02 Ιουνίου 2016

Καταργούν τα οικογενειακά επιδόματα από τις συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών


Πλήρη κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από τις συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών προβλέπει διάταξη – βόμβα στις τροπολογίες που κατέθεσε χθες τη νύχτα στη Βουλή η κυβέρνηση με τις υπογραφές Κατρούγκαλου και Τσακαλώτου. «Βόμβες»
Οι δύο υπουργοί αλλάζουν επί τα χείρω το ασφαλιστικό καθώς:
1 Οι νέες συντάξεις που θα εκδοθούν μετά την ισχύ του νόμου 4387/16 για το νέο ασφαλιστικό δεν θα έχουν καθόλου επιδόματα συζύγου ή τέκνων για τους εξερχόμενους από το Δημόσιο. Πολιτικοί και στρατιωτικοί υπάλληλοι θα έχουν επιπλέον απώλειες εισοδήματος.
2 Το ΕΚΑΣ προβλέπεται ότι θα κοπεί από 1/6/2016 και όχι από 1/1/2016. Το ποσό που δόθηκε για 6………..

μήνες επιπλέον (110 εκατ. ευρώ) αντί να ζητηθεί από τους συνταξιούχους θα «φορτωθεί» στον τελικό λογαριασμό του 2016 και θα «πληρωθεί» είτε με νέα μέτρα είτε από το πλεόνασμα που λέει ότι θα βγάλει η κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό οι περικοπές που θα γίνουν στο ΕΚΑΣ το 2017, το 2018 και το 2019 θα είναι μεγαλύτερες. Θα κοπεί δηλαδή από περισσότερους συνταξιούχους, για να «πληρωθεί» η υπόσχεση Τσίπρα ότι δεν θα επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά που πήραν φέτος οι συνταξιούχοι στους οποίους το επίδομα είτε καταργείται είτε μειώνεται. Τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του ΕΚΑΣ για το 2016 δεν αλλάζουν (δικαιούχοι όσοι έχουν ως 664 ευρώ από κύρια – επικουρική σύνταξη). Για το 2017 τα νέα κριτήρια θα καθοριστούν ως το τέλος του 2016. Στα δυο έτη (2016-2017) θα κοπούν 570 εκατ. ευρώ. Στο 2018 θα κοπούν άλλα 238 εκατ. ευρώ και το 2019 άλλα 45 εκατ. ευρώ που θα είναι και τα τελευταία που καταργούν το ΕΚΑΣ. 3 Κατεβαίνει το όριο περικοπής σύνταξης από συνταξιούχους που εργάζονται. Στο εξής όσοι παίρνουν πάνω από 780 ευρώ θα έχουν μείωση κατά 70% στο τμήμα άνω των 780 ευρώ. Το προηγούμενο όριο περικοπής ήταν πάνω από τα 990 ευρώ.
4 Μειώνονται περαιτέρω τα εφάπαξ για τους αυτοαπασχολούμενους καθώς θα υπολογίζονται με το 60% αντί 75% του εισοδήματος.
Αυστηρότερος κόφτης
Στο θέμα του δημοσιονομικού κόφτη ξεκαθαρίζεται ότι οι περικοπές δαπανών θα υπολογίζονται σε καθαρή βάση δηλαδή αφού συνυπολογιστούν και οι επιπτώσεις στα έσοδα που θα έχει η περικοπή δαπανών.
Ειδικά μισθολόγια
Σε άλλη διάταξη προβλέπεται επίσης ότι η αναστολή, για τη διετία 2017-2018, κάθε μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, δεν εφαρμόζεται, υπό την προϋπόθεση ότι οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών εξειδικεύονται και νομοθετούνται μέχρι 30-9-2016 και τίθενται σε εφαρμογή από την 1-1-2017.

 Posted by
Ελεύθερος Τύπος
– See more at: http://airetos.gr/

Κωνσταντοπούλου στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπλένει ποινικές ευθύνες - Η τροπολογία για τις off shore εξυπηρετεί πολιτικούς φίλους



Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «42 λεπτά» με την Εύα Αντωνοπούλου μίλησε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

 


html5: Unsupported video format. Try installing Adobe Flash.

http://get.adobe.com/flashplayer/
spaceplay / pause
qunload | stop
ffullscreen
shift + slower / faster
volume
mmute
seek
 . seek to previous
126 seek to 10%, 20% … 60%


Δείτε το VIDEO στο skai.gr


  • Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπλένει ποινικές ευθύνεςΚωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπλένει ποινικές ευθύνες
  • Κωνσταντοπούλου: Αυτό δεν είναι Ευρώπη είναι ένα εξάμβλωμαΚωνσταντοπούλου: Αυτό δεν είναι Ευρώπη είναι ένα εξάμβλωμα
Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «42 λεπτά» με την Εύα Αντωνοπούλου μίλησε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε μεταξύ άλλων ότι «το πολιτικό σύστημα όπως αποτυπώνεται σήμερα στη Βουλή αντιστρατεύεται το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα». Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπλένει με τα ίδια κόλπα του Σαμαρά αξιόποινες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, σημειώνοντας ότι «το αξιόποινο έστω και για λίγες ώρες αίρεται».

Η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «ο κ. Παρασκευόπουλος έχει απωλέσει και το πολιτικό και ακαδημαϊκό πλεονέκτημα από πέρυσι το καλοκαίρι που πέρασε το νόμο για τους πλειστηριασμούς».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχώρησε στην κατάθεση και ψήφιση της διάταξης για να εξυπηρετήσει κομματικά στελέχη που έχουν έννομο συμφέρον, κάνοντας λόγο για κυβερνητικά στελέχη «που έχουν διατελέσει μέλη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού», ενώ κατονόμασε και στελέχη της κυβέρνησης που δεν έχουν δώσει, όπως σημείωσε, επαρκείς εξηγήσεις για το “πόθεν έσχες” τους και για την περιουσιακή τους κατάστασης, και συγκεκριμένα τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
«Βλέπουμε διαρκώς να γίνονται διάφορα παζάρια. Πρόσφατα ο κ. Λεβέντης είχε πει πως ο κ. Τσίπρας του είχε προτείνει πέντε υπουργεία για να μπει στην κυβέρνηση. Ούτε ο Φλαμπουράρης, ούτε ο Τσακαλώτος, ούτε ο Σταθάκης έχουν απαντήσει επαρκώς για αυτά που τους καταλογίζουν. Όλα αυτά είναι σκιές. Η κυβέρνηση έσπευσε να τους εξυπηρετήσει. Η τροπολογία για της offshore εξυπηρετεί πολιτικούς φίλους. Άξιος συνεχιστής των μνημονιακών κυβερνήσεων η σημερινή κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. «Η ευνοϊκή διάταξη για τις offshore πολιτικών προσώπων που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο, έστω κι αν “ακυρώθηκε” με την τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα, είναι βέβαιο πως αίρει το αξιόποινο για όσους βουλευτές και υπουργούς έχουν συμμετοχή σε offshore εταιρείες», τόνισε.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας υπερασπίστηκε το έργο της στη Βουλή για την επιτροπή του πόθεν έσχες λέγοντας πως εκείνη έκανε ότι μπορούσε παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε κάνει δυσκολότερο κάθε έλεγχο και παρά τα συνεχή εμπόδια που έβρισκε μπροστά της. «Αν η κυβέρνηση ήθελε να χτυπήσει την καρδιά του προβλήματος θα έφερνε μια ρύθμιση που θα επωφελούταν οικονομικά απ όσους κέρδισαν οικονομικά από την πολιτική τους καριέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Για το κόμμα της και τις δημοσκοπήσεις που δίνουν ποσοστά κοντά στο 3% είπε ότι «διεκδικούμε την διακυβέρνηση της χώρας. Όχι απλά να μπούμε στην βουλή. Η γενική μου θέση για τις δημοσκοπήσεις δεν αλλάζει. Δεν εκφράζεται εκεί η λαϊκή βούληση. Εντυπωσιάζομαι όμως από τον πανικό που έπιασε τη κυβέρνηση. Η κοινωνία έρχεται να ενσαρκώσει και όχι να ψηφίσει την Πλεύση Ελευθερίας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι «η Πλεύση Ελευθερίας έρχεται για να πολλαπλασιάσει και όχι για να διαιρέσει. Θα συμπράξουμε και θα συμπλεύσουμε με όσες δυνάμεις αντιμάχονται την εξουσιομανία και τον καθεστωτισμό, όπως της σημερινής κυβέρνησης. Οι άνθρωποι της Λαϊκής Ενότητας στάθηκαν στα πόδια τους και πάντα θα τους τιμώ».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης λέγοντας: «Δεν μιλάω με κανέναν από αυτούς που έχουν παραμείνει σε αυτό το μόρφωμα που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μόρφωμα αυτό δεν έχει κανένα άλλο εκλεγμένο όργανο μα βάση τις καταστατικές αρχές του. Όσοι ψήφισαν και υπέγραψαν μνημόνια πρέπει να λογοδοτήσουν στον λαό και την ιστορία και δεν βλέπω κανένα πεδίο συνεργασίας. Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με κανέναν από αυτούς. Δεν θα το κάνω ούτε για να ρίξω την κυβέρνηση. Στόχος είναι να  ρίξουμε το καθεστώς των μνημονίων και όχι να νεκραναστήσουμε άλλους πολιτικούς. Διαφορετικές περιπτώσεις ο Σακελλαρίδης και η Κατριβάνου. Ο Γαβριήλ είναι ένας άνθρωπος που κανιβαλίστηκε από το σύστημα που στηρίζει ο κ. Τσίπρας. Ανεπιτυχώς η κ. Κατριβάνου προσπαθεί να περάσει προς τα έξω την εικόνα της αντιστεκόμενης».



Πηγή: http://www.skai.gr