24 Μαρτίου 2016

Mία "κρυφή" και "μυστική" εγκύκλιος


Του Δημήτρη Κουζούλη. 
Η πολυνομία και η συνεχής αλλαγή των εγκυκλίων δίνουν την ευκαιρία στο κράτος να λειτουργεί κατά βούληση χωρίς να λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα που εξελίσσεται στην κοινωνία. Ιδού ένα ενδιαφέρον δείγμα "μυστηριώδους εγκυκλίου":
Το πρώτο που εντοπίζουμε είναι ότι αυτή φέρει ημερομηνία υπογραφής 31/12/2015 και ημερομηνία δημοσίευσης στο ΦΕΚ 18/3/2016. Δηλαδή επί δύο μήνες και είκοσι μέρες η εγκύκλιος αυτή παρέμενε κρυφή, μυστική. Το διάστημα δυο μηνών και είκοσι ημερών είναι ασυνήθιστα μεγάλο για τη δημοσιοποίηση υπουργικής απόφασης. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς το λόγο.
 Το δεύτερο που παρατηρούμε είναι ότι  τη συγκεκριμένη εγκύκλιο την υπογράφει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, και όχι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων. Βέβαια, και την εγκύκλιο,  την οποία τροποποιεί η 1034, υπουργός την είχε υπογράψει και αυτή, αλλά τότε δεν υπήρχε θεσμική θέση Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Έξ άλλου άλλες τροποποιητικές εγκύκλιοι της αρχικής φέρουν την υπογραφή του ΓΓΔΕ  Έχουμε εδώ λοιπόν μια ξεκάθαρη περίπτωση παραγκωνισμού του ρόλου του ΓΓΔΕ και ανάληψης ευθυνών από την πολιτική ηγεσία, κάτι που μάλλον έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα της οικονομικής μεταρρύθμισης, η οποία έχει συμφωνηθεί με τους «θεσμούς» τα τελευταία χρόνια.
 Ας έρθουμε επί της ουσίας τώρα. Η εγκύκλιος αυτή τροποποιεί σε μεγάλο βαθμό την εγκύκλιο 1159/2011, την εγκύκλιο δηλαδή που καθόριζε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι φορολογικοί έλεγχοι, και θα εκδίδονται τα πιστοποιητικά φορολογικής συμμόρφωσης  από τους ορκωτούς ελεγκτές. Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μια σαφή αλλοίωση και κατάφωρη παραβίαση του πνεύματος της αρχικής εγκυκλίου.
 Ανάμεσα στις άλλες αλλαγές που επιφέρει η 1034/2016 είναι η κατάργηση της παραγράφου 2 του άρθρου 5 της εγκυκλίου 1159/2011, όπως είχε τεθεί με την εγκύκλιο ΠΟΛ 1236/2015. Η παράγραφος αυτή, πριν καταργηθεί, μεταξύ άλλων έλεγε τα παρακάτω:
 «Για τις επιχειρήσεις με διαχειριστικές περιόδους που λήγουν μετά την 31.03.2012 οι ως άνω έλεγχοι διενεργούνται και ολοκληρώνονται σε διάστημα δεκαοχτώ (18) μηνών από την ημερομηνία υποβολής του ετήσιου φορολογικού πιστοποιητικού στη βάση δεδομένων της Γ.Γ.Π.Σ. από τους Νόμιμους Ελεγκτές και τα ελεγκτικά γραφεία.»
Ήταν σαφής δηλαδή η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, που ελάμβανε χώρα στο φορολογικό πεδίο, για την αποσυμφόρηση των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών από τους φορολογικούς ελέγχους, και η μεταβίβαση αυτής της αρμοδιότητας κατ΄ αρχήν στις ελεγκτικές εταιρείες των ορκωτών ελεγκτών, δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα.
 Ακόμα όμως πιο σημαντικό για τον επιχειρηματικό κόσμο ήταν το 18μηνο το οποίο έθετε ως όριο για τον επανέλεγχο αυτών των πιστοποιητικών από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της πολιτείας. Οι εταιρείες δηλαδή γνώριζαν στην ουσία πως μετά την παρέλευση του δεκαοκτάμηνου τα βιβλία τους ήταν στην ουσία ελεγμένα. Είχαν ησυχάσει δηλαδή από ένα βραχνά, κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο χρήσιμο ήταν για την απρόσκοπτη συνέχεια των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους.
Όλα αυτά έρχεται όμως τώρα ο κος Αλεξιάδης και με την εγκύκλιο 1034/2016 τα αναιρεί, και μάλιστα αναδρομικά. Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο οι ελεγκτικές επαληθεύσεις θα γίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις τους Άρθρου 26 του Ν. 4174/2013 δηλαδή σύμφωνα με τα παρακάτω:

«Αρθρο 26. Επιλογή υποθέσεων προς έλεγχο
Η Φορολογική Διοίκηση επιλέγει τις προς έλεγχο υποθέσεις με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου ή εξαιρετικά με βάση άλλα κριτήρια, τα οποία καθορίζονται με πράξη του Γενικού Γραμματέα, η οποία δεν δημοσιοποιείται.»
 Είναι πλέον σαφής η αλλαγή η οποία έχει επέλθει στο φοροελεγκτικό καθεστώς των νομικών προσώπων στη χώρα μας.  Επιχειρείται ξεκάθαρα, θα έλεγε κανείς, μια αντιστροφή σε σχέση με όσα λίγα είχαν επιτευχθεί από τις προηγούμενες φορολογικές διοικήσεις, όσον αφορά στη δημιουργία ενός φιλοαναπτυξιακού επιχειρηματικού πλαισίου δράσης για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Πρόκειται δυστυχώς για μια «επιστροφή στα παλιά», για ένα ακόμη οπισθοδρομικό «επίτευγμα» της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, δια χειρός του κ. Αλεξιάδη.

Δημήτριος Κουζούλης
M A Kentucky University
Πτυχιούχος ΤΕ Επιχειρήσεων στις Ανατολικοευρωπαϊκές Χώρες


Ο Αλβανός βαφτισιμιός του Τριανταφυλλόπουλου και τα αλβανικά σχέδια


Ο Αλβανός βαφτισιμιός του Τριανταφυλλόπουλου και τα αλβανικά σχέδια
Οι Αλβανοί ετοιμάζουν κόμμα για να μπουν στην ελληνική Βουλή, με επικεφαλής τον Οδυσσέα Τσενάι!

AdTech Ad
Ανέκαθεν η Αλβανία είχε επεκτατικές βλέψεις για την Ελλάδα. Φαίνεται, όμως, ότι αυτές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τώρα που η πατρίδα μας ταλανίζεται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση.
Πρωταγωνιστής στις σκέψεις των Αλβανών εθνικιστών είναι, πλέον, ένας παλιός μας γνώριμος. Θυμάστε τον Οδυσσέα Τσενάι; Τον μικρό Αλβανό που είχε απασχολήσει όλη την ελληνική επικαιρότητα πριν 9 χρόνια, όταν κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι έπρεπε να κρατήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ένας άνθρωπος που δεν ήταν Ελλήνας; Οταν είχαν μπει λυτοί και δεμένοι να μας πείσουν ότι, αφού σπουδάζει σε ελληνικό σχολείο, αφού λέει και δυο-τρία λόγια (που, όπως πλέον αποδεικνύεται, κάποιοι τον δασκάλεψαν να τα πει) τα οποία χαϊδεύουν τ’ αυτιά μας, πρέπει να κρατήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση!
Αραγε, τι έχουν να πουν όλοι αυτοί τώρα, που η εθνικιστική αλβανική τάση, η οποία διογκώνεται ταχύτατα τον τελευταίο καιρό εντός της ελληνικής επικράτειας, αναλαμβάνει μια κατάπτυστη πρωτοβουλία, την οποία ενσαρκώνει ο ίδιος ο Τσενάι; Πληροφορίες από κύκλους μεταναστών στην Αθήνα επιβεβαιώνουν πως οι Αλβανοί θέλουν να ιδρύσουν αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν θα είναι απλά "Κόμμα Αλβανοφώνων" αλλά μια πολιτική κίνηση που θα συσπειρώνει όλους τους μετανάστες, νόμιμους και μη –καθώς η αλβανική είναι η μεγαλύτερη κοινότητα μεταναστών στη χώρα μας. Και ποιος προορίζεται για την θέση του προέδρου του κόμματος; Ο... σημαιοφόρος Οδυσσέας Τσενάι!
Αν, όντως, ο άνθρωπος αυτός είχε «ψυχή ελληνική» -όπως προσπαθούσαν τότε να μας πείσουν- τι δουλειά έχει τώρα και εμφανίζεται μπροστάρης μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, η οποία ευθέως πλήττει την εθνική μας κυριαρχία; Τι δουλειά έχουν οι Αλβανοί να κάνουν κόμμα στην Ελλάδα; Δεν τους φτάνουν οι σύλλογοί τους; Ο μοναδικός στόχος που μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση είναι να προωθήσει τις επεκτατικές βλέψεις της Αλβανίας κατά των ελληνικών συμφερόντων. Αυτούς ακριβώς βοηθούν όσοι υπερασπίζονται πρωτοβουλίες όπως η παροχή δικαιώματος ψήφου σε μετανάστες, οι οποίοι μάλιστα έχουν έρθει... χτες στην πατρίδα μας.
Τι έχουν, λοιπόν, να πουν εκείνοι που έσπευσαν να μας παρουσιάσουν τον Τσενάι ως το θύμα του δήθεν ελληνικού ρατσισμού και της ξενοφοβίας; Τι έχει να πει ο -λαλίστατος όποτε τον βολεύει- πάλαι ποτέ γνωστός δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος που έσπευσε να γίνει και νονός του Τσενάι; Πώς αισθάνεται, άραγε, τώρα που ο βαφτισιμιός του εξυφαίνει τα αλβανικά σχέδια κατά της Ελλάδας; Αραγε, ντρέπεται ο... Ταρζάν; Πάντως, ένα συγγνώμη δεν είχε την τσίπα να πει...
Τα ίδια ισχύουν, βέβαια, και για τον Γ. Παπανδρέου και τον Θ. Πάγκαλο. Τους πολιτικούς  που ανέλαβαν αμέσως την υπεράσπισή του Τσενάι, με τον Πάγκαλο να ζητά και να πετυχαίνει να του δοθεί άμεσα –εντός 24 ωρών!- η ελληνική υπηκοότητα. Αυτοί ήταν που ανέλαβαν και να σπουδάσουν τον Οδυσσέα Τσενάι, στέλοντάς τον με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής! Σήμερα, ο Οδυσσέας Τσενάι σπουδάζει –τι άλλο;- Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστώνη και προετοιμάζεται για την δυναμική επιστροφή του... Θα βγει και θα το παίζει πολιτικός ηγέτης των Αλβανών στην Ελλάδα, σπουδαγμένος με τα δικά μας λεφτά! Θα λειτουργεί ως Δούρειος Ιππος στα εθνικά μας θέματα, χάρη στους Τριανταφυλλόπουλο, Παπανδρέου, Πάγκαλο!
Σήμερα, αυτοί που τα προκάλεσαν είναι στα σπίτια τους, γιατί εκεί τους έστειλε ο ελληνικός λαός. Ολοι εμείς, όμως, λουζόμαστε τις συνέπειες της επιπόλαιης πολιτικής τους.
Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, όλο το τελευταίο διάστημα ο Τσενάι γυρνάει αριστερά-δεξιά στην Αλβανία και δηλώνει ότι αυτά που είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή (το 2003, όταν η υπόθεση απασχολούσε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ) πως «αισθάνεται Έλληνας» ποτέ δεν τα πίστευε, αλλά τον είχαν βάλει να τα πει!
Στο ερώτημα «γιατί τώρα;», γιατί επέλεξαν αυτή τη στιγμή να προωθήσουν τη δημιουργία του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανοφώνων -όπως, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, θα ονομαστεί- η απάντηση είναι απλή. Εδώ και χρόνια υπάρχουν σκέψεις για μια τέτοια κίνηση, αλλά τώρα, με τα ελληνικά κόμματα κατακερματισμένα και τις ευκαιρίες για είσοδο στην Βουλή περισσότερες από ποτέ, οι Αλβανοί έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι μπορούν να πιάσουν το 3% και να εκλέξουν βουλευτές. Ειδικά αν έχουν για επικεφαλής ένα πρόσωπο σαν τον Τσενάι, που έχει διδαχθεί τα «κόλπα» από το νονό του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και που έχει «λάβει το χρίσμα» (και την ελληνική υπηκοότητα, για να μην ξεχνιόμαστε!) έτσι κι αλλιώς εδώ και μια δεκαετία, από Έλληνες πολιτικούς σαν τον ΓΑΠ, το Πάγκαλο και την επιπόλαιη παρέα τους.
Μάλιστα, μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται για τις ηγετικές θέσεις του κόμματος των Αλβανών -στο πλάι του Τσενάι- είναι και αυτό του Ταχίρ Μήτσι. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών, είναι γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις εις βάρος των Ελλήνων, με πιο διαβόητη απ’ όλες το «οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι».
Να τους χαίρεστε!

Οι Έλληνες βιοτέχνες πεινάνε κι ο Καμμένος παρήγγειλε 92.000 στρατιωτικές στολές στην Κίνα!

wpid-wp-1458842091837.jpeg
74
Καταρρέει ο μύθος της ανάπτυξης των δήθεν υπερ – πατριωτών που αντί να ενισχύσουν τις ελάχιστες εναπομείνασες ελληνικές βιοτεχνίες παραγγέλνουν ρούχα του στρατού από την Κίνα – Καταρρέει συνάμα κι ο μύθος των δήθεν πατριωτών Τσίπρα και Καμμένου που με τις επιλογές τους βυθίζουν τη χώρα στο σκοτάδι.
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Οι τύποι που «πουλάνε» ψεύτικο πατριωτισμό, υφαρπάζοντας την ψήφο του ελληνικού λαού, όχι μόνο δεν ενισχύουν τις μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά αντίθετα σπρώχνουν όλο το χρήμα στο εξωτερικό.
Γι’ αυτό και μόνο το λόγο η Ελλάδα είναι – δυστυχώς – καταδικασμένη. Διότι κυβερνάται από ανθρώπους που δεν έχουν καμία απολύτως εθνική συνείδηση.
Πρόκειται απλά για σαλτιμπάγκους…
Και για να είμαστε ακριβείς, η ενέργεια στην οποία προέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να παραγγείλει στρατιωτικές στολές από την Κίνα, μόνο θυμό και οργή μπορεί να προκαλέσει.
Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους: Για τις ανάγκες ρουχισμού (μπλούζες, χιτώνια κλπ) ο αυτοαποκαλούμενος υπερ-πατριώτης, κ. Πάνος Καμμένος έστειλε παραγγελία σε κινεζικά εργοστάσια, την ώρα που οι Έλληνες μικροβιοτέχνες βρίσκονται στα όρια της απόλυτης φτώχειας, λόγω της ύφεσης που έχουν προκαλέσει τα μνημόνια.
Βέβαιως, όλα γίνονται νομότυπα, αφού τον διαγωνισμό τον «χτυπάει» μια εταιρεία που έχει έδρα την Ελλάδα κι η οποία με τη σειρά της ως μεσάζοντας στέλνει την παραγγελία για «ράψιμο» στην Κίνα… Κατά τον τρόπο αυτό, όλοι είναι ικανοποιημένοι.
Για τέτοιο μέγεθος πατριωτισμού μιλάμε… Η εθνική ξεφτίλα στο απόγειό της.
Για ποιους λόγους οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος αρνούνται να ενισχύσουν την ελληνική επιχειρηματικότητα;
Τι συμφέροντα έχουν να παραγγέλνουν σε χώρες του εξωτερικού, προϊόντα που μπορούν να παρασκευαστούν στην Ελλάδα;
Αξιοπρόσεκτο είναι και το γεγονός ότι αρχικά γίνεται λόγος για 92.000 μπλούζες ο υπολογισμός της τιμής γίνεται επί 105.800 τεμαχιών, αφού υπολογίζεται και η νόμιμη προμήθεια του 15%.
Δείτε λοιπόν και το σχετικό έγγραφο με την παραγγελία του Πάνου Καμμένου και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας για το «ποιοι κυβερνούν αυτό τον τόπο»!
image
image


 Μεσω του pitsiriki1
http://www.triklopodia.gr/

Κυνική ομολογία αξιωματούχου ΕΕ: Θέλουμε τα ελληνικά νησιά, Ellis islands



Κυνική ομολογία αξιωματούχου ΕΕ: Θέλουμε τα ελληνικά νησιά, Ellis islands

Με μια κυνική ομολογία, ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας τα ελληνικά νησιά μετατρέπονται σε «Ellis islands».

Μετά την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας η οποία στην πράξη δικαιώνει τους φόβους όσους την χαρακτήρισαν από προβληματική έως ανέφικτη να εφαρμοστεί, Ευρωπαίος αξιωματούχος ρωτήθηκε από τον ανταποκριτή του Mega στις Βρυξέλλες, Μανώλη Σπινθουράκη:
  • «Δηλαδή, θέλετε να μετατρέψετε τα ελληνικά νησιά σε Ellis island χωρίς το άγαλμα της Ελευθερίας;».
  • «Ναι» ήταν η μονολεκτική και κυνική απάντηση του εν λόγω αξιωματούχου.
Ως γνωστόν, το νησί Ellis βρίσκεται δίπλα από το Μανχάταν και έχει συνδεθεί με τους μετανάστες. Από το 1892, ξεκίνησε τη λειτουργία του ως κέντρο υποδοχής μεταναστών και συνέχισε μέχρι το 1954. Από εκεί πέρασαν 12.000.000 εκατομμύρια νεοαφιχθέντες στις ΗΠΑ μετανάστες οι οποίοι ανέμεναν στη νήσο Ελις να μάθουν αν θα πάρουν την πολυπόθητη βίζα για τις ΗΠΑ.

Ροές: Ξεπέρασαν τις 50.000 και συνεχίζονται

Την ίδια ώρα όχι μόνο παραμένει η η ροή προσφύγων από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά αλλά και αυξάνεται - παρά την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης από χθες, Κυριακή.

Στην Ελλάδα βρίσκονται 50.411 πρόσφυγες και μετανάστες. Μόνο την Δευτέρα έφτασαν 1.662 άτομα σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Καστελόριζο.
Την ίδια στιγμή πάντως στη Λέσβο τα πλοία βρίσκονται σε αναμονή για να επιβιβάσουν πρόσφυγες και μετανάστες προς την ηπειρωτική Ελλάδα ωστόσο παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις εξαιτίας της άρνησής τους να εγκαταλείψουν το νησί.

Η συμφωνία έχει τηρηθεί πάντως ως προς το ένα από τα σκέλη της: Η Τουρκία έστειλε από την Κυριακή τους 25 αστυνομικούς σε ελληνικά νησιά, ενώ αντίστοιχα μεταβαίνουν 5 Έλληνες αστυνομικοί που μιλούν Αγγλικά και Τουρκικά στο Δικελί και το Τσεσμέ, ενώ αναμένεται να μετακινηθούν και άλλοι μόλις η Τουρκία χαρακτηρίσει και άλλες περιοχές της ως λιμάνια επανεισδοχής.

Παρέμβαση Φερβέι ζητεί η Αθήνα

Η κυβέρνηση, έχοντας αντιληφθεί την δυσκολία της εφαρμογής της συμφωνίας ζήτησε την παρέμβαση του ειδικού συντονιστή της Κομισιόν, Μάαρτεν Φερβέι, προς την Τουρκία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές που είναι αυξημένες και σήμερα, παρά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που συνάντησε την Δευτέρα τον κ. Φερβέι στο Μαξίμου μαζί με τον Επίτροπο Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλο, επεσήμανε στον συντονιστή της Κομισιόν ότι υπάρχουν 3 πράγματα που πρέπει να γίνουν:
«Το ένα είναι που πρέπει να κάνουμε εμείς: Να πάρουμε ότι μας αναλογεί σε σχέση με τη συμφωνία. Και τα άλλα δυο, που πρέπει να κάνετε εσείς: Να μας στείλετε την τεχνική βοήθεια που χρειαζόμαστε και να πιέσετε την Τουρκία να περιορίσει τις ροές».

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται και πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού σε κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πιθανόν η Γερμανίδα καγκελάριος, σε μια προσπάθεια η Τουρκία να υλοποιήσει τη συμφωνία.

Μουζάλας: Πάρα πολύ δύσκολη η εφαρμογή της συμφωνίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την Μεταναστευτική Πολιτική, Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας το βράδυ της Δευτέρας σε ερώτηση της ΝΔ στη Βουλή, παραδέχθηκε ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι μια πάρα πολύ δύσκολη συμφωνία ως προς την εφαρμογή της.
Παραδέχθηκε επίσης ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει αποτέλεσμα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες που δρα στο Αιγαίο. Οπως επεσήμανε όμως η παρουσία της νατοϊκής δύναμης, κατέδειξε ότι οι ασταμάτητες ροές είναι αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας.

Παρά ταύτα, ο Γ. Μουζάλας εκτίμησε ότι μέσα στον επόμενο μήνα η Ειδομένη θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες και μετανάστες.
«Δεν μπορεί να γίνει με μαγικό ραβδί αλλά με την πειθώ. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι θα δημιουργήσουμε camp στην Ειδομένη» σημείωσε και υποστήριξε ότι το κράτος είναι παράπλευρα στην Ειδομένη και στήνει θέσεις υποδοχής σε άλλες περιοχές ώστε εκεί να φτάσουν τελικά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Βερολίνο: Είναι εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση

Ο εκπρόσωπος του Βερολίνο Στέφαν Ζάιμπερτ σε δηλώσεις του τόνισε ότι η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Κυριακή, για την εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, είναι «εξαιρετικά δύσκολη».

Ο κ. Ζάιμπερτ εξέφρασε την ελπίδα οι επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία να ξεκινήσουν στις αρχές Απριλίου, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνικά νησιά, παρά τη συμφωνία με την Άγκυρα για τον περιορισμό τους, ανέφερε πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εφαρμοστεί η συμφωνία στο σύνολό της και όπως θα έπρεπε.

Διαβεβαίωσε πάντως πως το Βερολίνο θα βοηθήσει την Ελλάδα στέλνοντας άμεσα προσωπικό, και συγκεκριμένα 200 αστυνομικούς και 100 διοικητικούς υπαλλήλους εξειδικευμένους σε θέματα παροχής ασύλου, αλλά και με την παροχή μέσων.

Ερωτηθείς για το τι μέλει γενέσθαι με τους 50.000 πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να μεταφερθούν στα ειδικά κέντρα φιλοξενίας και εν καιρώ, όπως είπε, «θα δούμε με τους υπόλοιπους ευρωπαίους πώς θα εφαρμοστεί η συμφωνία μετεγκατάστασης».

Από σήμερα, Δευτέρα, βρίσκεται στην Ελλάδα και ο Γερμανός επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, προκειμένου να συμμετάσχει στον συντονισμό των ενεργειών των αρμόδιων φορέων για την διαδικασία επανεισδοχής των μεταναστών στην Τουρκία.

Πηγή: iefimerida.gr

EKTAKTH EIΔΗΣΗ!!! Μουσουλμάνοι χτύπησαν με 4 μολότοφ,τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Καλλιθέας!!! (ΦΩΤΟ)



Άρχισαν τα δεινά στην χώρα μας και οι επιθέσεις σε Ορθόδοξες εκκλησίες.

Σύμφωνα με τον stoxo.gr,επίθεση δέχθηκε ξημερώματα της Τρίτης, ο Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Καλλιθέας, με 4 μολότοφ, να πέφτουν στην κουζίνα του Ιερού Ναού!

Γείτονες που άκουσαν τις εκρήξεις και βγήκαν αμέσως έξω από τα σπίτια τους,είδαν 4 άτομα αραβικής καταγωγής να εγκαταλείπουν τον χώρο με ταχύτητα.

Πηγή: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Ο Δήμος Καστοριάς ούτε τους λαμτήρες δεν αλλάζει σε κεντρικούς δρόμους της πόλεως της Καστοριάς


Δύο μήνες τώρα υπάρχουν καμένοι λαμτήρες στο κεντρικότερο δρόμο της πόλεως της Καστοριάς σε ορισμένα σημεία όπως αυτο που βλέπουμε στην άνω εικόνα, και σε αυτές που ακολουθούν. Στο συγκεκριμένο σημείο της πόλεως  αυτο στην οδό Γράμμου  και στο ύψος του ΟΤΕ  Καστοριάς υπάρχουν δυο σχολεία, παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο. Το κτηριο που βλέπουμε διπλα  απο  το "φωτισμένο",  είναι το ένα, και το σκοτεινό,  έιναι το άλλο- αντιστοιχα .

Η αδιαφορία αυτής της δημοτικής αρχής υπο του  δήμαρχου του Ανέστη Αγγελή είναι μεγαλύτερη και απο την προηγούμενη δημοτική αρχή του Μανώλη Χατζησυμεωνίδη παρά τις μεγαλόστομες προεκλογικές υποσχέσεις του.

Ο  Ανέστης Αγγελής να σημειώθεί, διετέλεσε στο παρελθόν και βουλευτής της Ν..Δ στον νομό
Καστοριάς. Ο Μανώλης Χατζησυμεωνίδης προερχόταν ώς απερχόμενος  δήμαρχος  επίσης απο τον χώρο της Ν.Δ αν και ίσως δεν είχε το χρίσμα ....επίσημα ( ; )
Ο ένας  στήλος μπροστά όπως βλέπουμε δεν έχει φωτεισμό, και απο αριστερά ένας τριπλός στήλος επίσης δεν έχει φωτεισμό λόγο των καμένων λαμτήρων, που δεν αντικαταστάθηκαν εδώ και 3 ίσως μήνες..
Οι εικόνες μιλούν απο μόνες τους.
Απο 3 το ένα είναι off
Οι εικόνες μιλούν απο μόνες τους.


Οι εικόνες μιλούν απο μόνες τους.

ΛΑΡΙΣΑ:Καφετέρια ανέτρεψε .. απόφαση τροικανού Υπουργού δια του Πρωτοδικείου που την Ακύρωσε

ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ


Ακύρωσε πρόστιμο 10.500 ευρώ «λυγίζοντας» μια οριζόντια ρύθμιση 



Μια καφετέρια της Λάρισας σέρβιρε... πικρό καφέ σε μια Υπουργική Απόφαση που πάρθηκε προ τριετίας (επί θητείας Γιάννη Βρούτση) διά της δικαστικής οδού.
Το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας πριν από μερικές ημέρες, εκτός του ότι ανέτρεψε το εις βάρος της καφετέριας πρόστιμο ύψους 10.500 απεφάνθη πως η Υπουργική Απόφαση βρίσκεται εκτός εξουσιοδότησης, είναι ανίσχυρη και μη εφαρμοστέα.
Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής: Στα τέλη του 2013 επιθεωρητές Εργασίας του ΚΕ.Π.Ε.Κ. Κεντρικής Ελλάδας διενήργησαν επιτόπιο έλεγχο στην καφετέρια, όπου και διαπιστώθηκε, η απασχόληση μιας σερβιτόρας που δεν ήταν αναγραμμένη όμως σε ισχύοντα Πίνακα Προσωπικού και Ωρών Εργασίας. Έτσι επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.549,44 ευρώ, βάσει της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης που είχε εκδοθεί 4 μήνες νωρίτερα. Αυτή προβλέπει το συγκεκριμένο πρόστιμο για υπάλληλο ηλικίας άνω των 25 ετών.
Η λαρισινή επιχείρηση προσέφυγε όμως στα δικαστήρια εκτιμώντας μεταξύ άλλων και βάσει των όσων ισχυρίστηκε ο νομικός της εκπρόσωπος πως είναι αντισυνταγματική η αυστηροποίηση των προβλεπόμενων ποινών με οριζόντια ρύθμιση κατά παράβαση των αρχών.
Μάλιστα στάθηκε στη μη κλιμάκωση των προβλεπόμενων ποσών των προστίμων βάσει αντικειμενικών παραμέτρων, όπως ο αριθμός απασχολούμενου προσωπικού μιας επιχείρησης, ο βαθμός συνεργασίας ή ο αριθμός των αδήλωτων εργαζομένων ανά επιχείρηση τονίζοντας πως είναι παράνομη, ενώ ανέφερε πως «μαρτυρά την εισπρακτική σκοπιμότητα της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης στο πλαίσιο των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου». Σημείωνε μάλιστα πως άλλες Υπουργικές Αποφάσεις περί λοιπών παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας και περί παράνομης απασχόλησης υπηκόων τρίτων χωρών προβλέπουν κατηγοριοποίηση των σχετικών προστίμων. Όχι όμως η συγκεκριμένη.
Μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου αναφέρεται πως «δεν προκύπτει ότι χορηγήθηκε, στην περίπτωση επιβολής προστίμου για την παράβαση της μη αναγραφής εργαζομένου στον πίνακα προσωπικού, εξουσιοδότηση στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για θέσπιση συστήματος αντικειμενικής επιβολής προστίμου, κατ' απόκλιση από το διαγραφόμενο στο ανωτέρω άρθρο 24 παρ. 1 του ν. 3996/2001, διότι τούτο θα απαιτούσε ειδική σχετική πρόβλεψη στον εξουσιοδοτικό νόμο».
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους πρόκειται για σπάνια απόφαση και εκτιμάται πως ίσως είναι η πρώτη στην Ελλάδα.
Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ
eleftheria.gr

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:Κογκό: Όταν οι «πολιτισμένοι» Βέλγοι έκαναν θηριωδίες πάνω στους ιθαγενείς


 Leopold II of Belgium: Racism, Slavery, and Genocide in the Congo

Ο βασιλιάς Λεπόλδος Β’ του Βελγίου ήταν γνωστός και ως «σφαγέας του Κονγκό» στην αποικιοκρατική Ευρώπη αυτή τη μόνιμη πηγή κτηνωδίας που δε στέρεψε ποτέ.



Το Βέλγιο. Η καρδιά της Ε.Ε. βαμμένη στο αίμα. 10.000.000 σφαγιάστηκαν για να είναι σήμερα μια χώρα πλούσια και να αποτελεί το κέντρο των αποφάσεων για τους υπολοίπους λαούς τόσο της Ευρώπης, όσο και άλλων που εξαρτούνται από αυτήν την συμμαχία.
Ο βασιλιάς Λεοπόλδος Β” του Βελγίου, έμεινε στην ιστορία ως ο «σφαγέας του Κονγκό», αφού κατά την περίοδο της βασιλείας του, στα τέλη του 1800, ακρωτηριάστηκαν και θανατώθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια Αφρικανοί.
Την εποχή που οι Ευρωπαίοι ήταν απασχολημένοι με την διαίρεση της αφρικανικής ηπείρου, ο Λεοπόλδος φρόντισε να πάρει στην κατοχή του τις περισσότερες αχαρτογράφητες περιοχές του  Κονγκό.
Ο βασιλιάς Λεπόλδος Β' του Βελγίου γνωστός και ως "σφαγέας του Κονγκό"
Ο βασιλιάς Λεπόλδος Β” του Βελγίου γνωστός και ως «σφαγέας του Κονγκό»
Μια έκταση 905 χιλιάδων τετραγωνικών μιλίων τροπικού δάσους, αχανείς εκτάσεις από δέντρα καουτσούκ, που ήταν το υλικό με την υψηλότερη ζήτηση στα τέλη του 19ου αιώνα, ήταν τα εδάφη που είχε υπό την κατοχή του ο βασιλιάς.Έκταση δηλαδή 76 φορές μεγαλύτερη από το Βέλγιο.
Το 1876 ο Λεοπόλδος ίδρυσε την «φιλανθρωπική» Διεθνή Ένωση της Αφρικής για να υποδουλώσει του λαούς της Αφρικής
Ήταν μια φιλανθρωπική οργάνωση, που είχε ως βιτρίνα την ιεραποστολική εργασία και την δυτικοποίηση των αφρικανικών λαών. Στην πραγματικότητα η οργάνωση ήταν το όχημα για να δημιουργήσει την δική του αυτοκρατορία αλλά κυρίως να υποδουλώσει τους αφρικανικούς λαούς και να προβάλλει σε διεθνές επίπεδο το μικρό πια Βέλγιο.
Στα 23 χρόνια διακυβέρνησης του (1885-1908), ο Λεοπόλδος σφαγίασε πάνω από 10 εκατομμύρια Αφρικανούς, κόβοντας τα χέρια και τα γεννητικά τους όργανα. Τους μαστίγωναν μέχρι λιποθυμίας και πολλές φορές μέχρι θανάτου. Τους έκαιγαν και βίαζαν τις γυναίκες.
Η τραγική ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι ο Λεοπόλδος δεν είχε πάει ποτέ στο Κονγκό. Τις θηριωδίες του βασιλιά-σφαγέα «ζήλεψαν» οι Βρετανοί, οι Γερμανοί και οι Πορτογάλοι οι οποίοι εφάρμοσαν τις ίδιες τακτικές στους αυτόχθονες λαούς που κατέκτησαν.
Κομμένα χέρια και μαστίγωμα μέχρι θανάτου για τους μη αποδοτικούς
Η γενοκτονία που προκάλεσε ο Λεοπόλδος καταδικάστηκε από τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς.
Συγκεκριμένα ο Sir Arthur Conan Doyle, το 1909 έγραψε το βιβλίο «Το έγκλημα του Κονγκό» όπου εξιστορούσε τα δεινά των αφρικανικών λαών.
Οι περισσότεροι αρχηγοί φυλών όπου εργάζονταν για τον Λεοπόλδο ήταν άνθρωποι αγράμματοι, οι οποίοι χωρίς να έχουν επίγνωση του τι κάνουν ξεπούλησαν τα εδάφη τους για ένα κομμάτι ύφασμα.
Ο έμπειρος βασιλιάς είχε προνοήσει και στις συμφωνίες που έκανε με τον κάθε αρχηγό φρόντιζε να του ανήκουν τα όλα τα αγαθά από στεριά και θάλασσα. Έτσι όχι μόνο έπαιρνε τις περιουσίες τους αλλά τους έπειθε ότι δουλεύοντας για εκείνον θα μπορούσαν να βλέπουν την εξέλιξη και να βγουν ωφελημένοι από την εκμετάλλευση των αγαθών.
Oι "εργάτες" του Λεοπόλδου
Oι «εργάτες» του Λεοπόλδου.
H βιαιότητα που επέδειξαν οι αξιωματικοί του Λεοπόλδου δεν είχε προηγούμενο. Όποιος εργάτης δεν κατάφερνε να συλλέξει την απαιτούμενη ποσότητα καουτσούκ είχε ως ελάχιστη τιμωρία τα δέκα μαστιγώματα, με ένα ειδικό μαστίγιο από αποξηραμένο δέρμα ιπποπόταμου που το έκοβαν σε λωρίδες και ήταν τόσο δυνατό που άφηνε ανεξίτηλα σημάδια.
Στιγμιότυπο από ντοκιμαντέρ για την σφαγή του Κονγκό από τον Λεοπόλδο
Στιγμιότυπο από ντοκιμαντέρ για την σφαγή του Κονγκό από τον Λεοπόλδο.
Όσοι εξακολουθούσαν να μην είναι αποδοτικοί, δέχονταν μέχρι 100 τέτοια χτυπήματα που τους έστελναν στο θάνατο. Σε άλλες περιπτώσεις τους έκοβαν το ένα χέρι.
Τον Λεοπόλδο εκπροσωπούσε ένας ιδιωτικός μισθοφορικός στρατός που είχε αναλάβει να τρομοκρατεί και να σκοτώνει τους εργάτες χωρίς να φαίνεται πουθενά ο ίδιος.
Λευκοί αξιωματικοί βασάνιζαν τους υποδουλωμένους εργάτες, μερικοί εκ των οποίων προέρχονταν και από φυλές κανίβαλων ή είχαν απαχθεί από γύρω χωριά.
Κομμένα χέρια ως λάφυρα!
Κομμένα χέρια ως λάφυρα!
Η μαρτυρία ενός κατώτερου αξιωματικού του μισθοφορικού στρατού του Λεοπόλδου αποκαλύπτει την ωμή πραγματικότητα:
Ο διοικητής μας διέταξε να κόψουμε και να παλουκώσουμε τα κεφάλια όλων των ανδρών ενός χωριού που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του Λεοπόλδου. Κόψαμε επίσης και τα γεννητικά τους όργανα. Τέλος, μας ανάγκασαν να κρεμάσουμε σε σχήμα σταυρού μανάδες με τα παιδιά τους.
Ο βασιλιάς Λεοπόλδος Β” του Βελγίου είχε καταγραφεί ως ο πλουσιότερος άντρας εκείνης της εποχής.
Η αμύθητη περιουσία του ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια δολάρια ενώ το μεγαλύτερο της μεταβιβάστηκε στην βελγική κυβέρνηση μετά το θάνατο του.

Όσο οι λαοί θα μένουν απαθείς στις σφαγές που κάνουν οι «ηγέτες» τους, τόσο «Τζιχαντιστές» θα γεννιούνται. Τι δουλειά έχουν οι Αμερικανοί στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Συρία; Παντού σ’ όλη τη γη η δύση σκοτώνει με καλές «βόμβες». Σκοτώνουν γιατί θέλουν να πάρουν τα διαμάντια, το χρυσό τον πλούτο των αδυνάμων. Εμείς απαθείς ..συμμετέχουμε. Αυτοί ασφαλείς κι εμείς θύματα της τρομοκρατίας μας…

Απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του BBC για την σφαγή του Κονγκό:



                                 ..




Φορολογική λαίλαπα σε κινητή - ακίνητη περιουσία και υπηρεσίες

Οικονομία

Πρώτη καταχώρηση: 24/03/2016 - 0905
Τελευταία δημοσίευση: 0920
Φορολογική λαίλαπα σε κινητή - ακίνητη περιουσία και υπηρεσίες
Του Τάσου Δασόπουλου

ΙΧ, καύσιμα, ακίνητη περιουσία, κινητή τηλεφωνία, Internet και συνδρομητική τηλεόραση, είναι οι «στόχοι» του οικονομικού επιτελείου για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό μέχρι και το 2018 το οποίο έστω και αν κανείς δεν θέλει να το παραδεχθεί έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες από τα 1,7 δισ. στα 5,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο enikonomia.gr