28 Μαρτίου 2016

Για τους λάθρο- Φαγητό αξίας 9 εκατ. ευρώ την ημέρα παραγγέλνει η Ελλάδα ΔΕΙΤΕ το ΕΓΓΡΑΦΟ!


Η πρώην βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου με ανάρτηση της στο twitter δημοσιεύει ένα έγγραφο που φανερώνει ότι η Ελλάδα
ζήτησε να παραλαμβάνει 1.7 εκατ. μερίδες την ημέρα!
Εύλογα ρωτά κανείς πόσοι μετανάστες υπολογίζεται ότι θα έρθουν;





merides.

epixirimatias.gr

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Απο τον Γερμανικό ΟΤΕ Καστοριάς εκπορεύονται οι ανακοινωσεις του Λ.Α.Ε;



Πρόσφατα είδαμε ανακοινώσεις της Λ.Α.Ε σε κλασικά  Μ.Μ.Ε της Καστοριάς και σε ένα τουλάχιστον σάιτ, αναγνώστες μας  εκφράζουν την απορία τους -την ευλογη απορία τους με μάιλ που μας έστειλαν," Απο που βγαίνουν οι ανακοινώσεις αυτές απο    απο τα εργαστήρια του γερμανικού ΟΤΕ, μήπως  όπου εργάζεται στο Τεχ. Τμήμα  ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος "  ο οποίος απέτυχε να εκλεχτεί στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και τον "στέγασε " ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στον  Λ.Α.Ε και αφου εκδιωχτηκε απο τον Πανούση προφανώς με εντολή Τσίπρα"

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος πράγματι  ως εργαζόμενος  των Γερμανών - γερμανικών συμφερόντων ΟΤΕ, θέλει να είναι και καλός εργάζόμενος τους ,και ταυτόχρονα αντιμνημονιακός  να έχει προφανώς την δυνατότητα να εκλεγεί τώρα με τον ΛΑΕ " και να μήν στεναχωρεί τα αφεντικά, γιαυτο το λόγο δεν υπογράφει της ανακοινώσεις και όπως λέει ο λαός και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
Αμ δε  "σύντροφε" Παναγιώτη ! ο λαός ξανά δεν θα "μασήσει" ούτε διαμαντιές ούτε  λαφαζανιές

Ακόμη ένας πρωην παλιός τρεις φορές αποτυχών  υποψήφιος  του  ΣΥΡΙΖΑ και νύν υποψήφιος του ΛΑΕ στην Καστοριά εργαζόταν στο Τεχ. Τμήμα του ΟΤΕ Καστοριάς τώρα συμφωνα με το ρεπορτάζ πήρε προσφατα σύνταξη σε νεαρή σχετικά ηλικία  . Κανεις απο τους δυο τους δεν υπογράφει τις ανακοινώσειςαυτές,  και δεν υπάρχει γραφείο του ΛΑΕ στον νομό της  Καστοριάς.
Θέλουν να τα έχουν καλά μέ όλους ; και με τον Ελληνικό λαό, και με τους Γερμανούς ; ..

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όσοι παίρνετε αυτό το φάρμακο σταματήστε το…


Σοβαρές βλάβες στο ήπαρ μπορεί να προκαλέσουν δεκάδες φάρμακα που περιέχουν την ουσία νιμεσουλίδη, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος συνέστησε τον περιορισμό της χρήσης τους έως το πολύ δεκαπέντε ημέρες για κάθε θεραπεία.
Συνεπώς, όλα τα κουτιά που περιέχουν περισσότερες από 30 δόσεις (δισκία ή φακελάκια) θα πρέπει να αποσυρθούν άμεσα από την αγορά.
Το πιο γνωστό φάρμακο που κυκλοφορεί στη χώρα μας είναι το Mesulid. Η οδηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, όμως, αφορά άλλα 44 φάρμακα που περιέχουν τη συγκεκριμένη ουσία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), συνιστάται στους γιατρούς να βασίζουν την απόφασή τους να συνταγογραφούν νιμεσουλίδη (nimesulide) σε προσεκτική εξέταση των συνολικών κινδύνων του ασθενούς.
Τα φαρμακευτικά προϊόντα που περιέχουν nimesulide για συστηματική χορήγηση έχουν εγκριθεί σ’ έναν αριθμό κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση του οξέος πόνου, των συμπτωμάτων επώδυνης οστεοαρθρίτιδας και της πρωτοπαθούς δυσμηνόρροιας (πόνοι περιόδου).
Οι άδειες κυκλοφορίας των προϊόντων που περιέχουν nimesulide ανεστάλησαν στην Ιρλανδία στις 15 Μαΐου 2007, μετά από αναφορές ασθενών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο εξαιτίας σοβαρών παρενεργειών που αφορούσαν το ήπαρ
Υστερα από αυτό, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε έρευνες, ώστε να εξεταστεί η ασφάλεια των συγκεκριμένων φαρμάκων και ενημέρωσε όλα τα κράτη-μέλη.
Εως ότου ξεκαθαριστεί το τοπίο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αλλά και ο ΕΟΦ συνιστούν τον περιορισμό της διάρκειας θεραπείας με nimesulide έως το πολύ 15 ημέρες, ενώ όλα τα κουτιά που έχουν περισσότερες από 30 δόσεις πρέπει να αποσυρθούν από την αγορά.
mesulid.
 

Αποροι μαθητές, κάνουν πως παίζουν για να αποφύγουν το κολατσιό.


ρεπορτάζ : Χριστόφορος Παπαδάκης
Θα τα δούμε την ώρα που οι συμμαθητές τους θα στέκονται στην ουρά έξω από τα κυλικεία να κάνουν πως παίζουν, πως τρέχουν, ή να κάθονται στα παγκάκια σκυθρωπά, κοιτάζοντας με θλίψη κάπου στον ουρανό. Είναι τα παιδιά των άνεργων οικογενειών, που ξυπνάνε το πρωί και φεύγουν για το σχολείο χωρίς να έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη, γιατί οι γονείς τους δεν εργάζονται για να μπορούν να τους καλύψουν ακόμα και αυτή την ελάχιστη ανάγκη τους.

Είναι τα παιδιά της διπλανής πόρτας, που μπορούμε να τα δούμε στα σχολεία του Ηρακλείου, σε όλα τα σχολεία της Κρήτης, όπου ο τζίρος των κυλικείων από το 2010 και μετά είναι μειωμένος σε ποσοστό 50%, καθώς οι μικροί πελάτες τους δεν έχουν πια χρήματα από το σπίτι για το καθημερινό τους κολατσιό!

Τι αξία έχει ένα κουλούρι, μια τυρόπιτα, ένα σάντουιτς ή έστω ένα μπουκαλάκι νερό για ένα παιδί που βρίσκεται στο σχολείο; Κι όμως. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης λέει στη "Νέα Κρήτη" ότι, από την αρχή που ξέσπασε η οικονομική κρίση, το φαινόμενο των μαθητών που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το κυλικείο του σχολείου παραμένει, αλλά τα τελευταία χρόνια γίνεται λιγότερο ορατό.

Όχι όμως γιατί έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει, αφού η ανεργία έχει αυξηθεί. Αλλά, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, αυτή η δυσκολότερη εμφάνιση του προβλήματος, που ενώ υπάρχει δεν είναι τόσο εμφανές στην υπόλοιπη κοινωνία, τη σχολική κοινότητα κ.λπ., έχει να κάνει, προφανώς, με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της δράσης της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων.

«Υπάρχουν ομάδες αυτή τη στιγμή που οργανώνουν ένα είδος συσσιτίων μες στα σχολεία.

Αυτό γίνεται προφανώς ανώδυνα και αθόρυβα. Από προσωπική πείρα σας λέω ότι υπάρχουν τα παιδιά αυτά που δέχονται βοήθεια χωρίς να στοχοποιούνται», τονίζει με έμφαση προς την εφημερίδα μας ο νέος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

«Μάλιστα, αυτό δε γίνεται αντιληπτό ούτε από τα ίδια τα παιδιά που δέχονται τη βοήθεια. Και είναι απολύτως αναμενόμενο, με τα χρόνια αυτά τα δύσκολα που αντιμετωπίζουμε να διογκώνεται το πρόβλημα. Προφανώς και οι γονείς αδυνατούν να δώσουν στα παιδιά τους ακόμα και 2 ευρώ, ούτως ώστε να πάρουν από το κυλικείο κάτι για να φάνε. Και προφανώς, το πρόβλημα είναι πολύ μικρότερο εδώ, σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα, από Αθήνα και πάνω», λέει ο συνδικαλιστής.


Δυσάρεστα γεγονότα

«Εγώ πριν από λίγα χρόνια, στην Επισκοπή όπου ήμουν στο Δημοτικό, είχα μια συνεργασία με ένα μπακάλικο απέναντι από το σχολείο. Ο άνθρωπος πολύ συχνά μας έφερνε μια κούτα κρουασάν, που τα μοιράζαμε σε 7-8 παιδάκια που ξέραμε ότι είχαν θέμα. Το κάναμε βέβαια με έναν τρόπο ώστε να μη φαίνεται, για να μη νιώθουν και τα παιδάκια πρόβλημα. Είναι λογικό όλος αυτός ο ορυμαγδός να έχει δημιουργήσει και αυτές τις καταστάσεις», λέει χαρακτηριστικά ο Ζαχαρίας Ρηγάκης.

Και βέβαια, αν συμβαίνουν αυτά στα χωριά, τότε μπορούμε όλοι να καταλάβουμε τι συμβαίνει μες στις πόλεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, «στην πόλη είναι πολύ πιο δύσκολο το πρόβλημα, διότι πολλές φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε το πρόβλημα στα παιδιά.

Όταν είσαι σε ένα λύκειο σαν το 2ο, που είμαι φέτος, όπου έχουμε 600 παιδιά, τι να δεις εκεί και τι να πρωτοκαταλάβεις; Και τα λυκειόπαιδα, μάλιστα, δε θέλουν να το δείχνουν πολλές φορές, γιατί προσβάλλονται. Και κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα»...

Πώς όμως μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι ένα παιδί έχει πρόβλημα και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του για μια τυρόπιτα ή ένα κουλούρι από το κυλικείο του σχολείου του;


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

«Μοιράζονται... κολατσιό τους»

«Τα ίδια τα παιδιά πια, που ξέρουν μεταξύ τους ποια είναι εκείνα που δεν έχουν να φάνε, μοιράζονται το κολατσιό τους. Το βλέπουμε να γίνεται καθημερινά στην πράξη», αποκαλύπτει στην εφημερίδα μας ο Ζαχαρίας Ρηγάκης. «Ο μαθητής του Δημοτικού, ας πούμε, βλέποντας το άλλο παιδάκι να μην έχει φαγητό, θα του δώσει μέρος από το δικό του. Και αυτό συμβαίνει κατά κόρον. Άσε που οικογένειες που δεν έχουν αυτό το πρόβλημα θα δώσουν παραπάνω χρήματα στο παιδί τους και θα του πουν να πάρει κάτι και να το προσφέρει σε ένα άλλο παιδάκι που δεν έχει να αγοράσει», καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.



http://www.neakriti.gr/


Αλλος ένας έσχατος Τσιπροπροδότης : Μπαλαούρας: Δεν θα απέρριπτα το σκέτο "Μακεδονία" για την ονομασία των Σκοπίων


Μπαλαούρας: Δεν θα απέρριπτα το σκέτο Μακεδονία για την ονομασία των Σκοπίων
Νέες φωτιές ανάβει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, λίγες ημέρες μετά το θόρυβο που είχε ξεσπάσει με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα για την ονομασία των Σκοπίων.

Ολη η εναπομείνουσα όμαδα του Τσίπρα -του "Μαξίμου αποτελείται απο έσχατους  προδότες και πολιτικούς τυχοδιώκτες ;

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” δήλωσε ότι δεν θα απέρριπτε το ενδεχόμενο της ονομασίας «Μακεδονία», ενώ τόνισε ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.
«Το ζήτημα είναι τριτεύων ζήτημα. Πρέπει να υπάρξει λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν. Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για το «Βόρεια Μακεδονία» ή το «Σλαβομακεδονία». Το Μακεδονία δεν θα το απέρριπτα προσωπικά» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν το Βόρεια Μακεδονία, είπε ότι δεν θα έλεγε όχι και όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν θα απέρριπτε το σκέτο Μακεδονία, απάντησε ότι δεν θα το απέρριπτε.


Με πληροφορία απο enikos.gr

Πρόσκληση στους Θεσσαλονικείς να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους λάθρο-πρόσφυγες

Διαφορετικά θα είναι ρατσιστες, αφήνει να εννοηθεί

"Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης"

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της πόλης για μια ολιγοήμερη φιλοξενία προσφύγων στα σπίτια τους.

Πρόσκληση στους Θεσσαλονικείς να φιλοξενήσουν για λίγες ημέρες στα σπίτια τους πρόσφυγες απευθύνει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην περιοχή μας, κυρίως οι οικογένειες, έχουν μεγάλη ανάγκη για μία σύντομη φιλοξενία σε σπίτια, για να πάρουν μία προσωρινή ανάσα προτού συνεχίσουν το ταξίδι τους κόντρα σε φράχτες και στρατούς ή καταλήξουν στους γνωστούς καταυλισμούς με τις -τουλάχιστον- δύσκολες συνθήκες».
Ήδη, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, χιλιάδες σπίτια σε όλη τη χώρα έχουν ανοίξει τις πόρτες τους για να τους φιλοξενήσουν. «Ας το κάνουμε και εμείς, ή τουλάχιστον όσοι έχουμε ακόμα αυτή τη δυνατότητα», τονίζει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία.
Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στη δράση μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail antiratsistiki.thess@gmail.com. Οι διαθεσιμότητες θα αντιστοιχίζονται με τις ανάγκες φιλοξενίας, όπως προκύπτουν από αλληλέγγυους γιατρούς και άλλες ομάδες που παρακολουθούν καθημερινά τους πρόσφυγες στην Ειδομένη και τους καταυλισμούς και θα ενημερώνεται το πρόσωπο που δηλώθηκε ως επαφή. Στη συνέχεια, θα αναλάβει αυτός/η να έρθει σε επικοινωνία με τους πρόσφυγες που θα φιλοξενήσει.
paradrasi.gr

Read more: http://www.oparlapipas.com/2016/03/einai_27.html#ixzz44BW8RyEc


Νόαμ Τσόμσκι : H Eλλάδα θα διαλυθεί! - Επανέρχεται ο Νόαμ Τσόμσκι και με δηλώσεις του σε Ρώσικα μέσα ενημέρωσης λέει κάτι ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ

Πρόθεση της Ευρώπης είναι να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα.
Ισως και ένα εκατομμύριο Έλληνες εργάτες θα αναγκαστούν να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες και θα συμβάλουν στην πτώση των μισθών πανευρωπαϊκά. Είναι ένας ταξικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους της Ευρώπης.»


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEgTv0sSvbjuhHUtG-0e_HrXWd0kxwoTtfBHm_HEm5ds2ToBYHfns5OMbGXvXjNnxoRWj5-z3KiBqysEjjB_q_ssYlsisD9swOtRYxZvc8RA8FS1fT_8OPocylXfMmQbjQNoZeTDQukDY/s640/chomsky.jpg
Εάν θα πρέπει αυτές οι δηλώσεις – εκτιμήσεις να μας προβληματίσουν και να αφυπνιστούμε θα το κρίνεται εσείς διαβάζοντας και αξιολογώντας τις δηλώσεις του μεγάλου φιλοσόφου.

«Η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό.
Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άραμεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο» επισημαίνει ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.
Η συνέντευξη του πριν λίγα χρόνια στο ΒΗΜΑ ήταν αποκαλυπτική ενώ οι δηλώσεις του στα Ρωσικά μέσα πριν λίγα 24ωρα κρούουν το κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά τα συνολικά σχέδια της Δύσης.«Αυτό που ονομάζουν “αγορές”, δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι…..…. αυτή που θέλει να αποπληρωθεί. Δεν τους ενδιαφέρει το τίμημα».
Έπαιρναν πάντα και παίρνουν ακόμη αυτό που θέλουν, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ίσως είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Η κατάσταση δεν είναι ανάλογη, αλλά υπάρχουν δύο παραδείγματα χωρών, όπως η Αργεντινή και η Ισλανδία, που δεν υπάκουσαν και πλέον πηγαίνουν καλά. Ωστόσο αυτές οι δύο χώρες είχαν το δικό τους νόμισμα, μπορούσαν να πουν “δεν δεχόμαστε τους νόμους του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος” και είχαν τη δυνατότητα να κινηθούν αλλιώς.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό, αφού δεν έχει το δικό της νόμισμα» τονίζει ο διανοητής και εκφράζει την ανησυχία του «Είναι το οικονομικό σύστημα “στυγνή ληστεία».«Οι οίκοι αξιολόγησης συμπληρώνουν ιδανικά το “γκανγκστερικό σύστημα”, αφού έχουν συνυπολογίσει, πριν από κάθε επένδυση, ότι αν κάτι δεν πάει καλά στη χώρα στην οποία γίνονται επενδύσεις, τότε θα αναλάβει τα χρέη η εκεί κυβέρνηση, δηλαδή οι φορολογούμενοι. Δηλαδή κάτι το οποίο αποτελεί σκάνδαλο, αυτοί το έχουν συμπεριλάβει στους υπολογισμούς τους! Γι’ αυτό και κάποιοι, πολύ λίγοι, ακόμη και μέσα σε αυτήν την κρίση, τα καταφέρνουν μια χαρά. O ρόλος των οίκων αξιολόγησης ενισχύθηκε από τη δεκαετία του ’70 και μετά, όταν το σύστημα πραγματικά απογειώθηκε και συγκεντρώθηκε τεράστιος πλούτος στα χέρια πολύ λίγων. Ολοι γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ είναι μια χώρα ανισοτήτων, αλλά αυτό που ίσως δεν είναι αντιληπτό είναι ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής της ανισότητας προέρχεται από το ένα τοις χιλίοις του πληθυσμου.

                                                    
                                                       
«Η Ελλάδα έχει μπει σε ένα παιχνίδι υπερβολικής σπατάλης για όπλα και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη χώρα, αφού ο προϋπολογισμός για τους εξοπλισμούς είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο θα μπορούσε να αντέξει η οικονομία σας. Σκεφτείτε λίγο πρακτικά.
 
Στην ακραία περίπτωση σοβαρής εμπλοκής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί όλος αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός και να φέρει αποτέλεσμα είναι σχεδόν μηδενική.
 
Διότι απλώς η δύναμη της Τουρκίας είναι πολλαπλάσια ποσοτικά. Το λατρεύουν αυτό οι ΗΠΑ. Σχεδόν όλη η οικονομία των ΗΠΑ στηρίζεται στους εξοπλισμούς. Σκεφτείτε ότι επί Μπιλ Κλίντον η Τουρκία έγινε αναλογικά ο υπ’ αριθμόν ένα αγοραστής όπλων στον κόσμο μαζί με την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Αυτός είναι και ένας πολύ βασικός λόγος για τον οποίο εξοπλίζουμε το Ισραήλ.
 
Εκτός από το ότι το κάνουμε για να ευχαριστήσουμε το ισραηλινό λόμπι, τους εξοπλίζουμε για να τoυς χρησιμoποιήσουμε και ως “διαφημιστικό”, ως “teaser” για άλλες χώρες.
Τα όπλα που αγοράζει το Ισραήλ δεν είναι καμία σοβαρή ποσότητα, αλλά μετά έρχεται η Σαουδική Αραβία και λέει ότι θέλει εκατονταπλάσια ποσότητα από τα ίδια όπλα. Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, δεν το κάνουν μόνο οι ΗΠΑ. Το κάνει και η Βρετανία».
«Οι φρικαλεότητες της Τουρκίας έχουν γίνει και με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως αυτές που διέπραξε τη δεκαετία του ’90 στο νοτιοανατολικό της τμήμα εναντίον των Κούρδων, οι οποίοι είναι περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της. Μετά η Τουρκία πήρε μέρος και στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας»».
 
Ο διανοητής στρέφει τα πυρά του και στην ΕΚΤ λέγοντας «Ο ρόλος της ΕΚΤ είναι να εκπροσωπεί το συμβούλιο των προέδρων των εμπορικών τραπεζών, οι οποίες δίνουν δάνεια σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις ελληνικές υποδομές που θα ξεπουληθούν.
Ετσι, η ΕΚΤ προσπαθεί να δημιουργήσει μια αγορά για τους πελάτες της. Είναι ο μόνος κοινός ευρωπαϊκός οικονομικός οργανισμός. Δεν υπάρχει άλλος κοινός νομοθετικός ή φορολογικός οργανισμός. Αυτό σημαίνει ότι η Ε.Ε. διοικείται από τους τραπεζίτες. Περνάει η δική τους αντίληψη για το πώς λειτουργεί η οικονομία.» και προσθέτει «Πιστεύουν ότι το όποιο δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί μόνο κόβοντας τους μισθούς.
 
Αυτό κάνουν και στην Ελλάδα και έτσι ενισχύουν τη μετανάστευση. Είναι η ίδια πολιτική που ακολουθήθηκε και τη δεκαετία του 1920 και οι θεωρίες που απορρίφθηκαν από τον Τζον Μέιναρντ Κέινς. Ολα σήμερα υποτάσσονται στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών».
«Η ΕΚΤ έχει τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της μείωσης των μισθών για την αποπληρωμή των χρεών και της αύξησης των επιτοκίων, ώστε αυτά να γίνεται αδύνατο να αποπληρωθούν. Και όλο αυτό μέχρι να αναγκαστούν οι Ελληνες να δουλεύουν σχεδόν τσάμπα, άρα να μην μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος.» λέει ο Τσόμσκι και δηλώνει απαισιόδοξος στη περίπτωση κάποια χώρα να καταφέρει να επανακτήσει τον έλεγχο απο το χρηματοπιστωτικό σύστημα λέγοντας «για παράδειγμα, οι πολιτικοί των Βαλτικών Χωρών έχουν μεταφέρει τις προεκλογικές συζητήσεις από τα οικονομικά θέματα στις εθνικιστικές ταυτότητες.
Εχουν στρέψει τους Λιθουανούς ή τους Λετονούς και τους Εσθονούς εναντίον των Ρώσων.
 
Ετσι, οι λαοί δεν ασχολούνται με τον νεοφιλελευθερισμό και δεν αντιλαμβάνονται τι φταίει για τη μετανάστευση.».
«Μοιάζει σαν η Ελλάδα να παραδόθηκε έπειτα από μια στρατιωτική επέμβαση, η οποία έχει στόχο τα εδάφη σας, τα «ασημικά» σας, αλλά και τον δημόσιο τομέα. Το δίλημμα ήταν «παραδοθείτε τώρα, διότι αργότερα θα είναι χειρότερα». 
Ετσι, ο Τσίπρας παραδόθηκε ολοκληρωτικά.
Ωστόσο, όπως του έλεγαν ο Βαρουφάκης και ο Αμερικανός σύμβουλός του, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, δεν ήταν τόσο δύσκολο να βγείτε από το ευρώ. Θα υπήρχε μια μεταβατική περίοδος, στη διάρκεια της οποίας η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών που θα κατέρρεαν. Η ανάληψη αυτού του ελέγχου δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.
 
Εάν η κυβέρνηση το είχε κάνει και τις είχε εθνικοποιήσει, τότε θα είχε εξασφαλίσει τα μέσα πληρωμής κατά τη διάρκεια μετάβασης και έτσι θα έσωζε τον δημόσιο τομέα, τις συντάξεις και την περιουσία της χώρας. Επρεπε να πει «εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα αποκηρύξουμε το χρέος προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την τρόικα.»
 
Το κόστος ζωής θα αυξηθεί για τους Έλληνες περί το 30%, οι φόροι θα αυξηθούν επιπλέον γύρω στο 20% και το στύψιμο αυτό θα αναγκάσει σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού να μεταναστεύσει πολύ γρήγορα.
 
Πρόθεση της Ευρώπης είναι να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα.
Ισως και ένα εκατομμύριο Έλληνες εργάτες θα αναγκαστούν να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες και θα συμβάλουν στην πτώση των μισθών πανευρωπαϊκά. Είναι ένας ταξικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους της Ευρώπης.»


ΠΗΓΗ 
Μέσω του ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΣ