Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

ΈΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ! ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΩΝ LIDL ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΟΤΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ! ΈΤΣΙ ΟΙ ΑΝΡΘΩΠΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ! ΈΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ! ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!


Δεν έβγαλαν τελικά κατσίκια και αγελάδες όπως έλεγε η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΒΟΛ, η οποία κήρυξε ανένδοτο αγώνα κατά των σούπερ μάρκετ της Lidl.
14550913672124940337
Τελικά παρέταξαν μόνο μερικά οχήματα της εταιρείας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της γερμανικής πολυεθνικής απέναντι στα τοπικά προϊόντα.
Συγκεκριμένα. στο χώρο στάθμευσης σε κατάστημα της LIDL, στον Βόλο, μεταφέρθηκαν την Πέμπτη 15 αυτοκίνητα του συνεταιριστικού εργοστασίου γάλακτος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η εταιρεία δεν τοποθετηθεί στα ράφια όλα τα προϊόντα της.
Τα φορτηγά έμειναν έξω από το μάρκετ στην οδό Λαρίσης μέχρι το βράδυ. Επεισόδια δεν σημειώθηκαν καθώς η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική, ενώ η αστυνομία επιτηρούσε διακριτικά…
L1
L2
Όλο το παρασκήνιο
Ανένδοτο αγώνα κατά των σούπερ Μάρκετ Lidl κήρυξε η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Με ανακοίνωσή της επιτίθεται εναντίον του σούπερ μάρκετ γιατί δεν φιλοξενεί στα ράφια του όλα τα προϊόντα της ΕΒΟΛ «απαξιώνοντας» τα τοπικά προϊόντα, παρά το γεγονός ότι αυτό αποτελεί πάγια τακτική των αλυσίδων. Είναι γνωστό ότι η τοποθέτηση προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ γίνεται μετά από συμφωνίες με την κάθε αλυσίδα.
Η ΕΒΟΛ προειδοποιεί ότι θα υπάρξει κίνημα εναντίον των γερμανικών συμφερόντων Super Market LIDL και προαναγγέλλει ότι στα μέλλον θα καλέσει τους κτηνοτρόφους που μετέχουν στον συναιτερισμό να αποκλείσουν με …γεωργικά μηχανήματα και πρόβατα, κατσίκια και γελάδια τα καταστήματα της Lidl στο Βόλο και τη Λάρισα.
Διαβάστε την ανακοίνωση
«Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, όπως είχε ήδη αναγγελθεί, έκτακτη, διευρυμένη και πολυπληθής συγκέντρωση, ανάμεσα σε Κτηνοτρόφους και Αγρότες της περιοχής μας, αλλά και σε μέλη και εργαζομένους του Α.Σ. Βόλου.
Μοναδικό θέμα συζήτησης το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα LIDL, λόγω της απαράδεκτης και απαξιωτικής αντιμετώπισης της απέναντι στα τοπικά συνεταιριστικά προϊόντα, που εκδηλώνεται κυρίαρχα με την μη τοποθέτηση τους στα ράφια των καταστημάτων της.
Ειδικότερα αναφέρθηκαν στο ότι έρχονται στον τόπο μας, δραστηριοποιούνται, αποκτούν κέρδη και απαξιώνουν τα τοπικά προϊόντα. Έχουν στα ράφια τους 3.000 κωδικούς και δεν τοποθετούν 50 κωδικούς τοπικών προϊόντων. Δεν ζητάμε να τα προωθήσουν, αλλά απλώς να δώσουν στους καταναλωτές την επιλογή να τα επιλέξουν.
Μας θέλουν μόνο για πελάτες και απαξιώνουν τα ελάχιστα τοπικά μας προϊόντα
Αυτό οι καταναλωτές του Θεσσαλικού χώρου δεν θα το συγχωρήσουν ποτέ.
Διατράνωσαν οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι την αγανάκτηση τους, φωνάζοντας «Φτάνει πια, δεν μπορεί αυτή η χώρα να πληρώνει με τον ιδρώτα και το αίμα της και να απομυζούν τον κόπο της οι Γερμανοί».
Ο Αγώνας θα είναι διαρκής, δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Θα είμαστε κάθε μέρα στις επάλξεις. Η φωνή μας θα ακουστεί σε όλη τη χώρα και θα υπάρξει κίνημα εναντίον των γερμανικών συμφερόντων Super Market LIDL, το οποίο και θα μεγαλώνει κάθε μέρα.
Δεν θέλουμε προνομιακή μεταχείριση, θέλουμε να μπορούν οι καταναλωτές να επιλέξουν.
Δεν θέλουμε τέτοιες αλυσίδες στον τόπο μας.
Να φύγουνε από τον τόπο μας.

Τη φωνή των αγροτών με αυτό το αίτημα να είναι βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα την καταλάβουν στο πετσί τους.
Αυτή η χώρα δεν αντέχει το ζυγό.
Θέλουμε το καταναλωτικό κοινό ανταποκριθεί το κάλεσμα μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Ο αγώνας μας θα είναι καθημερινός και σύντομα θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία για τον αποκλεισμό των καταστημάτων και στο Βόλο και στη Λάρισα με τα γεωργικά μας μηχανήματα, τους εργαζομένους και τους καταναλωτές και με τα ελληνικά ζώα μας (πρόβατα, κατσίκια, γελάδια)
Αγρότες, Κτηνοτρόφοι, Εργαζόμενοι και Μέλη του ΑΣ Βόλου».

ΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ "ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ" Ρεπορτάζ του Associated Press από την Καστοριά για την κλοπή των αρωματικών φυτών από τον Γράμμο

Σχόλιο: Τους έλληνες ειλώτες υλοτόμους   των δασικών συνεταιρισμών τους

κυνηγούν

και τους σέρνουν στα δικαστήρια για ελάχιστα δέντρα,

ενω αφήνουν ανενόχλητους τους αλβανούς να κλέβουν και να καταστρέφουν την ελληνική χλωρίδα και πανίδα και το περιβάλλον γενικά.



Μεγάλο ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press από την Καστοριά για την αποψίλωση των αρωματικών φυτών από τον Γράμμο από Αλβανούς, δηλώσεις του κ. Χρήστου Τόσκου μέλους της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, του κ. Βασίλη Φιλιάδη καλλιεργητή αρωματικών φυτών και βοτάνων και του κ. Δημήτρη Νάτου αγρότης.
Διαβάστε το ρεπορτάζ με τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία ΕΔΩ

Πηγή: fouit.gr

Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕ ΤΟΥΣ "ΠΙΣΤΟΥΣ" ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ



Σχετική εικόνα

 του Μανώλης Μανου

Ο Ανθιμος ο 84σαρης πάλι παραμύθιασε στην κυριολέξία τους "πιστούς" γέροντες στο σημερινό του κήρυγμα - πολιτικό - στην ουσία κήρυγμα υπνωτισμού των ελληνων (γιατί μεταδόθηκε και απο την μαύρη και άραχνη ΕΡΤ του Τσίπρα)

Ενω πεταγόταν κατα την ομιλία του απο "θέμα" σε θέμα ( έλειψη δυνατότητας συγκέντρωσης σε ένα θέμα λόγο ηλικίας;  η σχιζοφρένια ;) είπε μεταξύ άλλων << Περάσαμε και άλλες δυσκολότερες εποχές με κατοχή Ιταλούς καί γερμανούς...>> αφηνοντας να εννοειθεί οτι ειμαστε καλά τωρα και αποκρυπτοντας την  αλήθεια οτι σήμερα ειμαστε σκλαβωμένοι οικονομικά.. έτη περισσότερο και χειρότερα στους ίδιους γερμανούς κατακτητές δυνάστες με το πρόσχημα ενός ανύπαρκτου χρεους και ζούμε την δεύτερη γερμανική κατοχή.

Τι να πρωτογράψει ένας δημοσιογράφος για τον θλιβερό Ανθιμο και τους άλλους "Ανθιμους "της "εκκλησίας" να σημειώσουμε  μόνο οτι προσεξε ( το  αντελήφθην !!!) ότι νεοι δεν υπήρχαν στην μητρόπολη της Θεσσαλονίκης  και είπε σχεδόν "απειλητικα" << Το ότι δεν έρχονται οι νέοι στην εκκλησία ...ειναι ένα θέμα που θα ασχοληθούμε μια άλλη φορά >>

Και ακόμη προσθεσε οσοι έρχονται στα πόδια μας- των μητροπολιτών και των ιερέων   είναι σαν να πηγαίνουν  στα ποδια του Χριστου >>  δηλαδη αυτοι,..οι παπάδες  είναι ο Χριστός.

Αυτο δεν αποτελεί την εσχατη "εξυβριση"  του  Χριστού; αν το δούμε απο θεολογικής σκοπιάς  - αλλα και απο την απλή λογική του γέροντα του οποίου λογο της πρώτης γερμανικής κατοχής δεν μπόρεσε να τελειωσει ουτε το δημοτικό σχολείο) . Να ένας απο τους εκατοντάδες λόγους για τον οποίον λόγο και λόγους    οι νέοι πάνε στην εκκλήσία (των τρισεκατομμυρίων )  μόνο όταν δεν είναι εκεί οι παπάδες, και πράττουμε νομίζω ορθά και καλά.