06 Σεπτεμβρίου 2019

Αντεπίθεση Μ.Τζόνσον: «Δεν παραιτούμαι - Η Βρετανία φεύγει από τη ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου»






 Αντεπίθεση Μ.Τζόνσον: «Δεν παραιτούμαι - Η Βρετανία φεύγει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου»

Απέρριψε κάθε σκέψη για παραίτηση ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον λίγο μετά αφού έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Βουλής των Λόρδων για παράταση του Brexit στις 31 Ιανουαρίου.

«Θα πάω στις Βρυξέλλες, θα πετύχω μια συμφωνία και θα σιγουρευτώ ότι θα αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου, αυτό πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο Τζόνσον στο Sky News κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σκωτία.
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα παραιτηθεί στην περίπτωση που δεν καταφέρει να το πετύχει κάτι τέτοιο είπε χαρακτηριστικά:
«Αυτή δεν είναι μια υπόθεση που είμαι διατεθειμένος να σκεφθώ».
Νωρίτερα η Βουλή των Λόρδων ενέκρινε, όπως άλλωστε αναμενόταν, τη νομοθετική ρύθμιση που μπλοκάρει την εφαρμογή του άτακτου Brexit στις 31 Οκτωβρίου.
Ο Μπόρις Τζόνσον καλείται, μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη, να ορίσει νέα ημερομηνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, κάτι αδύνατο αφρού έχει δηλώσει ότι «καλύτερα να με βρουν νεκρό σε χαντάκι παρά να αναβάλω την ημερομηνία του Brexit».

H νομοθετική ρύθμιση που πέρασε από τη Βουλή Λόρδων ζητά από τον Μπόρις Τζόνσον να παρατείνει κατά τρεις μήνες την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, εάν μέχρι τις 19 Οκτωβρίου εάν δεν έχει υπογραφεί κάποια συμφωνία για το Brexit.
Αυτή τη συμφωνία τώρα λέει ο Τζόνσον ότι θα την πετύχει.

Το νομοσχέδιο θα επιστραφεί στη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Δευτέρα θα εγκριθεί οριστικά από το σώμα της Βουλής.
Βέβαια αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οποιαδήποτε παράταση  θα τη δεχθεί η ίδια η ΕΕ καθώς πληθαίνουν οι φωνές στην Ένωση που ζητούν η Βρετανία να τελειώνει μια καλή με την υπόθεση.
Ο  πρωθυπουργός της Φινλανδίας Άντι Ρίνε δήλωσε ότι η προοπτική ενός συμβιβασμού με το Λονδίνο για συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν φαίνεται τώρα πιθανή». Η Φιλανδία είναι η χώρα που ασκεί την εξάμηνη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει εκεί. Είναι αρκετά προφανές ότι δεν θα πετύχουμε μια συμφωνία για το Brexit», δήλωσε ο Άντι Ρίνε σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβολίου Νταβίντ Σασόλι στο Ελσίνκι.
«Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα για να μην υπάρξουν απώλειες, αλλά αυτό δεν φαίνεται πιθανό αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο Ρίνε.
Πριν από λίγες ώρες, η αντιπολίτευση στη Βρετανία αποφάσισε να καταψηφίσει και την πρόταση του Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου.
Ο Μπόρις Τζόνσον, που δεν διαθέτει πια την πλειοψηφία και χρειάζεται τα δύο τρίτα της Βουλής (435 ψήφους) βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση.

Κατηγόρησε τον Τζέρεμι Κόρμπιν, αρχηγό των Εργατικών, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι προσπαθεί να κάνει «αδύνατο για τον λαό αυτής της χώρας» να διεξαχθούν εκλογές. «Θέλουμε εκλογές την 15η Οκτωβρίου», επέμεινε.
.


Παραδοσιακές μαρμελάδες "Bioflorina"


Bilden kan innehålla: dryck, mat och inomhus


Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα

Για κανονικό εποικισμό της χώρας μίλησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ-: «Μεταφορά 7.000 αλλοδαπών στην ηπειρωτική Ελλάδα με επιδότηση ενοικίου για να βρουν εργασία»






Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ: «Μεταφορά 7.000 αλλοδαπών στην ηπειρωτική Ελλάδα με επιδότηση ενοικίου για να βρουν εργασία»

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 08.00) Για κανονικό εποικισμό της χώρας μίλησε η Ύπατη Αροστεία του ΟΗΕ καθώς πρότεινε την μεταφορά 7.000 αλλοδαπών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα και μάλιστα με επιδότηση ενοικίου για να μπορέσουν να μείνουν μόνιμα και να βρουν εργασία!

Πιο αναλυτικά, στη Λέσβο, δεδομένης της επιδείνωσης της κατάστασης που επικρατεί στο νησί και ιδιαίτερα στον καταυλισμό της Μόριας ως αποτέλεσμα των αυξημένων ροών αφίξεων αλλοδαπών, βρέθηκε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φιλίπ Λεκλέρ.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές, συμμετείχε στη συνάντηση, υπό τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, με τους δημάρχους των νησιών και τους προέδρους των Κοινοτήτων της περιοχής της Μόριας και φυσικά είδε την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τη διαμονή των προσφύγων.

Ο κ. Λεκλέρ είπε χαρακτηριστικά:
«Mας ανησυχεί, στη Μόρια δεν πιστεύουμε ότι οι λύσεις μπορούν να βρεθούν με τρόπο αυτόματο ή εύκολο». Έσπευσε όμως να σημειώσει ότι «ως Ύπατη Αρμοστεία θέλουμε να είμαστε μέρος των λύσεων που μπορούν να υπάρξουν, να διευκολύνουμε αυτές τις λύσεις».
«Μία πρώτη αρχή ως μέτρο έκτακτης ανάγκης ήταν η πρόσφατη μεταφορά 1.400 ανθρώπων από τη Λέσβο στη Νέα Καβάλα. Ως Ύπατη Αρμοστεία βοηθήσαμε και στη μεταφορά αυτών των ανθρώπων αλλά και προσφέραμε και 200 σκηνές για να μείνουν προσωρινά οι άνθρωποι στη Νέα Καβάλα» είπε ο κ. Λεκλέρ ο οποίος αναφέρθηκε και σε παραπέρα λύσεις που μπορεί να υπάρξουν.

Περίπου 7.000 μπορούν να φύγουν
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στα νησιά περίπου 7.000 άτομα με άρση γεωγραφικού περιορισμού που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να φύγουν και να μετακινηθούν προς την ενδοχώρα. Μάλιστα, αναρωτιέμαι γιατί δεν φεύγουν.
Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις φιλοξενίας άρα αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δημιουργήσουμε επιπλέον θέσεις φιλοξενίας στην ενδοχώρα ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν αυτοί οι άνθρωποι» είπε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας που τόνισε πως «πιστεύει ότι οι επιστροφές στην Τουρκία δεν μπορούν να γίνουν με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς».

Πρόταση για επιδότηση ενοικίου!
Ο κ. Λεκλέρ αφού έκανε έναν απολογισμό της προόδου που έχει υπάρξει στο θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα από το 2015 -«είχαμε μόνο 1.000 θέσεις φιλοξενίας για αιτούντες άσυλο αυτή τη στιγμή έχουμε 50.000 θέσεις φιλοξενίας» είπε-, υποστήριξε πως «αυτά δεν είναι αρκετά γιατί οι ανάγκες είναι πολύ παραπάνω από τις διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας». Και προσέθεσε:
«Και δεν είναι εύκολο για την Ελλάδα να δημιουργήσει επιπλέον θέσεις φιλοξενίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή στους επόμενους μήνες. Είναι δύσκολο να δημιουργήσεις ξαφνικά ένα νέο καταυλισμό είναι δύσκολο να βρεις νέα διαμερίσματα γιατί είναι στα όρια του το πρόγραμμα. Άρα αυτό χρειάζεται χρόνο και δεν μπορούμε φυσικά να επεκτείνουμε τη δυναμικότητα του συστήματος υποδοχής επ΄ άπειρον. Αυτό λοιπόν που πρέπει να δούμε είναι εναλλακτικές ευέλικτες λύσεις».
Όπως είπε ο κ. Λεκλέρ:
«Η Ύπατη Αρμοστεία τρέχει ένα πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας στους αιτούντες άσυλο που χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες για να καλύψουν βιοτικές τους ανάγκες. 86.000 άτομα αυτή τη στιγμή επωφελούνται από αυτό το οικονομικό βοήθημα, το οποίο είναι διαφορετικό εάν μένεις σε καταυλισμό που έχει φαγητό και διαφορετικό εάν μένεις σε διαμέρισμα και πρέπει να καλύψεις και το φαγητό σου.

Έχουμε λοιπόν προτείνει ως εναλλακτικό και πιο ευέλικτο μέτρο να δίνεται οικονομικό βοήθημα στους αιτούντες άσυλο με άρση γεωγραφικού περιορισμού ώστε να μπορούν οι ίδιοι να πληρώνουν το ενοίκιό τους δηλαδή να μεταβαίνουν στην ενδοχώρα και να μπορούν οι ίδιοι να πληρώνουν το ενοίκιό τους- στην ηπειρωτική χώρα κατά προτίμηση όχι στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα Θεσσαλονίκη), αλλά σε μικρότερες πόλεις και κωμοπόλεις όπου θα μπορούν οι άνθρωποι ίσως να βρουν και ευκολότερα δουλειά.
Για να δούμε και το επόμενο στάδιο, της ένταξής τους στην αγορά εργασίας εφόσον κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους θα μείνουν στη χώρα ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες».
«Μέγιστη δυνατή προσοχή»
Σε σχέση με την σημερινή κατάσταση που διαμορφώνεται από τις συνεχείς αυξημένες ροές ο κ. Λεκλέρ είπε πως «το 2015-2016 η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική. Τότε παρόλο που είχαμε μεγάλους αριθμούς προσφύγων οι άνθρωποι έμεναν στα νησιά για περίπου 48 ώρες και μετά μετακινούνταν και συνέχιζαν το ταξίδι τους. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια κατάσταση που απαιτεί τη μέγιστη δυνατή προσοχή μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε κατά μέσο όρο 200 αφίξεις την ημέρα, το θέμα όμως είναι ότι αυτές οι αφίξεις συμβαίνουν όταν τα κέντρα υποδοχής είναι υπερπλήρη.
Δηλαδή, η κατάσταση ήταν ήδη οριακή στα κέντρα υποδοχής επομένως και αυτή η μικρή αύξηση δημιούργησε μια κατάσταση που είναι αρκετά επείγουσα. Βλέπουμε όλοι να φτάνουν άνθρωποι σε συνθήκες που είναι ήδη πολύ δύσκολες, πολύ δυσχερείς γιατί τα ΚΥΤ είναι υπερπλήρη. Είναι ανάγκη να αναληφθεί επειγόντως δράση και κάποια από αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το ΚΥΣΕΑ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως το πρώτο μέτρο που αναφέρεται στην αποσυμφόρηση των νησιών με έμφαση στους ασυνόδευτους ανηλίκους.

Σίγουρα χρειάζονται περισσότερες άμεσες λύσεις για να αυξηθεί η δυνατότητα υποδοχής και στην ενδοχώρα.

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα, δεν μπορεί να γίνει αύριο, αλλά πρέπει να δούμε εναλλακτικά μέτρα και λύσεις. Και σίγουρα χρειάζεται τα κράτη μέλη της ΕΕ να αναλάβουν μεγαλύτερη δράση ιδιαίτερα όσον αφορά το θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σύνολο 4.400 ασυνόδευτων ανηλίκων στη χώρα και σίγουρα αυτό που θα συνεχίσουμε να προωθούμε σε επίπεδο Ευρώπης είναι να καλούμε τα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά και άλλες χώρες, όπως την Ελβετία, να υλοποιήσουν προγράμματα μετεγκατάστασης ώστε να μεταφερθεί ένας ικανός αριθμός ασυνόδευτων σε άλλες χώρες διότι αυτά τα παιδιά πρέπει να βρεθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει προστασία και μόνο έτσι μπορεί να γίνει αυτό. Για το θέμα των ασυνόδευτων χρειάζεται επείγουσα δράση».




 ΠΗΓΗ 

Παραδοσιακές μαρμελάδες "Bioflorina"


Bilden kan innehålla: dryck, mat och inomhus






Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα

Επίδομα πάνω από 600 ευρώ από τις 10 Σεπτεμβρίου!





Τεράστια προσοχή! Σας αφορά


Επίδομα πάνω από 600 ευρώ από τις 10 Σεπτεμβρίου!
Επίδομα ΟΑΕΔ: Το ειδικό εποχικό βοήθημα καταβάλλεται κάθε χρόνο από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου.
Ειδικό εποχικό επίδομα από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) δικαιούνται εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, σε μια σειρά από επαγγέλματα. Πρώτη κατοικία: Αυξήθηκαν οι αιτήσεις στις 17.925 στην πλατφόρμα!

Επίδομα πάνω από 600 ευρώ από τις 10 Σεπτεμβρίου!
Δικαιούχοι είναι και οι μισθωτοί της ναυπ/κής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιπλέον, το επίδομα αυτό δικαιούνται και συνταξιούχοι που κατά το προηγούμενο έτος ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του βοηθήματος, εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στους ασφαλισμένους του κατά το έτος καταβολής του βοηθήματος.
Προσοχή: Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εργαζόμενοι να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του επιδόματος (εν προκειμένω το 2018).

Επίδομα ανάσα 700 ευρώ: Θα φτάσει μέχρι και τα 1000!

Επίδομα ανάσα 1.000 ευρώ για εκατομμύρια Έλληνες! Ποιοι οι δικαιούχοι, πως θα το πάρετε;
Επίδομα για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες ασφαλισμένες μητέρες του ΟΓΑ, αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ.
Πρόκειται για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 1.000 ευρώ σε 1.000 πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ και το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 700€ σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ.
Επίδομα ανάσα 700 ευρώ
Το επίδομα δικαιούνται οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες οι οποίες:
Είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2018) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Ανάσα: Επίδομα «μαμούθ» 2.800 ευρώ!

Επίδομα ΟΑΕΔ
Εχουν, κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων, οι μεν τρίτεκνες μητέρες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες μητέρες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Με βάση τον σχεδιασμό προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί κλήρωση. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες επειδή ο αριθμός των αιτήσεων είναι μικρότερος από τις προσφερόμενες θέσεις θα δοθεί σε όλες τις ασφαλισμένες.

Νέο επίδομα – κοινωνικό μέρισμα ανάσα: Αυτοί θα πάρετε 1.200 ευρώ!

Επίδομα: Μετά τη λήξη της σύμβασής τους, όλοι οι εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου και των εποχικών επαγγελμάτων δικαιούνται επίδομα ανεργίας, που αντιστοιχεί σε διάστημα 80 ημερών.
Οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας θα λάβουν από τον ΟΑΕΔ συνολικά το ποσό περίπου των 1.200 ευρώ (400€ Χ 3 μήνες). Κόκκινα δάνεια: Καλούν 180.000 οφειλέτες να ενταχθούν στον νέο νόμο! Δάνεια που αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ!
Για τη χορήγηση της τακτικής επιδότησης ανεργίας σε ασφαλισμένους που έχουν απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά απαιτείται η συνδρομή των γενικών προϋποθέσεων που αφορούν στην τακτική επιδότηση ανεργίας:
Να είναι ασφαλισμένοι ως εργαζόμενοι στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ
Να έχει προηγηθεί Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση) ή
Να έχει προηγηθεί Λήξη Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση)
Να μην αυτοαπασχολούνται
Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την αίτηση για την επιδότηση
και των ειδικότερων προϋποθέσεων ως εξής:
1. Για δικαιούχο που επιδοτείται για πρώτη φορά απαιτείται:
α) Αν έχει απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά κατά την τελευταία χρονική περίοδο (μια σεζόν) απαιτείται:
πραγματοποίηση 100 ημερών εργασίας κατά το τελευταίο δεκατετράμηνο (14μηνο) πριν από τη λήξη ή τη λύση της σύμβασης εργασίας χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίο μήνες πριν από τη λύση ή τη λήξη αυτής και
πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος στην τελευταία διετία πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής σχέσης.
Νέο επίδομα ανάσα: Αυτοί θα πάρετε 1.200 ευρώ!
β) Αν έχει απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά για δύο συνεχείς χρονικές περιόδους (δύο σεζόν) απαιτείται:
πραγματοποίηση 100 ημερών εργασίας κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο (12μηνο) πριν από τη λήξη ή λύση της σύμβασης εργασίας του και
πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα πριν από την έναρξη της επιδότησής του έτη. Επίδομα ανάσα για χιλιάδες νέους!
Επίδομα ανάσα 700 ευρώ
2. Για δικαιούχο που έχει επιδοτηθεί στο παρελθόν απαιτείται:
α) Αν έχει απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά κατά την τελευταία χρονική περίοδο (μια σαιζόν) απαιτείται:
πραγματοποίηση 100 ημερών εργασίας κατά το τελευταίο δεκατετράμηνο (14μηνο) πριν από τη λήξη ή τη λύση της σύμβασης εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες εργασίας-ασφάλισης των δυο τελευταίων μηνών πριν από τη λύση ή τη λήξη αυτής
β) αν έχει απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά για δύο συνεχείς χρονικές περιόδους (δύο σαιζόν):
πραγματοποίηση 100 ημερών εργασίας κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο (12μηνο) πριν από τη λήξη ή λύση της σύμβασης εργασίας του χωρίς να αφαιρούνται οι ημέρες εργασίας-ασφάλισης των δύο τελευταίων μηνών.
ΟΑΕΔ: Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το επίδομα
Έντυπο Καταγγελίας Σύμβασης Εργασίας (Ε6) υπογεγραμμένο από τον άνεργο και σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από τον εργοδότη ή Βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου χρόνου (Ε7) υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον εργοδότη.
Βεβαίωση εποχικότητας από την επιχείρηση, όπου απαιτείται.
Το έντυπο «Βεβαίωση Εργοδότη» το οποίο συμπληρώνει ο εργοδότης σύμφωνα με τις εγγραφές της ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση που υποβάλλεται στο ΙΚΑ) του τελευταίου διμήνου πριν από τη λήξη ή τη λύση της σύμβασης εργασίας. Το έντυπο αυτό θα φέρει σφραγίδα και υπογραφή του εργοδότη, χωρίς κάποια επιπλέον σφραγίδα επικύρωσης από το αρμόδιο κατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Οικογενειακό βιβλιάριο Ασθενείας, εφόσον υπάρχουν συντηρούμενα μέλη.
Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ή εφόσον δεν έχει εκδοθεί για οποιοδήποτε λόγο, αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του ασφαλισμένου.
Αριθμός Καταθετικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ) στον οποίο ο ασφαλισμένος είναι ο πρώτος δικαιούχος.
Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας του ασφαλισμένου (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ).
Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών





 Athensmagazine.gr
Παραδοσιακές μαρμελάδες "Bioflorina"







Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα

Ανακοίνωση του ΚΕΚ Δήμου Καστοριάς: «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων»


Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του  Δήμου Καστοριάς, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον 6ο κύκλο υλοποίησης  του αυτοχρηματοδοτούμενου εκπαιδευτικού προγράμματος «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων», διάρκειας 160 ωρών, σύμφωνα με το πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ πλαίσιο προγράμματος του επαγγελματικού περιγράμματος του «Εκπαιδευτή Ενηλίκων».
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, πέραν της ενίσχυσης των ικανοτήτων – δεξιοτήτων τους στην εκπαίδευση ομάδων ενηλίκων (στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας τους), αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών της μη τυπικής εκπαίδευσης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.. Η απόκτηση του πιστοποιητικού εκπαιδευτικής επάρκειας τους δίνει την δυνατότητα να εργαστούν ως εκπαιδευτές σε προγράμματα εκπαίδευσης / επιμόρφωσης ενηλίκων τα οποία υλοποιούνται από Δημόσια Ι.Ε.Κ. από Κ.Ε.Κ. – Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας – ΚΕΔΙΒΙΜ – Δ.ΣΕΚ κ.α.
Η μεθοδολογία εκπαίδευσης ακολουθεί το μοντέλο της «μικτής μάθησης» (Blended Learning) και περιλαμβάνει 40 ώρες δια ζώσης  εκπαιδευτικές συναντήσεις συμβουλευτικού χαρακτήρα, οι οποίες θα υλοποιηθούν σε έξι ή επτά  συναντήσεις (Σάββατο ή/και Κυριακή), και 120 ώρες μελέτη εκπαιδευτικού υλικού και εκπόνηση τριών (3) γραπτών εργασιών.

Παροχές:
  1. Παροχή εκπαιδευτικού υλικού σε ψηφιακή μορφή.
  2. Χρήση της βιβλιοθήκης του Κ.Ε.Κ. η οποία διαθέτει πλούσια βιβλιογραφία και ψηφιακό υλικό (video) σε σχέση με την εκπαίδευση ενηλίκων.
  3. Προσομοίωση της διαδικασίας εξετάσεων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (μικροδιδασκαλία) με την παρουσία πιστοποιημένων αξιολογητών.
  4. Βεβαίωση παρακολούθησης προγράμματος.
  5. Coffee break & ελαφρύ γεύμα κατά την διάρκεια των εκπαιδευτικών συναντήσεων.
Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του προγράμματος, την μέθοδο υλοποίησης, το κόστος συμμετοχής, την εκπτωτική πολιτική και την υποβολή Αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα http://eee04.webnode.gr/ ή να επικοινωνήσουν με το Κ.Ε.Κ. στο τηλ. 2467025388 καθημερινά από 09:00 έως 15:00.

 Αιτήσεις συμμετοχής για τον 6ο κύκλο εκπαίδευσης από Παρασκευή 6 έως και Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019. http://eee04.webnode.gr






Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα

Καστοριά - Άργος Ορεστικό: Για ποιον χτυπούν οι καμπάνες…τρείς καμπάνες ταυτόχρονα με ηχεία, και ξημερώματα





Για ποιον χτυπούν οι καμπάνες… τόσο, μα τόσο δυνατά, αναρωτιέται τόσα χρόνια, κάτοικος του Άργους Ορεστικού. Η αγανάκτηση του είναι τέτοια που έφτασε στο σημείο να αναρτήσει πανό έξω από το σπίτι του, ζητώντας “λίγη ανθρωπιά”.
Στη σημερινή εποχή δεν χρειάζεται κανείς να είναι πλούσιος για να αποκτήσει ένα ρολόι, όλοι δε σχεδόν έχουν ένα ρολόι χεριού και τα νοικοκυριά διαθέτουν ρολόι τοίχου στα σπίτια τους. Έτσι, το χτύπημα της ώρας από την καμπάνα της εκκλησίας ενώ δεν παρέχει ουσιαστική εξυπηρέτηση στον κόσμο γίνεται πρόξενος παραπόνων των περιοίκων, που ενοχλούνται σημαντικά.
Η λατρευτική αποστολή της καμπάνας είναι να καλεί τους πιστούς στη θεία λειτουργία και ο ήχος της καμπάνας θα πρέπει να αποτελεί ειρηνικό και γλυκό μήνυμα αγάπης.
Κατά καιρούς, οι κωδωνοκρουσίες και η ένταση των μεγαφώνων των ιερών ναών έχουν απασχολήσει και τις Αρχές της Ελλαδικής Εκκλησίας, κυρίως έπειτα από παράπονα πολιτών. Μάλιστα, το 2013 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε εκδώσει εγκύκλιο συνιστώντας στις διοικήσεις των ναών να βάζουν σε λειτουργία τις καμπάνες με προσοχή και διάκριση, ιδιαίτερα τις ώρες κοινής ησυχίας.

«Μπαταρία» των Βαλκανίων η Δυτική Μακεδονία












Τη μετατροπή της Δυτικής Μακεδονίας σε κέντρο αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας των Βαλκανίων διερευνά η Κομισιόν σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα και εταιρείες που αναζητούν ευκαιρίες εμπορικής ανάπτυξης ανώριμων ή και πιλοτικών ακόμη τεχνολογιών αποθήκευσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, η Κομισιόν έχει αναθέσει στην Παγκόσμια Τράπεζα την εκπόνηση μελέτης για την υποκατάσταση του λιγνίτη και της οικονομικής δραστηριότητας στη Δ. Μακεδονία και στη Σιλεσία της Πολωνίας. Το βασικότερο σενάριο που εξετάζουν οι τεχνοκράτες της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Δ. Μακεδονία είναι η αξιοποίηση των υποδομών των λιγνιτικών μονάδων που θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά από το πρώτο εξάμηνο του 2020 για την εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας. Μάλιστα τον Φεβρουάριο κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Κομισιόν επισκέφθηκε την Κοζάνη, όπου είχε επαφές με τοπικούς φορείς της περιοχής και τον περιφερειάρχη Θ. Μακρυπίδη, ενώ τον Απρίλιο είχε συνάντηση με την πρώην διοίκηση της ΔΕΗ. Επαφές ξεκίνησε και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας, ενώ αναμένονται συναντήσεις και με τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ.

Η πρόταση για μετατροπή της Δ. Μακεδονίας σε κέντρο αποθήκευσης ενέργειας των Βαλκανίων παρουσιάστηκε προ ημερών από την Παγκόσμια Τράπεζα στις Βρυξέλλες. Η πρόταση, όπως αποκάλυψε χθες κατά την παρουσίαση της έκθεσης του The Green Tank, με τίτλο «Τα οικονομικά των ελληνικών λιγνιτικών μονάδων: Τέλος εποχής», ο αναλυτής κ. Νίκος Μάντζαρης, αναφέρεται σε τεχνολογίες που αναπτύσσει η Siemens Gamesa αλλά και ολλανδικές εταιρείες που στηρίζονται στην αποθήκευση ενέργειας σε ηφαιστειακές πλάκες. Η Siemens Gamesa εγκαινίασε τον περασμένο Ιούνιο το πρώτο καινοτόμο αυτό σύστημα στο Αμβούργο, το οποίο χρησιμοποιεί ως μέσο αποθήκευσης 1.000 τόνους ηφαιστειακών πετρωμάτων. Το επόμενο βήμα που σχεδιάζει η Siemens Gamesa είναι να αξιοποιήσει την καινοτομία σε εμπορικά projects, αυξάνοντας τη δυναμικότητα αποθήκευσης και την ισχύ. Πρόκειται για αρκετά ανώριμες τεχνολογίες γι’ αυτό και εξετάζεται η χρηματοδότησή τους από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Το κόστος του λιγνίτη
Τα εν λόγω σχέδια συνδέονται με τη μεταλιγνιτική εποχή και την ανάγκη υποκατάστασης τόσο της ισχύος που θα φύγει από το σύστημα όσο και της συνέχισης της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή της Δ. Μακεδονίας, που σήμερα περιστρέφεται γύρω από τον λιγνίτη. Το «τέλος εποχής για τον λιγνίτη» που ανέδειξαν τα αποτελέσματα της αποεπένδυσης που επιχείρησε η ΔΕΗ, πιστοποιούν με αριθμούς τα στοιχεία της έκθεσης της δεξαμενής σκέψης The Green Thank για τα οικονομικά των 14 λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που παρουσιάστηκε χθες στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με αυτά, από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2019, η ΔΕΗ από τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων έχει συσσωρεύσει καθαρές ζημίες 683 εκατ., όσο περίπου και το κόστος των ΝΟΜΕ.

Εάν ο σημερινός λιγνιτικός στόλος παραμείνει ως έχει, τότε τα επόμενα 3,5 χρόνια η λιγνιτική βιομηχανία θα συσσωρεύσει ζημίες της τάξης του 1,3 δισ. Η έκθεση εξετάζει τέσσερα σενάρια για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών των μονάδων της ΔΕΗ με κόστος CO2 στα 31 ευρώ ο τόνος και μέση τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στα 78 ευρώ/ ΜWh και σε κανένα από αυτά δεν προκύπτουν καθαρά κέρδη για τα επόμενα 3,5 χρόνια. Προτείνονται οι αποσύρσεις των ΑΗΣ Καρδιάς και ΑΗΣ Αμυνταίου, καθώς εκτιμάται ότι θα μειώσουν τις καθαρές ζημίες των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ κατά περισσότερο από 600 εκατ. τα επόμενα 3,5 χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι οι τρεις ΤWh τον χρόνο μπορούν να καλυφθούν από άλλες πηγές.

 Η πρόταση περιλαμβάνει απόσυρση και των μονάδων Αγ. Δημητρίου Ι και ΙΙ καθώς και Μεγαλόπολης  IV, ενώ για την Πτολεμαΐδα V προτείνεται τεχνοοικονομική μελέτη για την αντικατάστασή της σε σύστημα αποθήκευσης ενέργειας.


Έντυπη Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

                                                                          Email: fyllokaiftero@gmail.com
Παραδοσιακές μαρμελάδες "Bioflorina"







Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα