29 Δεκεμβρίου 2015

O «Ελληνάρας» που έγινε ο μοναδικός Ομογενής δισεκατομμυριούχος της Αυστραλίας

O «Ελληνάρας» που έγινε ο μοναδικός Ομογενής δισεκατομμυριούχος της Αυστραλίας
Ο ομογενής επιχειρηματίας Κώστας Μακρής, γεννήθηκε στο Λυγουριό της Αργολίδας το 1947 και σε ηλικία 16 ετών μετανάστευσε στην Αυστραλία. Το «Ελληνάρας», είναι το παρατσούκλι που απέκτησε το 1998, όταν κυκλοφορούσε με το γιοτ του «Lady Carol» στο λιμάνι του Σίδνεϊ, με αναρτημένη μια μεγάλη ελληνική σημαία. 

Το επιχειρηματικό μυαλό και οι δυναμικές του κινήσεις έχουν αναδείξει τον Κώστα Μακρή σε έναν από τους πιο δραστήριους και πολυμήχανους ομογενείς επιχειρηματίες.

Ο Κώστας «Con» Μακρής είναι ο πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας και ο μόνος δισεκατομμυριούχος.

Θεωρείται -δίκαια- ο βασιλιάς της αγοράς ακινήτων, καθώς είναι ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εταιρίας real estate στην Αδελαΐδα και μίας από τις πιο ισχυρές σε ολόκληρη τη χώρα.
Την παραμονή των Χριστουγέννων η εφημερίδα «The Age» δημοσίευσε συνέντευξή του, όπου, μεταξύ άλλων, ο κ. Μακρής φέρεται να λέει ότι:

*Δεν πιστεύει στα χρηματιστήρια και τις μετοχές. Κατά την άποψή του, η καλύτερη επένδυση είναι στα ακίνητα, αλλά και εκεί πρέπει να γίνεται προσεκτικά. Ο επενδυτής πρέπει να μελετά τις τάσεις και την τοποθεσία.

*Πιστεύει ότι ο νέος πρωθυπουργός, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, είναι «σε καλό δρόμο» με την έμφαση στην καινοτομία και την έρευνα.

*Σημειώνει ότι πολλοί νέοι δεν έχουν διάθεση για σκληρή δουλειά και η Αυστραλία «μεγαλώνει τεμπέληδες».

*Προβλέπει ότι αναπόφευκτα, κάποια στιγμή, θα αυξηθούν τα επιτόκια και γι' αυτό «ο μεγάλος δανεισμός εγκυμονεί κινδύνους».

Ο Κώστας Μακρής, ο οποίος κατάγεται από το Λυγουριό Επιδαύρου, έχει στην κατοχή του 14 εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία, ενώ σε αυτά πρόκειται να προστεθούν σύντομα τα 8 «mall» που ετοιμάζει.

Το 2008 βραβεύτηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο Ωκεανίας ως ο πιο ισχυρός επιχειρηματίας της Αυστραλίας, διάκριση που βασίστηκε, κυρίως, στην εντυπωσιακή ρευστότητα που εμφανίζεται στο ταμείο των επιχειρήσεών του.

Στα επόμενα σχέδιά του είναι η ανέγερση του ξενοδοχείου Sheraton στην Αδελαΐδα, δαπάνης 200 εκατομμυρίων δολαρίων.
582355 e665e428 afd0 11e3 b528 7118e9d3158e

Ο «Con» Μακρής είναι ένας από τους Έλληνες που δεν ξεχνούν την καταγωγή τους και γι' αυτό φροντίζει να πηγαίνει τουλάχιστον 5-6 φορές το χρόνο στην Ελλάδα. Η λατρεία του είναι η θάλασσα και τους καλοκαιρινούς μήνες κυριολεκτικά οργώνει το Αιγαίο και το Ιόνιο με την πολυτελή θαλαμηγό του «Ouzo Palace».

«Είμαι απογοητευμένος από την ανάμιξή μου στην ομάδα της Παναχαϊκής» εξομολογείται ο κ. Κώστας Μακρής, αποκαλύπτοντας ότι «εξαπατήθηκα από κακούς συνεργάτες. Μου έφαγαν 10 εκατ. δολάρια μέσα σε 4,5 χρόνια, γιατί έμπλεξα με απατεώνες. Ακόμα θυμάμαι την ημέρα που μού είπε ο δικηγόρος μου ότι χάσαμε το δικαστήριο γιατί στο χώρο της Δικαιοσύνης υπάρχει διαφθορά και διαπλοκή.  
Στην Αυστραλία πρέπει να είσαι τίμιος για να πας μπροστά, όχι λαμόγιο. Ούτε στην Ουγκάντα δεν επιτρέπονται αυτά τα πράγματα».

Πριν καταφέρει να δημιουργήσει τη μεγάλη του περιουσία, δοκίμασε ουκ ολίγα επαγγέλματα. Εργάστηκε ως εισπράκτορας αστικού λεωφορείου για τρεις μήνες και, αφού διαπίστωσε ότι αυτή η δουλειά τον κρατάει μακριά από τις επιχειρήσεις, άνοιξε ένα μαγαζί πρόχειρου φαγητού, πουλώντας ψάρι και πατάτες.

Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να ανοίξει το πρώτο του σούπερ-μάρκετ, μια κίνηση που αποδείχθηκε κομβική για τη μετέπειτα επιχειρηματική του πορεία, καθώς στη συνέχεια δημιούργησε ολόκληρη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ.

Κατόπιν, ο Κώστας Μακρής επένδυσε σε αλυσίδα πρατηρίων γρήγορου φαγητού και το 1980 στράφηκε στην αγορά ακινήτων. Το 1987 αγόρασε το πρώτο του εμπορικό κέντρο και έκτοτε άρχισε μια χρυσή περίοδος για τον ομογενή επιχειρηματία, καθώς αγόραζε παλαιά κτίρια, επένδυε στην ανακαίνισή τους και τα εκποιούσε σε τιμές πολύ πιο υψηλές από την αγορά τους. Σήμερα ο Κώστας Μακρής έχει τη μεγαλύτερη εταιρία real estate στην Αδελαΐδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Αυστραλία. Ο Έλληνας Κροίσος διετέλεσε για ένα διάστημα πρόεδρος της Παναχαϊκής, για την οποία είχε το όραμα να μετατρέψει σε Τσέλσι της Ελλάδας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η συνολική του περιουσία είναι τόσο μεγάλη ώστε υπολογίζεται πως ένας εργαζόμενος με μισθό 1.000 δολ. την εβδομάδα θα χρειαζόταν περισσότερα από 200 χρόνια αποταμίευσης για να φτάσει τον «Con» Μακρή.

πηγές:
 ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/omogeneia/story/655919/o-ellinaras-poy-egine-o-monadikos-omogenis-disekatommyrioyxos-tis-aystralias#ixzz3vkR16v00




 Το fyllokaiftero1.blogspot.com είναι  ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε μας,ευχαριστουμε. ALFA BANK Αριθμός λογαριασμού 850002οο2010348

Τα 10 “γλυκά” οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Τα 10 “γλυκά” οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Τα 10 «γλυκά» οφέλη της μαύρης σοκολάταςΓλυκιά, νόστιμη και με θρεπτικά στοιχεία, η μαύρη σοκολάτα θεωρείται ο πιο ευεργετικός «εθισμός», καθώς οδηγεί κατευθείαν προς την καλή υγεία. Μετά από ένα πιεστικό 24ωρο στο γραφείο, μια μπάρα μαύρης σοκολάτας αποτελεί την ιδανική λύση για ενέργεια, λιγότερο άγχος και «κοφτερό» μυαλό. Οι επιστήμονες του Πανεπιστήμιου της California συστήνουν την υγιή σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο… αρκεί, βέβαια, να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες λόγω των υψηλών ποσοστών της σε λιπαρά και ζάχαρη! Παρακάτω θα βρείτε 10 λόγους για να πείτε «ναι» στη μαύρη σοκολάτα.
«Απογειώνει» τη διάθεση… στα ύψη!
Η γεύση της ανεβάζει τη διάθεση και οδηγεί προς την ευτυχία… χάρη στις ενώσεις που πρωταγωνιστούν στα συστατικά της! Η φαινυλαιθυλαμίνη της μαύρης σοκολάτας, η οποία ευθύνεται για τη δημιουργία του αισθήματος της ευτυχίας, απελευθερώνει τις ενδορφίνες στο σώμα και εμποδίζει τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου να προκαλέσουν το συναίσθημα του πόνου και του άγχους. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι οι Ελβετοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι όσοι τρώνε μαύρη σοκολάτα έχουν μειωμένα επίπεδα στρες και αρκετή ενέργεια λόγω καφεΐνης.
Κλείνει την πόρτα στον καρκίνο και το διαβήτη
Η μαύρη σοκολάτα είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, δηλαδή τον «υπεύθυνο» για τις βλάβες των κυττάρων και τη γήρανση. Γι’ αυτό, καταναλώστε μια μπάρα μαύρης σοκολάτας την ημέρα, ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο για καρκίνο κάθε είδους! Παράλληλα, είναι ικανή να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα διαβήτη τύπου 2, καθώς τα φλαβονοειδή της μαύρης σοκολάτας βελτιώνουν τη λειτουργία των κυττάρων και ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Πιο συγκεκριμένα, Ιταλική μελέτη από το Πανεπιστήμιο της L' Aquila απέδειξε ότι όσοι τρώνε λίγη μαύρη σοκολάτα για 15 μέρες, βλέπουν τα επίπεδα ινσουλίνης να πέφτουν σχεδόν κατά 50%.
Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού
Σουηδική μελέτη του 2011 σε περισσότερες από 31.000 γυναίκες απέδειξε ότι όσοι τρώνε περισσότερα από 45 γρ. μαύρης σοκολάτας την εβδομάδα μειώνουν την πιθανότητα για εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο κατά 20%. Ακόμα και ένα «τετράγωνο» μαύρης σοκολάτας την ημέρα μειώνει την αρτηριακή πίεση και την «κακή» χοληστερόλη κατά 39%, σύμφωνα με έρευνες, ενώ παράλληλα, τα φλαβονοειδή της σοκολάτας καταπολεμούν τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα και οδηγούν προς την υγεία του εγκεφάλου.
Οδηγεί προς τη μακροζωία, τις βιταμίνες και τα μέταλλα
Η Jeanne Louise Calment έζησε μέχρι την ηλικία των 122 και είχε ως συνήθεια να τρώει ένα κιλό σοκολάτα την εβδομάδα. Οι ερευνητές του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι η μαύρη σοκολάτα στην πραγματικότητα προσθέτει δυο χρόνια ζωής… αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο! Ωστόσο, η πλειοψηφία των προϊόντων, που βρίσκονται στην αγορά, έχουν υποστεί επεξεργασία και έχουν χάσει τα υγιή συστατικά του κακάο. 

Πιο συγκεκριμένα, η μαύρη σοκολάτα περιέχει βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, όπως κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο που λειτουργούν ως η «ασπίδα» της υγείας.
Τα 10 «γλυκά» οφέλη της μαύρης σοκολάτας 
Μετατρέπει το μυαλό σε… πιο κοφτερό και δυνατό!
Την επόμενη φορά που αισθανθείτε πίεση στο γραφείο, φάτε λίγη μαύρη σοκολάτα για να ενισχύσετε τη δύναμη του μυαλού σας. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Nottingham, οι φλαβονόλες του κακάο αυξάνουν τη ροή του αίματος στα κύρια μέρη του εγκεφάλου για περίπου δυο-τρεις ώρες, βελτιώνοντας έτσι άμεσα τις επιδόσεις του. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εξέτασε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της σοκολάτας στον εγκέφαλο. Οι επιστήμονες μελέτησαν τη διατροφή περισσότερων από 2.000 ατόμων άνω των 70 ετών και διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν αρκετή μαύρη σοκολάτα, κόκκινο κρασί και τσάι είχαν υψηλότερα σκορ στα γνωστικά τεστ.
 
«Κόβει» την όρεξη στο στομάχι
«Οι φυτικές ίνες της μαύρης σοκολάτας είναι ικανές να σας «κόψουν» την όρεξη και να σας φέρουν το αίσθημα της πληρότητας», αναφέρει ο δρ. David Katz, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Πρόληψης στο Πανεπιστήμιο Yale στη “Huffington Post”. Και όμως, η μαύρη σοκολάτα θεωρείται το «κόλπο» για να μειώσετε την επιθυμία για περισσότερα γλυκά, αλμυρά ή λιπαρά τρόφιμα. Άλλωστε, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης λειτουργεί πολύ καλύτερα από το γάλα όσον αφορά την όρεξη…
 
Απαλύνει το βήχα κατά το κρυολόγημα
Εάν ψάχνετε τον πιο νόστιμο τρόπο για να σταματήσετε το βήχα… δοκιμάστε μαύρη σοκολάτα! Η θεοβρωμίνη, ένα από τα συστατικά της, μειώνει τη δραστηριότητα του πνευμονογαστρικού νεύρου, δηλαδή του τμήματος του εγκεφάλου που προκαλεί τον αντανακλαστικό βήχα. Μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Καρδιάς και Πνεύμονα στο Λονδίνο ισχυρίζεται ότι η ουσία μπορεί να μειώσει το βήχα εξίσου καλά με την κωδεϊνη, ένα αντιβηχικό φάρμακο, με τη διαφορά, όμως, ότι η πρώτη δεν συνοδεύεται από παρενέργειες, όπως είναι η υπνηλία.
 
Προστατεύει την επιδερμίδα σας από τον ήλιο
Τα φλαβονοειδή προστατεύουν το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Πιο συγκεκριμένα, έχει αποδειχτεί ότι εάν κάποιος καταναλώνει μαύρη σοκολάτα για τρεις μήνες, τότε το δέρμα είναι δυο φορές λιγότερο ευαίσθητο κάτω από τον ήλιο. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραλείψετε το αντηλιακό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

flowmagazine.gr

Συγκλονιστική ιστορία: Φοιτήτρια στην Αθήνα έπεσε πάνω στον… άστεγο πατέρα της!






Σε μία τυχαία βόλτα στη στολισμένη για τα Χριστούγεννα Αθήνα δύσκολα θα ξεφύγουν από το βλέμμα κάποιου τα μικρά υπαίθρια «σπιτάκια» που έχουν στήσει στο κέντρο της πόλης δεκάδες άστεγοι.

Κι, όμως, ο ανώνυμος άνθρωπος που προσπερνάς βιαστικά θα μπορούσε να είναι ο ίδιος σου ο πατέρας… Δεν πρόκειται για σενάριο βγαλμένο από ταινία, αλλά, δυστυχώς, για μία σκληρή εικόνα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση φοιτήτριας από την επαρχία που «έπεσε» πάνω στον άστεγο πατέρα της χωρίς να τον αναγνωρίσει. Ο κ. Παναγιώτης είπε στην οικογένειά του ότι θα φύγει στην Αμερική, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη κι εδώ και μερικά χρόνια ζει μέσα σε μία αθηναϊκή στοά. Η γυναίκα και τα παιδιά του δεν έχουν λάβει νέα του εδώ και καιρό, όμως, η μοίρα του επιφύλασσε ένα περίεργο παιχνίδι…
Εκεί που κοιμόταν το άκουσμα μίας γνώριμης φωνής τον ξύπνησε. Ήταν η φωνή της κόρης του, που είχε καταφέρει να περάσει σε πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας, χωρίς εκείνος να το έχει πληροφορηθεί. Ο κ. Παναγιώτης την αναγνώρισε αμέσως, αλλά δεν της μίλησε από ντροπή. Το ίδιο, εντούτοις, συνέβη και με την κόρη του, που, χωρίς να ρίξει δεύτερη μάτια, πέρασε βιαστικά από δίπλα του, αγνοώντας την ύπαρξή του και περνώντας τον ως έναν ακόμη άστεγο.

Την παραπάνω σοκαριστική ιστορία διηγήθηκε στο protothema ο πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Praksis, Τζαννέτος Αντύπας, στην οποία απευθύνθηκε ο κ. Παναγιώτης, ζητώντας βοήθεια για να ξανασταθεί στα πόδια του.


Όπως επισημαίνει ο κ. Αντύπας, η κρίση ανάγκασε ακόμη και ανθρώπους με ανώτερο μορφωτικό επίπεδο να κοιμούνται σε παγκάκια και όπου αλλού βρουν, ενώ υπολογίζεται πως πάνω από 1.200 άνθρωποι θα περάσουν τις γιορτές μόνοι στους παγωμένους δρόμους της Αθήνας. Εάν προστεθούν σε αυτόν τον αριθμό και οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί ή καταφθάνουν συνεχώς στη χώρα μας, τότε έχουμε να κάνουμε με αρκετές χιλιάδες.

«Πλέον, όταν μιλάμε για άστεγο πληθυσμό, δεν εννοούμε τους παραδοσιακούς κλοσάρ μέχρι το 2008 που ήταν συγκεκριμένοι, οι οποίοι κουβαλούσαν τα υπάρχοντά τους σε σακούλες σκουπιδιών και ήταν οι κλασικές φιγούρες των περιθωριοποιημένων αστέγων. Η ανθρωπογεωγραφία του αστέγου πια περιγράφει άτομα των οποίων το πνευματικό/εκπαιδευτικό επίπεδο είναι πάνω από εκείνο του μέσου όρου.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πανεπιστημιακές σπουδές ή ακόμη και μεταπτυχιακό και είναι άστεγοι» υπογραμμίζει ο κ. Αντύπας, προσθέτοντας πως «αυτό το γεγονός υποδηλώνει ότι οι συνθήκες του να μείνουν στο δρόμο προέρχονται από τη βαθύτατη οικονομική κρίση. Έχασαν τη δουλειά τους αιφνίδια κι οι περισσότεροι από αυτούς λαμβάνοντας μία βεβιασμένη απόφαση εγκατέλειψαν τις οικογενειακές τους εστίες και τις επαρχιακές πόλεις όπου συνήθως διέμεναν.

Αυτό συνέβη γιατί στην Ελλάδα του 2015 παραμένει η στερεότυπη αντίληψη ότι ο άνδρας πρέπει να είναι ο κουβαλητής που θα φέρει τα βασικά για να μπορέσει να θρέψει την οικογένειά του. Επομένως, όταν κάποιος βρίσκεται άνεργος και αδύναμος να υποστηρίξει την οικογένειά του, επιλέγει να εξαφανιστεί στα μεγάλα αστικά κέντρα από το να αποτελεί βαρίδι. Αυτό συμβαίνει διότι, εάν απουσιάζει ο συγκεκριμένος, η εκτεταμένη οικογένεια στην επαρχία θα φροντίσει τα μέλη που αφήνει πίσω».
«Από τον Μάρτιο του 2012 μέχρι τώρα στο κέντρο της Praxis στην Αθήνα έχουμε καταγράψει 6.500 αστέγους. Υπάρχουν δύο κατηγορίες αυτού του πληθυσμού. Η μια είναι η λεγόμενη ραφ φλίπερς, αυτοί, δηλαδή, που κοιμούνται κάτω από άγριες συνθήκες. Είναι άνθρωποι οι οποίοι κοιμούνται στα παγκάκια, στα πάρκα κ.λπ..

Ο άστεγος, όμως, έτσι όπως ορίζεται διεθνώς, είναι αυτός ο οποίος ζει σε συνθήκες αστεγίας: δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, ζει με πολλά άτομα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα, σε εγκαταλελειμένο σπίτι ή σε έναν ξενώνα, άρα είναι εν δυνάμει άστεγος» σημειώνει, ακόμη, ο πρόεδρος της Praksis.
«Όλοι αυτοί, επομένως, ανεβάζουν κατά πολύ το νούμερο και μπορούμε να μιλήσουμε και για 20.000 και για 25.000. Χριστούγεννα στους δρόμους της Αθήνας υπολογίζεται ότι θα κάνουν γύρω στα 1.200 με 1.300 άτομα. Αν προσθέσουμε σε αυτούς την πληθυσμιακή ομάδα προσφύγων και μεταναστών τα νούμερα ξεφεύγουν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπολογιστούν.

Πρόκειται για πληθυσμούς που αυτή τη στιγμή έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα κι έχουν επιλέξει τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως την Αθήνα είτε για να μπορέσουν να βρουν μια πύλη εξόδου είτε για να επιστρέψουν με κάποιον τρόπο στη χώρα τους», καταλήγει.
  ΠΑΡΑΔΡΑΣΗ.gr 

Τους "έφτυσε' και ο Λεβέντης, έχουν τρελαθεί στο Μαξίμου

maximou
Έξαλλοι είναι στο Μέγαρο Μαξίμου, στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού μετά και τη …νέα πόρτα που έριξε ο Βασίλης Λεβέντης στην κυβέρνηση, απορρίπτοντας κάθε σενάριο συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων.
Νωρίς το απόγευμα συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνιζαν ότι «δεν θα κάνουμε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων τον Βασίλη Λεβέντη» διαψεύδοντας παράλληλα τις όποιες πληροφορίες κυκλοφορούν για επιχείρηση εύρεσης σημείου επαφής με την Ένωση Κεντρώων και πιθανή μελλοντική συνεργασία.
Βέβαια η κυβερνητική αντίδραση ήρθε λίγες ώρες μετά και τις νέες κατηγορηματικές δηλώσεις του Βασίλη Λεβέντη σήμερα το πρωί που απέρριπτε κάθε πιθανότητα συνεργασίας της Ένωσης Κεντρώων με την κυβέρνηση.
Σε μια προσπάθεια το Μαξίμου να μην φανεί ότι σέρνεται πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη, συνεργάτες του Πρωθυπουργού άδειασαν τους υπουργούς Φλαμπουράρη και Μάρδα που τις τελευταίες ημέρες είχαν εκφραστεί με θετικά σχόλια για τον Βασίλη Λεβέντη και άφηναν ανοικτά τα σενάρια περί πιθανής προσέγγισης.


grashonline.gr 

 Το fyllokaiftero1.blogspot.com είναι  ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε μας,ευχαριστουμε. ALFA BANK Αριθμός λογαριασμού 850002οο2010348

15 αντι-γηραντικές τροφές που… “χαρίζουν” χρόνια!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου
15 αντι-γηραντικές τροφές που… Προσθέστε χρόνια στη ζωή σας και χαρείτε τη μακροζωία των Ικαριωτών, βάζοντας μόνο «έξυπνα» τρόφιμα μέσα στο καλάθι του supermarket! ( αλλα κυρίως στα ειδικά  μικρά καταστήματα παραδοσιακών και βιολογικών ελληνικών προιόντων!)  Μια πλούσια διατροφή σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά είναι ικανή να «εξορκίσει» ασθένειες της προχωρημένης ηλικίας, όπως είναι η οστεοπόρωση, ο διαβήτης ή η καρδιακή νόσος. 

Παρακάτω θα βρείτε τις 15 top αντι-γηραντικές τροφές που οδηγούν προς την καλή υγεία…
- Μοτσαρέλα: Μια τροφή πλούσια σε ασβέστιο και με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Η Ιταλική μοτσαρέλα προστατεύει και ενισχύει το σμάλτο των δοντιών σας και αποτρέπει το κιτρίνισμα τους.
- Καρότα: Ένα τραγανό σνακ  η μαρμελάδα καρότο - που είναι πλούσιο σε βήτα – καροτίνη που διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος και του τριχωτού της κεφαλής. Τα καρότα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα από τι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες συνδέονται άμεσα με τη γήρανση.
- Κόκκινο κρασί: Εάν καταναλώνετε κόκκινο κρασί με μέτρο, θα βοηθήσετε την υγεία της καρδιάς και τη μνήμη σας. Ειδικότερα, περιέχει ρεσβερατρόλη, ένα συστατικό που, σύμφωνα με μελέτες σε ζώα, ενεργοποιεί τα γονίδια που επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων. Όλα αυτά, βέβαια, εξαιτίας της ρεσβερατρόλης που εντοπίζεται στα κόκκινα σταφύλια.
- Ελαιόλαδο: Τέσσερις δεκαετίες πριν, ερευνητές απέδειξαν ότι μονοακόρεστα λίπη του ελαιολάδου είναι υπεύθυνα για τα χαμηλά ποσοστά καρδιακών παθήσεων και καρκίνου στην Κρήτη. Με άλλα λόγια, οι πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά, οδηγούν στην πρόληψη των ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία.
- Ακτινίδιο: Σε συνδυασμό με τις μπανάνες, τα ακτινίδια είναι πλούσια σε κάλιο, βιταμίνη C και λουτεΐνη, με την τελευταία να μειώνει την πιθανότητα εμφράγματος. Καλό είναι να τα δοκιμάσετε με τη φλούδα, αφού πρώτα τα έχετε πλύνει καλά, καθώς εκεί βρίσκονται τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.
15 αντι-γηραντικές τροφές που…  
- Δεντρολίβανο: Ρίξτε άφθονο δεντρολίβανο μέσα στο φαγητό, αφού έρευνα του Journal of Neurochemistry ανακάλυψε ότι μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 40%. Το καρνοσικό οξύ καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει τον οργανισμό από τις αρνητικές επιδράσεις του γήρατος.
- Καρύδια: Όσοι τρώνε ξηρούς καρπούς μέσα στο 24ωρο, κερδίζουν σχεδόν δυο με δυόμιση χρόνια ζωής. Τα καρύδια είναι πλούσια σε ακόρεστα λίπη και περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλα αντιοξειδωτικά. Πιο συγκεκριμένα, η Β6 προστατεύει την καρδιά, η Βιταμίνη Α προσφέρει σφριγηλό δέρμα και ο σίδηρος ενέργεια.
- Γιαούρτι: Στη δεκαετία του 1970, η Γεωργία ανακηρύχτηκε η χώρα με τους πιο «μεγάλους» ηλικιακά κατοίκους, με το μυστικό της μακροζωίας τους να βρίσκεται στο γιαούρτι. Πρόκειται για μια τροφή πλούσια σε ασβέστιο που καταπολεμά την οστεοπόρωση, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην υγεία του εντέρου.
- Ψάρι: Πριν από 30 χρόνια, οι ερευνητές απέδειξαν το λόγο που οι κάτοικοι της Αλάσκας ακολουθούνταν από χαμηλά ποσοστά καρδιακών νοσημάτων… τα ψάρια! Σαν λαός καταναλώνουν εντυπωσιακή ποσότητα ψαριών (πλούσια σε ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα), γεγονός που τους προστατεύει από τη χοληστερόλη και τις αρρυθμίες.

 - Βατόμουρα: Ερευνητές στο Jean Mayer Human Nutrition Research Center του Πανεπιστημίου Tufts απέδειξαν ότι τα βατόμουρα «χαρίζουν» χρόνια ζωής. Χάρη στις αντιοξειδωτικές ουσίες τους, που είναι γνωστές ως ανθοκυανίνες, επιβραδύνουν την ανάπτυξη αρκετών μορφών καρκίνου, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.
15 αντι-γηραντικές τροφές που…  
- Σοκολάτα: Οι κάτοικοι των νησιών San Blas στον Παναμά διέθεταν εννέα φορές μικρότερο ποσοστό καρδιακών παθήσεων σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αυτό συνέβη, χάρη στη ζεστή σοκολάτα και το κακάο που έπιναν σχεδόν καθημερινά! Η σοκολάτα ρόφημα είναι πλούσια σε φλαβονόλες που διατηρούν την υγεία των αγγείων και προλαμβάνει την υψηλή πίεση, το διαβήτη τύπου 2 και την άνοια.
- Βότανα- και μπαχαρικά: Η κουρκούμη από την Ινδία και το τζίντερ διαθέτουν αντι-φλεγμονώδεις ενώσεις που κλείνουν την πόρτα στο Αλτσχάιμερ. Παράλληλα, το σκόρδο και το κρεμμύδι δημιουργούν ασπίδα προστασίας ενάντια στις παθήσεις της καρδιάς και του καρκίνου. Επιπλέον, η κανέλα μειώνει το σάκχαρο στο αίμα.
- Αποξηραμένα δαμάσκηνα: η Μαρμελάδα: Εάν έχετε πρόβλημα δυσκοιλιότητας ή οστεοπόρωση, αγοράστε αποξηραμένα δαμάσκηνα που είναι γεμάτα από χαλκό. Παράλληλα, η ινουλίνη, μια φυτική ίνα, διαμορφώνει ένα πιο όξινο περιβάλλον στο έντερο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η απορρόφηση του ασβεστίου.

 - Πράσινα λαχανικά: Το λάχανο, το μπρόκολο και γενικά τα σταυρανθή λαχανικά μειώνουν τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ ή καρκίνο. Την ίδια στιγμή, πέρα από την καλή υγεία των οστών, το φυλλικό οξύ προστατεύει τα μάτια από τις ασθένειες των ηλικιωμένων.

 - Κριθάρι: Με τις β-βιταμίνες, το σελήνιο και τη βιταμίνη Ε, το κριθάρι θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά «όπλα» κατά του γήρατος. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητές του «μάχονται» τις ελεύθερες ρίζες, ενδυναμώνοντας τα μαλλιά και την επιδερμίδα.


πηγή  
Το fyllokaiftero1.blogspot.com είναι  ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε μας,ευχαριστουμε. ALFA BANK Αριθμός λογαριασμού 850002οο2010348

Επιτέλους κλείνει το κανάλι " βόθρος " ;


Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τους μεγαλομέτοχους του Mega ότι παίζουν με τις τύχες τους, με τον ιδρώτα τους, το ψωμί των οικογενειών τους. «Σε πέντε συνεχείς συνεδριάσεις δεν προχώρησαν  στην ανακεφαλαιοποίηση του καναλιού με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο», αναφέρουν στην ανακοίνωση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τους μεγαλομέτοχους του Mega ότι παίζουν με τις τύχες τους, με τον ιδρώτα τους, το ψωμί των οικογενειών τους. «Σε πέντε συνεχείς συνεδριάσεις δεν προχώρησαν  στην ανακεφαλαιοποίηση του καναλιού με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο», αναφέρουν στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι ηθοποιοί, σεναριογράφοι, τεχνικοί, υπάλληλοι των εταιριών που εκτελούν παραγωγές για το mega και γενικά όλοι εσείς που έχετε δουλέψει για το «τέως MEGάλο κανάλι» αφυπνισθείτε

Οι μεγαλομέτοχοι παίζουν με τις τύχες μας, με τον ιδρώτα μας, το ψωμί της οικογένειάς μας

Σε πέντε συνεχείς συνεδριάσεις δεν προχώρησαν στην ανακεφαλαιοποίηση του καναλιού με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο.

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, οδηγούν το κανάλι στη χρεοκοπία με σκοπό να μας αφήσουν απλήρωτους μετά από τόσα χρόνια που εξυπηρετήσαμε τα συμφέροντά τους.

Με την αρχή του επόμενου έτους το κανάλι από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, υποχρεωτικά θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία, εφόσον δεν γίνει ανακεφαλαιοποίηση. Για αυτό σας καλούμε όλους, μαζί με όσους υποφέρουν μαζί μας, δηλαδή τις οικογένειες μας, να δώσετε απαραίτητα το παρόν σε μία δυναμική κινητοποίηση έξω από το MEGA - Μεσογείων 117 στις 29 Δεκεμβρίου 12 το πρωί.

Αν και πολύ θα θέλαμε να φύγουμε διακοπές (όπως οι μεγαλομέτοχοι κύριοι Μπόμπολας, Ψυχάρης και Βαρδινογιάννης) αυτό δεν πρόκειται να γίνει μιας και δεν έχουμε λεφτά ούτε για τα στοιχειώδη.

Είναι επιβεβλημένο ολόκληρος o κλάδος να αντιδράσει δυναμικά στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί. Είμαστε οι μόνοι εργαζόμενοι που μας υποχρεώνουν να υπογράψουμε συμβάσεις στις οποίες αναγράφεται ότι θα πληρωθούμε μετά από 8-10 μήνες από τη μέρα προβολής των επεισοδίων. Aυτό μεταφράζεται σε πληρωμή μετά ένα χρόνο από την προσφορά της εργασίας μας!!!

Θεωρούμε επιβεβλημένη την παρουσία σου, έξω από το κτίριο του Μega, ώστε να πιέσουμε τους μετόχους.

Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους στα προγράμματα του Μega, να παρευρεθούν σε υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας. Ας μην ξεχνούν ότι την επόμενη φορά μπορεί να είναι στη επόμενη φορά μπορεί να είνα στη  θέση μας»
  




πηγή:the prees prozekt


Το fyllokaiftero1.blogspot.com είναι  ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε μας,ευχαριστουμε. ALFA BANK Αριθμός λογαριασμού 850002οο2010348
Πηγη

Διαβάστε περισσότερα: