18 Οκτωβρίου 2016

Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΝΙΔΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ!…








Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΝΙΔΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ: “ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΛΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ”! ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΣ “ΒΟΜΒΕΣ” ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!

Οι άθεοι, οι εγκάθετοι προδότες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν βαλθεί να ….

καταστρέψουν τη χώρα.


Πηγές
                            ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ  aktines.blogspot.gr/2016/10/blog-post_576.html

και
http://indobserver.blogspot.gr/2016/10/blog-post_136.html







Ετσι τσακίζει την φοροδιαφυγή ο Τσίπρας ...Στην "Δικαιοσύνη" ανήλικη γιατί πουλούσε 15 τριαντάφυλλα


Dura lex sed lex, σκληρός νόμος, αλλά νόμος για μια ανήλικη από το Δροσερό της Ξάνθης . Ήδη στα χέρια της κρατά το Κλητήριο Θέσπισμα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου καθώς συνελήφθη στα Λαγανά Ζακύνθου., στις 27-8-2016, να εμπορεύεται χωρίς άδεια.

Τι εμπορεύονταν η ανήλικη του Δροσερού; Δεκαπέντε (15) τριαντάφυλλα! Στερούμενη βέβαια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κλητήριο θέσπισμα, «τη σχετική άδεια άσκησης υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας, η οποία χορηγείται από την αρμόδια αρχή». Τα δεκαπέντε τριαντάφυλλα της μικρής την βάζουν σε μεγάλους μπελάδες καθώς θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και να απολογηθεί για την πράξη της!

Το υποβαθμισμένο Δροσερό…

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δροσερό της Ξάνθης είναι ένας υποβαθμισμένος οικισμός, οι κάτοικοι του οποίου, ΡΟΜΑ, ασκούν είτε το επάγγελμα του μικροπωλητή για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, πηγαίνοντας άλλοτε στις λαϊκές της περιοχής κι άλλοτε περιφερόμενοι στους δρόμους, είτε αναζητούν μεροκάματα στις αγροτικές καλλιέργειες. Αρκετοί από τον οικισμό, λόγω της φτώχειας και του αναλφαβητισμού κυρίως, αντιμετωπίζουν μια σειρά από μεγάλα προβλήματα, όπως: υψηλά ποσοστά ανεργίας, αυξημένη εγκληματικότητα (ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές, χρήση ναρκωτικών ουσιών). Επίσης, αύξηση παρατηρείται, ακόμη και σήμερα, στους δείκτες του αναλφαβητισμού και των γάμων μεταξύ ανηλίκων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ανήλικοι γίνονται γονείς και καλούνται να μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά, χωρίς καν να έχουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν.

Όπως δεν λείπουν και προσπάθειες κατοίκων του οικισμού να ξεφύγουν από τα προβλήματα και να μορφώσουν τα παιδιά τους με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο. Σίγουρα η αντιμετώπιση που επιφύλαξαν οι ελεγκτικές αρχές στην ανήλικη πωλήτρια λουλουδιών δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.
Φώτο: Το Κλητήριο Θέσπισμα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου



Καταργούν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας των νοσηλευτών του ΕΣΥ


Φωτογραφία: Eurokinissi/Γεωργία Παπαδοπούλου
Φωτογραφία: Eurokinissi/Γεωργία Παπαδοπούλου
Προς κατάργηση βαίνει το επίδομα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων των νοσηλευτών του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ, σύμφωνα με την Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού.
 «Μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως (15% μεσοσταθμικά) πρόκειται να αντιμετωπίσει το Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017», αναφέρει η ΠΑΣΟΝΟΠ, εξηγώντας πως «μέσα στο επόμενο έτος η κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, καταργώντας το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων».

Όπως αναφέρει η ΠΑΣΟΝΟΠ, τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών αποφεύγουν να απαντήσουν αναφορικά με τις προθέσεις τους για τη μισθολογική αναπλήρωση του επιδόματος ΒΑΕ.

«Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ως την καθ’ ύλην αρμόδια, να αναλάβει άμεσα κάθε πρωτοβουλία προκειμένου να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τη σύσταση ειδικού επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και τον προσδιορισμό ειδικού Νοσηλευτικού μισθολογίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

 
 
 

Συγκλονίζουν… οι αναρτήσεις της εκπροσώπου της νομεκλατούρας Κολωνακίου Μαριλίζας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μας έφερνε το 3ο μνημόνιο


tsipras_mariliza

Συγκλονίζουν… οι αναρτήσεις της Μαριλίζας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μας έφερνε το 3ο γενοκτόνο μνημόνιο.

H Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι και επισήμως πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρουσία της στο συνέδριο.
Όλο αυτό το διάστημα που ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε την απόλυτη μνημονιακή στροφή η κ. Ξενογιαννακοπούλου μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Facebook είχε σιγήσει την αριστερή συνείδησή της και πόσταρε τραγούδια, πίνακες και έκανε ρετρο υπενθυμίσεις τύπου «Σαν σήμερα».
Ξεχνούσε ή «εξαφάνιζε» το ίδιο το «Σήμερα».
πχ Όταν ο πρωθυπουργός στις 12 Ιουλίου 2015 παραδιδόταν στην συντηρητική νομενκλατούρα της Ευρώπης ή όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε πανηγυρικά το 3ο μνημόνιο στις 14 Αυγούστου. Μερικές από τις συγκλονιστικές αναρτήσεις εκείνων των ημερών…
Green Frog
mariliza 17 aug mariliza 17 ioulioy 2015

Γιατί έκρυψαν αυτόν τον ισχυρό αντικαρκινικό σπόρο από το κοινό;

Γιατί έκρυψαν αυτόν τον ισχυρό αντικαρκινικό σπόρο από το κοινό;

Γιατί έκρυψαν αυτό το άρθρο από το κοινό: Οι επιστήμονες βρήκαν σπόρους που μπορούν να θεραπεύσουν τον καρκίνο!

Στην εποχή μας, μία από τις πιο επικίνδυνες ασθένειες και με μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας είναι ο καρκίνος, και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό λόγο που εξηγεί το γιατί οι επιστήμονες ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά τους να βρουν μια θεραπεία για αυτή τη μάστιγα.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι η θεραπεία για αυτή τη θανάσιμη ασθένεια υπάρχει στα σίγουρα. Ωστόσο, οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες δεν επιτρέπουν την κατάσταση να εξελιχθεί με την εύκολη λύση. Εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν όμως εξαιτίας του καρκίνου, έτσι η αλήθεια δεν θα πρέπει πλέον να αποκρύπτεται.
Σας προσφέρουμε τα αποτελέσματα από μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από ειδικούς στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, και τα αποτελέσματα που πήραν, ο καρκίνος μπορεί να αντιμετωπιστεί με ορισμένες εναλλακτικές θεραπείες αντί της χημειοθεραπείας, που εντέλει κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Η πρόσφατη επιστημονική μελέτη αποκάλυψε ότι οι σπόροι σταφυλιών έχουν τη δύναμη να καταστρέψουν πάνω από το 80% των άτυπων καρκινικών κυττάρων. Μπορεί να σας ακούγεται απίστευτο, αλλά οι ίδιοι σπόροι που οι άνθρωποι τείνουν να φτύνουν, στην πραγματικότητα μπορούν να θεραπεύσουν τον καρκίνο.
Ερευνητές δημοσίευσαν αυτή μελέτη στην εφημερίδα Cancer Research της Αμερικανικής Ένωσης (American Association for Cancer Research’s). Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει πράγματι ένας φυσικός τρόπος για τη θεραπεία του καρκίνου και θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η θεραπεία είναι στα χέρια τους. Το πιο σημαντικό πράγμα για την πρόληψη ασθενειών και τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας είναι το να είμαστε καλά ενημερωμένοι. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο καρκίνος εξαπλώνεται σε ένα τρομερά υψηλό ποσοστό και εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο, και παρόλο που οι επιστήμονες ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια, ακόμα δεν μας φέρνουν καλά αποτελέσματα.

Σήμερα λοιπόν, ο κόσμος έφερε μια επιτυχία σε αυτήν την έρευνα και οι ερευνητές φρόντισαν να το δημοσιεύσουν στην εφημερίδα της έρευνας για τον καρκίνο της Αμερικάνικης Ένωσης. Μοιραστείτε αυτή την ανακάλυψη με άλλους, και βοηθήστε τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι η θεραπεία είναι στα χέρια τους.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η θεραπεία είναι τόσο κοντά μας, αλλά για τις φαρμακευτικές εταιρείες τα εκατομμύρια δολάρια είναι πιο σημαντικά από ό, τι οι εκατομμύρια ζωές, έτσι κάνουν το παν να το κρύψουν.

Κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο για δαύτες: Εναλλακτικές αποδεδειγμένες θαυματουργές θεραπείες που θάφτηκαν από τις φαρμακοβιομηχανίες.


Το τραγικό δε, είναι ότι το ιατροφαρμακευτικό κατεστημένο (και θα ακολουθήσει συγκεκριμένο άρθρο πάνω σε αυτό το θέμα, μέσα από εμπειρία) ΔΕΝ δέχεται καν την συμβολή της εναλλακτικής αντιμετώπισης, ακόμη και αν αυτήν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ θα θωρακίσει τον οργανισμό του ασθενή, έστω για να μπορέσει να αντέξει τα δηλητήρια της επιβαλλομένης (ξέρω τι λέω) χημειοθεραπείας.

Αν και κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν τον αγώνα μας, θα συνεχίσουμε να διαδίδουμε τη πληροφορία και υποσχόμαστε πως θα έρθουν καλύτερες μέρες. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι σπόροι σταφυλιών έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν ακόμη και το 80% των καρκινικών κυττάρων και αυτό εξηγεί το γιατί είναι μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία.

Η έρευνα είναι διαθέσιμη για τον κόσμο και οι ασθενείς με καρκίνο μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν αυτή η θεραπεία και να τους σώσει τη ζωή. Ας ελπίσουμε ότι, τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν από εδώ και πέρα.
Πηγή

Παίρνουν το σπίτι πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.! - Έχει ο καιρός γυρίσματα


Παίρνουν το σπίτι πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.! - Έχει ο καιρός γυρίσματα
Στο «σφυρί» το σπίτι πρώην βουλευτίνας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων λόγω αδυναμίας αποπληρωμής χρεών! - Κάπου εδώ έρχεται η λαϊκή ρήση: «Έχει ο καιρός γυρίσματα».

Η πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρώην εισαγγελέας, Χρυσούλα Γιαταγάνα, κινδυνεύει να δει το σπίτι της να βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Πρόκειται, μάλιστα, για τη μοναδική κατοικία που έχει.
Το αποκάλυψε η ίδια στην τηλεόραση.

Η κυρία Γιαταγάνα μόλις ήρθε στον πραγματικό κόσμο ή καλύτερα στην κόλαση που εδώ και χρόνια ζούν οι μισοί περίπου Έλληνες!!!

Η πρώην βουλευτής, μιλώντας στην κάμερα του «Ε» δηλώνει χαρακτηριστικά: «Υποστήκαμε δύο μειώσεις στις συντάξεις. Εγώ βλέπω την επικουρική μου να εξανεμίζεται. Επομένως λέω “σκέψου τους άλλους που έχουν μείνει άνεργοι”. Ο γιος μου είναι άνεργος τρια χρόνια τώρα, δεν μπορεί να βρει δουλειά και τον στηρίζω εγώ με μια μικρή σύνταξη. Σκέψου λοιπόν αυτούς που είναι άνεργοι και έχουν οικογένειες ή είναι στην ίδια θέση με μένα. Πώς θα τους φανεί να βρεθούν στο δρόμο; Πού θα πάνε;

 Συνεχίζοντας το δράμα η κυρία Γιαταγάνα αναφέρει:
 «Είναι δύο χρόνια ακόμα. Δεν μπορώ να τα πληρώσω. Δεν μπορώ. Ας το πάρουν. Να δω τι θα καταλάβουν με το δικό μου σπίτι. Δεν με πτοεί αυτό το θέμα. Με πτοεί ένα άλλο θέμα. Το θέμα ότι θα χάσουν πάρα πολλοί Έλληνες τα σπίτια τους. Δεν μπορούμε να αφήνουμε μια κυβέρνηση, η οποία είχε υποσχεθεί “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, να μας φέρνει σήμερα στην κατάσταση να κινδυνεύουμε να χάσουμε σπίτια για τα οποία έχουμε δώσει και πολλά λεφτά».
Κυρία Γιαταγάνα όταν τα φώναζαν αυτά οι Έλληνες πολίτες εσείς ήσασταν στο πλευρό του σωτήρα Πάνου Καμμένου και δεν ακούγατε καλά!
Δεν ακούγατε τις κραυγές των πολιτών που έχαναν τις περιουσίες τους. Ούτε εσείς, ούτε και κάποιοι άλλοι συνάδελφοί σας που σήμερα κλαίγονται ότι δεν έχουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ (βλέπε Πάγκαλος).
Είδατε που τελικά έχει ο καιρός γυρίσματα;
Τώρα είναι λίγο αργά για... δάκρυα.
Τραβάτε όμως (με το συμπάθιο) στον πολιτικό γίγαντα Πάνο Καμμένο που θα έδιωχνε με τις κλωτσιές τους τροικανούς μήπως και σας βοηθήσει.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ: Έδειραν Χριστιανούς και μοίρασαν τρόφιμα με χρηματοδότηση από την Τουρκία γεμίζοντας τον τόπο με τουρκικές σημαίες


Είναι φανερό πλέον ότι στην Θράκη κάνει κουμάντο η Τουρκία με την Ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος να είναι απλά θεατές και να παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς να θέλουν αλλά και να μπορούν πλέον να αντιδράσουν.

Πριν λίγες ημέρες λοιπόν ο ψευδομουφτής της Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ μαζί με τον βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου Χουσείν Ζεϊμπέκ οργάνωσαν διανομή τροφίμων αποκλειστικά και μόνο για του μουσουλμάνους της Θράκης.

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της διανομής η οποία ήταν εξολοκλήρου χρηματοδοτούμενη από την Τουρκία είχαν γεμίσει όλο το χωριό Πάτερμα με σημαίες Τούρκικες η πρόκληση συνεχίστηκε σε απίστευτο βαθμό. Σύμφωνα με καταγγελίες δεκάδων πολιτών της περιοχής όταν πήγαν χριστιανοί της περιοχής να παραλάβουν κάτι από την δωρεά τροφίμων, οι ρυθμιστές της εκδήλωσης του έδιωξαν με έντονο ύφος και μάλιστα ένας νεαρός που αντέδρασε έντονα έφαγε και μερικές ψηλές.

Όταν ρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για ποιο λόγο έγινε αυτό η απάντησή του ήταν «Περνάμε μια δύσκολη περίοδο. Ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε πάλι αυτή την ελπίδα που σχηματίστηκε. Εμείς λοιπόν στην κατεύθυνση αυτής της εμπιστοσύνης θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης»
Φυσικά για το γεγονός αυτό κανένα κανάλι δεν κάνει λόγο και κανένας πολιτικό βουλευτής ακόμα και άλλων κομμάτων δεν είπε λέξη

Τελικά ίσως πρέπει στην Ελλάδα να επαναπροσδιορίσουμε ποιοι είναι οι ρατσιστές και ποίοι όχι …..Τα συμπεράσματα δικά σας.





















Πηγή:
http://doureiostupos.blogspot.gr

Οι γερμανοτροικανοί με τα τσιράκια τους μας κλέβουν και τη μαλοτήρα …ο σπόρος του οποίου πωλείται προς 19.000 ευρώ το κιλό, πέφτει θύμα της… παγκοσμιοποίησης!

Ρεπορτάζ : Ελένη Σταυρουλάκη


Είναι απίστευτο και όμως αληθινό: Η μαλοτήρα, ένα φυτό ενδημικό της Κρήτης, ο σπόρος του οποίου πωλείται προς 19.000 ευρώ το κιλό, πέφτει θύμα της… παγκοσμιοποίησης! Με σπόρους που έχουν κλαπεί από το νησί μας, ετοιμάζονται μεγάλες καλλιέργειες μαλοτήρας στη Βουλγαρία, καθώς από το γνωστό μας τσάι του βουνού θα χρειαστεί τα επόμενα χρόνια μεγάλες ποσότητες η γερμανική φαρμακοβιομηχανία.

Όλα ξεκίνησαν όταν Γερμανοί ερευνητές εντόπισαν σε τρία ελληνικά τσάγια του βουνού της οικογένειας sideritis (ανάμεσά τους και στη μαλοτήρα, sideritis syriaca) κάποια συστατικά που έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στη θεραπεία της άνοιας και την ενίσχυση της μνήμης. Έτσι, με βάση αυτά, ετοιμάζονται νέας γενιάς φάρμακα για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.


Οι πληροφορίες αυτές της εφημερίδας “Ν.Κ.” είναι γνωστές σε επιστήμονες που ασχολούνται με το αντικείμενο, π.χ. στο δασολόγο της Διεύθυνσης Δασών Χανίων Ιωάννη Φωτάκη και το γεωπόνο ερευνητή δρ. Κώστα Δ. Οικονομάκη. Ο κ. Οικονομάκης, ο επονομαζόμενος και ως “γκουρού” των αρωματικών φυτών της Κρήτης, γνωρίζει ότι η μαλοτήρα ξεκίνησε να καλλιεργείται στη Βουλγαρία.


Ο κ. Φωτάκης θυμάται πως με έκπληξη είχε δει προ ετών σε δημοσίευμα περιοδικού της “Καθημερινής της Κυριακής” πως πωλείται προς 19.000 ευρώ το κιλό σπόρος μαλοτήρας Γερμανίας. Και πώς μπορεί άραγε στη Γερμανία, με τις διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες, να παραχθεί ο σπόρος ενός φυτού ενδημικού της Κρήτης; Όπως εξηγεί, ο σπόρος του φυτού, όπου κι αν παραχθεί, θα έχει τον ίδιο γενετικό κώδικα. Ωστόσο, τα ευεργετικά συστατικά της μαλοτήρας αποκτώνται μόνο όταν το φυτό μεγαλώνει σε μεγάλα υψόμετρα.

Γερμανοί μισθώνουν εκτάσεις στα Βαλκάνια

Για το λόγο αυτό, οι Γερμανοί, ενώ παράγουν σπόρο, δεν παράγουν φυτά. Για την παραγωγή των τελευταίων μισθώνουν εκτάσεις στα Βαλκάνια, με εδαφοκλιματολογικές συνθήκες παρόμοιες με αυτές των κρητικών βουνών. Την ίδια ώρα, ελάχιστες είναι οι φυτείες μαλοτήρας στη δυτική Κρήτη, ενώ η αυτοφυής μαλοτήρα, που κάποτε συναντούσαμε σ’ ολόκληρο το νησί, έχει περιοριστεί στα Λευκά Όρη εξαιτίας της υπερβόσκησης.

Το πρόβλημα “εξαφάνισης” της μαλοτήρας από την Κρήτη εντάθηκε τα τελευταία χρόνια, οπότε και “διαφημίστηκαν” τα οφέλη της, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ασχολήθηκαν με τη συλλογή της, πολλοί προκειμένου να τη διαθέσουν προς πώληση.

Ο δρ. Οικονομάκης είχε διαβλέψει τη σημερινή κατάσταση από το 1993 κιόλας, όταν ο ίδιος – στο πλαίσιο του προγράμματος Leader – καλλιέργησε πιλοτικά μαλοτήρα σε μισθωμένη έκταση ιδιώτη στον Ομαλό. Σκοπός του ήταν να παρακινήσει τους ντόπιους να ασχοληθούν με την καλλιέργεια της μαλοτήρας, έχοντας διττό στόχο: Από τη μια να αποκτήσουν ένα καλό συμπληρωματικό εισόδημα οι άνθρωποι, και από την άλλη να ξαναζωντανέψει ένα είδος που υπέφερε από την υπερβόσκηση.

Δυστυχώς, η προσπάθειά του δεν είχε τότε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, όπως δεν τα είχαν και ανάλογες προσπάθειες που είχαν γίνει στα Ανώγεια επί δημαρχίας Γιώργου Κλάδου και στον πρώην Δήμο Ρούβα, επί δημαρχίας Φανούρη Οικονομάκη. Είχαν δοθεί σπόροι μαλοτήρας σε βοσκούς και αγρότες, με την ελπίδα αναγέννησης του είδους, πράγμα που δεν έγινε, τουλάχιστον τότε…

Γιατί σήμερα, εξαιτίας της κρίσης, το κλίμα αντιστρέφεται… Όπως εξηγεί ο δρ. Οικονομάκης, «εδώ και 5 χρόνια έχουν ξεκινήσει καλλιέργειες μαλοτήρας τόσο στα Λευκά Όρη, όσο και στο Ρέθυμνο, στο όρος Κέδρος, και κάτι πάει να γίνει. Η πίεση η οικονομική μάς κάνει, ως φαίνεται, να αξιοποιούμε τις επιλογές μας».

Γνώμη του είναι πως η μαλοτήρα πρέπει να καλλιεργηθεί για να σωθεί, καθώς κινδυνεύει από την εκμετάλλευση. Ακόμα κι αν ο σπόρος δεν πατενταριστεί στην παγκόσμια αγορά που όλοι πλέον απευθυνόμαστε, φρονεί πως ο σπόρος Κρήτης και η μαλοτήρα Κρήτης θα έχουν τεράστια απήχηση, λόγω της ενδημικότητάς τους. Όπως λέει, «εντάξει, πουλάνε σπόρο Γερμανοί, και όχι μόνο. Δεν ξέρουμε καν αν είναι μαλοτήρα, αλλά αυτοί ως τέτοιο τον πουλάνε. Αν υπάρχει κι ελληνικός στην αγορά, τότε ο ενδιαφερόμενος τι θα προτιμήσει; Σίγουρα τη μαλοτήρα ή το σπόρο μαλοτήρας Κρήτης, επειδή είναι γνωστό πως πρόκειται για είδος ενδημικό του νησιού μας, δηλαδή συναντάται μόνο εδώ»…

Από την πλευρά του, ο δασολόγος Ιωάννης Φωτάκης, από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων, “πετάει το γάντι” σε όλους όσοι εν μέσω κρίσης ψάχνουν να βρουν μια “εύκολη” μπίζνα για να επιβιώσουν. Όπως λέει, «ο σπόρος της μαλοτήρας κοστίζει αυτή τη στιγμή 19.000 ευρώ. Γιατί αυτά τα χρήματα να τα βγάζει ο Γερμανός και όχι εμείς; Ας παράξουμε σπόρο μαλοτήρας και ας τον πουλάμε εμείς. Μπορούμε να κορέσουμε την αγορά και να μη χωράει άλλος, με δεδομένο και το γεγονός ότι το δικό μας προϊόν που αναπτύσσεται στην περιοχή του υπερέχει αντικειμενικά έναντι οποιουδήποτε άλλου που καλλιεργείται οπουδήποτε αλλού. Απ’ όπου μπορούν να προκύψουν εισοδήματα, πρέπει να προκύπτουν για τους συμπατριώτες μας αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Απαγόρευση

Οι παλιοί μπορεί να θυμούνται την εντυπωσιακή θέα των λουλουδιών της μαλοτήρας την εποχή της άνθισης (Ιούνιος-Ιούλιος). Έμοιαζαν τότε οι πλαγιές των Λευκών Ορέων και του Ψηλορείτη με απέραντο κίτρινο λιβάδι… Όμως πλέον η μαλοτήρα από τον Ψηλορείτη έχει σχεδόν εξαφανιστεί, ενώ στα Λευκά Όρη εκτιμάται πως έχει μείνει μόνο το 10% των πληθυσμών που υπήρχαν στο παρελθόν.

Η έλλειψη της μαλοτήρας γίνεται σε παγκρήτιο επίπεδο αντιληπτή, όταν στο εμπόριο αντ’ αυτής βρίσκουμε μόνο “τσάι του βουνού”, που έρχεται στην Κρήτη από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η υπερβόσκηση και η υπερεκμετάλλευση οδήγησαν τους αρμόδιους να βάλουν τα τελευταία χρόνια “φρένο” στη συλλογή της. Έτσι, πλέον απαγορεύεται η συλλογή μαλοτήρας σε ποσότητα μεγαλύτερη απ’ αυτή που χρειάζεται το σπίτι μας, δηλαδή σε ποσότητα μεγαλύτερη του μισού κιλού ανά άτομο.

Η ίδια απαγόρευση ισχύει επίσης για τη μαντζουράνα, το φασκόμηλο και τη ρίγανη, που επίσης κινδυνεύουν από την ανεξέλεγκτη και χωρίς σεβασμό συλλογή από τη φύση. Ειδικά φέτος, που η χρονιά από πλευράς βροχοπτώσεων ήταν κακή και αναμένεται μειωμένη “παραγωγή”, η Διεύθυνση Δασών Χανίων εξετάζει το ενδεχόμενο να αυστηροποιήσει περαιτέρω το περυσινό καθεστώς.

Σε περίπτωση που κάποιος συλληφθεί να μαζεύει χωρίς ειδική άδεια αρωματικά φυτά σε ποσότητα μεγαλύτερη του μισού κιλού (που δικαιολογείται για ατομική χρήση) θα κατάσχονται όχι μόνο τα βότανα, αλλά επίσης τα μέσα συλλογής και μεταφοράς τους. Επίσης, απαγορεύεται να μαζεύει κανείς σε μεγάλες ποσότητες και δίκταμο, ο οποίος έχει κηρυχθεί προστατευτέο φυτικό είδος, με Προεδρικό Διάταγμα.

Μαλοτήρα, η θαυματουργή

Η μαλοτήρα (Sideritis syriaca) θεωρείται φυτό θαυματουργό. Όπως προαναφέρθηκε, χρησιμοποιείται για τα νέας γενιάς φάρμακα κατά του Αλτσχάιμερ, ως ενισχυτικό της μνήμης. Επιπλέον δρα ως αντιφλεγμονώδες, βακτηριοστατικό, αντιοξειδωτικό, αντιμικροβιακό, ευστόμαχο, εφιδρωτικό, τονωτικό, αντιερεθιστικό και αντιαναιμικό.

Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα αποκάλυψε την παρουσία στο φυτό πολύτιμων φλαβονοειδών ουσιών με ποικίλες φαρμακοδυναμικές δράσεις, όπως διέγερση της καρδιακής λειτουργίας, ελάττωση της πίεσης και λειτουργία κατά της ευθραυστότητας των τριχοειδών αγγείων.

Επίσης, η μαλοτήρα έχει δράση διουρητική και προστατεύει από τα κρυολογήματα. Όμως, καλύτερο είναι πως, σε αντίθεση με άλλα αρωματικά φυτά και βότανα, η μαλοτήρα δεν έχει παρενέργειες σε περίπτωση μεγάλης ή συχνής κατανάλωσης. Όπως λέει ο δρ. Οικονομάκης, «σε αντίθεση με άλλα αρωματικά και βότανα, που πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, η μαλοτήρα είναι… άμετρη. Δεν είναι φάρμακο και φαρμάκι μαζί, ανάλογα με τη δόση και τη συχνότητα της κατανάλωσης. Όλα τ’ άλλα θέλουν μέτρο, η μαλοτήρα όχι. Όση και να καταναλώσει κανείς δε θα αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα»…



Μεσω : MELISSOKOSMOS ΠΗΓΗ
neakriti.gr

Είναι κάτι ειδήσεις που αμέσως λες "τι ζούμε ρε μ@λ@κ@"...; .με αυτο το μαύρο ακροδεξιο καθεστώς.Δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση η τροπολογία της ΝΔ για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας




Δεν έκανε δεκτή η κυβέρνηση την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές στο Δημόσιο, όπως ανακοίνωσε δια του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Κωνσταντίνου Φωτάκη.
"Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και ευαίσθητο, το αναγνωρίζει η κυβέρνηση και έχει ήδη ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που πρόκειται να υποβληθεί στο άμεσο μέλλον, σε ένα επόμενο νομοσχέδιο" είπε στη βουλή ο κ. Φωτάκης.


 Τιτλος:fyllokaiftero1.blogspot.com



Ανευλαβής: Για την ελληνική πραγματικότητα:Οι μεγάλες αλήθειες του γιατρού που κάποτε τον έλεγαν τρελό! Δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και "ΞΥΠΝΗΣΤΕ" !!!




http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2016/10/7da6e58c04c4f10927932116dc2e39c8.jpg
Ο γνωστός γιατρός

Ελευθέριος Ανευλαβής δεν είχε μασήσει ποτέ τα λόγια του και όποτε έβρισκε την ευκαιρία τα έχωνε στο σύστημα και στους υπηρέτες – πολιτικάντηδες αυτού.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε:


Το διαβάστε περισσότερα και δείτε και αλλο βίντεο ΕΔΩ:thesecretrealtruth.blogspot.com/


                                 

Το μπαχαρικό που δεν αφήνει το φθόριο να καταστρέψει τον εγκέφαλό σας


fds

Ποιο μπαχαρικό προστατεύει τον εγκέφαλό σας;
Το φθόριο βρίσκεται παντού σήμερα, από τα αντιβιοτικά μέχρι το πόσιμο νερό, αλλά και σε οδοντόκρεμες, καθιστώντας αναπόφευκτη την έκθεση.
Η νευροτοξικότητα από το φθόριο έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκής συζήτησης για δεκαετίες. Είναι τώρα γνωστό ότι μειώνει το IQ και ενισχύει την ασβεστοποίηση της επίφυσης.

Η κουρκουμίνη εξασθενεί τη νευροτοξικότητα που προκαλείται από το φθόριο.
Το φθόριο (F) είναι ίσως το πρώτο ανόργανο ιόν που επέστησε την προσοχή του επιστημονικού κόσμου για τις τοξικές επιδράσεις της και τώρα η τοξικότητα F μέσω του πόσιμου νερού είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Η έκθεση σε F προκαλεί ορισμένους τύπους καρκίνου, βλάπτει το αναπαραγωγικό σύστημα και προκαλεί καρδιαγγειακές και νευρολογικές ασθένειες.

Η μελέτη επικεντρώθηκε στην νευροτοξικότητα από το φθόριο, προσδιορίζοντας τη διεγερτοτοξικότητα και το οξειδωτικό στρες και τις κύριες κινητήριες δυνάμεις του νευροεκφυλισμού. Η φθορίωση των δοντιών προκαλεί, επίσης, νευροεκφυλιστικές αλλαγές που σχετίζονται με μια μορφή οξειδωτικού στρες που είναι γνωστή ως υπεροξείδωση των λιπιδίων. Η λιπιδική υπεροξείδωση στον εγκέφαλο μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της συνολικής περιεκτικότητας των φωσφολιπιδίων του εγκεφάλου. Λόγω αυτών των γνωστών μηχανισμών το φθόριο συνδέεται με νευροτοξικότητα και νευροεκφυλισμό και οι πολυφαινόλες στην κουρκουμίνη είναι νευροπροστατευτικές ουσίες. Η κουρκουμίνη είναι αντιοξειδωτικό και αυξάνει την ενδογενή παραγωγή γλουταθειόνης στον εγκέφαλο, που είναι σημαντική αντιοξειδωτική άμυνα του συστήματος.

Προκειμένου να αξιολογηθούν οι νευροτοξικές επιδράσεις του φθορίου και ο προστατευτικός ρόλος της κουρκουμίνης:
Δημιουργήθηκαν 3 ομάδες:
1η oμάδα: Δεν ελάμβανε φθόριο
2η ομάδα: Έπαιρνε φθόριο (120 ppm): Το φθόριο δόθηκε σε αποσταγμένο νερό πόσιμο νερό χωρίς περιορισμό.
3η ομάδα: Έπαιρνε φθόριο (120 ppm) + κουρκουμίνη (30 mg / kg σωματικού βάρους): Από του στόματος δόση κουρκουμίνη διαλυμένη σε ελαιόλαδο μαζί με φθόριο στο πόσιμο νερό
Προκειμένου να εξακριβωθεί η επίδραση της θεραπείας, οι ερευνητές μέτρησαν την περιεκτικότητα της μηλονοδιαλδεΰδης (MDA) στους εγκεφάλους των ποντικών. Η MDA είναι ένας γνωστός δείκτης του οξειδωτικού στρες και της βλάβης από αυτό.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομάδα που ελάμβανε μόνο φθόριο έδειξε σημαντικά αυξημένα επίπεδα της MDA εναντίον της ομάδας που δεν έπινε νερό με φθόριο. Η ομάδα που έπαιρνε φθόριο και κουρκουμίνη είδε μειωμένα επίπεδα MDA σε σχέση με την ομάδα που ελάμβανε μόνο φθόριο ομάδα, αποδεικνύοντας τη νευροπροστατευτική δράση της κουρκουμίνης.
Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η καθημερινή δόση 120 ppm F έχει σαν αποτέλεσμα σημαντικές αυξήσεις στην λιπιδική υπεροξείδωση, του εγκεφάλου, καθώς και σε νευροεκφυλιστικές αλλαγές στα κυτταρικά σώματα των νευρώνων του ιππόκαμπου. Η κουρκουμίνη μειώνει σημαντικά την τοξική επίδραση του F με την επαύξηση της αντιοξειδωτικής άμυνας και προστατεύει από τον νευροεκφυλισμό.

Η κουρκούμη προστατεύει τον εγκέφαλο και αποκαθιστά τις βλάβες του εγκεφάλου






Πηγή emedi.gr

Στο Καστελόριζο μετέτρεψαν τους φαντάρους σε οικοδόμους αλλά δεν τους δίνουν τις τιμητικές άδειες που υπέγραψε ο Στρατηγός


Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος πήγε στο Καστελόριζο για να εγκαινιάσει μετά Βαϊων και κλάδων τις κατοικίες των στρατιωτικών που φτιάχτηκαν με τη δωρεάν εργασία των φαντάρων, οι οποίοι μετατράπηκαν σε οικοδόμους.
Αποτελώντας μια ακόμη απόδειξη της στρατιωτικοποίησης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής που προωθεί η κυβέρνηση, έχοντας ως βασικό άξονα του σχεδιασμού τους την εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων.

Στους κατάκοπους αυτούς φαντάρους ο Στρατηγός "έγραψε" 6ημερη τιμητική άδεια. 

Αποκαλύπτοντας τον πραγματικό ρόλο εξαγοράς των στρατευμένων μέσω της άθλιας μεθόδευσης των τιμητικών αδειών: 

αντί να περιορίσουν τις υπηρεσίες, να καταπολεμήσουν τη βυσματοκρατία και να εξασφαλίσουν ότι φαντάροι θα απολαμβάνουν περισσότερες άδειες και αξιοπρεπείς συνθήκες, αξιοποιούν τις τιμητικές άδειες για να δελεάζουν τους στρατευμένους να εργάζονται δωρεάν, ενώ παράλληλα τους διασπούν, συνδέοντας τις άδειες-εξόδους με την παραγωγικότητα τους.
Φυσικά, όπως στην περίπτωση του Καστελόριζου, αυτό δε βασίζεται πάντα στην εθελοντική προσφορά των στρατευμένων αλλά είναι συνέπεια Διαταγών.
Οι τιμητικές άδειες δόθηκαν από τον Στρατηγό, αλλά δεν δίνονται στους φαντάρους με διάφορες προφάσεις. 
Οι τιμητικές βλέπεις άδειες συχνά γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στους διοικητές, οι οποίοι επιχειρούν να μην τις δίνουν στους φαντάρους όταν αυτοί βρίσκονται υπό τις διαταγές τους, αλλά επιχειρούν να τις μεταφέρουν στη μονάδα που θα πάρουν μετάθεση. 
Η αθλιότητα  βλέπεις δεν έχει πάτο: θέλουν να μας διατάζουν να τους βγάζουμε τη δουλειά, εν προκειμένω να τους κατασκευάζουμε δωρεάν τα σπίτια που θα μένουν, αλλά τις άδειες δεν μας τις δίνουν.
Θυμίζουμε τι είχε συμβεί πρόσφατα στο Καστελόριζο:

Καστελόριζο: Με τον ιδρώτα και τη δωρεάν εργασία των φαντάρων φτιάχνονται τα σπίτια των στρατιωτικών!

  Σοβαρή καταγγελία φαντάρων από τη ΔΑΝ Μεγίστης στο Καστελόριζο-O Στρατός είναι ο μηχανισμός της πιο ακραίας και χυδαίας εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας

Φαντάροι δούλοι του Υπουργείου Άμυνας και του Εργολάβου έφτιαξαν δωρεάν τα σπίτια στελεχών με τους ΕΠ.ΟΠ. επιστάτες μας και εργάστηκαν για έργο σε Μοναστήρι του Εργολάβου που "χάρισε" σακιά τσιμέντο στη μονάδα!   Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, εγκαινίασε τις οικίες στέγασης προσωπικού στο Καστελόριζο. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στον χαιρετισμό που απηύθυνε είπε μεταξύ άλλων: 

 «Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας για να εγκαινιάσουμε τους 17 Οικίσκουςάλλη μια πρωτοβουλία αναγνώρισης και αρωγής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων».[…] Στην κατεύθυνση αυτή, της ανάδειξης του ανθρώπινου προσώπου και του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα της διοίκησης, δουλεύουμε με σοβαρότητα και επιμονή με τη στρατιωτική ηγεσία, αλλά και με όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες.[…] Το σημερινό έργο από όλες τις πλευρές και σε όλα τα στάδια δημιουργίας του αποτελεί τη δικαίωση της πολιτικής μας. Μιας πολιτικής, στο πλαίσιο της διαφάνειας, της νομιμότητας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης, στόχους που έχει θέσει σε προτεραιότητα η κυβέρνηση.[…] Κατασκευάστηκε με μέσα και από το προσωπικό του 95ου Τάγματος Μηχανικού Εθνοφυλακής, με τις ευγενικές προσφορές των παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης - και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την παρουσία τους τον κ. Περιφερειάρχη και τους δημάρχους - αλλά και της τράπεζας Πειραιώς και με τη βοήθεια και της Τράπεζας της Ελλάδος.[…] Χαιρετίζω την παρουσία σήμερα του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς και του εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος που προσέφεραν την αναγκαία βοήθεια προκειμένου να εξοικονομήσουμε τα χρηματικά μέσα και να προχωρήσει το Μηχανικό στην εκτέλεση αυτού του δύσκολου έργου». Είπε και άλλα ο Πάνος Καμμένος... 
 
Εμείς όμως δίνουμε τον λόγο στους φαντάρους δούλους του Υπουργείου Άμυνας αλλά και του Εργολάβου, καθώς θα επιχειρήσουμε να αποδείξουμε τι σημαίνει «το ανθρώπινο πρόσωπο και ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της διοίκησης και του Υπουργείου Άμυνας». Να αποκαλύψουμε την συνεργασία Στρατού-επιχειρηματιών στην στυγνή καταπίεση και εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων. Το πως καλύπτονται θέσεις εργασίας και ενισχύεται η Ανεργία έχοντας διαμέσου της Υποχρεωτικής Στράτευσης. Σοβαρή καταγγελία από την ΔΑΝ Μεγίστης στο Καστελόριζο των σκλάβων συναδέλφων φαντάρων   Είμαστε στρατιώτες που μέχρι πρόσφατα υπηρετήσαμε στην ΔΑΝ Μεγίστης. Έχουμε να καταθέσουμε κάποια πολύ σοβαρά πράγματα που έγιναν στο στρατόπεδο μας με την ελπίδα να αλλάξουν οι συνθήκες για τα υπόλοιπα παιδιά.  Πρόκειται για ένα στρατόπεδο όπου από το πρωί μέχρι το βράδυ ζεις μια κόλαση, που ελπίζουμε κανένας άλλος να μην ζει όσο κάνει την θητεία του. Τα ΣΠΕΝ που περνάμε είναι φουλ στο καψώνι από τους λοχίες που ως επί το πλείστον είναι Ειδικοδυναμίτες και νομίζουν ότι μπορούν να μας κάνουν ότι γουστάρουν, παραβιάζοντας κάθε νόμο, διαταγή και τον Στρατιωτικό Κανονισμό. Άπειρες ώρες στον ήλιο, χωρίς νερό, συνέχεια κάμψεις για τον οποιοδήποτε λόγο, ψυχολογικός πόλεμος κλπ. Τα πιο άσχημα όμως δεν είναι αυτά. Το πιο μεγάλο «χώσιμο» το τρώμε όταν κάνουμε τους εργάτες του διοικητή και του Υπουργείου Άμυνας. Στον στρατόπεδο αυτό φτιάχναμε τα σπιτάκια των αξιωματικών λες και ήμαστε οικοδόμοι. Κατά την διάρκεια της «εργασίας» είχαμε από πάνω μας τους ΕΠ.ΟΠ. να μας παρατηρούν χωρίς να κάνουν ούτε το παραμικρό για να μας βοηθήσουν. Παρά μόνο να μας υπενθυμίζουν ότι αν δεν τελειώσουμε την δουλειά δεν πρόκειται να φάμε μεσημεριανό ή να βγούμε εξοδούχοι (όπως και γινόταν). Το πιο ακραίο απ’ όλα αυτά ήταν όταν πριν από λίγους μήνες γίναμε τσάμπα εργάτες–οικοδόμοι για τις δημόσιες σχέσεις του Στρατού! Σε ένα απίστευτο αλισβερίσι μεταξύ μονάδας και οικονομικού παράγοντα του νησιού! Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ: ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΣΑΚΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ Η συμφωνία μεταξύ του Στρατού και του εργολάβου, έναν ντόπιο παράγοντα του νησιού, προέβλεπε να συμβάλλουμε εμείς να κάνει ο Εργολάβος κάποια έργα στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, με αντάλλαγμα να προμηθευτεί ο διοικητής σακιά τσιμέντο για να οχυρώσει τα πολυβολεία. Που φυσικά φόρτωσαν και ξεφόρτωσαν οι φαντάροι, ενώ μας μετέφεραν όλους μαζί, φαντάρους-εργάτες και υλικά, φορτωμένους ανάκατα στην καναδέζα! Με τους γνωστούς όρους ασφαλείας, που μόνο ο Στρατός εξασφαλίζει! Αυτό, τι δουλειά έχει με την αποστολή του στρατού; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους όρκους που δώσαμε να υπηρετούμε την άμυνα της χώρας και να υπερασπίζουμε τους νόμους και το Σύνταγμα; 
 
 
Ποιος νόμος και ποιο Σύνταγμα τα προβλέπει όλα αυτά; Γιατί εξανάγκαζαν τους στρατιώτες να εργάζονται δωρεάν, πραγματικά ως σκλάβοι, χωρίς να μας δίνουν ούτε νερό και με άθλιες συνθήκες. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι στρατιώτες που είχαν αναλάβει αυτά τα έργα πολλές φορές τα έκαναν χωρίς την συνοδεία ανώτερου και αναγκάζονταν να υπακούνε τον εργολάβο σαν να ήταν ανώτερός τους. Το αφεντικό τους!  
 Την ίδια στιγμή, οι στρατιώτες,είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε το πρόγευμά μας αφού κάθε φορά που το πρόγευμα ήταν κάτι σφολιατοειδές ο διοικητής δεν μας το έδινε δωρεάν όπως είναι υποχρεωμένος αλλά το πούλαγε στο ΚΨΜ έναντι 1€. Αυτή η κατάσταση είναι γεγονός στο στρατόπεδο από πριν έρθουμε. Για αυτό και δεν μένει κανείς εκεί, αλλά όλοι οι στρατιώτες περιμένουν πως και πως την μετάθεσή τους, για να γλιτώσουν από το κάτεργο που μπλέξαμε. Βέβαια η διοίκηση έχει προβλέψει και για αυτό αφού συνεχώς καθυστερούν οι μεταθέσεις «με ανεξήγητο τρόπο πάντα», ώστε να υπάρχει στο στρατόπεδο ο αναγκαίος αριθμός για να βγαίνουν οι υπηρεσίες. Και να υπάρχουν φαντάροι εργάτες! Κανονικά έπρεπε να καταγγείλουμε αυτή την κατάσταση όσο είμαστε ακόμα στην μονάδα. Το κλίμα τρομοκρατίας που υπήρχε όμως από ένα στρατόπεδο που ακούει πιο πολύ τους παράγοντες του νησιού από τους στρατιώτες δεν ήταν και το καλύτερο. Ελπίζουμε τουλάχιστον τα παιδιά που θα είναι τώρα εκεί να σταματήσουν να ζουν αυτό που ζούσαμε εμείς. Θέλουμε, να ρωτήσουμε τον Υπουργό Πάνο Καμμένο και τον ΑΓΕΣ Τελλίδη, δεν τα γνώριζαν όλα αυτά; Γιατί στην ομιλία του Υπουργού άλλα διαβάσαμε! Ή μήπως αυτή την συνεργασία εννοούσε; Τέλος, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Άμυνας έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εκμετάλλευση και την καταπίεση των φαντάρων. Για να διεκδικήσουν τις ψήφους των στρατιωτικών και να τους χειραγωγήσουν θα τους κάνουν διάφορα δωράκια, όπως αυτά που εγκαινίασε πρόσφατα ο Πάνος Καμμένος στο Καστελόριζο. Όλα αυτά όμως έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση την εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων. Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προχωρά την στρατικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, άλλοτε με τη ΜΟΜΑ, άλλοτε με την χρήση του Στρατού στο Προσφυγικό ζήτημα, πάντα στην πλάτη των στρατιωτών. Εμείς καλούμε τους φαντάρους να Αντισταθούν. Να Αρνηθούν να προσφέρουν κάθε παρόμοια υπηρεσία. Πρέπει όμως τώρα να παρέμβουν τα κοινωνικά κινήματα. Τα Σωματεία-Ομοσπονδία των Οικοδόμων, οι Μισθωτοί Μηχανικοί και οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να πάρουν θέση, να υπερασπιστούν τους φαντάρους, να συμβάλουν σε ένα κίνημα Μέσα και 
 Έξω από τον Στρατό, για τα κοινά μας δικαιώματα.            

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ουσιαστικά οι φαντάροι αναφέρονται στα έργα και τις ημέρες της προηγούμενης διοίκησης της μονάδας.

Η κυβέρνηση Τσίπρα- Προσέλαβαν μουσική επιμελήτρια για τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ - 3.900 ευρώ για να αλλάζει μουσική

Είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ η μουσική επιμελήτρια του ΟΑΣΑ

Απίστευτο το ελληνικό Δημόσιο - Προσέλαβαν μουσική επιμελήτρια για τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ - 3.900 ευρώ για να αλλάζει μουσική


- Σύμφωνα με τις καταγγελίες συνδικαλιστών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν έχουν καν ηχητική εγκατάσταση για να παίζουν μουσική
 
- Η σύμβαση της συγκεκριμένης υπαλλήλου είναι από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τέλος του χρόνου
 
- Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν πως η υπάλληλος θα πρέπει να επιλέγει κλασικό ή έντεχνο ρεπερτόριο
 
- Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι δημοτική σύμβουλος και διοργανώτρια εκδηλώσεων σε ομιλίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ
 

Σε μία αδιανόητη καταγγελία προχώρησαν οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ, καθώς υποστηρίζουν πως ο Οργανισμός προχώρησε στην πρόσληψη μουσικής επιμελήτριας, η οποία θα έχει ως μοναδική της αρμοδιότητα να επιλέγει τη μουσική που θα ακούν οι επιβάτες μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος θα επιλέγει τα cd με τη μουσική που θα ακούγεται μέσα στα λεωφορεία.
Σύμφωνα με την απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου η ειδική συνεργάτιδα θα συντονίζει και θα παρακολουθεί για την επιλογή μουσικής από το κλασικό και το έντεχνο ρεπερτόριο για το Μετρό και τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Η σύμβαση της υπαλλήλου προβλέπει πως το συνολικό κόστος για τις υπηρεσίες της ανέρχεται στο ποσό των 3.900 ευρώ και η διάρκεια του έργου ορίζεται από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2016. Για τρεις μήνες δηλαδή η συγκεκριμένη υπάλληλος θα λάβει 3.900 ευρώ, άρα 1.300 ευρώ μηνιαίο μισθό.

Όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν υπάρχει η δυνατότητα να εγκατασταθεί ηχητική εγκατάσταση και άρα δεν μπορεί να ακούγεται μουσική.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των συνδικαλιστών, η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι βασικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοτική σύμβουλος και διοργανώτρια εκδηλώσεων με ομιλητές πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.






Με πληροφορία απο το newsait.gr

Η Ελλάδα (του Τσιπρογενοκτόνου) συνυπέγραψε κείμενο που κατηγορεί την Ρωσία για εγκλήματα πολέμου στην Συρία!


 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η Ελλάδα συνυπέγραψε κείμενο που κατηγορεί την Ρωσία για εγκλήατα πολέμου στην Συρία εξυπηρετώντας μαζί με όλους τους Ευρωπαίους τα συμφέροντα των Αμερικανών οι οποίοι έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για ότι συμβαίνει επί σειρά ετών στην πολύπαθη χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε σήμερα τις αεροπορικές επιδρομές της συριακής και της ρωσικής Αεροπορίας στον ανατολικό τομέα του Χαλεπιού όπου μάχονται πάνω από 10.000 ισλαμιστές.
«Από το ξεκίνημα της επιθετικής εκστρατείας που εξαπέλυσε το καθεστώς και οι σύμμαχοι του, ειδικά η Ρωσία, η ένταση και η κλίμακα των αεροπορικών βομβαρδισμών του ανατολικού Χαλεπιού είναι ξεκάθαρα δυσανάλογη», ανέφερε η ανακοίνωση των κυβερνήσεων των 28 κρατών-μελών.
«Η εσκεμμένη στοχοθέτηση νοσοκομείων, ιατρικού προσωπικού, σχολείων και υποδομών ζωτικής σημασίας, καθώς και η χρήση βομβών-βαρελιών, βομβών διασποράς και χημικών όπλων… ενδεχομένως να συνιστούν εγκλήματα πολέμου», ανέφεραν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, στην ανακοίνωση που κατέληξαν στο Λουξεμβούργο και την οποία υπογράψαμε και εμείς οι «παραδοσιακοί κα μακροχρόνιοι φίλοι» των ομόδοξων Ρώσων.

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ : Ωραία που...αγκαλιάζετε ωρέ Ραχήλο ...Ζωή ....που δίνεται στον αγκαλιαζόμενο !!




enstaseis-raxil-gia-upopsifiotita-paulopoulou.w_hr

Πρόεδρος ΟΑΕΕ: «Οποιος δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές να πάει στη Βουλγαρία»


ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ
Μιλώντας στην «Κ» ο κ. Τσακίρης επισημαίνει ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Την έντονη αντίδραση των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) προκάλεσε η προκλητική παραδοχή του διοικητή του Ταμείου Δημήτρη Τσακίρη ότι όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του κι ας πάει στη Βουλγαρία... Σε ένα έντονα εκρηκτικό περιβάλλον, κυρίως λόγω των ανυπέρβλητων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, ο διοικητής του Οργανισμού βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Φλώρινα και στη Βέροια, προκειμένου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, με αιχμή την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών, στο 20% του φορολογητέου εισοδήματος. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και μικροεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες πόλεις, υπήρξαν και στιγμές έντασης, απόρροια της κατάστασης που επικρατεί.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι εκπρόσωποι του Οργανισμού άκουσαν από τους τοπικούς φορείς ότι για παράδειγμα το 40% των μελών του Επιμελητηρίου Φλώρινας έχει βάλει ήδη λουκέτο και όσα μέλη παραμένουν ενεργά, αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, ασφαλιστικές και φορολογικές. Οι επιχειρηματίες στις τοποθετήσεις - ερωτήσεις τους επισήμαναν ότι καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια να μείνουν «ζωντανοί». Σε ερώτηση μάλιστα κάποιου ασφαλισμένου πώς από την 1η Ιανουαρίου με τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλά και φορολογικές αλλαγές οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος, ο διοικητής του ΟΑΕΕ φέρεται να είπε, εάν το θεωρούν πατριωτικό, ας πάνε στη Βουλγαρία. Δήλωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς η προφανής αδυναμία της διοίκησης του Οργανισμού να δώσει λύσεις στην ασφυκτική πραγματικότητα, όπως τη βιώνουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, είχε δημιουργήσει εξαρχής ένα έντονο κλίμα.

Μιλώντας στην «Κ» ο κ. Τσακίρης επισημαίνει ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε, καθώς αυτό που είχε ως στόχο να καταδείξει είναι ότι η ικμάδα, η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

Κατά τις δύο ημερίδες μάλιστα, τόσο ο διοικητής όσο και ο υποδιοικητής Δημήτρης Χριστοφορίδης επεσήμαναν ότι σήμερα οι εισφορές μετά βίας καλύπτουν το 50% των αναγκών για συντάξεις, ότι η εισφοροδιαφυγή είναι μια μάστιγα που θα πρέπει να αποβάλουν και από τον χώρο των μικρομεσαίων, ότι τα 11 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων εισφορών δεν δημιουργήθηκαν στον ΟΑΕΕ κατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης καθώς και ότι ενώ το 2008 σε σύνολο 850.000 ασφαλισμένων η εισφοροδιαφυγή αφορούσε το 29% των ενεργών, σήμερα σε σύνολο 710.000 ασφαλισμένων, αφορά το 43% των ενεργών.
 
Έντυπη : Καθημερινή