13 Νοεμβρίου 2019

Δείτε γιατί είστε στους «τυχερούς» Αν έχετε έστω ένα ένσημο πριν το 1993

Έχετε έστω ένα ένσημο πριν το 1993; - Δείτε γιατί είστε στους «τυχερούς»



Σε μία εποχή που λόγω της «μαύρης» εργασίας αλλά και της ανεργίας είναι πολύ δύσκολο κάποιος να συγκεντρώνει τα απαραίτητα ένσημα προς συνταξιοδότηση μετά τα νέα όρια ηλικίας που ισχύουν από τον Αύγουστο του 2015 πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων στο ΙΚΑ που έχουν έστω και ένα ένσημο πριν από το 1993, παίρνουν σύνταξη πλήρη ή μειωμένη, από 60 ετών.

Το «κλειδί» για την έξοδο είναι να συμπληρώσουν με εργασία, ανεργία ή εξαγορές χρόνου ασφάλισης, ένα συγκεκριμένο αριθμό ημερών μέχρι το 2012. Τα ένσημα ως το 2012 τους κατοχυρώνουν με όρια ηλικίας που ξεκινούν από τα 56,5 για τις μητέρες ή τα 59,5 και 60,2 ετών για όσους έχουν έως το 2012, με αναγνωρίσεις χρόνου ασφάλισης, τις 10.500 ημέρες εργασίας.
Αν όμως ο απαιτούμενος αριθμός ημερών δεν συμπληρώνεται έως το 2012, αλλά από 1/1/2013, τότε χάνεται η κατοχύρωση και το όριο ηλικίας πηγαίνει αυτόματα στα 62 για μειωμένη και στα 67 για πλήρη ή στα 62 με πλήρη αλλά με 12.000 ημέρες εργασίας. Η «παγίδα» αυτή αποφεύγεται μόνο με αναγνώριση χρόνου.

Με πληροφορίες από aftodioikisi.gr

Παράνομοι μετανάστες στη Κύπρο ξυλοκοπούν Ελληνοκύπριους μαθητές - 10.000 παράτυποι μετανάστες σε 7 μήνες


Σύροι ξυλοκοπούν Ελληνοκύπριους μαθητές - 10.000 παράτυποι μετανάστες σε 7 μήνες

Κλείνουν τα οδοφράγματα για άτομα από τρίτες χώρες


Αχ Ευρώπη εσύ μας μάρανες, ερμήνευε προ ετών σε άσμα του ο μέγιστος ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ, και οι στίχοι αποδεικνύονται προφητικοί.

Ακόμη και ο φιλοευρωπαϊστής Υπουργός Εσωτερικών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ αγανακτισμένος αναφώνησε ότι η Συνθήκη του Δουβλίνου που περιγράφει περί της εγκατάστασης προσφύγων είναι ΑΘΛΙΑ και καταστροφική για την Κύπρο. Προφανώς παραβλέπει ο ΥΠΕΣ ότι την Συνθήκη την υπογράφουν όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και ως εκ τούτου φαίνεται ότι κάπου ξεχαστήκαμε ως κράτος και μαζί η ηγεσία της.


Οι έντονες αναφορές του κ. Πετρίδη, με βαριούς χαρακτηρισμούς για την απονιά και την ασπλαχνία που επιδεικνύει η Ε.Ε έναντι της Κύπρου και της Ελλάδας έγιναν πριν από λίγο σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών που εξέταζε το μεταναστευτικό.

Εν ολίγοις ο ΥΠΕΣ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αφού πλέον η Κύπρος βρίσκεται σε δεινή θέση και σε λίγα χρόνια θα αναφωνήσουμε ΕΑΛΩ , λόγω της κατάστασης που θα παρατηρείται με τους μετανάστες.

Αξιοσημείωτη ήταν και η στάση όλων των βουλευτών που αναφέρθηκαν με ζοφερά λόγια για την κατάσταση , όπως του βουλευτή του ΔΗΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΛΙΑ περί της ύποπτης δράσης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ( ΜΚΟ), αλλά και την παραχώρηση ασύλου σε μετανάστες από χώρες που δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, όπως το Βιετνάμ…

Σοκ ωστόσο, προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του ΕΛΑΜ ΛΙΝΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ότι σε 4 περιστατικά πους συνέβησαν σε σχολεία , Σύροι πρόσφυγες κτυπούν μαθητές με την Αστυνομία να προτρέπει να μην ανεβούν οι τόνοι, αλλά χωρίς να συλλαμβάνει τους παραπτωματίες…

Κλείνουν τα οδοφράγματα για άτομα από τρίτες χώρες
Αλλαγή του κανονισμού της πράσινης γραμμής και απαγόρευση της διέλευσης ατόμων από τρίτες χώρες, ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει ο Υπουργός Εσωτερικών. Δηλαδή θα επιτρέπεται η διέλευση ευρωπαίων πολιτών, τουρκοκυπρίων και ελληνοκυπρίων.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, ανέφερε ότι φέτος μέχρι τον Ιούλιο έφθασαν στην Κύπρο 10 χιλιάδες παράτυποι μετανάστες, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, ο αριθμός θα φθάσει στις 15 χιλιάδες.

Το 40% των μεταναστών έρχονται στις ελεύθερες περιοχές από τα οδοφράγματα και οι υπόλοιποι από μη ελεγχόμενα σημεία. Πολύ λίγοι, είπε, είναι αυτοί οι οποίοι έρχονται με βάρκες στο νησί.

Ο κ. Πετρίδης χαρακτήρισε ανόητη την Συνθήκη του Δουβλίνου, η οποία επιβάλλει την παραμονή των μεταναστών στις χώρες έλευσης. Η Κεντρική Ευρώπη, με βάση την συνθήκη αυτή, έκλεισε τα σύνορα της, στους μετανάστες.

Η Κύπρος είπε, έχει την πρωτιά στις αφίξεις και συγκριτικά δέχεται δεκαπλάσιο αριθμό από την Ιταλία.

Επεσήμανε ότι η Κύπρος είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία δεν έλαβε βοήθεια για την μετεγκατάσταση μεταναστών.
Ανακοίνωσε ότι ετοιμάζονται και νέα κέντρα υποδοχής με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και χίλια άτομα.

Αποκάλυψε ότι μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η έλευση παράτυπων μεταναστών από την Αφρική, από χώρες όπως το Καμερούν και η Νιγηρία. Έρχονται αεροπορικώς στην Άγκυρα και ακολούθως μέσω κατεχομένων έρχονται στις ελεύθερες περιοχές.


Σημαντικοί είναι και οι αριθμοί μεταναστών από την Γεωργία, αφού πλέον με ευρωπαϊκή απόφαση, δεν χρειάζονται βίζα.

Πρόβλημα αποτελούν και οι μετανάστες από το Πακιστάν, αφού πολλοί έρχονται ως φοιτητές και στην συνέχεια τελούν εικονικούς γάμους με ευρωπαίους πολίτες και διαμένουν στο νησί.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης ανακοίνωσε ότι η Αστυνομία διενεργεί εκστρατείες σε χώρους στους οποίους γίνονται έκνομές ενέργειες από αλλοδαπούς. Ενισχύθηκαν και οι έλεγχοι παράτυπων μεταναστών, σε βάσεις δεδομένων, ευρωπαϊκών αρχών. Σύντομα είπε, θα η αξιολόγηση της Κύπρου για ένταξη στην ζώνη Σένγκεν.




newsbomd.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Δυτική Μακεδονία




Περιοδεία στους νομούς Γρεβενών, Κοζάνης και Φλώρινας θα πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, θα επισκεφτεί το Νομό Γρεβενών, όπου θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες στο Κέντρο Πολιτισμού δήμου Γρεβενών (11.30 πμ). Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την πόλη της Κοζάνης, όπου θα λάβει μέρος σε ανοιχτή συνέλευση στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού (19.30μμ).
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, θα έχει συνάντηση με τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Κτήριο Διοίκησης (10.00πμ) και στη συνέχεια, θα επισκεφτεί το δήμο Σερβίων (11.30πμ).
Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί τη δημοτική επιχείρηση “Ξινό Νερό” (13.00μμ).
Το απόγευμα (18.00μμ) θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο).

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ -"Τσουνάμι" κλήσεων από την Δημοτική Αστυνομία Καστοριάς στη λαϊκή Αγορά για παράνομη στάθμευση

 Δημοσιεύθηκε
Σε έγραψε η Δημοτική Αστυνομία; Έτσι μπορείς να σβήσεις κλήση από παράνομο παρκάρισμα

Η ιστοσελίδα μας ήταν σήμερα αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών αναγνωστών ο,τι πρωί, πρωί, ενω επέστρεφαν  από αγορές στην λαϊκή αγορά Καστοριάς βρήκαν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους εντελώς απροειδοποίητα κλήσεις από την δημοτική αστυνομία του Δήμου Καστοριάς.



Αναγνώστης : Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό τα τελευταία δέκα χρόνια την ημέρα του παζαριού χωρίς καμιά ειδοποίηση- εμείς θα πληρώσουμε τα χρέη των 15.οοο.οοο που άφησε ο προηγούμενος δήμαρχος; έτσι θα τα πληρώσει ο νέος δήμαρχος με πρόστιμα στους πολίτες και σε αλλες αυξήσεις στο νερό κ.α ;

Η καταγγελία αυτή επιβεβαιώθηκε πλήρως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε ακολούθως  το fyllokaifteo1.blogspot.com.


«Επιχείρηση Αστραπή»: Το σχέδιο των Τούρκων για να πάρουν πίσω τους 8 «πραξικοπηματίες»




praksikopimaties-tourkoi8

«Επιχείρηση Αστραπή»: Το σχέδιο των Τούρκων για να πάρουν πίσω τους 8 «πραξικοπηματίες»

Στην δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα της επιχείρησης που είχαν σχεδιάσει οι Τούρκοι - Το τηλεφώνημα Τσαβούσογλου - Κοτζιά και η «συμφωνία για επιστροφή το συντομότερο δυνατό»

Η ελληνική κυβέρνηση ήταν έτοιμη το καλοκαίρι του 2016, να επιστρέψει στην Τουρκία τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν μ’ ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, αποκαλύπτουν εμπιστευτικά έγγραφα που έφερε στην επιφάνεια το δίκτυο Nordic Monitor και ο συντάκτης του Abdullah Bozkurt. Τελικά το σχέδιο απέτυχε, μια και οι ελληνικές δικαστικές Αρχές έκριναν πως με τη πιθανή επιστροφή των «8» στην Τουρκία, κινδύνευε η ζωή τους και έτσι παρέμειναν στην Ελλάδα αιτούμενοι άσυλο.



ΤΙ4


Το Nordic Monitor αποτελεί πύλη ενημέρωσης και αναλύσεων, ανήκει στο δίκτυο Nordic Research and Monitoring που εδρεύει στη Στοκχόλμη, και καλύπτει θρησκευτικά, ιδεολογικά και εθνοτικά ινήματα και ριζοσπαστικές ομάδες, με ιδιαίτερη έμφαση στην Τουρκία.

Σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα που έχει στην κατοχή του το Nordic Monitor, το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας διαβίβασε εντολές στις Διοικήσεις των Χερσαίων Δυνάμεων και στις αεροπορικές μονάδες στις 16 Ιουλίου 2016 στις 16:15, δίνοντάς τους εντολή να εκτελέσουν ένα σχέδιο για να φέρουν το ελικόπτερο και τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς πίσω, από Ελλάδα. Ο στρατιωτικός ακόλουθος στην πρεσβεία στην Αθήνα ενημερώθηκε επίσης για τη διαταγή.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων ήρθε σε επαφή με την ελληνική πλευρά μετά την χρήση ενός ελικοπτέρου Sikorsky από τους Τούρκους στρατιωτικούς για να εγκαταλείψουν την Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται, οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να επιστρέψουν όχι μόνο το ελικόπτερο αλλά και τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφυγαν για να αποφύγουν τα βασανιστήρια, την κακή μεταχείριση και τον πιθανό θάνατο στα χέρια του τουρκικού στρατού και της αστυνομίας.


111

Την εντολή επιβεβαιώνει ένα μήνυμα που μοιράστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu στο Twitter στις 17:15 στις 16 Ιουλίου, στο οποίο είπε ότι είχε μιλήσει με τον τότε Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο τηλέφωνο και ισχυρίστηκε ότι ο Κοτζιάς τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τους οκτώ στρατιώτες το συντομότερο δυνατό.


ΤΟΥ


Η τουρκική πλευρά ειδοποιήθηκε για τους Τούρκους αξιωματικούς που κρατήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, όταν το τμήμα Interpol της ελληνικής αστυνομίας κατέθεσε έκθεση στην την Ιντερπόλ δηλώνοντας ότι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί τέθηκαν υπό κράτηση όταν προσγειώθηκαν με ελικόπτερο Sikorsky S70 Black Hawk και αριθμό ουράς 11308 στις 16 Ιουλίου στις 11:50. Η έκθεση ανέφερε τα ονόματα όλων των επιβατών και σημείωνε ότι είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα. Το σημείωμα υψηλής προτεραιότητας της Ιντερπόλ διαβιβάστηκε στην μονάδα της Ιντερπόλ της Τουρκίας και προωθήθηκε στον τουρκικό στρατό.



333

Παρόλο που φάνηκε ότι υπήρξε κάποια πολιτική διαπραγμάτευση ανάμεσα σε Τούρκους και Έλληνες αξιωματούχους τις πρώτες ώρες μετά το περιστατικό, το σχέδιο για την παράδοση των Τούρκων αξιωματικών ματαιώθηκε όταν οι ελληνικές αρχές κατέγραψαν τις αιτήσεις ασύλου στο σημείωμα προς την Ιντερπόλ και η ελληνική δικαιοσύνη προχώρησε στην αξιολόγηση των αιτήσεων ασύλου των Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι έθεσαν το αξιόπιστο φάσμα των βασανιστηρίων και της κακομεταχείρισης εάν επέστρεφαν στην Τουρκία.

Πολλοί αξιωματικοί στις τουρκικές εγκαταστάσεις κράτησης, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων στρατηγών, υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Οι ευρέως διαδεδομένοι ισχυρισμοί επαληθεύτηκαν τόσο από τα Ηνωμένα Έθνη όσο και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία, το Human Rights Watch και το Κέντρο για την Ελευθερία της Στοκχόλμης, οι οποίες κάλυπταν τις κρατήσεις τους μήνες που ακολούθησαν της απόπειρας πραξικοπήματος.

Οι μυστικές διαταγές του τουρκικού Γενικού Επιτελείου να επιστρέψουν, τόσο το Sikorsky όσο και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί στην Τουρκία, μεταβιβάστηκαν στη μονάδα αεροπορίας της Διοίκησης των Χερσαίων Δυνάμεων με τον κώδικα «Harekat Yıldırım» (Operation Lightning- Επιχείρηση Αστραπή), ο οποίος με τουρκικούς στρατιωτικούς όρους σημαίνει ότι η επιχείρηση έπρεπε να τεθεί σε κίνηση εντός 10 λεπτών από την παραλαβή της διαταγής.



444


Σύμφωνα με το σχέδιο, οι Χερσαίες Δυνάμεις διέταξαν ένα ελικόπτερο με 10μελές πλήρωμα να μεταβεί στην ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης. Το 2ο Τάγμα Ειδικής Προστασίας, που σταθμεύει στην Κωνσταντινούπολη και υπάγεται στην Κεντρική Διοίκηση στην Άγκυρα, διατάχθηκε επίσης να διαθέσει αρκετά στρατεύματα για να εξασφαλίσει την επιστροφή των οκτώ φυγάδων Τούρκων στρατιωτών από την Ελλάδα.

Η επιχείρηση συντονίστηκε από το Κέντρο Διοίκησης και Επιχειρήσεων Ένοπλων Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου (SKKHM) και το Κέντρο Επιχειρήσεων Αεροπορικής Διοίκησης των Χερσαίων Δυνάμεων. Η εντολή γράφτηκε από τον L.t. Caner Acar, αξιωματικό πληροφοριών και εγκρίθηκε από τον Col. Armagan Ustael, τον επικεφαλής της τότε υπηρεσιακής βαρδιας της SKKHM.

Το σχέδιο φαίνεται απέτυχε όταν οι δικαστικές αρχές και οι αρχές επιβολής του νόμου εξέφρασαν ανησυχίες για τις νομικές επιπτώσεις, εάν οι Τούρκοι στρατιώτες παραδίδονταν χωρίς δίκαιες διαδικασίες, ή δίκαιη δίκη.


tourkia_arthrooo

Στην πραγματικότητα, μετά από ακροάσεις και προσφυγές και στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς χορηγήθηκε άσυλο στην Ελλάδα, παρά τις αντιρρήσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση. Η ομάδα που στάλθηκε στην Ελλάδα πήρε άδεια μόνο να πάρει το Sikorsky το απόγευμα της 16ης Ιουλίου 2016.

Το ανώτατο ελληνικό δικαστήριο απέρριψε την ιδέα της αποστολής των αξιωματικών, λέγοντας ότι δεν θα λάβουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία, όπου συνεχίζεται η εκκαθάριση της στρατιωτικής και της δημόσιας διοίκησης.

Έξι πιλότοι και δύο τεχνικοί – οι Gencay Büyük, Ahmet Güzel, Abdullah Yetik, Feridun Çoban, Süleyman Özkaynakçı, Uğur Uçan, Bilal Kurugül και Mesut Fırat – όλοι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο πραξικόπημα.

Η Τουρκία προσφέρει 4 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (περίπου 700.000 δολάρια) για τη σύλληψη και των οκτώ στρατιωτικών, σύμφωνα με μια λίστα καταζητούμενων από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.



5555


Σε ένα άλλο μυστικό σημείωμα της 17ης Ιουλίου 2016, η Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων διέταξε τις δευτερεύουσες μονάδες στις οποίες αρχικά είχαν οριστεί οι αξιωματικοί να κινήσουν τις νομικές διαδικασίες εναντίον και των οκτώ αξιωματικών. Το υπόμνημα γράφτηκε από τον υπολοχαγό Umit Bektas και εκκαθαρίστηκε από τον Ercan Erol, αξιωματικό πληροφοριών.

Πηγές: www.nordicmonitor.com (Turkey planned to force the return of 8 officers who fled to Greece, secret documents reveal)
 Μέσω του protothema.gr-

Δυτική Μακεδονία: Οι καταναλωτές αύξησαν τις αγορές τους από τα παντοπωλεία



Φρουζής στην προανακριτική για Novartis: Η Τουλουπάκη με απειλούσε για να κατασκευάσω κατηγορίες





frouzis0



«Μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα» είπε για την εισαγγελέα Διαφθοράς ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην κατάθεσή του για τη σκευωρία Novartis - Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ - Νέα κατάθεση Φρουζή το πρωί της Πέμπτης

Πιέσεις και απειλές από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να κατασκευάσει κατηγορίες εναντίον των 10 πολιτικών προσώπων αποκάλυψε ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis.

Η κατάθεση του κ. Φρουζή κρίνεται σημαντική καθώς είναι η πρώτη φορά που καλείται να δώσει εξηγήσεις σε ανακριτική διαδικασία αν και η υπόθεση έχει ξεσπάσει από το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της φαρμακοβιομηχανία υποστήριξε στα μέλη της προανακριτικής ότι τον Μάιο του 2018 η Ελένη Τουλουπάκη τον κάλεσε για άτυπη συνάντηση κατά την οποία των απείλησε πως αν δεν δώσει συγκεκριμένα στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων τότε θα εξαπολύσει εναντίον του ποινικές διώξεις.

«Συνάντησα την κυρία Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018. Ήθελε να συναντηθούμε άτυπα στην εισαγγελία. Εκεί μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα» υποστήριξε ο κ. Φρουζής για να προσθέσει «Μου είπε «δεν εννοώ να μιλήσετε απλά» δηλαδή να μην καταθέσω όσα γνωρίζω αλλά κάτι άλλο». Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι δέχθηκε απειλές προκειμένου να καταστεί «κουκουλοφόρος» μάρτυρας λέγοντας: «μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου. Τους απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια. Επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των 10 πολιτικών. Ήταν ένας μοχλός πίεσης»

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο κ. Φρουζής κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ανέφερε: «σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τρία χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα την δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying. Δεν ήμουν φαρμακάς» και πρόσθεσε ότι δημοσιεύματα ΜΜΕ που εκείνη την περίοδο ήταν φιλικά προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον παρουσίαζαν «ως τεχνοκράτη που είχε στόχο την επιτυχία της εταιρείας εις βάρος του Δημοσίου ή ως τον «κύριο Novartis» που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του». Επίσης, ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε ότι εως σήμερα έχουν γίνει εξαντλητικοί έλεγχοι στην οικία του αλλά και στα περιουσιακά του στοιχεία χωρίς να προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του ενώ επανέλαβε ότι ποτέ δεν έχει δωροδοκήσει πολιτικούς.

Να σημειωθεί ότι η κατάθεση του κ. Φρουζή θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 11 το πρωί.

Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα πάντως που ο κ. Φρουζής προχωρούσε στην αποκαλυπτική του κατάθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επικρατούσε μπάχαλο καθώς η τακτική των λεονταρισμών και των τραμπουκισμών κατέληγε σε μεγαλοπρεπές φιάσκο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκληρώνοντας την κυβίστηση κράτησε τους Δ. Τζανακόπουλο και Π. Πολάκη στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας , μακριά από την αίθουσα της συνεδρίασης ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες της. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπήθηκε από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα ο οποίος δίνοντας περίτεχνες διαστάσεις στην κωλοτούμπα νομιμοποίησε με την ψήφο του την διαδικασία που το προηγούμενο διάστημα το κόμμα του χαρακτήριζε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ενέργεια του κ. Λάππα να συμμετέχει στην ψηφοφορία για την εξαίρεση των Θ. Πλεύρη, Κ. Κυρανάκη και Β Κεγκέρογλου από την επιτροπή αιφνιδίασε ακόμα και τα μέλη του κόμματός του που πριν την έναρξη της συνεδρίασης υποστήριζαν πως «δεν θα μετέχουμε για να μην την νομιμοποιήσουμε».

Εξίσου ενδεικτικό για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η απουσία των βουλευτών του από την εξέταση του κ. Φρουζή. Στην αίθουσα παραβρέθηκε μόνο ο κ. Λάππας αν και το προηγούμενο διάστημα το η αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριζε ότι θα κάνει τα πάντα για να εξεταστεί ο κρίσιμος μάρτυρας
Κοινοποιήστε το στους φίλους σας στο facebook