30 Ιανουαρίου 2018

H ONNEΔ, σε Τσίπρα, για Καρυπίδη: «Ναι, είναι εκείνος ο εξαίρετος κύριος που μας έλεγε ότι η ΝΕΡΙΤ είναι… προσφορά του Σαμαρά στους Εβραίους»


Με μια δηκτική ανακοίνωση η ΟΝΝΕΔ υπενθυμίζει στον Αλέξη Τσίπρα τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Καρυπίδη που… «στήριξε» και που «πρωταγωνιστεί» σε τελευταίο τηλεοπτικό σποτ του Μεγάρου Μαξίμου.
Μάλιστα, η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ έρχεται λίγες ώρες μετά την ομιλία Τσίπρα στην τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος καλώντας τον να μεταβεί δυτικότερα της Θεσσαλονίκης, ώστε να συναντήσει τον περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη. Εξηγεί, λέγοντας:«Ναι, είναι εκείνος ο εξαίρετος κύριος που μας έλεγε ότι η ΝΕΡΙΤ είναι… προσφορά του Σαμαρά στους Εβραίους (!) και στον οποίο ο αντιμνημονιακός τότε κ. Τσίπρας αρχικά έδωσε επίσημο χρίσμα και τελικά, αφού ξέσπασε σάλος για όσα απίθανα έγραφε δημόσια ο εκλεκτός του, τελικά «απλώς» τον στήριξε στον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών Εκλογών του 2015. Είναι, δε, τέτοια η ευαισθησία των συντρόφων για το Ολοκαύτωμα που, την 27η Ιανουαρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, έδωσαν στην κυκλοφορία βίντεο με τον κ. Καρυπίδη να λέει κάτι νόστιμα (δήθεν) αναπτυξιακά δίπλα σε κάτι πάστες αμυγδάλου (ξεκάθαρα, κάτι το ωραίον)».
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ:
«Χαιρετίζουμε την τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου του Μουσείου του Ολοκαυτώματος που έλαβε χώρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ. Η μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων που εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρέπει να μείνει ζωντανή και να τιμάται από την Ελληνική Πολιτεία.
Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα, θα τον προτρέπαμε να μεταβεί λίγο δυτικότερα της Θεσσαλονίκης, ώστε να συναντήσει τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κύριο Καρυπίδη. Ναι, είναι εκείνος ο εξαίρετος κύριος που μας έλεγε ότι η ΝΕΡΙΤ είναι… προσφορά του Σαμαρά στους Εβραίους (!) και στον οποίο ο αντιμνημονιακός τότε κ. Τσίπρας αρχικά έδωσε επίσημο χρίσμα και τελικά, αφού ξέσπασε σάλος για όσα απίθανα έγραφε δημόσια ο εκλεκτός του, τελικά «απλώς» τον στήριξε στον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών Εκλογών του 2014. Είναι, δε, τέτοια η ευαισθησία των συντρόφων για το Ολοκαύτωμα που, την 27η Ιανουαρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, έδωσαν στην κυκλοφορία βίντεο με τον κ. Καρυπίδη να λέει κάτι νόστιμα (δήθεν) αναπτυξιακά δίπλα σε κάτι πάστες αμυγδάλου (ξεκάθαρα, κάτι το ωραίον).
Ξέρουμε, είναι καλό και φιλολαϊκό (και ολίγον τι ψεκασμένο) παιδί ο κύριος Καρυπίδης και πολεμούσε το κακό μνημόνιο και του ξέφυγαν δυο κουβέντες παραπάνω – άσχετα αν ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη. Αλλά, σύντροφοι, αν ήταν καλό παιδί, δεν χρειαζόταν να τον κάνετε Περιφερειάρχη∙ μπορούσατε απλά να τον κεράσετε μια από τις αναπτυξιακές σας πάστες. Ή, έστω, αφού η συμμαχία σας με το άλλο άκρο είναι μια ξεκάθαρη πολιτική στρατηγική, μπορείτε απλά να μην υποκρίνεστε».
Οταν ο κύριος Καυρπίδης πραγματοποιούσε αναρτήσεις για τη ΝΕΡΙΤ:

Εκ των πρωταγωνιστών σε σποτ του Μαξίμου:

 
 Απο: kozan.gr

Δωρεάν πούλμαν διαθέτει η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας – Όλοι στο συλλαλητήριο





Ανακοινώνεται ότι την ερχόμενη Κυριακή 4η Φεβρουαρίου 2018, ημέρα διεξαγωγής στην Αθήνα του συλλαλητηρίου για το θέμα της Μακεδονίας, θα διατεθούν από την Ιερά Μητρόπολή μας δωρεάν πούλμαν προκειμένου το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα να μεταβεί και να συμμετάσχει σε αυτό.

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο μπορούν να το δηλώνουν:

1. Στην συντονιστική επιτροπή, την οποία αποτελούν ο Αιδεσιμολ. π. Αθανάσιος Λιακόπουλος (τηλ. 694 594 7680), ο Αιδεσιμ. π. Άγγελος Σπυρόπουλος (τηλ. 693 224 0143) και ο Ιεροδιάκονος π. Λουκάς Τσούλης (τηλ. 697 385 8306).
2. Στους Εφημερίους της Ενορίας τους.

Ώρα αναχωρήσεως: 10.00΄π.μ. της Κυριακής.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΠΗΓΗ: dt.gr

ΙΕΡΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΑΠΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΗΛΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ -" ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ" ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΚΑΨΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΔΩΝ







ΙΕΡΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ  ΛΙΑΠΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΗΛΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ -" ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ" ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΚΑΨΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΔΩΝ

Στροφή 180 μοιρών από τον Ιερώνυμο για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Στροφή 180 μοιρών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος σήμερα έδωσε τις ευλογίες του για το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό που θα γίνει στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή.

Σήμερα βρέθηκαν στην Αρχιεπισκοπή οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Αθήνας, στους οποίους ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι η εκκλησία θα συμμετέχει επίσημα, εφ΄ όσον διασφαλιστεί ο ειρηνικός και χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς χαρακτήρας της συγκέντρωσης.

Συγκεκριμένα, στο συλαλλητήριο του Συντάγματος, ο Μητροπολίτης Σύρου θα διαβάσει την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ενώ δίπλα του θα είναι οι Μητροπολίτες Δράμας και Χίου.
Οι διοργανωτές ζήτησαν από τον Αρχιεπίσκοπο να παραστεί, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής:
«Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών οι επίσημοι διοργανωτές του συλλαλητηρίου των Αθηνών της 4ης Φεβρουαρίου. Οι διοργανωτές – η κυρία Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτατζής, Γενικός Γραμματεάς του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και ο κ. Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου – υπέβαλαν τα σέβη τους στον Αρχιεπίσκοπο και ζήτησαν την ευχή του.
Ο Μακαριώτατος επισήμανε στους διοργανωτές την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως αυτή έχει διαχρονικά διατυπωθεί, περί της μη αποδοχής του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού του ονόματος του κράτους των Σκοπίων και τους ανέλυσε τη σημαντική εκκλησιαστική παράμετρο του ζητήματος. Τόνισε μάλιστα ότι η Εκκλησία, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής Της ευθύνης, πρώτη διατύπωσε τη σαφή άποψή Της, συμμεριζόμενη απόλυτα την εύλογη αγωνία και των ιεραρχών, που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στη Μακεδονία μας, αλλά και τις δικαιολογημένες ανησυχίες του κυρίαρχου Λαού και σύσσωμου του Οικουμενικού Ελληνισμού σε αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο εθνικό θέμα. Περαιτέρω ο Αρχιεπίσκοπος, υπενθύμισε στους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, το τελευταίο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος, πρωτοπόρος διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους, θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και πηγαία, και πάντα στο πνεύμα μίας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης.
Υπογράμμισε δε ότι στο πλαίσιο της ελευθερίας εκφράσεων των κληρικών και λαϊκών μελών Της, η Εκκλησία σέβεται το δικαίωμα αυτών να πράττουν κατά συνείδηση, με σύνεση και υπευθυνότητα. Καταλήγοντας, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι, με την τήρηση των ως άνω προϋποθέσεων, που θα διασφαλίζουν τον ειρηνικό και χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς χαρακτήρα του συλλαλητηρίου των Αθηνών, η Εκκλησία της Ελλάδος θα συμμετάσχει σε αυτό, δια του αντιπροέδρου της Δ.Ι.Σ., Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, ο οποίος και θα αναγνώσει το σχετικό ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ., πλαισιουμένου από τους Σεβ. Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλο και Χίου κ. Μάρκο».

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ:
Crash Magazine Online

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΤΖΙΑ! Θα πάρουν τα Σκόπια τώρα το όνομα και οι αλλαγές ...αργότερα



Σε νυχτερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, προανήγγειλε ότι η Ελλάδα θα προτείνει την υπογραφή συμφώνου με τα Σκόπια για όλα τα ζητήματα, που αφορούν στη σχέση των δύο χωρών, από το ονοματολογικό ως τη γλώσσα, την ιθαγένεια και τα σχολικά βιβλία
Συνολικό σύμφωνο το οποίο θα προταθεί εντός του Φεβρουαρίου στην κυβέρνηση των Σκοπίων προετοιμάζει, ειδικότερα, η ελληνική κυβέρνηση και το οποίο προφανώς με δεσμεύσεις που θα ανάγονται στο μέλλον θα θεωρηθεί επαρκές αντάλλαγμα για να υπάρξει συμφωνία ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ το ερχόμενο καλοκαίρι...

Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στην ΕΡΤ και στην «Επόμενη Μέρα» το σχέδιο θα περιλαμβάνει επτά εδάφια για όλο το φάσμα χρήσης σε σχέση με την ονομασία, ειδικό κεφάλαιο για τον αλυτρωτισμό και το Σύνταγμα, αλλά και θέματα που άπτονται με τη διεθνή και περιφερειακή θέση της ΠΓΔΜ , όπως η ένταξή της σε διεθνείς οργανισμούς, καθώς και μια «θετική ατζέντα ανάπτυξης των διμερών σχέσεων». Στις διαπραγματεύσεις είναι στα υπέρ να είσαι αυτός που ετοιμάζει το σχέδιο, είπε ο κ. Κοτζιάς ενώ χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας όσους μιλάνε περί «σαλαμοποίησης».
Εφόσον υπάρξει συμφωνία με την κυβέρνηση Ζάεφ, όπως είπε, το σχέδιο θα φτάσει και στην ελληνική Βουλή.
Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές ως προς το ονοματολογικό, προκρίνοντας κάποιες ονομασίες, οι οποίες θα είναι αμετάφραστες "κατά το πρότυπο της Σρι Λάνκα", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε την καλή σχέση με τον κ. Νίμιτς, ο οποίος όπως είπε επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Κάποιες προτάσεις του τις αξιολογούμε θετικά, σε άλλες δεν συμφωνούμε, είμαστε σε διαπραγμάτευση. Δεν πρόκειται να κάνω δημόσιο πόλεμο με τον Νίμιτς επειδή το ζητά η αντιπολίτευση. Θα τον δουν ας του τα πουν διότι δεν συνήθιζαν να το κάνουν στο παρελθόν, σημείωσε.

Μερικοί απαιτούν αλλαγή του Συντάγματος αλλά ως κυβερνήσεις δεν το ζητούσαν ποτέ, είπε και έκανε λόγο για ντοκουμέντα που υπάρχουν τα οποία περιγράφουν συμφωνίες «με τους πιο απίθανους υποχωρητικούς τρόπους». Δεν συμφέρει την ελληνική διπλωματία να τα εμφανίσει αυτά προς τα έξω, όμως αυτοί που τα έκαναν τα ξέρουν και η παράκλησή μου είναι να είναι πιο σεμνοί. Δεν ζητούσαν σε όλες τις περιόδους και όλοι οι διαπραγματευτές αλλαγή του Συντάγματος, τόνισε.
Παράλληλα, απέρριψε τα περί μυστικής διπλωματίας τονίζοντας πως συνομιλίες γίνονται μόνο με υπηρεσιακούς παράγοντες και «όχι με τρίτους».

Για το ζήτημα των αλλαγών στο Σύνταγμα είπε πως το πρόβλημα εντοπίζεται πρωτίστως το προοίμιο και σε δύο άρθρα και αναγνώρισε τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός της FYROM απέναντι σε αλλαγές καθώς δεν έχει κυβέρνηση πλειοψηφίας.
Όπως η Ελλάδα ζητά πλήρες εύρος χρήσης του ονόματος και σαφές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και πως η επίλυση των ζητημάτων με τη γείτονα αποτελούν προϋπόθεση ένταξής της στο ΝΑΤΟ.
Δεν πειθαρχούμε τις θέσεις μας στο ΝΑΤΟ αξιοποιούμε απλά τη συγκυρία προς όφελος της διαπραγμάτευσης, σημείωσε και είπε πως έχει στείλει μήνυμα σε όλους, σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία να μην ανακατεύονται « όποιος ανακατεύεται είναι σαν να μη θέλει να βρεθεί λύση», είπε.
Ο,τι κάνουμε είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, είπε ο υπουργός και στάθηκε στη σημασία της διευθέτησης των προβλημάτων με την ΠΓΔΜ.

«Δεν πρέπει θέλουμε τη διάλυσή της γείτονος όπως κάποιοι λένε. Εάν διαλυθεί –που δεν θα συμβεί- θα έχουμε επέκταση άλλων κρατών και νέες συγκρούσεις πάνω από το κεφάλι μας. Μας συμφέρει η σταθερότητα στην περιοχή», είπε και πρόσθεσε πως η ανάπτυξη μας σχετίζεται με την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η επίλυση μας ενδυναμώνει γεωστρατηγικά.

«Εάν δεν λυθεί το πρόβλημα του ονόματος, θα συμβεί ό,τι συνέβη και πριν 20 χρόνια -που δεν δεχτήκαμε να μπούμε στην τεχνική επιτροπή της ΕΟΚ για να συζητήσουμε πιθανές λύσεις, οπότε η FYROM πήγε στον ΟΗΕ και έγινε κράτος μέλος με την προσωρινή ονομασία- το επόμενο που προτίθενται κάνουν αλλά δεν εμείς θα το αφήσουμε να συμβεί, είναι να πάνε στη Γενική Συνέλευση και να ζητήσουν αναγνωριστούν με το συνταγματικό τους όνομα. Δεν έχουμε κερδίσει κάποιο πόλεμο, δεν τους υπαγορεύουμε όρους, δεν είναι ηττημένοι, έχουν διεθνείς υποστηρίξεις», είπε.

Αναφερόμενος στις ονομασίες που πρότεινε ο κ. Νίμιτς είπε ότι είναι 4 στα σλαβικά και η ονομασία Μακεδονία (Σκόπια) που αποτελεί πρόταση προ 15ετίας της ηγεσίας των Σκοπίων αλλά και ελληνικών κυβερνήσεων.
Αυτό που ζητά η Ελλάδα είναι σύνθετη ονομασία με σλαβικό αμετάφραστο προσδιορισμό είπε και εξήγησε ότι η διαπραγμάτευση για την ονομασία έχει 7 πτυχές: το όνομα, η χρήση του, η γλώσσα, η ταυτότητα, η εμπορική χρήση, τα ακρωνύμια και οι συντομεύσεις.

Η λύση είναι αναγκαία, είπε και καταλόγισε διγλωσσία στην αντιπολίτευση. Το πρόβλημα, εμείς, το βρήκαμε. Το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να ξεσηκώνει τον λαό σαν να δημιουργήθηκε το θέμα του ονόματος σήμερα. Κυβέρνησαν 25 χρόνια, είμαστε από τις 14 του Γενάρη στη διαπραγμάτευση και κοντεύουν να μας πουν ότι διαλύσαμε τη χώρα.», υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς.

Αναφερόμενος στις διαφωνίες είπε ότι είναι στο πλαίσιο του δικαιώματος των ΑΝΕΛ να έχουν διαφορετική άποψη, υπενθυμίζοντας ότι συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ βασίστηκε στα οικονομικά ζητήματα. Και μέσα στα ίδια τα κόμματα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Η κυβερνητική πολιτική υπάρχει και εκφράζεται από τον πρωθυπουργό, διευκρίνισε.

Ειδικότερα, για τον κ. Καμμένο και στη θέση που θα διατηρήσει, είπε πως αν στηρίζει το συνολικό πολιτικό έργο ο υπουργός ‘Αμυνας θα παραμείνει με τη διαφοροποίησή του. Είναι κάτι φυσιολογικό στη δημοκρατία, υπάρχουν σε πολλά μέρη στον κόσμο, ακόμη και κυβερνήσεις μειοψηφίας. Στην Ελλάδα το παρουσιάζουμε ως παραλογισμό. Πρόκειται για ελληνική πρωτοτυπία να ζητούν να παραιτηθεί η κυβέρνηση επειδή διαφωνεί ένας υπουργός, είπε.

Τέλος αναφερόμενος στα συλλαλητήρια είπε πως είναι έκφραση δημοκρατίας, «δεν πρέπει όμως να χρησιμοποιούνται από ακροδεξιά στοιχεία».
 
Ο απλός άνθρωπος έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται, αλλά θά ‘θελα να καταλάβει τι συμβαίνει επί 70 χρόνια, το όνομα υπήρχε από τότε που οι ελληνικές κυβέρνησεις είχαν συμφωνήσει στην ονομασία Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το οποίο με την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού έμεινε «Μακεδονία». Εμείς προσπαθούμε να διαχειριστούμε την υπάρχουσα κατάσταση και να ξεφύγουμε από υπονοούμενα αλυτρωτικά σε βάρος της Ελλάδας, κατέληξε ο κ. Κοτζιάς
 
 
 
 
Press-gr.com

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκπομπή κυμάτων χαμηλής συχνότητας στην Αθήνα, πριν το Συλλαλητήριο


Εδώ και λίγες μέρες ακούτε έναν βόμβο το ξημέρωμα? Πριν το συλλαλητήριο για την Μακεδονια, μας βομβαρδίζουν με κύματα χαμηλής συχνότητας.
Ένας υπόκωφος και επίμονος ήχος, ξεκινά τα τελευταία βράδια στην Αθήνα από τη 1 τα μεσάνυχτα με αποκορύφωμα στις 5 το ξημέρωμα. Ένας βόμβος πολύ χαμηλής συχνότητας, που εκπέμπεται σχεδόν περιοδικά, και ταράζει τον ύπνο των κατοίκων.
Πρόκειται για ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας ELF (Extremely Low Frequency), που γίνεται αισθητός σαν υπόκωφος, μπάσος βόμβος.
Παρόμοιος ήχος ακουγόταν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης πριν λίγο καιρό.
Είναι ένας βαθύς, υπόκωφος ήχος, που έρχεται από ψηλά, και πέφτει σαν ηχητικό κύμα, προκαλώντας δονήσεις στα κτίρια. Οι κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας, ξαγρυπνούν γεμάτοι ανησυχία, και αναρωτιούνται από πού προέρχεται. Σημειωτέον ότι έχουν πληθύνει τα περιστατικά αιφνίδιων εμφραγμάτων το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με καταγραφές, πρόκειται για εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών ραδιοκυμάτων εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας, με την επιστημονική ονομασία ELF.
Είναι κύματα αντίστοιχα εκείνων που εκπέμπουν τα τηλεφωνικά δίκτυα, αλλά ικανά να διαπεράσουν κτίρια, βουνά και θάλασσα. Χρησιμοποιούνται για στρατιωτικές επιχειρήσεις, όταν επιθυμούν να επικοινωνήσουν και να στείλουν ηχητικά μηνύματα από εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις σε υποβρυχια. Η ιδιότητα τους αυτή να διαπερνουν τα φυσικά εμποδια, έχει αξιοποιηθεί επίσης στην κατασκευή «γεωραντάρ», που προσφέρουν πληροφορίες για τη σύσταση του υπεδάφους σε μεγάλα βάθη, έως και 100 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του εδάφους.
Όσον αφορά την εφαρμογή τους στις τηλεπικοινωνίες, σημειώνεται ότι τα κύματα αυτά, μπορούν να μεταδώσουν λέξεις, και μικρές φράσεις, χωρίς να χρειάζεται αποκωδικοποίηση μέσω της χρήσης τηλεφωνικής συσκευής, αλλά με τρόπο που γίνεται αισθητός κατευθείαν από το αυτί ως σχεδόν ανεπαίσθητος ήχος, αλλά πλήρως κατανοητός.
Οι ήχοι αυτοί, έχει παρατηρηθεί ότι επηρεάζουν αρνητικά τον ανθρώπινο οργανισμό, και προκαλούν ημικρανίες, σύγχυση, νοητική καταστολή, και καρδιακά επεισόδια σε ανθρώπους που βρίσκονται στην εμβέλεια του συγκεκριμένου ραδιοκύματος εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας (ELF).
Σε ορισμένες μελέτες διατυπώθηκε η άποψη ότι ο βόμβος γινόταν αισθητός, όχι μέσω παλμών του ακουστικού τυμπάνου και περαιτέρω μετάδοσης τους δια της ακουστικής οδού στον εγκέφαλο, αλλά μέσω απευθείας ερεθισμού και ενεργοποίησης νευρώνων στο εγκεφαλικό κέντρο της ακοής και αλλού. Αυτό, βέβαια, αποδεικνύει οτι τα κύματα ELF έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν άμεσα λειτουργίες του εγκεφάλου, με πολλαπλές συνέπειες.
Στα πλαίσια στρατιωτικών προγραμμάτων σε ΗΠΑ και Ρωσία, χρησιμοποιούνται τα ραδιοκύματα εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας, για να επιτυχουν επιλεκτική διακοπή των επικοινωνιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, εξουδετέρωση των κατοίκων θέτοντάς τους σε κατάσταση λήθαργου/αδράνειας (ψυχοτρονικό όπλο), την πρόκληση καιρικών φαινομένων, σεισμών (περιβαλλοντικό/γεωφυσικό όπλο), κτλ.
Σύμφωνα μάλιστα με επιδημιολογικές μελέτες, υπάρχει πιθανή συσχέτιση της εμφάνισης Alzheimer με την μακροπρόθεσμη έκθεση σε ραδιοκύματα ELF.
Παρατίθενται τα στοιχεία δύο επιστημονικών ερευνών, για όσους θέλουν να το διασταυρώσουν, η μια εκ των οποίων είναι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  1. García AM, Sisternas A, Hoyos SP (April 2008). “Occupational exposure to extremely low frequency electric and magnetic fields and Alzheimer disease: a meta-analysis”. International Journal of Epidemiology37(2): 329–40. doi:10.1093/ije/dym295PMID 182451512. Scientific Committee on Emerging; Newly Identified Health Risks-SCENIHR (January 2009). “Health Effects of Exposure to EMF”  (PDF). Brussels: Directorate General for Health&Consumers; European Commission: 4–5. Retrieved 2010-04-27.
Η χρήση των πολύ χαμηλών ραδιοσυχνοτήτων, χρησιμοποιείται επισης σε πειραματικό στάδιο, για τον έλεγχο των καιρικών φαινομένων, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί το φαινόμενο της υπερθερμανσης.

Το ερώτημα είναι, γιατί αυτές οι συχνότητες που στο ανθρώπινο αυτί ακούγονται σαν χαμηλός βόμβος,  ξεκίνησαν να εκπέμπονται στην Αθήνα, εν μέσω του ύπνου των κατοίκων, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο συλλαλητήριο για την Μακεδονια?
Οι συχνότητες αυτές, προκαλούν δονήσεις στα κτίρια, οι οποίες γίνονται ορισμένες φορές αισθητοί ως «μικροσεισμοί», ενώ δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Το φαινόμενο αυτό που επιβεβαιώνεται από πάρα πολλούς κατοίκους των Αθηνών, έχει αρχίσει και προκαλεί ανησυχία και ερωτηματικά.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται τέτοια σήματα, με επικίνδυνες συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό, εν καιρώ ειρήνης? Έγιναν αισθητά αρχικά από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, και τώρα κάνουν την εμφάνιση τους στην Αθήνα.

Μην ξεχνάμε ότι ο ΟΤΕ, που έχει τον εξοπλισμό, τις κεραίες και την δυνατότητα να εκπέμπει αυτές τις συχνότητες, ανήκει πλέον σε ξένα συμφέροντα. Επίσης, δυνατότητα εκπομπής των σημάτων εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας έχουν και οι πυλώνες ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Το σίγουρο είναι πως προκαλούν στρες και αναστάτωση στον κόσμο, και λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές παρενέργειες στο καρδιακό και νευρικό σύστημα, είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν για πρόκληση μαζικής καταστολής των κατοίκων της πρωτεύουσας.
 

Ο έμεσσος εκφοβισμός του Αμερικανού πρέσβη: Φοβάμαι το ατύχημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο

ΤΙΤΛΟΣ ΣΧΟΛΙΟ: Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ  ΣΚΑΪ -Αποτελέι έμεσσος εκφοβισμός του ελληνικού λαού του πρέσβη της Αμερικής του Τραμπ κατά του ελληνικού λαου - πιστη η Αμερική στο πρόγραμμα" της να τρομοκρατεί τούς λαούς έκανε άλλη μια φορά μια εκφοβιστική δήλωση γνωρίζοντας οτι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μια υποτακτική κυβέρνηση χωρίς προηγούμενο απο την ίδρυση του ελληνικόυ κράτους και δεν πρόκειται να βγάλει κιχ .
 
 Μανώλης Μάνου


Ο Τζέφρι Πάιατ (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο Τζέφρι Πάιατ (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Τους "φόβους του" για ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, εξέφρασε ο Τζέφρι Πάιατ.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα έρχονται μάλιστα στον απόηχο της νέας έντασης που προκλήθηκε στα Ιμια την Κυριακή, όταν βρέθηκε ο Πάνος Καμμένος στην περιοχή για τη ρίψη στεφάνου στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών, 22 χρόνια μετά την κρίση του 1996.
«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα», παραδέχθηκε ο Πάιατ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσσιώνη, η οποία θα μεταδοθεί την Τρίτη, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

«Οσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας», δήλωσε ακόμη ο Αμερικανός πρέσβης.
Την Κυριακή προκλήθηκε νέα ένταση στα Ιμια. Σύμφωνα με την Αγκυρα, η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε την προσέγγιση του Πάνου Καμμένου στην περιοχή, με το ελληνικό σκάφος «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ». «Η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Καρντάκ (σ.σ Ίμια) και η ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από προειδοποιήσεις. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο», ανέφερε για το ζήτημα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό διέψευσε τους Τούρκους, καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα ανέφερε ότι τα τουρκικά πλοία αποπειράθηκαν να παρεμποδίσουν την προσέγγιση της κανονιοφόρου, αλλά με κατάλληλους χειρισμούς αυτή έφτασε στο σημείο που έπεσε το ελικόπτερο με τους Ελληνες αξιωματικούς.

Αισιοδοξία για το Σκοπιανό
Στην ίδια συνέντευξη, ο Πάιατ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίλυση του Σκοπιανού.
«Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα, ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε σχετικά, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
Με πληροφορία απο :iefimerida.gr

Oι εβραίοι βράβευσαν τους πολιτικούς απατεώνες δυνάστες του λαού και τους καταστροφείς της Ελλάδος πλήν ολίγων εξαιρέσεων


Βραβεύσεις προσωπικοτήτων παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ

Τη "συνέχεια" και "ενδυνάμωση" της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ υποδηλώνει η βράβευση παλαιών και νεότερων "προσωπικοτήτων" που έγινε το μεσημέρι, παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ Ρούβι Ρίβλιν, σε ειδική τελετή στην κατάμεστη κατοικία της πρέσβεως Ιριτ Μπεν Αμπα, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ανεξαρτησία του Ισραήλ. Είναι προσωπικότητες "που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών", είπε ο Πρόεδρος Ρίβλιν κατά την ομιλία του. Βραβεύτηκαν εκπρόσωποι τριών διαφορετικών πολιτικών παρατάξεων, ο Νίκος Παππάς, ο Κ. Μητσοτάκης και ο Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι κάθησαν δίπλα-δίπλα, στην πρώτη σειρά των επισήμων.

Αναγγέλλοντας το πρώτο βραβείο και ξεκινώντας από το σήμερα, η συντονίστρια της τελετής βράβευσης Μαριάνα Πυργιώτη, είπε ότι "η σημερινή κυβέρνηση ενδυνάμωσε περισσότερο τη συμμαχία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας και συνέβαλε στην έναρξη της τριμερούς εταιρικής στρατηγικής σχέσης Ισραήλ, Ελλάδας, Κύπρου". Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης το βραβείο παρέλαβε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ Νίκος Παππάς.

Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του πατέρα του "αείμνηστου πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος προχώρησε στο θαρραλέο βήμα της πλήρους εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ".

Επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου "δόθηκε η πρώτη ώθηση της νέας στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών" και έγιναν οι πρώτες ανταλλαγές συναντήσεων κορυφής με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου. Για τη συμβολή του αυτή βραβεύτηκε ο κ. Παπανδρέου.
Βραβεία δόθηκαν και για την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών. Ένα στον Βασίλη Παϊσιο Πρόεδρο του Ελληνο-ισραηλινού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της εταιρίας Adama για την προώθηση των εμπορικών σχέσεων. Ένα ακόμη βραβείο δόθηκε στον Πρόεδρο της Energean Oil & Gas Ρήγα Μαθιό, για τη "δημιουργία γέφυρας συνεργασίας και προώθησης των ενεργειακών σχέσεων, καθώς η εταιρία του διαχειρίζεται δύο κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ του Ισραήλ και προχωρά σε επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων στη χώρα".

Από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού βραβεύτηκε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, η μουσική του οποίου ακούστηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς συνέβαλε να αγαπηθεί η ελληνική μουσική από τους Ισραηλινούς.


Προς τιμήν των Εκδόσεων Καστανιώτη που έχουν μεταφράσει έργα σημαντικών Ισραηλινών λογοτεχνών και έχουν συμβάλει στην πολιτιστική προσέγγιση των δύο λαών, βραβεύτηκε ο εκδότης Θανάσης Καστανιώτης, ενώ για το μεταφραστικό έργο της ισραηλινής λογοτεχνίας βραβεύτηκαν οι μεταφράστριες Μάγκυ Κοέν και Χρυσούλα Παπαδοπούλου.
Παρών και βραβευθείς και ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης, για την προώθηση των αθλητικών σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας.
Τέλος, δόθηκε βραβείο και στον Δαυίδ Σαλτιέλ, πρόεδρο του Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας και της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης για τη διατήρηση της ελληνο-εβραϊκής κληρονομιάς.
Ο Πρόεδρος Ρίβλιν εξήρε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, τονίζοντας ότι η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ αποτελούν πυλώνες του Δυτικού Πολιτισμού. "Ένιωσα σαν στο σπίτι μου στην Ελλάδα", είπε, "γιατί οι Έλληνες και οι Εβραίοι είναι αδελφοί λαοί". Επαίνεσε, δε, την Ισραηλιτική Κοινότητα της Ελλάδας διότι συνεχίζει τους αρχαίους δεσμούς χιλιάδων χρόνων. Αναφερόμενος στους τομείς που ενισχύονται οι διμερείς σχέσεις, είπε ότι είναι η ασφάλεια, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η οικονομία, το εμπόριο, η ενέργεια, ο πολιτισμός.

Η κατοικία της πρέσβεως ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Μεταξύ των παρευρεθέντων, ήταν οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης και Τέρενς Κουίκ, οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης και Α. Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος, οι πρόεδροι της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ του ελληνικού και του ισραηλινού κοινοβουλίου Δ. Σεβαστάκης και Αγελέτ Ναχμίας-Βέρμπιν, οι βουλευτές της ΝΔ Β. Κικίλιας, Α. Ασημακοπούλου, Κ. Καραγκούνης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κ. Μίχαλος, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της ελληνικής εκκλησίας, της Ισραηλιτικής κοινότητας, φίλοι του Ισραήλ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ