26 Ιουλίου 2017

Ο Μπασάρ αλ Ασαντ έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα στην Ελλάδα και τους Ελληνες


FAYEZ NURELDINE / AFP / GETTY

Του Στρατή Μαζίδη

Προφανώς η Συρία δεν ήταν και η δημοκρατικότερη χώρα στον κόσμο, εντούτοις το καθεστώς που είχε εδραιώσει ο Χαφέζ αλ Ασαντ, πατέρας του σημερινού προέδρου κατόρθωσε ορισμένα άλλα πράγματα.

Πχ η Συρία ήταν μια αυτάρκης χώρα. Παρήγαγε σχεδόν όλα όσα χρειαζόταν. Επίσης οι διάφορες θρησκευτικές ομάδες μπορούσαν να συνυπάρχουν ελεύθερες.

Ακόμη και σήμερα, μετά από 6 1/2 χρόνια πολέμου η Συρία εξακολουθεί να παραμένει ένα οργανωμένο κράτος. Πχ στο πολιορκημένο Ντέιρ Εζόρ το πανεπιστήμιο και οι υπηρεσίες δουλεύουν ρολόι.

Ο Μπασάρ αλ Ασαντ πλήρωσε το όχι στον αγωγό του Κατάρ και το ναι στον αγωγό του Ιράν. Πλήρωσε τη συνέπειά του στο λόγο του και τους συμμάχους του. Σημαντικό πράγμα να είναι συνεπής, έννοια άγνωστη στους εν Ελλάδι πολιτικούς.

Ωστόσο επέλεξε να αντισταθεί καταρτίζοντας και εφαρμόζοντας ένα έξυπνο αλλά όχι αναίμακτο σχέδιο.

Η Δαμασκός επέλεξε να κρατήσει τα μεγάλα αστικά κέντρα και να εκδιώξει από αυτά τους τρομοκράτες εξουδετερώνοντας τους θύλακές τους. Αυτό είχε σημασία καθώς στις μεγάλες πόλεις βρίσκεται το 80% του πληθυσμού της χώρας. Από τα άλλα μέρη αποτραβήχθηκε συντεταγμένα ενώ στο βορρά άφησε τα όπλα στους Κούρδους.

Η Δαμασκός ωστόσο συνέχισε να πληρώνει τους μισθούς στα κατεχόμενα εδάφη και να τροφοδοτεί με ρεύμα τις περιοχές αυτές έστω και για λίγες ώρες την ημέρα.

Αυτή η τακτική μπόρεσε να δώσει χρόνο ακόμη και σε ένα στρατό με χίλια μύρια προβλήματα να κρατήσει για περίπου 4 1/2 χρόνια διότι κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με όλη τη Δύση μόνος του. Ο στρατός έχανε άνδρες που δεν αναπλήρωνε ενώ οι τρομοκράτες αιμοδοτούνταν συνεχώς.

Την ύστατη στιγμή μπήκαν στο παιχνίδι οι Ρώσοι και ενεργότερα το Ιράν. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα τα πάντα έχουν αλλάξει. Το ISIS εξαφανίζεται, οι άλλοι τρομοκράτες και δήθεν μετριοπαθείς αντάρτες εγκαταλείπονται στην τύχη τους, το Assad must go δεν ακούγεται πια και το μόνο ζήτημα που παραμένει ανοικτό είναι το κουρδικό αλλά και αυτό σε πολύ πιο διαφορετικό και περιορισμένη έκδοση.

Η χώρα αρχίζει να εκκαθαρίζεται, τα απελευθερωμένα τμήματα ανοικοδομούνται (δείτε τι γίνεται στο ανατολικό Χαλέπι), οι ενεργειακές πηγές ανακτώνται, μεγάλες συμφωνίες κλείνονται με Κίνα-Ρωσία και οι πρόσφυγες αρχίζουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Το τίμημα ήταν βαρύτατο. Οι Σύριοι μιλούν για πάνω από 1.000.000 νεκρούς. Βάρβαρες εκτελέσεις, τρομακτικά βασανιστήρια, φρικαλεότητες.

Όμως για τη Συρία χαράζει μια νέα μέρα και τη βρίσκει νικήτρια απέναντι στη νέα τάξη.

Το μάθημα για εμάς είναι πως το ΟΧΙ στοιχίζει. Στοιχίζει πολύ ακριβά αλλά το τίμημα αποτελεί τον σπόρο της επόμενης μέρας.




Μέσω: ellamniapili.blogspot.com
Πηγή:
freepen.gr

Τσίπρας: Αν βγεις βόλτα στην Αθήνα βλέπεις μόνο χαμογελαστά πρόσωπα - ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ;;


Τσίπρας: Αν βγεις βόλτα στην Αθήνα βλέπεις μόνο χαμογελαστά πρόσωπα
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του (ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ- πρωθυπουργού στην τηλεοπτική συνέντευξή του στον Alpha για την ασφάλεια στην Αθήνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως... ειδική περίπτωση τα Εξάρχεια, ενώ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το μπαράζ επεισοδίων στο κέντρο απάντησε: «Εχετε ξεχάσει τι γινόταν στο κέντρο της Αθήνας το 2008 με τα επεισόδια. Είμαστε μια πολύ ασφαλής πόλη, είμαστε πυλώνας ασφάλειας.

Υπάρχει και μητροπολιτική βία και βία στα γήπεδα».

Ο Πρωθυπουργός μάλιστα προσκάλεσε τον δημοσιογράφο να βγουν μια βόλτα μαζί στην πρωτεύουσα. «Αν πάτε βόλτα, πάμε και μαζί θα δείτε τουρίστες και χαμογελαστά πρόσωπα. Όχι όπως ήταν πόλη αστακός. Ούτε οδοφράγματα. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να έχει μέτρα στις γειτονιές».

Ερωτηθείς ωστόσο για την περιοχή των Εξαρχείων την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως «άβατο» ο πρωθυπουργός είπε: «Τα Εξάρχεια πάντα ήταν μια ιδιαίτερη περιοχή. Έγινε επιχείρηση από την ΕΛΑΣ για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών με συλλήψεις». Για να συνεχίσει με την γενικότητα: «Είμαστε μια πολύ ασφαλής στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει κρίση ασφάλειας. Έχουμε μείνει έξω από αυτό εμείς».

newsone.gr

ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; Γιατί δεν πρέπει να βράζετε δεύτερη φορά το ήδη βρασμένο νερό!


water-storage-boiling

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να βάλουμε λίγο νερό να βράσει για να φτιάξουμε κάτι και αφότου είναι έτοιμο να το ξεχάσουμε και να κρυώσει το νερό χωρίς να το χρησιμοποιήσουμε. 

Αμέσως, μπορεί να σκεφτούμε ότι μπορούμε απλά να ξαναβράσουμε το νερό. Αυτό όμως είναι λάθος.

Όταν βράσει το νερό, η χημεία του αλλάζει, το οποίο είναι συνήθως ένα καλό πράγμα, αφού σκοτώνονται τυχόν μικρόβια, αποβάλλονται οι πτητικές ενώσεις και διαλύονται επιβλαβή αέρια.

Αυτός είναι ο λόγος που το βρασμένο νερό είναι πάντα ασφαλές για κατανάλωση.
Εάν, όμως, το νερό βράσει πάρα πολύ ή το ήδη βρασμένο νερό το βράσουμε ξανά, οι χημικές ενώσεις αλλάζουν προς το χειρότερο αυτήν τη φορά. Αν αφήσετε το νερό να βράσει πάρα πολύ, τότε στην ποσότητα που απομένει στο σκεύος συγκεντρώνονται περισσότερες βλαβερές χημικές ουσίες, από ό,τι αν σταματήσετε την βράση εγκαίρως.

Αυτές οι χημικές ουσίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αρσενικό, νιτρικά άλατα και φθόριο. Ακόμη και τα μέταλλα που είναι υγιή για τον οργανισμό μπορεί να γίνουν επικίνδυνα όταν τα καταναλώσουμε σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις. Τέτοιο για παράδειγμα είναι το άλας ασβεστίου το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πέτρες στα νεφρά και χολόλιθους, όταν καταναλωθεί σε μεγάλη συγκέντρωση.

Αρσενικό
Η έκθεση σε αρσενικό μπορεί να οδηγήσει σε τοξικότητα, που μπορεί να αναπτυχθεί αργά επί σειρά ετών, ανάλογα με το επίπεδο της έκθεσης. Οι κίνδυνοι από την τοξικότητα του αρσενικού περιλαμβάνουν την περιφερική νευροπάθεια, γαστρεντερικά συμπτώματα, αλλοιώσεις του δέρματος, τον διαβήτη, νεφρικά προβλήματα, καρδιαγγειακές παθήσεις, ακόμη και καρκίνο.
Νιτρικά άλατα

Τα νιτρικά άλατα βρίσκονται φυσικά σε όλη τη γη, το έδαφος, το νερό και τον αέρα. Ωστόσο, ως χημική ουσία μπορεί να καταστούν επιβλαβή, όταν χρησιμοποιούνται ως συντηρητικό τροφών, όπως σε αλλαντικά, ή όταν εκτίθενται σε υψηλή θερμότητα, όπως όταν βράζει το νερό. Όταν τα νιτρικά άλατα εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, μπορούν να μετατραπούν σε νιτροζαμίνες, οι οποίες είναι καρκινογόνες.

Τα νιτρικά άλατα έχουν συνδεθεί με πολλές ασθένειες, όπως η λευχαιμία, το μη-Hodkin λέμφωμα και διάφοροι τύποι καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων του παχέος εντέρου, της κύστης, των ωοθηκών, του στομάχου, του παγκρέατος και του καρκίνου του οισοφάγου.
Φθόριο

Πολλές μελέτες έχουν γίνει για το φθόριο στο πόσιμο νερό. Η αλήθεια είναι ότι, υπό ορισμένες συνθήκες, θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την υγεία σας. Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ πήρε τα δεδομένα από περισσότερες από 27 μελέτες που διεξήχθησαν για 22 χρόνια και συνέδεαν την έκθεση σε φθόριο με νευρολογικές παθήσεις και μείωση της γνωστικής λειτουργίας στα παιδιά.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Environment Health Sciences και έδειξαν ότι το αυξημένο φθόριο στο πόσιμο νερό οδήγησε σε χαμηλότερο δείκτη IQ μεταξύ των παιδιών. Μια πιο πρόσφατη μελέτη που ολοκληρώθηκε το 2013 συνέδεσε το φθορίου με μειωμένα ποσοστά γονιμότητας στα αρσενικά ποντίκια.

Crash Magazine Online

Σε πολύ άσχημη κατάσταση ο άτυχος που δαγκώθηκε απο αδέσποτα στο Νοσοκομείο Κατερίνης - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!

Αναδημοσίευση απο  Kapa-New


 
Σε πολύ άσχημη κατάσταση νοσηλεύεται ο άνθρωπος  που έπεσε εχθές θύμα των αδέσποτων σκυλιών που υπάρχουν στο προαύλιο του Νοσοκομείο Κατερίνης.

Συγκεκριμένα ο άτυχος κύριος  έχει κάταγμα στο αριστερό του πόδι και πολλά σοβαρά τραύματα απο τα δαγκώματα των σκυλιών.

Το χρονικό του περιστατικού

Ο κ. Χρήστος Κοτζαηλίας, ο οποίος βρίσκεται αυτό τον καιρό στην Κατερίνη για ολιγοήμερες διακοπές, πήγε στις 21/7/2017  στο νοσοκομείο Κατερίνης προκειμένου να μεταφέρει την μητέρα του η οποία επρόκειτο να επισκεφθεί έναν ανιψιό της  που έχει  εγχειρηθεί πρόσφατα.

Μαζί του είχε και τον δικό του εκπαιδευμένο σκύλο, αφού και ο ίδιος είναι φιλόζωος. Κατα την διάρκεια λοιπόν που περίμενε στην είσοδο του προαυλίου του νοσοκομείου, άρχισαν να του επιτίθενται αναίτια τα αδέσποτα που βρισκόταν εκεί κοντά. Προσέξτε! Επιτέθηκαν σε εκείνον και όχι στον σκύλο που είχε μαζί του!!! Σε όλη την διάρκεια της επίθεσης κράτησε τον δικό του σκύλο δεμένο μη θέλοντας να τον αφήσει να εμπλακεί και να κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση δεδομένου ότι (επαναλαμβάνουμε) είναι και ο ίδιος πολύ φιλόζωος!!!

Βέβαια ο κ. Χρήστος Κοτζαηλίας δεν βγήκε αλώβητος απο την επίθεση αυτή, αφού έχει σοβαρά τραύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα, και επιπλέον 2 κατάγματα στο αριστερό του πόδι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Kapa-News με συγγενείς του μάθαμε ότι ο κ. Κοτζαηλίας, δεν θ' αφήσει έτσι το θέμα. Μόλις αναρρώσει και επιστρέψει στην Γερμανία, όπου ζει και εργάζεται, θα κινηθεί νομικά κατα παντός υπευθύνου, και θα διεκδικήσει το δίκιο του. Και όχι αδίκως φυσικά.

Δείτε τις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες απο τα τραύματα που του προκάλεσαν τα αδέσποτα σκυλιά με την επίθεσή τους:









Το Kapa-News θα συνεχίσει το ρεπορτάζ για το θέμα και  ότι νεώτερο προκύψει θα το διαβάσετε σύντομα...

Βόμβα απο την τροϊκανή Βελκουλέσκου:Νέα μείωση των συντάξεων…


Βόμβα Βελκουλέσκου:Νέα μείωση των συντάξεων

Νέα μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, που μεταφράζεται σε επιπρόσθετες περικοπές τις συντάξεις και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, προκρίνει η επικεφαλής του αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου.


Σε συνέντευξή της στη «Ναυτεμπορική», η κ.Βελκουλέσκου, που έγινε στον απόηχο της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, δεν συμμερίζεται τους…. πανηγυρισμούς του Μαξίμου. «Η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές, θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τους στόχους του προγράμματος, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη «φουλ ατζέντα μπροστά της», επισήμανε η κ.Βελκουλέσκου, που εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι φόροι στην Ελλάδα εμποδίζουν πλέον τις επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, προκρίνει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη μείωση της δαπάνης για τις συντάξεις με στόχο την αποκλιμάκωση της φορολόγησης. Κυρίως όμως ζητεί «το συντομότερο δυνατό» τη μείωση του στόχου τον οποίο «η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της» συμφώνησαν για το πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2022.

Σ’ ό,τι αφορά στο ελληνικό χρέος, η κ. Βελκουλέσκου τόνισε ότι το πρόβλημα αφορά τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα και ουσιαστικά προκύπτει όταν η Ελλάδα θα σταματήσει να δανείζεται με τα ευνοϊκά επιτόκια του ESM και θα χρηματοδοτείται με τα σαφώς υψηλότερα επιτόκια των αγορών. Για το QE και την ένταξη της Ελλάδας, το στέλεχος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι ««Δεν είναι ουσιώδες για τη βιώσιμη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές».



H δημοσκόπηση που φέρνει μπροστά το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα... παραμύθια. - O μέγιστος πολιτικός απατεωνας θα κάνει τα πάντα προκειμένου να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη




Κρατηθείτε: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προηγείται με  ποσοστό 24,8% με την ΝΔ να ακολουθεί με 23,4%.
Αυτό σημαίνει πώς όλοι οι δυσαρεστημένοι και οι αναποφάσιστοι, «ξύπνησαν» ως εκ θαύματος και εμπιστεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.
Απίστευτα πράγματα που ξεπερνούν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και της συστημικής προπαγάνδας. 

Οι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσουν παράσταση νίκης και θα διαμορφώσουν κλίμα στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας.

Μόνο που το αφήγημα του κ. Τσίπρα περί εξόδου στις αγορές δεν έχει ουδεμία σχέση με την έξοδο από τα μνημόνια και όπως έλεγε και μια ψυχή: δεν γίνεται να κυβερνάς με βάση τις δημοσκοπήσεις.

Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/news/story/809378/h-dimoskopisi-poy-fernei-mprosta-to-syriza-kai-alla-paramythia#ixzz4nyhNQwc5

H δημοσκόπηση που φέρνει μπροστά το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα... παραμύθια
Δημοσκόπηση - Πρόωρες εκλογές | Ειδήσεις: Εμείς σας ενημερώσαμε. Το Μαξίμου θα κάνει τα πάντα προκειμένου να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη ενόψει των επόμενων εκλογών (όποτε κι αν γίνουν).

Με αφορμή την δοκιμαστική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, τα... σαϊνια του Μαξίμου θα εμφανίσουν τις επόμενες ημέρες δημοσκόπηση στην οποία θα γράφουν ότι ο κόσμος είναι ικανοποιημένος από τις κινήσεις της κυβέρνησης και αισιόδοξος ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια.

Οι σχετικές διαρροές έχουν ξεκινήσει από το Μέγαρο Μαξίμου και οι φήμες οργιάζουν ότι η δημοσκόπηση θα παρουσιαστεί και από ΜΜΕ, φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση, την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιουλίου.
Πόσο ποσοστό θα δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ;

ΤΑ «ΑΠΟΡΑ» ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ… ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ;;;


  Ποιος θυμάται άραγε την αποκάλυψη, πριν από μερικά χρόνια, ότι η κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία, λάμβανε αμοιβή ύψους 320.000 ευρώ ετησίως από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως… «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων, μία αμοιβή που φυσικά δε συνάδει ιδιαίτερα με το πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς για το οποίο διακρινόταν πάντα ο Ερυθρός Σταυρός…

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι, σύμφωνα με σχετικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, η εταιρείας της Αλεξίας Μπακογιάννη AIA RELATE έλαβε το 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από πολίτες σε εράνους υπέρ του Ερυθρού Σταυρού…

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα, για τη διαφημιστική προβολή του εράνου του Ερυθρού Σταυρού τη χρονιά εκείνη, που ξεπέρασε τα 235.000 ευρώ σε κόστος, δεν τηρήθηκε καμία διαγωνιστική διαδικασία, όπως θα έπρεπε.

Στην εταιρεία AIA RELATE συμμετείχε εξάλλου ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ο σημερινός περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, γιος της Ντόρας Μπακογιάννη.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Επαγγελματίας της Καλαμάτας έστειλε εξώδικο στην εφορία για το POS Αρνείται την εγκατάσταση και δέχεται μόνο αν έχει ποσοστά από τον τζίρο της τράπεζας!





22:10
26/07/2017
Επαγγελματίας της Καλαμάτας έστειλε εξώδικο στην εφορία για το POS



Άναυδοι έμειναν χθες οι υπάλληλοι της εφορίας στην Καλαμάτα, όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής τούς παρέδωσε με κάθε επισημότητα «Εξώδικη δήλωση πρόσκληση συμμορφώσεως» για τους λόγους που δεν αποδέχεται να εγκαταστήσει στην επιχείρησή του ΡΟS.

Εξηγεί τους λόγους και τα άρθρα του Συντάγματος με τα οποία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ενώ κάνει μια μικρή υποχώρηση να δεχτεί την εγκατάσταση του μηχανήματος, αν και η τράπεζα δεχτεί να του δίνει το… αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.

Το εξώδικο πρωτοκολλήθηκε και παρελήφθη κανονικά από την Οικονομική Υπηρεσία της Καλαμάτας, σύμφωνα με το tharrosnews.gr.

Εξώδικη δήλωση

Η εξώδικη δήλωση του ελεύθερου επαγγελματία που κατατέθηκε στην εφορία έχει ως εξής:

«Με την παρούσα δήλωση σας κάνω γνωστό ότι στην επιχείρησή μου δεν πρόκειται να τοποθετήσω μηχάνημα ΡΟS για τους κάτωθι λόγους:
1) Με την τοποθέτηση του μηχανήματος ΡΟS αυτόματα γίνεται συνέταιρος και δικαιούχος στις εισπράξεις μου ένα τρίτο πρόσωπο, η τράπεζα, η οποία αρπάζει μέρος του τζίρου μου, δηλαδή με απλά λόγια μέρος της εργασίας και των κόπων μου, χωρίς να έχει συμβάλει καθόλου στα έξοδα λειτουργίας της επιχειρήσεώς μου. Ουσιαστικά εξαναγκάζεται ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω της τεράστιας οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα εξαιτίας της απάτης εις βάρος μας από τους κυβερνώντες και τους τραπεζίτες, να προσθέσει ένα επιπλέον έξοδο στην επιχείρησή του, αφού τα μηχανήματα POS ενοικιάζονται από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα περισσότερο ο τζίρος της κάθε επιχείρησης, καθώς υπάρχουν προμήθειες για κάθε συναλλαγή που διενεργείται.
Όλα αυτά υποχρεωτικά, αποστερώντας μου οιανδήποτε οικονομική πρωτοβουλία.

Ποσοστά από την τράπεζα

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχτώ αυτό, καθώς υπάρχει ευθεία προσβολή του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος, όσον αφορά στην οικονομική μου ελευθερία, η οποία περιορίζεται. Όποιος με υποχρεώσει, συμμετέχει σε εκβίαση και υπεξαίρεση εις βάρος μου. Αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζονται και με την αυτόφωρη διαδικασία.
2) Με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση των καρτών και του μηχανήματος ΡΟS, αυτόματα γνωρίζει ένα τρίτο πρόσωπο (η τράπεζα), δηλαδή ένας ιδιώτης, τις καταναλωτικές και όχι μόνο συνήθειες του χρήστη των καρτών, αποστερώντας του την οποιαδήποτε ιδιωτικότητα στην προσωπική του ζωή, προσβάλλοντας το δικαίωμα της ελευθερίας του σαν οικονομική και κοινωνική οντότητα. Ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Συντάγματος και των νόμων που είναι σύμφωνοι με αυτό.
3) Η αναφερόμενη εις το ΦΕΚ 1445/2017 τεύχος δεύτερο Α.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με το Φ.ΕΚ. Ιδρύσεώς της [Φ.Ε.Κ. 94/27-05-2016. ν.4389], στερείται νομικής προσωπικότητας και, επομένως, δεν είναι νομικό πρόσωπο. Δε δικαιούται να πραγματοποιήσει ουδεμία οικονομική ή συμβολαιογραφική πράξη, ούτε να παραστεί σε δικαστήριο, λόγω ελλείψεως νομικής προσωπικότητάς της.
Επίσης, το ότι δε δίνει λογαριασμό σε καμία δημόσια κρατική υπηρεσία, τι κάνει τα χρήματα που εισπράττει και πού τα διαθέτει, είναι απόδειξη της υπεξαιρέσεως δημοσίου χρήματος και αρνούμαι να γίνω συνεργός στη διαρκή αυτή απάτη.
Παρ' όλα αυτά, δείχνοντας καλή θέληση, δύναμαι να αποδεχτώ την τοποθέτηση του μηχανήματος POS εις την επιχείρησή μου, μόνο με την προϋπόθεση ότι και η τράπεζα θα μου δίνει το αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.

Και αυτό δεν το λέω απλά εγώ. Το επιβάλλει το άρθρο 4 του Συντάγματος».


Στείλτε και εσεις -αντιγραψτε και προσαρμόστε το κείμενο 

ΠΗΓΗ


ΕΧΕΙ ΑΓΡΙΕΨΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!! ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ''ΜΠΑΟΥΛΟ'' ΣΤΟ ΞΥΛΟ!!!




ΕΧΕΙ ΑΓΡΙΕΨΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ''ΜΠΑΟΥΛΟ'' ΣΤΟ ΞΥΛΟ!!!
 
Επίθεση σε τεχνικό του ΔΕΔΔΗΕ στη Σύρο που εκτελούσε εντολή αποκοπής, λόγω οφειλών, καταγγέλλει η ΓΕΝΟΠ, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του θύτη και τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων, ώστε να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο.
 
«Ο ξυλοδαρμός του συναδέλφου στη Σύρο είναι ένα γεγονός που προβληματίζει έντονα τους εργαζόμενους στο ΔΕΔΔΗΕ και συνολικά στον Όμιλο ΔΕΗ οι οποίοι εργάζονται με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών σε όλη την επικράτεια και πάντοτε βρίσκονται στο πλευρό των καταναλωτών, πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουν» υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ.
 
Η Ομοσπονδία χαιρετίζει επίσης την άμεση αντίδραση του Διευθυντή της περιοχής ο οποίος υπέβαλε μήνυση κατά του δράστη.
 
 
 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναγερμός στη Λάρισα: Κατέπεσε μικρό αεροσκάφος


Συναγερμός στη Λάρισα: Κατέπεσε μικρό αεροσκάφος
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:
Συναγερμός σήμανε στις αρμόδιες αρχές της Λάρισας αργά το απόγευμα της Τετάρτης (26/7) μετά από πληροφορίες για κατάπτωση μικρού αεροσκάφους της Αερολέσχης. 
Το τελευταίο στίγμα του μικρού διθέσιου αεροσκάφους ήταν στην περιοχή των Πλατανουλίων με τις έρευνες να επικεντρώνονται εκεί αλλά και στην περιοχή των Δένδρων.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει και πραγματοποιούν έρευνες από εδάφους η αστυνομία με την πυροσβεστική.
Οχήματα της Πυροσβεστικής «χτενίζουν» κάθε σπιθαμή της περιοχής χρησιμοποιώντας μεγάλους προβολείς.
Στην περιοχή βρίσκεται και το ΕΚΑΒ Λάρισας.
2

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο μικρό αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα τα οποία καλούν στο κινητό τους αλλά δεν παίρνουν απάντηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ένας από αυτούς είναι εν ενεργεία πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.

Στην περιοχή εκτός από τα προαναφερόμενα μέσα επιχειρεί και από αέρος ένα ελικόπτερο.
Πηγή: onlarissa.gr, larissanet.gr

 
 

Υποστηρίζουμε τον τύπο που έσπασε στο ξύλο του εφοριακό και όλη την σάπια νοοτροπία!



Απλά τα πράγματα και χωρίς πολλά πολλά λόγια. Όλοι έχουμε ακούσει γα τον βενζινά που έσπασε στον ξύλο τον εφοριακό που πήγε να κάνει έλεγχο σε καφενείο στο νησί. ΕΕ λοιπόν καλά έκανε και μάλιστα σιγά σιγά πρέπει να ξεκινήσουν και άλλοι να λειτουργούν κατά αυτό τον τρόπο για να αλλάξει κάποια στιγμή η σάπια νοοτροπία.

Αγαπητοί Εφοριακοί πόσες φορές κάνατε ελέγχους στη Μύκονο. και στα μπαράκια της , σε μπουζουξίδικα, και άλλες επιχειρήσεις που έχουν ομερτά από τους φίλους σας τους πολιτικούς.

Αγαπητοί ξεφτίλες εφοριακοί πόσες φορές παίρνετε τηλέφωνα σε επιχειρήσεις και ζητάτε με περίτεχνο τρόπο την μίζα σας για να πλουτίσετε εκβιάζοντας έμμεσα ότι αν δεν δοθούν τα χρήματα θα πάτε για εξοντωτικό έλεγχο; Kαι ειδικά στην (ΦΑΕ Θεσσαλονίκης) ξέρετε εσείς εκεί μέσα….

Μάλιστα την μίζα εκεί την έχετε ονομάσει “έμβασμα διακοπών”. Πόσες φορές κάνατε έλεγχο σε επιχειρήσεις από συγγενείς πολιτικών; Πόσες φορές μεταξύ σας σβήνετε υποχρεώσεις δικών σας ανθρώπων και ειδικά στην Β Θεσσαλονίκης … ξέρετε εσείς. Πόσες φορές όταν κάποιος σας φέρνει στοιχεία για χρηματισμό συναδέλφου σας με αποδείξεις εσείς οι προϊστάμενοι και οι διευθυντάδες θάβετε τις υποθέσεις παρέα με του δικαστές.

Άρα εφοριακές της Ελλάδας είσαι ένα κοινό κάθαρμα σε επίπεδο μαφίας γιατί να σεβαστεί ο Έλληνας πολίτης;

 

«ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ» Η ΘΑΝΟΥ! Γιατί «τα βάζει» με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων- ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ, ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΟΣ ΕΣΧΑΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ;;;





«Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό τρόπο για τους δικαστές. Με τρόπο ευπρεπή» δήλωσε στον Alpha 989 η Βασιλική Θάνου προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.






Του λοιπούνου, που έλεγε και η γιαγιά μου η Καλλιόπη, θεός σχωρέστην... εγώ, κυρά προϊσταμένη του γραφείου του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΒΡΙΟΥ, δεν ξέρω να τα λέω επιστημονικά.
Βλάχκα τα λέω, γιατί βλάχα είμαι... και ερωτώ;


ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΙΜΗΣ πρ. ΕΦΕΤΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΤΙ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕΣ, ΜΑΡΗ;;;


ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ, ΤΙ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕΣ, ΜΑΡΗ;;;


ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ" ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ... ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ;;; 

ΤΗΝ ΕΚΘEΣΗ "GRECO", ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ... "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΣΑΣ, ΤΗΝ ΞΕΡ'Σ;;;;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΤΙ ΞΕΡ'Σ ΜΑΡΗ;;;

ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ, ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΟΣ ΕΣΧΑΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ;;;



Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ. Ξέρεις, Βασίλω, εμείς οι βλάχοι οι ρουμελιώτες, έχουμε μια μπέσα... όσο λίγοι...
Ξέρ'ς τι σημαίνει "ΜΠΕΣΑ", μαρή;;;

Υ.Γ.2. Έτσι μιλάμε εμείς οι βλάχοι ... χρησιμοποιούμε το "μαρή"... δεν είναι βρισιά... λεκτική διάλεκτος είν' τουν βλάχων...



basiliki-thanou


«Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό τρόπο για τους δικαστές. Με τρόπο ευπρεπή» δήλωσε στον Alpha 989 η Βασιλική Θάνου προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.




Αναφερόμενη στην αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είπε πως «δεν δικαιολογείται, με ακραία φρασεολογία και προς το ύφος και προς το περιεχόμενο. Ασφαλώς η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρεται στους δικαστές όπως η κυβέρνηση της Πολωνίας. 

Όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά δίνουν την εντύπωση ότι εμπλέκονται δικαστές σε κομματικά παιχνίδια. 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε μεγάλο κύρος και με όλα αυτά συνεχώς κλονίζεται η αξιοπιστία της. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα, την στάση αυτή δεν την συμμερίζεται η πλειοψηφία των δικαστών».


Για την παρέμβαση του πρόεδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου είπε πως «ο δικαστής ακόμη και όταν αισθάνεται ότι θίγεται από την κριτική με τρόπο απαξιωτικό, δεν ξέρω αν θα πρέπει σε τόσο υψηλούς τόνους να αντιδρά. Ήταν ασυνήθης ο τρόπος, ο πρόεδρος του ΣτΕ είναι η πρώτη φορά που καλεί και δίνει συνέντευξη με την τήβεννό του».


Για την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης σχολίασε ότι «αυτή είναι η μεγάλη της παθογένεια. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υποθέσεων. Ορισμένες από τις μεγάλες υποθέσεις καθυστέρησαν ηθελημένα και αυτό ελέγχεται πειθαρχικά από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης γιατί είναι υπερβολικός ο χρόνος αυτός».



Πηγή



«Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό τρόπο για τους δικαστές. Με τρόπο ευπρεπή» δήλωσε στον Alpha 989 η Βασιλική Θάνου προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.






Του λοιπούνου, που έλεγε και η γιαγιά μου η Καλλιόπη, θεός σχωρέστην... εγώ, κυρά προϊσταμένη του γραφείου του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΒΡΙΟΥ, δεν ξέρω να τα λέω επιστημονικά.
Βλάχκα τα λέω, γιατί βλάχα είμαι... και ερωτώ;


ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΙΜΗΣ πρ. ΕΦΕΤΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΤΙ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕΣ, ΜΑΡΗ;;;


ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ, ΤΙ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕΣ, ΜΑΡΗ;;;


ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ" ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ... ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ;;; 

ΤΗΝ ΕΚΘEΣΗ "GRECO", ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ... "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΣΑΣ, ΤΗΝ ΞΕΡ'Σ;;;;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΤΙ ΞΕΡ'Σ ΜΑΡΗ;;;

ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ, ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΟΣ ΕΣΧΑΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ;;;



Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ. Ξέρεις, Βασίλω, εμείς οι βλάχοι οι ρουμελιώτες, έχουμε μια μπέσα... όσο λίγοι...
Ξέρ'ς τι σημαίνει "ΜΠΕΣΑ", μαρή;;;

Υ.Γ.2. Έτσι μιλάμε εμείς οι βλάχοι ... χρησιμοποιούμε το "μαρή"... δεν είναι βρισιά... λεκτική διάλεκτος είν' τουν βλάχων...



basiliki-thanou


«Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό τρόπο για τους δικαστές. Με τρόπο ευπρεπή» δήλωσε στον Alpha 989 η Βασιλική Θάνου προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.




Αναφερόμενη στην αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είπε πως «δεν δικαιολογείται, με ακραία φρασεολογία και προς το ύφος και προς το περιεχόμενο. Ασφαλώς η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρεται στους δικαστές όπως η κυβέρνηση της Πολωνίας. 

Όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά δίνουν την εντύπωση ότι εμπλέκονται δικαστές σε κομματικά παιχνίδια. 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε μεγάλο κύρος και με όλα αυτά συνεχώς κλονίζεται η αξιοπιστία της. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα, την στάση αυτή δεν την συμμερίζεται η πλειοψηφία των δικαστών».


Για την παρέμβαση του πρόεδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου είπε πως «ο δικαστής ακόμη και όταν αισθάνεται ότι θίγεται από την κριτική με τρόπο απαξιωτικό, δεν ξέρω αν θα πρέπει σε τόσο υψηλούς τόνους να αντιδρά. Ήταν ασυνήθης ο τρόπος, ο πρόεδρος του ΣτΕ είναι η πρώτη φορά που καλεί και δίνει συνέντευξη με την τήβεννό του».


Για την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης σχολίασε ότι «αυτή είναι η μεγάλη της παθογένεια. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υποθέσεων. Ορισμένες από τις μεγάλες υποθέσεις καθυστέρησαν ηθελημένα και αυτό ελέγχεται πειθαρχικά από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης γιατί είναι υπερβολικός ο χρόνος αυτός».



Πηγή



«Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό τρόπο για τους δικαστές. Με τρόπο ευπρεπή» δήλωσε στον Alpha 989 η Βασιλική Θάνου προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.






Του λοιπούνου, που έλεγε και η γιαγιά μου η Καλλιόπη, θεός σχωρέστην... εγώ, κυρά προϊσταμένη του γραφείου του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΒΡΙΟΥ, δεν ξέρω να τα λέω επιστημονικά.
Βλάχκα τα λέω, γιατί βλάχα είμαι... και ερωτώ;


ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΙΜΗΣ πρ. ΕΦΕΤΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΤΙ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕΣ, ΜΑΡΗ;;;


ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ, ΤΙ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕΣ, ΜΑΡΗ;;;


ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ" ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ... ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ;;; 

ΤΗΝ ΕΚΘEΣΗ "GRECO", ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ... "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΣΑΣ, ΤΗΝ ΞΕΡ'Σ;;;;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΤΙ ΞΕΡ'Σ ΜΑΡΗ;;;

«ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ» Η ΘΑΝΟΥ! Γιατί «τα βάζει» με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων




«Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό τρόπο για τους δικαστές. Με τρόπο ευπρεπή» δήλωσε στον Alpha 989 η Βασιλική Θάνου προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.






Του λοιπούνου, που έλεγε και η γιαγιά μου η Καλλιόπη, θεός σχωρέστην... εγώ, κυρά προϊσταμένη του γραφείου του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΒΡΙΟΥ, δεν ξέρω να τα λέω επιστημονικά.
Βλάχκα τα λέω, γιατί βλάχα είμαι... και ερωτώ;


ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΙΜΗΣ πρ. ΕΦΕΤΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΤΙ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕΣ, ΜΑΡΗ;;;


ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ, ΤΙ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕΣ, ΜΑΡΗ;;;


ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ" ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ... ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ;;; 

ΤΗΝ ΕΚΘEΣΗ "GRECO", ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ... "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΣΑΣ, ΤΗΝ ΞΕΡ'Σ;;;;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΤΙ ΞΕΡ'Σ ΜΑΡΗ;;;

ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ, ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΟΣ ΕΣΧΑΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ;;;



Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ. Ξέρεις, Βασίλω, εμείς οι βλάχοι οι ρουμελιώτες, έχουμε μια μπέσα... όσο λίγοι...
Ξέρ'ς τι σημαίνει "ΜΠΕΣΑ", μαρή;;;

Υ.Γ.2. Έτσι μιλάμε εμείς οι βλάχοι ... χρησιμοποιούμε το "μαρή"... δεν είναι βρισιά... λεκτική διάλεκτος είν' τουν βλάχων...



basiliki-thanou


«Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό τρόπο για τους δικαστές. Με τρόπο ευπρεπή» δήλωσε στον Alpha 989 η Βασιλική Θάνου προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.




Αναφερόμενη στην αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είπε πως «δεν δικαιολογείται, με ακραία φρασεολογία και προς το ύφος και προς το περιεχόμενο. Ασφαλώς η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρεται στους δικαστές όπως η κυβέρνηση της Πολωνίας. 

Όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά δίνουν την εντύπωση ότι εμπλέκονται δικαστές σε κομματικά παιχνίδια. 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε μεγάλο κύρος και με όλα αυτά συνεχώς κλονίζεται η αξιοπιστία της. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα, την στάση αυτή δεν την συμμερίζεται η πλειοψηφία των δικαστών».


Για την παρέμβαση του πρόεδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου είπε πως «ο δικαστής ακόμη και όταν αισθάνεται ότι θίγεται από την κριτική με τρόπο απαξιωτικό, δεν ξέρω αν θα πρέπει σε τόσο υψηλούς τόνους να αντιδρά. Ήταν ασυνήθης ο τρόπος, ο πρόεδρος του ΣτΕ είναι η πρώτη φορά που καλεί και δίνει συνέντευξη με την τήβεννό του».


Για την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης σχολίασε ότι «αυτή είναι η μεγάλη της παθογένεια. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υποθέσεων. Ορισμένες από τις μεγάλες υποθέσεις καθυστέρησαν ηθελημένα και αυτό ελέγχεται πειθαρχικά από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης γιατί είναι υπερβολικός ο χρόνος αυτός».



Πηγή




Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ. Ξέρεις, Βασίλω, εμείς οι βλάχοι οι ρουμελιώτες, έχουμε μια μπέσα... όσο λίγοι...
Ξέρ'ς τι σημαίνει "ΜΠΕΣΑ", μαρή;;;

Υ.Γ.2. Έτσι μιλάμε εμείς οι βλάχοι ... χρησιμοποιούμε το "μαρή"... δεν είναι βρισιά... λεκτική διάλεκτος είν' τουν βλάχων...



basiliki-thanou


«Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό τρόπο για τους δικαστές. Με τρόπο ευπρεπή» δήλωσε στον Alpha 989 η Βασιλική Θάνου προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.




Αναφερόμενη στην αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είπε πως «δεν δικαιολογείται, με ακραία φρασεολογία και προς το ύφος και προς το περιεχόμενο. Ασφαλώς η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρεται στους δικαστές όπως η κυβέρνηση της Πολωνίας. 

Όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά δίνουν την εντύπωση ότι εμπλέκονται δικαστές σε κομματικά παιχνίδια. 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε μεγάλο κύρος και με όλα αυτά συνεχώς κλονίζεται η αξιοπιστία της. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα, την στάση αυτή δεν την συμμερίζεται η πλειοψηφία των δικαστών».


Για την παρέμβαση του πρόεδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου είπε πως «ο δικαστής ακόμη και όταν αισθάνεται ότι θίγεται από την κριτική με τρόπο απαξιωτικό, δεν ξέρω αν θα πρέπει σε τόσο υψηλούς τόνους να αντιδρά. Ήταν ασυνήθης ο τρόπος, ο πρόεδρος του ΣτΕ είναι η πρώτη φορά που καλεί και δίνει συνέντευξη με την τήβεννό του».


Για την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης σχολίασε ότι «αυτή είναι η μεγάλη της παθογένεια. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υποθέσεων. Ορισμένες από τις μεγάλες υποθέσεις καθυστέρησαν ηθελημένα και αυτό ελέγχεται πειθαρχικά από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης γιατί είναι υπερβολικός ο χρόνος αυτός».



Πηγή