22 Μαρτίου 2018

Ο τεράστιος θρίαμβος του Βλαντιμίρ Πούτιν στις εκλογές της Ρωσσίας, γέμισε με κατήφεια και απαισιοδοξία τους ανθρώπους του συστήματος της Νέας Τάξης Πραγμάτων.



Βλαντιμίρ Πούτιν (Αρσένιος μοναχός, Σκήτη Κουτλουμουσίου – Άγιον Όρος)


-Ο ΜΕΓΑΣ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ-

Ἀρσένιος μοναχὸς, Σκήτη Κουτλουμουσίου- Ἅγιον Ὄρος
Ο τεράστιος θρίαμβος του Βλαντιμίρ Πούτιν στις εκλογές της Ρωσσίας, γέμισε με κατήφεια και απαισιοδοξία τους ανθρώπους του συστήματος της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ο πονοκέφαλός τους, αντί να λάβει τέλος, όπως φανταστικά περίμεναν, δυστυχώς δυνάμωσε πάρα πολύ και θα είναι παρατεταμένος μέχρι το 2024!

Βλέπετε, είναι ο μόνος Πρόεδρος στον Πλανήτη, που δεν συμπορεύεται με τα σχέδιά τους. Είναι ο μόνος πολιτικός άνδρας, που αγαπήθηκε τόσο πολύ από τον λαό του τα τελευταία χρόνια. Είναι ο μόνος Πρόεδρος ενός έθνους, που σεβάστηκε την πίστη, την πατρίδα και την οικογένεια του Ρώσσου πολίτη, που του εμπιστεύθηκε την ηγεσία της χώρας του.

Είναι ο Πρόεδρος, που απαγόρευσε την επάρατη γάγγραινα των ομοφυλοφίλων. Είναι ο Πρόεδρος, που εννόησε καλώς, πως η Προεδρία του πρέπει να αντλεί δυνάμεις από την αγαθή σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Είναι ο Πρόεδρος, που θαύμασε το ήθος του Αγίου Όρους, όταν το επισκέφθηκε και είπε: «Η ηθικότητα που έχει το Άγιον Όρος, αφορά όλους μας». Αυτή η δήλωση του, ήτανε κόλαφος προς τους κράχτες της ανηθικότητος της Δύσεως, που βάλθηκαν να κυριαρχήσει η ομοφυλοφιλία, και όχι μόνον, σε όλο τον Πλανήτη. Αλλά είδαμε και τον λαό της Ρωσσίας, να τιμωρεί ανηλεώς το Κομουνιστικό Κόμμα, αφού μόνον κάτι λίγα ψίχουλα από ψήφους πήρε. Το ίδιο θα γίνει κι εδώ στην Ελλάδα μας, στις τοπικές εκλογές. Η Αριστερά, θα πάρει την πρέπουσα τιμωρία από τον λαό μας, για τα δεινά που μας έφερε τα τελευταία χρόνια.

Ορίστε, κύριοι πολιτικοί της Ελλάδος. Πάρτε πρότυπο και παράδειγμα πολιτικής δόξας, από τον μέγα Πρόεδρο Πούτιν. Αν θέλετε να σας αγαπήσει ο λαός μας, μιμηθείτε τον. Στο χέρι σας είναι, αν θα είστε αγαπητοί στον λαό ή μισητοί. Γρηγορείτε πολιτικοί της Ελλάδος, διότι μέχρι τώρα είστε σφόδρα μισητοί για όλους μας, αφού έχετε αποδειχθεί μέγιστοι προδότες της πατρίδος μας. Αν το θελήσετε να αλλάξετε, για το καλό της χώρας μας, υπάρχει λίγος χρόνος ακόμη. Ο Πρόεδρος Πούτιν έδωσε προτεραιότητα και σεβασμό στην σωφροσύνη και στην αγάπη για την πατρίδα του και μεγαλούργησε! Το Ίδιο κάνετε κι εσείς πριν να είναι πολύ αργά. Ο νοών νοείτω…




πηγή: http://aktines.blogspot.gr
 Posted by

ΡΕΚΛΑΜΑ REKLAMAΦωτεινές επιγραφές εκτυπώσεις          κλικ ΕΔΩ

Η "έταιρος" μας η φίλη μας η Γερμανία θέλει ανεξάρτητη Μακεδονία με έξοδο στο Αιγαίο – Ιταμή πρόκληση: «Οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες – Αυτός είναι ο χάρτης»





ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΧΑΡΤΗ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
 
Οι Γερμανοί εταίροι μέσω του Der Spiegel προκαλούν και πάλι τα εκατομμύρια των Ελλήνων παντού στην οικουμένη, παρουσιάζοντας αλυτρωτικό χάρτη των Σκοπίων και δηλώσεις ενός «ειδικού καθηγητή», ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες …αλλά Βάρβαροι.
Η Γερμανία είναι αυτή που βρίσκεται πίσω από την επίλυση εδώ και τώρα του Σκοπιανού με ορίζοντα υποχρεωτικού διαμελισμού της Ελλάδας τα επόμενα 10 έτη. Ας δούμε τι αναφέρουν και θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις…

Συγκεκριμένα το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας αποτελώντας  μια κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στην περιοχή.

Κύρια αφορμή ο θυμός των Ελλήνων για την αιώνια διαφωνία του ονόματος με την «Μακεδονία».
Ο Γερμανός  ιστορικός Stefan Troebst εξηγεί γιατί η σύγκρουση αυτή είναι τόσο επικίνδυνη.
Σήμερα , εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να επιδείξουν την αντίθεση τους προς την ελληνική κυβέρνηση.

Αντιτίθενται στο γεγονός ότι ο βόρειος γείτονας  τους η «Μακεδονία» χρησιμοποιεί αυτήν την ονομασία  ως μέρος ενός διεθνούς αναγνωρισμένου κρατικού ονόματος.
Διότι αυτό συνεπάγεται, βάσει επιχειρήματος εδαφικές διεκδικήσεις στη βόρεια ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας,

Η διαφωνία του ονόματος μεταξύ της Ελλάδος και των Σκοπίων  είναι κάτι περισσότερο παλαιά και κρατάει  ένα τέταρτο του αιώνα , ενώ εμπεριέχει  σοβαρές συνέπειες.
Η  «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ), όπως είναι η προσωρινή διεθνή ονομασία  δεν μπορεί να ξεκινήσει καν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ λόγω του ελληνικού  βέτο .

Η Ελλάδα έχει ασκήσει  επίσης βέτο και σε μια  συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για την πΓΔΜ το 2008 στο Βουκουρέστι.
Τώρα όμως έχουμε μια κινητικότητα  μετά από χρόνια στασιμότητας με μια προσπάθεια επίλυσης της διαφωνίας του ονόματος , με την  νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ  και του Αλέξη Τσίπρα, που αναζητούν  μια λύση.

Αλλά αυτό προκαλεί τους Έλληνες εθνικιστές ( όπως ονομάζει τα εκατομύρια των Ελλήνων που δεν δέχονται την σύνθετη ονομασία) .

Η αγανάκτηση με το συλλαλητήριο  στην πρωτεύουσα αυξάνεται, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό .



Στη συνέντευξη του, ο Γερμανός καθηγητής Stefan Troebst μιλά για τους τρόπους εξόδου από την κρίση, τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας  και γιατί η διαμάχη θα μπορούσε επίσης να είναι δυσάρεστη για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

SPIEGEL ONLINE: Κύριε Troebst, υπάρχει κάποιος λογικός λόγος για τον οποίο η πΓΔΜ δεν θα  μπορεί να χρησιμοποιήσει το συνταγματικό της όνομα διεθνώς;
Troebst: Από ελληνικής πλευράς, υπάρχει κίνδυνος για τη χώρα, αν το όνομα ενός γειτονικού κράτους αναφέρεται σε  περιοχή της Ελλάδος με το ίδιο όνομα. Αυτό είναι παράλογο επειδή η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και δεκαετίες και έχει πολύ μεγαλύτερο στρατό από τη μικροσκοπική «Μακεδονία». Για το λόγο αυτό, η ελληνική άποψη είναι παράλογη από την άποψη της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας.
SPIEGEL ONLINE: Είναι υπαρκτός ο φόβος ότι οι ελληνικές αιτιάσεις ,  ότι η ελληνική Μακεδονία εμπεριέχεται άμεσα ή έμμεσα σε σκοπιανές εδαφικές αξιώσεις και πως το δικαιολογείται;
Troebst: Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο , ο πρόεδρος Τίτο της ενωμένης τότε  Γιουγκοσλαβίας  είχε δηλώσει ότι ορισμένες παράκτιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να είναι μέρος της Γιουγκοσλαβίας.

Αυτό αναδημοσιεύθηκε το 1991, όταν η «Μακεδονία» διακήρυξε την ανεξαρτησία της, από εθνικιστές Έλληνες πολιτικούς και την  Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Αλλά κανείς σοβαρός πολιτικός στα Σκόπια  δεν θέτει σήμερα ρεβιζιονιστικές ή εδαφικές απαιτήσεις.

SPIEGEL ONLINE: Από την ελληνική άποψη, οι «Μακεδόνες» είναι μέρος της κοινής ελληνιστικής κληρονομιάς. Δεδομένου ότι δεν υπήρχαν ως ανεξάρτητο έθνος, έτσι επιβεβαιώνεται το επιχείρημα, ότι  δεν θα μπορούσε να υπάρξει χώρα με ένα τέτοιο όνομα. Έχουν δίκιο οι Έλληνες;
Troebst: Ως ιστορικός, δεν θεωρώ συνεπή αυτή την ελληνική άποψη. Οι αρχαίες ελληνικές  πόλεις -κράτη αναφέρουν  τους αρχαίους Μακεδόνες ως βάρβαρους. Δεν είναι σωστό να τους προσθέσουμε  στην ελληνιστική κληρονομιά. 

SPIEGEL ONLINE: Τι ήταν προβληματικό σε αυτό;
Troebst: Η  αναφορά των σλαβο-Μακεδόνων  στην αρχαία ελληνική κληρονομιά, συμπεριλαμβανομένης της ονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων σε Μέγας Αλέξανδρος, αποτέλεσαν  πρόκληση για τους Έλληνες . Με αυτό μπορεί κανείς να δει  ποια είναι τα  ιστορικά ή όχι επιχειρήματα και στις δύο πλευρές.
SPIEGEL ONLINE: Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και οι άλλοι τρεις μεγάλοι γείτονες, η Σερβία, η Βουλγαρία και η Αλβανία, μάλλον αμφισβητούν την ύπαρξη ενός «μακεδονικού έθνους».
Troebst: Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, διότι η πΓΔΜ ήταν και είναι το κέντρο των Βαλκανίων. Και τα τέσσερα γειτονικά έθνη θέλουν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την περιοχή ή επιθυμούσαν να την προσαρτήσουν στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας ποικίλα επιχειρήματα , από γλωσσικά έως πολιτιστικά και  ιστορικά. Ως κράτη  αυτοί οι τέσσερις γείτονες έχουν αναγνωρίσει όμως την «Μακεδονία, ¨και θα ήταν καλό να το παραδεχτούν». 
Ο Stefan Troebst είναι Καθηγητής Πολιτιστικής Ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας.


Ο καθηγητής είναι  63 ετών, και φέρεται να είναι ένας από τους κορυφαίους Γερμανούς  ειδικούς για την Μακεδονία, ο οποίος  ασχολήθηκε επισταμένα  με πολλά γραπτά και βιβλία με την ιστορία και το έθνος της Μακεδονίας.

Να λοιπόν ποιοι είναι πίσω από ανύπαρκτο κράτος των Σκοπίων μετά τους Αμερικανούς . Οι Γερμανοί που διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία που τόσο ζημιά τους έκανε στο β’ παγκόσμιο πόλεμο μαζί με την Ελλάδα .  Τίποτα μα τίποτα δεν είναι  τυχαίο σε όλα αυτά και θα έχουμε και συνέχεια . 
Εντωμεταξύ, στα Σκόπια μαζεύουν υπογραφές με ντεκόρ την «Μεγάλη Μακεδονία»
Εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών κατά της αλλαγής ονομασίας των Σκοπίων, με ντεκόρ χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» έως τη Χαλκιδική και τον Όλυμπο, ξεκίνησε η εθνικιστική οργάνωση «Defender 2001» σε πόλεις της χώρας.

Η αρχή έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πόλη Στρούμιτσα, ιδιαίτερη πατρίδα του δημάρχου Ζόραν Ζάεφ, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.
«Κανείς δεν πρέπει ν’ αποφασίσει ή να τολμήσει να αλλάξει το όνομα μας» αναφέρει σχετικό ψήφισμα που καλούνται να υπογράψουν οι πολίτες κάθε πόλης, σε σταντ που έχουν στηθεί σε κεντρικά σημεία. «Προς το παρόν, η πρωτοβουλία πηγαίνει καλά και οι πολίτες υπογράφουν μαζικά» δήλωσε στα ΜΜΕ ο διοργανωτής της πρωτοβουλίας και πρόεδρος της ένωσης «Defender 2001» Αντόν Ποπστόροβ.]

newsthessaloniki.gr

Γ. Λαγός: Στην επόμενη παραβίαση να καταρριφθεί τουρκικό μαχητικό! Επεισόδιο με συριζαίους (βίντεο)


"Μόνο έτσι θα πάρουμε πίσω τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς μας", ανέφερε μεταξύ άλλων.




Το πόσο πονάει ο Εθνικός και δυναμικός λόγος της Χρυσής Αυγής τους πολιτικάντηδες του "συνταγματικού τόξου" αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά σήμερα, όταν Συριζαίοι, Νεοδημοκράτες και λοιποί "δημοκράτες" προκάλεσαν πρωτοφανές επεισόδιο στην Βουλή για να διακόψουν την ομιλία του Συναγωνιστή Γιάννη Λαγού.



Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε τους κυβερνητικούς για ανθελληνισμό και προδοσία και κάλεσε στην επόμενη παραβίαση να καταρριφθεί επιτέλους ένα τουρκικό μαχητικό και ο τούρκος πιλότος να συλληφθεί! 
"Μόνο έτσι θα πάρουμε πίσω τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς μας", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια κατέκρινε Φίλη και Γαβρόγλου που αγνοούν την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των νέων βιβλίων θρησκευτικών.

Τόνισε την ομόθυμη βούληση του Ελληνικού Λαού και τον Αγώνα της Χρυσής Αυγής ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Σε εκείνο το σημείο ο συριζαίος Ξυδάκης και άλλοι "δημοκράτες" επιχείρησαν να διακόψουν την ομιλία του Γ. Λαγού, η οποία τελικά διεκόπη με εντολή του προεδρείου.










.
Πηγές: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
 Πηγή

Καυσόξυλα δρύς σόμπας
Δώστε μας τώρα παραγγελία
για την νέα χρονιά 2018
για καλύτερη τιμή.
... Δείτε περισσότερα
Κ. Ξυλοθερμ""Πώληση: Χοντρική λιανική - Δυτ. Μακεδονία

ΒΙΝΤΕΟ :ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ "ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ" ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ FACEBOOK, ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ












ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΗΝ Ν.Δ, ΤΟ Κ.Κ.Ε, ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ,  κ.α


Δείτε ο βουλευτής της Χ.Α τους αποκαλεί "προδότες- σταμάτα ρε προδότη - πουλημένοι.. " κάτι που καθημερινά κάνει κάθε ελληνας απο 15 χρόνων μέχρι 95.

 Αμέσως μετά  οι αλλοι βουλευτές (οι περισσότεροι του προδοτικού τόξου της Μακεδονίας) του  ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ μαζεύτηκαν επιθετικά  γύρω του,  προκειμένου  να τον εκνευρίσουν και να δημιουργήσουν τετελεσμένο γεγονός ,ενω παράλληλα ο πρόεδρος της βουλής καλεί άδικα και αδικαιολόγητα την φρουρά.

 Ο πρόεδρος της βουλής απαξίωσε έναν βουλευτή παράνομα και αντισυνταγματικά.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οπαδός της Χ.Α για να "δεί" και να διαπιστώσει αυτήν την εγκληματική αντισυνταγματική αδίκία σε βάρος ενός εκλεγμένου βουλευτή απο τον λαό -αυτήν την αλήθεια που φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο που ακολουθεί.

Την τρομοκράτία που ασκούν σε βάρος του λαού με την χρήση των ΜΑΤ την εφαρμόζουν και στη βουλή οι ΣΥΡΙΖαίοι.

Προς την πλευρά του Λαγού κινήθηκαν φεύγοντας από τα έδρανά τους βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ενώ την ίδια στιγμή ο Γ. Λαγός παρέμεινε σχεδόν στην θέση του.
 
Το επεισόδιο το "δημιούργησε" μάλλον  ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης για να διακόψει την συνεδρίαση ; ενώ αμέσως έκλεισε και τα μικρόφωνα αδικαιολόγητα, δεδομένου οτι χειρότερα επεισόδια έχουμε δεί άπειρες φορές μέσα στη βουλή  με πρωταγωνιστές όλους τους άλλους, των άλλων κομμάτων.

Απο την άλλη πλευρά θα πρέπει να επισημανθεί οτι και η Χ.Α είναι κομμάτι του συστήματος, διότι  θα μπορούσε να προκαλέσει άμεσα  εκλογές για την πτώση του μαύρου καθεστώτος του αριστερόστροφου φασισμού και της γενοκτόνιας των ελλήνων συνταξιούχων, των παιδιών και των εγκονιών τους με το κόψιμο του ΕΚΑΣ και της συνταξης της πείνας. κ.α.


 ΔΕΙΤΕ  ΤΟ
.

https://fyllokaiftero1.blogspot.gr

Καυσόξυλα δρύς σόμπας
Δώστε μας τώρα παραγγελία
για την νέα χρονιά 2018
για καλύτερη τιμή.
... Δείτε περισσότερα
Κ. Ξυλοθερμ""Πώληση: Χοντρική λιανική - Δυτ. Μακεδονία

Γιώργος Τράγκας: Το πολιτικό ατόπημα του Νίκου Βούτση και οι «καυτές» σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου- Η κυβέρνηση των αφρόνων παραμένει στον κόσμο της.




Πρέπει να πούμε στον αγαπητό κο Βούτση, ότι ο πρωθυπουργός, η κυβέρνησή του και ο ίδιος, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραδίδουν τη γλώσσα και την ιστορία των Ελλήνων, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προχωρούν στην αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία, χωρίς προηγουμένως να έχουν πραγματοποιήσει δημοψήφισμα ή να έχουν προσφύγει σε νωπή λαϊκή ετυμηγορία, δηλώνοντας στο πρόγραμμά τους ότι πρόκειται να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία!




Η κυβέρνηση των αφρόνων παραμένει στον κόσμο της. 


Εξακολουθεί να είναι στον αστερισμό των σχέσεων με τον κο Πάνο Καμμένο και τον κο Ιβάν Σαββίδη. 

Εξακολουθεί να λέει ψέματα και ανοησίες, ενώ η χώρα σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι πρώτη στη μείωση μισθών και συντάξεων με απίστευτους πλέον δείκτες καθόδου στην παιδεία, στην υγεία και στο βιοτικό επίπεδό της.


Οι γονείς λόγω έλλειψης χρημάτων παραμελούν τη στοματική τους υγεία για να δώσουν φαγητό στα παιδιά τους.


Οι οδοντίατροι αναφέρουν ότι εξαφανίζονται εργασίες, όπως τα εμφυτεύματα, προκειμένου να υπάρχουν περισσότερα χρήματα για τα παιδιά. Όπως ανέφεραν οι οδοντίατροι σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας, επιστρέφουμε στην εποχή της μασέλας!!!


Μόνο 650 οδοντίατροι εργάζονται στο ελληνικό δημόσιο, ενώ έχουν φύγει χιλιάδες στο εξωτερικό…

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο καρκίνος του στόματος είναι ο 8ος κατά σειρά εμφανιζόμενος καρκίνος και στους πληθυσμούς με χαμηλά εισοδήματα έχουμε τη μεγαλύτερη συχνότητα. Προσέχετε όσοι καπνίζετε και πίνετε ταυτόχρονα.


Συνεχίζουμε και σήμερα τη συγκέντρωση των ΟΧΙ μας σε όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια.


Ο Πρόεδρος της Βουλής, ο κος Νίκος Βούτσης προέβη χθες σε ένα πολιτικό ατόπημα. 

Είπε, ότι τα μέλη των Μακεδονικών Ενώσεων έχουν ξεφύγει, γιατί έστειλαν εξώδικα στα μέλη της βουλής, στα οποία επισημαίνουν ότι αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία συνιστά αδίκημα του ποινικού κώδικα και τόνισαν σε αυτά τα εξώδικα, ότι αυτό στοιχειοθετεί εσχάτη προδοσία.


Πρέπει να πω στον αγαπητό κο Βούτση, που εξελέγη με τις ψήφους του ελληνικού λαού και των εκατομμυρίων Μακεδόνων, ότι δεν μπορεί όλα αυτά τα εκατομμύρια που συγκεντρώνονται στις πλατείες ή εργάζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να μην στέκουν καλά και να στέκει μόνο ο κος Βούτσης, ο κος Τσίπρας και η περίφημη συγκυβέρνηση.
 


Αυτά τα εξώδικα, τα οποία θα έχουν συνέχεια νομική παράλληλα με ένα πλήθος κινητοποιήσεων, δεν έχουν προέλθει από ετερόκλητους όχλους, ούτε τα έχουν γράψει κάποιες ομάδες αντιεξουσιαστών ή υπερδεξιών ή άλλων θερμόαιμων. 

Έχουν προέλθει από τα καλύτερα νομικά γραφεία, τόσο του Εσωτερικού, όσο και του Εξωτερικού στα οποία καταφεύγουν οι Μακεδονικές Ενώσεις.


Πρέπει να πω στον κο Βούτση ότι δεν μπορεί ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να κατηγορεί το σύνολο των κατοίκων της ελληνικής Μακεδονίας και της Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι εκπροσωπούνται κατά κανόνα, από τις Μακεδονικές Ενώσεις και τα Σωματεία της Βορείου Ελλάδος. 

Είμαι υποχρεωμένος να πω στον αγαπητό κο Βούτση, ότι τα εξώδικα αυτά, όπως και άλλα νομικά μέτρα – θα πολλαπλασιαστούν, όπως μαθαίνω. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής, δεν μπορεί να μη βλέπει τα συλλαλητήρια που γίνονται σε όλη τη χώρα και σε όλες τις χώρες όπου υπάρχει Ομογένεια. 

Δεν μπορεί να είσαι πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και να μην βλέπεις τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων στις ΗΠΑ και την Αυστραλία. 

Δεν μπορεί να προσβάλεις το αίσθημα όλων των κατοίκων της Βορείου Ελλάδος, όλων των Ελλήνων και ταυτόχρονα δίπλα σου το Μαξίμου να θέλει να αξιοποιήσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.


Πρέπει να πούμε στον αγαπητό κο Βούτση, ότι ο πρωθυπουργός, η κυβέρνησή του και ο ίδιος, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραδίδουν τη γλώσσα και την ιστορία των Ελλήνων, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προχωρούν στην αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία, χωρίς προηγουμένως να έχουν πραγματοποιήσει δημοψήφισμα ή να έχουν προσφύγει σε νωπή λαϊκή ετυμηγορία, δηλώνοντας στο πρόγραμμά τους ότι πρόκειται να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία!


Ο κος Βούτσης δεν έχει κανένα δικαίωμα να προσβάλλει κατάφορα τα μέλη των Μακεδονικών Ενώσεων και γενικά τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. 

Όπως δεν έχει δικαίωμα ο πρωθυπουργός ως εκπρόσωπος ισχνότατης λαϊκής μειοψηφίας να σπεύδει μαζί με τον κο Κοτζιά να ενισχύσει τα Σκόπια στις αλυτρωτικές διαθέσεις τους.


Ποιος είπε στον κο Βούτση ότι αυτοί έχουν το δικαίωμα να παίρνουν αποφάσεις χωρίς να ρωτάνε τα εκατομμύρια των Ελλήνων και αυτές οι αποφάσεις να αφορούν τις επόμενες γενιές και τα σύνορα της χώρας;


Ενώ ο Ερντογάν απειλεί να μπει τώρα και στο Ιράκ, στην περιοχή των Κούρδων όπου βρίσκονται και αμερικανικές βάσεις, ενώ οι Τούρκοι στήνουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και παρατηρητήρια απέναντι και γύρω από τα Ίμια, στο ψηλότερο σημείο της νησίδας Τσαβούς, το σύνολο του Τύπου στην Ελλάδα ασχολείται με το αν θα μείνουν μαζί ή όχι ο Αλέξης μας και ο Πάνος μας.


Η κυβέρνηση διέψευσε χθες ότι «πιάστηκαν από τα μαλλιά» Τσίπρας και Καμμένος στο σπίτι του αρχηγού των ΑΝΕΛ στο Καβούρι. 

Σήμερα πάντως, υπάρχει συνάντηση μεταξύ των δύο στο Μαξίμου. 

Εκεί θα συζητηθούν πολλά γιατί τους δύο άνδρες μπορεί να τους χωρίζει το Μακεδονικό ή η φρασεολογία που χρησιμοποιείται για την αρπαγή των δύο στρατιωτικών αλλά τους ενώνει … ο Ιβάν Σαββίδης. 

Άλλωστε, όπως γράφουν σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες, ακόμα και οι αριστερές του Βερολίνου, ο Ιβάν είναι ο αγαπημένος ολιγάρχης του Τσίπρα. 

Και τα ξένα δημοσιεύματα αφήνουν πολλά υπονοούμενα για αυτές τις στενές σχέσεις του πρωθυπουργού και του αρχηγού των ΑΝΕΛ, που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη διαπλοκή. 

Πριν από μερικές εβδομάδες ευρισκόμενος στη Γαλλία, ο Πάνος μου έστειλε ένα SMS στο οποίο μου έλεγε ότι «είπα ψέματα, ότι επιτέθηκε ο ίδιος στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη».

 Πραγματικά ήταν μία ανακρίβεια, την οποία διόρθωσα στην επόμενη εκπομπή. 

Του έγραψα όμως ένα SMS, λέγοντας ότι η κα Μαρέβα θα αποτελεί λεπτομέρεια για τους ιστορικούς του μέλλοντος, όταν θα περιγράφουν τις αλλαγές των συνόρων και τις απώλειες στο Αρχιπέλαγος. 

Εκείνη τη νύχτα ο υπουργός Άμυνας, μου έστειλε ένα SMS στο οποίο τόνιζε ότι ούτε το όνομα Μακεδονία θα δώσουμε και ότι το Αιγαίο είναι καλύτερα προστατευμένο, παρά ποτέ. 

Σε όλες τις επαφές που είχα μαζί του στο πρόσφατο παρελθόν μου είχε πει ότι «όσο είμαι εγώ υπουργός δεν πρόκειται να χαθεί σπιθαμή εδάφους. 

Άλλωστε σε συνεντεύξεις που έδωσε σε εμένα και στο Crash επιτέθηκε χαρακτηρίζοντας τον Ερντογάν φασίστα και υπογραμμίζοντας ότι είναι διαλυμένος ο τουρκικός στρατός. 

Το τελευταίο SMS πιστεύω ότι είναι ενδεικτικό της θέσεως που παίρνει απέναντι στον Τσίπρα. 

Αν ο Καμμένος κοντράρει πραγματικά στην υπόθεση του Μακεδονικού και δεν κοροϊδέψει τον κόσμο για μια ακόμη φορά, τότε ο Τσίπρας πρέπει να χρησιμοποιήσει τις ψήφους του Ποταμιού ή κάποιες άλλες, που ήδη είναι συν εννοημένοι για να περάσει την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία! 

Αυτό μπορεί να γίνει, προκειμένου ο Καμμένος να σωθεί στα μάτια του κόσμου και παράλληλα να περάσει ο Τσίπρας την αναγνώριση. 

Όπως και να έχει ο αρχηγός των ΑΝΕΛ είναι πολύ δεμένος με τον Αλέξη και στο τέλος της διαδρομής υπάρχει πιθανότητα να τον δούμε στη λίστα επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενο, γιατί εξαερώνονται οι πιθανότητες να εισέλθουν ξανά οι ΑΝΕΛ στο κοινοβούλιο. 

Εδώ κινδυνεύει να είναι μονοψήφιος ο Αλέξης και θα βρουν την ψήφο τους οι ΑΝΕΛ;



Πηγή

Κάτι «παίζει»: Ο Βλ. Πούτιν είπε στον Αλ. Τσίπρα «έλα στην Ρωσία τώρα»



Κάτι «παίζει»: Ο Βλ. Πούτιν είπε στον Αλ. Τσίπρα «έλα στην Ρωσία τώρα»


Με ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο αποκάλυψε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία στο τέλος της μεταξύ τους τηλεφωνικής συνομιλίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε την άμεση μετάβαση του πρωθυπουργού στην Μόσχα κάτι που δείχνει ότι κάτι παίζει...

Η πρόσκληση αυτή δεν θα γινόταν χωρίς λόγο. Ο Β.Πούτιν δεν είναι κάποιος που κάνει άσκοπες κινήσεις.

Επιπλέον, ενημέρωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Όπως αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συνεχάρη τον Βλάντιμιρ Πούτιν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές. Και οι δυο πλευρές επαναβεβαίωσαν την πρόθεση τους να προωθήσουν και άλλο την συνεργασία Ρωσίας Ελλάδας. Τόνισαν επίσης την ικανοποίηση τους για την αυξανόμενη συνεργασία στον εμπορικό τον οικονομικό και τον ανθρωπιστικό τομέα.
Ύστερα από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντοναλντ Τραμπ.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα ευρωπαϊκής ασφαλείας αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Οι δυο ηγέτες συζήτησαν επίσης και την κατάσταση μετά τις κατηγορίες της Βρετανίας εναντίον της Ρωσίας μετά το περιστατικό στο Σαλισμπουρι. 
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν προσκάλεσε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία».


Αυτή η κίνηση του Κρεμλίνου έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά την διαφοροποίηση της στάσης της Ελλάδας και του Αλέξη Τσίπρα ως προς την καταδίκη της Ρωσίας από την ΕΕ για την υπόθεση Σκριπάλ, του Ρώσου διπλού πράκτορα που βρέθηκε νεκρός στην Βρετανία. 



Pronews
.


Καυσόξυλα δρύς σόμπας
Δώστε μας τώρα παραγγελία
για την νέα χρονιά 2018
για καλύτερη τιμή.
... Δείτε περισσότερα
Κ. Ξυλοθερμ""Πώληση: Χοντρική λιανική - Δυτ. Μακεδονία

Συνεχίζει ο Ν.Φίλης: Είναι δυνατόν το Σύνταγμα να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του; (βίντεο)

<<Οποιος δεν θέλει να ζημώσει όλη μέρα ...κοιμάται στη βουλή και πληρώνεται απο τον "μαλάκα" τον λαό>> 8.000e...και σύν!!
Απίστευτο: Γύρω χαμός και στην μέση ο Φίλης κοιμάται!



Το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας με αναθεώρηση του Συντάγματος επανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τασσόμενος απόλυτα υπέρ της αλλαγής αυτής. Ωστόσο επισήμανε ότι «δεν πρέπει να γίνει πογκρόμ (σ.σ. κατά της Εκκλησίας) αλλά να είναι διακριτοί ρόλοι».

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «είναι δυνατόν το Σύνταγμα να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του; Αυτό είναι κατάλοιπο άλλης εποχής που γινόταν αναφορά στον Βασιλέα».
Κληθείς να σχολίασει τα όσα είχαν συμβεί και οδήγησαν στην αποπομπή του από τη θέση του υπουργού Παιδείας ο κ. Φίλης είπε ότι τότε «ο πρωθυπουργός έκανε την επιλογή του που υπαγόρευσε δημοσίως ο Αρχιεπίσκοπος» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση ήθελε τότε μια ηρεμία σε σχέση με την Εκκλησία. Ήταν επιλογή απάντησης στην επιθετικότητα της κυβέρνησης». «Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε το άλλοθι της Τρόικας, δεν μπορούμε να έχουμε το άλλοθι του Ιερώνυμου στην Ελλάδα» πρόσθεσε δηκτικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές που είχε κάνει στο μάθημα των Θρησκευτικών υποστήριξε ότι «ήταν εκτός Συντάγματος» προσθέτοντας ότι «το Σύνταγμα μιλάει για θρησκευτική συνείδηση» και ότι «η πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει ότι το σχολείο δεν κατηχητικό».
«Θέλουμε το μάθημα των Θρησκευτικών να έχει ένα χαρακτήρα πλουραλιστικό» συμπλήρωσε.

Για το θέμα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Φίλης είπε ότι «η γραμμή διατυπώνεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών και όλοι οι άλλοι εκφράζουν προσωπική άποψη».

Εξέφρασε, δε, τη «βάσιμη ελπίδα ότι θα επιστρέψουν σύντομα στη χώρα οι δύο στρατιωτικοί» εξηγώντας ότι ότι το θέμα τους «είναι μικρό αλλά πολύ σημαντικό καθώς σημαντικότερη είναι η μεγαλύτερη εικόνα των διεθνών σχέσεων»


Με πληροφορία από : pentapostagma.gr

Καυσόξυλα δρύς σόμπας
Δώστε μας τώρα παραγγελία
για την νέα χρονιά 2018
για καλύτερη τιμή.
... Δείτε περισσότερα
Κ. Ξυλοθερμ""Πώληση: Χοντρική λιανική - Δυτ. Μακεδονία
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μας έλεγαν και δεν το πιστεύαμε :ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ Κ.Κ.Ε ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΟΝΑ ΤΟΥ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"


Καυσόξυλα δρύς σόμπας
Δώστε μας τώρα παραγγελία
για την νέα χρονιά 2018
για καλύτερη τιμή.
... Δείτε περισσότερα
Κ. Ξυλοθερμ""Πώληση: Χοντρική λιανική - Δυτ. Μακεδονία
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παγκόσμιο Σκάνδαλο: Κλείνει το Facebook; – Αποκαλύφθηκε διαρροή δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών


Παγκόσμιο Σκάνδαλο: Κλείνει το Facebook; – Αποκαλύφθηκε διαρροή δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών
1
Παγκόσμιος σάλος με το σκάνδαλο του Facebook που θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την ύπαρξη της ψηφιακής πλατφόρμας.
Ο καθηγητής του βρετανικού πανεπιστημίου Κέμπριτζ που συγκέντρωσε τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατήγγειλε ότι ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης και η εταιρεία Cambridge Analytica τον χρησιμοποιούν ως αποδιοπομπαίο τράγο.
Το Facebook βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου μετά τις καταγγελίες ότι περιήλθαν παράνομα στην κατοχή της Cambridge Analytica, μιας εταιρεία με έδρα τη Βρετανία την οποία είχε προσλάβει ο Ντόναλντ Τραμπ για την προεκλογική του εκστρατεία του 2016, τα προσωπικά δεδομένα πάνω από 50 εκατομμυρία χρηστών του.
Το Facebook ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία είχαν συγκεντρωθεί από τον Αλεξάντρ Κόγκαν, έναν καθηγητή ψυχολογίας, ο οποίος δημιούργησε μια εφαρμογή στον ιστότοπο την οποία κατέβασαν 270.000 άνθρωποι.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, στη συνέχεια ο Κόγκαν παραβίασε την πολιτική του περί περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων δίνοντας τα στοιχεία αυτά στην Cambridge Analytica.
«Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας αποτέλεσαν σοκ για εμένα», δήλωσε ο Κόγκαν στο BBC.
«Πιστεύω ότι ουσιαστικά τόσο το Facebook όσο και η Cambridge Analytica με χρησιμοποιούν ως αποδιοπομπαίο τράγο, αν και πιστεύαμε ότι έκαναν κάτι που ήταν πραγματικά κανονικό».
«Η Cambridge Analytica μας είχε διαβεβαιώσει ότι όλα ήταν απολύτως νόμιμα και βάσει των κανονισμών λειτουργίας», τόνισε ο Κόγκαν.
Ο επικεφαλής της Cambridge Analytica Αλεξάντερ Νιξ, που αποπέμφθηκε χθες, δήλωσε σε ένα βίντεο που καταγράφηκε με κρυφή κάμερα ότι η εταιρεία διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στην εκλογική νίκη του Τραμπ.
Όμως ο Κόγκαν απάντησε ότι η Cambridge Analytica «υπερβάλει» για την ακρίβεια των δεδομένων που έλαβε και ότι οι πληροφορίες ήταν πιο πιθανό να έβλαψαν την εκστρατεία του Τραμπ.

Ομολογία Ζούκερμπεργκ για τη διαρροή δεδομένων: Το Facebook έκανε λάθη

Ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook Inc Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι η εταιρεία-κολοσσός των social media υπέπεσε σε σφάλματα που επέτρεψαν δεδομένα χρηστών να καταλήξουν στην εταιρεία αναλύσεων Cambridge Analytica, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές.
Στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων, ο Ζούκερμπεργκ επισήμανε, μια ανάρτησή του στο Facebook, ότι η εταιρεία «έκανε λάθη, υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε και πρέπει να επιταχύνουμε (τους ρυθμούς μας) και να τα κάνουμε».

Το Facebook «γνώριζε» από το 2011 για τη διαρροή των δεδομένων

To Facebook είχε προειδοποιηθεί από το 2011 για τα «παραθυράκια» στο σύστημα διασφάλισης των δεδομένων των χρηστών του που αξιοποίησε η βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica (CA), η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου με τη συλλογή εκατομμυρίων δεδομένων χρηστών, όμως είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε κανένα λόγο να αλλάξει τη μέθοδό του, υποστήριξε ένας ακτιβιστής από την Αυστρία, που μάχεται για την προστασία των προσωπικών στοιχείων των χρηστών.
Ο Μαξ Σρεμς, δικηγόρος που έφερε πολυάριθμες υποθέσεις ενώπιον των ευρωπαϊκών δικαστηρίων με στόχο την ενίσχυση της προστασίας των δεδομένων των χρηστών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι μέθοδοι αξιοποίησης των δεδομένων που βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου, το οποίο συγκλονίζει το Facebook ήταν ακριβώς οι ίδιες με εκείνες που καταγγέλθηκαν σε μια αγωγή, η οποία είχε κατατεθεί το 2011 στην Ιρλανδική Αρχή Προστασίας των Δεδομένων.
Το Facebook βρίσκεται αντιμέτωπο με θύελλα αντιδράσεων από τη στιγμή που η εταιρεία CA κατηγορήθηκε ότι συνέλεξε χωρίς τη συγκατάθεσή τους τα δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του για να αναπτύξει ένα λογισμικό που θα επέτρεπε να προβλεφθεί και επομένως να επηρεαστεί η ψήφος του εκλογικού σώματος και το οποίο θα χρησιμοποιείτο υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Σρεμς είπε πως όπως το 2011, είχε το 2012 μια συνάντηση διάρκειας 7 ωρών με τους εκπροσώπους του Facebook για να συζητήσουν τις ανησυχίες που προκαλεί η χρήση τέτοιου είδους εφαρμογών, όμως οι εκπρόσωποι του κολοσσού των social media τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.
«Είπαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι, όπως εκείνοι το βλέπουν, χρησιμοποιώντας το δίκτυο, συναινείτε σε μια κατάσταση όπου άλλα πρόσωπα μπορούν να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή και να περισυλλέξουν τα δεδομένα σας» συμπλήρωσε ο Σρεμς.
Το Facebook δεν διαθέτει κανένα μέσο για να γνωρίζει εάν οι εταιρείες που παίρνουν τις πληροφορίες αυτές εφαρμόζουν πιστά τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων, πρόσθεσε ο ίδιος.
«Υπάρχουν χιλιάδες άλλες εφαρμογές που πιθανόν κάνουν το ίδιο πράγμα, ο μοναδικός λόγος για τον οποίο εμείς μιλάμε για αυτό είναι ότι (η υπόθεση) συνδέεται με τον Τραμπ. Όμως, ενδεχομένως δεν πρόκειται για τη σοβαρότερη υπόθεση» σύμφωνα με τον ίδιο.

Το κίνημα #DeleteFacebook

Ένα νέο κίνημα γεννήθηκε μέσα από τις σκοτεινές πτυχές του σκανδάλου Facebook-gate, που προκαλεί τριγμούς σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Το κίνημα #DeleteFacebook τείνει να λάβει διαστάσεις και καθοδηγείται από μεγάλες εφημερίδες και μέσα ενημέρωσης, καθώς και από άλλες πλατφόρμες επικοινωνίας του κλάδου τεχνολογίας.
Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα «Τέλεγκραφ», το BBC, o πρώην συνιδιοκτήτης της εφαρμογής WhatsApp, Μπράιαν Ακτον, ενώνουν τη φωνή τους μαζί με χρήστες του Facebook κατά της πλατφόρμας επικοινωνίας, που δεν προστάτευσε τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και τα άφησε να διαρρεύσουν στην εταιρία Cambridge Analytica, που τα χρησιμοποίησε για ιδιοτελείς σκοπούς.
Οι νέες αποκαλύψεις συνδέουν όλο και περισσότερο την εταιρία αυτή με την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ.
Όχι μόνον γιατί από τη διεύθυνση προγράμματος της εταιρίας πέρασε ο Στιβ Μπάνον, πρώην επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και γιατί ο υπεύθυνος της εφαρμογής που «αξιοποίησε τα στοιχεία των χρηστών του Facebook ήταν ο ρωσικής καταγωγής καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, Αλεξάντρ Κόγκαν.
Ο καθηγητής, ο οποίος έχει αμερικανική υπηκοότητα κι έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ, δημιούργησε την εφαρμογή στο Facebook, που λειτούργησε σαν «παγίδα» για εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς -μαζί με τους διαδικτυακούς φίλους τους, έγιναν πολλά εκατομμύρια- για λογαριασμό της εταιρίας Cambridge Analytica.
Μιλώντας στο BBC, ο Κόγκαν είπε ότι «τον χρησιμοποίησαν ως αποδιοπομπαίο τράγο».
Ο Κόγκαν ισχυρίστηκε ότι πίστευε βάσει των διαβεβαιώσεων της εταιρίας ότι έκανε κάτι απολύτως νόμιμο.
Παράλληλα με τη βρετανική εταιρία, ο Κόγκαν εργαζόταν ως σύμβουλος σε μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.
Παρείχε πληροφορίες για τα ψυχολογικά προφίλ χρηστών του Διαδικτύου.
Η «σύνδεση» του Κόγκαν με τη Ρωσία έχει προκαλέσει υποψίες σε βάρος της εταιρίας συμβούλων, καθώς οι αποκαλύψεις έρχονται στη χειρότερη στιγμή για τις σχέσεις Μόσχας και Δύσης.
Τα ερωτήματα για τον επηρεασμό ψηφοφόρων στις ΗΠΑ αυξάνονται λόγω των αποκαλύψεων που έκανε στον βρετανικό και αμερικανικό Τύπο ο Κρις Γουάιλι, πρώην εργαζόμενος στην εταιρία Analytica.
Ο Γουάιλι είπε ότι η εταιρία δαπάνησε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια για πληροφορίες το 2014, κατά προτροπή του Στιβ Μπάνον.
Όσο για τον διευθυντή της Cambridge Analytica, Αλεξάντερ Νιξ, παραδέχθηκε πως η εταιρία προσπαθούσε να επηρεάσει την προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και είχε μάλιστα συναντήσει τον ίδιο την εποχή που ήταν υποψήφιος.
Η παραδοχή έγινε σε κρυφή κάμερα του βρετανικού Channel 4, στη διάρκεια ρεπορτάζ του δικτύου – ο Νιξ δεν ήξερε ότι ο δημοσιογράφος τον κατέγραφε.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε «διευκρινίσεις» από το Facebook.