16 Απριλίου 2018

ΗΠΑ: «Τι λόγο είχε ο Assad να χρησιμοποιήσει χημικά σε έναν πόλεμο που είχε ήδη κερδίσει;»,




Από ομιλία που έδωσε ο βουλευτής John J. Duncan Jr, στις 12/4/2018 στην Bουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Εμφύλιοι πόλεμοι και πραγματικά τρομερά πράγματα συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο – στην Αφρική – στη Μέση Ανατολή – και σε άλλα μέρη όλη την ώρα.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Kennedy σε μία από τις διασημότερες ομιλίες του στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, με μόνο το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού, “δεν μπορούμε να διορθώσουμε κάθε λάθος ή να αντιστρέψουμε κάθε αντιπαλότητα – και γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρξει αμερικανική λύση σε κάθε παγκόσμιο πρόβλημα”.

Τις περισσότερες φορές, μια στρατιωτική λύση είναι η χειρότερη λύση. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι που μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν υποστεί βλάβη μέσω ανθρωπιστικών, θρησκευτικών ή φιλανθρωπικών οργανώσεων ή μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως έγραψε ο Pat Buchanan, ο Πρόεδρος Τραμπ “προτρέπεται να μπει σε πόλεμο” και το Κογκρέσο θα πρέπει «να συζητήσει τους στόχους μας σε αυτόν τον νέο πόλεμο και πόσες νέες απώλειες και χρόνια θα χρειαστούν για να νικήσουμε τον συνασπισμό της Συρίας, της Ρωσίας, της Χεζμπολάχ, και τις συμμαχικές σιιτικές πολιτοφυλακές από την Εγγύς Ανατολή».

Ο Tucker Carlson δήλωσε ότι πρέπει να θέσουμε μερικές σκεπτικιστικές ερωτήσεις τουλάχιστον εν μέρει επειδή ο υπουργός Mattis δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι δεν έχουμε απολύτως καμία απόδειξη ότι ο Ασάντ χρησιμοποίησε τα χημικά όπλα για τα οποία κατηγορήθηκε για χρήση πέρυσι.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πραγματική απόδειξη ότι ο Assad έκανε τις χημικές επιθέσεις αυτή τη φορά επειδή μια τέτοια επίθεση θα βοηθούσε πραγματικά μόνο τους αντάρτες που πολεμούσαν τον Assad και έχουν επίσης χημικά όπλα, αντάρτες που έχουν χαρακτηριστεί Ισλαμιστές τρομοκράτες αλλά τους οποίους υποστηρίζουμε. Ο κ. Carlson επεσήμανε ότι ο Assad δεν είχε λόγο ή κίνητρο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα σε έναν εμφύλιο πόλεμο που η κυβέρνησή του βασικά είχε ήδη κερδίσει.

Ο Πρόεδρος Τραμπ εξελέγη σε μεγάλο βαθμό επειδή υποσχέθηκε να μας βγάλει από τους περιττούς πολέμους στη Μέση Ανατολή.Σχεδόν όλα όσα κάναμε στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια ήταν λάθος.

Υπήρξαν μάχες που διήρκησαν εκεί για αρκετές χιλιάδες χρόνια.Σε όλη την ιστορία, έχουν ξεκινήσει άλλοι πόλεμοι για περιστατικά ή πληροφορίες που αποδείχθηκαν ψευδείς ή υπερβολικά υπερβολικές.

Δεν χρειαζόμαστε, ούτε μπορούμε να αντέξουμε έναν άλλο πόλεμο τρισεκατομμυρίων δολαρίων στη Μέση Ανατολή χωρίς πρώτα να βεβαιωθούμε ότι είναι για το απόλυτο συμφέρον της Αμερικής να τον πράξει και ότι δεν θα καταστήσει την Μέση Ανατολή ακόμα πιο αναστατωμένη και χαοτική από ό, τι ήδη είναι.


Ο John James Duncan Jr. είναι βουλευτής από το Τενεσί και υπηρετεί από το 1988.
ΚΟ / Πηγήenantion

Πώληση:
 Χοντρική Λιανική
Βότανα - Χειροποίητες παραδοσιακές μαρμελάδες - Γλυκά κουταλιού - Παραδοσιακό βιολογικό μέλι - Παραδοσιακό Λικέρ - Ρακόμελο.

Βίντεο - Φωτο:Αγριο ξύλο -τα ΜΑΤ του Τσίπρα έδειραν φοιτητές διαδηλωτές στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Βίντεο: Ξύλο ΜΑΤ σε διαδηλωτές στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο -Προσπαθούσαν να γκρεμίσουν το άγαλμα Τρούμαν


3 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Με τα γκλόμπς και με κλωτσιές απώθησαν άνδρες των ΜΑΤ διαδηλωτές του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου που προσπάθησαν με τροχό να ρίξουν κάτω το άγαλμα του Τρούμαν, στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα εκτοξεύθηκαν και χημικά, πριν τελικά οι διαδηλωτές υποχωρήσουν.
Ολα ξεκίνησαν οταν διαδηλωτές απο το αντιπολεμικό συλλαλητήριο απομακρύνθηκαν απο το κύριο μέρος της πορείας που κατευθύνεται προς την αμερικανική πρεσβεία και έφθασαν στο Αγαλμα του Τρούμαν. Εκεί επιχείρησαν με τροχό να γκρεμίσουν το άγαλμα, αλλά επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ που άρχισε να απωθεί τους διαδηλωτές με τα γκλόμπς. Υπήρξαν και συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και των ΜΑΤ ενώ έπεσαν και χημικά για να διαλυθούν οι διαδηλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν τουλάχιστον 2 προσαγωγές διαδηλωτών και 3 τραυματίες. Λίγη ώρα μετά έγινε γνωστό ότι οι προσαγωγές, έγιναν συλλήψεις και οι αμφότεροι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Οι διαδηλωτές ενω προσπαθούν με τροχό να ρίξουν κάτω το Αγαλμα του Τρούμαν.




Για απροκάλυπτη βία κάνει λόγο το μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ Β.Πέρος:
Βίντεο από πανό που υψώθηκε στο νοσοκομείο «Αγία Ελένη»:
Βίντεο εξω από την ΓΑΔΑ:


ΑΓΑΠΕΣ ΜΟΥ ΠΑΛΙΕΣ ....!!!Νέος έρωτας στη Βουλή! Τζανακόπουλος – Αχτσιόγλου σε ρομαντζάδα στο Παγκράτι


...ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ...
Μπορεί να προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ, τα τρυφερά συναισθήματα του Δημήτρη Τζανακόπουλου όμως για την αγαπημένη του Έφη Αχτσιόγλου έχουν γίνει το talk of the town στα πηγαδάκια της Βουλής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η υπουργός Εργασίας έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα πολύ κοντά και ένας έρωτας γεννήθηκε στα βουλευτικά έδρανα. Οι δυο τους κρατούν φυσικά πολύ χαμηλούς τόνους, προσπαθώντας να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας το ειδύλλιο τους, το φλερτ όμως και τα τρυφερά βλέμματα όποτε συναντιόνται δεν έχουν τέλος. Και όπως όλα δείχνουν, σιγά σιγά και οι ίδιοι αρχίζουν να μην κρύβονται πια…


NEWSMUSIC.GR


Το φιλί Τσίπρα - Αχτσιόγλου στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας

O N.Βούτσης «χαιρετίζει» το «μακεδονικό έθνος»


«Έχουν ξεφύγει κάποιοι και εδώ γιατί μοιράστηκαν στους Ελληνες βουλευτές

κείμενα από εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία».
Αυτό είχε δηλώσει πρόσφατα ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Την ίδια ώρα, θα παραστεί την Πέμπτη 19 Απριλίου σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε παρουσίαση βιβλίου αφιερωμένη στο… «μακεδονικό έθνος».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», η πάγια θέση των δύο συγγραφέων του βιβλίου «10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το Μακεδονικό», είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει «μακεδονικό έθνος» και «μακεδονική γλώσσα».
«Πιστεύω ότι έθνος και γλώσσα είναι αξιακά αδιαπραγμάτευτα για την ταυτότητα κάποιων ανθρώπων», «το όνομα του έθνους δεν αλλάζει. Το όνομα ενός κράτους είναι πιο μαχητό», αναφέρουν οι συγγραφείς σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.
 Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Βούτση στην παρουσίαση του βιβλίου, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
el.gr

“Νίκησα ISIS και Al Nusra γιατί να ρίξω χημικά”; Το ερώτημα Άσαντ στο οποίο κανείς δεν απαντά





Η φωτογραφία του Άσαντ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έχει ως λεζάντα, ένα απολύτως λογικό ερώτημα στο οποίο όποιος μπορεί να απαντήσει θα πείσει για την αναγκαιότητα των βομβαρδισμών που έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Συρία:

Με δυο λόγια η λεζάντα ερώτημα λέει ότι ο Άσαντ, νίκησε το ISIS και την Al Nusra, “αλλά μετά απόφάσισα να διατάξω μια χημική επίθεση για να στρέψω όλο τον κόσμο εναντίον μου…γιατί όλα πήγαιναν τόσο καλά για μένα”! 

Διαβάστε όλο το άρθρο





 
Τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ τα είχαμε “καταπιεί”…Νωρίτερα υπήρχαν κάποιοι που πίστευαν ότι για το πρόβλημα της Γιουγκοσλαβίας ο μόνος υπεύθυνος ήταν ο Μιλόσεβιτς. Η περίπτωση της Συρίας έρχεται να προστεθεί στην ιστορία των  στρατιωτικών επεμβάσεων που “δικαιολογούνται” με “κούφια” επιχειρήματα…

Die Welt: “Το καθεστώς Άσαντ φαίνεται ενισχυμένο και σχεδιάζει τη μελλοντική Συρία”
Μετά τις αεροπορικές επιδρομές ακολουθεί η διπλωματία: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία σχεδιάζουν το επόμενο εγχείρημα. Τη Δευτέρα, θα υποβληθούν προτάσεις τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ που συνέρχονται στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα στην ίδια τη Συρία ελάχιστα πράγματα είναι αισθητά από τις επιθέσεις της Δύσης. Το καθεστώς εμφανίζεται να αγνοεί εντελώς τις αεροπορικές επιδρομές με την κρατική τηλεόραση να δείχνει Σύρους να τραγουδούν πατριωτικά τραγούδια στη Δαμασκό και στους δρόμους να κυματίζουν σημαίες της Συρίας, της Ρωσίας αλλά και της ισλαμικής Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Οι υποστηρικτές του καθεστώτος εμφανίζονται να αποτίουν φόρο τιμής στον Μπασάρ αλ-Άσαντ. Οι περισσότεροι δειχνουν ανακουφισμένοι καθώς από τις επιθέσεις των συμμάχων που διήρκεσαν περίπου 45 λεπτά δεν υπήρξαν νεκροί . «Εμείς λέμε στον Τραμπ ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα», δήλωσε ένας διαδηλωτής στην κρατική τηλεόραση.

Η ανώτατη διοίκηση της Συρίας ανακοίνωσε ότι ο στρατός είχε πλέον πάρει τον έλεγχο στην πόλη Ντούμα και έτσι σε όλη την επαρχία της Γούτα . Τρεις μέρες νωρίτερα, οι τελευταίοι αντάρτες της ομάδας Jaysh al-Islam και οι οικογένειες τους μεταφέρθηκαν στη βόρεια Συρία. Η επανάκτηση της Γούτα θεωρείται τόσο θεαματική επιτυχία για τον Σύρο δικτάτορα όσο και νίκη επί των ανταρτών στο Χαλέπι το προηγούμενο έτος.

Ο Άσαντ ελέγχει τώρα σχεδόν κάθε σημαντικό τμήμα της επικράτειας όπου ζει η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού. Η στρατιωτική αντίσταση των ανταρτών δεν φοβίζει πλέον το καθεστώς. Οι αντάρτες ελέγχουν πλέον δύο θύλακες κοντά στο Χομς και στη νότια επαρχία Ντάρα.Οι συριακές κουρδικές περιοχές κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, διατηρούν κάποια ανεκτή από τη Δαμασκό αυτονομία τα τελευταία χρόνια, ενώ η περιοχή του Αφρίν είναι υπό τουρκικό έλεγχο .
Παράλληλα, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις -γράφει η Die Zeit -ότι οι κυβερνώντες στη Δαμασκό σχεδιάζουν μια μεταπολεμική Συρία, στην οποία τα εκατομμύρια των αντιπάλων καθεστώτος που βρίσκονται στο εξωτερικό ως πρόσφυγες θα μπορούν να επιστρέψουν σταδιακά.

crashonline.gr

«Η ελληνική σημαία αφαιρέθηκε από τη νήσο Μικρός Ανθρωποφάς» λέει ένας από τους τρεις πολίτες που την είχαν ανεβάσει

«Η ελληνική σημαία αφαιρέθηκε από τη νήσο Μικρός Ανθρωποφάς» λέει ένας από τους τρεις πολίτες που την είχαν ανεβάσει



Ενας από τους τρεις νεαρούς που προχώρησαν στην τοποθέτηση ελληνικής σημαίας στη νήσο Μικρή Ανθρωποφάγος, μιλώντας σε ελληνικό κανάλι υποστήριξε ότι τοποθέτησαν 5 σημαίες σε ισάριθμες βραχονησίδες και πως το έκαναν για την μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου. Υποστηρίζει επίσης πως την μια σημαία την κατέβασαν επιβάτες ενός πολιτικού σκάφους γιοτ που εικάζει ότι είναι «τουρκικό κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος».

Πιο αναλυτικά, ένας από τους από τους 3 Έλληνες που ανέβασαν τη σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» είπε μιλώντας στο star.gr είπε τα εξής:
«Το κάναμε για τον Γιώργο Μπαλταδώρο».
Όπως τόνισε, η παρέα των τριών παλικαριών θέλησε την περασμένη Παρασκευή – εκ μέρους όλων των Φούρνων – να τιμήσει τον ήρωα-σμηναγό που σκοτώθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου, όταν το Μιράζ που πιλόταρε συνετρίβη στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του».
Tόνισε πως δεν έχουν βάλει μόνο μία σημαία, στον Μικρό Ανθρωποφάγο, αλλά συνολικά 5 σε γύρω βραχονησίδες και νησάκια.
«Όταν πήγαμε για να ανεβάσουμε τη σημαία, είδα ένα γιοτ που έκανε βόλτες. Δεν του έδωσα σημασία. Ήταν κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος. Αυτοί την κατέβασαν την Κυριακή. Το Σάββατο που είχαμε πάει ήταν εκεί η σημαία» είπε στο star.gr.

Οπως γίνεται αντιληπτό, επικρατεί απίστευτη σύγχυση σχετικά με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάγος, την οποία η Τουρκία, δια του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, ισχυρίστηκε ότι κατέβασαν Τούρκοι κομάντος.
Ιδού οι τρεις νεαροί πολίτες:


Ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Ι.Μαρούσης είπε ότι η ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα κυματίζει κανονικά. Ο ίδιος, μαζί με κλιμάκιο του Λιμενικού, βρέθηκε στο κοντινότερο σημείο των Φούρνων με την συγκεκριμένη βραχονησίδα και χρησιμοποίησε κυάλια για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο κ. Μαρούσης εξήγησε ότι είχε ενημερωθεί πριν από λίγες ημέρες μέσω των social media για την ενέργεια τριών ατόμων, να σηκώσουν ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα. «Ήταν τρία παιδιά που είχαν έρθει στο νησί για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Μαρούσης, επιβεβαίωσε το γεγονός της τοποθέτησης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», του συμπλέγματος των Φούρνων, Επαρχίας Ικαρίας, από τρεις νεαρούς κατοίκους του νησιού, την Παρασκευή 13 Απριλίου. «Δεν το είδαν σαν κάτι το τόσο σημαντικό. Έτσι κι αλλιώς είναι ελληνικό έδαφος», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Μαρούσης, μετέβη στο σημείο ώστε να επιβεβαιώσει αν η σημαία βρίσκεται ακόμη πάνω στη βραχονησίδα και όπως είπε χαρακτηριστικά: «η σημαία κυματίζει».

Ο κ. Μαρούσης, είπε ότι οι τρεις νεαροί «πήγαν σε τρεις βραχονησίδες στη νότια πλευρά του νησιού και μία στη βόρεια και τοποθέτησαν σημαίες. Σε αυτά τα τέσσερα σημεία κυματίζουν οι σημαίες που έβαλαν. Δεν υπήρχαν πριν σημαίες. Αν είναι τόσο εύκολο να έρθουν όπως λέει ο κ. Γιλντιρίμ και να κατεβάσουν τις σημαίες , θα διαφωνήσω».


Pronews

Σύριος πιλότος φόρτωσε Mig-29 με 10 τόνους εκρηκτικά και ρουκέτες – Δηλώνει έτοιμος να «κόψει» στα δύο το αεροπλανοφόρο USS Truman


Σύριος πιλότος φόρτωσε Mig-29 με 10 τόνους εκρηκτικά και ρουκέτες – Δηλώνει έτοιμος να «κόψει» στα δύο το αεροπλανοφόρο USS Harry S.Truman
Σύριος πιλότος περιμένει το «πράσινο φως» από τον Άσαντ να απογειωθεί με το Mig-29 του φορτωμένο με 10 τόνους εκρηκτικά και ρουκέτες σε μία επιχείρηση «καμικάζι» προκειμένου να ανατινάξει αμερικανικό αεροπλανοφόρο που πλέει στη Μεσόγειο. Το ίδιο δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν και άλλοι πιλότοι της Συριακής Αεροπορίας προκειμένου να βυθίσουν τον αμερικανικό στόλο που έπληξε στόχους στη Συρία σκοτώνοντας αμάχους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν συριακά ΜΜΕ, ένα πιλότος από την Χάμα ζήτησε επισήμως από τον πρόεδρο της χώρας του Μπασάρ αλ Άσαντ να οδηγήσει το αεροπλάνο του με 10 τόνους εκρηκτικά και ρουκέτες πετώντας στην ταχύτητα του ήχου πάνω σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο που πλέει στ΄ανοιχτά Τουρκίας, Συρίας. Λιβάνου. Σημειώνεται πώς στην περιοχή πλέει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman».

Αμερικανικός στρατιωτικός αναλυτής, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αυτό αναφέρει πώς μία τέτοια ενέργεια από τον Σύρο καμικάζι θα μπορούσε να ανοίξει το αεροπλανοφόρο σε δύο κομμάτια και 72 αεροπλάνα να γίνουν παρανάλωμα του πυρός. Επίσης σχολίασε ότι δεν θα μπορούσε να προβλέψει ποια θα ήταν η τύχη του προσωπικού που υπηρετεί στο αεροπλανοφόρο.

Θα πρέπει ωστόσο να επισημανθεί πώς για να φτάσει κανείς να απειλήσει ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο δεν αρκεί η αποφασιστικότητα του. Το πλοίο έχει όλα τα οπλικά συστήματα εκείνα να αποτρέψει μία εχθρική επίθεση ενώ συνοδεύεται και από άλλα πλοία τα οποία έχουν από ότι πιο σύγχρονο ραντάρ υπάρχει μέχρι αντιαεροπορικά συστήματα ικανά να καταρρίψουν πολλά μαχητικά ταυτόχρονα.

Από την άλλη, ο νεαρός πιλότος του Μig 29, όπως αναφέρεται, έχει αποδείξει την εξαιρετική δεξιότητα και πτητική ικανότητά του αφότου αποφοίτησε πριν από δύο χρόνια από στρατιωτική ακαδημία της Ρωσίας. Έχει καταφέρει ν΄ αγγίξει το έδαφος αλλά και να πετάξει από το έδαφος στα 40.000 πόδια σε 14΄΄ μια επίδοση εξαιρετική.

Περιμένει την άδεια από τον πρόεδρο Άσαντ. Αν του χορηγηθεί αυτή η άδεια θέλει μόνο, όπως λέει 32΄΄ -50΄΄ για ν΄απογειωθεί ως και να χτυπήσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο με ταχύτητα υπερηχητικού και ν΄ανατιναχθεί με 10 τόνους εκρηκτικών. Η οικογένεια του δεν γνωρίζει αυτό το αίτημα για αυτή την αποστολή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 10 σύριοι πιλότοι έχουν ήδη θέσει εαυτόν σε ανάλογη αποστολή. Να επιτεθούν δηλαδή με κόστος ζωής σε 10 αντιτορπιλικά των ΗΠΑ προκειμένου, όπως ισχυρίζονται να τα βουλιάξουν.
Tags:
.
 ΠΗΓΗ