Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

«Βόμβα» από ΗΠΑ: «Όχι» Ν.Τραμπ στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμαΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

22:10
03/02/2017

Translate this page: EN FR DE ES RU AR

Αρνούνται οι ΗΠΑ τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα!  

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Ουάσιγκτον ο νέος  εκπρόσωπος της αμερικανικής διοίκησης την ερχόμενη Δευτέρα  επρόκειτο να δηλώσει άρνηση στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με την αιτιολογία ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Συνεπώς το  πρόγραμμα προσκρούει στον κανονισμό του ΔΝΤ που απαγορεύει τη συμμετοχή του Ταμείου  σε οποιαδήποτε προγράμματα που κρίνονται μη βιώσιμα.

Η άρνηση της νέας διοίκησης των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η συζήτηση της συνεδρίασης της 6ης Φεβρουαρίου σε ότι αφορά την Ελλάδα καθώς πλέον στο Ταμείο η άρνηση συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα  είναι πλειοψηφούσα άποψη.  

Στο Βερολίνο η είδηση ήχησε ως ηλεκτροσόκ καθώς φαίνεται ότι ο Ν.Τραμπ είναι αποφασισμένος να διαρρήξει  τον «ασθενή» κρίκο της €ζώνης.

Να σημειωθεί πως ο Αμερικανος πρόεδρος " θεωρεί πως το Brexit ήταν η αρχή ενός ξηλώματος, που θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, ενώ πιστεύει ότι η Γερμανία χειραγωγεί το ευρώ και εκμεταλλεύεται τους Ευρωπαίους εταίρους και την Αμερική" μεταδίδεται από τις ΗΠΑ.

Έτσι το μονο που θα γινει τη  Δευτέρα είναι  η παρουσίαση της έκθεσης για την ελληνική οικονομία στην βάση του άρθρου 4 του καταστατικού του ΔΝΤ, η οποία συντάχθηκε από την ομάδα της Ντέλιας Βελκουλέσκου και φέρει την έγκριση του Πολ Τόμσεν.

Η έκθεση 76 σελίδων περιλαμβάνει και την επικαιροποιημένη ανάλυση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία διαπιστώνει οτι το χρέος παραμένει εξαιρετικά μη βιώσιμο παρά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα  αποφασίσθηκαν για αυτό τον Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι θα παραμείνει μη βιώσιμο ακόμη και αν η Ελλάδα εφαρμόσει όλα όσα έχει συμφωνήσει στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM.

Επίσης θα κατατεθεί στο εκτελεστικό συμβούλιο  και θα συζητηθεί η έκθεση για την αξιολόγηση του δεύτερου δανειακού προγράμματος που συμφώνησε η Ελλάδα με το ΔΝΤ το 2012, η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την τρέχουσα αξιολόγηση που εκκρεμεί.

Για να ληφθεί απόφαση για την χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει ο Πολ Τόμσεν να παρουσιάσει για έγκριση στο εκτελεστικό συμβούλιο  πρόταση συμμετοχής, η οποία όμως θα πρέπει να αποδεικνύει οτι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί την Δευτέρα διότι δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία με τους Ευρωπαίους για το πως αυτό μπορεί να συμβεί, επιπρόσθετ δε υπάρχει και η αρνητική τοποθέτηση της νέας αμερικανικής διοίκησης.

Στην έκθεση για το άρθρο 4 αποτυπώνονται τα θετικά και τα αρνητικά για κάθε οικονομία, και αυτό θα συμβεί στην περίπτωση της συνεδρίασης, για την Ελλάδα. Σημειώνουμε ότι η έκθεση για το άρθρο 4 γίνεται για πρώτη φορά για την Ελλάδα εδώ και 4 χρόνια.

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις μετά την άρνηση των ΗΠΑ

Μπορεί ο Α.Τσίπρας και η Α.Μέρκελ να συμφώνησαν στο κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ.

Όμως εάν το ΔΝΤ τελικώς με απόφαση του Ν.Τραμπ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα όπως ήδη προδιαγράφεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις πλέον όλα αλλάζουν και μάλιστα δραματικά.

Ο Ν.Τραμπ θεωρεί ότι η Γερμανία πρέπει να κτυπηθεί άμεσα και τι καλύτερο από το να καταστρέψει το πολύτιμο ευρώ της. Η Ελλάδα είναι εκ των πραγμάτων ο πιο αδύναμος «κρίκος» της ευρωζώνης.

Εάν βγει δεν θα είναι το ίδιο με ένα Brexit. To Brexit αφορά έξοδο από την ΕΕ, στην ουσία νομικούς και εμπορικούς διαχωρισμούς, η έξοδος από την ευρωζώνη όμως είναι άλλο πράγμα.
Καθιστά το ευρώ ασταθές και μελλοντικά επιρρεπές σε νέες αποχωρήσεις με την Ιταλία να περιμένει στην σειρά και αν κερδίσει η Μ.Λεπέν τις γαλλικές προεδρικές εκλογές θα ακολουθήσει και η Γαλλία.

Bloomberg προς ΔΝΤ: Διαγράψτε το χρέος και αποχωρήστε γρήγορα

Στο μεταξύ αρθρογράφος του Bloomberg, προτρέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να διαγράψει το χρέος της Ελλάδας και να αποχωρήσει από τη χώρα αφήνοντας «Έλληνες και Ευρωπαίους να βγάλουν άκρη με αυτό το χάλι».

Ο Ινδός Ασόκα Μόντι, που υπογράφει το κείμενο, έχει υπάρξει στο παρελθόν διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ και συγκεκριμένα του ευρωπαϊκού του τμήματος, ενώ έχει πάρει θέση κατά της λιτότητας.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο δημοσιογράφος του   Bloomberg:
«Η εμπλοκή του ΔΝΤ στην Ελλάδα αποτέλεσε μια ολοκληρωτική καταστροφή: Ξανά και ξανά, απέτυχε να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα προκαλώντας πόνο στους Έλληνες. Όταν το ΔΣ του Ταμείου συναντηθεί τη Δευτέρα, θα πρέπει να συμφωνήσει να διαγράψει τα χρέη της χώρας και να αποχωρήσει από εκεί (…) Αν η Καλιφόρνια είχε πρόβλημα χρηματοδότησης, οι ΗΠΑ δεν θα απευθύνονταν στο ΔΝΤ.

Παρόλα αυτά, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ αποφάσισε πως η παρουσία του ΔΝΤ ήταν το σήμα που χρειαζόταν ώστε να πειστούν οι Γερμανοί πολίτες πως η Ελλάδα έχει επείγουσα ανάγκη οικονομικής στήριξης και ότι θα επιβληθεί αυστηρή πειθαρχία στο πως θα χρησιμοποιηθεί η εν λόγω χρηματοδότηση.

Οι πολιτικές προτεραιότητες της Μέρκελ συνέπιπταν εκείνη την εποχή, με τα συμφέροντα του τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος ήθελε απελπισμένα να βγάλει το Διεθνές

Νομισματικό Ταμείο από την αφάνεια. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, το ΔΝΤ μετατράπηκε σε
όργανο της Ευρώπης –κυρίως της Γερμανίας- στην Ελλάδα.(…)

Η αγωνία δεν θα τελειώσει εκτός αν το ΔΝΤ βάλει το θέμα στο τραπέζι.

Το ΔΝΤ και οι βασικοί του μέτοχοι – Ευρωπαίοι και Αμερικανοί – έκαναν το αρχικό λάθος και το διαιωνίζουν.

Ένα σκέτο «mea culpa» δεν είναι αρκετό: Αν θέλουν να αποδειχθούν πραγματικά υπεύθυνοι οι μέτοχοι του ΔΝΤ απαιτείται να αποδεχθούν πραγματικές απώλειες.

Αυτό σημαίνει να διαγράψουν το χρέος της χώρας στο Ταμείο και να αφήσουν Έλληνες και Ευρωπαίους να βρουν τη δική τους λύση σε αυτό το χάλι.

Αν το ΔΝΤ παραμείνει εμπλεκόμενο, θα καταφέρει μόνο καταστρέψει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του».

XAMOΣ!!! Πέταξε μικρόφωνα και ακουστικά ο Σεραφείμ! ΑΓΡΙΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ με την Κατερίνα Καινούργιου και την Ανθή Βούλγαρη για τους ομοφυλόφιλους! (ΒΙΝΤΕΟ)


serafeim-682x384
Η κόντρα της Εκκλησίας με την κυβέρνηση για τα σεμινάρια περί ομοφυλοφιλίας στα σχολεία, απασχόλησε και την εκπομπή Φτιάξε καφέ να στα πω. Η Κατερίνα Καινούργιου υποδέχτηκε τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για να συζητήσουν το θέμα. Πολύ σύντομα, όμως, η κουβέντα βγήκε εκτός ελέγχου.

                                 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άρση κυρώσεων ΗΠΑ προς την Ρωσία – Ο Ν.Τραμπ «στραγγαλίζει» την ΕΕ – Με την πλάτη στο τοίχο πλέον η Γερμανία!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άρση κυρώσεων ΗΠΑ προς την Ρωσία – Ο Ν.Τραμπ «στραγγαλίζει» την ΕΕ – Με την πλάτη στο τοίχο πλέον η Γερμανία!

Οι ΗΠΑ στραγγαλίζουν την ΕΕ και πλέον η Γερμανία και οι δορυφόροι της είναι με την πλάτη στον τοίχο! Μετά το Brexit, και τις δηλώσεις του νέου Πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ, ήρθε ένα ακόμη πλήγμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, ο οποίος έδωσε εντολή να γίνει το πρώτο βήμα καλής θέλησης προς την Ρωσία με σκοπό την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αίρει τις κυρώσεις προς την FSB!
Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ προχωρούν σε μερική άρση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), οι οποίες είχαν επιβληθεί από την κυβέρνηση Ομπάμα λόγω των ισχυρισμών περί ανάμιξης της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές.

Η σχετική εντολή, η οποία έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, «επιτρέπει συγκεκριμένες απαραίτητες συναλλαγές» με την FSB «όπως αυτές προέκυψαν μετά από αιτήματα συγκεκριμένων αδειών και εξουσιοδοτήσεων για την εισαγωγή, διανομή και χρήση συγκεκριμένων προϊόντων τεχνολογίας πληροφοριών στην Ρωσική Ομοσπονδία».

H απόφαση επιτρέπει επίσης την διεξαγωγή συναλλαγών απαραίτητων για συγκεκριμένες «ενέργειες ή έρευνες που περιλαμβάνουν την FSB». Το έγγραφο, παρ” όλα αυτά δεν διευκρινίζει σε ποιον τομέα συνεργασίας ακριβώς θα βρίσκει εφαρμογή η συγκεκριμένη απόφαση.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στα πλαίσια μίας συνήθης πρακτικής του υπουργείου Οικονομικών να αναθεωρεί περιορισμούς που αφορούν σε συγκεκριμένα θέματα.
Ο Σπάισερ δήλωσε επίσης ότι η κίνηση αυτή δεν αποτελεί «στροφή 180 μοιρών» ούτε «αλλαγή πολιτικής».

Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, από την μεριά του δήλωσε ότι «θα πρέπει να κατανοήσουμε πρώτα τι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη άρση των κυρώσεων πριν δώσουμε μία λεπτομερή απάντηση». Τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν άρουν ποτέ κυρώσεις όταν αυτό βλάπτει τα συμφέροντά τους.

Για την ιστορία οι κυρώσεις στην FSB επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση Ομπάμα τον Δεκέμβριο του 2016. Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, με την βοήθεια και άλλων μυστικών υπηρεσιών – έχοντας την υποστήριξη του Κρεμλίνου – αλλοίωσαν το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Η Ουάσινγκτον δεν παρουσίασε ποτέ αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς της, ενώ η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη.

Πέρα από τις κυρώσεις με αφορμή τις αμερικανικές εκλογές, οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει στην Ρωσία και μία δεύτερη σειρά κυρώσεων με αφορμή την ουκρανική κρίση.
Ο πρόεδρος Ν. Τραμπ, ανακοίνωσε ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, θα εξέταζε το ενδεχόμενο άρσης μέρους των κυρώσεων αυτών με αντάλλαγμα την συνεργασία της Μόσχας στην μάχη κατά της τρομοκρατίας στην Συρία και την μείωση των πυρηνικών. Τόνισε ωστόσο ότι «είναι πολύ νωρίς» να συζητάμε για τέτοιου είδους κινήσεις από τώρα.

Σύμφωνα με τον πρώην Βρετανό διπλωμάτη Κρεγκ Μάρει, η άρση των κυρώσεων προς την FSB σηματοδοτεί μία προσπάθεια του Λευκού οίκου να συσφίξει τις σχέσεις του με την Μόσχα, παρ” όλο που η Ουάσινγκτον προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός, λόγω κάποιων αλλοπρόσαλλων ισχυρισμών σχετικά με τον Ν. Τραμπ και τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Μάρεϊ επισήμανε ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι επίσης «αναγνωριστική» του πολιτικού σκηνικού και συγκεκριμένα της αφοσίωσης των Ρεπουμπλικανών προς το πρόσωπο του Ν. Τραμπ. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι οι ισχυρισμοί περί χάκινγκ του Δημοκρατικού κόμματος από την Ρωσία είναι «ανοησίες» που σύντομα θα ξεχαστούν.
Αναφερόμενος στις μελλοντικές διμερείς σχέσεις Μόσχας και Ουάσινγκτον, ο Μάρεϊ παρατήρησε ότι ο Ν. Τραμπ «φαίνεται διατεθειμένος να βελτιώσει τις σχέσεις που είχαν ψυχρανθεί».

.πηγή:newsnea.com

Απίστευτος Γαβρόγλου: δεν έχει το δικαίωμα κανένας γονέας να αρνηθεί τη θεματική ομάδα! (βίντεο)ΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΕΣ;
«δεν έχει το δικαίωμα κανένας γονέας να πάρει το παιδί του από το σχολείο για τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας…».Αν αυτή η δήλωση, δεν αποτελεί ΜΝΗΜΕΙΟ ΦΑΣΙΣΜΟΥ , ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ, τότε τι είναι;

ΕΒΡΑΙΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕ ΓΙΑΒΡΟΓΛΟΥ, ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΟΒΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΥΤΑ, ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΕΣΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΨΥΧΩΝ.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
ΒΑΛΤΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.

ΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ.
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΕΣ;

ΑΝ ΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ.

ΑΝ ΟΧΙ, ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ.Καλλιόπη Σουφλή
   ATTIKA NEA

Υ.Γ. Γιαβρόγλου, την επτάφωτη λυχνία που προσκύνησες, ξέρεις που να τη βάλεις... και τράβα και το καζανάκι. 

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ... ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της δημοκρατίας δήλωση προχώρησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου στο CNN.GR λέγοντας πως «δεν έχει το δικαίωμα κανένας γονέας να πάρει το παιδί του από το σχολείο για τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας…».

Επίσης συμπληρώνει ότι «Είναι αποδεκτό να έχει κανείς διαφορετικές απόψεις, εκείνο που δεν είναι αποδεκτό είναι να του ζητά να παρανομήσει» αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες με τα έντυπα της Μητρόπολης Πειραιώς. 
Συνεπώς όχι μόνο δεν κάνει πίσω το υπουργείο Παιδείας αλλά διατάζει ουσιαστικά τους γονείς να αποδεχθούν τα επικίνδυνα μαθησιακά πειράματα με αντικείμενο τα παιδιά τους κι ενώ στο χώρο της εκπαίδευσης κυριαρχεί σειρά προβλημάτων.
Ο υπουργός Γαβρόγλου χαρακτηρίζει «δευτερεύουσες» τις αντιδράσεις ιεραρχών.
 https://youtu.be/GxMtssV1E6g

 

.

 Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

ΣΥΡΙΖΑ- ΜΠΑΛΑΦΑΣ:Ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε; ο Μπαλάφας

.

.
.

Καμαρώστε το ξεφτιλισμένο "αριστερό" τομάρι με καταθέσεις 450.000 ευρώ


«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε; »-Ο… Μπαλάφας!
Το ότι η ζωή διαψεύδει είναι γνωστό. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ζητήματα «ηθικής ανωτερότητας», μια ιδιαίτερα επικίνδυνη θεωρία που καλλιεργήθηκε εντέχνως και έξω από κάθε πραγματική υπόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γράφει η Αλίκη Χατζή

Ωστόσο, η εμπειρία μάς έχει δείξει ότι όπου διακηρύσσεται η ηθική ακεραιότητα, εκεί ακριβώς υπάρχει η περισσότερη ανηθικότητα και η υποκριτική ετοιμότητα της διάψευσής της. Η πολιτική καθαρότητα που βασίζεται επικίνδυνα πάνω στη θρησκευτική δομή διαφόρων δογματικών ιδεολογιών, το μόνο που γεννά είναι η… εντιμότατη γελοιοποίησή της!
Πρόθεσή μας δεν είναι ο αλλοπρόσαλλα καταγγελτικός λόγος με τον όποιο πολιτεύεται εκ συστήματος  η  κυβέρνηση Τσίπρα που συμπεριφέρεται σα να μην μετέχουν τα μέλη της στην πραγματικότητα αλλά σα να υπερίπτανται των ουτοπικών νεφελών ενός κόσμου αψεγάδιαστου, ο οποίος «λερώνεται» όταν αναγκάζεται να προσγειωθεί στην ευτελή πραγματικότητα της επίγειας ζωής.
Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε την μόνιμα αποτυπωμένη και συνεχή έκπληξη των υπουργών  έναντι των διαμαρτυριών που… τολμούν (αν είναι δυνατόν!) μέλη της κοινωνίας και μάλιστα ψηφοφόροι του  ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ισχύει και για τον κύριο Μπαλάφα, ο οποίος πρόσβαλε δημοσίως πολίτη που κατηγόρησε την κυβέρνηση για το προεκλογικό της ψέμα για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ – δεν γνωρίζω ακριβώς αν ο υφυπουργός συμπεριφέρθηκε αγενώς (αει πάενε ρε) υπό το βάρος της αντιμνημονιακής του ηθικής ή της κυβερνητικής μάχης ενάντια στους εγχώριους υποστηρικτές του Σόϊμπλε και των κακών δανειστών…
Η συμπεριφορά του κύριου Μπαλάφα  μας ενοχλεί κυρίως επειδή  διατυπώθηκε με επιθετική προκλητικότητα η αιτιολόγησή της, η  οποία προσβάλει κάθε αξιοπρεπή πολίτη: «Εμείς δεν φοβηθήκαμε τη δικτατορία, θα φοβηθούμε τώρα;»… Τί, ποιούς  και γιατί, εκείνος ξέρει…
Εμείς ωστόσο, δεν αποδεχόμαστε ότι επιτέθηκαν στον υφυπουργό οι μνημονικοί δαίμονες για να τον εξοντώσουν ηθικά λόγω της πολιτικής του γενναιότητας!
Τόσο ηλίθιοι δεν είμαστε τελικά!

ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κ.Λ.Π.

 
Υπάρχουν λοιπόν πολιτικά κόμματα που χρωστούν σε τράπεζες κ.λ.π. εκατοντάδες εκατομμύρια. Και όχι μόνο δεν πληρώνουν τα χρέη τους, αλλά θέλουν και να μας σώσουν και από πάνω. Είναι τα ίδια κόμματα που μας χρεοκόπησαν, μας εξαθλίωσαν και παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας σε άλλα κράτη.
Τα ελληνικά κόμματα το οποία,
ενώ όπως και όλα τα κόμματα παντού στον κόσμο, είναι ιδιωτικά κλάμπ, εντούτοις εδώ είναι κάτι σαν ιερά τοτέμ που δεν τα αγγίζει κανείς, ούτε δικαιοσύνη ούτε σύνταγμα, ούτε νόμοι, ούτε κράτος, ούτε τίποτα.
Ποιος λοιπόν θα πληρώσει αυτά τα χρέη; Μα φυσικά ο Έλληνας φορολογούμενος. Αν όμως χρωστάει ένας πολίτης ή μια οποιοδήποτε ιδιωτική συλλογικότητα ή εταιρία ή σωματείο κ.λ.π. κατάσχονται οι περιουσίες τους και φυσικά και οι περιουσίες των υπευθύνων οργάνων τους και των εταίρων.
Για τα ελληνικά κόμματα όμως, δεν ευθύνεται κανείς. Ούτε αρχηγοί, ούτε στελέχη, ούτε βουλευτές, ούτε απλά μέλη, ενώ θα έπρεπε να ευθύνονται άπαντες. Ζητούν την εξουσία και τα δημόσια ταμεία, αλλά τα ίδια δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα.
Εφόσον λοιπόν ένα κόμμα χρωστάει, θα πρέπει αφενός να κατάσχεται η κρατική επιχορήγηση, αφετέρου θα πρέπει να κατάσχονται τουλάχιστον οι κρατικοί μισθοί του αρχηγού τους, των βουλευτών και των στελεχών του, καθώς και οι περιουσίες τους. Για να μην μιλήσουμε και για την περιουσία των απλών μελών, τα οποία ενώ θέλουν να το παίζουν βαστάζοι των κομματικών ελίτ και τοπικοί παραγοντίσκοι για ρουσφέτια, εντούτοις δεν πληρώνουν ούτε τα ενοίκια των τοπικών τους οργανώσεων.
Πέτρος Χασάπης

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΚΕΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ...ΣΥΡΙΖΟΦΙΛΟΦΥΛΟΙ

 του Σάτιρου
Αλιεύοντας  στο faceboook παρουσιάζει  ο Σατιρος και
κοινοποίησε τη δημοσίευση του Σπυρουλιας Κωστας.
Σπυρουλιας Κωστας
ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ.

Τρελό γέλιο και γελοίο – Αυτός ο καρνάβαλος είναι υπουργός και αντιπρόεδρος της βουλής μας – Βρείτε και δείτε τα ποιήματα που απαγγέλλει και θα καταλάβετε

 

 Πάρτε γεύση απο  την ποιήση του, ... ...-ώλου "και της μήτρας του πρωκτού" ...ολέ!!

Και να παίρνουν μπρος οι
πυροκροτητές
και κείνη να σφίγγει
το φυτίλι στον κόλπο της να
καθυστερήσει την
έκρηξη
να ζήσει ολοκαύτωμα
Λάμψη!
________________________________________
Εγώ σκυφτός -καθώς μπρούμυτα-
δαχτυλοαφώ το σώμα της στη μαύρη κάμαρη
Λευκό μπαστούνι ο φαλλός μου
χτυπάει την πόρτα του
αμετάκλητου
Τυφλώνομαι από το φως του
Ορώ
________________________________________
(Αυτή)- Τι είναι ο κόλπος μου;
(Αυτός)- Είναι μια σύριγγα χωρίς το έμβολο που καλεί το φαλλό να
τρυπηθούν μαζί από την πρέζα του έρωτα
(Αυτή)- Σύριγγα, ή σήραγγα;
(Αυτός)- Σήραγγα που ανακαλεί κεκοιμημένους κωδωνοκρούστες
(Αυτή)- Κεκοιμημένους ή ταριχευμένους;
(Αυτός)- Όλοι οι φαλλοί είναι ταριχευμένα ξόανα που νοτίζονται απ’ το
νόστο της μήτρας
(Αυτή)- Της δικής μου μήτρας;
(Αυτός)- Της δικής σου. Εσύ γεννήθηκες απ’ τη δική σου μήτρα
(Αυτή)- Εγώ γεννήθηκα απ’ τη δ ι κ ή μ ο υ μήτρα

__________________________________


 Της δικής σου. Εσύ γεννήθηκες απ’ τη δική σου μήτρα
(Αυτή)- Εγώ γεννήθηκα απ’ τη δ ι κ ή μ ο υ μήτρα”
kourakis-poiisi

ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ (ΕΦ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ...

ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ (ΕΦ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ...Από Ηλία Σμήλιο:   
Ρεπορτάζ λέει και ανεξάρτητη δημοσιογραφία... Κουραφέξαλα. 
Αν η παραπαίουσα κυβέρνηση δεν μπορεί να δικαιολογήσει με τίποτα την απόλυτη υποταγή της στα συμφέροντα του κεφαλαίου, μπορείς να γράψεις κάθε ψέμα για να την στηρίξεις. Μπορείς να αγνοήσεις γραπτές αποφάσεις τω συνδικαλιστικών οργάνων των συμβολαιογράφων και παραβίασή τους από τα ίδια, μπορείς να αγνοείς τα πραγματικά γεγονότα (αφού δεν ήσουν παρών για να τα περιγράψεις), μπορείς να αγνοείς και να μη ζητάς την άποψη αυτών που καταγγέλλεις (κι ας τους παίρνεις δυο και τρία τηλέφωνα τη μέρα για υποδεέστερα ζητήματα, εκλιπαρώντας για πληροφορίες, ονόματα και διευθύνσεις...), μπορείς στην τελική να φτιάξεις ένα δικό σου σενάριο και να το πασάρεις, αφήνοντας οποιαδήποτε υπονοούμενα για τον "πραγματικό ρόλο" κάποιων που "δηλώνουν" ότι αγωνίζονται για τα λαϊκά συμφέροντα. Αφού πρωθυπουργικές "δεσμεύσεις" και παραμύθια για βίλες στην Εκάλη, καταστολή των ΜΑΤ και δικαστικές διώξεις στα μέλη του κινήματος δεν φαίνεται να πιάνουν τόπο, ώρα για πιο βρώμικα παιχνίδια. Η κυβέρνηση να επιβιώσει και (κυρίως) η πολιτική της και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί... 

Επειδή όμως προσωπικά (ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ θα δώσει τη δική του εμπεριστατωμένη απάντηση) δεν μου αρέσουν τα υπονοούμενα, σας ρωτώ ευθέως κύριοι της "Ανεξάρτητης συνεταιριστικής εφημερίδας" που "μόνοι εργοδότες είναι οι αναγνώστες της": 

ΤΙ ΣΑΣ ΤΑΞΑΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ;;;

Γερμανός καλεί Έλληνες να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (βίντεο) – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !

Όσοι πέσατε θύματα των μέτρων λιτότητας και έχετε υποστεί βλάβη στην υγεία σας, ή έχετε αυτόχειρα στην οικογένεια σας, ή δεν έχετε πια πρόσβαση σε τροφή, φάρμακα κλπ, στείλτε την μαρτύρια σας στην αγγλική γλώσσα στον εισαγγελέα του ΔΠΔ και ενημερώστε σχετικά την κυρία Luzia Hassel-Reusing, έτσι ώστε να μπορέσει να την επικαλεστεί/ αξιοποιήσει. Στην επιστολή σας να επισημάνετε το συσχετισμό της μαρτυρίας σας με την δικογραφία με αριθμό (file number) OTP-CR-345/12 που αφορά την καταγγελία Hassel-Reusingπροσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για να καταγγείλει την τέλεση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στην Ελλάδα, καλεί τον Ελληνικό πληθυσμό να ενισχύσει με μαρτυρικές καταθέσεις την καταγγελία της συζύγου του.
Η διεύθυνση για την αποστολή των μαρτυριών ή άλλων στοιχείων, είναι σύμφωνα με τηνιστοσελίδα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου η ακόλουθη :
International Criminal Court
Information and Evidence Unit
Office of the Prosecutor
Post Office Box 19519
2500 CM The Hague
The Netherlands
Εναλλακτικά, η αποστολή μπορεί να γίνει μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax) στο +31 70 515 8555.
Η διεύθυνση της κυρίας Hassel-Reusing:
Sarah Luzia Hassel-Reusing
Thorner Str. 7
42283 Wuppertal (Germany)
Τηλ.: +49/202/2502621
Εάν δεν ξέρετε αγγλικά, επικοινωνήστε με τον πρέσβη επί τιμή κύριο Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, ο οποίος συντονίζει την προσπάθεια συλλογής και μετάφρασης μαρτυρίων στην Ελλάδα. Ηλεκτρονική διεύθυνση:chrysanthopoulos@gmail.com
Το ζητούμενο της μαρτυρίας είναι να αναδείξει το θέμα της βλάβης στην υγεία εξαιτίας συγκεκριμένων μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας και πρέπει να εξηγήσετε σε αυτήν, από ποια χρονική στιγμή κι έπειτα η υγεία σας παρουσίασε πρόβλημα και με ποιο μέτρο το συνδέετε.
Η βλάβη μπορεί να σχετίζεται με φάρμακα ή με υπηρεσίες υγείας ή με ιατρούς, στους οποίους πια δεν έχετε πρόσβαση ή μόνο στην έλλειψη δυνατότητας πληρωμής ή
συμμετοχής στην πληρωμή στα παραπάνω ή που πλέον δεν βρίσκονται σε αρκετά κοντινή απόσταση στον τόπο κατοικίας σας.
Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα πείνας, στη μαρτυρία σας πρέπει να αναφερθεί από πότε το αντιμετωπίζετε και τι το προκάλεσε (λχ. περικοπές στη σύνταξη ή τον μισθό σας, υπερφορολόγηση ). Εξηγήστε δηλαδή με απλά λόγια από πότε και γιατί δεν είχατε πια αρκετά χρήματα για την πλήρη σίτισή σας.
Η μαρτυρία σας είναι απαραίτητη και εάν :
– αιτία της κατάστασης σας ήταν η χαλάρωση της προστασίας εναντίον των αναιτιολόγητων απολύσεων ή η αύξηση του κόστους ζωής,
– ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν υποσιτίζεστε είναι ότι έχετε υποστήριξη από φιλανθρωπική οργάνωση
– έχετε μείνει άστεγος/-η, ή εάν διαμένετε σε διαμέρισμα χωρίς θέρμανση εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας,
Εάν αυτό είναι εφικτό, επισυνάψτε στην επιστολή σας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, φωτοτυπίες των στοιχείων που καταδεικνύουν ότι με τα οικονομικά μέσα που διαθέτετε, δεν μπορεί να καλυφθεί πλέον το απαραίτητο κόστος για τροφή, διαμονή ή υγειονομική περίθαλψη.
Εάν διαθέτετε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα πρόσωπα που σχεδίασαν ή
 αποφάσισαν τα μέτρα λιτότητας γνώριζαν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και των κατοίκων της Ελλάδας, ενημερώστε σχετικά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και την κυρία Hassel-Reusing. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή έγκλημα κατά της ανθρωπότητας (άρθρο 7 του Καταστατικού της Ρώμης) στοιχειοθετείται μόνο όταν ενέχει πρόθεση σε ένα βαθμό, δηλαδή όταν κάποιος γνωρίζει τι συνέπειες έχουν οι πράξεις/αποφάσεις του, αλλά παρ’ όλα αυτά τις λαμβάνει/τις εφαρμόζει.
Κάθε μαρτυρία με στοιχεία που αφορά στην βλάβη της υγείας συγκεκριμένων 
προσώπων εξαιτίας συνθηκών συνιστά σημαντική συμβολή στη λύση. Επιπροσθέτως, όσο περισσότερες μαρτυρίες με στοιχεία συγκεντρωθούν, θα καταδείξουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ότι είναι σημαντικό για τους πολίτες και τους κατοίκους της Ελλάδας να δοθεί υψηλή προτεραιότητα στον εντοπισμό των υπαιτίων και την αποτροπή περαιτέρω βλαβών. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: 
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, έως τώρα έχουν προσφύγει στην Χάγη τουλάχιστον 34 άτομα τα οποία κατάγγειλαν την τέλεση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας ή/και γενοκτονία των Ελλήνων σε εξέλιξη – η οποία είναι και αυτή έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που απλά εξετάζεται χωριστά λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας της. Ταυτόχρονα, 6141 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό ζήτησαν ήδη από τον αρμόδιο εισαγγελέα του ΔΠΔ να ενεργοποιήσει αμέσως τις διαδικασίες, να εξετάσει τα εγκλήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε δίκη όσους ευθύνονται γι΄αυτά καθώς οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν και τέτοια εγκλήματα πρέπει να αποτραπούν.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ και η ποινική διαδικασία ξεκινά αυτεπάγγελτα αν και εφόσον ο εισαγγελέας έχει ενδείξεις τέλεσης εγκλημάτων της αρμοδιότητας του στην επικράτεια της χώρας ή και αλλού εάν αυτά αφορούν Έλληνες. Στη περίπτωσή μας, οι ενδείξεις πρέπει να προκύψουν από τις προαναφερόμενες καταγγελίες, από τα στοιχεία και το αποδεικτικό υλικό που έχει επισυνάπτει σε αυτές καθώς και από όποιο άλλο στοιχειό ή αποδεικτικό υλικό έλαβε ο εισαγγελέας από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες (άστεγους, άνεργους, ιατρούς, ΜΚΟ, ιατρικούς ή/και επαγγελματικούς συλλόγους κλπ.)
Υπενθυμίζω ότι το JusticeForGreece είναι το επίσημο ιστολόγιο του ηλεκτρονικού αιτήματος προς τον Εισαγγελέα του ΔΠΔ (ICC) και κατ΄επέκταση, το ιστολόγιο των προσφυγών στην Χάγη. Εδώ ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει ιδέες αναφορικά με πρόσθετους ισχυρισμούς με τους οποίους να ενισχύσει την καταγγελία του, καθώς και άμεσο ή έμμεσο αποδεικτικό υλικό με το οποίο να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του.
Τις καταγγελίες και μέρος του επισυναπτόμενου αποδεικτικού υλικού μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικΕΔΩ.
Το ηλεκτρονικό αίτημα μπορείτε να το υπογράψετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ αλλά προσοχή ! Άλλο πράγμα η ηλεκτρονική υπογραφή και άλλο η αποστολή της μαρτυρίας σας στο δικαστήριο. Δηλαδή, επειδή υπογράψατε το αίτημα σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι αυτό αρκεί και ότι δεν πρέπει να στείλετε όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις που έχετε στην διάθεση σας και αφορούν εσάς ή μέλη της οικογένειας σας. ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Στην μαρτύρια σας πρέπει να εξηγήσετε για την κάθε περίπτωση χωριστά, από πότε και γιατί (εξαιτίας ποιων μέτρων κλπ) αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που αναφέρετε.
Το ιστορικό της πρωτοβουλίας συλλογής υπογραφών στα ελληνικά μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ


Πούτιν και Τραμπ… Τελειώνουν τον Τσίπρα! Ποιους Διαδόχους επιλέγουν μετά την Αποκαθήλωση!!Πούτιν Τράμπ Τελειώνουν τον Τσίπρα! Ποιούς Διαδόχους Επιλέγουν Ξεχωριστά στο Τιμόνι της Ελλάδας μετά την Αποκαθήλωση Τσίπρα;

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα πάντα μέ Σενάρια, κατά την πρώτη τηλεφωνική τους επικοινωνία φέρεται ότι ασχολήθηκαν και μέ το ζήτημα της Ελλάδας, με τον Ρώσο πρόεδρο να είναι αυτός που άνοιξε πρώτος την συζήτηση για την Ελλάδα!

Οι Δύο ηγέτες απο κοινού αποφάσισαν να Τελειώνουν με τον Τσίπρα μιά καί καλή;

Τα ονόματα των 163 οικονομικών μεγαλοδοσιλόγων της πρώτης Κατοχής -γιατι τώρα ζούμε την δεύτερη κατοχή μέ δοσίλογο τον γενοκτόνο Τσίπρα
Tου Δημοσθένη Κούκουνα
Παρουσιάζουμε εδώ τους 163 οικονομικούς μεγαλοδοσιλόγους, οι οποίοι κερδοσκόπησαν και πλούτισαν επί Κατοχής. Δεν είναι απαραιτήτως όλοι αυτοί μαυραγορίτες. Είναι όμως όλοι τους εκείνοι που δεν δίστασαν να συναλλαγούν με τις Αρχές Κατοχής, αναλαμβάνοντας προμήθειες ή κατασκευές για λογαριασμό τους.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει αφαιρεθεί ούτε ένα όνομα, ο κατάλογος αυτός δεν είναι πλήρης. Τον δημοσιεύουμε λοιπόν μάλλον ενδεικτικά, ώστε να ανιχνεύσουμε κάποια γνωστά ονόματα που απέκτησαν την τεράστια περιουσία τους, ελισσόμενοι επί Κατοχής και εκμεταλλευόμενοι τις περιστάσεις. Την ώρα που άλλοι συνάδελφοί τους πεινούσαν και δυστυχούσαν, που κυριολεκτικά δεν είχαν να θρέψουν την οικογένειά τους, που δεν μπορούσαν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους ή για λόγους αρχής δεν δέχονταν να ασκήσουν το επάγγελμά τους υπό τις συνθήκες αυτές, οι άνθρωποι αυτοί έσπευσαν με περισσή προθυμία να υπηρετήσουν τον κατακτητή ως νεροκουβαλητές.
Εμπορεύθηκαν τη δυστυχία του λαού μας εκείνη την κρίσιμη ώρα. Κατά βάθος δεν είναι οι «έξυπνοι» που κατόρθωσαν να επιπλεύσουν. Είναι οι άτιμοι και οι ανέντιμοι που σε ώρα εσχάτης δυστυχίας δεν αδιαφόρησαν μόνο για τον διπλανό τους που έψαχνε στα σκουπίδια για μια μπουκιά, αλλά του αφαίρεσαν από το λιπόσαρκο σαρκίο του τις ελάχιστες ρανίδες αίματος που του είχαν απομείνει.
"Sponsored links"
Δεν είναι σχήμα εντυπωσιασμού. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι στη χρονική εκείνη φάση καταστροφής και διάλυσης, ο κατακτητής ανέθετε σε κάποιους εκλεκτούς του τις προμήθειες ειδών που χρειαζόταν και τις κατασκευές οχυρωματικών και άλλων έργων που θεωρούσε απαραίτητες. Όταν μιλάμε για προμήθειες ειδών, εννοούμε όλο το φάσμα παραγωγής, διότι ο κατακτητής (επικαλούμενος μάλιστα και το διεθνές δίκαιο) έπρεπε να τραφεί και να ξενισθεί στον κατακτημένο τόπο. Η επιμελητεία των Αρχών Κατοχής θεωρούσε τα τιμολόγια των προμηθευτών (κατά κανόνα υπερτιμολογημένα) και τα υπέγραφε, ώστε να τα προσκομίζει προς εξόφληση στην Τράπεζα της Ελλάδος. Έτσι συνέβαινε ο πληθωρισμός να διογκούται και το χρήμα να χάνει ακόμη περισσότερο την αξία του.
Κάνουμε μια απλοϊκή περιγραφή της διαδικασίας, η οποία όμως δεν ήταν πάντα έτσι ιδανική.
Είναι γνωστή η περίπτωση μεγαλοβιομηχάνου επίπλων, ο οποίος… επέτυχε να διαφθείρει τους συνήθως άτεγκτους σε τέτοια θέματα Γερμανούς αξιωματικούς της επιμελητείας και μοιραζόμενος μαζί τους τα δυσθεόρατα κέρδη που τόσο ακόπως αποκόμιζε, προμήθευε με έπιπλα για την καθημερινή τους διαβίωση τους Γερμανούς. Π.χ. ερχόταν με μετάθεση στην Ελλάδα ένας αξιωματικός και, με μέριμνα της επιμελητείας, επιτασσόταν το δωμάτιο ενός καλού αστικού σπιτιού και του το παραχωρούσαν για να κατοικεί. Οι «μιλημένοι» της επιμελητείας πήγαιναν πριν για να το επιθεωρήσουν και διαπίστωναν ότι χρειαζόταν καινούργιο κρεβάτι, καινούργιο σαλόνι, καινούργιο γραφείο κ.ο.κ. Στη συνέχεια απευθύνονταν στον Έλληνα επιπλοβιομήχανο και έκαναν την παραγγελία τους για άμεση εκτέλεση. Ακολουθούσε η προσκόμιση του τιμολογίου, το οποίο το προωθούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος για είσπραξη και χωρίς καθυστέρηση εκείνη εξοφλούσε τον λογαριασμό του προμηθευτή.
Αλλά τα έπιπλα της κατάστασης δεν παραδίδονταν παρά μόνο στα χαρτιά, αφού άλλωστε τα έπιπλα της ελληνικής οικογενείας που είχε διαταχθεί να παραχωρήσει το επιταγμένο δωμάτιο ήταν σε καλή κατάσταση. Αυτό γινόταν συστηματικά και έτσι συνέρρεε στα ταμεία του Έλληνα προμηθευτή πλούτος και πάλι πλούτος. Αλλά πλούτος αθέμιτος, ούτως ή άλλως. Οι Γερμανοί «συνεταίροι» έπαιρναν τη μίζα τους και όλα κυλούσαν ομαλά, με μόνιμο χαμένο την Τράπεζα της Ελλάδος που όλο και πλήρωνε. Μέχρι που κάποια στιγμή η ειδική υπηρεσία «εσωτερικών υποθέσεων» της γερμανικής επιμελητείας εντόπισε την απάτη.
Τόσο οι Γερμανοί όσο και ο Έλληνας «συνεταίρος» τους συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στο στρατοδικείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι ποινές ήταν εξοντωτικές, συνήθως θανατικές, ιδιαίτερα για τους Γερμανούς που ήταν αναμεμιγμένοι. Ειδικά μάλιστα τότε, την εποχή του πολέμου, η χιτλερική Γερμανία είχε εκδώσει έναν ιδιώνυμο νόμο «περί προσβολής της εθνικής τιμής» στο εξωτερικό, δηλ. στις κατεχόμενες χώρες. Όποιος Γερμανός αξιωματικός ή οπλίτης λοιπόν υπέπιπτε σε αδικήματα που διέσυραν τη χώρα του (π.χ. βιασμοί, κλοπές, διαφθορά, απρόκλητες προσωπικές επιθέσεις κλπ.) υφίστατο αυστηρότατες κυρώσεις.
Θα αναρωτηθείτε τη συνέχεια. Ο Έλληνας επιπλοβιομήχανος (πρόκειται περί του Ελ. Σαρίδη) επέζησε. Ύστερα από κάποιων μηνών αγωνία για τη ζωή του, κατάδικος ων πλέον, επέτυχε να μετατραπεί η ποινή του. Για να το κατορθώσει αυτό, πλήρωσε ένα μυθώδες ποσόν σ’ έναν άλλον Έλληνα. Σ’ έναν γερμανομαθή νεαρό τότε Έλληνα δικηγόρο, ο οποίος ως «εξ απορρήτων» του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού είχε καλλιεργήσει ισχυρές φιλίες με τους εδώ Γερμανούς διπλωμάτες και στρατηγούς. Έχοντας τις κατάλληλες συστάσεις στην τσέπη του, ταξίδεψε στο Βερολίνο και κατόρθωσε να γλυτώσει τον πελάτη του. Όχι όμως και τους Γερμανούς «συνεταίρους» του τελευταίου. Ο Έλληνας προμηθευτής θα είχε μεταπολεμικά να διηγείται τις διώξεις που υπέστη από τους Γερμανούς, χωρίς βέβαια να αναφέρει στους αγνοούντες από τους συνομιλητές του περί τίνος επρόκειτο, ενώ ο νεαρός εκείνος δικηγόρος (ο Ιωάννης Γεωργάκης, αργότερα εξ απορρήτων του μεγαλοεφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση) επέπρωτο αργότερα να γίνει μέλος της Ακαδημίας Αθηνών…
Αν κάπως έτσι αντλούσαν τα αμύθητα κέρδη τους οι προμηθευτές των Αρχών Κατοχής, φαντασθείτε τι γινόταν με τους εργολάβους και τους κατασκευαστές τεχνικών έργων. Ας αναλογισθούμε την πρώτη ημέρα της Κατοχής πόσοι δρόμοι, πόσα γεφύρια, πόσα λιμάνια και πόσες εγκαταστάσεις είχαν καταστραφεί. Αλλά και στη συνέχεια πόσες ανάγκες προέκυπταν για τις Κατοχικές Αρχές να ανεγείρουν φυλάκια, διάφορες εγκαταστάσεις, στρατόπεδα, οικήματα, φυλακές, κτίρια, αποθήκες, να ιδρύουν ή να επεκτείνουν αεροδρόμια και λιμάνια, να κατασκευάζουν οχυρωματικά έργα κ.ο.κ. Έτσι άρχισε η «χρυσή εποχή» των διαπλεκομένων κατασκευαστών. Γνωστοί εργολήπτες και πολιτικοί μηχανικοί έσπευσαν να διασυνδεθούν καταλλήλως με αρμόδιους Γερμανούς και Ιταλούς αξιωματικούς για να παίρνουν τις αναθέσεις. Φυσικά δεν συνεργάστηκαν όλοι, πολλοί δεν θέλησαν ούτε καν να εργασθούν σε τέτοια έργα και προτίμησαν να πεινάσουν σε όλη την κατοχική περίοδο, αρνούμενοι να συμπράξουν στα στρατιωτικά έργα του εχθρού.
Όμως πολλά γνωστά ονόματα συνεργάστηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας Έλληνας πολιτικός μηχανικός έφτασε στο σημείο να εφεύρει ένα υποκατάστατο των φορτηγίδων που οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά υλικών στα νησιά. Τα καΐκια και τα άλλα πλοιάρια είχαν λόγω των πολεμικών γεγονότων περιορισθεί αριθμητικά και δεν επαρκούσαν στον κατακτητή για την εξυπηρέτησή τους. Ο ευφάνταστος πολιτικός μηχανικός έδωσε τη λύση, κατασκευάζοντας φορτηγίδες από …μπετόν αρμέ. Στην αρχή ναυαγούσαν συχνά, αλλά εκείνος ο δαιμόνιος συμπατριώτης μας συνεχώς βελτίωνε το κατασκεύασμά του.Και οι Γερμανοί ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ που είχαν εξασφαλίσει μια τέτοια καινοτόμο λύση για τις μεταφορές τους, ώστε έστειλαν αντίγραφα της εφεύρεσης στο Βερολίνο και από εκεί σε άλλες παραθαλάσσιες κατεχόμενες χώρες. Εννοείται ότι ο ίδιος θησαύρισε εξωφρενικά, αφού άλλωστε και εδώ το Ελληνικό Δημόσιο πλήρωνε.
Οι πολιτικοί μηχανικοί που είχαν αναλάβει την εκτέλεση τεχνικών και οχυρωματικών έργων από τις αρχές της Κατοχής μέχρι την άνοιξη του 1944 κέρδισαν κυριολεκτικά αμύθητα ποσά. Αν πάτε στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας και ρίξετε μια ματιά, αναζητώντας ποιο είναι το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο μαυσωλείο, θα διαπιστώσετε ότι ανήκει σ’ έναν τέτοιον οικονομικό δοσίλογο, που θέλησε να διαιωνίσει την κατοχική αίγλη του ίδιου και της οικογένειάς του, εξασφαλίζοντας μάλιστα στα σκοτεινά εκείνα χρόνια την (παράνομη) άδεια του Δήμου Αθηναίων.
"Sponsored links"
Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές, ύστερα από την άνοιξη του 1944, αν όχι νωρίτερα, χωρίς να πάψουν να παίρνουν αναθέσεις και να συνεχίζουν την είσπραξη των αμύθητων κερδών τους, περνούν σε ένα άλλο στάδιο: σκέπτονται και το αύριο. Αρχίζουν να ενισχύουν οικονομικά διάφορες αντιστασιακές οργανώσεις, να χρηματοδοτούν αντιστασιακά έντυπα, στέλνουν κάποιο από τα παιδιά τους στα βουνά ή ακόμα και στο εξωτερικό για να «συμμετάσχουν στον κατά του εχθρού πόλεμο», ή επιτυγχάνουν να διασυνδεθούν με πράκτορες των συμμαχικών υπηρεσιών, στους οποίους παραδίδουν τα τοπογραφικά των έργων που εκτελούν και σωρεία άλλων χρήσιμων πληροφοριών που υποπίπτουν στην αντίληψή τους περί οχυρώσεων, νηοπομπών, ελλιμενισμών κλπ. Πολλές φορές τα χρήσιμα στοιχεία που διοχετεύονται στο Στρατηγείο Μέσης Ανατολής καταλήγουν στον βομβαρδισμό των υπό εκτέλεση έργων. Αυτό δεν είναι άσχημο, διότι έτσι παίρνουν νέα ανάθεση να ξαναρχίσουν από την αρχή, οπότε αυξάνεται ο τζίρος.
Με όλη αυτή τη διαδικασία, πολλοί από τους κατασκευαστές, που παραπέμφθηκαν μεταπολεμικά να δικαστούν για δοσιλογισμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη, έφεραν ως μάρτυρες υπεράσπισης Βρετανούς αξιωματικούς ή αξιόπιστους αντιστασιακούς, οι οποίοι φυσικά κατέθεσαν ότι οι κατηγορούμενοι συνέβαλαν στη …συμμαχική νίκη. Ευνόητο είναι ότι σχεδόν όλοι αθωώθηκαν και οι θησαυροί θησαυροί. Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ήταν των μετόχων μιας τεχνικής εταιρίας, γνωστών ονομάτων της αθηναϊκής κοινωνίας (ο αδελφός του ενός υπήρξε μάλιστα επί πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός), οι οποίοι όχι μόνο δεν καταδικάστηκαν, αλλά και …παρασημοφορήθηκαν! Φυσικά στα μεταπολεμικά χρόνια διατήρησαν όλη τους την αίγλη και συνέχισαν οι ίδιοι, και σήμερα οι κληρονόμοι τους, να παίρνουν μεγάλα δημόσια έργα με προϋπολογισμούς που καλύπτονταν από τις αμερικανικές βοήθειες.
Κάπως έτσι έχει γραφεί η ιστορία των οικονομικών δοσιλόγων. Και αν τελικά δεν τα κατάφεραν να γλυτώσουν τις καταδίκες και τις τιμωρίες, επανήλθαν λαύροι και στελέχωσαν τη νεώτερη μεγαλοαστική τάξη.
Μέσα στα ονόματα του καταλόγου που δημοσιεύεται, θα παρατηρήσει κανείς ανθρώπους που μεταπολεμικά συνέχισαν την πληθωρική παρουσία τους στην ελληνική οικονομία, ορισμένοι μάλιστα έγιναν οι στυλοβάτες της μεταπολεμικής ελληνικής οικονομίας. Έως και σήμερα διατήρησαν τον πλούτο αυτόν, τον επαύξησαν και κάποιοι μάλιστα έγιναν τιμητές και με το χρήμα τους απέκτησαν φωτοστέφανα. Κάποιων άλλων τα παιδιά και τα εγγόνια συνεχίζουν να δρέπουν δάφνες στην οικονομική ζωή του τόπου ως μεγαλομεγιστάνες, στηριζόμενοι στον πλούτο που με τέτοιο τρόπο συνελέγη.
Θα εκπλαγεί κανείς διαπιστώνοντας ότι μέσα στον κατάλογο αυτόν δεν λείπουν εβραϊκά ονόματα. Το θέμα όμως δεν μας είναι άγνωστο. Πράγματι Έλληνες Εβραίοι υπήρξαν αρκετοί που συνεργάστηκαν οικονομικά με τον κατακτητή, αλλά και πολιτικά!
Μεταπολεμικά η Ελληνική Πολιτεία, αν και τιμώρησε τους οικονομικούς δοσιλόγους, δεν εξάντλησε την αυστηρότητά της ώστε να τους απομονώσει. Ούτε και η κοινωνία τους απολάκτισε. Αντίθετα, οι αρχές τους αντιμετώπισαν συχνά ευνοϊκά, σεβόμενες προφανώς την ογκώδη οικονομική επιφάνεια που είχαν στο σκότος και σε βάρος του λιμώττοντος λαού αποκτήσει.
Και όταν κάποτε ο οικονομικός δοσιλογισμός ξεχάστηκε, τα ίδια πρόσωπα, δηλ. πολλά απ’ αυτά, επανέκαμψαν με ζήλο στην επιχειρηματική δράση. Απαίτησαν προνόμια και τα έλαβαν. Με τα ισχυρά κεφάλαια, κεφάλαια που είχαν αποκτηθεί με κατοχικό «ιδρώτα» και υπό καθεστώς άκρατου αμοραλισμού, επένδυσαν σε μονοπωλιακά ή ολιγοπωλιακά είδη και τα πολλαπλασίασαν. Έγιναν οι Ηρακλείς της ελληνικής οικονομίας. Και σήμερα ακόμη, ύστερα από εξήντα χρόνια και παρά τις ζημίες και απώλειες σε περιόδους κρίσεων, υπάρχουν Έλληνες μεγιστάνες στηριζόμενοι στα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν χάρη στην οικονομική συνεργασία με τον εχθρό.
Θα αποφύγουμε τον πειρασμό να επιμείνουμε σε συγκεκριμένα ονόματα, αν και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί μόνος του να κάνει συσχετισμούς. Θα βρει μεγιστάνες που επί δεκαετίες πρωταγωνίστησαν στην οικονομική ζωή του τόπου. Θα βρει μεγαλοεπιχειρηματίες που προχώρησαν σε ποικίλες άλλες δραστηριότητες και κατέστησαν ταγοί της κοινωνίας μας, καθώς ανυποψίαστη η κοινή γνώμη είχε λησμονήσει την προέλευση των χρημάτων τους. Άλλους που χρηματοδότησαν μεγάλα ονόματα της πολιτικής ή άλλους που αναμίχθηκαν οι ίδιοι στην πολιτική για να γίνουν οι ίδιοι ή οι γόνοι τους υπουργοί και διαπρεπείς προσωπικότητες, χωρίς κανείς να φαντάζεται ότι με την εύνοια του κατακτητή απέκτησαν το παντοδύναμο χρήμα. Ορισμένους μάλιστα που δεν δίστασαν να διαθέσουν ψιχία (αναλογικά) από την περιουσία τους, τέτοιας πραγματικής αξίας όμως ώστε να τους απονεμηθεί μέχρι και ο τίτλος του εθνικού ευεργέτη! Και άλλοι, και άλλοι.
Εκτός από τους αναφερόμενους οικονομικούς δοσιλόγους, υπάρχουν και άλλες παρεμφερείς κατηγορίες, όπως οι κατοχικοί μεγαλομαυραγορίτες. Διαθέτοντας και καλλιεργώντας πάσης φύσεως διασυνδέσεις με τις Αρχές Κατοχής συγκέντρωσαν στα χέρια τους ποσότητες δυσεύρετων ειδών, κυρίως τροφίμων ευρείας κατανάλωσης, που τις έσπρωχναν στην κατανάλωση με χιλιοπλάσιες τιμές. Το αποτέλεσμα ήταν οι μεν μαυραγορίτες να θησαυρίζουν ανενόχλητοι και φυσικά ανεξέλεγκτοι, ο δε λαός να στερείται τα στοιχειώδη αγαθά που θα μπορούσε να προμηθευθεί, εκτός αν ήταν έτοιμος να διαθέσει ένα ολόκληρο σπίτι για να εξασφαλίσει λίγα μόλις γεύματα. Οι θάνατοι από πείνα οφείλονται σ’ αυτό το κλίμα μαυραγοριτισμού που απλώθηκε επί Κατοχής, ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο, τον φοβερό χειμώνα 1941-42.
Οι μαυραγορίτες ήταν στο στόχαστρο των κατοχικών κυβερνήσεων, ακόμη και των ίδιων των κατακτητών, αφού τους εξέθεταν στην κοινή γνώμη ως αδιαφορούντες για την επιβίωση του λαού. Ο στρατηγός Τσολάκογλου, ο κατοχικός πρωθυπουργός, σε πολλές περιπτώσεις παρενέβη θεαματικά για να ελέγξει την κατάσταση αυτή και είναι χαρακτηριστική η παρέμβασή του αυτή με τη χειροδικία του (τουτέστιν με τα χαστούκια του) προς κάποιους συλληφθέντες επ’ αυτοφώρω μεγαλομαυραγορίτες τροφίμων. Ανάλογη θεαματική αντιμετώπιση είχαν και άλλοι συνάδελφοί τους, αυτή τη φορά από τους Γερμανούς, οι οποίοι μάλιστα για παραδειγματισμό τους απαγχόνισαν από τους στύλους σε μεγάλους αθηναϊκούς δρόμους.
Το παράδοξο όμως είναι που μεταπολεμικά αυτοί οι μεγαλομαυραγορίτες επέζησαν οικονομικά, αλλά και κοινωνικά, παρά το γεγονός ότι η κατοχική συμπεριφορά τους ήταν πάνω απ’ όλα αντικοινωνική και ανθελληνική. Και βεβαίως όσοι δεν επέζησαν βιολογικά, είχαν τους φυσικούς διαδόχους τους για να πάρουν τη σκυτάλη και να συνεχίσουν το μεσουράνημα των επιχειρήσεών τους. Και πάλι το κατοχικό παρελθόν ξεχάστηκε. Και έχουμε χαρακτηριστική περίπτωση τον γόνο ενός τέτοιου μεγαλομαυραγορίτη τροφίμων, διαθέτοντα πάντα το ισχυρότατο ταμείο που με τέτοια διαγωγή είχε σχηματίσει ο πατέρας ή ο παππούς του, να φθάσει – πενήντα χρόνια αργότερα – στη δημοσιότητα, ως αγοραστής της κληρονομητέας έπαυλης Μινέικο του Ψυχικού, την οποία αγόρασε από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι εκείνος που και μόλις πρόσφατα εμφανίσθηκε πάλι στη δημοσιότητα, επειδή ζητεί να του επιστραφούν τα χρήματα που είχε διαθέσει για την αγορά, η οποία ύστερα από ένα περίπλοκο πλέγμα διαδικασιών, ακυρώθηκε. Και, να προσθέσουμε, είναι ο ίδιος που στα τελευταία χρόνια τιμήθηκε με ηγετική θέση στη διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών.
Όλους αυτούς τους οικονομικούς μεγαλοδοσιλόγους, που απέκτησαν τέτοιες αμύθητες περιουσίες, ο πανδαμάτωρ χρόνος – όπως ήταν αναμενόμενο – δεν τους λησμόνησε και ελάχιστοι σήμερα ίσως επιζούν. Αλλά και εκείνοι που πέθαναν και εκείνοι που τυχόν ζουν ανάμεσά μας, έχουν επιμελώς αποκρύψει το πραγματικό παρελθόν τους. Θα ήταν έλλειψη στοιχειωδών φυσικών ανακλαστικών, αν γινόταν διαφορετικά.
Αλλά η ιστορία δεν καταγίνεται στην παροχή συγχωροχαρτίων. Έχει διαφορετική αντίληψη και η κρίση της δεν επηρεάζεται από συναισθηματισμούς και υποκειμενισμούς. Η πολιτεία μπορεί με άνεση να αμνηστεύει, όπως και η κοινωνία. Η ιστορία όμως δεν έχει τέτοιο δικαίωμα – και βεβαίως σε κάθε ευκαιρία το αποδεικνύει.
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΔΟΣΙΛΟΓΩΝ
1. Αβραμίδης Ι., επιχειρηματίας
2. Αγγελόπουλος Θ. & Υιοί, επιχειρηματίες
3. Αγιουτάντης Α., εργολάβος
4. Αλβανόπουλοι Κ. και Ι., εργολάβοι
5. Αντωνόπουλος Α., εργολάβος
6. Βαρχανέα Σ., επιχειρηματίας
7. Βασιλάκος Α., εργολάβος
8. Βασιλειάδης Α., επιχειρηματίας
9. Βέλλιος Ε., εργολάβος
10. Βερνίκος Α., επιχειρηματίας
11. Βερνίκος Ν., επιχειρηματίας
12. Βερνίκος Ν., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
13. Βόμβα Αφοί, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
14. Βόμβας Τ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
15. Βορρεάδης Ι., επιχειρηματίας
16. Γεωργιάδης Γ., επιχειρηματίας
17. Γεωργιάδης Σ., επιχειρηματίας
18. Γιαδικιάρογλου Ρ., επιχειρηματίας
19. Γιαδικιάρογλου Φ., επιχειρηματίας
20. Γιαννουλάτος Ε., επιχειρηματίας
21. Γιατζόγλου Ε., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
22. Γκέρτσος Δ., επιχειρηματίας
23. Γκέρτσος Θ., επιχειρηματίας
24. Γκέρτσος Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
25. Γκορίτσας Ε., εργολάβος
26. Γκουντελιάν Α., εργολάβος
27. Γκουτρούμ Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
28. Δαμιανός Μ., εργολάβος
29. Δευκόπουλος Κ., εργολάβος
30. Δήμας Σ., επιχειρηματίας
31. Διάκος Ε., εργολάβος
32. Δοανίδης Π., εργολάβος
33. Δολτσέτης Ι., εργολάβος
34. Έμκε Ρ., επιχειρηματίας
35. Ευστρατίου Δ., επιχειρηματίας
36. Ζαλώνης Μ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
37. Ζαννέτος Κ., επιχειρηματίας
38. Ζανουδάκης Α., επιχειρηματίας
39. Ζανουδάκης Σ., επιχειρηματίας
40. Ζαντεμίσκωφ χήρα, επιχειρηματίας
41. Ζαχάρωφ Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
42. Ζήζηλας Ι., εργολάβος
43. Θεοδωρόπουλος Ε., εργολάβος
44. Ιγγλέσης Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
45. Ιωαννίδης Β., εργολάβος
46. Ιωαννίδης Γ., εργολάβος
47. Καβαντζάς Δ., εργολάβος
48. Καββαδίας Κ., επιχειρηματίας
49. Καϊβάνοι Αφοί, εργολάβοι
50. Καλημέρης Β., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
51. Καλιάζης Κ., εργολάβος
52. Καλιαμπέτσος Α. και Σ., εργολάβοι
53. Κάμφωνας Α., επιχειρηματίας
54. Καραγιάννης Κ., επιχειρηματίας
55. Καράσσος Σ., επιχειρηματίας
56. Καρδασιλάρη Υιοί, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
57. Κατηφόρης Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
58. Κατσίγερας Σ., επιχειρηματίας
59. Κεφάλας Κ., επιχειρηματίας
60. Κεχαγιάς Χ., εργολάβος
61. Κηρύκοι-Αλεξάτος, επιχειρηματίες
62. Κόβερης Ι., επιχειρηματίας
63. Κόκκινος Κ., επιχειρηματίας
64. Κολοβός Γ., επιχειρηματίας
65. Κολοζώφ Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
66. Κοραής Σ., επιχειρηματίας
67. Κορωναίος Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
68. Κούρηξ Δ., επιχειρηματίας
69. Κουρμούλης Μ., εργολάβος
70. Κουρτ Μ., επιχειρηματίας
71. Κούρτογλου Ι., εργολάβος
72. Κουτσουρόπουλος Λ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
73. Κρανιώτη Αφοί, εργολάβοι
74. Κριεζής Ι., εργολάβος
75. Κρίκος Μ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
76. Κυπαρισσόπουλος Ε., επιχειρηματίας
77. Κυφιώτης Α., εργολάβος
78. Κωστάλας Σ., επιχειρηματίας
79. Λαζαράκης Ανδρ., επιχειρηματίας
80. Λαζαράκης Κ., επιχειρηματίας
81. Λαζαρίδης Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
82. Λασκαρίδης Χ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
83. Λιοπυράκης Θ., επιχειρηματίας
84. Λυμπεράκης Μ., εργολάβος
85. Μαθιουδάκης Ι., εργολάβος
86. Μανιάκης Α., εργολάβος
87. Μάνος Α., εργολάβος
88. Μαντζάκας Σ., εργολάβος
89. Ματαραντζής Ι., επιχειρηματίας
90. Μάτσας Α., επιχειρηματίας
91. Μαυράγγελος Μ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
92. Μαύρου Φ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
93. Μεγαλοοικονόμου Λ., επιχειρηματίας
94. Μεϊμαρίδης-Πιρπίρογλου, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
95. Μήκας Δ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
96. Μικέλης Ν., εργολάβος
97. Μόσχος Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
98. Μπαντζάς Ν., επιχειρηματίας
99. Μπαρμπαγιαννάκης Ι., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
100. Μπαρμπαρής Σ., εργολάβος
101. Μπρούνος Λ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
102. Μωυσόγλου Α., επιχειρηματίας
103. Ναούμ Α., επιχειρηματίας
104. Ναχνικιάν Ζ., εργολάβος
105. Νισίμ Κ., επιχειρηματίας
106. Νταής Α., εργολάβος
107. Ντεκιπέλο Κατάλιτο, εργολάβος
108. Ντιλέρνια Γ., εργολάβος
109. Ξανθόπουλος Α., εργολάβος
110. Ξανθόπουλος Ι., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
111. Ξανθόπουλος Π., εργολάβος
112. Παβεζόπουλος Α., επιχειρηματίας
113. Παπαδάκης Ε., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
114. Παπαδόπουλος Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
115. Παπαδόπουλος Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
116. Παπαδόπουλος Ο.Ε., επιχειρηματίας
117. Παπανικολάου Π., επιχειρηματίας
118. Παπασταύρου Χ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
119. Παραβάντος Ι., επιχειρηματίας
120. Πασσάς Ι., εργολάβος
121. Περικάρης Εμμ., εργολάβος
122. Πετρίδης Ι., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
123. Πετρίδης Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
124. Πετρόπουλος Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
125. Πετυχάκης Φ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
126. Πλέσσας Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
127. Πλέσσας Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
128. Πλέσσας Σπ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
129. Πλέσσας Στ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
130. Πουλάκος Β., επιχειρηματίας
131. Προφέτας Α., επιχειρηματίας
132. Ρεμέντζης Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
133. Ρόζενσταϊν-Ροζάκης Λ., επιχειρηματίας
134. Ρουρούλης Σ., επιχειρηματίας
135. Ρούσσος Δ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
136. Σαλαπάτας Α., επιχειρηματίας
137. Σαλαπάτας Β., επιχειρηματίας
138. Σαλαπάτας Σ., επιχειρηματίας
139. Σαλούστρος Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
140. Σαραντάκης Ο., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
141. Σαράντης Ι., επιχειρηματίας
142. Σαράντης Ρ., επιχειρηματίας
143. Σαρφάτης Ρ., επιχειρηματίας
144. Σεραφειμίδης-Γεωργακάς, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
145. Σκλαβούνος Λ., επιχειρηματίας
146. Σουπίλας Σ., επιχειρηματίας
147. Σοφιανόπουλος Π., εργολάβος
148. Σταματόπουλοι Α., Λ., Θ., Ρ. & Ο., επιχειρηματίες
149. Στασινόπουλοι Ι., Η & Μ., επιχειρηματίες
150. Στίκας Α., επιχειρηματίας
151. Στίπας Π., επιχειρηματίας
152. Συριανάκης Θ., επιχειρηματίας
153. Τερζόγλου Ν., επιχειρηματίας
154. Τολιάς Β., εργολάβος
155. Φερλάτσο Ο., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
156. Φουρναράκης-Ιωαννίδης, εργολάβοι
157. Φώκερ Σ., εργολάβος
158. Χάινε Ε., επιχειρηματίας
159. Χαραλάμπους Μ., εργολάβος
160. Χασαπάκος Χρ., επιχειρηματίας
161. Χατζηνάκος Γ., εργολάβος
162. Χατζηπαναγιώτης Ι., εργολάβος
163. Χόχνετς Φ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής


etsigiamena.pblogs.gr

Υπό έρευνα η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια από την Γερουσία των ΗΠΑ: Ερευνούν τις σχέσεις της με τις ΜΚΟ του Τ.Σόρος

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΣΟΡΟΣ
 
 
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
 
του Πάνου Σπαγόπουλου
Τι δουλειά έχει το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος «Ανοικτή Κοινωνία» OSF (Open Society Foundation) στα Σκόπια;

Αυτό είναι το ερώτημα που εκφράζουν πολλοί στην Ουάσιγκτον καθώς ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Christopher Smith ανακοίνωσε την διενέργεια έρευνας για τις δραστηριότητες της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια δραστηριότητα η οποία συνδέεται με αυτές του Σόρος.

Όπως αποδεικνύεται το ίδρυμα OSF είναι αναμεμειγμένο στην παροχή χρημάτων στο κρατίδιο με στόχο την διευκόλυνση της διέλευσης μεταναστών μουσουλμάνων στο μεγαλύτερο μέρος τους προς την Ευρώπη.

Στην ιδία όμως υπόθεση φέρεται αναμεμειγμένο και το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών μέσω του προγράμματος USAID (U.S. Agency of International Development).

Έτσι ενώ ο δεδηλωμένος στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης για τα Σκόπια είναι η «προώθηση της Δημοκρατίας» το αμερικανικό ΥΠΕΞ επι υπουργείας Χίλαρι κιντον 92009-2013) ξεκίνησε το 2012 συνεργασία με το ίδρυμα Σόρος και τις διάφορες ΜΚΟ που ελέγχει ο ίδιος στη χώρα.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Tony Perkins στο Washington Update oι ΜΚΟ αυτές κάθε άλλο παρά «δημοκρατικές» είναι: Πιο συγκεκριμένα προωθούν «προοδευτικές» ιδεοληψίες όσο και κυοφορούν ιδεολογίες περί της βίας και της ριζοσπαστικοποίησης σε όλη την Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα ο Σόρος ελέγχει πάνω από 60 ΜΚΟ μόνο στα Σκόπια(!) οι οποίες λαμβάνουν βοήθεια μέσω του προγράμματος USAID. Μέσω αυτού του «καναλιού» ο Σόρος κατευθύνει χρήματα από το αμερικανικό πρόγραμμα στο κόμα SDSM το οποίο είναι το πρώην κομουνιστικό κόμμα των Σκοπίων. Με άλλα λόγια, όπως τονίζει ο Αμερικανός δημοσιογράφος η αμερικανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί κομμουνιστικά κόμματα στην Ευρώπη.

Υπάρχουν όμως και αρκετοί στα Σκόπια που ΄χουν κουραστεί από την 25χρονη δραστηριότητα του Σόρος στη χώρα τους με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ο οργανισμός SOS (Stop Operation Soros).

Σύμφωνα με τον Nikola Srbov του SOS: «Ο οργανισμός OSF ο οποίος λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του Σορος, χρηματοδοτεί βίαιες διαδηλώσεις στα Σκόπια. Έχει μονοπωλήσει την πολιτική ζωή στη χώρα πολεμώντας τον οποιοδήποτε οργανισμό που αντιτίθεται στην ιδεολογία του».
Σύμφωνα με τον ιδιο τα χρήματα του USAID κατευθύνονται στο SDSM.

Έτσι ο άνθρωπος που βοήθησε την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» στην Αίγυπτο (να σημειωθεί πως ο Αιγύπτιος πρώην πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι είχε φιλοξενηθεί σε ομιλία στο ίδρυμα Κλιντον), ο άνθρωπος που χρηματοδότησε τις βίαιες διαδηλώσεις στο Ferguson των ΗΠΑ και χρηματοδότησε με εκατομμύρια δολάρια την προεκλογική εκστρατεία της Χ.Κλιντον δραστηριοποιείται στα Σκόπια προκειμένου να ελέγξει πλήρως το κράτος σε βαθμό που σχεδόν το έχει καταφέρει, με ότι αυτό σημαίνει για την Ελλάδα.

Τώρα η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια είναι κάτω από ενδελεχή έρευνα, έρευνα που ανακοίνωσε ο γερουσιαστής Smith, με το κατηγορητήριο ότι δρούσε ως οικονομικός υποστηρικτής του SDSM.

Η έρευα ξεκίνησε ύστερα από την άρνηση της πρεσβείας να απαντήσει στην επιστολή του Smith και πέντε ακόμη γερουσιαστών αναφορικά με τις δραστηριότητες της πρεσβείας αλλά και την χρηματοδότηση του ιδρύματος OSF του Σόρος στη συγκεκριμένη χώρα.

Όλα αυτά βέβαια ξεκίνησαν μετά την εκλογή του Ντ.Τραμπ στην  προεδρία των ΗΠΑ και στο «καθάρισμα» των διπλωματικών υπηρεσιών που είχε δημιουργήσει η Κλιντον. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και το υπόμνημα διαμαρτυρίας 900 διπλωματών του State Department κατά του διατάγματος Τραμ για τους αλλοδαπούς. Είναι φανερό ότι ο Σόρος έχει διεισδύσει  και στο αμερικανικό ΥΠΕΞ ελέγχοντας εκατοντάδες αξιωματούχους.