13 Ιουλίου 2019

Η συνταγή βήμα-βήμα : Σπιτικό παγωτό σοκολάτα με βελούδινη υφή - ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ



















magiacook

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι σούπερ παγωτοσοκολατένιο!!!!!
Κρεμώδες παγωτό σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας με σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και καρύδια. Έχει βελούδινη υφή με υπέροχη σοκολατένια γεύση.
Γρήγορα, πανεύκολα, χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς μετρήσεις υλικών, χωρίς ανακάτεμα και κρυστάλλους.
Τόσο τέλειο που δεν θα πιστεύετε ότι γίνεται τόσο απλά από τα χεράκια σας, με αγνά υλικά της επιλογής σας!










magiacook

Υλικά

170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
2 βανίλιες
330 ml κρέμα γάλακτος από φρέσκο αγελαδινό γάλα με 35% λιπαρά
4 κ. γλ. κακάο 100%
100 γρ. περίπου καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1ο:Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.










magiacook

Βήμα 2ο: Προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.










magiacook

Βήμα 3: Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (προσοχή να είναι κρύα) με το μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.










magiacook

Βήμα 4ο: Ρίχνουμε το 1/3 από τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και αναδιπλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο από τη σαντιγί. Προσοχή: καθώς ανακατεύετε να πιέζετε που και που τη σπάτουλα σιλικόνης στα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ ώστε να μην μείνει μείγμα σοκολάτας – ζαχαρούχου χωρίς να αναμειχθεί με τη σαντιγί. Είναι σημαντικό!!!
Βήμα 5ο: Προσθέτουμε στο μείγμα το κακάο για έξτρα σοκολατένια γεύση, ανακατεύουμε απαλά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα καρύδια θρυμματίζοντάς τα με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε και το παγωτό μας είναι έτοιμο για την κατάψυξη!
Βήμα 6ο: Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ κατάλληλο για την κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει τουλάχιστον 8 ώρες.
Απολαύστε το παγωτό σερβίροντάς το σε μπολάκια και γαρνίρετε με τρίμμα σοκολάτας, με σιρόπι της αρεσκείας σας ή με τρίμμα μπισκότου.










magiacook

Για να ξετρελάνετε τους μικρούς σας φίλους χρησιμοποιήστε χωνάκια του εμπορίου, λιώστε κουβερτούρα για να γαρνίρετε τα χωνάκια, αφήστε στη συντήρηση για μερικά λεπτά μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και γεμίστε τα με παγωτό. Πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς και σιρόπι σοκολάτας!










magiacook

Σλουρπ!!!!
Χαρείτε το καλοκαίρι και απολαύστε το ξέγνοιαστα με τα υπέροχα παγωτά σας!!!










magiacook

Χαρίστε χαμόγελα με σοκολατένια μουστάκια στα μουτράκια!!!!
Σημαντικές επισημάνσεις










magiacook





magiacook

  • Προσθέστε το κακάο στο μείγμα κοσκινίζοντάς το με το σουρωτήρι του τσαγιού ώστε να γίνει πούδρα και να διαλυθούν τυχόν γρομπαλάκια.










magiacook

  • Για να συντηρήσετε το παγωτό στην κατάψυξη προτιμήστε μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος που αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα πλαστικά μπολ ή τα καπάκια των μπολ που δεν είναι κατάλληλα για την κατάψυξη μπορεί να σπάσουν όταν προσπαθήσετε να τα ανοίξετε.
  • Αν είστε fan της bitter σοκολάτας αντικαταστήστε την κουβερτούρα γάλακτος με κουβερτούρα μεγάλης περιεκτικότητας σε κακάο (πάνω από 75 %)
  • Μπορείτε να ενισχύσετε το παγωτό με ακόμη περισσότερη σοκολατοαπόλαυση προσθέτοντας τρίμμα ή σταγόνες σοκολάτας. Επίσης πάει σούπερ τέλεια με κομπόστα κεράσι ή βύσσινο! Ανακατέψτε τα μέσα στο παγωτό πριν παγώσει ή γαρνίρετε το παγωτό πριν το σερβίρισμα.
Συμβουλή: Τα φρέσκα φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό όπως οι φράουλεςήτα κεράσια γίνονται παγάκια μέσα στο παγωτό και δεν καταναλώνονται ευχάριστα μαζί με το παγωτό. Γι’ αυτό προτιμήστε τα φρούτα σε μορφή κομπόστας ή μαρμελάδα που δεν κρυσταλλώνουν μέσα στο παγωτό.










magiacook

Η συνταγή βήμα-βήμα :







/


Αναδημοσίευση από magiacook.gr

Biokott - Bioflorina

Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με παραγγελίες άνω των 20€Αγοράστε Σήμερα
🌹Τηλεφωνικές παραγγελίες :6978276141
ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
και στο εξωτερικο
ΠΩΛΗΣΗ: ΧΟΝΤΡΙΚΗ ΛΙΑΝΙΚΗ

Ένας στους τέσσερις δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση - Οδηγός συμπλήρωσης σε 30 λεπτά


odigos-forologiki-dilosi

Οι 12 κινήσεις με τις οποίες συμπληρώνεται ηλεκτρονικά φέτος η δήλωση

Περίπου 1,7 εκατομμύριο φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη φορολογική δήλωση, ενώ η προθεσμία λήγει στις 29 Ιουλίου.
Συνολικά έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 4,6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, σε σύνολο 6,3 εκατ. δηλώσεων, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου ένας στους τέσσερις δεν έχει υποβάλει ακόμη τη δήλωση.
Η ηλεκτρονική συμπλήρωση της δήλωσης έχει απλοποιηθεί αρκετά πλέον και για την πλειονότητα των φορολογουμένων αρκούν 12 κινήσεις και περιπου 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Εφόσον ο φορολογούμενος διαμένει σε δική του ιδιόκτητη κατοικία ή σε δωρεάν παραχωρηθείσα, κατέχει ένα ή περισσότερα Ι.Χ. αυτοκίνητα και δεν είχε κατά τη διάρκεια του 2018 καμία μεταβολή στα αυτοκίνητά του, τα βήματα που απαιτούνται είναι απλά και η διαδικασία εύκολη, καθώς τα περισσότερα στοιχεία που πρέπει να δηλωθούν και φέτος είναι προσυμπληρωμένα στους αντίστοιχους κωδικούς από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.


To money-money.gr παρουσιάζει αναλυτικά τις 12 κινήσεις που μπορείτε να κάνετε, εφόσον είστε μισθωτός ή συνταξιούχος και υπάγεστε στις παραπάνω περιπτώσεις, προκειμένου να συμπληρώσετε και να υποβάλετε ηλεκτρονικά τη φετινή φορολογική δήλωση σε χρόνο-ρεκόρ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Suzanne Eaton: Σφίγγει ο κλοιός για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου!

Suzanne Eaton: Σφίγγει ο κλοιός για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου!
ΦΩΤΟ zarpanews
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr, οι αστυνομικές αρχές πιθανότατα βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της φρικτής δολοφονίας της 60χρονης Suzanne Eaton.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για στοχευμένες πλέον έρευνες, που αφορούν τρία ή τέσσερα άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς που φέρονται σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ, να έχουν σχέση με το τραγικό περιστατικό.
Μάλιστα από τα συγκεκριμένα άτομα έχει ληφθεί – όπως είναι αναμενόμενο – γενετικό υλικό, και πλέον αυτό που αναμένεται είναι τα απαραίτητα αποτελέσματα από τα σχετικά δείγματα για να γίνουν τα επόμενα βήματα.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν επικεντρωθεί στην ευρύτερη περιοχή από το Κολυμπάρι μέχρι τα Αφράτα, καθώς εκεί εθεάθη σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πριν την εξαφάνισή της η Αμερικανίδα επιστήμονας.

Εκτιμάται τέλος από τις Αστυνομικές Αρχές πως οι εξελίξεις θα είναι άμεσες, σε ότι αφορά την πολύκροτη πλέον, όπως έχει εξελιχθεί, υπόθεση.




πηγή: zarpanews.gr

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Έρχονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική





Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ - Νέα επιδείνωση, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από πρόσκαιρα ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις - Πολύ μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από τη νύχτα στο νομό Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό και τη Χαλκιδική

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από πρόσκαιρα ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν τη δυτική Στερεά, σύμφωνα με Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι πολύ μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από σήμερα τη νύχτα στο νομό Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό και τη Χαλκιδική και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στις Σποράδες, τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οδηγίες από τη διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειεας Κεντρικής Μακεδονίας

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ ΕΜΚ, που ισχύει από τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα μέχρι και τις μεσημεριανές της Κυριακής, υπενθυμίζει με ανακοίνωση της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Διαβεβαιώνει ότι έχει θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την περίπτωση αντιμετώπισης έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Επίσης, δίνει οδηγίες για μέτρα αυτοπροστασίας προς τους πολίτες.

Η υπηρεσία υπενθυμίζει ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

"Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων" τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση .

Μεταξύ των οδηγιών που δίνονται είναι οι πολίτες να βεβαιωθούν ότι δεν είναι φραγμένα τα λούκια και οι υδρορροές των σπιτιών τους, να αναβάλουν προγραμματισμένες και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να προστατεύονται από τη χαλαζόπτωση, κ.α.

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική 

Σε πλήρη ετοιμότητα τέθηκε η Πυροσβεστική μετά την έκδοση έκτακτου δελτίου πρόγνωσης καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από λίγη ώρα ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι με εντολή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, «η Υπηρεσία μας, άμεσα προέβη στην έκδοση διαταγής, για την ενεργοποίηση του Πυροσβεστικού Μηχανισμού, με διασπορά οχημάτων και τη δημιουργία σταθμών βάσης άμεσης επέμβασης, στις περιοχές όπου αναμένεται αυτά να εκδηλωθούν.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών και συνοδών φαινομένων. Συγκεκριμένα:

Το Πυροσβεστικό προσωπικό, ο γενικός εξοπλισμός της υπηρεσίας μας, ο ειδικός εξοπλισμός της ΕΜΑΚ, καθώς και τα πεζοπόρα τμήματα, θα είναι σε ετοιμότητα για επέμβαση εφόσον απαιτηθεί.

Επίσης, έχουν ενημερωθεί όλοι οι συναρμόδιοι στην αντιμετώπιση των καταστροφών φορείς, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητά τους, με τη σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) ή Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ)».

Παράλληλα, ο κ. Βαθρακογιάννης υπενθύμισε «τις οδηγίες αυτοπροστασίας, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, προκειμένου οι πολίτες:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν, ότι οι υδρορροές των κτιρίων δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με οχήματα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Να αποφεύγουν υπαίθριες εργασίες και δραστηριότητες, σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές καθώς και την αλιεία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.

Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα, μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες, για τη δική τους ασφάλεια, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Η πρόβλεψη του Meteo

Από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη βορειοδυτική και βόρεια χώρα, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, στη Θεσσαλία και στις Σποράδες. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από ενισχυμένους ανέμους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη χαλαζόπτωση.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως το βράδυ της Κυριακής, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου περιμένουμε τα ισχυρότερα φαινόμενα, καθώς και οι περιοχές όπου ενδέχεται να εκδηλωθεί χαλαζόπτωση.


slide_Jul132


Κατά τη διάρκεια της Κυριακής οι καταιγίδες θα επιμείνουν στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και βαθμιαία θα επηρεάσουν νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται, ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Αναλυτικά ο Καιρός

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-07-2019

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Το βράδυ αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιοανατολικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με όμβρους τις απογευματινές ώρες και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Από το βράδυ αρχικά στη δυτική και σταδιακά και στην κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με όμβρους στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Από το βράδυ αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Στα νότια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους τις απογευματινές ώρες.

Τη νύχτα στα βόρεια θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς τοπικά έως 5 μποφόρ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 που θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νότια γενικά αίθριος. Στα βόρεια τοπικές νεφώσεις που τη νύχτα θα αυξηθούν.

Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδια ένταση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα γύρω ορεινά. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές .

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.


ΜΕΡΟΣ 2

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-07-2019

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι η Μακεδονία, η Θράκη, το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και πιθανώς η δυτική Στερεά. Τα φαινομένα μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 4 ή ανατολικοί 5 μποφόρ που θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν αρχικά στα δυτικά και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις τοπικά 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειότερα τμήματα. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ που στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Στα νότια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ που θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 και στα νότια ανατολικοί έως 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

 

protothema.gr


3ο Brevet: Χώρος υποδοχής στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς

Brevet


Είναι το 3ο Brevet, μια διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων απο τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καστοριάς σε μία απόσταση 200 χιλιομέτρων, από την πόλη της Καστοριάς προς τα χωριά του νομού σε συγκεκριμένη φυσικά διαδρομή,«Γύρος του Γράμμου 2019», και επιστροφή στη πόλη της Καστοριάς, όπου έχει στηθεί η διαμόρφωση του σημείου υποδοχής των συμμετεχόντων ποδηλατών.

Οι πρώτοι διαγωνιζόμενοι ποδηλάτες άρχισαν να καταφθάνουν στο σημείο της υποδοχής που βλέπουμε στις φωτογραφίες στις 4:00 μ.μ.

 

 

  (Σημείωση: Το πανό γράφει 1ο Brevet - Ωστόσο οι φωτογραφίες είναι σημερινές 13/7/2019)

Φωτογραφίες : Fterografos-fyllokaiftero1