01 Απριλίου 2018

Εισβολή ληστών με πυροβολισμούς σε σπίτι στην Κηφισιά



Άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι του θύματος την ώρα που κοιμόταν με την οικογένειά του




02/04/2018
Εισβολή ληστών με πυροβολισμούς σε σπίτι στην Κηφισιά



Ληστεία με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε σπίτι οικογένειας στην Κηφισιά.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του θύματος τα χαράματα της Δευτέρας, την ώρα που κοιμόταν με την οικογένειά του.

Ακολούθησε συμπλοκή με τους ληστές, οι οποίοι πυροβόλησαν δύο φορές τον ιδιοκτήτη και έχει μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Την ώρα εκείνη μέσα στο σπίτι φαίνεται ότι βρισκόταν η γυναίκα και τα παιδιά του.



newsdeast.gr







" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα



Η Αρμενία τραγουδά στην Τουρκία: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά…» – Βίντεο

.



Στο πλευρό της Ελλάδας η Αρμενία. Αφωνα έμειναν τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας όταν Αρμένιοι Ευέλπιδες τραγούδησαν στρατιωτικά εμβατήρια στα ελληνικά και ειδικά «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά (τραβά, τραβά) και ξανά προς τη δόξα τραβά».
Νωρίτερα η  μπάντα του στρατού της Αρμενίας  υποδέχτηκε την ελληνική αντιπροσωπεία  με τον …Ζορμπά.
Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει τέτοια θερμή υποδοχή. Σε μια χρονική περίοδο που οι σχέσεις τόσο της Αρμενίας όσο και της Ελλάδας έχουν χτυπήσει βαρομετρικό χαμηλό με την Τουρκία, το Γερεβάν επέλεξε να στείλει και αυτό με τη σειρά του μήνυμα στον κοινό εχθρό.
Είναι λυπηρό, που οι διαχρονικές ηγεσίες της Ελλάδας απαξίωσαν και δεν ανέπτυξαν σχέσεις με τους μεγάλους εχθρούς της Τουρκίας.
Αλλωστε τι θα ήταν μια Τουρκία χωρίς Αεροπορία και Ναυτικό…;
Μόνοι τους παραδέχτηκαν σήμερα ότι αν η Ρωσία δεν είχε επιτρέψει την πτήση τουρκικών μαχητικών, το Αφρίν δεν θα είχε καταληφθεί ποτέ.

Ολοι περιμένουν ήττα της Τουρκίας σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση για να «σκυλέψουν» το πτώμα της…
Δείτε τα Βίντεο

Αμέριστη συμπαράσταση βρήκε η Ελλάδα από τους παλαιούς Φίλους» τους Αρμένιους οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εμάς με τους «Τούρκους», Αζέρους που εποφθαλμιούν τα εδάφη του Ναγκόρνο/Καραμπάχ και ευρίσκονται συνεχώς σε εμπόλεμη κατάσταση.     
«Η Αρμενία υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας για την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στο τουρκικό έδαφος λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στις 2 Μαρτίου και επιβαρύνονται εκτός όλων των άλλων  και με την κατηγορία της κατασκοπείας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας Βιγκεν Σαρτζσιάν σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο παρουσία του Έλληνα ΥΠΑΜ κ.Π.Καμένου.
«Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μια επίδειξη καλής θέλησης και αμοιβαίου σεβασμού μαζί με την  δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας ανάμεσα στις δύο πλευρές σε όλους τους τύπους σχέσεων. Υποστηρίζουμε την ελληνική πλευρά όμως σε αυτό το θέμα», αναφέρει στο ARMENPRESS ο Αρμένιος υπουργός.
Ο Vigen Sargsyan ενημέρωσε επίσης ότι συζήτησε με τoν Έλληνα ομόλογο του θέματα σχετικά με τις σχέσεις με την Τουρκία. «Αμφισβήτησαν αδιαμφισβήτητα την πολιτική της χώρας αυτής να μιλάει στη γλώσσα των προϋποθέσεων ή των απειλών. Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσα τον συνάδελφό μου κ.Καμένο για τους λόγους τερματισμού της διαδικασίας επικύρωσης των αρμενικοτουρκικών πρωτοκόλλων που υπογράφηκαν το 2009 », τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας.
Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδος και της Αρμενίας έχουν υπογράψει συμφωνία που αφορά την αμυντική  συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, κάτι που αποτελεί γενικώς πολύ  καλό νέο  ειδικά αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.
Η Ελλάδα όπως και η Αρμενία ανήκουν ταυτόχρονα  θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, σε αυτό που ονομάζουμε «ορθόδοξο άξονα» ο οποίος τέμνει τα τουρκικά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή .
Οι δύο χώρες διατηρούν σχέσεις με την ρωσική ομοσπονδία και με την Σερβία .
Η υλοποίηση αυτού του άξονα πάνω στον οποίο θα προστεθούν και άλλες χώρες , θα γίνει πραγματικότητα σε εύλογο χρονικό διάστημα , από τα ίδια τα γεγονότα τα οποία θα λάβουν  χώρα.
Είναι σημαντικό στις δύσκολες «ώρες»  που μας περιμένουν στο Αιγαίο, να έχουμε  κοντά μας  «φίλους» με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια θρησκεία , πολιτισμό και αξίες . 
Ο νοών…νοείτω.
Στις φωτογραφίες ο ΥΕΘΑ, Π.Καμμένος,με Αρμένιους στρατιωτικούς που σπούδασαν στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Τους προσκάλεσε στην Ελλάδα ενόψει των εορτασμών για τα 190 χρόνια από την ίδρυση της ΣΣΕ.


















Απο: pentapostagma.gr






" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα




Ερντογάν για Ελληνες στρατιωτικούς: – Αλλα μου είπε ο Τσίπρας- με εξαπάτησε

 Φόρεσε στολή παραλλαγής και συμψήφισε τους "8" με τους δύο στρατιωτικούς 
Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για τους Ελληνες στρατιωτικούς από την Αντιόχεια όπου
βρέθηκε.


Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν.
Διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο.
Τότε ο Τσίπρας μου είχε πει πει ότι θα κανονίσω την υπόθεση.
Πέρασαν μήνες και χρόνια και ακόμη να το κανονίσει. Και τώρα ψάχνουν να τους προστατεύσουν.
Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα.
Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση.
Μας είπαν είστε μεγάλο κράτος, δώστε το σε εμάς.
Αυτή η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη.
Οτι αποφασίσει η δικαιοσύνη. Σταματήστε.
Δηλαδή η δικαιοσύνη υπάρχει και η δική μας δεν υπάρχει.
Για αυτούς τους τρομοκράτες (σ.σ. Τούρκους αξιωματικούς) δεν κάνατε τίποτα.
Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα, αλλά για την υπόθεση αυτή όλοι μπήκατε στην σειρά».

Ουσιαστικά ο Τούρκος πρόεδρος συνδέει την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών με τους Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα και η συγκεκριμένη εξέλιξη μόνο ευνοϊκή δεν είναι για την μάχη που δίνουν οι Ελληνες στρατιωτικοί για να αφεθούν ελεύθεροι.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε με στολή παραλλαγής και επιθεώρησε τα τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα με την Συρία.

Δείτε βίντεο στο: http://www.epilekta.com  ΕΔΩ




" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα





Τι συμβαίνει στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας και “φεύγουν” οι κάτοικοί της;

Εκτακτη Ειδηση

ΣΟΚ από τον θάνατο του 52χρονου Στέλιου Σκλαβενίτη της γνωστής αλυσίδας

Κάτι συμβαίνει με την ατμόσφαιρα της χώρας ή με τους εμβολιασμούς! Δεν εξηγείται διαφορετικά η ευκολία με την οποία “φεύγουν” για την άλλη ζωή οι κάτοικοι της Ελλάδας. Δεν εξηγούνται τόσοι θάνατοι, τόσοι καρκίνοι, τόσα εμφράγματα. Κάτι άλλο συμβαίνει. Η εισαγωγή που διαβάσατε με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο ενός ανθρώπου που ήταν μια χαρά στην υγεία του: Toυ Στέλιου Σκλαβενίτη της γωστής οικογένειας τροφίμων ο οποίος έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή το πρωί της Κυριακής

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης, ένα από τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος Στέλιος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Την περασμένη εβδομάδα διαγνώστηκε με γρίπη και από την περασμένη Πέμπτη νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης μαζί με τα αδέλφια του, Μαρία και Γεράσιμο, βρισκόταν στη διοίκηση του ομίλου και σήκωσαν το βάρος της συγχώνευσης με τον Μαρινόπουλο.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.
 
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη Σκλαβενίτη (1924-1993), Σπύρο Σκλαβενίτη (1927-2006) και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο (1920-1999), αρχικά ως Χονδρέμπορος. Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας (ως ΤΗΛΕΞΥΠ) και στα τέλη του 2013 η εταιρεία διέθετε 96 καταστήματα. Το 2007 αγόρασε μεμονωμένα καταστήματα αλυσίδων όπως 18 της αλυσίδας ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και το 2010, η επιχείρηση εξαγόρασε 8 καταστήματα από την αλυσίδα Ατλάντικ. Το 2013, η επιχείρηση εξαγόρασε τέσσερα καταστήματα από την εταιρεία ΔΟΥΚΑ, πέντε από το Μπαλάσκα και συμφώνησε να αποκτήσει 9 από την αλυσίδα Extra

Πρώτα ώστε να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην Αττική.
Τον Νοέμβριο του 2014, η επιχείρηση εξαγόρασε το 100% των μετοχών της Makro Cash & Carry Hellas Ελλάδος, η οποία λειτουργούσε 9 καταστήματα χονδρικής, 2 στην Αθήνα, 2 στη Θεσσαλονίκη, από 1 σε Βόλο, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη και Πάτρα, απασχολώντας 1.073 εργαζομένους. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, η επιχείρηση εισήλθε στην αγορά της Κρήτης, εξαγοράζοντας από τη Βερόπουλος, το 60% του συνόλου των μετοχών της αλυσίδας Χαλκιαδάκης, η οποία διέθετε 38 καταστήματα, 27 στον νομό Ηρακλείου, 7 στον νομό Λασιθίου, 3 στον νομό Χανίων και 1 στον νομό Ρεθύμνου, απασχολώντας 940 εργαζομένους.
Στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 και μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ανακοινώθηκε η εξαγορά του ομίλου Μαρινόπουλος από τον όμιλο Σκλαβενίτη. Η εξαγορά εγκρίθηκε από δικαστική απόφαση στις 16 Ιανουαρίου 2017 και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 26 του ίδιου μήνα.
Την 1η Μαρτίου 2017, ο όμιλος Μαρινόπουλος έκλεισε, και το μεγαλύτερο μέρος του συγχωνεύτηκε στη νεοσυσταθείσα εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη ΑΕ, θυγατρική του ομίλου Σκλαβενίτη στην οποία εντάχθηκαν όλα τα καταστήματα Carrefour Express και Carrefour Μαρινόπουλος.
Ο όμιλος Σκλαβενίτη, μετά την εξαγορά της “Μαρινόπουλος”, αριθμεί 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.



kourdistoportokali.gr

Πέθανε ξαφνικά ο Στέλιος Σκλαβενίτης σε ηλικία 52 ετών

Έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή το πρωί της Κυριακής ο Στέλιος Σκλαβενίτης, ένα από τα τέσσερα αδέλφια που βρίσκονται στο «τιμόνι» της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος Στέλιος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.
Την περασμένη εβδομάδα διαγνώστηκε με γρίπη και από την περασμένη Πέμπτη νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.
Ο Στέλιος Σκλαβενίτης μαζί με τα αδέλφια του Μαρία και Γεράσιμο, βρισκόταν στη διοίκηση του ομίλου και σήκωσαν το βάρος της συγχώνευσης με τον Μαρινόπουλο.

Η αυτοκρατορία που χτίσθηκε βήμα – βήμα

Η Σκλαβενίτης, είναι αμιγώς ελληνική επιχείρηση με παράδοση 130 ετών και με άψογη σχέση με τους εργαζόμενους. Η επιχείρηση λειτουργεί με όρους κερδοφορίας, αρνείται να πωληθεί σε ξένους, κρατά χαμηλούς τόνους, δεν λειτουργεί τις Κυριακές και δεν διαθέτει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Η οικογένεια Σκλαβενίτη μάλιστα έχει πολλές φορές βοηθήσει τους συντοπίτες της, τους Λευκαδίτες.
Πώς όμως ξεκίνησαν όλα; Ας πάμε πίσω στη Λευκάδα του μεσοπολέμου. Εκεί, ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης δημιούργησε μία επιτυχημένη εταιρεία εισαγωγών ξυλείας και εξαγωγών κρασιών. Το 1924 κι ενώ οι επιχειρήσεις συνεχώς πάνε καλύτερα, γεννιέται ο πρώτος γιος, ο Γιάννης. Τρία χρόνια αργότερα ακολουθεί ο δευτερότοκος Σπύρος και λίγο αργότερα ο Νάσος. Νωρίτερα η οικογένεια είχε αποκτήσει τη Θεοδώρα Σκλαβενίτη, η οποία ως γυναίκα μεγαλωμένη σε σαφώς συντηρητικό περιβάλλον δεν ενεργοποιήθηκε στις επιχειρήσεις.
Όμως το 1936 η οικογένεια καταστρέφεται οικονομικά, μετά από ένα ατύχημα σε μεγάλη παρτίδα εμπορευμάτων που προοριζόταν για το εξωτερικό. Μπορεί οι οφειλέτες να είχαν εισπράξει όλα (!) τα χρωστούμενα, τα ήθη όμως της εποχής δεν συγχωρούσαν εύκολα τις αποτυχίες. Έτσι, με την ανάγκη για νέο ξεκίνημα, ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης φεύγει για στην Αθήνα. Με τον πόλεμο και την κατοχή η οικογένεια περνά πάρα πολύ δύσκολα και το 1942 πεθαίνουν μέσα στην ανέχεια και οι δύο γονείς. Ο δεκαοχτάχρονος τότε Γιάννης, σε ρόλο προστάτη αναλαμβάνει να συντηρήσει τους πάντες. Για να μπορέσει να ζήσει, κρατά λογιστικά βιβλία σε μία βιοτεχνία οικιακής σκευής, ενώ ο μικρότερος αδελφός του Σπύρος δούλευε σε εργοστάσιο σαπωνοποιίας και στον Ερυθρό Σταυρό ως φύλακας.
Σύμφωνα με φήμες, στη διάρκεια της κατοχής και λίγο αργότερα είχαν επιδείξει πολεμική δράση σε ομάδα «κρούσης» που έδρασε στην περιοχή των Πετραλώνων. Αυτά δεν έχουν ποτέ επιβεβαιωθεί δημοσίως και παραμένει ως ένα από τα πολλά μυστικά της πάντα σιωπηρής οικογένειας.
Έτσι, το επιχειρηματικό δαιμόνιο των δύο αδελφών, φάνηκε από τα μέσα της δεκαετίας του ’40. Τότε άρχισαν ξεκίνησαν να διαθέτουν προϊόντα, όπως κεχρί, κανναβούρι και είδη πρώτης ανάγκης στην Κεντρική Αγορά Αθηνών. Ο τρίτος αδελφός, ο Νάσος, δεν ασχολήθηκε με το εμπόριο, αλλά επέλεξε να ακολουθήσει καριέρα στρατιωτικού (και αυτός όμως, λίγο μετά την πτώση της Χούντας, μεταπήδησε στην οικογενειακή επιχείρηση).
Σιγά-σιγά τα αδέλφια στρέφονται στο εμπόριο ειδών μπακαλικής και μπαχαρικών μέχρι το 1950, όταν γνωρίζουν τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο, τον άνθρωπο που στη συνέχεια έγινε ο επιχειρηματικός τους συνεργάτης. Μικρασιάτης στην καταγωγή ο Μιλτιάδης Παπαδόπουλος, το 1924 πήγε στην Αθήνα από την Καισαρεία, μαζί με την αδελφή του, ορφανός από γονείς. Δούλευε ως μικροπωλητής ζώντας φτωχικά ως πρόσφυγας στη Νίκαια και στον Ταύρο.
Το 1954 είναι χρονιά σταθμός: οι τρεις φίλοι και συνεργάτες δημιουργούν τη «Σκλαβενίτης & Σία» με έδρα στα Πετράλωνα. Αντικείμενο της εταιρίας, η χονδρική πώληση τροφίμων. Οι δουλειές πηγαίνουν συνεχώς καλά και ιδρύουν μία νέα και πρωτοποριακή παγκοσμίως εταιρία: την ΤΗΛΕΞΥΠ. Ήταν το πρώτο delivery της Ελλάδας και ίσως από τα πρώτα του κόσμου, καθώς εξυπηρετούσε τους πελάτες της κατόπιν τηλεφωνικής τους παραγγελίας.

Ο …«μπακαλόγατος» του Περιστερίου

Η εταιρεία αυτή προσέφερε πολύ χαμηλές τιμές και σύντομα έγινε πολύ γνωστή σε όλη την Αττική. Πλέον, ο δρόμος άνοιξε και για μαγαζιά. Το 1969 ανοίγουν το πρώτο κατάστημα σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι (εκεί όπου σήμερα βρίσκονται οι κύριες εγκαταστάσεις τους, στην οδό Κηφισού 80). Είναι οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται σε μεγάλη κλίμακα την ανάγκη για φθηνές αγορές από τα φτωχότερα στρώματα. Έτσι, επιλέγουν να επεκταθούν σε περιοχές που μέχρι τότε κυριαρχούσε ο… «μπακαλόγατος». Ακολουθεί ο Πειραιάς, το Μοσχάτο και άλλες φτωχές περιοχές, με πληθυσμό όμως που σιγά-σιγά αποκτά αγοραστική δύναμη.
Δέκα χρόνια μετά, το 1979, η αλυσίδα Σκλαβενίτης και η ΤΥΛΕΞΥΠ συγχωνεύονται στην «Ι & Σ. Σκλαβενίτη Α.Ε.Ε.».
Το αχώριστο δίδυμο των αδελφών Γιάννη και Σπύρου Σκλαβενίτη, δυστυχώς το 1993 χωρίστηκε από το θάνατο του πρώτου. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 πέθα
νε και ο Μιλτιάδης Παπαδόπουλος, ενώ ο Σπύρος έφυγε από τη ζωή το 2006.
Την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή ο Στέλιος.
 
elefterostypos
reportplus.gr