12 Ιουνίου 2015

Αναδιάρθρωση χρέους για να συμφωνήσουμε» λέει τώρα το ΔΝΤ! Της κακομοίρας…



 

 

 

Αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποκαλύπτει στο Reuters πως το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, σημειώνοντας πως το Ταμείο «λέει την αλήθεια στους Ευρωπαίους απλά αυτοί δεν θέλουν να ακούσουν».
Η εν λόγω διαρροή επιβεβαιώνει και τον εκνευρισμό του ΔΝΤ με τη στάση της Ευρώπης. Βρυξέλλες και Βερολίνο διαμηνύουν, σε κάθε τόνο, πως η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη για τη συνέχιση του προγράμματος, ωστόσο το ΔΝΤ μέσω του δημοσιεύματος δημοσιοποιεί την βασική προϋπόθεση για τη παραμονή του σε ένα τρίτο πρόγραμμα. «Το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, εάν δεν διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», τονίζει ο εν λόγω αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται πως το Βερολίνο, ιδιαίτερα η πλευρά Σόιμπλε, έχει απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μιας αναδιάρθρωσης, ωστόσο το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές από άλλους ευρωπαίους αξιωματούχος και υπουργούς οικονομικών των χωρών – μελών της ευρωζώνης πως η συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας δεν είναι ταμπού.


Όπως είπε στο Reuters πίσω από τις κουρτίνες τις διαπραγματεύσεις εξελίσσεται μια παρασκηνιακή συζήτηση για το ελληνικό χρέος. «Το ΔΝΤ πιέζει τους Ευρωπαίους για την περαιτέρω αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», δηλώνει και προσθέτει: «το Ταμείο μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και οι Ευρωπαίοι απλά δεν θέλουν να την ακούσουν».

Η ίδια πηγή σημειώνει πως το ΔΝΤ έχει καταστήσει σαφές πως το κατάλληλο μίγμα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση θα πρέπει να απαρτίζεται από το συνδυασμό μίας νέας αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους και της παροχής πρόσθετης βοήθειας.

«Το χρέος θα καταστεί βιώσιμο μέσω μίας συνδυαστικής λύσης, η οποία θα περιλαμβάνει επιμήκυνση των ωριμάνσεων, μείωση των επιτοκίων, αύξηση του ΑΕΠ και ενίσχυση των δημοσιονομικών στοιχείων» συμπληρώνει ο αξιωματούχος του Ταμείου.







  by olympiada



ΑΝΟΣ ΚΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι 18 Ιουνίου δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ


kammenos-02

Σκηνικό απόλυτης ρήξης διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες και μετά τις δραματικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες.


Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ανέφερε πως σε περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία έως τις 18 Ιουνίου, η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε καμία εξυπηρέτηση των δανειακών τις υποχρεώσεων το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός Άμυνας, τόνισε ότι «θα κάνουμε ότι μπορούμε στην ευρωζώνη, αλλά δεν θα εξαθλιώσουμε το λαό. Αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα σταματήσουμε τις πληρωμές σε δανειστές και θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».

Έκανε λόγο για «σκληρό πόκερ», διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις, καθώς έχει κάνει, όπως είπε, αρκετές υποχωρήσεις και έχει προσφέρει μια λύση στα όρια της λαϊκής εντολής.

«Εάν μέχρι το τέλος του μηνός δεν έχει βρεθεί λύση δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.
«Δεν είμαστε πλέον σε θέση χωρίς να παίρνουμε ούτε ένα ευρώ να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια», σημείωσε.

«Αυτό που βλέπω ότι πάει να γίνει είναι το μεν ΔΝΤ να αποσυρθεί, ο EFSF να πάρει και να αποπληρώσει το ΔΝΤ και από εκεί και πέρα να γίνει μια συμφωνία συνολική για το σύνολο πλέον των οφειλών που θα είναι προς τον EFSF…Αυτά όλα θα γίνουν είτε μέχρι τις 18 είτε ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «η συμφωνία πρέπει να έχει μέτρα που θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο και από εκεί και πέρα να μπορεί να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης».
Για το ΦΠΑ στα νησιά

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέρριψε τα περί αποδοχής από την πλευρά της κυβέρνησης για κατάργηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ στα νησιά. «Η κυβέρνηση δεν την έχει δεχθεί», είπε ο υπουργός και τόνισε ότι «ο ΦΠΑ στα νησιά θα είναι στη χαμηλότερη βαθμίδα και αυτό έχει μπει όρος από την πλευρά της κυβέρνησης».

Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν θα υπάρξουν αλλαγές και επανέλαβε την άποψή του για τον φόρο πολυτελείας στα νησιά, σημειώνοντας: «Δεν μπορεί να βρίσκεται στο 6% ο φόρος πολυτελείας για να πίνει σαμπάνια ο άλλος στη Μύκονο».
«Εμπιστευόμαστε πλήρως τον πρωθυπουργό»


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον Πρωθυπουργό. «Εμπιστευόμαστε πλήρως τον πρωθυπουργό και εν λευκώ διαπραγματεύεται σεβόμενος τις δικές μας κόκκινες γραμμές», είπε και πρόσθεσε ότι το κείμενο που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση είχε συμφωνηθεί από κοινού με τους ΑΝΕΛ.

Διαβεβαίωσε επίσης πρόθεση της κυβέρνησης είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να φύγουμε από την Ευρωζώνη ακόμη κι αν κάποιοι από εκεί θέλουν να μας βγάλουν. Εδώ φαίνεται ότι και στη Γερμανία υπάρχουν δύο γραμμές. Υπάρχει η γραμμή της κ. Μέρκελ και η γραμμή του κ. Σόιμπλε», επισήμανε.








CRASHONLINE

ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Επίσκεψη του διοικητή ΟΑΕΕ- ΤΕΒΕ στο επιμελητήριο





Την Καστοριά επισκέπτεται σήμερα ο διοικητής του ΟΑΕΕ ( ΤΕΒΕ) μετά απο πρόσκληση του συλλόγου Ασφαλισμένων Ανασφάλιστων Καστοριάς στον Αναστάσιο Πετρόπουλο θα τεθούν τα τεραστια προβλήμματα ( εγκληματικού χαρακτήρα) σε βαρος των ελευθερων επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν απο τον τον ΟΑΕΕ( ΤΕΒΕ) εξ αιτίας ενός χουντικού νόμου ο οποίος είναι σε εφαρμογή απο το 1967

 Στο επιμελητήριο Καστοριάς η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη 12/6/2015 ώρα 6.00 μ.μ.

Θερίζει η ηπατίτιδα C στην Ελλάδα!






Σιωπηλή μάστιγα για τη δημόσια υγεία αποτελεί η λοίμωξη της ηπατίτιδας C στην Ελλάδα.

Η ηπατίτιδα C είναι μια ασυμπτωματική νόσος, δηλαδή η πλειοψηφία των ασθενών με χρόνια λοίμωξη από τον ιό δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα μέχρι η κατάσταση της υγείας τους να επιδεινωθεί σοβαρά.

Ο επιπολασμός της HCV λοίμωξης στον γενικό πληθυσμό  αγγίζει το 1,9%, δηλαδή περίπου 200.000 άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό της ηπατίτιδας C, ωστόσο οι περισσότεροι εξ αυτών δεν το γνωρίζουν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μόλις το 20%, δηλαδή περίπου 29.000 Έλληνες γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί από τη νόσο ενώ από αυτούς μόνον οι 13.000 έχουν λάβει κάποια από τις διαθέσιμες θεραπείες.

 Από τους μολυνθέντες, το 75-85% φαίνεται πως θα παραμείνουν χρόνιοι φορείς της νόσου, το 10%-20% θα αναπτύξουν κίρρωση του ήπατος σε 20-30 έτη και το 1%-5% θα παρουσιάσουν ηπατοκυτταρικό καρκίνο.

 Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας», τα  τελευταία χρόνια οι Έλληνες ασθενείς με ηπατίτιδα βιώνουν πρωτίστως τις συνέπειες της νόσου, αλλά όχι επειδή δεν υπάρχει θεραπεία και τρόπος αντιμετώπισης, αλλά γιατί δεν είναι καθόλου εύκολη η πρόσβασή τους σε αυτή. Είναι ενδεικτική η κατάσταση όπως την αποτύπωσαν την Τρίτη στη γλώσσα των αριθμών: περίπου 4.000 νέα περιστατικά ηπατίτιδας τον χρόνο και μόλις 2.000 άτομα μπαίνουν σε θεραπεία. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε στάδιο κίρρωσης ανέρχεται στις 20.000, τα περιστατικά με ηπατοκυτταρικό καρκίνο ανέρχονται στα 850 και οι θάνατοι που συσχετίζονται με την ηπατίτιδα C φτάνουν τους 800 ετησίως.

Πρώτο ρήγμα στην κυβερνητική παράταξη : Με ψήφο ν/σ με το οποίο οι λάθρο θα γίνονται " Ελληνες"

ΜΑΥΡΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ



Με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στην ολομέλεια της Βουλής το ν/σ που θα μετατρέπει τους "λάθρο" σε "Έλληνες".

Το πρώτο ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία έγινε. Και η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε τις ψήφους άλλου κόμματος για να περάσει νομοσχέδιο (έστω από την επιτροπή) ήρθε. 

Ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, καταψήφισαν τόσο επί της αρχής όσο και ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια. 

Συγκεκριμένα, καταψήφισαν τα άρθρα 1 (αφορά τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες δίνεται η  ιθαγένεια, οι ΑΝΕΛ διαφωνούν στο να δίνεται όταν ένα παιδί γράφεται στην πρώτη δημοτικού) 7 και 8 (αφορούν εργασιακά δικαιώματα και εργασιακά επιδόματα, με το κόμμα του Πάνου Καμμένου να τονίζει ότι δεν μπορούν να δίνονται όταν δεν υπάρχει επιδοματική πολιτική για τους Ελληνες εργαζομένους), αλλά και το άρθρο 10 που αφορά τη δημιουργία ειδικής οικονομικής ζώνης.

Οι ΑΝΕΛ είχαν ζητήσει από την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου να κάνει αλλαγές στα άρθρα αυτά, κάτι που δεν έγινε και έτσι τώρα δηλώνουν ότι δεν θα μείνουν μόνο στην καταψήφιση στην επιτροπή αλλά και το ίδιο θα πράξουν και όταν το νομοσχέδιο εισαχθεί στην ολομέλεια.

Και έτσι, και με τα υπόλοιπα κόμματα να είναι κατά του νομοσχεδίου ή να απέχουν, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε να περνά το νομοσχέδιο από την επιτροπή με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ (το μόνο άλλο κόμμα που υπερψήφισε).





 defencenet.gr