20 Νοεμβρίου 2021

Από πότε οι ιδιώτες έχουν Κρατική αρμοδιότητα ; από τότε που μπήκε η υγειονομική κυβερνητική χούντα Μητσοτάκη ΝΔ ;

 


του Μανώλη Μάνου


Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 71179/2021 - ΦΕΚ 5277/Β/12-11-2021 σελιδες124
δεν γίνεται αναφορά για επίδειξη ταυτότητας και και ηλεκτρονικής Σάρωσης σε μη Εξουσιοδοτημένα Αρμόδια όργανα . 
 
 Και αυτό για τον απλό λόγο ο,τι θα ήταν παράνομη και θα έβγαζε "μάτια" εισαγγελέων, οι οποίοι έτσι και αλλιώς αδρανούν. 

Από πότε οι ιδιώτες έχουν Κρατική αρμοδιότητα;
 
 Επίδειξη ταυτότητας μόνον σε υπηρεσίες έχουμε υποχρέωση και για συγκεκριμένους λόγους, όπως στην αστυνομία, δικαστήρια ,κτηματολογικά γραφεία, υποθηκοφυλακεία,και γενικά δημόσιες και  μόνο υπηρεσίες. 
 
Γιατί δεν τηρείται το προσωπικό ιατρικό απόρρητο στα καταστήματα ;

Οι ιδιώτες με ηθικό αυτουργό την κυβέρνηση του υπολοίπου μετά την αποχή από τις τελευταίες εκλογές του μισού Ελληνικού λαού, διαπράττουν σειρά από αδικήματα. 
 
Ασκούν παράνομο έλεγχο ταυτότητας και άλλων προσωπικών δεδομένων. Μόνο η αστυνομία έχει αυτό τα δικαίωμα. Και το κάνουν υπάλληλοι των επιχειρηματιών συχνά εξαναγκαζόμενοι από αυτούς ποικιλοτρόπως,  ((μπορούμε να κάνουμε ρεπορτάζ ειδικό για τους υπαλλήλους αυτούς ) οι οποίοι μπορεί να είναι και τετράωρης απασχόλησης και εργάζονται και 6ώρα  ενώ αμείβονται για το επίσημο 4ώρο..
 
Ο αστυνομικός ατομικά φέρει ευθύνη, όταν ζητά από τον επιχειρηματία να ασκεί έλεγχο στους πολίτες, οι οποίοι πολίτες έχουν δικαίωμα να καταθέτουν μηνύσεις και αγωγές για εκτός των άλλων αδικημάτων που περιγράφονται στο ρεπορτάζ, και για άσκηση ψυχολογικής βίας.

Από ότι φαίνεται  η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι ανύπαρκτη ενώ και η δικαιοσύνη δεν φαίνεται να συγκινείται από όσα γίνονται.
 
 
Κάνε την καταγγελία σου  fyllokaiftero@gmail.com

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα σας !

 


Χορηγοί 









 

   

 




 
 
 

Τουρκική φρεγάτα στην Κρήτη προειδοποιεί το ερευνητικό NAUTICAL GEO «να μην κάνει έρευνες στην τουρκική ΑΟΖ»


Τουρκική φρεγάτα στην Κρήτη προειδοποιεί το ερευνητικό NAUTICAL GEO «να μην κάνει έρευνες στην τουρκική ΑΟΖ»

Τουρκική φρεγάτα κλάσης «G» (μία πηγή του Λιμενικού αναφέρει ότι πρόκειται για ΜΕΚΟ 200Τ) έχει αναπτυχθεί απέναντι από το μισθωμένο από την Ελλάδα, με σημαία Μάλτας ερευνητικό πλοίο NAUTICAL GEO, το οποίο κινείται σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά από την Κρήτη στην Σητεία, στη θέση 35° 15' 49,4" N, 026° 20' 45,0" E και προειδοποίησε ότι το σκάφος «Θα εμποδιστεί αν επιχειρήσει να εκτελέσει παράνομη έρευνα εντός της τουρκικής δικαιοδοσίας».

Συγκεκριμένα το σήμα αναφέρει ότι «Μπαίνετε στην τουρκική υφαλοκρηπίδα χωρίς κανένα συντονισμό με την Τουρκία και χωρίς άδεια. Αφήστε αμέσως την περιοχή για να μην υπάρξει αρνητική εξέλιξη»!

Το σκάφος αναχώρησε από την Κύπρο στις 11 Νοεμβρίου, παρακολουθούμενο από το τουρκικό Ναυτικό, το οποίο αρχικά δεν επέτρεψε να εκτελεστεί έρευνα πέραν τον 6 ναυτικών μιλίων (υποτίθεται ότι θα έκανε έρευνα για τον αγωγό EastMed) του οποίου η τύχη αγνοείται. 

Ως «τουρκική ΑΟΖ» προσδιορίζεται από την Άγκυρα η θαλάσσια έκταση πέραν των 6 ναυτικών μιλίων που ορίζει το τουρκολιβυκό Μνημόνιο, από τις ανατολικές, βορειοανατολικές και νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης, της Καρπάθου και της Ρόδου! 

Η τουρκική  φρεγάτα βρίσκεται στα ανατολικά του κόλπου της Σητείας και παρακολουθεί το NAUTICAL GEO. Το τελευταίο στην κάτωθι φωτό είναι η κουκίδα με τους ομόκεντρους κύκλους.

Ο άνεμος σε αυτή την περιοχή επνέει από βορειοδυτική κατεύθυνση με ένταση 6 μποφόρ και η τουρκική φρεγάτα εξέπεμψε σήμα όταν το NAUTICAL GEO πλησίασε τον «όριο» (εκεί κατάντησε η Ελλάδα: Να έχει όριο γραμμή τα 6 ναυτικά μίλια από την ακτή της Κρήτης) της τουρκικής ΑΟΖ (ή υφαλοκρηπίδας; Μάλλον οι λέξεις έχουν χάσει πια την σημασία τους).

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr στην περιοχή πλέει και ένα δεύτερο τουρκικό πλοίο (επίσης φρεγάτα) μεταξύ Ρόδου και Κρήτης, ενώ δύο ΤΠΚ κινούνται γύρω από τα σκάφη, καθώς και δύο ΑΦΝΣ ένα ATR-72 κι ένα CN-235.

Ελληνικά πλοία και αεροσκάφη δεν υπάρχουν στην περιοχή, αλλά πηγή του ΓΕΕΘΑ διαβεβαιώνει ότι τόσο το ερευνητικό όσο και τα τουρκικά πλοία παρακολουθούνται από αεροσκάφος ΑΣΕΠΕ ΕΜΡ-145 Erieye, ενώ «Ο χρόνος άφιξης μαχητικών αεροσκαφών από το προωθημένο αεροδρόμιο στο Τυμπάκι είναι ελάχιστα λεπτά αν χρειαστεί».


 

  Με πληροφορία από το pronews.gr

 

Κάνε την καταγγελία σου  fyllokaiftero@gmail.com

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα σας 


Χορηγοί 









 

   

 




«Ξέρουμε ποιοι είναι» - «Ειδικός» προτείνει η κυβέρνηση να βρει τους ανεμβολίαστους προσωπικά μέσω των ΑΜΚΑ τους

«Ξέρουμε ποιοι είναι» - «Ειδικός» προτείνει η κυβέρνηση να βρει τους ανεμβολίαστους προσωπικά μέσω των ΑΜΚΑ τους

Ξεφεύγουν επικίνδυνα οι «ειδικοί» και κανένας εισαγγελέας δεν φαίνεται να συγκινείται - Τεράστιο το φακέλωμα των ανεμβολίαστων

Σχόλιο Αναλύση: Ποιοί "ειδικοί" ; τον κάθε ξεπεσμένο και ξεχασμένο η χουντική κυβέρνηση τον ανακήρυξε "ειδικό" μόνο από το ύφος τους αντιλαμβάνεται κανείς το ποιόν του.
 
 "Άπρο μουστάκι μαύρο μαλλί" Και ο άλλος με το κέρατο μαλλί;

 Και εκείνος το αποδέχτηκε με το αζημίωτο δαπάνη του Ελληνικού λαού τα πήρε όπως λέει ο λαός μας σε μορφή ερευνών και μελετών (!) κάποιες 200 με 700.000 ευρώ. 
 
Μανώλης Μάνου

Ξεφεύγουν μέρα με την ημέρα οι «ειδικοί» που προτείνουν τα πιο τρομακτικά πράγματος σπρώχνοντας την χώρα στην κατεύθυνση του ολοκληρωτισμού.

Σε αυτή την κατεύθυνση και ο  καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος στη συζήτηση για τον εμβολιασμό των μεγαλύτερων ηλικιών ενέταξε την πρόταση του «ψαρέματός» τους μέσω ΑΜΚΑ.

Συγκεκριμένα είπε: «Μέσω του ΗΔΙΚΑ ξέρουμε τα ΑΜΚΑ αυτών των ανθρώπων, μπορούμε να τους αποταθούμε προσωπικά, χωρίς να θίξουμε τα προσωπικά δεδομένα, να τα προσέξουμε όλα αυτά (σ.σ. εδώ γελάμε!!!), δηλαδή ο γιατρός να πάει να τους βρει κατοίκον να κανονίσει ένα ραντεβού και να πάει να συζητήσει διεξοδικά για τους λόγους που δεν εμβολιάζονται. Η προσωπική σχέση με τον γιατρό είναι αυτή που θα διευκολύνει».

Από ότι φαίνεται  η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι ανύπαρκτη ενώ και η δικαιοσύνη δεν φαίνεται να συγκινείται από όσα ακούγονται καθημερινά από τα κανάλια.


 

 


 

Μετά από "κυνηγητό" ιερέα της Φλώρινας στην Ζάκυνθο έθεσαν σε αναγκαστική αργία 14 ιερείς γιατί δεν ήθελαν να εμβολιαστούν - Εξέγερση των πιστών υπέρ των ιερέων


Ζάκυνθος: Εθεσαν σε αναγκαστική αργία 14 ιερείς γιατί δεν ήθελαν να εμβολιαστούν - Εξέγερση των πιστών υπέρ των ιερέων

Συνολικά 14 ιερείς έθεσε σε αναγκαστική αργία λόγω αντίθεσής τους στον αναγκαστικό εμβολιασμό, ο γνωστός για τις απόψεις του υπέρ του μαζικού εμβολιασμού, Μητσοπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος Δ΄ (κατά κόσμον Δημήτριος Σιφναίος).

Χιλιάδες προκηρύξεις αμέσως κατέκλυσαν το νησί από μεγάλο αριθμό πιστών που στηρίζουν τους 14 ιερείς και στο περιεχόμενό τους κατηγορούν τη Μητρόπολη Ζακύνθου για «απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες», και ότι η συμπεριφορά του ιεράρχη έχει διαταράξει την ψυχική γαλήνη του ποιμνίου.

«Πλέον το ζήτημα είναι αυτοί ή εμείς» αναφέρουν κάποιες προκηρύξεις που καλούν τους πολίτες σε ενεργό αντίδραση στα σατανικά σχέδια της Μητρόπολης και της κυβέρνησης.

Mία από τις προκηρύξεις που καλούν τους πιστούς σε αντίσταση:

Υπενθυμίζεται πως στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε, περιλαμβάνονταν και οι περιορισμοί που προβλέπονται για τους ανεμβολίαστους και την είσοδό τους στις εκκλησίες.

 «Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία»,  είχε πει ο πρωθυπουργός.

 

Με πληροφορία από  το pronews.gr

 

Κάνε την καταγγελία σου  fyllokaiftero@gmail.com

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα σας 


Χορηγοί 









 

   

 




Με ογκώδεις διαδηλώσεις απαντούν οι Αυστριακοί στον νόμο για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων


Με ογκώδεις διαδηλώσεις απαντούν οι Αυστριακοί στον νόμο για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων

Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από το μεσημέρι στο κέντρο της Βιέννης,

διαμαρτυρόμενοι για το lockdown και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από το πατριωτικό κόμμα FPÖ.

Το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην καρδιά της πρωτεύουσας, σε μικρή απόσταση από την καγκελαρία, κρατούσε πανώ με συνθήματα κατά της «δικτατορίας του κορωνοϊού». «Όχι στον διχασμό της κοινωνίας» έγραφε ένα πλακάτ.

Δημοφιλή άρθραpronews.grΑυστρία: Η κοιτίδα του ναζισμού έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που επιβάλλει υποχρεωτική ιατρική επέμβαση σε όλουςΟ δημοσιογράφος Γιώργος Ευγενίδης μολύνθηκε από Covid-19 αν και εμβολιασμένος με μονοδοσικό J&J και «αναμνηστική» δόση!Ολλανδία: Χάος στο Ρότερνταμ σε διαδήλωση κατά των νέων απαγορεύσεων με αφορμή τον Covid-19 - Δύο τραυματίες από πυράΑ.Σκέρτσος: «Δεν θα τεθούν σε αργία τα ανεμβολίαστα στελέχη ΣΑ και ΕΔ - Δεν μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε»!Επιβεβαίωση: Το lockdown για ανεμβολίαστους γίνεται lockdown για όλους - Πρώτα σε Αυστρία, Γερμανία -Ακολουθεί η ΕλλάδαΔρ. Ζελένκο: «Από τα εμβόλια κερδίζουν μόνο οι φαρμακευτικές» - Αποκαλύψεις για την πανδημίαΓκάφα (;) από την Μ.Γκάγκα: «Οι εμβολιασμένοι κολλάνε και αρρωσταίνουν πολύ περισσότερο» (βίντεο)Το Βέλγιο βάζει τα «γυαλιά» στην Ελλάδα: Σε αναστολή εργασίας με αποδοχές όσοι υγειονομικοί δεν θέλουν να εμβολιαστούνΧιλιάδες Αυστραλοί στους δρόμους κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού- Υψώθηκαν και ελληνικές σημαίεςΑυτό είναι το μυστικό του βράχου του Γιβραλτάρ που κανείς δεν ξέρει
READ MORE Αυστρία: Η κοιτίδα του ναζισμού έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που επιβάλλει υποχρεωτική ιατρική επέμβαση σε όλους

Μεταξύ αυτών που έκαναν έκκληση για «αντίσταση» στα μέτρα ήταν και η Καταρίνα Γκίρσερ, η οποία κατάγεται από το Τιρόλο και έκανε ένα ταξίδι έξι ωρών για να διαδηλώσει.

«Δεν είναι φυσιολογικό να μας στερούν τα δικαιώματά μας» είπε η 42χρονη καθηγήτρια, η οποία εδώ και πολλούς μήνες κρατάει τα τέσσερα παιδιά της στο σπίτι. «Η πίεση στο σχολείο είναι τεράστια», σχολίασε, αναφερόμενη στα τεστ PCR που γίνονται κάθε εβδομάδα στις τάξεις. «Η κυβέρνηση θέλει να μας διχάσει, πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι», πρόσθεσε.

Χθες ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ανακοίνωσε την επιβολή νέου lockdown μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Από την Δευτέρα οι Αυστριακοί δεν θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους παρά μόνο για να κάνουν ψώνια, να αθληθούν ή να πάνε στον γιατρό. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά αλλά οι γονείς προτρέπονται να μην μεταφέρουν τα παιδιά τους.

Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις της, η κυβέρνηση θα προωθήσει και ένα νομοσχέδιο για να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των ενηλίκων από την 1η Φεβρουαρίου 2022. Οι παραβάτες θα υπόκεινται σε κυρώσεις.

Ο Σάλενμπεργκ ζήτησε συγγνώμη την Παρασκευή από τους εμβολιασμένους επειδή αναγκάζεται να επιβάλει τέτοιους «ριζικούς» περιορισμούς. Κατηγόρησε επίσης «τις πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται σθεναρά» στον εμβολιασμό, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνιστά «επίθεση εναντίον του συστήματος υγείας».

 


 

  pronews.gr

 

Ψευτοπανδημία- Η απόλυτη παράλιση και επίσημα του κράτους, υπό το κράτος υγειονομικής χούντας με έκτακτα μέτρα από Δευτέρα


Πως θα λειτουργήσουν δημόσιο το οποίο δεν λειτουργεί εδώ και μήνες 

 Και ιδιωτικός ο τομέας υπό καθεστώς τρομοκρατίας προσπαθούσε,  τώρα ο απόλυτος "θάνατος"  εκκλησίες, εστίαση, σχολεία και πανεπιστήμια στα δεσμά του εμβολίου που δεν είναι εμβόλιο αλλά μια ένεση παρενεργειών και θανάτου, σύμφωνα με κορυφαίους επιστήμονες. 

Δείτε προηγούμενο άρθρο

Με στόχο την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού θεσπίζονται έκτακτα μέτρα . Σήμερα δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ η απόφαση με τα «Έκτακτα μέτρα "προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 " στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00».   

Αυστηρά εκβιαστικό  και τρομοκρατικό  είναι το πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους κατά της covid-19

    Το πρώτα μέτρα προστασίας είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός. Τήρηση αποστάσεων ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων (ένα άτομο ανά 2 τ.μ.) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο είτε μικτούς.

 Δημόσιες υπηρεσίες

   Ο αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται με βάση τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων και τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας και η προσέλευση των εργαζομένων πραγματοποιείται σταδιακά, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και τις οδηγίες του αρμόδιου Προϊσταμένου.

    Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Εξαιρούνται από την εφαρμογή του παρόντος σημείου απολύτως κατεπείγουσες περιπτώσεις, ιδίως πρόσβασης σε αστυνομικά τμήματα, που δεν επιδέχονται αναβολής.

   Οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και οι συναντήσεις εργασίας πραγματοποιούνται, μέσω τηλεδιάσκεψης ή μέσω φυσικής παρουσίας με τη συμμετοχή έως επτά ατόμων.

  Ιδιωτικές επιχειρήσεις

   Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό, εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, εξαιρουμένων των τραπεζών και των περιπτώσεων στις οποίες δεν δύναται να προγραμματισθεί ραντεβού [επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, ελληνικών ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.]. Ειδικώς ως προς τις τράπεζες, το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

   Δικαστήρια, εισαγγελίες, έμμισθα, άμισθα υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία και υποκαταστήματα του φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο”

    Κατά την είσοδο οι πολίτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

   Στα δικαστήρια, στις εισαγγελίες και στα στρατιωτικά δικαστήρια επιτρέπεται μέχρι 15 άτομα στην αίθουσα.

   Νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κέντρα αποκατάστασης

    Για το προσωπικό που έχει τεθεί σε αναστολή άσκησης των καθηκόντων του και κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος αυτού νόσησε από Covid-19 ισχύουν τα εξής:

    Ο εργαστηριακός μοριακός έλεγχος (PCR) του συμπτωματικού εργαζόμενου γίνεται σε δημόσια δομή. Σε περίπτωση που ο πρώτος εργαστηριακός έλεγχος έχει γίνει σε ιδιωτική δομή επιβεβαιώνεται εντός εικοσιτετραώρου σε δημόσια δομή υγείας. Δεν επιτρέπεται η προσκόμιση εκ των προτέρων ληφθέντος δείγματος και η δειγματοληψία διενεργείται εντός της δημόσιας δομής με παρουσία περισσότερων του ενός ατόμων με αρμοδιότητα δειγματοληψίας.

   Ένας συνοδός/επισκέπτης ανά ασθενή. Οι πλήρως εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο συνοδοί ασθενών δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας περιλαμβανομένων και των δημόσιων και ιδιωτικών ιατρείων.

    Οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες συνοδοί ασθενών, υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο (PCR ή rapid test) εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας περιλαμβανομένων και των δημόσιων και ιδιωτικών ιατρείων.

    Οι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο συνοδοί νοσηλευόμενων ασθενών υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο (PCR ή rapid test) εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους σε κάθε άλλη δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας.

    Οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες συνοδοί νοσηλευόμενων ασθενών υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους σε κάθε άλλη δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας.

    Στις ανωτέρω περιπτώσεις, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων επιβεβαιώνονται μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR. Από τις ανωτέρω υποχρεώσεις εξαιρούνται οι συνοδοί ασθενών που προσέρχονται σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

   Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για COVID-19.

   Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο (PCR ή rapid test)

   Από τις ανωτέρω υποχρεώσεις εξαιρούνται ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

   Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, κλειστά μνημεία και χώροι διεξαγωγής εικαστικών και λοιπών καλλιτεχνικών εκθέσεων, κινηματογραφικές προβολές, ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

   Δυνατότητα λειτουργίας μόνο για πρόσωπα που έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο, Οι επισκέπτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο, πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης. Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

   Επιτρέπονται οι ομαδικές ξεναγήσεις με τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

   Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων κλειστών χώρων δεξιώσεων, μουσικών σκηνών και μπουάτ

   Λειτουργία αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Ποσοστό πληρότητας 100%. Υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών, πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης.

    Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό.

   Εστίαση (π.χ. εστιατόρια, καφέ,ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων)

   Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

   Λειτουργία των επιχειρήσεων, σε ανοικτό υπαίθριο χώρο. Μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι και οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

   Παιδότοποι

   Λειτουργία παιδότοπων σε υπαίθριο χώρο. Ένα παιδί ανά 5 τ.μ. Είσοδος ανηλίκων από τεσσάρων έως και 17 ετών με αρνητικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test).

   Οι ενήλικοι εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό (PCR ή rapid test).

    Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολία στους συνοδούς σε παιδότοπους σε εσωτερικό χώρο.

   Χώροι Λατρείας

   Οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

   Τα πρόσωπα εισέρχονται προς τον σκοπό συμμετοχής σε κάθε είδους θρησκευτική τελετή κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

   Στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου και κομμωτήρια οι πελάτες εισέρχονται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι 4-17 ετών με αρνητικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test).

 Σχολεία

Συνεχίζεται η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης) με τα μέτρα που ήδη ισχύουν.

Η διεξαγωγή κάθε μορφής εκπαιδευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο προγραμμάτων α΄, β΄ και γ΄ κύκλου σπουδών των Α.Ε.Ι., όπως η διδασκαλία μαθημάτων (υποχρεωτικών, υποχρεωτικής επιλογής ή ελεύθερης επιλογής), η διενέργεια σεμιναρίων, η αυτοτελής διδασκαλία μαθημάτων εμβάθυνσης σε μικρές ομάδες φοιτητών, οι εργαστηριακές ασκήσεις, οι κλινικές ασκήσεις και η πρακτική εξάσκηση φοιτητών πραγματοποιούνται υποχρεωτικά δια ζώσης και σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού που ήδη ισχύουν.

Παρόμοια, με φυσική παρουσία των εκπαιδευόμενων/καταρτιζόμενων και των εκπαιδευτών και τα έως τώρα ισχύοντα μέτρα προστασίας θα λειτουργούν οι δομές εντός των Καταστημάτων Κράτησης, τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.), τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)

Επίσης, εξακολουθεί να ισχύει η διά ζώσης λειτουργία των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα, για τη συμμετοχή στο μάθημα, οι μαθητές/τριες, υποψήφιοι/ες και οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων/κέντρων ξένων γλωσσών που δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου, επιδεικνύουν στον υπεύθυνο του φροντιστηρίου/κέντρου ξένων γλωσσών, οι μεν μαθητές/τριες και υποψήφιοι/ες βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) που διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα, οι δε εκπαιδευτικοί βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR) που διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα με δαπάνη τους. Για το λοιπό προσωπικό των φροντιστηρίων/κέντρων ξένων γλωσσών που δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου εφαρμόζεται αντιστοίχως ό,τι κάθε φορά ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.

 

Κάνε την καταγγελία σου  fyllokaiftero@gmail.com

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα σας 


Χορηγοί