07 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΘ 2019: Eνταση, χημικά και προληπτικές προσαγωγές στις πορείες διαμαρτυρίας (video)


ΔΕΘ 2019: Μικροένταση, χημικά και προληπτικές προσαγωγές στις πορείες διαμαρτυρίας

Συλλαλητήρια των συνδικάτων, με συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και με αιτήματα για εργασία με δίκαιους όρους αμοιβής, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, καλύτερες συντάξεις, εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τη διεξαγωγής της 84ης Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, πριν την ομιλία Μητσοτάκη στο Βελλίδειο.
Στον δρόμο βγήκαν και οι φοιτητικές παρατάξεις αλλά και οι αντιεξουσιαστές ενώ δεν έλειψε και η συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Τα μέτρα ήταν δρακόντεια με τη συμμετοχή 3.500 αστυνομικών. Στη Θεσσαλονίκη «ταξίδεψαν» και αύρες από την Αθήνα για παν… ενδεχόμενο.

Με Κασιδιάρη και προληπτικές προσαγωγές το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και εθνικιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Μεταξύ αυτών και ο πρώην βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, μέλη του Ιερού Λόχου με ελληνικές σημαίες, σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας και πανό που ζητούσαν να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι διαμαρτυρόμενοι έστησαν μικροφωνική και με ομιλίες έκαναν λόγο για «εσχάτη προδοσία».
Νωρίτερα η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 33 προληπτικές προσαγωγές ατόμων που κατευθύνονταν στη συγκέντρωση για το Μακεδονικό.

Μικροένταση και χημικά στη νότια πύλη της ΔΕΘ

Λίγο αργότερα και ενώ οι πορείες ήταν σε εξέλιξη σημειώθηκε μικρής έκτασης ένταση όταν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς προσέγγισαν τη νότια πύλη της ΔΕΘ.
Κάποιοι από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να απομακρύνουν τα κιγκλιδώματα που τοποθετήθηκαν στο σημείο και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών αναγκάζοντας τα άτομα να υποχωρήσουν.

Οι συγκεντρώσεις των συνδικάτων

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου, παρουσία της συνδικαλιστικής ηγεσίας τους, με τη συμμετοχή σωματείων από διάφορους κλάδους και χώρους δουλειάς, συνταξιούχους, ανέργους, κ.α.
Ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, βουλευτών του ΚΚΕ, συνδικαλιστών, κ.α.
Προσυγκέντρωση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συλλογικοτήτων, κινήσεων πραγματοποιήθηκε στην Καμάρα και κινήθηκε προς το κέντρο, αλλά ακινητοποιήθηκε στο ύψος της Αγίας Σοφίας, στο ύψος της αστυνομικής δύναμης παραταχθεί που επί της Εγνατίας οδού. Στο ύψος της ΧΑΝΘ σταμάτησε για λίγο η πορεία του ΠΑΜΕ και συνέχισε λίγο αργότερα, περνώντας από το μπλόκο της αστυνομίας.

Δηλώσεις συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

«Μετά τις εθνικές εκλογές έχουμε μια νέα κυβέρνηση στη χώρα. Προφανώς, δεν μπορούμε να βγάλουμε γρήγορα και άμεσα συμπεράσματα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Παναγόπουλος, στην κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα του Βενιζέλου, και συνέχισε:
«Εκτιμήσαμε, ότι πρέπει να διαδηλώσουμε και να αναδείξουμε τα προβλήματα μας, όπως τόσα χρόνια τα παρουσιάσαμε και αντιτεθήκαμε στις εφαρμοζόμενες πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων. Αυτή την πολιτική δεν μπορούμε να ανεχτούμε να συνεχιστεί και στο μέτρο που έχουμε τέτοια βήματα, πάλι οι αντιδράσεις μας θα είναι όπως και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Θέλω όμως να είμαι σαφής. Εμείς όπως δεν κρίναμε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για το τι ήταν ή τι έλεγαν το ίδιο θα κάνουμε και με την παρούσα κυβέρνηση. Και η κρίση μας αν χρειαστεί θα είναι αυστηρή και οι κινητοποιήσεις μας επίσης».
Ο κ. Παναγόπουλος άφησε αιχμές και για το ΠΑΜΕ, αναφερόμενος σε «εσωτερικές αδυναμίες» του συνδικαλιστικού κινήματος και πρόσθεσε:
«Θα αγωνιστούμε με όλους τους συναδέλφους, με τη συντριπτική πλειοψηφία των συνδικάτων, που βρίσκονται από την μεριά της δημοκρατίας, των αγώνων, της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας. Με αυτές τις δυνάμεις θα αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε και το δίκιο και τη δημοκρατία στα συνδικάτα και να προωθήσουμε τα ζητήματα των εργαζομένων».
Στα «αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημοσιοϋπαλληλικός χώρος» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας και πρόσθεσε: «Ζητάμε από τη νέα κυβέρνηση την επανανομοθέτηση του 13ου και 14ου μισθού, είναι δύο μισθοί που περικόπηκαν σε μια μέρα με αποτέλεσμα οι δημόσιοι υπάλληλοι να χάσουν το ένα έβδομο του εισοδήματος τους».
Ο κ. Πάιδας ζήτησε κατάργηση του «ανθρωποκτόνου» νόμου Κατρούγκαλου, μέτρα για την αντιμετώπιση της «υποστελέχωσης» του δημοσίου με «άμεσες προσλήψεις», ειδικά στο χώρο της παιδείας και της υγείας και την διατήρηση των βαρέων και των ανθυγιεινών.
«Δέκα χρόνια μέσα στην κρίση και στα μνημόνια, επτά διαφορετικοί πρωθυπουργοί, άλλες τόσες κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων και τα πράγματα για τους εργαζόμενους πάνε από το κακό στο χειρότερο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και συνέχισε : «Καλούμε το πολιτικό σύστημα να σοβαρευτεί, να συνεννοηθεί, ώστε να επανέλθουν άμεσα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ο κατώτατος μισθός στα 751 προκειμένου να βελτιωθεί το εισόδημα».
Στην κεντρική ομιλία το μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων, στην ανεργία, την υποαπασχόληση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι σε μεγάλες, ή και τοπικές επιχειρήσεις, κ.α.

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Σε μαζικό, ενωτικό, «ταξικό» αγώνα «για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» κάλεσε τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ, στη συγκέντρωση του με αφορμή τη ΔΕΘ στην πλατεία Αριστοτέλους, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Στην κεντρική ομιλία, ο επικεφαλής της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος αναφέρθηκε στα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε χώρους δουλειάς.

«Η κανονικότητα, η «δίκαιη ανάπτυξη», ή «ανάπτυξη για όλους», έχει ως προϋπόθεση την διαρκή πρέσα στα εργατικά δικαιώματα και στις ανάγκες του εργαζόμενου λαού» είπε ο κ. Πέρρος και κάλεσε τους εργαζόμενους «να πάρουν αυτήν υπόθεση στα χέρια τους». Ιδιαίτερα, εστίασε την κριτική σε επικείμενες ρυθμίσεις για το συνδικαλιστικό κίνημα, μεταξύ αυτών, τη θέσπιση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και του ηλεκτρονικού μητρώου και πρόσθεσε:
«Να μην επιτρέψουμε να παραδοθούν στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, τα στοιχεία των εργαζομένων που αποφασίζουν, που ψηφίζουν, που παλεύουν για τα δικαιώματα, για τη ζωή τους. Απευθύνουμε παντού, σε κάθε σωματείο, σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση κάλεσμα για να πάρει αποφάσεις και πρωτοβουλίες να υπερασπιστούν οι εργαζόμενοι τη συλλογική τους κατάκτηση, τις ζωντανές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς».
«Δίνουμε το μήνυμα προς την κυβέρνηση, την εργοδοσία, ότι δε θα παραδοθούμε, θα δυναμώσουμε την αλληλεγγύη ανάμεσά μας… Αυτή η επίθεση επιβεβαιώνει ακόμα ότι στο πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ βρήκε τον καλύτερο υπερασπιστή της» είπε ο κ. Πέρρος και πρόσθεσε: «Η κυβερνητική παρέμβαση αποτελεί στην ουσία, μορφή καταστολής του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. Για εμάς είναι μάχη για την ύπαρξη των .συνδικάτων».
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ παραβρέθηκαν, επίσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, Χρήστος Κατσιώτης και Γιάννης Δελής, ενώ χαιρέτισαν εκπρόσωποι σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, από το χώρο των εμφιαλωμένων ποτών, της ενέργειας και του αγροτικού κόσμου.
Στην πορεία που ακολούθησε πραγματοποιήθηκαν δρώμενα με πολιτικό μήνυμα από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μέσα στα μπλοκ των εργαζομένων στη δημόσια υγεία και στη δημόσια εκπαίδευση.







 Newsit

Κόλπο εκατομμυρίων με τα συσσίτια των λαθρομεταναστών: Ασύλληπτες ΜΠΙΖΝΕΣ με τα λεφτά των Ελλήνων…



Μία βιομηχανία τεράστιων αποκλίσεων στις μερίδες φαγητού σε σχέση με τον αριθμό των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας την περίοδο 2017-2018: αναλύσαμε εκατοντάδες διακηρύξεις σίτισης με απ΄ ευθείας αναθέσεις του υπ. Εθνικής Αμυνας καθώς και στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ «ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ», ΤΟΤΕ ΑΣ
ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ!
(ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ – ΒΕΒΑΙΩΣ
ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!)


Το συμπέρασμα: ξοδεύτηκαν εκατομμύρια περισσότερα από το αναγκαίο – χωρίς να ξέρουμε με σαφήνεια (προς το παρόν) πού κατέληξαν…
Κάτι… σάπιο υπήρχε στο «βασίλειο» της τροφοδοσίας των προσφύγων. Το Protagon ανέλυσε εκατοντάδες διακηρύξεις σίτισης σε κέντρα φιλοξενίας για τα οποία αρμόδιο είναι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), βρήκε καταμετρήσεις του πλήθους φιλοξενουμένων στα κέντρα και εντόπισε τη φωτιά πίσω από τον καπνό:

Aπό το 2017 και μετά, και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενάμιση χρόνου, συστηματικά διακηρύσσονταν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού κατά 50%-100% από τον αριθμό των προσφύγων στα πλαίσια απευθείας αναθέσεων σε εταιρείες catering.

Σε μία περίπτωση μάλιστα, ενώ από στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ φαίνεται ότι το πλήθος των προσφύγων που είχαν δεχθεί βοήθεια δεν ξεπερνούσε τους 60 και η γενική εκτίμηση για τον αριθμό τους δεν ήταν πάνω από 120, η διακήρυξη σίτισης για τη δομή όπου φιλοξενούνταν έκανε λόγο για 450 άτομα.


nikosxeiladakis.gr


ΠΗΓΗ

Ανοχύρωτη και η Θράκη: «Απόβαση» αλλοδαπών στον Ίσαλο & στο Σπαθί της Κομοτηνής …

 
 
Μετά τα νησιά μας, ανοχύρωτη είναι και η Θράκη καθώς ομάδες αλλοδαπών εντοπίσθηκαν στον Ίσαλο και στο Σπαθί της Κομοτηνής νωρίς το πρωΐ του Σαββάτου χθές , την ημέρα δηλαδή που συμπτωματικά λίγο πιο πέρα στο Ίδρυμα Παπανικολάου ορκιζόταν η νέα δημοτική αρχή της πόλης!Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...

Νέες απειλές Ερντογάν: «Έχουμε 4 εκατ. πρόσφυγες - Δεν μπορούμε άλλο - Θα ανοίξουμε τις πύλες»


Νέες απειλές Ερντογάν: «Έχουμε 4 εκατ. πρόσφυγες - Δεν μπορούμε άλλο - Θα ανοίξουμε τις πύλες»
Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Ερντογάν ότι θα ανοίξει τις «πύλες» των αλλοδαπών προς τη μοναδική χώρα που έχει ανοικτά σύνορα  την Ελλάδα, για να μπορέσει να «ανθέξει», όπως είπε οπ ίδιος η χώρα του το φορτίο με τους «πρόσφυγες».

«Πως η Τουρκία θα μπορέσει να αντέξει το φορτίο 4 εκατ. προσφύγων; Τους αφήνουμε να το σκεφτούν λίγο αυτό. Συγγνώμη για αυτό, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος για να προσθέσει:
«Όταν όλη η δουλειά που έχουμε να κάνουμε ανατολικά του Ευφράτη ολοκληρωθεί σκοπεύουμε να εγκαταστήσουμε εκεί ένα εκατ. ανθρώπους. Αν γίνει έγινε. Εάν όμως δεν γίνει τότε είμαστε αναγκασμένοι να ανοίξουμε τις πόρτες» συμπληρώνοντας:
«Τώρα όλη η περιοχή ανατολικά του Ευφράτη είναι στα σχέδιά μας και καλώς εχόντων των πραγμάτων σε μια εβδομάδα από τώρα θα θα έχουμε βρει μια λύση, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο.
Θα έχω την ευκαιρία άλλωστε να συνομιλήσω προσωπικά στη Νέα Υόρκη με τον Ντ.Τραμπ για τα βήματα που επιβάλλεται κάνουμε ανατολικά του Ευφράτη. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για να λύσουμε το ζήτημα».
Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε πάλι τις ΗΠΑ ότι εξοπλίζουν τους Κούρδους του SDF/YPG:
«Οι ΗΠΑ έχουν στείλει περισσότερα από 30.000 φορτηγά φορτωμένα με όπλα στη Συρία. Ποιους θα πολεμήσουν οι Κούρδοι με αυτά; Μόνο μια χώρα υπάρχει και αυτή είναι η Τουρκία. Μπορούμε να το δεχθούμε αυτό;».



pronews.gr

Μελιτζάνες και ψημένες στον φούρνο πατάτες, σε λαδόκολλα, σαν πιτσάκια…


 
Η Συνταγή είναι της κ. Marina Hatzidaki Υλικα 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες 2-3 πατάτες μέτριες Σάλτσα ντομάτας ψημένη με κρεμμύδι και σκόρδο… Μοτσαρέλα ρεγκάτο και γκούντα Αλάτι πιπέρι και βασιλικό Εκτελεση Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τις μελιτζάνες και τις πατάτε. Τις αλατοπιπερώνουμε, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στη λαδόκολλα για μισή ώρα. Πάνω […]
Η Συνταγή είναι της κ. Marina Hatzidaki
Υλικα
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2-3 πατάτες μέτριες
Σάλτσα ντομάτας ψημένη με κρεμμύδι και σκόρδο…
Μοτσαρέλα ρεγκάτο και γκούντα
Αλάτι πιπέρι και βασιλικό

Εκτελεση
Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τις μελιτζάνες και τις πατάτε. Τις αλατοπιπερώνουμε, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στη λαδόκολλα για μισή ώρα.
Πάνω σε κάθε μελιτζάνα και πατάτα στρώνουμε μία κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας, και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά μέχρι να λιώσει και να ροδοκοκκινίσει το τυρί, στους 200 με 220 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.
Δεν υπάρχει η νοστιμιά τους ! Λουκουμάκι!!
Η Συνταγή είναι της κ. Marina Hatzidaki
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ 


 Χρυσές Συνταγές

(Βίντεο ) Ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2019: Μειώσεις φόρων και επενδύσεις για δημιουργία νέου πλούτου και απασχόλησης








Σειρά μέτρων για τη ελάφρυνση πολιτών και επιχειρήσεων, πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία μονάδα μέχρι το τέλος του 2020 και κατά 5 μονάδες έως το 2023 για τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης, προσλήψεις στην αστυνομία αλλά και στον χώρο της Υγείας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης μέτρα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας με εργαλείο την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ενώ προανήγγειλε την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους και την καθιέρωση του θεσμού της επιστολικής ψήφου.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στα ζητήματα της φορολογίας, των επενδύσεων, τα εργασιακά και το ψηφιακό κράτος. Ιδιαίτερα στα εργασιακά ζητήματα, διεμήνυσε ότι «καμία φιλοεπενδυτική πολιτική δεν μπορεί να εκληφθεί ως διαβατήριο για εργοδοτική ασυδοσία» και ανακοίνωσε μέτρα τόσο για την ενίσχυση της πλήρους απασχόλησης, όσο και για την αντιμετώπιση της υποδηλωμένης εργασίας.






«Δύο μήνες μετά τις εκλογές, η χώρα έχει γυρίσει σελίδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι οι πολίτες στις 7 Ιουλίου από την απογοήτευση πέρασαν στη θετική έκπληξη και μετά την εύλογη προσδοκία.

«Δεν θα εμφανίσω ποτέ την Ελλάδα αδύναμη στη διεθνή σκακιέρα», τόνισε. Μόλις 45 ημέρες μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, ο πολιτικός χρόνος έχει πυκνώσει πολύ. Και ζούμε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα των πρώτων 1.000 ωρών, γιατί σε τόσες ώρες λύθηκαν προβλήματα που χρόνιζαν.

«Μπορούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Γιατί όσα υποσχεθήκαμε ήταν προσεκτικά μελετημένα και κοστολογημένα», ανέφερε.

«Στην Οικονομία, πρώτο μας μέλημα ήταν να ανασάνουν όλοι οι Έλληνες, παντού στη χώρα.  Γι’ αυτό και ψηφίσαμε, νωρίτερα από ό,τι είχα εξαγγείλει πέρυσι από αυτό εδώ το βήμα, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ώστε τα εκκαθαριστικά όλων να είναι από εφέτος -και όχι από το 2020, κατά μέσο όρο 22% χαμηλότερα. Κάτι που νομίζω ότι το έχουν διαπιστώσει, πια, όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε πόλεις και χωριά. Εντοπίστηκαν και «πάγωσαν» οι προκλητικές συντάξεις για λίγους. Και με το νέο βελτιωμένο σύστημα των 120 δόσεων για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές, ανακουφίζονται εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με μικρότερο επιτόκιο, ελάχιστη καταβολή και χωρίς την απειλή κατασχέσεων. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα λειτουργεί από προχθές.
Και καλώ όσους έχουν χρέη να ενταχθούν σε αυτήν τη ρύθμιση. Διότι είναι η τελευταία. Δεν θα υπάρξει άλλη», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ξεμπλοκάρονται επενδύσεις που βάλτωναν για καιρό στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της πολιτικής αδιαφορίας. Προωθούνται άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις σε ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια και Αεροδρόμιο Αθηνών. Για το τελευταίο, είναι ζήτημα ημερών να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του 30% που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο. Μπήκε μπροστά το σχέδιο ανάταξης της ΔΕΗ. Και μην ξεχνάμε πως, ύστερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, τελειώσαμε οριστικά με τα capital controls!».



Διατήρηση του αφορολόγητου, μείωση του φόρου επιχειρήσεων και αναστολή ΦΠΑ για τις νέες οικοδομές

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα για τη φορολογία. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τα εξής μέτρα που θα περιληφθούν στον προϋπολογισμό του 2020.

  • «Μέτρα για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, την τόνωση της ανάπτυξης και των επενδύσεων, αλλά και τη στήριξη της οικογένειας απέναντι στον δημογραφικό κίνδυνο.
  • Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.
  • Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%.
  • Ενώ άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
  • Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα από 10% σε 5%.
  • Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Και δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων.
  • Ενώ αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.
  • Μεσοπρόθεσμα, αλλά όχι εντός του 2020, καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Μέσα στο 2020 επίσης θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην πατρίδα μας, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.
  • Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.
  • Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί. Και μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.
  • Διατηρείται, τέλος, το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020.
  • Σύντομα, ωστόσο, η προστασία αυτής της κατηγορίας συμπολιτών μας θα πάρει πιο θεσμική και μόνιμη μορφή».

Τι θα περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα στη Βουλή και θα υπηρετήσει συνολικά την αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας.

Στο νομοσχέδιο θα υπάρχει απλούστευση και απλοποίηση του φορολογικού κώδικα όπως και ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Παράλληλα, θα υπάρξει συγκέντρωση των επενδυτικών κινήτρων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της αγοράς ακινήτων.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το φορολογικό νομοσχέδιο θα δημιουργεί συνθήκες ώστε η Ελλάδα να γίνει έδρα μεγάλων πολυεθνικών εταιριών. Επίσης, θα αποσαφηνίζεται η έννοια της φορολογικής κατοικίας για προσέλκυση αλλοδαπών και αγορά κατοικίας. «Για πρώτη φορά αποκτούμε ένα διεθνώς ανταγωνιστικό πλαίσιο φορολογικής κατοικίας. Ενισχύει, όμως, και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και δίνει κίνητρα σε επιχειρήσεις που θα ενισχύουν τους εργαζόμενους με παροχές σε είδος. Ενώ καθιερώνονται οι υπεραποσβέσεις με στόχο να αυξηθούν εμπροσθοβαρώς οι επενδύσεις και η απασχόληση», σημείωσε.

Δείτε πίνακες που δείχνουν πόσο θα μειωθεί η φορολογία ΕΔΩ

«Όχι στην εργοδοτική ασυδοσία»

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση είναι μεν πρόθυμη να δώσει βοήθεια στις επιχειρήσεις, αλλα΄«θέλει μαζί τους να προοδεύσουν και η χώρα και οι εργαζόμενοι! Γι΄ αυτό και απαιτεί από αυτές να πληρώνουν τους μειωμένους φόρους, να τηρούν την εργατική νομοθεσία και να φροντίζουν τους υπαλλήλους τους αλλά και να σέβονται το περιβάλλον.

Καμία φιλοεπενδυτική πολιτική δεν μπορεί να εκληφθεί ως διαβατήριο για εργοδοτική ασυδοσία. Η ελληνική επιχειρηματικότητα πρέπει να αλλάξει εργοδοτικά πρότυπα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα είναι σκληρός αντίπαλος σε όποιον προσβάλλει την επιχειρηματικότητα με την αντεργατική και αντικοινωνική συμπεριφορά του.

Για τις επενδύσεις

Εκτενή αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στις επενδύσεις.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο Ελληνικό, όπου δημοσιεύθηκαν οι τρεις κομβικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για το πάρκο, το παράκτιο μέτωπο και το καζίνο. Μέσα στο μήνα αναμένεται και η τέταρτη για τις ζώνες πολεοδόμησης και η δρομολόγηση του διαγωνισμού για το καζίνο έως τις 4 Οκτωβρίου. «Αυτό σημαίνει ότι το Δημόσιο θα εισπράξει αμέσως την προκαταβολή των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Και τα έργα ξεκινούν αρχές του 2020», διευκρίνισε, εξηγώντας ότι η επένδυση έχει αξία 8 δισεκατομμύρια ευρώ, πάνω από 10.000 απασχολούμενους κατά την κατασκευή και 75.000 θέσεις εργασίας μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Επίσης, στην Eldorado Gold υπογράφηκαν οι τρεις αποφάσεις που έμεναν επί τρία χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες θετικές αποφάσεις του ΣτΕ, στο συρτάρι του Υπουργού Ενέργειας για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της επένδυσης στις Σκουριές. Ταυτόχρονα, συζητούμε με την εταιρία την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στην Θράκη.

Επίσης, αναφέρθηκε και στο νέο σχέδιο που κατέθεσε η Cosco, για επέκταση των προβλητών κρουαζιέρας, καινούργιες υποδομές αλλά και για ίδρυση ξενοδοχείων, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα απαντήσει μέχρι τον επόμενο μήνα.

Κίνητρα για τις φαρμακοβιομηχανίες

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε μια σειρά από σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο του φαρμάκου, με πρώτη την απόφαση της πολυεθνικής PFIZER να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη το πρώτο από τα 6 διεθνή κέντρα ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλων δεδομένων.

«Πρόκειται για μια σαφέστατη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στις δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στην αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης. 200 νέες καλές θέσεις εργασίας για ηλεκτρολόγους μηχανικούς και μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών θα δημιουργηθούν σύντομα. Με προοπτική, μάλιστα, να γίνουν πολύ περισσότερες καθώς μιλάμε για μια επένδυση σε τεχνολογίες του μέλλοντος. Ταυτόχρονα, νέες επενδύσεις αξίας 460 εκ ευρώ θα πραγματοποιηθούν από 17 φαρμακοβιομηχανίες και στην υπόλοιπη Ελλάδα», ανακοίνωσε. Τα επενδυτικά σχέδια βρίσκονται ήδη στα χέρια των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα δώσει τη δυνατότητα σε όσες εταιρίες του κλάδου επενδύουν, να συμψηφίσουν (έως 50 εκ. ευρώ για το 2019) μέρος των επενδύσεων αυτών με τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού Δημοσίου για το clawback.

Για την αμυντική βιομηχανία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι έτοιμος ο διαγωνισμός, όπως αυτός των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με δύο δυνητικούς αγοραστές. Ενώ μέσα στο 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Στον τουρισμό, δρομολογούνται πολλές νέες επενδύσεις, με εμβληματικές αυτές σε Κασσιόπη, Αφάντου και Ελούντα.

Σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στα εργασιακά, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξη της πλήρους απασχόλησης και, βέβαια, η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να αρθούν οι στρεβλώσεις αλλά και να υπάρχουν κανόνες για τους εργοδότες και αυστηρά πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τη νομοθεσία.

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε τη σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες, έως και το 2023, που θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου. Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν μειωθεί κατά 1 περίπου μονάδα. Το μέτρο θα εφαρμοστεί μόνον για τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης.

«Με τη μείωση των εισφορών, λοιπόν, οι εργαζόμενοι θα δουν, αμέσως, στο ταμείο αύξηση στα χρήματά τους. Αλλά και οι επιχειρήσεις θα δουν μείωση του κόστους ανά απασχολούμενο. Και αυτό θα οδηγήσει στην αύξηση της μόνιμης απασχόλησης», ανέφερε.
.

protothema.gr

Λευκός Πύργος - Οι Μακεδόνες ανάρτησαν πανό σήμερα για την Δ.Ε.Θ και την επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη

Το πανό υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη  ο,τι ο λαός απαιτεί από αυτόν την ακύρωση τής κωμικής προδοτικής συμφωνίας Τσίπρα Ζάεφ,...για να μην έχει και αυτός την τύχη του.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ -ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΨΕΥΤΟ
ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΡΑ 

Χάθηκε 74χρονη γυναίκα από την Πολυκάρπη Καστοριάς, αγνοείται από χθες το βράδυ.

Θεσσαλονίκη: Περιπολικό «καρφώθηκε» σε περίπτερο κατά τη διάρκεια καταδίωξηςEUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τα ίχνη μιας 74χρονης γυναίκας από την Πολυκάρπη Καστοριάς, αγνοούνται από χθες το βράδυ.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη από Αστυνομία, συγγενείς και κατοίκους της περιοχής.
Ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε πιθανή και απίθανη διαδρομή που θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει η ηλικιωμένη. Στις έρευνες συμμετέχει και χειριστής παρά-πέντε (αλεξίπτωτο) για τον εντοπισμό της γυναίκας από ψηλά.
Η 74χρονη, πάντως, φέρεται να αντιμετωπίζει κάποια μορφή άνοιας.
Φορούσε μαύρη φόρμα, μαύρη μπλούζα, έχει άσπρα μαλλιά, ύψος 1.65 και είναι αδύνατη. Όποιος είδε ή γνωρίζει κάτι, καλείται να επικοινωνήσει με τις Αρχές ή το 100.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Πηγή: mpetskas.com

Στην Δ.Ε.Θ Θεσσαλονίκης 3.000 αστυνομικοί για την προστασία του Κ.Μητσοτάκη


Live η ομιλία Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
 
 
Στην επίσκεψη του σήμερα το απόγευμα στη Δ.Ε.Θ του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη θα είναι υπό την προστασία του 3.000 αστυνομικοί με πολιτικά και με στολή.
Το απόγευμα αναμένονται να πραγματοποιηθούν μια σειρά από συλλαλητήρια τόσο για το θέμα της Μακεδονίας, όσο και για την οικονομική κατάσταση των ανέργων και των εργαζομένων καθώς και διαμαρτυρίες για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.
Από το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς έχει αναχωρήσει  από το πρωί ένα λεωφορείο όπου πολίτες θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια αυτά.