04 Μαρτίου 2016

Ρωσικός Τύπος: Ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος στοχοποιεί τους Έλληνες πολιτικούς για εγκλήματα κατά του Ελληνικού λαού.




Ρωσικός Τύπος: Ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος στοχοποιεί τους Έλληνες πολιτικούς για εγκλήματα κατά του Ελληνικού λαού.


 Στον ρωσικό εκκλησιαστικό τύπο  φιλοξενούνται οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Σισανίου κ Σιατίστης Παύλου σύμφωνα με τις οποίες, είπε: «οι Έλληνες πολιτικοί  για πολλά χρόνια διέπραξαν εγκλήματα κατά της χώρας και του λαού. Για να εξοικονομήσουν χρήματα  και να απολαύσουν τα οφέλη τους , δεν  κατέστρεψαν μόνο  την ελληνική οικονομία, αλλά και  τους ίδιους τους ανθρώπους».
«Οι Έλληνες πολιτικοί  χρησιμοποίησαν τα ανθρώπινα πάθη του καθενός , αλλά και σκόπιμα διεφθαρμένους ανθρώπους για τον σκοπό αυτόν . Αυτό έγινε με την αμέριστη βοήθεια των τηλεοπτικών σταθμών που τους είχαν υπό τον έλεγχό τους …

Η διαφθορά των ανθρώπων έγινε με το όνειρο  πως ότι γίνεται έχει ως στόχο την επιστροφή στην προηγούμενη πραγματικότητα. Ένα όνειρο που αφορά στην επιστροφή των παλαιών  «υπέροχων στιγμών»  της άνεσης και της ευχαρίστησης.

Κανένας από τους πολιτικούς δεν έχει  το θάρρος να παραδεχθεί ότι αυτά τα χρόνια δεν θα επιστρέψουν ποτέ, διότι ακριβώς  προϋπήρξαν αυτά τα χρόνια της ανομίας. Η πτώση της Ελλάδας είχε προγραμματιστεί, και οι πολιτικοί έχουν γίνει βασικοί εταίροι στην διαδικασία αυτή.

Η κατανάλωση είχε  γίνει το νόημα της ζωής. Οι Έλληνες έκαναν  τα πάντα   για αυτό. Δάνεια για διακοπές, δάνεια για αγορές , δάνεια, δάνεια … Οι κυβερνώντες δεν έκαναν τίποτα για να το σταματήσουν.

Παράλληλα, μια ολομέτωπη και άνανδρη επίθεση έπληξε και  την ελληνική  Εκκλησία. Τηλεοπτικά κανάλια, που εξυπηρετούσαν κυρίως ξένα συμφέροντα, και μετά η πολιτική εξουσία , προσπάθησαν να διαρρήξουν τον δεσμό με τον ελληνικό λαό , ο οποίος είναι  ή πηγή ζωής και δύναμης της εκκλησίας μας  .

Μόνο οι ανόητοι δεν καταλαβαίνουν ότι η προετοιμασία αυτής της  επίθεσης είχε  ως στόχο τον ίδιο τον λαό. Μόνο οι ανόητοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι ο στόχος της επίθεσης δεν είναι  ο Θεός, αλλά ο άνθρωπος. Δεν καταλαβαίνουν δηλαδή ότι υπάρχει μια προσπάθεια να καταστραφεί  το καταφύγιο των ανθρώπων που είναι  η Εκκλησία, για να  καταστρέψουν τους ίδιους  μετά.

Οι Έλληνες πολιτικοί δήλωσαν για την  «μεγάλη εκκλησιαστική περιουσία», η οποία  που είναι ; Η Εκκλησία δώρισε  στον ελληνικό λαό το 96% της περιουσίας αυτής . Η οποία που είναι τώρα ; Σε ανθρώπους , ή στην τσέπη κάποιου; Κανείς δεν τόλμησε να προβεί σε τέτοια έρευνα ποτέ στην Ελλάδα.
Το σύστημα «θέλει»  κατεστραμμένους ανθρώπους, για να τους αναγκάσει στην συνέχεια να σιωπήσουν και να υπακούσουν, στα ξένα συμφέροντα.

Επίσης, σε κάποιο βαθμό οι δυνάμεις αυτές κατάφεραν να δυσφημίσουν την Εκκλησία και να στρέψουν  τους ανθρώπους εναντίον της , όπως ο Νέρωνας , ο οποίος έκαψε  την Ρώμη, και στην συνέχεια κατηγόρησε τους Χριστιανούς για τα  εγκλήματα  του.

Η απίστευτη δύναμη έχει γίνει ένα εργαλείο στα χέρια των ξένων, οι οποίοι  προσπαθούν  να καταστρέψουν την γλώσσα,  την ιστορική μνήμη, την πίστη στο Θεό, επιθυμώντας να υποτάξουν  πλήρως τον ελληνικό λαό, ο οποίος είναι « αιχμάλωτος» ς φανταστικών ονείρων  και ψεύτικων υποσχέσεων.

Η  ατέρμονη  πολιτική αυτή δεν έχει  διέξοδο. Δυστυχώς  όταν οι άνθρωποι θα έχουν επίγνωση της ευθύνης τους για την σημερινή κατάσταση, θα είναι πολύ αργά.
Πότε θα καταλάβουμε ότι οποιαδήποτε απόφαση στο υπάρχον σοβαρό οικονομικό πρόβλημα δεν θα είναι ανώδυνη. Πρέπει όλος ο λαός  αποφασισμένα να δράσει  από κοινού, και σε καμία περίπτωση  χώρια, κατέληξε ο Μητροπολίτης σε παρέμβαση στην σημερινή δραματική κατάσταση της χώρας.
Ο λαός και  ο κλήρος από κοινού πρέπει  να «σηκώσουν» τα λάβαρα της χριστιανοσύνης για να βαδίσουμε τον ορθό δρόμο της αποτίναξης αυτής της ιδιότυπης σκλαβιάς.
Η Ελλάδα μετά το 1821 καλείται και πάλι να επαναβεβαιώσει την ιστορική παρουσία της περνώντας την στενωπό της  μοντέρνας « Σκύλας και Χάρυβδης» για να βγει  στην ανοικτή θάλασσα για την πνευματική «Ιθάκη».

pentapostagma

Σχεδιάζουν να κατασκευάσουν απο δύο hot spot σε Καστοριά και Φλώρινα ;

Σύμφωνα με φήμες - και  δημοσιογραφικές πληροφορίες σχεδιάζουν σε "συνεργασία" με την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας να οργανώσουν δυο hot spot στην Καστοριά το ένα στην περιοχή πρώην δήμου νέου οικισμού Γαύρου και το άλλο σε εγκατελελειμένο  κλειστό στρατόπεδο καντά στην πόλη της Καστοριάς;
Επισης και στην Φλώρινα σε δυο περιοχές του νόμου  το ένα hot spot σε εγκατελελειμένο στρατόπεδο του νομού ; .

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 34η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ: ΣΕ ΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΟ HOT SPOT ΔΙΑΒΑΤΩΝ

hot-spot-1
Δεν πάει άλλο με αυτά που τραβάνε οι συνάδελφοι φαντάροι και το μόνιμο προσωπικό εξαιτίας της Στρατιωτικοποίησης του Προσφυγικού Ζητήματος. Δεν πάει άλλο με τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι πρόσφυγες-μετανάστες στα «Κέντρα Φιλοξενίας»-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.

Όλα τα ψέματα της κυβέρνησης και της Ε.Ε. καταρρέουν συμπαρασύροντας μαζί τους τόσο του πρόσφυγες-μετανάστες, όσο και το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενώ τα HOT SPOT αρχικά είχαν παρουσιαστεί ως «κέντρα φιλοξενίας για ελάχιστο χρονικό διάστημα», ώστε η κυβέρνηση πίσω από το δίλημμα ανοικτό ή κλειστό Στρατόπεδο και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανάγκη οι δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι να βρουν στέγαση-σίτιση-φροντίδα

Με σκοπό να αποκρύψουν τον πραγματικό ρόλο των   HOT SPOT, δηλαδή την Καταγραφή-Διαλογή σε πρόσφυγες πολέμου και οικονομικού μετανάστες-Απέλαση των τελευταίων.
Σύντομα αποκαλύπτεται ότι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, με την συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα εγκλωβιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, που μετατρέπεται σε ένα τεράστιο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, καθώς η Ε.Ε. και το σύνολο των «πολιτισμένων» ευρωπαϊκών κρατών τους απαγορεύουν να περάσουν τα σύνορα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφωνεί λοιπόν να ανοίξει δεκάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη τη χώρα, σε εντελώς ακατάλληλους χώρους –αποθήκες, λιμάνια, εγκαταλελειμμένα  στρατόπεδα και αεροδρόμια κλπ.- στοιβάζοντας τους σε σκηνές και πρόχειρα καταλύματα, που δεν πληρούν καμιά συνθήκη αξιοπρεπούς διαβίωσης: τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν ύδρευση,  αποχέτευση (αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι οι ιδιωτικές εταιρείες δεν κερδοσκοπούν νοικιάζοντας χημικές τουαλέτες, πουλώντας κοντέινερ κλπ).    

Ακριβώς για να μείνουν όλα αυτά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο των δημοσιογράφων στα HOT SPOT! Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι το  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αντιμετωπίζει μια σοβαρή επίθεση Λογοκρισίας καθώς η GOOGLE, για δύο μέρες, και ενώ οι φαντάροι με συνεχείς τους επιστολές καταγγελίας αποκάλυπταν τι πραγματικά συμβαίνει στα HOT SPOT, απενεργοποίησε το diktiospartakos.blogspot.com. Στόχος τους, οι φαντάροι να χάσουν το δίαυλο επικοινωνίας τους με την κοινωνία και να ορθωθούν «ηλεκτρονικά στεγανά», εμποδίζοντας την κοινωνία να πληροφορηθεί ποια είναι η πραγματική εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό ζήτημα. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα οργάνωσε στις αρχές Φεβρουαρίου κλειστό σεμινάριο σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα
.
ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 34η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

hot-spot-SINDOS-1

Στην νέα τους καταγγελία οι συνάδελφοι αποκαλύπτουν όχι μόνο την οριακή τους κατάσταση, αλλά και τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι πρόσφυγες-μετανάστες.
Αυτή την ώρα, στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης της Σίνδου έχει συσσωρευτεί ένας τεράστιος αριθμός προσφύγων, που υπερβαίνει κατά πολύ τους αρχικούς σχεδιασμούς. Οι συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο είναι απερίγραπτες, καθώς έχει μετατραπεί σε ένα σκουπιδότοπο. Υπάρχει μόνο βρωμιά πλέον στο στρατόπεδο καθώς δεν καθαρίζεται. Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου είναι άφαντες και μικρά παιδία παίζουν μέσα στα βρωμόνερα και τα σκουπίδια συνεχίζουν να στοιβάζονται.

Επίσης, στους φαντάρους έφτασε η πληροφορία, ότι μόλις τελειώσουν με το στήσιμο και των υπολοίπων Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, θα αναλάβουν οι στρατιώτες και την συντήρηση-καθαριότητα τους. Βλέπεις, βρήκαν οι Υπουργοί Άμυνας Καμμένος-Βίτσας και ο ΑΓΕΣ Τελλίδης το δωρεάν εργατικό δυναμικό…

Ενώ η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία επιχειρούν να τονίσουν την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, πλάθοντας μια ωραιοποιημένη εικόνα, εντελώς άσχετη με την πραγματικότητα, έχοντας την συμβολή του φιλοκυβερνητικού τύπου -βλέπε και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (3/3/2016)  που όλως τυχαίως αναφέρεται στα μαγειρεία του στρατού και στα ικανοποιητικά γεύματα που προσφέρονται- οι καταγγελίες των συναδέλφων αποκαλύπτουν:
«Από τα 1800 φαγητά που πηγαίνουμε, ανάθεμα αν τρώγονται τα 200, γιατί είναι χάλια. Τις δύο τελευταίες δύο μέρες προσφέρθηκαν στους μετανάστες τη μια μέρα αρακάς και την επόμενη φακόρυζο. Το φαγητό πραγματικά βρωμούσε. Από τη μπόχα, γύριζαν τα στομάχια των φαντάρων που συσκεύαζαν τα γεύματα. Όταν το  STAYER πήγε τα φαγητά στους μετανάστες, αυτοί και με το δίκιο τους αρνήθηκαν να τα πάρουν, δηλώνοντας ότι ο Στρατός σχεδιάζει να τους δηλητηριάσει. Για να καταφέρουν οι υπεύθυνοι να τους πείσουν ότι δεν διέτρεχαν κανένα κίνδυνο, ο επικεφαλής Ταγματάρχης έφαγε μπροστά τους. Μ’ αυτά και μ΄ αυτά, οι περισσότεροι πρόσφυγες κάνουν ουρά στις καντίνες. 

Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση θεωρήθηκαν οι μάγειρες, τους οποίους πλέον χώνουν στα μαγειρεία από τις 3.30 το πρωί!
Επίσης, τραγική είναι η κατάσταση των φαντάρων, περιπλανώμενοι δούλοι  του στρατού του Πάνου Καμμένου. Η δουλειά είναι ατελείωτη, δεν υπάρχει ωράριο και είναι όλοι εξαντλημένοι και απογοητευμένοι.

Όλοι συνειδητοποιούν ότι η Υποχρεωτική Στράτευση είναι ένας θεσμός μετατροπής της νεολαίας σε δωρεάν εργατικό δυναμικό ντυμένο στα χακί, για κάθε χρήση…
Μάλιστα, οι φαντάροι της 34ης Ταξιαρχίας αφού τελείωσαν το στήσιμο του Στρατοπέδου Συγκέντρωσης στην Σίνδο, πληροφορήθηκαν ότι κόβονται όλες οι έξοδοι για τρεις (3) μέρες. Πρέπει να είναι έτοιμοι να μεταφερθούν σε νέο HOT SPOT, με πιο πιθανούς προορισμούς Λαγκαδά, Σέρρες, Κουφάλια.

Μεταξύ άλλων τονίζουν «εμάς τους φαντάρους μας συμπεριφέρονται όλοι οι ανώτεροι άθλια και πολλοί σκέφτονται για Αναβολή. Έχουν πάρει ήδη κιόλας καμιά  10αρια άτομα και αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί καθώς γίνεται μπροστά και σε αλληλέγγυους».
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΒΓΕΙΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΑΣ
Κανένας Φαντάρος στα HOT SPOT- Στρατόπεδα Συγκέντρωσης: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/02/hot-spot_19.html
http://diktiospartakos.blogspot.com



Ο θάνατος της αγροτιάς! Οι αγρότες δεν θα καλλιεργούν πλέον με απόφαση Eurogroup


agrotis1
Σε εννέα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο 4 εταιρίες, που θα αναλαμβάνουν να καλλιεργούν, να παράγουν και να επεξεργάζονται αγροτικά προϊόντα. Αυτές με την σειρά τους θα τα δίνουν σε μια εταιρία, η οποία θα τα εξάγει. Με αυτό τον τρόπο θα εξουδετερωθεί κάθε αγρότης παραγωγός.

Όλα αυτά θα συμβούν στην Ελλάδα, μετά από απόφαση του Eurogroup κι αρχιτέκτονες της συμφωνίας τον πρόεδρο της ΤτΕ κ.Στουρνάρα και τότε υπουργό οικονομικών και τον πρόεδρο της Γερμανικής Τράπεζας ΚfW Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το σχέδιο θα υλοποιηθεί με άντληση κεφαλαίων από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW.

Οι πλανόδιοι πωλητές που υπήρχαν και πουλούσαν προϊόντα έχουν εξαφανιστεί και οι παραγωγοί μιλούν για στοχοποίηση των λαϊκών αγορών από την πολιτεία.

Στο Eurogroup της 5ης Μαΐου ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, πέραν της διαπραγμάτευσης του χρέους, παρουσίασε κι έναν οδηγό ανάπτυξης για την Ελλάδα με άξονα τα επόμενα 10 χρόνια!

Το σχέδιο βασίστηκε σε μια μελέτη της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) με το όνομα "Greece 2020", καθώς επίσης και σε μελέτη του ΙΟΒΕ.

Τετρασέλιδο οδηγό του σχεδίου αυτού παρουσίασε κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Πάνος Τσακλόγλου, ενώ για την υλοποίησή του τα κεφάλαια θα αντληθούν από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα

Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW.

Η KfW (δια του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Λ.Κ. ΦΟΥΝΚΕ) υπέγραψε τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για τον σκοπό αυτό, μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη στις 23 Απριλίου 2014.

«Στόχος η ενοικίαση κενής-αδρανούς δημόσιας γης σε τέσσερις μεγάλες εταιρείες, προκειμένου να εγκαταστήσουν μονάδες για παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή προϊόντων, βασισμένες πάντα σε νέες μεθόδους. Έτσι θα επιτευχθεί και η εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας και η Ελλάδα, δίνοντας σημασία στη μαζική παραγωγή προϊόντων, με τη χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας, θα αναδειχθεί σε μεγάλη εξαγωγική δύναμη».

Τα θετικά της πρότασης παρουσιάζονται να είναι: η παροχή κινήτρων στους παραγωγούς, για να εξάγουν τα προϊόντα τους, καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας, αλλά και η θέσπιση
βελτιωμένου συστήματος πιστοποίησης των προϊόντων των παραγωγών.

-Από ποιόν θα αγοράζουν οι τέσσερις μεγάλες εταιρείες που θα ασχοληθούν και με την πιστοποίηση; 

Ποιος θα τις ελέγχει; Ποιοί θα είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών;

- Σε τι τιμές θα αγοράζουν και θα πουλούν τα προϊόντα των αγροτών αυτές οι εταιρίες και ποιός θα προστατεύει τον παραγωγό και τον καταναλωτή, αν διαμορφώνουν τις τιμές μεταξύ τους δημιουργώντας συνθήκες μονοπωλίου;

Αυτά είναι σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν από αυτές τις αποφάσεις κι εάν επιτρέπεται μόνο σε τέσσερις εταιρείες η εξαγωγή των προϊόντων, ένας παραγωγός, που καλλιεργεί και εξάγει τα τρόφιμα μόνος του, δε θα έχει άλλη επιλογή, παρά να αποτανθεί σε αυτές.
Οι εν λόγω εταιρείες θα μπορούσαν να αναλάβουν αποκλειστικά την παραγωγή προϊόντων, εξαλείφοντας έτσι και τη γεωργία, εκτός κι αν αυτή πραγματοποιείται μόνο στο πλαίσιο των δικών τους παραγωγικών αναγκών.

Επίσης στον τομέα της εκπαίδευσης, θα εκπαιδεύονται οι γεωργοί να χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα, επειδή κοστίζουν λιγότερο και παράλληλα έτσι να επιτυγχάνεται μαζικότερη παραγωγή; Με τον τρόπο αυτό θα θυσιάζεται η ποιότητα και η θρεπτική αξία των τροφίμων στον βωμό του κέρδους.

Το χειρότερο όμως είναι ο λόγος που γίνεται, για μια μόνο, δημόσια ή ιδιωτική εταιρεία (και εδώ γεννάται βέβαια το ερώτημα σε ποιον θα ανήκει), την Εταιρεία Ελληνικών Τροφίμων (Greek Food Company), που μεταξύ άλλων:
- Θα καθορίζει το δίκτυο των παραγωγικών μονάδων και θα αποτελεί δεξαμενή τροφίμων προς εξαγωγή και
- Θα διαχειρίζεται τη διανομή και αποθήκευση των προϊόντων εντός της χώρας. Δηλαδή αυτά που θα παράγουν οι τέσσερις μόνο εταιρείες παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, θα πηγαίνουν στη μία μόνο εταιρεία, από όπου θα προγραμματίζεται η διανομή.

Με τον τρόπο αυτό κανείς δεν διασφαλίζει ότι αυτή η μια εταιρία δεν θα κρατά μέρος της παραγωγής για εξαγωγές, επιδιώκοντας κέρδη και δημιουργώντας ελλείψεις στην τοπική αγορά σε βασικά αγαθά που τώρα τα θεωρούμε δεδομένα στο τραπέζι μας.

Κάτι αντίστοιχο είχαν κατά νου και με το παράλληλο εμπόριο φαρμάκων, αλλά οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες εξάγουν το μεγαλύτερο ποσοστό, με αποτέλεσμα να λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων πολλά φάρμακα, όπως καταγγέλουν οι φαρμακοποιοί, που ζητούν να σταματήσει το παράλληλο εμπόριο.
Δυστυχώς όμως, έχουν μπει οι υπογραφές και τα προγράμματα θα υλοποιηθούν πάνω στον άξονα της μελέτης που παρουσιάσαμε παραπάνω.

Δεν πρόκειται πλέον για συνωμοσιολογικό σενάριο, αλλά για ζοφερή πραγματικότητα. Ο συγκεντρωτισμός όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων σε μια εταιρία, που στο τέλος, ως Mητρική εταιρία, θα απορροφήσει τα πάντα. Όποιος δεν δουλεύει για αυτήν θα είναι εναντίον της και καταδικασμένος με εξαφάνιση.

Με πληροφορίες απο: prisonplanet.gr

Ο ΔΡΙΤΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ (κατά λάθος) ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ff507-dritsas 
Προκλητικός ο Δρίτσας αποκάλυψε το βρώμικο σχέδιο της εθνικά επικίνδυνης κυβέρνησης, ενώ ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός, υποτίθεται πως σπεύδει να διαπραγματευτεί την απεμπλοκή της χώρας από τον εφιάλτη της ισλαμικής εισβολής… 
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Έναν εφιάλτη τον οποίο σκόπιμα και σχεδιασμένα, διόγκωσαν οι προσωπικοί του χειρισμοί και οι χειρισμοί ολόκληρης της κυβέρνησής του, με ενορχηστρωτή την εμμονική γιαγιά.
Ο σύζυγος όμως της εμμονικής γιαγιάς, και απόλυτα συνένοχος από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας, δε δίστασε  σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, να αποκαλύψει και πάλι τα δόλια και επικίνδυνα σχέδια της ιδεοληπτικής κυβέρνησής του.
Ερωτηθείς για τη φραστική τουλάχιστον συμφωνία Νταβούτογλου που προβλέπει την άμεση επανεισδοχή στην Τουρκία  όλων των λαθρομεταναστών που δεν είναι πρόσφυγες από τη Συρία, δήλωσε με θράσος τα εξής, υπονομεύοντας προκαταβολικά την ήδη δυσμενή θέση της χώρας:………..

«Μπορεί ο Νταβούτογλου να συμφώνησε σε αυτό, ωστόσο αποφάσεις του ΟΗΕ θεωρούν πρόσφυγες όχι μονάχα τους προερχόμενους από τη Συρία αλλά και τους Ιρακινούς, και τους Αφγανούς και τους Ιρανούς λαθρομετανάστες». Και συνεχίζοντας το επικίνδυνο λαθρολάγνο παραλήρημά του έσπευσε να υπονομεύσει ακόμη περισσότερο την ήδη δραματική θέση της χώρας δηλώνοντας πως:
«Θα πρέπει λοιπόν η χώρα να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες παροχής ασύλου, διότι όπως ξέρετε η χώρα μας είναι πολύ πίσω από τα προβλεπόμενα σε σχέση μ αυτό».
Τι ζητά λοιπόν απερίφραστα αυτός ο ελεεινός, τη στιγμή που η χώρα περνά πραγματικά δραματικές ώρες από την ανεξέλεγκτη εισβολή???
Πρώτον: Δε θέλουμε μόνο τους πρόσφυγες από τη Συρία αλλά ακόμη περισσότερους. Και Ιρανούς… Και Αφγανούς… Και Ιρακινούς… Προκειμένου να καταστεί ολοκληρωτικά η Ελλάδα ένα απέρνατο ισλαμικό στρατόπεδο.
Δεύτερον: Απλοποίηση των διαδικασιών παροχής ασύλου με στόχο να παραδίδονται με χαρτιά οι ισλαμιστές εισβολείς στον κοινωνικό ιστό και στην παραγωγική και οικονομική διαδικασία της χώρας.
Τα συμπεράσματα δικά σας για το τι ακριβώς σπεύδει να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους, ο θλιβερός και εθνικά επιζήμιος πρωθυπουργός της χώρας.

Posted by

Σκόπια: "Πρόσφυγες" (της Τασίας) παραδέχονται ότι ήταν μέλη του ISIS και της ‘αλ Νούσρα’

isz
Από τους 87 χιλιάδες πρόσφυγες που διακινήθηκαν μέσω του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, μόνο 29 από αυτούς ζήτησαν άσυλο στη χώρα.

Αυτά είναι στατιστικά στοιχεία που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα από τις αρχές των Σκοπίων κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2016.

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες είναι είτε άνδρες, είτε παιδιά, ενώ οι γυναίκες είναι σχεδόν δύο φορές λιγότερες από ό, τι οι άνδρες. Αλλά αυτό αποτελεί ένα δείγμα από ένα μέρος του συνόλου.
Πηγές ασφαλείας των Σκοπίων, ανέφεραν ότι μεταξύ των προσφύγων υπάρχουν πρώην μέλη εξτρεμιστικών στρατιωτικών σχηματισμών που μάχονται στη Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι "πρόσφυγες" που φθάνουν από την Ελλάδα, συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο πρέπει να αναφέρουν από πού προέρχονται.
Εάν έρχονται από περιοχές όπου υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση, το επόμενο ερώτημα είναι εάν έχουν πολεμήσει σε κάποια ανταρτική ομάδα.

Κάποιοι παραδέχονται ότι ήταν μέλος του ISIS, της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» ή της ‘Αλ Κάιντα’, αλλά στη συνέχεια αποφάσισαν να φύγουν, είτε μόνοι είτε με την οικογένειά τους.

Όταν εντοπισθεί ένα πρώην μέλος των παραστρατιωτικών δομών της Μέσης Ανατολής, το ερωτηματολόγιο συνεχίζεται από εμπειρογνώμονα σε θέματα ασφάλειας.
Στις συνομιλίες με πρώην μέλη των εξτρεμιστικών ομάδων αποκαλύπτονται πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την υπόσταση των ισλαμικών αυτών ομάδων.
Πολλοί από αυτούς δηλώνουν ότι ήταν διοικητές και αποφάσισαν να δραπετεύσουν, τα στοιχεία αναλύονται .
Οι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι οι πρώην μαχητές έχουν χάσει την ιδεολογική σχέση τους και τώρα ως πρόσφυγες προσπαθούν να φθάσουν στη Δύση.

Οι ειδικοί σημειώνουν, όμως, ότι επικίνδυνοι είναι εκείνοι που δεν δηλώνουν ότι ήταν μέρος των ισλαμιστικών στρατιωτικών δομών.
Αυτοί κινούνται όπως οι πρόσφυγες, αλλά με ψευδώνυμα και ενδεχομένως να συνεχίσουν τις τρομοκρατικές δραστηριότητές τους στον τόπο προορισμού τους, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.
echedoros

 

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ  !!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Ή ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!!!

Δείτε εδω www.volcanotimes.com/2016/02/blog-post_


Screen Shot 2016-02-28 at 8.06.41 AM.png


fyllokaiftero1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν πρόσφυγες στην Ελλάδα μόνο λαθρομετανάστες… Διαβάστε τι ισχύει νομικά







Αποκαλύψεις







Δεν υπάρχουν πρόσφυγες στην Ελλάδα μόνο λαθρομετανάστες… Διαβάστε τι ισχύει νομικά

Θα σας εξηγήσω κάποια πράγματα με απλό και όχι νομικίστικο τρόπο για να καταλάβετε τι πραγματικά συμβαίνει και τι ισχύει, σχετικά με το νομικό καθεστώς των προσφύγων.

Το διεθνές και εγχώριο νομικό καθεστώς των προσφύγων είναι δεδομένο και σαφές και το Ελληνικό κράτος τα παραβιάζει ασύστολα και ούτε καν σέβεται τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων όπως θα δείτε παρακάτω.
Πρόσφυγας λοιπόν νοείται μόνο αυτός που εγκαταλείπει ηθελημένα ή διωκόμενος τη χώρα του για να βρεθεί σε άλλη χώρα που δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Αυτό σημαίνει πως εάν πχ ένα πλοιάριο φύγει από την εμπόλεμη Συρία και φτάσει στην μη εμπόλεμη Ελλάδα, τότε ναι μιλάμε για πρόσφυγες. Όταν όμως κάποιοι φύγουν από την εμπόλεμη Συρία, πάνε στην μη εμπόλεμη Τουρκία και τελικά περάσουν παρανόμως το Αιγαίο για να βρεθούν στην μη εμπόλεμη Ελλάδα, αυτοί δεν είναι πρόσφυγες αλλά λαθρομετανάστες και έτσι τους αναγνωρίζει ο νόμος. Κακώς και κατά παράβαση του νόμου οι Ελληνικές αρχές και το Ελληνικό κράτος χαρακτηρίζουν όλους αυτούς που μπουκάρουν από την Τουρκία ως πρόσφυγες.

Με λίγα λόγια από τη στιγμή που ο πρόσφυγας καταφύγει σε μη εμπόλεμη χώρα (Τουρκία), παύει και ο κίνδυνος κατά της ζωής του και μόνο αυτή η χώρα οφείλει να του παρέχει την ιδιότητα του πρόσφυγα και να του φερθεί αναλόγως. Όταν η χώρα αυτή (Τουρκία) προωθεί αυτούς τους πρόσφυγες σε άλλη χώρα με παράνομο τρόμο και χωρίς προηγούμενη κοινή συμφωνία, τότε τα άτομα αυτά χάνουν την ιδιότητα του πρόσφυγα και πλέον πρόκειται για λαθρομετανάστες για τους οποίους και υπάρχει σχετική νομοθεσία για την αντιμετώπιση τους που δεν είναι άλλη από την άμεση απέλαση. Δεν τα λέω εγώ αυτά τα λέει το Σύνταγμα και οι σχετικοί νόμοι.

Τα παραπάνω αποτελούν και το λόγο που πριν λίγες μέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας, απεφάνθη με απόφαση του Ε’ Τμήματος πως δεν επιτρέπεται το ανεξέλεγκτο κύμα εισόδου προσφύγων καθώς και η παροχή προσωρινής προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους, ενώ δεν επιτρέπεται ούτε η παραμονή στην Ελλάδα ακόμα και προσφύγων που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν με επίσημα έγγραφα της χώρας τους.

Το ΣτΕ μάλιστα αποφάσισε να επιστρέψει ως μη νόμιμο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που αφορούσε στην τακτοποίηση με τις απαραίτητες προϋποθέσεις χιλιάδων εκκρεμών από προηγούμενα χρόνια (μέχρι το 2010) αιτήσεων απόδοσης ασύλου σε πρόσφυγες, έρχεται μάλλον σε προφανή αντίθεση με την προσπάθεια όλων των αρμόδιων αρχών να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μπροστά στο μεγάλο προσφυγικό ρεύμα των τελευταίων μηνών. Είναι βέβαιο ότι η νέα κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα θα πρέπει άμεσα να προβεί σε νέα νομοθετική πρωτοβουλία. Αυτό θα μπορέσει αυτόματα να επιταχύνει και τις νέες περιπτώσεις που αφορούν τις πολλαπλές αφίξεις προσφύγων από τη Συρία.

Το προεδρικό διάταγμα που αρχικά είχε κατατεθεί στο ΣτΕ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και μετά την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών έγινε αποδεκτό και από την υπηρεσιακή Κυβέρνηση και προέβλεπε την χορήγηση καθεστώτος παραμονής για δύο χρόνια για ανθρωπιστικούς λόγους με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης σε όσους είχαν υποβάλει αίτημα διεθνούς προστασίας έως τις 21.11.2010 υπό τις εξής προϋποθέσεις:
α) να είναι κάτοχοι δελτίου αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού σε ισχύ και
β) να μην συντρέχει «κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια ή για την κοινωνία της χώρας, λόγω τελεσίδικης καταδίκης για τη διάπραξη σοβαρού εγκλήματος και χωρίς να ελέγχεται η συνδρομή των προβλεπόμενων στο ΠΔ 114/2010 προϋποθέσεων».
Ωστόσο το Ε΄τμήμα του ΣτΕ στην υπ΄ αριθμ. 120/2015 γνωμοδότηση του κρίνει ότι ο νόμος 3907/2011, δεν παρέχει στους αρμόδιους κρατικούς φορείς να θεσπίσουν «διατάξεις με τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα να χορηγηθεί αθρόως και σε απροσδιόριστο αριθμό προσώπων το καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους άνευ καθορισμού κριτηρίων και προϋποθέσεων συναφών προς το καθεστώς αυτό και με τις οποίες μεταβάλλονται κατ’ ουσία οι οριζόμενες από τις πάγιες διατάξεις προϋποθέσεις χορήγησης του εν λόγω καθεστώτος».

Επομένως, σύμφωνα με το ΣτΕ, «οι ρυθμίσεις του υπό επεξεργασία σχεδίου, με τις οποίες προβλέπεται η κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων χορήγηση του καθεστώτος παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, με μόνο κριτήριο τον χρόνο υποβολής του αιτήματος διεθνούς προστασίας και μόνες προϋποθέσεις την κατοχή δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού σε ισχύ και τη μη τελεσίδικη καταδίκη του αιτούντος για τη διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων, κείνται εκτός των ορίων της εξουσιοδοτικής διατάξεως του άρθρου 5 παραγράφου 3 του νόμου 3907/2011».

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε τέλος ότι στο εν λόγω Π.Δ. οι συνυπογράφοντες υπουργοί δεν εκθέτουν τους λόγους «που καθιστούν αναγκαίες τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, ενόψει του γεγονότος ότι με το υπό επεξεργασία σχέδιο επιχειρείται η εισαγωγή εξαιρετικών ρυθμίσεων, με τις οποίες τροποποιούνται οι πάγιες διατάξεις που ρυθμίζουν τόσο την χορήγηση καθεστώτος παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, όσο και την εξέταση των εκκρεμών σε δεύτερο βαθμό προσφυγών στα πλαίσια της διαδικασίας χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας».
Συνεπώς όσοι έχουν μπουκάρει μέχρι τώρα στην Ελλάδα, είναι λαθρομετανάστες και όχι πρόσφυγες και θα πρέπει άμεσα να απελαύνονται. Όλα τα άλλα είναι απλά παραμύθια και ιστορίες από επαγγελματίες φιλάνθρωπους… με σκοπό να κερδίσουν οικονομικά και ιδεολογικά εις βάρος του Ελληνικού λαού, της Πατρίδας και του Έθνους

 Πηγή

Πέταξαν Έξω Έλληνα Από Το Ιπποκράτειου Νοσοκομείο Που Είχε Βιβλιάριο Υγείας Της Πρόνοιας Και Πλήρωνε ΤΕΒΕ 32 Χρόνια Γιατί Δεν Είχε Να Πληρώσει




Πέταξαν Έξω Έλληνα Από Το Ιπποκράτειου Νοσοκομείο Που Είχε Βιβλιάριο Υγείας Της Πρόνοιας Και Πλήρωνε ΤΕΒΕ 32 Χρόνια Γιατί Δεν Είχε Να Πληρώσει
Μία καταγγελία που δεν έχει προηγούμενο έφτασε σήμερα στο e-mail μας από έναν πρώην έμπορο και επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης που είχε την ατυχία να πληρώνει ΤΕΒΕ 32 χρόνια αλλά τα τελευταία 5 χρόνια να αδύνατη να πλήρωση με αποτέλεσμα να μην έχει βιβλιάριο υγείας.

Ο 55χρονο άντρας έχει κάνει εδώ και 5 μήνες βιβλιάριό από την πρόνοια για να μπει να κάνει εγχείρηση λόγο σοβαρού προβλήματος που έχει στο πάγκρεας του. και σε έναν ενδεχόμενο υποτροπιασμό ενδεχομένως και να πεθάνει. Μάλιστα ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει κάνει έκκληση και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που του υποσχέθηκαν ότι θα κανόνιζαν το θέμα του.

Όταν λοιπόν του πήγε στο Ιπποκράτειου νοσοκομείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να υποβάλει αίτηση ώστε να πάρει σειρά προτεραιότητας για να εγχειριστεί τότε του είπαν ότι θα πρέπει πρώτα να το εγκρίνει ο πρόεδρος του νοσοκομείο και μετά να πάρει ημερομηνία.

Με λίγα λόγια ο διοικητής του νοσοκομείου αποφασίζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Φυσικά ο διοικητής του Ιπποκράτειου νοσοκομείο όχι μόνο δεν έδωσε άδεια αλλά τον απέρριψε γιατί όπως λέει είχε βιβλιάριο πρόνοιας και αυτό δεν δικαιολογεί τα έξοδα της εγχείρησης.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι λαθρομετανάστες παίρνουν βιβλιάρια που κανονικότατα τους παρέχονται τα πάντα και σα ανθρώπους που έχουν δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρό 32 χρόνια δεν δίνεται ούτε η ευκαιρία να ζήσουν. Διαθέσιμά τα στοιχεία του ανθρώπου για του αρμόδιους που σίγουρα αδιαφορούν. Θα ξανά έρθουμε στο θέμα με ονόματα …



Εβαλα το μανδύα του «εθελοντισμού» και σας περιγράφω την κατάσταση στα Κέντρα Μεταναστών στο Ελληνικό

metanastes3-670x400

Από την Αρβανίτισσα

Σήμερα παρέα με μια φίλη του αριστερού μπλοκ φόρεσα εγώ, η λύκαινα, τον
 μανδύα της εθελόντριας και κατηφόρισα για το Δυτικό Αεροδρόμιο στο Ελληνικό.  Η μέρα μου ξεκίνησε από πολύ νωρίς το πρωί.
Επισκέφθηκα και τις τρεις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν μετανάστες και πρόσφυγες.
Καταρχήν οι πρόσφυγες είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, κάτω από 200 άτομα και κυρίως βρίσκονται στην εγκατάσταση του Χόκεϊ.  Μαζί τους εκεί βρίσκονται και ακόμα 1300 με 1500 άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων και κυρίως προέρχονται από την Βόρεια και Βορειοδυτική Αφρική (Μαρόκο, Τυνησία, Αλγερία). Εκεί είδα φάτσες που σου προκαλούν πραγματικά φόβο.
Στο κτίριο των αφιξαναχωρήσεων εσωτερικού, πρώην δυτικό αεροδρόμιο, βρίσκονται αποκλειστικά Αφγανοί. Περίπου 1000 άτομα. Μέσα στο κτίριο δεν μπήκα, αφού ήδη είναι γκέτο. Από την μπροστά μεριά δεν φαίνονται πολλά, αλλά από την πλευρά της παλιάς πίστας του αεροδρομίου, οι σκηνές είναι χάους. Χιλιάδες κόσμος, κυρίως νεαροί και κάποιες οικογένειες, έχουν απλώσει ρούχα στα παράθυρα και στα μπαλκόνια του αεροδρομίου.

Αρκετά μέτρα πιο πάνω, νοητά προς το Ανατολικό αεροδρόμιο, στο παλιό γήπεδο BASEBALL έχουν τοποθετήσει δεκάδες σκηνές. Και εκεί απ΄ότι μου είπαν οι εθνικότητες είναι ανάμικτες. Κάποιους που δραστηριοποιούνται μόνιμα εκεί, ως εθελοντές του ρώτησα σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι με αυτούς τους ανθρώπους. Η απάντηση ορθή κοφτή. Από τα σύνορα δεν περνάνε οι μετανάστες με τίποτα….

Περιττό να σας πω ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους χώρους υγιεινής. Οι χημικές τουαλέτες και οι τουαλέτες των εγκαταστάσεων δεν φθάνουν για να εξυπηρετηθούν τα 4000 άτομα που έχει μέσα στο Ελληνικό, ούτε για πλάκα. Και μιλάμε για τουαλέτα και όχι για καθάρισμα – μπάνιο.

Το φαγητό – που κυρίως απασχολήθηκα σήμερα – αυτή τη στιγμή είναι εξασφαλισμένο. ΜΚΟ, και άλλοι εθελοντές (κυρίως απο τις κοντινές περιοχές που απ΄ότι κατάλαβα δίνουν για να γλυτώσουν το πλιάτσικο στα σπίτια και τα μαγαζιά τους) ευτυχώς προς το παρόν καλύπτουν τις ανάγκες.

Μεγάλοι κερδισμένοι οι ταρίφες, που είναι ουρά έξω από το δυτικό… Χρυσές δουλειές…
Επίσης σήμερα που πήγα εγώ έτυχε να είναι γεμάτος ο τόπος και με μικροπωλητές (κουβέρτες, powerbanks, φορτιστές, σαντουιτες κοτοπουλο/γαλοπούλα). Τώρα πότε θα τους κάνουν αυτούς ντου και θα τους σπάσουν στο ξύλο, είναι κατά την ταπεινή μου άποψη απλά θέμα χρόνου.

Εκεί ήταν και ο στρατός που πλέον στήνει σκηνές και σε άλλες εγκαταστάσεις (γήπεδο Εθνικού κλπ).
Απ΄ότι φαίνεται το Ελληνικό σε ένα μηνά το πολύ θα φιλοξενεί πάνω από 30.000 κόσμο.
Ένα ακόμα που είδα ήταν 3 λεωφορεία – φυσαρμόνικες που τις 10 ώρες που έμεινα εκεί δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό τα δρομολόγια. Απ΄ότι άκουσα μαζεύουν τους μετανάστες απο τις πλατείες της Αθήνας και τους πάνε εκεί.

Τώρα που σας γράφω αυτές τις γραμμές στο Ελληνικό περιμένουν ακόμα 530 ανθρώπους, από το πλοίο Μύκονος που έρχεται στο λιμάνι του Πειραιά.
Ένας γιατρός το μεσημέρι είπε «ευτυχώς χαλάει ο καιρός απο το βράδυ, θα σηκώσει νοτιάδες γιατί δεν θα ξέραμε τι να τους κάνουμε»
Φωτογραφίες δεν μου επέτρεψαν να τραβήξω και οι δημοσιογράφοι – φωτορεπόρτερ , υποχρεωτικά έξω από τα σύρματα. Κάποια ξένα κανάλια είχαν drones οπότε σήμερα ή αύριο το πολύ θα μπορείτε να δείτε τις εικόνες.
Καληνύχτα σας.

katohika

Στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς,το μοίρασμα μανταρινιών το θεωρούν αναπτυξιακό έργο -απο αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά


Του Μανώλη Μάνου


Κάθε φορά που μοιράζουν μανταρίνια η άλλα τρόφιμα σε ελάχιστούς δικαιούχους η Αντιπεριφέρεια  Καστοριάς με ευθύνη του Αντιπεριφερειάρχη Σ.Αδαμόπουλου  το ανακοινώνουν απο τα τοπικά Μ.Μ.Ε σαν να πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό εργο - ένα απο αυτά προφανώς που υποσχέθηκε αλλα δεν πραγματοποιήσε ο Θόδωρος Καρύπίδης στην Καστοριά και στην  Δυτ. Μακεδονία .

 Απλά προφανώς έτσι θέλουν να" καπακώσουν"τον λαό της Καστοριάς και ελπίζουν ότι θα το καταφέρουν - να συμψηφίσουν το μοίρασμα μανταρινιών αξίας 0.30 και 0.50 λεπτών επι 5 κιλά αξία 2,5 ευρώ ανα δικαιούχο οικογένεια, με τα αναπτυξιακά έργα που υποσχέθηκαν, και με τις υποσχέσεις αυτές τις οποίες και εκλέχτηκαν.

Δείτε απόσπασμα των  γραπτών ανακοινώσεων στον ηλεκτρονικό τύπο. γιατί υπάρχουν και ανακοινώσεις σε τοπικά ραδιόφωνα και κανάλια σαν να πρόκειται για αναπτυξιακό έργο τεραστίων διαστάσεων, οι δικαιούχοι είναι ελάχιστοι και είναι εφικτό να ειδοποιούνται τηλεφωνικά και διακριτικά αν δεν υπήρχε η πολιτική σκοπιμότητα,* (στο νομο Φλώρινας οι δικαιούχοι είναι κυρίως οι τσιγκάνοι) : 

Η Π. Ε. Καστοριάς Παρέλαβε Μανταρίνια για Δωρεάν Διανομή σε κατοίκους της

Δ.Τ-Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς συνεχίζει την προσπάθεια στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της περιοχής μας. Παρέλαβε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2016 μανταρίνια, τα οποία πρόκειται να μοιραστούν μέσω των τριών Δήμων της ΠΕ Καστοριάς και της Ιεράς Μητροπόλεως, σε συμπολίτες μας.
Οι ποσότητες θα φυλαχθούν δωρεάν στα ψυγεία της ΓΕΟΚ (την οποία και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια για ακόμη μια φορά για την συνεισφορά της), έως ότου κληθούν οι Δήμοι και η Μητρόπολη, να παραλάβουν τα προϊόντα που τους αναλογούν, σύμφωνα με τις καταστάσεις που έχουν αποστείλει στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Καστοριάς. Στη συνέχεια οι ίδιοι θα ορίσουν τις ημερομηνίες και τα σημεία διανομής του προϊόντος.
Οι ωφελούμενοι κατά προτεραιότητα της διανομής θα είναι οι κάτοχοι της κάρτας σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και οι ωφελούμενοι του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ).
Οι Δικαιούχοι και των δύο κατηγοριών οφείλουν να έχουν μαζί τους και να επιδεικνύουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, κάρτας σίτισης Ανθρωπιστικής Κρίσης).