19 Μαΐου 2019

'Ολοι οι υποψήφιοι της Δυτικής Μακεδονίας να τοποθετηθούν για την "Συμφωνία των Πρεσπών "



Επιβάλλεται να γνωρίζει ο λαός ποια είναι η θέση του κάθε υποψηφίου δημάρχου, περιφερειάρχη και των συμβούλων τους σε όλη την Ελλάδα, και ιδιαίτερα   σε επίπεδο της Δυτικής Μακεδονίας για την Συμφωνία των Πρεσπών, - πλην αυτών για τους οποιους ο κόσμος γνωρίζει την θέση τους είναι "οπαδοί' της κυβέρνησης και παραβρέθηκαν στην συμφωνία των Πρεσπών κατα την υπογραφή της χωρίς την έγκριση του  ελληνικού λαού.


Καστοριά : Καθε μεσημέρι λαθροεισβολείς με γεμάτες τσάντες βγαίνουν από το Κατάστημα Lidl



Οι λαθροεισβολείς οι οποίοι διαμένουν δωρεάν σε πολυτελή ξενοδοχεία της πόλεως της Καστοριάς τα μεσημέρια γεμίζουν το γερμανικό κατάστημα lidl και βγαίνουν απο αυτό με γεμάτες τις τσάντες τους με τρόφιμα έχοντας στην τσέπη τους 400 ευρώ που λαμβάνουν από την κυβέρνηση Τσίπρα- όση είναι η εναπομείνουσα σύνταξη των ελλήνων συνταξιούχων που εργάστηκαν και πλήρωσαν ένσημα επί 40 και πλέον χρόνια.

Οι λαθρομετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, μέχρι και από την Δομικανική Δημοκρατία της Αμερικής, παίρνουν κάθε μήνα 390 ευρώ χωρίς να εργαστούν ποτέ, όσο είναι το ΕΚΑΣ δυο μαζί χαμηλοσυνταξιούχων  που έκοψε η κυβέρνηση αυτή,αλλα και οι προηγούμενες της ΝΔ+ ΠΑΣΟΚ  ως προς την περικοπή του 50% των συντάξεων συν τη περικοπή του 15% του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφίες:fyllokaiftero - FTEROGRAFOS

Καστοριά: Νεκρός βρέθηκε 22χρονος φοιτητής



Τον νεαρό αναζήτησε και βρήκε ο σπιτονοικοκύρης του τις πρώτες πρωινές ώρες
Θρήνος στην τοπική κοινωνία των Θεσπιών μετά την γνωστοποίηση της είδησης θανάτου ενός 22χρονου φοιτητή στον ύπνο του. Ο άτυχος νέος έχασε την ζωή του στην Καστοριά όπου και σπούδαζε κάτω από αίτια τα οποία δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Τον νεαρό αναζήτησε και βρήκε ο σπιτονοικοκύρης του στην Καστοριά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Σύμφωνα με το lamianow.gr μεσα η είδηση έγινε γνωστή στην γενέτειρα του τις Θεσπιές Βοιωτίας, σκεπάζοντας την τοπική κοινωνία στον θρήνο και το πένθος.

Οι γονείς του άτυχου 22χρονου μεταβαίνουν στην Καστοριά ενώ θα πραγματοποιηθεί νεκροψία για να εντοπιστούν τα αίτια που του τραγικού περιστατικού.
Η σορός του 22χρονου μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, στο Νοσοκομείο Καστοριάς κι αύριο θα διακομισθεί στην Κοζάνη για νεκροψία για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.
 

Καστοριά : Η Κεντρική ομιλία του υποψ. Περιφερειάρχη Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗ την Τρίτη





 Η Κεντρική ομιλία του υποψηφίου Περιφερειάρχη γιά την Δυτ. Μακεδονία Γ. Κασαπίδη θα γίνει την Τρίτη 21/5/19 στην Καστοριά στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Τσάμης Ώρα 21:00



Τσίπρας στην Κοζάνη: » Η προεκλογικη εξαγγελία του 2015 Τσίπρα και Καρυπίδη για έκπτωση ρεύματος 30% σε σπίτια και επιχειρήσεις στην Δυτ. Μακεδονία έγινε χθές >> ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ!

tsipras


Ο Αλέξης Τσίπρας εκτός των άλλων έκανε αναφορά στα έργα που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Θόδωρος Καρυπίδης,  που όμως ο κόσμος ...δεν είδε στην πράξη σημαντικά έργα και ανάπτυξη  , εξήγγειλε και την εφαρμογή του μειωμένου ειδικού εκπτωτικού τιμολογίου ρεύματος για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Το 30% έκπτωση ρεύματος της υπόσχεσης- εξαγγελίας  του 2015 για όλους  σπίτια και επιχειρήσεις  τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Θ.Καρυπίδη, τώρα  έγινε
<<εφαρμογή του μειωμένου ειδικού εκπτωτικού τιμολογίου ρεύματος για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες>>.


Ανακοίνωσε και  την εκκίνηση χρηματοδότησης του κλειστού κολυμβητηρίου του Άργους Ορεστικού


Καστοριά:Πραγματοποιήθηκε επίσημος εορτασμός της Γενοκτονίας των Ποντίων (φωτογραφίες)



Το 1994 καθιερώθηκε με νόμο η 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Οι εκδηλώσεις εορτασμού έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ.τελεσθηκε Ιερό Μνημόσυνο για όλους τους Σφαγιασθέντες κατά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ακολούθησε ομιλία για το ιστορικό της ημέρας από τον κ. Ιωάννη Αμαραντίδη, πρόεδρο της Οργάνωσης Ποντίων ν. Καστοριάς.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων, στην Πλατεία Μακεδονομάχων και κατάθεση στεφάνων των πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών. Παρέστη και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Αμυράς.











 Φωτογραφίες: kastoria365.gr

fouit.gr