15 Νοεμβρίου 2016

Ξημερώματα 16ης Νοεμβρίου ο Μπελογιάννης καταδικάζεται σε θάνατο…


be

Από την Μαρία Παρέντη

“Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει να ‘χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ’ τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη….”
Στα  1950 ο Νίκος Μπελογιάννης φθάνει παράνομα στην Ελλάδα με αργεντίνικο διαβατήριο και το όνομα Ερρίκος Πανόζ, με σκοπό την ανασύνταξη του κόμματος και τον καθαρισμό του από τους “χαφιέδες”. Διαμένει για μικρό διάστημα στο ξενοδοχείο “Μέγα” στην οδό Σταδίου και αλλάζει αμέσως ταυτότητα με μια πλαστή με ελληνική υπηκοότητα.
μπελ

Στις 20 του Δεκέμβρη συλλαμβάνεται από την Ασφάλεια. Τη σύλληψη ακολουθεί άγρια ανάκριση. Το κελί του φωτίζεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο για να μην μπορεί να κοιμηθεί. Στη μητέρα του επιτρέπεται μόνο μία φορά να δει το γιο της κι αυτό γιατί η Ασφάλεια πιστεύει πως ίσως είναι η μόνη που μπορεί να τον πείσει να υπογράψει  την περιβόητη δήλωση. Φυσικά κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Η Βασιλική Μπελογιάννη γνωρίζει καλύτερα από τους δεσμοφύλακες το παιδί της. Στη φυλακή βρίσκεται και η σύντροφός του Έλλη Παππά. Το ζευγάρι επικοινωνεί με σκουπίδια και κουρέλια.

μ.ε




Από

Οχι αλλα δακρυα Πακη Γιατί ντρέπομαι που είμαι Ελληνας


Λες και δεν υπάρχουν στην ιστορική μνήμη του Πενταγώνου οι φάκελοι με τους μιζαδόρους




-Kύριε Ομπάμα, σας παρακαλώ μην ξεχνάτε τη χώρα μου. Κλαψ, κλαψ, κλαψ…

Αυτά είπε ανάμεσα στα άλλα ο ανεκδιήγητος Πάκης που έχει διορίσει 1.000.000 κηφήνες στη Δημόσιο και περνάει τη μέρα του σε ένα χλιδάτο παλάτι-το Προεδρικό Μέγαρο-που έκανε ακόμη κι αυτόν τον Ομπάμα να ψαρώσει και να τον ρωτήσει εάν αυτό είναι το σπίτι του.

Λίγο πριν ο πρωθυπουργός Τσίπρας  εκλιπαρούσε κι αυτός με τη σειρά του τον Ομπάμα να παρέμβει στη Μέρκελ ώστε να μειωθεί το χρέος για να μπορεί πληρώνει χαλαρά τους 2.500 κηφήνες της ΕΡΤ που πάρκαραν εδώ όλες οι κυβερνήσεις. Με γλειψίματα και εκβιασμούς το πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης απαιτεί, σαν κακομαθημένο παιδί, να του κουρευθεί το χρέος που δημιούργησαν οι πάσης φύσεως αναθέσεις και μίζες της μεταπολίτευσης. Λες και δεν υπάρχουν στα Αρχεία της CIA και στην ιστορική μνήμη του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ και στο Πεντάγωνο οι φάκελοι με τους μιζαδόρους Ακηδες που έριξαν μια χώρα με απίστευτες φυσικές ομορφιές, πλούσιο υπέδαφος και αστείρευτες πηγές ενέργειας, στα βράχια. Αυτό το ταξίδι ήταν πράγματι ωφέλιμο για τον Ομπάμα μια και γνώρισε από κοντά την Μπανανία των Νεοελλήνων της οποίας οι ηγέτες περιφέρουν το άχρηστο σαρκίο τους σε χλιδάτα ανάκτορα, διορίζουν τους κομματικούς στρατούς τους, παντελονιάζουν τις μίζες τους και δεν αφήνουν κομπίνα και αρπαχτή που να μην κάνουν όσο τους δίνεται η δυνατότητα. Και στην συνέχεια δεν έχουν πρόβλημα να ξεφτιλίζονται παγκοσμίως για να διαγραφούν τα κρατικά φέσια που φέρουν την υπογραφή τους.


Το πολιτικό προσωπικό και μια χούφα οικογενειών-κρατικοδίαιτων μαφιόζων που πέταξαν τη χώρα στα βράχια εκλιπαρούν τώρα με τα (πρόχειρα) δακρυά τους έλεος και κούρεμα του χρέους.
Γαμώ την εθνική αξιοπρέπειά μας μια και για προσωπική δεν το συζητάμε.
Ετσι έχουν τα πράγματα και αλίμονό μας εάν δεν ντρεπόμαστε που είμαστε Ελληνες όταν βλέπουμε την απίστευτη υποκρισία του πολιτικού προσωπικού να ξετυλίγεται μπροστά μας.

Κανείς Ομπάμα δεν μπορεί να σώσει ένα κράτος το οποίο από την πρώτη στιγμή της γέννησής του (με σπάνιες φωτεινές εξαιρέσεις) κυβερνάνε διεφθαρμένοι και μαφιόζοι που μεταγγίζουν το DNA τους από την μία φαμίλια στην διάδοχό της…
killbill
44unspecified

ΒΙΝΤΕΟ απο την άγρια στιγμή της σύγκρουσης διαδηλωτών-ΜΑΤ στην επίσκεψη Ομπάμα. Σάπισαν στον ξύλο κόσμο οι μπάτσοι του Τσίπρα



Ένα άλλο βίντεο, πιο καθαρό από την στιγμή που νεαροί διαδηλωτές, όχι μπαχαλάκηδες, αλλα πολιτικοποιημένοι που φόρεσαν κράνη για προστασία σπάνε την απαγόρευση Τσίπρα και προσπαθούν να περάσουν το αστυνομικό μπλόκο....

Δυστυχώς μετά το αληταρίο της αστυνομίας Τσίπρα-Τόσκα έδειρε κόσμο και ακολουθούν σχόλια του  Γιώργου Αλεξάτου


Αφήνιασε το συμπλεγματικό ανθρωπάκι. Δεν του χωράει στο μυαλό πως μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμμορφώθηκαν με την απαγόρευση και επιχείρησαν να διεκδικήσουν το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα στη διαδήλωση.

Αφήνιασε ο ανθρωπάκος και ξεμόλησε τις δολοφονικές ορδές των ένστολων χρυσαυγιτών εναντίον μας, με ρόπαλα και καταιγισμό χημικών.

Για όσους-ες ήμασταν στις πρώτες σειρές της πορείας, η απόπειρά μας να επιβάλλουμε τον σεβασμό της δημοκρατίας σπάζοντας την απαγόρευση του αμόρφωτου ηγετίσκου του ασήμαντου, αποτελούσε αυτονόητη υποχρέωση απέναντι στην προσωπική ιστορία καθενός μας και απέναντι στην ιστορία και στο μέλλον αυτού του λαού κι αυτού του τόπου.

Για το συμπλεγματικό ανθρωπάκι, που δεν μισεί τίποτα περισσότερο όσο τους αριστερούς που του υπενθυμίζουν τα όσα ξεπούλησε και ξεπουλάει, θα είναι παντοτινό στίγμα.
"Τσίπρα τον έλεγαν, παιδί μου, αυτόν που έστειλε ένστολους ναζί να χτυπήσουν αριστερούς, όταν ήρθε στην Ελλάδα ο δολοφόνος Ομπάμα", θα αφηγούνται αργότερα οι άνθρωποι σ' αυτόν τον τόπο. Ακόμη και πολλοί από τους τωρινούς οπαδούς του. Που θα ντρέπονται να μαθευτεί πως στήριζαν έναν τέτοιο συμπλεγματικό ανθρωπάκο.

Μια φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ είναι στο νοσοκομείο με σκισμένο το κεφάλι και ίσως σπασμένο το τύμπανο του αυτιού από μία από τις χειροβομβίδες που έριξαν οι ένστολοι χρυσαυγίτες του Τσίπρα στην πορεία πάνω στον κόσμο.

Για λόγους ιστορικούς υπενθυμίζω πως ο Πέτρουλας ήταν επίσης φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και πως χτυπήθηκε στο ίδιο σημείο στην οδό Σταδίου από δακρυγόνο.
Τσίπρα, έβαψες τα χέρια σου με αίμα, αλητάμπουρα!

Έκλεισαν το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από παντού και έριχναν χημικά, χωρίς ν' αφήνουν διέξοδο διαφυγής. Κατά συνέπεια, επιδίωκαν να πεθάνουν άνθρωποι.

Κοπάναγαν κόσμο με ανάστροφο το γκλομπ, με το σίδερο στο κεφάλι, άρα και πάλι να σκοτώσουν άνθρωπο ήθελαν.

Αυτά συνέβησαν σήμερα. Επί πρωθυπουργίας Τσίπρα! Ο οποίος έδινε, έτσι, διαπιστευτήρια αφοσίωσης στην αμερικανοδουλεία, μακελεύοντας αριστερό κόσμο.

Υποθέτω πως απόψε κιόλας χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσουν τις κομματικές τους ταυτότητες, διαχωρίζοντας τη θέση τους από αυτό το επικίνδυνο ανθρωπάκι με τις δολοφονικές τάσεις. Πριν έρθει η μέρα και σκοτώσει άνθρωπο, οπότε δεν θα 'χουν πού να κρυφτούνε οι ίδιοι για να αποφύγουν την οργή της κοινωνίας.


 ΔΕΙΤΕ  ΣΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΤΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

                                    .




Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

Δείτε έναν Πρωθυπουργό !! Ρεζίλι μας έκανε ο ζαβός... πολιτικός απατεώνας



Δεν γνωρίζει ούτε τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς ενός δημοσίου προσώπου και δεί Πρωθυπουργού - τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας, καθώς και το πρωτόκολλο που αφορά αλλα και καθορίζει την συμπεριφορά ενός ηγέτη αλλα και δημοσιού προσώπου όταν κάνει δημόσιες επαφές και εμφανίσεις εκπροσωπόντας πολίτες και έναν λαό.

Bild για επίσκεψη Ομπάμα: Μόνο θερμά λόγια, καμιά ελάφρυνση

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
«Ο Τσίπρας είχε εναποθέσει ξανά μεγάλες ελπίδες ότι θα γίνει ένα σοβαρό βήμα για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους», γράφει η εφημερίδα Bild.
«Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα ήταν ο θαυματοποιός γιατρός ο οποίος φέρνει την γιατρειά. Εδώ και καιρό πιέζει για κούρεμα του ελληνικού χρέους. Οι ελπίδες όμως, όπως πάντα, δεν ευοδώθηκαν.

Βέβαια, ο Ομπάμα είπε και σήμερα ότι «η αυστηρή λιτότητα δεν φέρνει την ευημερία.» Μια φράση υπέρ του Τσίπρα, ο οποίος είναι κατά της πολιτικής αυτής και υπέρ της οποίας είναι κυρίως το

Βερολίνο. Ή όπως είπε κατά τη συζήτηση με τον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο: «Πιστεύουμε ότι μια ισχυρή, ενωμένη και ευημερούσα Ευρώπη δεν είναι κάτι θετικό μόνο για την ίδια την Ευρώπη , αλλά και για τον κόσμο και την Ευρώπη».

Η χώρα του θα είναι στο πλευρό των Ελλήνων και μελλοντικά κατά την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης , είπε ο Ομπάμα επίσης.

Εκτός από θερμά λόγια όμως ο Ομπάμα δεν είχε τίποτε άλλο στις αποσκευές του. Οπως και πέρυσι όταν ο Τσίπρας ήταν στην Ουάσινγκτον. Όπως πάντα», γράφει η εφημερίδα.

 
 
 
 
Πηγή:  iefimerida.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΤΩΡΑ : ΒΙΝΤΕΟ : Αγριο ξύλο απο τα ΜΑΤ του Τσίπρα που θα καταργούσε, στην πορεία κατα της επίσκεψης του Ομπάμα


           

Πρωτοφανής έκφραση μίσους στο Twitter ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ;





 Για σταθείτε βρε παίδες, γιατί θα τρελλαθούμε...
 
ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ;
ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ!

ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ;

ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ Ή ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ;;;

ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ;

ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ, ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ;

ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΛΟΓΩ ΑΝΕΧΕΙΑΣ, ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ;;;;

ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ;;;
ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ;

Προς τι τόσος ... πόνος, για έναν από αυτούς που έβαλαν την υπογραφή τους στο/στα μνημονιο/α;

Επειδή είναι γιός του ΕΛΛΗΝΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΛΕΥΡΗ;;;

Λυπάμαι... δεν έχω κανένα αίσθημα λύπης και συμπόνοιας για ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΥΒΡΙΣ  -  ΑΤΗ  -  ΝΕΜΕΣΙΣ  -  ΤΙΣΙΣ!



Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Ας μου δώσει κάποιος μια πειστική απάντηση, γιατί θα πρέπει να λυπηθώ...

   
 Το αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί με την πολιτική διαδρομή και τις απόψεις του Θάνου Πλεύρη, δεν έχει καμία σχέση την στιγμή κατά την οποία από μια επέμβαση ρουτίνας δίνει τη μάχη για τη ζωή του.



Εκτός της πολιτικής του ενασχόλησης, δεν παύει να είναι σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών που τον έχουν ανάγκη.



Αναρωτιώμαστε αν τα αντι-ρατσιστικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης που ενεργοποιήθηκαν επειδή πολίτες αυτής της χώρας τόλμησαν να πουν την άποψή τους, θα ενεργοποιηθούν εκ νέου καθώς υπήρξαν χρήστες του Twitter οι οποίοι προχώρησαν σε ανάρτηση μακάβριων, γεμάτων κακία σχολίων.



Αυτές ακριβώς οι περιπτώσεις αποδεικνύουν ότι ο σαρκασμός και η σάτιρα (πρέπει να) έχουν τελικά κάποια όρια.



Αρκετός κόσμος αντέδρασε ενώ ο ένας λογαριασμός έχει ήδη διαγραφεί. Ωστόσο  επίσης αρκετοί επιβράβευσαν τα μηνύματα.



Δεν είναι τυχαίο ότι φτάσαμε ως εδώ και έχουμε πολύ ακόμη δρόμο να διανύσουμε.



 πηγή

ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ face book για τον Θάνο Πλέυρη οι πολίτες χρηστες


Σχόλια
Popi Soufli
Popi Soufli Για σταθείτε βρε παίδες, γιατί θα τρελλαθούμε...

ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ;
ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ!

ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ;

ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ Ή ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ;;;

ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ;

ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ, ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ;

ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΛΟΓΩ ΑΝΕΧΕΙΑΣ, ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ;;;;

ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ;;;
ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ;

Προς τι τόσος ... πόνος, για έναν από αυτούς που έβαλαν την υπογραφή τους στο/στα μνημονιο/α;

Επειδή είναι γιός του ΕΛΛΗΝΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΛΕΥΡΗ;;;

Λυπάμαι... δεν έχω κανένα αίσθημα λύπης και συμπόνοιας για ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΥΒΡΙΣ - ΑΤΗ - ΝΕΜΕΣΙΣ - ΤΙΣΙΣ!

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Ας μου δώσει κάποιος μια πειστική απάντηση, γιατί θα πρέπει να λυπηθώ...
Vasilis Papadimoulis
Vasilis Papadimoulis Προσωπικά δεν λυπάμαι κανέναν από αυτούς που έβαλαν την υπογραφή τους για την καταστροφή και λεηλασια της πατρίδας μας...... Αυτοί ποτέ δεν μας σκεφτηκανε, ούτε ρωτήσανε ποτέ για εμάς....

Ανεμος αλλαγής φυσά σε όλη την Ευρώπη: Ιταλία, Αυστρία και Γαλλία θα είναι οι επόμενες ήττες του Βερολίνου; (upd)


Η ΝΙΚΗ ΤΡΑΜΠ ΔΙΝΕΙ ΩΘΗΣΗ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ AΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ






του Γιάννη Πετρίδη 

Η θριαμβευτική επικράτηση του Ν.Τραμπ που ήρθε μετά το Βrexit, ήταν μόνο η αρχή για την κατεδάφιση του διεφθαρμένου κράτους των Βρυξελλών: Η Αυστρία στις 4 Δεκεμβρίου, το ιταλικό δημοψήφισμα και εν τέλει οι γαλλικές προεδρικές εκλογές τον Μάϊο είναι θαυμάσιες ευκαιρίες για τους λαούς της Ευρώπης να στείλουν στη νεοταξική ολιγαρχία της μόνιμης λιτότητας και της περιοριστικής πολιτικής, ένα καθαρό μήνυμα: "Ως εδώ"!

Στο ιταλικό δημοψήφισμα, το "ΟΧΙ" όλα δείχνουν ότι θα είναι βροντερό απέναντι στο "γατάκι" Μ.Ρέντσι που εσχάτως υποδύεται τον... αντιστασιακό απέναντι στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Και το χειρότερο γι αυτόν: Θα τον έχει νικήσει ο... Πέπε Γκρίλο!

Η τράπεζα Barclays σε έκθεση της σημειώνει ότι "το πολιτικό κέντρο καταρρέει στις προηγμένες οικονομίες, με το συνδυασμένο μερίδιο των ψήφων για τα παραδοσιακά κεντροδεξιά και κεντροαριστερά κόμματα να πέφτουν κατά μέσο όρο 12 ποσοστιαίες μονάδες από το 1990. Τα εθνοκεντρικά κόμματα έχουν αυξήσει το μερίδιό τους σημαντικά σε πολλές χώρες στην ευάλωτη Ευρωζώνη, κυρίως στην Ιταλία, τη Γαλλία, ακόμη και στη Γερμανία. Ολα αλλάζουν".

Σύμφωνα με την Ecstrat, εταιρεία συμβούλων πολιτικού κινδύνου, "η επιτυχία του Τραμπ και το Brexit έχουν μαζικά επιταχύνει την πιθανή διάλυση της Ε.Ε. ίσως και για το επόμενο έτος, καθώς τα εθνικιστικά κόμματα αποκτούν σημαντικό έδαφος".

Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι η Γαλλία. Πόσο εύκολο είναι να νικήσει η Μαρί Λεπέν; Σίγουρα, όχι.
"Πεθαμένοι" στιλ Ζιπέ ή Σαρκοζί είναι πιθανότερο να είναι πρόεδροι, καθώς η Αριστερά στον δεύτερο γύρο θα ψηφίσει αυτούς. Η Μαρί Λεπέν σίγουρα θα εισέλθει στον δεύτερο γύρο, δύσκολα θα ξεπεράσει το 45%. Ομως το βάρος των πολιτικών ιδεών της "θα είναι εκεί" και θα είναι εφιαλτικό για τη νέα τάξη πραγμάτων.
Στις 4 Δεκεμβρίου όλα δείχνουν ότι και στην Ιταλία θα φυσήξει άνεμος αλλαγής. Η παραίτηση του Μ.Ρέντσι θα δώσει την απαραίτηση ώθηση για νίκη των εθνοτικών δυνάμεων και την απόσειση της γερμανικής "μπότας" και βέβαια, όλα στο βάθος δείχνουν εξοδο από την ευρωζώνη.
"Η νίκη Trump δείχνει πως η πιθανότητα να απορριφθεί το ιταλικό δημοψήφισμα είναι ισχυρότερη από ό,τι υποθέτουμε", όπως σημειώνει ο οικονομολόγος της Franklin Templeton, David Zahn.

Και βέβαια, έχουμε και την επανάληψη των αυστριακών εκλογών.Πόσο εύκολο είναι να γίνει πάλι νοθεία και να διασωθεί ο υποψήφιος των "πράσινων"; Σαφώς δυσκολότερο απ'ότι πριν από μερικούς μήνες που κέρδισε για μερικές ψήφους, παραβιάζοντας χονδροειδώς την εκλογική νομοθεσία.

O νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε τον υποψήφιος του πατριωτικού Κόμματος των Ελευθέρων στις αυστριακές προεδρικές εκλογές, Νόρμπερτ Χόφερ, όπως είπε ο ίδιος. σε δημόσια εμφάνισή του στην αυστριακή πόλη Ίνσμπρουκ, 

Ωστόσο, λόγω ανειλημμένων προεκλγικών υποχρεώσεών του δεν θα είναι δυνατό να πραγματοποιήσει την επίσκεψη πριν από τον επαναληπτικό γύρο των εκλογών στις 4 Δεκεμβρίου, αλλά η πρόκσληση έχει την σημασία της.

Ο Χόφερ θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος σε αυτό τον επαναληπτικό γύρο των προεδρικών εκλογών, με τον υποστηριζόμενο από τους Πράσινους, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, νικητή του δευτέρου γύρου της 22ας Μαΐου, ο οποίος είχε ακυρωθεί από το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο που είχε αποδεχθεί σχετική προσφυγή του Κόμματος των Ελευθέρων, την οποία αυτοί είχαν καταθέσει προφανώς λόγω της ήττας του υποψηφίου τους.

Την πρόσκληση να επισκεφθεί τον Ντόναλντ Τραμπ, του είχε απευθύνει ο βουλευτής των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, Στιβ Κινγκ, με τον οποίο είχε συναντηθεί στις αρχές Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα ο Χόφερ, προσθέτοντας πως, εξάλλου, αντιπροσωπεία των Ελευθέρων βρισκόταν τη νύχτα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στον πύργο του Τραμπ.

Επιπλέον ο υποψήφιος των Ελευθέρων ανακοίνωσε πως, σε περίπτωση νίκης του στις 4 Δεκεμβρίου, θα αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Ρωσία και πως μαζί με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς (του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος), θα υποστηρίξουν την πραγματοποίηση μίας συνάντησης Κορυφής των δύο μεγάλων δυνάμεων σε «ουδέτερο έδαφος» στη Βιέννη.

Ο Νόρμπερτ Χόφερ έκανε λόγο για ελπιδοφόρα νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας πως ανατράπηκαν οι «προφητείες» για κατάρρευση των χρηματιστηρίων, ενώ δεν υπήρξαν γενικά κάποιες αρνητικές επιπτώσεις της έκβασης των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.
Την ιδια στιγμή στις ΗΠΑ η νίκη Τραμπ έχει προκαλέσει κύμα αισιοδοξίας: Το χρηματιστηριακό ράλι οδήγησε τις αγορές στην εκτόξευση του όγκου συναλλαγών σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα της χρονιάς, καθώς τόσο οι θεσμικοί όσο και οι ιδιώτες επενδυτές αγόρασαν μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου και των φαρμακευτικών εταιρειών με την προσδοκία ότι μια κυβέρνηση Ρεπουμπλικανών θα χαλαρώσει τους κανονισμούς που διέπουν αυτές τις βιομηχανίες.

Μια πρώτη ένδειξη του τι μέλλει γενέσθαι σε ό,τι αφορά την πορεία των μετοχών και συγκεκριμένων κλάδων στο επόμενο διάστημα αποτελεί η αντίδραση που σημειώθηκε μετά το "γύρισμα" της ψυχολογίας, το οποίο ανέδειξε τους χαμένους και τους κερδισμένους της νίκης Τραμπ.

Ενώ το sell-off στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών συνεχίστηκε, αντικατοπτρίζοντας τους φόβους και τις δυσκολίες γύρω από την άντληση κεφαλαίων και την αβεβαιότητα σχετικά με τις ανοιχτές νομικές υποθέσεις που έχουν τόσο η Deutsche Bank όσο και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες με τις ΗΠΑ, οι κλάδοι των κατασκευών και των υποδομών, των φαρμάκων και της εξόρυξης χρυσού αποδείχθηκαν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του ράλι που συνόδευσε την νίκη του Τραμπ.

Σύμφωνα με την Barclays, η νίκη Τραμπ θα ωθήσει υψηλότερα τους κλάδους των καταναλωτικών αγαθών, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, την υγειονομική περίθαλψη και τη βιομηχανία, οι οποίοι και θεωρούνται αμυντικές επενδύσεις.

«Πυρηνικά» κατά του προέδρου της ΕΕ από την πλευρά Τραμπ: «Υπάρχει μεγάλος φάκελος στο FBI για τα «ξεπλύματα» της ιταλικής μαφίας από τον Γιουνκέρ»!


Ο ΜΕΘΥΣΟΣ  ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ 
ΕΞΥΒΡΙΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ




Translate this page: EN FR DE ES RU AR


"Πυρ" κατά του προέδρου της ΕΕ, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εξαπέλυσαν συνεργάτες του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την επίθεση του τελευταίου στο νέο πρόεδρο τον οποίο χαρακτήρισε ως "αγεωγράφητο" και ότι "εγείρει τον κίνδυνο της διατάραξης της διατλαντικής σχέσης στα θεμέλιά της και στη δομή της", αλλά και την επίθεση του Γάλλου επιτρόπου υπουργού των Οικονομικών Π.Μοσκοβισί που μίλησε για "προσπάθειες φοροαποφυγής" του Ν.Τραμπ και... πιθανή δίωξή του!

"Ο Γιουνκέρ ως πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, είχε μετατρέψει το Δουκάτο σε παράδεισο φοροδιαφυγής, ένα είδος νησιών Καιμάν στην καρδιά της Ευρώπης.

Με την βοήθεια των φορολογικών αρχών της χώρας, μεγάλες ευρωπαϊκές και πολυεθνικές εταιρείες απέφευγαν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούσαν στην χώρα τους ή σε εκείνη όπου σημειώνουν το βασικό κύκλο εργασιών τους.

Πραγματικά δεν πρέπει να βάζει στο στόμα του το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Υπάρχει μεγάλος φάκελος για την δραστηριότητά του στο FBI, εξ όσων γνωρίζουμε"!

Ο Γιούνκερ είχε προσπαθήσει να περιορίσει τις σχετικές έρευνες, οι οποίες είχαν ξεκινήσει στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Νωρίτερα, το 1997, όταν το Λουξεμβούργο προήδρευε της ΕΕ, ο Γιούνγκερ είχε καταφέρει ο σχετικός "κώδικας ηθικής" των κρατών μελών να μην γίνει και νόμος. Έκτοτε στο Λουξεμβούργο μεγάλες επιχειρήσεις κατέφευγαν στο φιλόξενο Δουκάτο και επειδή και στις Βρυξέλλες είναι το χρήμα και τα lobby που βασιλεύουν, όλοι έκαναν τα στραβά μάτια".

Το "ξέπλυμα μαύρου χρήματος" στο δουκάτο επί επχής Γιουνκέρ ήταν ο κανόνας και όχι μόνο μεγάλες εταιρείες, αλλά ακόμα και η ίδια η μαφία είχε μεγάλες εταιρείες που "καθάριζαν" το χρήμα από τις δραστηριότητες στην περιοχή της Νάπολι και του Παλέρμο.

Οι Τσιπροκαμμένοι έχουν λεφτά για τους 'ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ' , ΟΧΙ όμως για τον ελληνικό στρατό





Κάτι συμβαίνει στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Το 2014, 30 Ευέλπιδες παραιτήθηκαν, το 2015, είχαμε 31 παραιτήσεις και φέτος μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τις 35, ενώ άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό σε 40.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται από γνώστες του θέματος, το βασικό πρόβλημα είναι οι περικοπές δαπανών. Περικοπές που πλήττουν σε άμεση φάση την καθαριότητα και τη σίτιση των σπουδαστών.

Καταρχάς λεφτά για προσωπικό καθαριότητας δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα να καθαρίζουν οι ίδιοι οι φοιτητές. Θυμίζουμε πως είναι φοιτητές σε στρατιωτική σχολή και όχι στρατιώτες.

Δεύτερον το φαγητό έχει μειωθεί αισθητά. Οι μερίδες είναι μικρές και δεν επαρκούν να συντηρήσουν τους οργανισμούς των σπουδαστών που έχουν αυξημένες πνευματική και σωματική δραστηριότητα.

Τέλος δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο. Τονίζουμε ξανά, πως μιλάμε για σπουδαστές και όχι στρατιώτες (που εκεί πρέπει να υπάρχει ισορροπία εκπαίδευσης-υποχρεώσεων και ξεκούρασης).

Φυσικά για τους ‘πρόσφυγες’ λεφτά υπάρχουν. Για τους μελλοντικούς μας αξιωματικούς όμως, όχι…
voicenews.gr

Η αλήθεια για τον «δημοκράτη» Μπαράκ Ομπάμα


Γιώργος X. Παπασωτηρίου


Ακούω στην τηλεόραση πως έρχεται στην Ελλάδα, «Ο Αμερικανός πρόεδρος που δεν έκανε κανέναν πόλεμο»! Και διερωτώμαι, ποιος, άραγε, προκάλεσε τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ποιος εξόπλισε τους αντιφρονούντες και τον Ισλαμικό Κράτος, ποιος ενίσχυσε τις συμμορίες και τους τζιχαντιστές στη Λιβύη, ποιος προκάλεσε τον εμφύλιο στην Ουκρανία, ποιος μείωσε απότομα την τιμή του πετρελαίου μέσω της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να πλήξει τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βενεζουέλα; Ποιος ευθύνεται για τα χιλιάδες παιδιά, για τους νεκρούς της προσφυγιάς; Ποιος φταίει για τα έξι εκατομμύρια των νεκρών στο ανατολικό Κονγκό, στην περιοχή Κίβου, όπου βαριά οπλισμένες φασιστικές, παραστρατιωτικές οργανώσεις χρησιμοποιούν μικρά παιδιά για την εξόρυξη κολτανίου, ορυκτού που είναι απαραίτητο για τα κινητά τηλέφωνα, τα τάμπλετς, τις φωτογραφικές μηχανές και τα άλλα προϊόντα των πολυεθνικών εταιρειών Nokia, Samsung, LG, Bayer κ.ά;

Ποιος θα μας πει για την περίφημη αμερικανική επιχειρηματικότητα, αυτή που για την εξόρυξη σχιστολιθικού πετρελαίου δημιουργεί ακόμα και σεισμούς, αυτή η οποία με τη βοήθεια δήθεν φιλανθρωπικών ΜΚΟ σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σ’ έναν ακήρυχτο πόλεμο; Μιλώ για τους... φιλάνθρωπους τύπου Μπιλ Γκέιτς, που χρηματοδοτεί μεγάλες καμπάνιες εναντίον της μόλυνσης του περιβάλλοντος και για τη φαρμακευτική περίθαλψη μικρών παιδιών στη Νιγηρία, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί αύξηση της παιδικής θνησιμότητας, αφού όλα τα παιδιά κατοικούν δίπλα στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής εταιρείας ΕΝΙ, στην οποία ο Μπιλ και η Μελίντα, η σύζυγός του, είναι μέτοχοι!

Κανείς, επίσης, δεν θα πληροφορηθεί ότι στη Λιβύη το κενό του κανταφικού καθεστώτος έχει καλυφθεί από ανεξέλεγκτες παραστρατιωτικές οργανώσεις που προστατεύουν, κυρίως, τις εγκαταστάσεις των δυτικών πετρελαϊκών κολοσσών, επιβάλλοντας το δικό τους «δίκαιο», αλλά και από τζιχαντιστές, που οι δυτικοί εξόπλισαν για να τους χρησιμοποιήσουν εναντίον του Καντάφι. Κανείς δεν θα δει στην οθόνη της τηλοψίας τον πρώην υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον Μακ Κέιν, να δηλώνει τη στήριξη της χώρας του στη νεοναζιστική, παραστρατιωτική οργάνωση «Σβόμποντα», προκειμένου να ανατραπεί ο αυταρχικός πλην εκλεγμένος πρόεδρος τη Ουκρανίας, Γιανουκόβιτς. Κι εδώ, οι δημοκρατικές ευαισθησίες του Ομπάμα χάνονται πάραυτα ενώπιον των γεωστρατηγικών συμφερόντων και την ανάγκη περικύκλωσης της Ρωσίας στο όνομα του δόγματος Μπρεζίνσκι και της αποτροπής δημιουργίας από τον Πούτιν του «ευρασιατικού μπλοκ».

Κανείς δεν έμαθε ποτέ ότι πίσω από την οργάνωση των «εξεγέρσεων» στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τυνησία, τη Συρία, τη Γεωργία, την Κιργιζία και την Ουκρανία βρίσκεται η οργάνωση που διαχειρίζεται «Το Πρόγραμμα των Δημοκρατιών σε Μετάβαση» και βασίζεται στην USAID (Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης) καθώς και σε ΜΚΟ, όπως το Ίδρυμα Σόρος και το Freedom House, που διοχετεύουν πακτωλό δολαρίων στο εσωτερικό των διαφόρων χωρών, πρωτίστως στα... «ανεξάρτητα» μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης! Έτσι, οι άνθρωποι, ακόμη κι αυτοί που δίνουν τη ζωή τους για την ανατροπή ενός αυταρχικού καθεστώτος, δεν θα «γράφουν» την αληθινή αλλά την επιφαινόμενη ιστορία, καθώς ο προηγούμενος αυταρχισμός αντικαθίσταται από έναν ανάλογο, του οποίου η διαφοροποίηση έγκειται στο γεγονός ότι υπηρετεί τα δυτικά και, πρωτίστως, τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα.

Την περίοδο Μπαράκ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον οι ΗΠΑ αντί του δόγματος της δήθεν «εισαγωγής της δημοκρατίας» με βομβαρδισμούς (Αφγανιστάν, Ιράκ), χρησιμοποιούν το δόγμα «εισαγωγής της δημοκρατίας» μέσω του «Δρόμου», εκμεταλλευόμενες τη δυσαρέσκεια και εξουδετερώνοντας το συμφιλιωτικό ισοζύγιο των αντίρροπων δυνάμεων στο εσωτερικό των διαφόρων χωρών, πυροδοτώντας στη συνέχεια την εξέγερση ή ακόμα και τον εμφύλιο πόλεμο, όπως στη Συρία και όπως επιχειρούν, σήμερα, στη Βενεζουέλα. Ουσιαστικά, παντού, επί Ομπάμα, είχαμε αναπαραγωγές της νέας αυτοκρατορικής στρατηγικής με στόχο την παρέμβαση και τον εκμηδενισμό των «δυσάρεστων» κυβερνήσεων: υποκινημένες διαδηλώσεις, συντονισμένη και πολλαπλή χειραγώγηση από τα πλανητικά μέσα ενημέρωσης και τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, αγωνιώδεις κραυγές για σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αναζήτηση της διεθνούς καταδίκης και της πρόκλησης εξεγέρσεων. Ακόμη και κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα τύπου Βραζιλίας εντάσσονται στην αξιοποίηση του «Δρόμου».

Ποιος θυμάται, άραγε, ότι ο δημοκράτης Μπαράκ Ομπάμα ψήφισε διάταξη για τον έλεγχο του διαδικτύου (αποκάλυψη των New York Times το 2010) έτσι ώστε η Microsoft, το Google, το Yahoo, το Facebook, το Skyp, ακόμα και το Blackberry να ακολουθούν τρόπους λειτουργίας συμβατούς με τα προγράμματα παρακολούθησης του FBI και της NSA; Η κυβέρνηση Ομπάμα νομιμοποίησε απολύτως την παρακολούθηση. Και η NSA επιτηρεί, τώρα, τους πάντες και τα πάντα χάρη στο δίκτυο δορυφόρων, τις θυγατρικές της υπηρεσίες σε ολόκληρο τον πλανήτη και τους σέρβερ των μεγάλων ιντερνετικών δικτύων. Η NSA, μάλιστα, είχε εμπλακεί ακόμα και στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών στην Ελλάδα.

Στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, στην Ουκρανία, και τώρα στη Βενεζουέλα, τα ΜΜΕ χειραγωγούν, ψεύδονται, σταυρώνουν («δολοφονούν χαρακτήρες») κατά βούληση. Λειτουργούν ως προπομποί της ανατροπής για να ρίξουν το ηθικό του αντιπάλου, να ενοχοποιήσουν την κυβέρνηση και να ανοίξουν εύκολο και θριαμβευτικό πέρασμα στην αυτοκρατορία. Μάλιστα, ενώ τα παλιά αυταρχικά καθεστώτα λειτουργούσαν με βάση την «παραγωγή της άγνοιας» (λογοκρισία), τα σύγχρονα βασίζονται στην παραπλάνηση, στην κατασκευή ή τη διαμόρφωση των προτιμήσεων που συντελούν στην εκούσια συμμόρφωση ή υποταγή στην αθέμιτη κυριαρχία των ισχυρών, που ασκείται κυρίως στο συμβολικό πεδίο της επικοινωνίας, των ιδεών, των πεποιθήσεων, ακόμη και της κοινωνικοποίησης των νέων. Έτσι οδηγούμαστε σε ποικίλους και ιδιαίτερους τρόπους απομώρανσης της κρίσης, καθώς και στην προαγωγή και συντήρηση κάθε είδους παραλογισμού και απατηλής σκέψης, μεταξύ των οποίων είναι και η φυσικοποίηση της αδικίας. Τι απομένει από τη νέα τακτική υλοποίησης των γεωστρατηγικών συμφερόντων των πλανητικών επικυρίαρχων; Νέα αυταρχικά καθεστώτα, νέες διαιρέσεις, ο τρόμος και η βία από παραστρατιωτικές, φασιστικές-εγκληματικές ομάδες και μία επιταχυνόμενη κίνηση προς την αποκάλυψη και το χάος. Να γιατί ο Τραμπ, η Λεπέν, ο Ομπράντ και ο Φάρατζ καθώς και η Χρυσή Αυγή, τηρουμένων των αναλογιών, είναι η «χρυσή» εφεδρεία των πλανητικών νεοαποικιοκρατών.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επιχειρεί να τελειώσει τη θητεία του με τον τρόπο που την ξεκίνησε, με τον λεγόμενο «οικουμενικό λαϊκισμό» του, σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του Τσαρλς Κάπτσαν. Ο Ομπάμα πουλάει μόνο λέξεις, το παραμύθι, το μαγικό ξόρκι. Και επίσης το σεξ απήλ, το Μεγάλο Αυτό. Πουλάει την ανάγκη και τη σωτηρία, το κενό και την πλήρωσή του. Αλλά ποια είναι η «δημοκρατία» για την οποία μιλά ο Αμερικανός πρόεδρος; Ο Μέηλερ, ο Τσόμσκι ακόμη και ο Κρούγκμαν, ένας άνθρωπος του κατεστημένου, μιλούν για εκφασισμό των ΗΠΑ. Υπάρχει ένα δίκτυο θεσμών(«με οσμή μαφίας» λέει ο Κρούγκμαν)- μέσα ενημέρωσης, πανεπιστήμια, ιδρύματα, κράτος, κόμματα- που κανοναρχούνται από λίγους ανθρώπους και μέσω των οποίων «αμείβονται οι νομιμόφρονες και τιμωρούνται οι διαφωνούντες» και προμηθεύουν στους υπάκουους πολιτικούς, τους απαραίτητους πόρους για να κερδίσουν τις εκλογές. Δεν είναι ο Τραμπ, λοιπόν, κάτι εξαιρετικό, μία έκπληξη, κάτι που διέλαθε, αλλά προϊόν μιας θεσμικής κατάστασης, προ πολλού εκφασισμένης.








Πηγή: artinews.gr

Νέος Αντιδημοκρατικός νόμος: Πρόστιμα και φυλάκιση για "ρατσιστικά" σχόλια – Οι ομοφυλόφιλοι θα παίρνουν οικογενειακά επιδόματα










ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΝOΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, ΕΣΤΩ ΓΝΩΜΗ. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΟΤΑΝ «ΔΙΚΙΟ» ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΟΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ , Η ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ, Η ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.. ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟ; Ε ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΨΕΥΔΟΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ… Ε ΚΛΑΨΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ… ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝΕ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ… ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΛΑ ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΜΑΤΑ.
ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΨΩΜΑΚΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΛΟΓΩ ΨΕΥΔΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ. ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΑΝΕ.


"Δεν μπορείς να κάνεις πλέον ένα σχόλιο για έναν πούστη οτι τον παίρνει απο παντού " και όντας υπουργός πουλάει την πατρίδα για να μην αποκαλυφθεί...

Διαβάστε την είδηση απο το iefimerida.gr Με φυλάκιση ως και τρία χρόνια και βαριά χρηματικά πρόστιμα απειλούνται όσοι κάνουν διάκριση λόγω φύλου, θρησκείας, καταγωγής, πεποιθήσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού, οικογενειακής κατάστασης και ασθένειας, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οπως αναφέρει το «Εθνος», το πολυνομοσχέδιο επιχειρεί να υπάρξει αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση περιστατικών αυθαιρεσίας όπως βασανιστήρια που διαπράττονται από αστυνομικούς, λιμενικούς ή σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ώστε η χώρα να αποφεύγει «ευρωκαταδίκες» και αποζημιώσεις.

Ο Συνήγορος του Πολίτη θα είναι αυτός που θα αναλαμβάνει την διερεύνηση τέτοιων περιστατικών.
Παράλληλα, στο πολυνομοσχέδιο εξισώνεται το σύμφωνο συμβίωσης με τον γάμο, με τους συντρόφους του συμφώνου να αναγνωρίζονται τα ίδια δικαιώματα στον εργασιακό χώρο. Αυτό σημαίνει πως μπορούν να διεκδικήσουν συνυπηρέτηση, οικογενειακά επιδόματα κλπ..

Οσοι κάνουν διακρίσεις λόγω φύλου, θρησκείας κτλ. θα απειλούνται με φυλάκιση 6 μηνών έως 3 χρόνων, ενώ θα υπάρχει και χρηματική ποινή 1.000-5.000 ευρώ, μετά από καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη.

Με τις προωθούμενες διατάξεις, ποινικοποιείται για πρώτη φορά και η μόνη η σύσταση για διενέργεια με χρήση προνομιακών πληροφοριών όπως και μόνη η παράνομη ανακοίνωση τέτοιων πληροφοριών. Παράλληλα, τιμωρείται πολύ αυστηρότερα η κατάχρησή τους -μέχρι και 20 χρόνια κάθειρξη -όταν γίνεται κατ’ επάγγελμα ή συνήθεια από μέλος εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και με πρόστιμα έως 15 εκατ. ευρώ για νομικά πρόσωπα ή έως 5 εκατ. ευρώ για φυσικά πρόσωπα

Video-Κατρακύλα του γενοκτόνου Τσίπρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε ΗΠΑ και Ομπαμα για το τρίτο Μνημόνιο

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την μνημονιακή του κατρακύλα παίρνει στο λαιμό του και τον ελληνικό λαό ξεφτιλίζοντας τον....

Κατά τις δηλώσεις (που ακόμα λαμβάνουν χώρα) Τσίπρα-Ομπάμα, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες ΗΠΑ-Ομπαμα, για το Τρίτο Μνημόνιο, όπως βλέπετε στο βίντεο αφού αναφέρεται στην περσινή συμφωνία που δεν είναι τίποτα άλλο παρά το τρίτο Μνημόνιο.



.




Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

Καψώνια και αυταρχισμός στο ΚΕΕΜ Σπάρτης - Φαίνεται πως κάποιοι αξιωματικοί βγάζουν την μαγκιά τους στα παιδιά μας αντί στους εχθρούς της πατρίδας

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016


Καψώνια και αυταρχισμός στο ΚΕΕΜ Σπάρτης

Φαίνεται πως κάποιοι αξιωματικοί είναι αποφασισμένοι να δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της εκφασισμένης αυθαιρεσίας τους σε νεοσύλλεκτους που δεν έχουν κλείσει ούτε εβδομάδα στο κέντρο. 
Φυσικά και οι συμπεριφορές στα περιστατικά που ακολουθούν είναι πάντα απαράδεκτες δείχνουν όμως τον ξεχωριστό ζήλο με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους ως εκπαιδευτές. 

Στον 1ο λόχο του 2ου τάγματος ο ανθυπολοχαγός έβγαλε στην αναφορά 26 φαντάρους για ασήμαντες αιτίες! 


Τα χειρότερα όμως έγιναν στο 2ο λόχο. Η ανθυπολοχαγός έβαλε φαντάρο να φωνάζει από τα 100 για να μάθει να αναφέρεται σωστά. Ο συνάδελφος ούρλιαζε και βράχνιασε για να ικανοποιήσει τον εγωισμό της ανθυπολοχαγού. 

Η ίδια ανθυπολοχαγός ξέστρωνε για πλάκα κρεβάτια γιατί οι νεοσύλλεκτοι δεν έχουν μάθει ακόμα να φτιάχνουν τον ιδεατό φάκελο που έχει στο μυαλό της.
Τα ξέρουν αυτά στη διοίκηση του κέντρου και στο ΓΕΣ. 
Θα μιλήσουν πάλι για μεμονωμένα περιστατικά; 
Είναι γνωστό ότι οι κατώτεροι αξιωματικοί παίρνουν θάρρος όταν η διοίκηση κάνει τα στραβά μάτια. 
Δε θέλει πολύ για να γενικευτούν τα καψώνια και ο αυταρχισμός. Δε θέλει πολύ η εξαίρεση να γίνει κανόνας. 
Απαιτούμε να στιγματιστούν μπροστά στους φαντάρους αυτές οι συμπεριφορές.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην ψαρώνουν. 
Δεν εκτελούμε παράνομες διαταγές, δεν ανεχόμαστε τα καψώνια.
 Ούτε μία φορά, ούτε για αυτό που μερικές φορές φαίνεται ασήμαντο ή αστείο. 
 Είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας. Είναι ζήτημα αγωνιστικής στάσης. 
Από την πρώτη μέρα στο στρατό μαθαίνεις ότι είτε θα περάσει ο τσαμπουκάς του νεολαιίστικου κινήματος είτε η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός της στρατιωτικής ιεραρχίας.
Καλούμε όλους να σεβαστούν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com

Το παραμύθι του Τσιπροαπατεώνα για το χρέος - Αυτή είναι η αλήθεια για την επίσκεψή του στην Ελλάδα - Έξαλλος ο Πούτιν

Ο Ομπάμα στην Αθήνα - Αυτή είναι η αλήθεια για την επίσκεψή του στην Ελλάδα - Έξαλλος ο Πούτιν
Επίσκεψη Ομπάμα: Το ζητούμενο του Ομπάμα κρύβεται τεχνηέντως, την ώρα που η Ρωσία «κρούει τον κώδωνα».

Της Μαρίας Γιαχνάκη
Διπλωματικές κόντρες έχει δημιουργήσει η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, με τη Ρωσία να σχολιάζει ειρωνικά τα σχέδιά του και αμερικανικούς οργανισμούς να αρθρογραφούν γι’ αυτά, αφήνοντας την ελληνική κυβέρνηση πλήρως εκτεθειμένη.

Η φημολογούμενη πρόθεση του Ομπάμα να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την απαγόρευση ελλιμενισμού ρωσικών πλοίων σε ελληνικά λιμάνια, κατά τα πρότυπα της πρόσφατης παρόμοιας άρνησης της Ισπανίας, έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών αξιωματούχων της ρωσικής κυβέρνησης.
Το αμερικανικό «Heritage Foundation» δημοσίευσε άλλωστε εκτιμήσεις του για αυτές τις προθέσεις, με αποτέλεσμα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα να σχολιάσει το γεγονός με μια πικρόχολη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό, γράφοντας ότι σε λίγο ο Ομπάμα θα ζητήσει να απαγορευτούν και στα περιστέρια να κάθονται στο άγαλμα του Πούσκιν στο κέντρο της Μόσχας ή να αναφέρει σχολαστικά ότι η Ελλάδα ποτέ δεν κράτησε το λόγο της για όσα υποσχόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr  και όπως αναφέρει αυτό  ο Αμερικανός Πρόεδρος προτίθεται να ζητήσει την άρση του ελληνικού βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και υποστήριξη της Ελλάδας στην ανανέωση των αντιρωσικών κυρώσεων της ΕΕ.
Το γεγονός αυτό αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, παρά το γεγονός ότι δεν θα ανακοινωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να... σερβιριστεί «σωστά» μελλοντικά και υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
Αρκετοί μάλιστα στην Ουάσιγκτον βιάζονται να επιβληθεί παράταση των κυρώσεων πριν ορκιστεί νέος πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θέλει να εγκαινιάσει νέες τακτικές συνεννόησης με τη Μόσχα.
Ο φόβος ότι θα μπορούσε να αλλάξει, έστω και εν μέρει, κάποιες από τις έως τώρα σταθερές πολιτικές της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής έχει ενεργοποιήσει τον Ομπάμα και την κλίκα του, πριν την αποχώρησή του από την προεδρία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ομπάμα στην Αθήνα - Live Blog: «Μαστίγιο και καρότο» για μεταρρυθμίσεις και χρέος

Ο Ομπάμα στην Αθήνα - Live Blog: «Μαστίγιο και καρότο» για μεταρρυθμίσεις και χρέος

Το Κρεμλίνο, μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του και όπως αναφέρει το  Newsbomb.gr, είναι γι’ άλλη μια φορά επιφυλακτικό με τη στάση της Ελλάδας αφού κάθε φορά, στις Συνόδους της ΕΕ, ποτέ η χώρα μας δεν διαχώρισε τη θέση της, παρά τις δηλώσεις της ότι θα στηρίξει τη Ρωσία στο θέμα των κυρώσεων και όχι μόνο.

Μάλιστα το Κρεμλίνο θεωρεί δεδομένο πώς η Ελλάδα αφού ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε κάτι διαφορετικό, θα συνεχίζει να ψηφίζει υπέρ των αντιρωσικών κυρώσεων.
Προφανώς η κοντόφθαλμη πολιτική της κυβέρνησης δεν σκιάζεται διόλου από το γεγονός ότι η οικονομία της χώρας μας θα πληγεί από την μειωμένη εξαγωγή προϊόντων, με τη διακοπή της από πλευράς Ρωσίας.

Πάντως η κρίσιμη, εθνικού ενδιαφέροντος είδηση, σχετικά με τα ειρωνικά σχόλια της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα αγνοήθηκε από την ελληνική πλευρά, κάνοντας ότι δεν βλέπει και ότι δεν ακούει τα μαντάτα για τη διπλωματική κατρακύλα της Ελλάδας σε θέματα που αφορούν ούτε λίγο ούτε πολύ την οικονομία της και τις επαφές της, με χώρες που σχετίζεται περισσότερο από ό,τι με τις ΗΠΑ.

Λαθρομετανάστες θα βίαζαν φρικτά την υποφήφια βουλευτή του Καμμένου Ολγα Γιάννη - του Καμμένου που έφερε τους λάθροπρόσφυγες

Στο παρά πέντε γλύτωσε φρικτό ομαδικό βιασμό υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ στο ΣΕΦ - Πως τους ξέφυγε


 
Τα όσα διαδραματίστηκαν στην υπόγεια διάβαση που οδηγεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας περιέγραψε η υποψήφια βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη Όλγα Γιάννη.
Όπως διηγήθηκε η ίδια στην εφημερίδα «Espresso», το απόγευμα του Σαββάτου το στέλεχος των ΑΝΕΛ ενώ κατευθυνόταν προς το ΣΕΦ για να παρευρεθεί στο συνέδριο του κόμματος, όταν την περικύκλωσαν εννέα  αλλοδαποί, οι οποίοι της έσκισαν το σακάκι, της έβγαλαν τη ζώνη και προσπάθησαν να τη βιάσουν.
«Δεν ήξερα πόσο διαρκεί το περπάτημα σε αυτή τη διάβαση, καθώς ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα εκεί. Είδα εννέα άνδρες, ηλικίας από 19 έως 25 ετών, που άρχισαν να μου κάνουν προκλητικά και χυδαία σχόλια για την εξωτερική μου εμφάνιση. Όλοι είχαν ύψος περίπου 1,65, μελαψοί, φορούσαν δερμάτινα μπουφάν και μαύρο τζιν», περιγράφει η Όλγα Γιάννη.
Σύμφωνα με την υποψήφια βουλευτή των ΑΝΕΛ, την έσωσε η σκέψη να πετάξει το πορτοφόλι της πίσω για να τους αποσπάσει την προσοχή. «Μόλις το πέταξα άρχισα να τρέχω. Πήγα στο ΣΕΦ με σκισμένη ζακέτα χωρίς ζώνη και το παντελόνι μου δεν είχε κουμπί καθώς με τραβούσαν από τη μέση. […] Ένιωσα φόβο σε κάθε άγγιγμά τους. Ο ένας με έπιανε από τη ζακέτα, ο άλλος από το πρόσωπο. Μετά ένιωσα ένα χέρι και στη μέση μου, στο παντελόνι. Ήταν θάνατος για μένα. Έτρεξα στο στάδιο και έτρεμα όλη την ώρα», λέει.
Η Όλγα Γιάννη ζητεί να ληφθούν μέτρα ασφαλείας και κάνει λόγο για έλλειψη αστυνόμευσης. «Εγώ στάθηκα τυχερή. Η επόμενη κοπέλα όμως;».

Η εγκύκλιος που «τσεκουρώνει» συντάξεις Δημοσίου και ενστόλων


Σημαντικές μειώσεις από 15% έως και 25%  φέρνει η νέα εγκύκλιος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αφορά στους ασφαλισμένους του Δημοσίου αλλά και ένστολους με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», ακόμα κι εκείνοι που κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον νέο νόμο, αλλά δεν είχαν συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο ηλικίας ή έχουν επιστρέψει στην εργασία τους, θα συμπεριληφθούν στις μειώσεις.

Παράλληλα, μειώσεις θα έχουν και όσοι θα λάβουν σύνταξη άνω των 2.000 ευρώ ή άθροισμα συντάξεων άνω των 3.000 ευρώ, ενώ αφορά και όσους πρόκειται να λάβουν δύο κύριες συντάξεις εξ ιδίου δικαιώματος αφού ο νέος ΕΦΚΑ θα χορηγεί αθροιστικά μία σύνταξη.

Όσοι βέβαια συνταξιούχοι λαμβάνουν σύνταξη πάνω από 1.300 ευρώ θα καταβάλλουν εισφορά αλληλεγγύης και σαφώς περιορίζεται σημαντικά το δικαίωμα λήψης επιδομάτων τέκνων ως προσθήκη στη σύνταξη καθώς θα χορηγείται από τον ΟΓΑ βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

 

 

Με πληροφορία απο το: paraskhnio.gr

Κρυφό και σατανικό σχέδιο πίσω από την επίσκεψη Ομπάμα; Διαβάστε τι πρόκειται να γίνει




Πολλές σκέψεις προκαλεί η ανάλυση του Βασίλη Κοψαχείλη (Διεθνολόγος, Γεωστρατηγικός Αναλυτής) που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου (mignatiou.com) για την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα.
Ο τίτλος του άρθρου αρκεί για να προκαλέσει σοκ στον αναγνώστη: «Η επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα αφορά την Αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης».
Ως γνωστό η Συνθήκη της Λωζάνης καθορίζει τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας και τον τελευταίο καιρό ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με προκλητικές δηλώσεις αφήνει υπόνοιες αμφισβήτησης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάλυση του Βασίλη Κοψαχείλη:

Η συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής», του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, είναι αποκαλυπτική των πραγματικών προθέσεων της επίσκεψής του στη χώρα μας.
Η επίσκεψη του Αμερικανού πρόεδρου αφορά ευθέως συζητήσεις για το σχέδιο αναθεώρησης της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης του 1923. Οπως έχω γράψει και στο παρελθόν, η Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης του 1923 εξέφραζε τα συμφέροντα των Αγγλο-Γάλλων της εποχής και όχι τα Αμερικανικά. Ομοίως, μετά την κρίση του Σουέζ (1956-57) και την ανάληψη της ηγεσίας της περιοχής από τους Αμερικανούς με το Δόγμα Αιζενχάουερ, δεν εκφράστηκε τότε μια νέα Αμερικανική τάξη πραγμάτων στην περιοχή, αλλά απλά οι ΗΠΑ κληρονόμησαν την Αγγλο-Γαλλική πρόταση που είχε σφραγιστεί με την Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης.
Με την «Αραβική Άνοιξη» του 2010-2012 οι ΗΠΑ επιχείρησαν ανεπιτυχώς να δημιουργήσουν μια νέα, δική τους αυτή τη φορά, τάξη πραγμάτων στην περιοχή, πριν αποχωρήσουν από εκεί ως φυσική παρουσία αλλά όχι ως συμφέροντα. Σήμερα, με αφορμή το ενεργειακό ενδιαφέρον της Ανατολικής Μεσογείου και την αποδοχή ενός κάκιστου ξαναζεσταμένου Σχεδίου Ανάν ως βάση συζήτησης για την επίλυση του Κυπριακού, ο κ. Ομπάμα έρχεται στην Αθήνα να στείλει το μήνυμα ότι χωρίς την ικανοποίηση των συμφερόντων της Τουρκίας στην περιοχή, ειρήνη και σταθερότητα δεν θα υπάρξει, και προς τούτο κοιτάξτε τι έγινε στη Μεσοποταμία.
Ελπίζει ότι μπροστά στον κίνδυνο της συνολικής αποσταθεροποίησης, η Ελλάδα θα υποχωρήσει στους πολυεπίπεδους Τουρκικούς εκβιασμούς, ομοίως θα πράξει και η Κύπρος, θα ασκηθεί πίεση από Ισραήλ και Αίγυπτο προς Ελλάδα και Κύπρο διότι διακυβεύονται δικά τους ζωτικά ενεργειακά συμφέροντα και τέλος θα μας πιέσουν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας για να μην χρειαστεί να ξεβολευτούν από τον βαθύ ύπνο στον οποίο, τουλάχιστο γεωπολιτικά, βρίσκονται. Τα όσα έρχεται να μας πει, αφορούν τη συνέχεια των όσων έγιναν και πρόκειτε να γίνουν στη Μεσοποταμία.



Με την δημιουργία Αυτόνομης Κουρδικής Περιοχής στο Ιράκ το 2005, οι ΗΠΑ πρώτες έβαλαν το πρώτο καρφί στο φέρετρο της Συνθήκης της Λωζάνης. Και στους σχεδιασμούς τους, η μετα-Λωζάνη Τουρκία έχει ρόλο ισχυρής περιφερειακής δύναμης, τόσο ισχυρής ώστε να εκλαμβάνεται από Ρωσία και Γερμανία ώς αντίπαλος και όχι ως γεωστρατηγικό τους υποχείριο. Ελπίζουν πως σταδιακά θα υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων των τριών μεταξύ τους, κατάσταση που θα τους φθείρει ανεπανόρθωτα χωρίς οι ΗΠΑ να έχουν ξοδέψει ένα δολάριο ή να έχουν ρίξει μια σφαίρα! Σε αντάλλαγμα θα πάρουμε υποσχέσεις!
Την Κύπρο την φλερτάρουν εδώ και καιρό με το όνειρο ότι μετά τη λύση θα γίνει ένας παράδεισος πλούτου και ευημερίας. Σε εμάς το παραμύθι έχει τίτλο «κούρεμα χρέους»! Τελικά η Αμερικανική πολιτική έχει συνέχεια! Ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος έρχεται φιλικά να μας προειδοποιήσει. Μετά θα μεταβεί στο Βερολίνο να προειδοποιήσει την Άγκελα Μέρκελ, η οποία πολύ καθηστερημένα κατάλαβε τι ακριβώς συμβαίνει και πόσα τραγικά λάθη έκανε. Μένει να δούμε τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια…




Πηγή: fimes.gr