. «Ακρίτες» Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου
17. Σύλλογος Κυπρίων ν. Ξάνθης
18. Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ξάνθης
19. Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων ν. Ξάνθης
20. Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και φίλων Κ.Ε.Φ.Φ. Ξάνθης
21. Παράρτημα ΕΑΑΣ ν. Ξάνθης
22. Σύλλογος Ποντίων ν. Ξάνθης

Πηγή: paratiritis-news.gr

Η Ελλάδα στη δίνη μιας βρώμικης πολιτικής

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 17:52
AddThis Sharing Buttons

 * γράφει ο Γιώργος Αδαλής

 Η Ελλάδα ως χώρα ήταν πάντοτε στην πλευρά του Δικαίου σε παγκόσμια κλίμακα. Στους παγκοσμίους πολέμους συνεισέφερε στην επικράτηση του «καλού» αποτείνοντας τεράστιο «φόρο» με εκατόμβες νεκρών στρατιωτών που πολέμησαν με τις ορδές των φασιστών και των βαρβάρων. Τι κι αν οι «σύμμαχοι» δεν συμπεριφέρθηκαν­ αναλόγως στην Ελλάδα; Η χώρα βρίσκεται σταθερά εδώ και έναν αιώνα με την πλευρά του «φωτός». Σαφώς και η Ελλάδα, αντίθετα με πολλές χώρες του πλανήτη, κατάφερε­ να συμμετέχει σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς και φορείς! Κατάφερε να μπει στο ΝΑΤΟ, στην ΕΟΚ και στην Ευρωζώνη, την ώρα που άλλες χώρες δεν μπορούν καν να ονειρευτούν μια τέτοια εξέλιξη.
Παρόλ’ αυτά, οι «σύμμαχοι» δεν μας φέρονται ισότιμα ή τέλος πάντων όπως θα έπρεπε σε μια χώρα όπως η Ελλάδα.

Τι χώρα όμως είναι η Ελλάδα;
Παρά την τεράστια πολεμική ισχύ που έχει αποκτήσει­ και διατηρεί ως σήμερα, η Ελλάδα ουδέποτε χρησιμο­ποίησε την πανίσχυρη αυτή πολεμική μηχανή της. Κι όχι μόνο δεν τη χρησιμοποίησε, αλλά ούτε καν απείλησε ποτέ άλλη χώρα, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Για να φανταστεί κάποιος το μέγεθος της στρατιωτικής δύναμης που έχει η χώρα μας ακόμη και σήμερα που διανύουμε τον 11ο χρόνο οικονομικής ύφεσης και τον 8ο της κρίσης, αρκεί να κοιτάξει τους διεθνείς πίνακες κατάταξης της Πολεμικής μας αεροπορίας, του ναυτικού μας και των τεθωρακισμένων οχημάτων που διαθέτουμε. Τα πολεμικά άρματα που διαθέτει π.χ. η Ελλάδα, είναι περισσότερα από αυτά που διατηρούν σήμερα η Γαλλία μαζί με τη Γερμανία! Διαθέτει μεγαλύτερο στόλο Πολεμικού Ναυτικού από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως η Γαλλία και η Γερμανία. Αν σκεφτεί κανείς ότι το σύνολο των Βαλκανικών χωρών δεν διαθέτουν, όλες μαζί, ούτε το ένα τέταρτο των πολεμικών αεροσκαφών που διαθέτει και συντηρεί η Ελλάδα, τότε εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι η χώρα μας αποτελεί στην ευρύτερη περιοχή έναν «αστακό» από την άποψη στρατιωτικών εξοπλισμών.
Θα μπορούσα να αναφέρω πάνω από είκοσι τομείς στους οποίους η Ελλάδα υπερτερεί διεθνώς και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στρατιωτικά ανάμεσα στις χώρες ολόκληρου του πλανήτη. Αλλά δεν είναι ο σκοπός του σημερινού μου άρθρου αυτός. Σκοπός είναι να ρίξουμε μια ματιά στις στρατιωτικές και διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες.

Απείλησε ποτέ κάποιο τρίτο κράτος η Ελλάδα με στρατιωτικό χτύπημα; ΟΧΙ βέβαια.
Ξεκάθαρα, λοιπόν, η Ελλάδα ουδέποτε απείλησε ισάξιους αντιπάλους στρατιωτικά όπως η Τουρκία. Πολύ περισσότερο δεν απείλησε μικρά κρατίδια με μηδενική στρατιωτική ισχύ, όπως τα Σκόπια και η Αλβανία. Αντίθετα, δέχεται σχεδόν αδιαμαρτύρητα ακόμα και απειλές από τις χώρες αυτές. Γεγονός που ξεπερνά κάθε όριο ανεκτικότητας διεθνώς. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσο βοήθησε η Ελλάδα τους Αλβανούς πολίτες, αλλά ακόμη και το σύνολο των Βαλκάνιων πολιτών, τότε είναι να απορεί κανείς με την καταδεκτικότητα των Ελληνικών Κυβερνήσεων. Και φυσικά, η Ελλάδα δεν ζήτησε ποτέ ούτε τα αυτονόητα, όπως λόγου χάρη η προστασία της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Αυτά όλα αποτελούν ένα δεδομένο που ολόκληρη η διεθνής κοινότητα αποδέχεται. Ότι η Ελλάδα δεν χρησιμοποίησε ποτέ την τεράστια στρατιωτική της μηχανή, ακόμη κι όταν... έπρεπε και το επέβαλαν οι συνθήκες.

Σε επίπεδο Διπλωματίας και Εξωτερικής πολιτικής έχουμε κάνει ως χώρα απίστευτα σφάλματα­ στρατηγικής, είτε πρόκειται για μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη είτε πρόκειται για μικρές και αδύναμες χώρες. Όσα λάθη κι αν έχουμε κάνει, όμως, μπορεί να προέρχονταν από ανίκανους πολιτικούς ή από πολιτικούς με λανθασμένους στόχους, αλλά ουδέποτε ανακατευτήκαμε ως χώρα σε Εθνοφυλετικές διενέξεις ή σε αλληλοσπαραγμούς χωρών. Ακόμη και η συμμετοχή μας σε διεθνείς αποστολές του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ ήταν επικουρικού χαρακτήρα και σε κάθε περίπτωση ήταν ασήμαντες αριθμητικά και εξοπλιστικά. Για παράδειγμα, στην επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» του ΝΑΤΟ στη Λιβύη­, παρά το ότι χρησιμοποιήθηκε η βάση της Σούδας, η Ελλάδα δεν συνεισέφερε ούτε ένα από τα 600 στρατιωτικά αεροσκάφη που διαθέτει! Επιπρόσθετα, ουδείς από τους κορυφαίους Έλληνες πιλότους δεν συμμετείχε σε βομβαρδισμούς ή επιτήρηση του εναέριου χώρου.
Όταν μια χώρα διαθέτει κατά τεκμήριο τους καλύτερους καπετάνιους πλοίων και υποβρυχίων και τους καλύτερους πιλότους διεθνώς, είναι σαφέστατο ότι θα ασκήσει με αυτούς στρατιωτικές και διπλωματικές πιέσεις. Η Ελλάδα δεν το έχει πράξει ούτε στο ελάχιστο αυτό. Κι ας δέχεται καταιγισμό πιέσεων από το ΝΑΤΟ και άλλους Οργανισμούς.
Σε περιπτώσεις, μάλιστα, πολέμων στη «γειτονιά» μας, η Ελλάδα όχι απλά δεν εκμεταλλεύτηκε καταστάσεις, αλλά συνέδραμε στην εξομάλυνσή τους. Στην Αλβανία­ ακόμα ακόμα, το Πολεμικό Ναυτικό συνέδραμε στην εκτόνωση της κατάστασης εκεί παραλαμβάνοντας και μεταφέροντας πρόσφυγες με ασφάλεια. Στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας υπήρχαν και αξιωματικοί που δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν καθόλου στον πόλεμο αυτό αψηφώντας νατοϊκές διαταγές. Πράγματι, λοιπόν, ακόμη και στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας ούτε μια βόμβα δεν έπεσε από κουμπί που πάτησε Έλληνας στρατιωτικός.
Κι ενώ αυτό αποτέλεσε ένα δόγμα που εφάρμοσαν όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, έρχεται ξαφνικά η Κυβέρνηση­ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αποφασίζει κάτι πρωτάκουστο για τα Ελληνικά δεδομένα. Να πουλήσει πολεμικό υλικό του Ελληνικού Στρατού σε τρίτη χώρα, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση­. Αυτό από μόνο του αποτελεί μια ανατροπή της Ελληνικής στάσης που περιγράψαμε πιο πριν. Αποτελεί μια αιφνιδιαστική μεταβολή των δεδομένων της Ελληνικής διπλωματίας, η οποία, όμως, μπορεί να αποδειχτεί μοιραία.
Ότι δεν έκαναν ακόμη και «δεξιές» κυβερνήσεις, ότι δεν έκανε ακόμη και το ΠΑΣΟΚ, το έκανε με ελαφρά καρδία μια «αριστερή» κυβέρνηση. Η Ελλάδα, με την «πολιτική της ουδετερότητας», ήταν η μοναδική χώρα που κατάφερε να έχει καλές σχέσεις με το σύνολο των χωρών σε Μέση Ανατολή και Αφρική. Κι αυτός είναι και ο λόγος που η Ελλάδα δεν έχει γίνει ποτέ στόχος τρομοκρατών μετά την ίδρυση της Αλ Κάιντα. Κι ενώ ως το 1989 η Ελλάδα ήταν όχι απλά στόχος, αλλά κέντρο διερχομένων της διεθνούς τρομοκρατίας, με αποκορύφωμα την αιματηρή επίθεση στο πλοίο «City of Poros» της οργάνωσης του Αμπού Νιντάλ (πραγματικό όνομα: Σαμπρί αλ Μπάνα), έκτοτε η Ελλάδα κατάφερε να καταστεί μια ασφαλής χώρα σε διεθνές επίπεδο.

Ξαφνικά, λοιπόν, η Κυβέρνηση Τσίπρα διά του συγκυβερνήτη και υπ. Άμυνας, Πάνου Καμμένου, αποφασίζει να πουλήσει έναν μεγάλο αριθμό βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την Υεμένη. Παράλληλα, όπως γράφτηκε, το ίδιο υλικό διαπραγματευόταν προς πώληση και με τις αρχές της Υεμένης.
Δεν θα μπούμε σήμερα στο κατά πόσο ήταν ή δεν ήταν άλλο ένα σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά. Διότι το ζήτημα­ που προέκυψε είναι εξόχως σοβαρότερο από αυτό και πάρα πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας μας.

Οι «μεγάλοι» σύμμαχοι των Σαουδαράβων, λόγω της υπέρμετρης εμπλοκής τους σε μια υπόθεση που εξελίσσεται σε γενοκτονία, αποφάσισαν φαίνεται να μην εμπλακούν σε περαιτέρω ενίσχυση του αιματηρού αυτού πολέμου και μπροστά στη διεθνή κατακραυγή «επέτρεψαν» με έντεχνο τρόπο στην Ελλάδα να πουλήσει τον εξοπλισμό της που έληγε και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή. Κι ενώ οι ίδιοι οι Σαουδάραβες παραδέχτηκαν ότι η τιμή ήταν πολύ ακριβή, οι ανάγκες τους για πυρομαχικά και το άτυπο διεθνές εμπάργκο επέτρεψαν στην κυβέρνηση Τσίπρα να φτάσει την πώληση των πυρομαχικών στο τελικό της στάδιο.

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, μπαίνει κι ένα πολύ σοβαρό­ πολιτικό ζήτημα. Πώς, μια αριστερή κυβέρνηση που αντιτίθεται στους πολέμους, πουλά στρατιωτικό εξοπλισμό βλημάτων και βομβών που θα πέσουν στα κεφάλια ανυπεράσπιστων πολιτών της Υεμένης; Είναι επιχείρημα αυτό που διαρρέεται εκ των έσω ότι «αν δεν το κάναμε εμείς θα το έκανε κάποιος άλλος»; Εννοώντας προφανώς την Τουρκία. Κι όλο αυτό θα αποφέρει­ στη χώρα μόλις 67 εκ. ευρώ! Τι σημαίνει, όμως, αυτό το ποσό για την Άμυνα της χώρας; 67 εκατομμύρια­ ευρώ δεν επαρκούν ούτε για τα καύσιμα της πολεμικής μας αεροπορίας για τρεις μήνες! Αξίζει, δηλαδή, για ένα τέτοιο ποσό να εμπλακεί η χώρα μας σε μια σφαγή, όπως αυτή που γίνεται στην Υεμένη; Και ποιος εγγυάται στην Ελλάδα ότι με τα κύματα των μεταναστών δεν θα φτάσουν παράλληλα και δολιοφθορείς από την Υεμένη προκαλώντας αντίποινα σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα;
 620x330 230x130

Πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη μια να διοργανώνει αντιπολεμικά συλλαλητήρια και από την άλλη να πουλά βόμβες για να σκοτώνεται ο κόσμος;

Δεν αποτελεί αυτό τον ορισμό της «βρώμικης πολιτικής»;
Σαφώς, λοιπόν, και η εμπλοκή της Ελλάδος δεν έγινε γιατί είχαμε ανάγκη τα 67 εκατομμύρια, αλλά διότι ουδείς άλλος ήθελε στην παρούσα φάση να πουλήσει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Σ. Αραβία. Και με δεδομένο ότι σύμμαχοι της Υεμένης στον πόλεμο είναι πολλές­ εξτρε­μιστικές ομάδες τρομοκρατών που δρουν σε Μέση Ανατολή και Αφρική, ΠΩΣ θα διασφαλίσει ο Πάνος Καμμένος και ο Αλέξης Τσίπρας ότι όλοι αυτοί δεν θα καταφθάνουν με βάρκες στην Ελλάδα με σκοπό τη δολιοφθορά;

Ειδικά για τον Σύριζα, πλέον χάνεται οριστικά το «αριστερό» ηθικό πλεονέκτημα που μοστράρουν όλα τα αριστερά κόμματα στην Ευρώπη, μια και υποτίθεται ότι μάχονται για την Ειρήνη στην περιοχή. Πώς θα πείσει ακόμη και το κομματικό του κοινό ο Πρωθυπουργός ότι προασπίζεται την ειρήνη, αφού στην ουσία πουλά βόμβες για να σκοτώνονται άμαχοι στην Υεμένη;
Πώς θα μιλήσει ξανά για το δράμα των προσφύγων, όταν ο ίδιος πουλά βόμβες σε εμπόλεμες χώρες με αποτέλεσμα να... αυξάνονται τα κύματα των μεταναστών και των προσφύγων;
Κατά την εκτίμησή μου, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη­ πολιτική θέση στο προσεχές διάστημα. Και σε συνδυασμό με τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν, οι «αριστεροί» ψηφοφόροι θα αρχίσουν να απομακρύνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μοναδική διέξοδος για τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα είναι να «φορτώσει» τεχνηέντως όλο αυτό στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο και να τον απομακρύνει αρχικά από το υπουργείο Άμυνας. Ειδικά τώρα που άνθρωποι όπως ο Κώστας Λαλιώτης έχουν αρχίσει να καλλιεργούν την ιδέα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό διαμορφώνεται με τη νίκη της Φώφης Γεννηματά στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Η ενέργεια αυτή της Ελληνικής Κυβέρνησης έχει δημιουργήσει εκνευρισμό ακόμη και στην πτέρυγα της Αριστεράς στην Ευρωβουλή και αναμένονται μεγάλες αντιδράσεις και εκεί.
Συνοψίζοντας όλο αυτό το τοπίο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι πράγματι είναι πολύ δαιδαλώδες. Και γίνεται περισσότερο θολό, αν σκεφτεί κάποιος πόσα είναι τα «αόρατα πρόσωπα» που συμμετέχουν διεθνώς στα δίκτυα των εμπόρων όπλων. Ποιος ξέρει άραγε τι καραμπόλες έχουν γίνει με αυτήν την αδέξια κίνηση της κυβέρνησης στα διεθνή λόμπυ των εξοπλισμών; Λόμπυ από ανθρώπους που είναι πολύ «βρώμικοι». Από στελέχη επιχειρήσεων που δεν δίνουν δεκάρα για τον ανθρώπινο πόνο που θα προκαλέσει η... αύξηση των πωλήσεων των... προϊόντων τους. Βρώμικοι επιχειρηματίες που αναζητούν εξίσου βρώμικους πολιτικούς για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Και η παρούσα κυβέρνηση με τα καμώματά της ενεπλάκη σε ένα πολύ βρώμικο διεθνές παιχνίδι. Και μαζί της μπλέκει ολόκληρο τον Ελληνικό λαό!

Το σκάνδαλο τελικά δεν βρίσκεται στην αναζήτηση της μίζας, όπως συζητούν όλοι στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση. Το σκάνδαλο είναι ότι για ένα πολύ μικρό ποσό διακυβεύεται η ασφάλεια της χώρας από δω και στο εξής. Και αυτό δεν το ακούσαμε από κανέναν! Ούτε από «δεξιά», αλλά κυρίως ούτε από τη δήθεν συμπονετική «αριστερά» και τους μαθητευόμενους... μάγους της.
---------------------------------------
 * O κ. Γιώργος Αδαλής είναι οικονομολόγος με ειδικότητα στην Οικονομετρία, Μηχανικός Η/Υ και ίδρυσε το 1999 την πρώτη ηλεκτρονική εφημερίδα στην Ελλάδα (www.aegeantimes.gr)

Το… “θαύμα” του βενζινά! με "κυβέρνηση" αδράνειας και ανυπαρξίας ελέγχων. Του έβαλαν 69 λίτρα βενζίνη σε αυτοκίνητο που χωράει… 61! (ΦΩΤΟ)

...Μόνο κανέναν φτωχό και εξαθλιωμένο πολίτη  πιάνουν στούς ελεγχους -με μπετονάκια στα αυτοκίνητα 10-20 λίτρων συνολικά 
..και κατασχετουν οι "αριστεροί της φερόμενης κυβέρνησης, τα αυτοκίνητα αξίας 500 ευρώ των φτωχών.

fyllokaiftero1.blogspot.com

Μια καταγγελία ήταν αρκετή για να ξεκινήσει η διαδικασία του εντοπισμού ατόμων… που κλέβουν καύσιμα από τον μέσο οδηγό αυτοκινήτου που ανυποψίαστος θέλει να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του.
Με το αυτοκίνητό του το οποίο έχει μέγιστη χωρητικότητα 61 λίτρα, έβαλε βενζίνη σε πρατήριο εντός του πολεοδομικού ιστού της Πάτρας.
Περιέργως στην απόδειξη λιανικής πώλησης που εξέδωσε διαπίστωσε πως το αυτοκίνητό του χώρεσε… 68,770 λίτρα!
Και σίγουρα όταν έβαλε βενζίνη… δεν ήταν εντελώς άδειο! Κάποια ποσότητα καυσίμου θα είχε μέσα. Αλλά και άδειο να ήταν… η διαφορά των 8 λίτρων είναι μεγάλη!

click.eu

Παναγιωτοπούλου: «Μουτζώνομαι που ψήφισα Τσίπρα και με τα δύο μου χέρια»


Σε συνέντευξή της στην Real news,  η Άννα Παναγιωτοπούλου, δηλώνει πως ψήφισε Τσίπρα και μιλάει πολύ σκληρά για την κυβέρνηση της “πρώτη φορά Αριστεράς”.  

Το επίμαχο απόσπασμα της σύνεντευξης της ηθοποιού στη Real Life έχει ως εξής:

Ερ.: Αν έγραφες ένα νούμερο για τον Αλέξη Τσίπρα, τι θα περιλάμβανες;
Α.Π.: Θα σ’ το πω όπως το νιώθω: Σιχαίνομαι να γράψω για τον Τσίπρα. Σι-χαί-νο-μαι, πώς να σ’ το πω αλλιώς; Μας κορόιδεψε όλους.
Ερ.: Να υποθέσω ότι τον ψήφισες;
Α.Π.: Ναι, τον ψήφισα.
Ερ.: Και το μετάνιωσες;
Α.Π.: Νομίζω ότι το μετάνιωσαν όλοι όσοι τον ψήφισαν. Όλοι όμως. «Πρώτη φορά Αριστερά» και κουραφέξαλα. Έξαλλοι είναι όλοι μαζί του. Δεν θές να τον χαστουκίσεις; Θέλεις, γιατί σε κορόιδεψε με τον πιο άγριο τρόπο. Μουτζώνομαι που τον πίστεψα, αλήθεια σου λέω.
Μουτζώνομαι και με τα δυο χέρια!
Ερ.: Θα ψηφίσεις Μητσοτάκη την επόμενη;
Α.Π.: Δεξιά ποτέ και με τίποτα. Δεν ξέρω τι θα ψήφιζα. Θα έμπαινα μέσα και θα έσκιζα τον φάκελο όπως έσκισαν τις ζωές μας.
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΤΑΚΤΟ. ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ Ο ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ. ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ. Από το 2011 μέχρι τώρα, τους καθυστερήσαμε πάρα πολύ. Το 2018 δεν έρχεται «ανάπτυξη». ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ


 Ο ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ μας  είναι προαπαιτούμενο για τους Εβραίους πριν μας επιτεθούν  και πάλι με πληροφόρησαν από την Γενική Ασφάλεια,  πως έχει δοθεί ΑΝΩΘΕΝ εντολή σε όλες τις κατά τόπους διευθύνσεις ασφαλείας της χώρας, να καταγράφουν   τα κυνηγητικά όπλα που υπάρχουν και τους νόμιμους κατόχους, εν όψει ΝΟΜΟΥ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ που αναμένεται να ΨΗΦΙΣΤΕΙ  από την Βουλή.
            
Συγκεκριμένα  μου είπαν, πως μέχρι το Πάσχα του 2018 πρέπει  ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχουν μαζευτεί τα όπλα. 
ΈΛΛΗΝΕΣ  ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ.

Δεν έρχεται «ανάπτυξη». ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ.   Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει τον ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ μας. Όλοι και όλα γύρω  μας κοιμίζουν  και οι εχθροί μας,  είναι εντός των «τειχών» και ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ.


Δεν πρόκειται για ένα άσχημο «σενάριο», αλλά για την χειρότερη και πιο ΥΠΟΥΛΗ επίθεση που έχει δεχθεί η Ελλάδα μας, στην μέχρι τώρα ιστορία της.
ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ.





Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

            Ελληνίδες και Έλληνες καλό μήνα και καλά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

            Πριν από ένα μήνα στην επέτειο του έπους του 40, έγραψα για την προδοσία της Ελλάδος που επιχειρούσε η τότε «ελληνική» Κυβέρνηση του ΑΓΓΛΟΦΙΛΟΥ δικτάκτορα Μεταξά και πως αυτή η προδοσία εξελίχθηκε σε έπος.



            Εξήγησα,  πως και τότε πρόδιδαν και κοίμιζαν όπως σήμερα τους Έλληνες. Διότι ενώ έβλεπαν ένα χρόνο πριν τους Ιταλούς να περνάνε στην Αλβανία  και  ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ  πριν τον πόλεμο,  να κατεβάζουν τα στρατεύματα τους προς τα Ελληνικά σύνορα, έχοντας βυθίσει και ύπουλα την Έλλη τον  Δεκαπενταύγουστο του 40, η Κυβέρνηση των προδοτών του Μεταξά,  ακόμα και στις 27 Οκτωβρίου,  με τον Ιταλικό στρατό παρατεταγμένο έξω από τα Ελληνικά σύνορα,  σαν να μην «έτρεχε απολύτως τίποτα»,  ήταν στο τότε κοσμικό γεγονός της Αθήνας,  παρακολουθώντας ΘΕΑΤΡΟ...!!!!!!!


            Οι αλήθειες όμως δεν αρέσουν στους προδότες, που θέλουν να μας κοιμίζουν και να μας κοροϊδεύουν συνεχώς μέχρι και σήμερα.  Γιατί τα ίδια κάνουν και σήμερα,  που έρχεται  ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά της Ελλάδος.


            Ένα ΨΕΜΑ και μία τεράστια ΚΟΡΟΪΔΙΑ είναι όλα όσα γίνονται γύρω μας.  Και η κοροϊδία είναι ανάλογη των μέσων που διαθέτει το προδοτικό σύστημα.   
Σήμερα έχουμε τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες.  Από παντού ακούς γέλια και τραγούδια  σαν να μην τρέχει τίποτα και σαν να είμαστε μέσα στην «τρελή χαρά».   
Ενώ και σήμερα όλοι βλέπουν τις ορδές των  ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ  που έχουν κατακλύσει την χώρα, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ.

            Όλοι τον βλέπουν τον ΚΙΝΔΥΝΟ, αλλά «σφυρίζουν» αδιάφορα.

            Πριν μας επιτεθούν όμως, θέλουν και πάλι να μας ΑΦΟΠΛΙΣΟΥΝ.


            Ένα από τα  έργα προδοσίας της Κυβέρνησης του Δικτάκτορα Μεταξά,  πριν δεχτεί η Ελλάδα την Ιταλική επίθεση το 1940,  ήταν και ο ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ των Ελλήνων. 
Βλέπετε πριν μας επιτεθούν θέλουν να είμαστε όχι μόνο κοιμισμένοι, αλλά και ΑΟΠΛΟΙ.  


Ο Δικτάκτορας Μεταξάς, υπάκουσε στους εχθρούς της Ελλάδος που τον διέταξαν να μας αφοπλίσει. 
Και τότε ΖΗΤΗΣΕ  τα όπλα από τους Έλληνες, όπως ακριβώς το είχε προφητεύσει ο άγιος Κοσμάς ο  Αιτωλός. 
 Δεν τα απαίτησε  με νόμο, όπως θέλουν να το κάνουν τώρα,  αλλά  ΖΗΤΗΣΕ να τα παραδώσουν οικειοθελώς οι  Έλληνες,  με την αιτιολογία  ότι τα χρειάζεται ο Ελληνικός στρατός.  Και οι Έλληνες ενεργώντας με φιλότιμο και πατριωτισμό, έπεσαν στην παγίδα του προδότη Μεταξά και ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ.


            Και τώρα  εν όψη του νέου παγκοσμίου πολέμου και της νέας επίθεσης που ετοιμάζουν για την Ελλάδα με τις ορδές των Αφρικανών και των ισλαμοπιθίκων, η εντολή  που  έχει έρθει και στην  σημερινή Κυβέρνηση, είναι η ίδια που έδωσαν τότε και στον Μεταξά. «ΑΦΟΠΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ» 


 Ετοιμάζονταν από πέρυσι να ψηφίσουν τον νόμο ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ,  αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς  το πληροφορήθηκα από έγκυρη πηγή της Ασφάλειας και έγραψα  άρθρο, το οποίο και τους ΦΡΕΝΑΡΕ πέρυσι και δεν προχώρησαν  τον νόμο του ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ. 


            Επειδή όμως ο ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ μας  είναι προαπαιτούμενο για τους Εβραίους πριν μας επιτεθούν  και πάλι με πληροφόρησαν από την Γενική Ασφάλεια,  πως έχει δοθεί ΑΝΩΘΕΝ εντολή σε όλες τις κατά τόπους διευθύνσεις ασφαλείας της χώρας, να καταγράφουν   τα κυνηγητικά όπλα που υπάρχουν και τους νόμιμους κατόχους, εν όψει ΝΟΜΟΥ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ που αναμένεται να ΨΗΦΙΣΤΕΙ  από την Βουλή.

            Συγκεκριμένα  μου είπαν, πως μέχρι το Πάσχα του 2018 πρέπει  ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχουν μαζευτεί τα όπλα.


            Θεωρώ πως δεν υπάρχουν τόσο ηλίθιοι Έλληνες που να μην καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Υπάρχουν όμως σίγουρα πολλοί ανθέλληνες και προδότες, που τους χαλάω την «σούπα» μ’ αυτά που γράφω και θα έχουν πολλές «ενστάσεις», ενώ σίγουρα γι’ αυτούς όλα θα είναι ... «υπερβολές» αφού τώρα  έρχεται .... «ανάπτυξη»...!!!!


            Όλοι αυτοί οι προπαγανδιστές και οι «παπαγάλοι», ξέρουν απόλυτα τι γίνεται, αλλά η δουλειά τους είναι να κοιμίζουν και να πλανούν τους Έλληνες αλλά επειδή τους χαλάω συνεχώς την "σούπα", γι’ αυτό και τους έχω «κάτσει στον λαιμό».


             Να γνωρίζετε Ελληνόπουλα, πως η ιστορία επαναλαμβάνεται.  Οι Εβραίοι οδηγούν την ανθρωπότητα  προς τον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο και η Ελλάδα  ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ επίθεση και αυτό δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε.  Αυτό που μπορούμε και κάνουμε μέχρι τώρα,  είναι να ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕ τους εχθρούς μας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ τα σχέδιά τους.  Όταν ο λαός γνωρίζει, αναγκάζονται να τα αλλάζουν και έτσι υποχρεωτικά  καθυστερούν.


            Τώρα που γνωρίζετε πως θέλουν ΥΠΟΧΡΩΤΙΚΑ τον ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ μας πριν μας επιτεθούν, όπως το έκανε και ο Μεταξάς πριν τον πόλεμο,  ή θα το αναβάλλουν πάλι όπως έκαναν πέρυσι,  ή θα ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ υπακούοντας στις εντολές των Εβραίων και προχωρώντας στην ψήφιση του νόμου.  Μπορεί και εναλλακτικά να σκεφτούν να κάνουν ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ την παράδοση των όπλων.

Ο σκοπός τους πάντως, είναι πριν εξαπολύσουν την επίθεση κατά της Ελλάδος,  οι Έλληνες να είναι  «κοιμισμένοι» περιμένοντας την «ανάπτυξη», αλλά και ΑΦΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ.


Ότι έκανε και η Κυβέρνηση του δικτάκτορα Μεταξά το 1940, που ενώ έβλεπε και περίμενε την Ιταλική επίθεση, είχε αφοπλίσει τον λαό και τον κοίμιζε, ακόμα και μέχρι την παραμονή της Ιταλικής επίθεσης.


ΈΛΛΗΝΕΣ  ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ.

Δεν έρχεται «ανάπτυξη». ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ.   Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει τον ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ μας. Όλοι και όλα γύρω  μας κοιμίζουν  και οι εχθροί μας,  είναι εντός των «τειχών» και ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ.


Δεν πρόκειται για ένα άσχημο «σενάριο», αλλά για την χειρότερη και πιο ΥΠΟΥΛΗ επίθεση που έχει δεχθεί η Ελλάδα μας, στην μέχρι τώρα ιστορία της.

ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ.


Ιωάννης Λαμπρόπουλος

συγγραφέας-ερευνητής-αρθρογράφος




Υ.Γ.  ΑΠΟΡΡΗΤΗ «ΒΟΜΒΑ».

Τα εδώ και χρόνια υποχθόνια σχέδια των Εβραίων της Builderberg  και των Illouminati δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε,  ούτε μπορούμε ξαφνικά  να τους κάνουμε  «ειρηνοποιούς». Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να καθυστερούμε τα σχέδια πολέμου κατά της Ελλάδος  και αυτό κάνουμε από το 2011.  Όταν ο λαός γνωρίζει τι του ετοιμάζουν, οι εχθροί και οι προδότες αναγκάζονται να κάνουν πίσω. Το 2018 είναι οριακό έτος για τα σχέδια των Εβραίων και δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να μπει ειρηνικά η ανθρωπότητα στο 2019.  Αφού μου ανέφεραν πως πρέπει να έχουν μαζευτεί τα όπλα μέχρι το Πάσχα του 2018,  την επίθεσή τους κατά της Ελλάδος με τα Αφρικανο-ισλαμο-πιθίκια δεν θα την εξαπολύσουν πριν το επόμενο καλοκαίρι.  Από έγκυρες πληροφορίες της πατριωτικής ΕΥΠ, ο βασικός στόχος των ισλαμιστών θα είναι η Πρωτεύουσα Αθήνα και η καταστροφή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ για να μην μπορεί η χώρα μετά τον πόλεμο, να τυπώσει δικό της νόμισμα.  Έτσι θα είναι υποχρεωμένη οποιαδήποτε επόμενη Κυβέρνηση προκύψει, να στραφεί πάλι σε εξωτερικό δανεισμό αφού δεν θα μπορεί να τυπώσει εθνικό νόμισμα. Το σχέδιο της επίθεσης κατά της Ελλάδος και της καταστροφής του ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ,  υπάρχει πολύ πριν,  ακόμα και από την κατασκευή του μετρό της Αθήνας και γι’ αυτό το λόγο ο σταθμός του μετρό στο ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ είναι χαρακτηριστικά βαμμένος με κόκκινο και γκρί  χρώμα, που τον κάνει να ξεχωρίζει από όλους τους σταθμούς του μετρό, ακόμα και αν έχουν καταστραφεί οι ταμπέλες με τις ονομασίες των σταθμών, ή δεν ξέρεις ούτε Ελληνικά ούτε Αγγλικά για να τις διαβάσεις......... όπως τα ισλαμο-πιθίκια.  
Διαφορετικός και μοναδικός επίσης, είναι και ο προηγούμενος σταθμός του ΧΟΛΑΡΓΟΥ που είναι ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ και σου «λέει» ακόμα και αν δεν ξέρεις να διαβάζεις ταμπέλες, πως ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ σταθμός είναι το ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ.  
Ο λόγος που έχουν βαφτεί διαφορετικά για να ξεχωρίζουν είναι ο εξής: Το αρχηγείο των ισλαμοπιθίκων και ο χώρος από τον οποίο θα εξορμούν κατά της Αθήνας, θα βρίσκεται μέσα στις υπόγειες στοές του μετρό, που εκτός από τις κεντρικές στοές των συρμών, διαθέτει εκατοντάδες παράπλευρες διακλαδώσεις και διόδους διαφυγής, που το κάνουν πραγματικό λαβύρινθο.   
Τα Αφρικανο-ισλαμο-πιθίκια, θα τα βλέπουν όλα ίδια εκεί μέσα και δεν θα γνώριζαν που βρίσκεται το ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ.
 Το διαφορετικό ΚΟΚΚΙΝΟ και μισο-ΚΟΚΚΙΝΟ χρώμα των δύο σταθμών, είναι για να μπορεί ακριβώς να ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ  μέσα σ’ αυτόν τον λαβύρινθο, το ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ.  
ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ.  Από το 2011 μέχρι τώρα, τους καθυστερήσαμε πάρα πολύ. Το 2018 δεν έρχεται «ανάπτυξη». 
ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ


Πηγή: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ