25 Ιουνίου 2018

Εχω μια αδερφη τη λενε Β Ηπειρο.wmv

Μόλις 32 άτομα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένων των ομιλητών)


Μόλις 32 άτομα παρέστησαν στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου αναλύθηκαν τα οφέλη της συμφωνίας του κ. Τσίπρα με τα Σκόπια

Στα 32 πρόσωπα που παρέστησαν περιλαμβάνονται και οι ομιλητές, αλλά και οι τεχνικοί της αίθουσας όπου έγινε η εκδήλωση, ενώ σύμφωναν με γνωρίζοντες, από τους 32, οι 22 ήταν συνεργάτες και αστυνομικοί Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διοργανωτές, με έκδηλη απογοήτευση, συνέκριναν τη συμμετοχή με τις περιόδους όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο 4%, λέγοντας ότι ακόμα και τότε, ο κόσμος που ερχόταν στις εκδηλώσεις τους, ήταν κατά πολύ περισσότερος.



the president

Φραστική επίθεση στον Τσίπρα στο Λονδίνο: «Προδότη, πούλησες τη Μακεδονία» [εικόνες & βίντεο]

ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ



Η στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται αποδοκιμασίες στο Λονδίνο (Φωτογραφία: ΣΚΑΪ)
Η στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται αποδοκιμασίες στο Λονδίνο (Φωτογραφία: ΣΚΑΪ)

Φραστική επίθεση από ελάχιστους συγκεντρωμένους δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας έξω από το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.
Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη βρετανική πρωτεύουσα, ο Αλέξης Τσίπρας μόλις είχε ολοκληρώσει την συνάντησή του με νέους Ελληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες που ζουν και δουλεύουν στο Λονδίνο.
Φεύγοντας, τέσσερις συγκεντρωμένοι Έλληνες του φώναξαν: «Προδότη πούλησες τη Μακεδονία δώσε και την Κύπρο», ενώ ένας άλλος του φώναξε: «Πούλησες τη Μακεδονία για 30 αργύρια» και πέταξε κέρματα στο δρόμο.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν απάντησε και αρκέστηκε να χαμογελάσει.
Η στιγμή που ο Αλ. Τσίπρας δέχεται τις αποδοκιμασίες -Φωτογραφία: ΣΚΑΪΗ στιγμή που ο Αλ. Τσίπρας δέχεται τις αποδοκιμασίες -Φωτογραφία: ΣΚΑΪ

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με νέους Έλληνες εργαζόμενους και επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία, στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.



Θεσσαλονίκη: Πεδίο μάχης η πόλη για εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό - Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και χημικά



Οι πολίτες κρατούσαν ελληνικές σημαίες και επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά βρήκαν απέναντί τους τα ΜΑΤ - Χάος στο κέντρο, κλειστή η Τσιμισκή

Μηταφίδης: «Γνωστοί και μη εξαιρετέοι που καθοδηγούνται από φασίστες»

 

Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί  ο λαός, είναι ότι τα ΜΑΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ... "ΨΥΧΑΚΗΔΕΣ"...

Μήπως γι αυτό και πρέπει να πηγαίνει σε τέτοιες... "συναντήσεις", ετοιμοπόλεμος;;;

Όσο για τους πραίτωρες του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, θα έρθει και η ώρα της... ΤΙΣΗΣ.

 Όσο για τον Μηταφίδη... μιλαει Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ, για... "φασίστες"... ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ...

Όσο για τους μπαχαλάκηδες που καίνε κάδους κλπ, είναι ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή






epeisodiafreshmesa



Αντιδράσεις από δεκάδες άτομα, με συνθήματα κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, σημειώθηκαν τη Δευτέρα το
απόγευμα έξω από το συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται ημερίδα συζήτησης με αντικείμενο το Μακεδονικό. 

Λίγο αργότερα η κατάσταση αγρίεψε, καθώς στο σημείο έσπευσαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο συνεδριακό χώρο, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κλειστές πόρτες και τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι άνδρες των οποίων δεν επέτρεψαν την είσοδο των πολιτών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Παρόλα αυτά, οι συγκεντρωμένοι δεν πτοήθηκαν, φωνάζοντας πολλές φορές το σύνθημα: «Μαλ..., αρχ..., Μηταφίδη».

Στην ημερίδα μιλούσαν επίσης ένας καθηγητής Πανεπιστημίου και άλλοι ειδικοί επί του μακεδονικού ζητήματος.

Λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα, στο σημείο έφτασαν οπαδοί του ΠΑΟΚ με μηχανές και συγκρούστηκαν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, σπάζοντας την κεντρική σιδερόπορτα. Αμέσως μετά ξεκίνησε πετροπόλεμος, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αντέδρασαν με χημικά.

Μετά τις 8 το απόγευμα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στους δρόμους της πόλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει καεί ένα αυτοκίνητο. 

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, ενώ οι αστυνομικοί εκτόξευσαν δεκάδες δακρυγόνα και χημικά εναντίον τους.

Νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε πριν τις 9 σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ και πιο συγκεκριμένα στις οδούς Τσιμισκή και Αγγελάκη, μετά την απόπειρα των αστυνομικών να προχωρήσουν σε προσαγωγές αυτών που συμμετάσχουν στα επεισόδια. Οι αστυνομικοι προχώρησαν σε τουλάχιστον τρεις συλλήψεις.

Οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στα πάρκα και στα γύρω στενά και από εκεί προσπάθησαν να εισβάλλουν από κάθε σημείο στους χώρους της ΔΕΘ όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων.

Από τις 8 το απόγευμα είναι κλειστή ολόκληρη οι Τσιμισκή και οι γύρω δρόμοι, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα επεισόδια συμμετέχουν τουλάχιστον 1.000 άτομα.

Όσον αφορά τους ομιλητές, η αστυνομία οργάνωσε ολόκληρο σχέδιο προκειμένου να φυγαδευτούν, καθώς έξω από τις κύριες εξόδους, η κατάσταση ήταν τεταμένη.

Ακολουθεί το βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι άντρες της αστυνομίας σέρνουν κυριολεκτικά έναν διαδηλωτή και τον συλλαμβάνουν:





Thestival.gr Σύλληψη







Thestival.gr Επεισόδια Θεσσαλονίκη





Thestival.gr Επεισόδια






Άγρια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη - Voria.gr







Δεθ2






Επεισόδια στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Voria.gr






Thestival.gr Επεισόδια







bin1






bin5






bin2






4492043
4492038
4492050





DSC05743-2120x1416
DSC05764-2120x1416
DSC05735-2120x1416





epi7
epi8
epi9









the25-1
the25-2







.
 Πηγή

Κατάντια Ν.Κοτζιά: Εκλιπαρεί την ΕΕ «να δεχθεί ως μέλη την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία»

Κατάντια Ν.Κοτζιά: Εκλιπαρεί την ΕΕ «να δεχθεί ως μέλη την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία»


Η Ελλάδα πρωτοστατεί ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις χωρών μελών της ΕΕ για να αποδεχθούν την ένταξη Βόρειας Μακεδονίας (έτσι αποκαλεί παντού πλέον τα Σκόπια ο Ν.Κοτζιάς και ας μην έχει κυρωθεί η συμφωνία από την ελληνική Βουλή» και Αλβανίας.
Έτσι η Αθήνα ελέω ΥΕΠΞ εμφανίζεται ως ο πιο φανατικός σύμμαχος για να ενταχθούν δύο χώρες στην ΕΕ, οι οποίες δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στην ελληνική εξωτερική πολιτική αλλά και στην ελληνική κυριαρχία αυτή καθεαυτή.
Οι Σκοπιανοί με την «βούλα» της ελληνικής κυβέρνησης πλέον διεκδικούν και την «Νότια Μακεδονία» και οι Αλβανοί ουδέποτε έκρυψαν ότι διεκδικούν την Ήπειρο (που παρεμπιπτόντως είναι και αυτή Νότια καθώς υπάρχει και η Βόρεια εντός αλβανικού εδάφους)
«Έκκληση προς όλες τις πλευρές να κατανοήσουν ότι υπάρχουν πράγματι προβλήματα με αυτές τις χώρες (πΓΔΜ και Αλβανία) -εμείς πρώτοι τα θέσαμε- αλλά αυτά μπορούν να λυθούν πιο αποτελεσματικά εάν ενταχθούν σε μια διαδικασία monitoring και screening» απηύθυνε μέσω συνέντευξής του στην EURACTIV ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με αφορμή την αυριανή συζήτηση στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο για το θέμα της διεύρυνσης των δυτικών Βαλκανίων.
«Θεωρώ ότι υπάρχουν κράτη σημαντικά που έχουν μια διαφορά: το αν θα πρέπει να συνεχίσει η Ευρώπη με διεύρυνση, ή εμβάθυνση. Επίσης, για την πορεία προς τις ευρωεκλογές, αν θα δώσουμε αφορμές και θα διευκολύνουμε τον λαϊκισμό, ή όχι. Κατά τη γνώμη μας- από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε και έθεσε τον ορίζοντα- φέτος το καλοκαίρι θα πρέπει να ξεκινήσουμε τις τυπικές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, θα πρέπει την υπόσχεση που δώσαμε να την υλοποιήσουμε» είπε ο υπουργός.
«Λέω στους συναδέλφους μου ότι μπορούν να είναι όσο πιο αυστηροί θέλουν. Αλλά δεν πρέπει να κόψουμε αυτή την προοπτική. Φοβάμαι ότι εάν δεν δοθεί ημερομηνία ένταξης των διαπραγματεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία, όλη αυτή η προσπάθεια που κάναμε με μεγάλες θυσίες και συμβιβασμούς, θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο. Επίσης, εάν ξεκινήσει η διαδικασία για μια από τις δύο χώρες και μείνει πχ η Αλβανία εκτός, θα δημιουργηθεί κατάσταση αστάθειας στην περιοχή. Εάν κάποιοι είχαν προβλήματα, καλό θα ήταν να μη φθάσουμε στην έκθεση της Επιτροπής και στην πρόταση να εξετάσουμε το άνοιγμα της διαπραγμάτευσης. Τώρα φθάσαμε και πρέπει να το κάνουμε. Η Ευρώπη πρέπει να κρατάει τον λόγο της» ανέφερε.

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης ότι «η Γερμανία πρέπει να ανταποκριθεί περισσότερο στις προτάσεις Μακρόν ή να τις απαντήσει τουλάχιστον αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης. Η κ. Μέρκελ έδωσε μια απάντηση, αλλά υποθέτω χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις. Και η γαλλική πλευρά θα πρέπει να συναινέσει να ξεκινήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις λαμβάνοντας υπόψη και μια πιο θετική διάθεση που θα δείξει το Βερολίνο. Δεν έχουμε να χάσουμε ή να κερδίσουμε ή να χωριστούμε σε δύο στρατόπεδα ηττημένων και κερδισμένων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προωθήσουμε το ευρωπαϊκό όραμα».

Ερωτηθείς ειδικότερα για τις χώρες που εξέφρασαν ενστάσεις ο Ν. Κοτζιάς είπε ότι ξεκίνησαν με τη Δανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γαλλία.
«Υπήρξαν ορισμένες αντιφάσεις στη γερμανική πολιτική. Στη Γερμανία υπάρχει μια σύγκρουση εντός του κυβερνητικού συνασπισμού και αυτό κάνει την κ. Μέρκελ αρκετά επιφυλακτική σε μέτρα που θα ενσωματώνουν τρίτους ή στον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το Μεταναστευτικό. Εγώ το καταλαβαίνω. 

Οι Γάλλοι δεν είναι ευχαριστημένοι από το πώς προχωρά η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Και οι Ολλανδοί έχουν εκφράσει διαφωνίες, αλλά νομίζω θα είναι πιο εύκολο να τις ξεπεράσουν. Συνεπώς, το θέμα είναι να συνεννοηθεί η Γαλλία με τη Γερμανία και να μην οδηγήσουμε σε αποσταθεροποίηση τα Βαλκάνια».

Σχετικά με τις διαδικασίες ένταξης των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, εξέφρασε την άποψη ότι «ο συσχετισμός των δυνάμεων που τάσσονται υπέρ και αυτών που έχουν αμφιβολίες είναι διαφορετικός».
Απαντώντας σε ερώτηση για τη θετική στάση των κρατών μελών της ΕΕ για τη συμφωνία των Πρεσπών ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «ήταν το καλύτερο νέο της Ευρώπης εδώ και μια 5ετία. 

Σε μια εποχή που είχαμε κρίση της ευρωζώνης, κρίση ταυτότητας, εμβάθυνσης ή διεύρυνσης, το brexit, έχουμε και το Μεταναστευτικό, σε αυτήν την εποχή λύθηκε ένα πρόβλημα που αφορούσε και στην ΕΕ. Αναγνωρίστηκε η δυνατότητα της διπλωματίας να λύνει προβλήματα και να μην κοιτάει η Ευρώπη προς τα πίσω». Ο Ν. Κοτζιάς εξέφρασε, δε, τη βαθιά του πεποίθηση: «Μαζί με τις άλλες βαλκανικές χώρες αποτελούμε το καλύτερο συγκρότημα κρατών για να αναπτυχθούμε μαζί και να βγούμε με αισιοδοξία στο μέλλον».

Pronews

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Στο 4% έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ (μετά τις Πρέσπες) εκτός της Δυτ. Μακεδονίας, και σε Πέλλα, Κιλκίς και Σέρρες...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Στο 4% έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ (μετά τις Πρέσπες)  εκτός  της Δυτ. Μακεδονίας, και σε Πέλλα, Κιλκίς και Σέρρες...


 Οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται όλες αυτές τις ημέρες σε βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης, ορισμένες εκ των οποίων συνοδεύονται και από ακραίου τύπου αποδοκιμασίες όπως π.χ. κρεμάλες και υβριστικά συνθήματα, είναι ενδεικτικές του κλίματος που αρχίζει να επωάζεται. 
Ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, όπου ο δείκτης ευαισθησίας είναι αυξημένος, το τοπίο μετατρέπεται σε «κρανίου τόπο» για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Και το 4% είναι πολύ... σημαίνει πως τελειωμό δεν έχουν οι ανθέλληνες.

Στο 0,00000001% έπρεπε να πέσει.
Λέτε να βρεθούν... άλλα κόλπα... και πέσει στο ζητούμενο...;;;;
Να γινόταν αυτό το θαύμα... 

Καλλιόπη Σουφλή


Σε Γόρδιο Δεσμό, που είναι πολύ δύσκολο να λυθεί και μάλλον θα χρειαστούν κάλπες για να «κοπεί», εξελίσσεται το πολιτικό πρόβλημα από τη συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες για το θέμα των Σκοπίων. 
Αν και η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι η απόφαση του Eurogroup για το ζήτημα του χρέους μπορεί, ύστερα από μια «κολασμένη» εβδομάδα, να αλλάξει την ατζέντα, οι παρενέργειες είναι ήδη σοβαρότατες και η ζημιά τείνει να καταστεί μη ανατάξιμη. 

Οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται όλες αυτές τις ημέρες σε βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης, ορισμένες εκ των οποίων συνοδεύονται και από ακραίου τύπου αποδοκιμασίες όπως π.χ. κρεμάλες και υβριστικά συνθήματα, είναι ενδεικτικές του κλίματος που αρχίζει να επωάζεται. 
Ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, όπου ο δείκτης ευαισθησίας είναι αυξημένος, το τοπίο μετατρέπεται σε «κρανίου τόπο» για τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Αν πριν από την υπογραφή της συμφωνίας οι δημοσκοπήσεις αποτύπωναν ένα σοβαρότατο ρήγμα, οι κυλιόμενες που σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης δημοκρατίας πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας καταγράφουν πραγματική κατάρρευση. 
Σε τρεις μάλιστα από τους πιο ευαίσθητους νομούς -Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών- τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει πλέον στα επίπεδα του 4% (!) όταν στις εκλογές του 2015 κυμαίνονταν από 29 – 33%.

Η κατακρήμνιση αυτή, έστω κι αν από πολλούς εκλαμβάνεται ως συγκυριακή, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί στρατηγική βλάβη και ότι οι χειρισμοί στο Σκοπιανό απειλούν να μεταβληθούν στον πολιτικό και εκλογικό «τάφο» του. 
Μπορεί ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, -ο οποίος έθεσε την υπογραφή του μαζί τον ομόλογό του Ν. Δημητρόφ στην επίμαχη συμφωνία- να διατείνεται ότι διαθέτει δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν στο 47% τους συμφωνούντες, αλλά η πραγματικότητα αποδεικνύεται πολύ πιο οδυνηρή.

Ο σκληρός κομματικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζει όντως ιδιαίτερο πρόβλημα αφού ανέκαθεν υποστήριζε λύσεις ακόμη και με σκέτο το όνομα «Μακεδονία». 
Οι τεράστιες διαρροές παρατηρούνται από το εκλογικό σώμα που μετακινήθηκε τα τελευταία χρόνια αντιδρώντας στις προηγούμενες μνημονιακές κυβέρνησης αλλά δίχως να έχουν αμβλυνθεί τα πατριωτικά του ανακλαστικά. 
Γι αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν με την εκλογική τους βάση οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές. 
Κατά την ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας -που επί της ουσίας αφορούσε το θέμα των Σκοπίων- το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, δημιουργήθηκε μάλιστα μίνι κρίση στα παρασκήνια της Βουλής με δύο εξ' αυτών. 
Ο εκλεγόμενος στο Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης και ο εκ Σερρών Μάρκος Μπόλαρης (που ήταν στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης το 2015) προσήλθαν να (κατα)ψηφίσουν δυσανασχετώντας και κατόπιν ειδικής «κινητοποίησης». 
Λέγεται επίσης ο κ. Κοτζιάς είχε μαζί τους και έντονο λεκτικό επεισόδιο. 
Προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ είναι και η βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου έξω από το γραφείο της οποίας ακολούθησαν ισχυρές αποδοκιμασίες.
Σε άλλη κατηγορία υπάγεται η Θεοδώρα Τζάκρη καθώς η εκλογική της δύναμη στην Πέλλα προέρχεται κυρίως από τους λεγόμενους «δίγλωσσους» της περιοχής, όπως συμβαίνει στην Φλώρινα με τον βουλευτή Κώστα Σέλτσα ο οποίος, παρά τη μετέπειτα διάψευσή του, έσπευσε να δώσει αμέσως συνέντευξη στη γερμανική υπηρεσία της Deutsche Welle ως «εθνικός Μακεδόνας» και στη «μακεδονική» γλώσσα. Το περιστατικό αυτό δεν θεωρείται μάλιστα και τόσο αθώο ή αφελές. 
Από παράγοντες της περιοχής εκφράζονται σοβαροί φόβοι ότι -πέρα από την επιδίωξη ορισμένων να απευθυνθούν εκλογικά στη δεξαμενή αυτή υποδαυλίζοντας όμως επικίνδυνες αντιθέσεις στους τοπικούς πληθυσμούς- θα επιχειρηθεί να αναζωπυρωθεί προσεχώς και θέμα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα στον απόηχο της συμφωνίας των Πρεσπών. 
Ένα τέτοιο θέμα εθεωρείτο ανέκαθεν ανύπαρκτο για τη χώρα μας, γι αυτό άλλωστε και στο παρελθόν είχε αποτύχει παταγωδώς η εκλογική εμφάνιση του «Ουράνιου Τόξου» που το προπαγάνδιζε.

Εν μέσω αυτού του γενικότερου κλίματος, όσο κι αν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του, κάθε συζήτηση περί εκλογών μοιάζει πλέον αυτοκτονική αν δεν υπάρξουν τουλάχιστον κάποιες προϋποθέσεις διορθωτικών κινήσεων σε άλλα μέτωπα που να δημιουργούν την ελπίδα ανάκαμψης. 
Από την άλλη πλευρά η κατάσταση στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχει βαρύνει αρκετά λόγω των προβλημάτων στους κόλπους των ΑΝΕΛ. 
Η στάση που θα τηρήσει μάλιστα ο Π. Καμμένος όσον αφορά τη συμφωνία περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. 
Αν η πρότασή του για αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων γινόταν δεκτή, αυτό θα μπορούσε να προσφέρει μια σχετική «διέξοδο» καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να στηθούν κάλπες και επομένως να κληρονομήσει το πρόβλημα της επικύρωσης της συμφωνίας, όπως στη συνέχεια και της εφαρμογής, η επόμενη Βουλή και κυβέρνηση.

Το ερώτημα που προς το παρόν γεννάται είναι πότε χρονικά θα έρθει αυτή η κρίσιμη στιγμή. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί ότι η «ώρα μηδέν» θα σημάνει περί τον Νοέμβριο ενώ άλλοι θεωρούν ότι θα είναι τους πρώτους μήνες του 2019. 
Όπως διαμορφώνεται πάντως το σκηνικό, για τον Π. Καμμένο είναι πλέον πολύ δύσκολο έως αδύνατο να καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας αλλά να συνεχίσει να στηρίζει και να μετέχει στην κυβέρνηση. 
Με δεδομένο λοιπόν ότι η ΝΔ αρνείται να μπει στο δίλημμα και δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες τη συμφωνία, τα ενδεχόμενα που προκύπτουν είναι δύο. 
Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αυτή τη στιγμή 145 βουλευτές, θα αναζητήσει και θα βρει προσωρινά στήριξη για μια νέα πλειοψηφία 151 εδρών στο Ποτάμι και στο χώρο των ανεξαρτήτων, είτε με αφορμή το εθνικό θέμα σχετικά με τα Σκόπια θα ενεργοποιήσει τη συνταγματική διάταξη και θα προκηρύξει τις εκλογές... 

Ανδρέας Καψαμπέλης



Πηγή