23 Φεβρουαρίου 2017

Κρύφτηκε» ο Πολάκης-Δεν πήγε στη δίκη του- «Ερήμην» του η εκδίκαση των αγωγών της ΠΟΕΔΗΝ

Ερήμην του αναπληρωτή υπουργού Υγείας συζητήθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο οι αγωγές της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου, κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας από τον οποίο διεκδικούν συνολική αποζημίωση 200.000 ευρώ για δυσφημιστική ανάρτησή του στο facebook.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήταν απών από το δικαστήριο και δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Οι ενάγοντες διεκδικούν αποζημίωση από τον κ. Πολάκη, την οποία εφόσον τους επιδικαστεί υποστηρίζουν ότι θα την διαθέσουν στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, με αφορμή ανάρτηση-απάντηση του εναγόμενου σε δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian για την κατάσταση της υγείας στη χώρα, στην οποία προέβαινε σε χαρακτηρισμούς κατά της ομοσπονδίας και του προέδρου της.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ,Σταύρος Κουτσιουμπέλης, ο οποίος είπε πως όσα έγραψε ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του είναι ψευδή και συκοφαντικά τόσο για την Ομοσπονδία όσο και για τον πρόεδρό της. Κατά τον μάρτυρα στόχος του κ. Πολάκη ήταν να μειώσει την αξιοπιστία της Ομοσπονδίας στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσιουμπέλη αν χρόνια συνδικαλιστής ο κ. Πολάκης «ως υπουργός, δεν ανέχεται καμία κριτική.Είναι ερειστικός».

Ο μάρτυρας υποστήριξε, επίσης, πως αν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε χρησιμοποιήσει στις δηλώσεις του στον Guardian ψευδή στοιχεία «ο κ. Γιαννάκος θα είχε απολυθεί.Ο κ.Πολάκης δεν θα ήταν τόσο μεγαλόψυχος. Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν αυτή τη στιγμή. Πολλές φορές πλένουμε τα χέρια μας μόνο με νερό και τα σκουπίζουμε στις ποδιές μας». Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν ο κ.Γιαννάκος είχε σχέσεις με τον κ.Βενιζέλο και τον κ.Γεωργιάδη, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση του κ.Πολάκη, ο μάρτυρας απάντησε: «Ποτέ ο κ. ‘Αδωνις δεν μας συκοφάντησε.Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή, όχι όμως οι πολιτικές επιθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση χρησιμοποιούσε τις θέσεις των συνδικαλιστών που σήμερα όμως του δημιουργούν πρόβλημα».

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην απουσία του κ. Πολάκη, από τη διαδικασία λέγοντας πως ο υπουργός «κρύφτηκε» και πως με «μαγκιές και ψέμματα επιχειρεί να κρύψει την κατάρρευση της δημόσιας υγείας».

Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο κ. Πολάκης «ως Υπουργός ξέρει μόνο να υπογράφει μνημόνια με το στυλό στο στόμα…Είναι ο καλύτερος καρπαζοεισπράκτορας», ενώ ο προκάτοχος του στην προεδρία της Ομοσπονδίας κ. Κουτσιουμπέλης είπε πως ο υπουργός θα έπρεπε να έρθει στο δικαστήριο «και να ζητήσει έστω μία συγγνώμη και να υπάρξει συμβιβασμός».

 



 Ο Πολάκης με έναν απο τους διευθυντές νοσοκομείων που έχει διορίσει ο Β.Αντωνιάδης διευθυντής Γενικού νοσοκομείου Καστοριάς ο οποίος έχει καταφερθεί  κατα της ΠΟΕΔΗΝ με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΜΕ κλασικά και ηλεκτρονικά με περισσότερο αιχμηρές και απο αυτές του Πολάκη υπουργού του .

 ΣΥΡΙΖΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥ.. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΕ "ΤΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ "ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΛΑΣ" ΓΙΑΤI  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟ

Ο κ. Β. Αντωνιάδης παραδειγματος χάρη είναι πρώτος εξάδελφος του βουλευτή της Φλώρινας της ΝΔ Γ.Αντωνιάδη

fyllokaiftero1.blogspot.com

Πόλεμος της Νέας Τάξης κατά των αφυπνισμένων ατόμων




   Δημοσιογραφική Επιμέλεια αναδημοσίευσης: Μανώλης Μάνου
                   Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2017 09:08




Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και περισσότερη κουβέντα για την Συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ)


και την ενσυναίσθηση με τους “ειδικούς” να δημιουργούν, ως συνήθως, ένα απόλυτο χάος, αντί να εξηγούν τι ακριβώς συμβαίνειΚι αυτό, γιατί η αναμενόμενη αφύπνιση που άρχισε τις 3 τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα και έχει σκοπό να ολοκληρωθεί στον 21ο, είναι αγκάθι στην καρδιά αυτών που έχουν αποφασίσει να διαφεντεύουν αέναα τον πλανήτη.
Οι Άγγλοι ειδικοί λοιπόν, δανείστηκαν μια ακόμα ελληνική λέξη, με μια συγκεκριμένη έννοια για να περιγράψουν κάτι διαφορετικό. Την λέξη empathy. Σε μας η εμπάθεια αφορά έντονα αρνητικά συναισθήματα, εχθρότητα, πάθος εναντίον κάποιου. Οι Αγγλόφωνοι όμως επιστήμονες και ειδικοί, με την λέξη empathy, εννοούν την συναισθηματική ταύτιση ή ενσυναίσθηση:
Όρος της κλινικής ψυχολογίας. Από την άποψη του συμπεριφορισμού, πρόκειται για τη γενίκευση εξαρτημένων αντανακλαστικών λύπης, πόνου, απογοήτευσης κ.ά., στην οποία οι συναισθηματικές αντιδράσεις αυτές προκαλούνται από τις δυσάρεστες συνθήκες άλλων ατόμων, λόγω της ομοιότητας ή των κοινών στοιχείων τους με τα εξαρτημένα προκλητικά ερεθίσματα για αντίστοιχες συναισθηματικές αντιδράσεις στη δική μας ζωή.
Αφού πρώτα δημιούργησαν ένα γλωσσικό μεταφραστικό μπάχαλο, από ελληνικά στα αγγλικά, και μετά πίσω στα ελληνικά εμείς κατασκευάσαμε την λέξη ενσυναίσθηση για να ανταποκριθούμε επιστημονικά, στο τέλος φροντίζουν να περιοριστούν σε καθαρά εκλογικευμένες και επιστημονικές ιδιότητες, αποκλείοντας τεχνηέντως οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ‘μεταφυσικό’, πνευματικό, ή ακόμα και θρησκευτικό.
Φυσικά το επόμενο στάδιο, είναι να δώσουν και “συμβουλές” πως να αντιμετωπίσει κανείς την περίπτωση του, αν διαπιστώσει ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Κανένα εμβόλιο μήπως;

Πρόκειται για καθαρή αφύπνιση

 Ο αφυπνισμένος άνθρωπος, που δεν έχει καμία σχέση με εμπάθειες, συμπάθειες ή αντιπάθειες, νιώθει στο λεπτό νευρικό του σύστημα σχεδόν τα πάντα, ανάλογα βέβαια και σε ποιο βαθμό είναι αφυπνισμένος.
Είναι συνδεδεμένος με το σύμπαν και με τα έμβια όντα γύρω του και ανταλλάσσει συνεχώς ενέργεια. Παίρνει και δίνει.
Είναι ικανός να αισθανθεί τον πόνο των άλλων, όχι γιατί έχει την ιδιότητα “να είναι καλός ακροατής”, όπως περιγράφουν οι ειδικοί, αλλά γιατί είναι συνδεδεμένος με τον άλλον μέσα από την αφύπνιση του. Τρανό παράδειγμα εκείνο των διδύμων που αν χτυπήσει το ένα μπορεί να πονέσει και το άλλο, ας βρίσκεται και χιλιόμετρα μακριά κι ας μην έχει ενημερωθεί για το χτύπημα του αδελφού του, το ένστικτο της μάνας ή το ‘δέσιμο’ μεταξύ δυο ανθρώπων που ζουν καιρό αρμονικά μαζί.
Επίσης είναι ικανός να νιώσει μέσα από το συλλογικό συνειδητό την ψυχική κατάσταση μιας μικρής ή ακόμα και μεγάλης κοινωνίας στην οποία ζει. Αυτό μάλιστα, έχει γίνει μελέτη ετών με φοβερά αποτελέσματα από το Ινστιτούτο του Princeton όταν πάνω από 60 ανιχνευτές καταγράφουν την Ψυχική Ενέργεια σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα το 2004, το βράδυ της Κυριακής της 4ης Ιουλίου, λίγο πριν ο Άγγελος Χαριστέας βάλει το γκολ που ανέδειξε την ελληνική
ομάδα κορυφαία στην Ευρώπη, κάποια συσκευή που κατέγραψε την ψυχική ενέργεια στην Ελλάδα σημείωσε έξαρση δεδομένων. Την ίδια συμπεριφορά παρουσίασαν συσκευές στη Νέα Υόρκη, οι οποίες κατέγραψαν τον πανικό και τον τρόμο των νεοϋορκέζων, αρκετά λεπτά πριν το συμβάν των δίδυμων πύργων. Με λίγα λόγια, οι συσκευές τους όχι μόνο ‘αισθάνονται’, αλλά ‘προ-αισθάνονται’ – μια μεγάλη ικανότητα που είχε παλιά οάνθρωπος και την έχασε όταν άρχισε να ζει πια στις μεγαλουπόλεις μακριά από τη φύση.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αφυπνισμένου ατόμου

1. Νιώθει τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων, ακόμη και κατά την απουσία τους
Ένα αφυπνισμένο άτομο, είναι σε θέση να νιώσει τα ενεργειακά πεδία των άλλων, ακόμη και όταν δεν είναι γύρω του. Θα μπορούσε να είναι στην άλλη πλευρά της πόλης, της χώρας ή ακόμη και του πλανήτη, κι όμως είναι σε θέση να πάρει τις δονήσεις του και να νιώσει τα συναισθήματά τους. Αυτό μπορεί να συμβεί κι αν κάποιος βάλει την προσοχή του έντονα πάνω του και ξαφνικά να νιώσει κάπως. Αν είναι όμορφα, έχει καλώς, αλλά αν όχι, καλό να αναρωτηθεί: «Είναι αυτό τώρα δικό μου;»
Αυτό γλυτώνει από μια μεγάλη ταλαιπωρία, αν μάθετε να αναγνωρίζετε ότι μερικές φορές αυτό που αισθάνεστε είναι αποτέλεσμα της ενέργειας κάποιου άλλου, κι όχι δικό σας.

2. Τα πλήθη είναι βάρος
Μεγάλα πλήθη σημαίνει πολύ και ανακατεμένη ενέργεια, διαφορετικών επιπέδων σε μεγάλες δόσεις. Ο αφυπνισμένος προτιμά πάντα τις μικρές ομάδες ανθρώπων ή τη μοναξιά εκτός κι αν οι μεγάλες συγκεντρώσεις, τελούν κάτω από μια ομπρέλα θετικής ενεργειακής φόρτισης, όπως π.χ. μια συγκέντρωση για ομαδικό διαλογισμό, όπου εκεί θα νιώσει όμορφα ανταλλάσσοντας δονήσεις με άτομα εξίσου αφυπνισμένα.

3. Γνωρίζει πράγματα χωρίς να ξέρει πως τα γνωρίζει
Δεν πρόκειται για μαντική ικανότητα, αλλά είναι αποτέλεσμα της σύνδεσης του με το συλλογικό συνειδητό. Δυσκολεύεται να εξηγήσει λογικά στους άλλους τα όσα “ξέρει”, καθώς τα μη αφυπνισμένα άτομα έχουν την τάση να τα βλέπουν όλα ορθολογικά και να απαιτούν εξηγήσεις και αποδείξεις.

4. Ξέρει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα
Με την ίδια ‘ανεξήγητη’ ικανότητα, νιώθει όταν κάποιος του λέει αλήθεια ή ψέματα. Επίσης μπορεί να διαβάσει τη γλώσσα του σώματος πολύ καλά, αλλά και να εντοπίσει σε ένα γραπτό τι μπορεί “να κρύβεται ανάμεσα στις γραμμές.”

5. Είναι υπερ-ευαίσθητοι σε πολλά
Εκτός από την 6η αίσθηση, ακόμα και οι άλλες είναι πολύ ενεργοποιημένες. Οι αφυπνισμένοι δεν αντέχουν το έντονο φως, τη δυνατή μουσική και τους θορύβους, τις έντονες οσμές, νιώθουν τη βρώμικη ηλεκτρική ενέργεια, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, δεν αντέχουν τις φωνές και τη βία, ούτε καν σε ταινία στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση.

6. Εύκολα θύματα ενεργειακού βαμπιρισμού
Τα αφυπνισμένα άτομα αποτελούν σκέτο θήραμα για τα ενεργειακά βαμπίρ. Συνειδητά, αλλά και πολλές φορές ασυνείδητα, τα περιτριγυρίζουν γιατί νιώθουν καλά στην παρουσία τους, αφού είναι κινητοί πομποί θετικής ενέργειας, για να γεμίσουν τις δικές τους μπαταρίες. Καλό θα είναι ο συνειδητά αφυπνισμένος να αποφεύγει τα πάρε-δώσε μαζί τους, ειδικά εκείνων που ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και μάλιστα έχουν αναπτύξει και πολλές τεχνικές (που δεν τις αναφέρουμε για ευνόητους λόγους). Τα αφυπνισμένα άτομα θα πρέπει να βρουν τις δικές τους τεχνικές που θα τους βοηθήσουν να μείνουν ανέγγιχτοι και προστατευμένοι.

7. Έχουν Θεό μέσα τους
Οι ‘αφυπνισμένοι’ φυσικά είναι άνθρωποι που έχουν πολύ Θεό μέσα τους. Ανεξάρτητα αν ανήκουν σε κάποια θρησκεία, έχουν υψηλή πνευματικότητα στην οποία και καταφεύγουν για να φορτιστούν. Η επαφή με τη φύση επίσης τους βοηθάει πολύ να νιώσουν αρμονικά και ισορροπημένα. Αγαπούν το όμορφο και το απλό, ξεχωρίζουν την καλή τέχνη από τις καλές της δονήσεις κι όχι από το βιογραφικό ή το όνομα του καλλιτέχνη και δεν τους τρομάζει η μοναξιά γιατί δεν νιώθουν ποτέ μόνοι, αφού είναι συνδεδεμένοι με το σύμπαν και το Δημιουργό του
Αυτοί είναι οι empathic, ή οι ενσυναίσθητοι ή όπως αλλιώς προσπαθούν να τους ονομάσουν οι “ειδικοί”, για να τους μειώσουν, αποπροσανατολίσουν, περιθωριοποιήσουν και να περιορίσουν τα χαρακτηριστικά τους -που άλλες φορές είναι ευχή κι άλλες κατάρα- σε στενά κοινωνικά και ‘εξηγήσιμα’ πλαίσια.
Βέβαια, πίσω από τις πλάτες μας, οι ‘άθεοι’ επιστήμονες, σπαταλούν ενέργεια, χρόνο και χρήμα, για να κατανοήσουν τα πως και τα γιατί του σύμπαντος -βλέπε cern και πειράματα Princeton κι άλλα πολλά- πράγματα που ο αφυπνισμένος “ξέρει” γιατί ζει μέρα νύχτα με αυτά. Δεν θα στα εξηγήσει, περιγράψει, δώσει να καταλάβεις με λέξεις, γιατί είναι αδύνατον. Ο ίδιος όμως γνωρίζει, γιατί είναι μέρος ενός Θεϊκού Όλου, ένα μικρό ταπεινό κομματάκι του Απόλυτου… (nea.allnewz)

prisonplanet.gr

ΣΟΙΜΠΛΕ και ΛΑΓΚΑΡΝΤ γαζώνουν την εντολοδόχο τους ελληνική κυβέρνηση !"Κουρέψτε ΤΩΡΑ τις συντάξεις, δεν χρειάζεται κούρεμα του ελληνικού χρέους!"


ΣΟΙΜΠΛΕ και ΛΑΓΚΑΡΝΤ γαζώνουν την ελληνική κυβέρνηση!"Κουρέψτε ΤΩΡΑ τις συντάξεις, δεν χρειάζεται κούρεμα του ελληνικού χρέους!"

Ήταν η σειρά της Λαγκάρντ και του Σόιμπλε να γαζώσουν την ελληνική κυβέρνηση! Ο Σόιμπλε ζήτησε νέο κούρεμα στις συντάξεις το οποίο πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται από τώρα ενώ η Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν χρειάζεται κούρεμα του ελληνικού χρέους!!!

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται «κούρεμα» χρέους, πρέπει να κοιτάξουμε τα επιτόκια και τις ωριμάνσεις των δανείων», εκτίμησε η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη συνάντησή της με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως μετέδιδε η Deutsche Welle, από τη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, δεν αναμενόταν να προκύψει κάποια νέα ρύθμιση, πέραν των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ΔΝΤ, θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, για την ώρα, ενώ οι διαβουλεύσεις του ελληνικού χρέους μεταφέρονται για μετά το 2018, γράφει η Die Welt.  Όπως δήλωσε και σε συνέντευξή της στο ARD, «είμαστε πολύ πιο σίγουροι μετά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα».

Στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ-Λαγκάρντ, βρέθηκαν, επίσης, επίκαιρα θέματα της γερμανικής προεδρίας, στην ομάδα των G20.

Κανένα περιθώριο για παρερμηνείες δεν αφήνει η τοποθέτηση της εκπροσώπου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για τις μεταρρυθμίσεις στο στο συνταξιοδοτικό που ζητούν οι δανειστές και τις οποίες η Αθήνα θα κληθεί να νομοθετήσει για το διάστημα μετά το 2018.

Οι Γερμανοί ζητούν από την Αθήνα να υλοποιήσει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση τώρα, στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος, και όχι να την… αφήσει για μετά την ολοκλήρωσή του.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το συνταξιοδοτικό και το πότε θα αποφασιστεί και θα υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση, η Γερμανίδα εκπρόσωπος απάντησε: «Το συνταξιοδοτικό είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνεται στο τρέχον πρόγραμμα, άρα πρέπει να εκπληρωθεί στο τρέχον πρόγραμμα».

Εάν η Γερμανία εμμείνει στην εν λόγω θέση, αυτό σημαίνει πως η Αθήνα θα κληθεί να νομοθετήσει και να ψηφίσει ένα νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις, το οποίο δεν θα αποτελεί προληπτικό μέτρο για μετά το 2018, αλλά «μεταρρύθμιση» που θα πρέπει να υλοποιηθεί εντός του τρέχοντος προγράμματος, που λήγει το 2018.

Παράλληλα, η ίδια εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία θα επιμείνει στις αξιώσεις της για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5%, ενώ εμμένει στη θέση ότι το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

newsnea.com

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Eπιχειρηματίας αυτοκτόνησε στην Κορησό Καστοριάς

  

 Η ερωτική απογοήτευση την οδήγησε στην απόπειρα αυτοκτονίας

Ενας γνωστός επιχειρηματίας σήμερα το απόγευμα έβαλε τέλος στην ζωή του στην Κορησό της Καστοριάς, η κοινωνία του νομού Καστοριάς  είναι σοκαρισμένη ιδιαίτερα.

Αυτοκτόνησε στον χώρο της επιχείρησης του και ακούστηκε ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτό το απονοημένο διάβημα ήταν  μόνο οικονομικοί.

Ο νομός της Καστοριάς έχει να καταγράψει πολλά περιστατικά -θυμάτων του εγκλήματος της αυτοκτονίας τα τελευταία 7 χρόνια των μνημονίων - πάνω απο 10 δέκα.

Σύγουρα δεν καταγράφεται ο πραγματικός αριθμός για λόγους τροικανών εντολών, με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτές οι εντολές εκτελούνται απόλυτα και "άψογα",  στα νοσοκόμεία," γίνεται η δουλειά" << Λόγοι υγείας >> τα πουν και σκεπάζουν το έγκλημα, όμως είναι και οι λόγοι του εκβιασμού του παπαδαριού ως προς την ταφή του θύματος του εγκλήματος της αυτοκτονίας.


Πρός Δήμαρχο Καστοριάς - Πολεοδομία ΑΚΟΥΕΙ;

του  Μανώλη Μάνου


Ο δήμος Καστοριάς απεστειλε σε χιλιάδες πολίτες  του δήμου για είσπραξη προστίμων απο παράνομες σταθμέσεις σε δημοτικούς χώρους.Ο δήμος πρέπει να ζητήσει αποζημίωση και απο όσους επίσης χρησιμοποιούν την δημοτική έκταση που έχει γύρω γύρω απο την λίμνη της Καστοριάς;

Η γερμανοί της ΕΕ μας κλεβουν και τη μαλοτήρα …ο σπόρος του οποίου πωλείται προς 19.000 ευρώ το κιλό, πέφτει θύμα της… παγκοσμιοποίησης!



Είναι απίστευτο και όμως αληθινό: Η μαλοτήρα, ένα φυτό ενδημικό της Κρήτης, ο σπόρος του οποίου πωλείται προς 19.000 ευρώ το κιλό, πέφτει θύμα της… παγκοσμιοποίησης! Με σπόρους που έχουν κλαπεί από το νησί μας, ετοιμάζονται μεγάλες καλλιέργειες μαλοτήρας στη Βουλγαρία, καθώς από το γνωστό μας τσάι του βουνού θα χρειαστεί τα επόμενα χρόνια μεγάλες ποσότητες η γερμανική φαρμακοβιομηχανία.

Όλα ξεκίνησαν όταν Γερμανοί ερευνητές εντόπισαν σε τρία ελληνικά τσάγια του βουνού της οικογένειας sideritis (ανάμεσά τους και στη μαλοτήρα, sideritis syriaca) κάποια συστατικά που έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στη θεραπεία της άνοιας και την ενίσχυση της μνήμης. Έτσι, με βάση αυτά, ετοιμάζονται νέας γενιάς φάρμακα για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.


Οι πληροφορίες αυτές της εφημερίδας “Ν.Κ.” είναι γνωστές σε επιστήμονες που ασχολούνται με το αντικείμενο, π.χ. στο δασολόγο της Διεύθυνσης Δασών Χανίων Ιωάννη Φωτάκη και το γεωπόνο ερευνητή δρ. Κώστα Δ. Οικονομάκη. Ο κ. Οικονομάκης, ο επονομαζόμενος και ως “γκουρού” των αρωματικών φυτών της Κρήτης, γνωρίζει ότι η μαλοτήρα ξεκίνησε να καλλιεργείται στη Βουλγαρία.


Ο κ. Φωτάκης θυμάται πως με έκπληξη είχε δει προ ετών σε δημοσίευμα περιοδικού της “Καθημερινής της Κυριακής” πως πωλείται προς 19.000 ευρώ το κιλό σπόρος μαλοτήρας Γερμανίας. Και πώς μπορεί άραγε στη Γερμανία, με τις διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες, να παραχθεί ο σπόρος ενός φυτού ενδημικού της Κρήτης; Όπως εξηγεί, ο σπόρος του φυτού, όπου κι αν παραχθεί, θα έχει τον ίδιο γενετικό κώδικα. Ωστόσο, τα ευεργετικά συστατικά της μαλοτήρας αποκτώνται μόνο όταν το φυτό μεγαλώνει σε μεγάλα υψόμετρα.

Γερμανοί μισθώνουν εκτάσεις στα Βαλκάνια

Για το λόγο αυτό, οι Γερμανοί, ενώ παράγουν σπόρο, δεν παράγουν φυτά. Για την παραγωγή των τελευταίων μισθώνουν εκτάσεις στα Βαλκάνια, με εδαφοκλιματολογικές συνθήκες παρόμοιες με αυτές των κρητικών βουνών. Την ίδια ώρα, ελάχιστες είναι οι φυτείες μαλοτήρας στη δυτική Κρήτη, ενώ η αυτοφυής μαλοτήρα, που κάποτε συναντούσαμε σ’ ολόκληρο το νησί, έχει περιοριστεί στα Λευκά Όρη εξαιτίας της υπερβόσκησης.

Το πρόβλημα “εξαφάνισης” της μαλοτήρας από την Κρήτη εντάθηκε τα τελευταία χρόνια, οπότε και “διαφημίστηκαν” τα οφέλη της, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ασχολήθηκαν με τη συλλογή της, πολλοί προκειμένου να τη διαθέσουν προς πώληση.

Ο δρ. Οικονομάκης είχε διαβλέψει τη σημερινή κατάσταση από το 1993 κιόλας, όταν ο ίδιος – στο πλαίσιο του προγράμματος Leader – καλλιέργησε πιλοτικά μαλοτήρα σε μισθωμένη έκταση ιδιώτη στον Ομαλό. Σκοπός του ήταν να παρακινήσει τους ντόπιους να ασχοληθούν με την καλλιέργεια της μαλοτήρας, έχοντας διττό στόχο: Από τη μια να αποκτήσουν ένα καλό συμπληρωματικό εισόδημα οι άνθρωποι, και από την άλλη να ξαναζωντανέψει ένα είδος που υπέφερε από την υπερβόσκηση.

Δυστυχώς, η προσπάθειά του δεν είχε τότε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, όπως δεν τα είχαν και ανάλογες προσπάθειες που είχαν γίνει στα Ανώγεια επί δημαρχίας Γιώργου Κλάδου και στον πρώην Δήμο Ρούβα, επί δημαρχίας Φανούρη Οικονομάκη. Είχαν δοθεί σπόροι μαλοτήρας σε βοσκούς και αγρότες, με την ελπίδα αναγέννησης του είδους, πράγμα που δεν έγινε, τουλάχιστον τότε…

Γιατί σήμερα, εξαιτίας της κρίσης, το κλίμα αντιστρέφεται… Όπως εξηγεί ο δρ. Οικονομάκης, «εδώ και 5 χρόνια έχουν ξεκινήσει καλλιέργειες μαλοτήρας τόσο στα Λευκά Όρη, όσο και στο Ρέθυμνο, στο όρος Κέδρος, και κάτι πάει να γίνει. Η πίεση η οικονομική μάς κάνει, ως φαίνεται, να αξιοποιούμε τις επιλογές μας».

Γνώμη του είναι πως η μαλοτήρα πρέπει να καλλιεργηθεί για να σωθεί, καθώς κινδυνεύει από την εκμετάλλευση. Ακόμα κι αν ο σπόρος δεν πατενταριστεί στην παγκόσμια αγορά που όλοι πλέον απευθυνόμαστε, φρονεί πως ο σπόρος Κρήτης και η μαλοτήρα Κρήτης θα έχουν τεράστια απήχηση, λόγω της ενδημικότητάς τους. Όπως λέει, «εντάξει, πουλάνε σπόρο Γερμανοί, και όχι μόνο. Δεν ξέρουμε καν αν είναι μαλοτήρα, αλλά αυτοί ως τέτοιο τον πουλάνε. Αν υπάρχει κι ελληνικός στην αγορά, τότε ο ενδιαφερόμενος τι θα προτιμήσει; Σίγουρα τη μαλοτήρα ή το σπόρο μαλοτήρας Κρήτης, επειδή είναι γνωστό πως πρόκειται για είδος ενδημικό του νησιού μας, δηλαδή συναντάται μόνο εδώ»…

Από την πλευρά του, ο δασολόγος Ιωάννης Φωτάκης, από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων, “πετάει το γάντι” σε όλους όσοι εν μέσω κρίσης ψάχνουν να βρουν μια “εύκολη” μπίζνα για να επιβιώσουν. Όπως λέει, «ο σπόρος της μαλοτήρας κοστίζει αυτή τη στιγμή 19.000 ευρώ. Γιατί αυτά τα χρήματα να τα βγάζει ο Γερμανός και όχι εμείς; Ας παράξουμε σπόρο μαλοτήρας και ας τον πουλάμε εμείς. Μπορούμε να κορέσουμε την αγορά και να μη χωράει άλλος, με δεδομένο και το γεγονός ότι το δικό μας προϊόν που αναπτύσσεται στην περιοχή του υπερέχει αντικειμενικά έναντι οποιουδήποτε άλλου που καλλιεργείται οπουδήποτε αλλού. Απ’ όπου μπορούν να προκύψουν εισοδήματα, πρέπει να προκύπτουν για τους συμπατριώτες μας αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Απαγόρευση

Οι παλιοί μπορεί να θυμούνται την εντυπωσιακή θέα των λουλουδιών της μαλοτήρας την εποχή της άνθισης (Ιούνιος-Ιούλιος). Έμοιαζαν τότε οι πλαγιές των Λευκών Ορέων και του Ψηλορείτη με απέραντο κίτρινο λιβάδι… Όμως πλέον η μαλοτήρα από τον Ψηλορείτη έχει σχεδόν εξαφανιστεί, ενώ στα Λευκά Όρη εκτιμάται πως έχει μείνει μόνο το 10% των πληθυσμών που υπήρχαν στο παρελθόν.

Η έλλειψη της μαλοτήρας γίνεται σε παγκρήτιο επίπεδο αντιληπτή, όταν στο εμπόριο αντ’ αυτής βρίσκουμε μόνο “τσάι του βουνού”, που έρχεται στην Κρήτη από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η υπερβόσκηση και η υπερεκμετάλλευση οδήγησαν τους αρμόδιους να βάλουν τα τελευταία χρόνια “φρένο” στη συλλογή της. Έτσι, πλέον απαγορεύεται η συλλογή μαλοτήρας σε ποσότητα μεγαλύτερη απ’ αυτή που χρειάζεται το σπίτι μας, δηλαδή σε ποσότητα μεγαλύτερη του μισού κιλού ανά άτομο.

Η ίδια απαγόρευση ισχύει επίσης για τη μαντζουράνα, το φασκόμηλο και τη ρίγανη, που επίσης κινδυνεύουν από την ανεξέλεγκτη και χωρίς σεβασμό συλλογή από τη φύση. Ειδικά φέτος, που η χρονιά από πλευράς βροχοπτώσεων ήταν κακή και αναμένεται μειωμένη “παραγωγή”, η Διεύθυνση Δασών Χανίων εξετάζει το ενδεχόμενο να αυστηροποιήσει περαιτέρω το περυσινό καθεστώς.

Σε περίπτωση που κάποιος συλληφθεί να μαζεύει χωρίς ειδική άδεια αρωματικά φυτά σε ποσότητα μεγαλύτερη του μισού κιλού (που δικαιολογείται για ατομική χρήση) θα κατάσχονται όχι μόνο τα βότανα, αλλά επίσης τα μέσα συλλογής και μεταφοράς τους. Επίσης, απαγορεύεται να μαζεύει κανείς σε μεγάλες ποσότητες και δίκταμο, ο οποίος έχει κηρυχθεί προστατευτέο φυτικό είδος, με Προεδρικό Διάταγμα.

Μαλοτήρα, η θαυματουργή

Η μαλοτήρα (Sideritis syriaca) θεωρείται φυτό θαυματουργό. Όπως προαναφέρθηκε, χρησιμοποιείται για τα νέας γενιάς φάρμακα κατά του Αλτσχάιμερ, ως ενισχυτικό της μνήμης. Επιπλέον δρα ως αντιφλεγμονώδες, βακτηριοστατικό, αντιοξειδωτικό, αντιμικροβιακό, ευστόμαχο, εφιδρωτικό, τονωτικό, αντιερεθιστικό και αντιαναιμικό.

Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα αποκάλυψε την παρουσία στο φυτό πολύτιμων φλαβονοειδών ουσιών με ποικίλες φαρμακοδυναμικές δράσεις, όπως διέγερση της καρδιακής λειτουργίας, ελάττωση της πίεσης και λειτουργία κατά της ευθραυστότητας των τριχοειδών αγγείων.

Επίσης, η μαλοτήρα έχει δράση διουρητική και προστατεύει από τα κρυολογήματα. Όμως, καλύτερο είναι πως, σε αντίθεση με άλλα αρωματικά φυτά και βότανα, η μαλοτήρα δεν έχει παρενέργειες σε περίπτωση μεγάλης ή συχνής κατανάλωσης. Όπως λέει ο δρ. Οικονομάκης, «σε αντίθεση με άλλα αρωματικά και βότανα, που πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, η μαλοτήρα είναι… άμετρη. Δεν είναι φάρμακο και φαρμάκι μαζί, ανάλογα με τη δόση και τη συχνότητα της κατανάλωσης. Όλα τ’ άλλα θέλουν μέτρο, η μαλοτήρα όχι. Όση και να καταναλώσει κανείς δε θα αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα»…

Ρεπορτάζ : Ελένη Σταυρουλάκη

ΠΗΓΗ
neakriti.gr

Υπάληλος του Εφετείου μετείχε στον εμπρησμό του Εφετείου Κοζάνης;



Σύμφωνα και με δημοσιογραφικές πληροφορίες,ακούστηκε οτι υπάλληλος του Εφετείου Κοζάνης μετείχε στον εμπρησμό των γραφείων όπου ήταν  φάκελοι με πολύ σοβαρές δικαστικές υποθέσεις.

Είναι αλήθεια; ποιός γνωρίζει και ποιός θα ΄δόσει την απάντηση απο τις αρμόδιες υπηρεσίες
Να θυμίσουμε οτι ο εμπρησμός στο Εφετείο της Κοζάνης έγινε την 22η Σεμπτεμβρίου 2016

Δίνουν δικαίωμα ψήφου σε 580.000 αλλοδαπούς και λάθρο, επειδή οι Έλληνες δεν θέλουν πια ούτε να τους βλέπουν




Σε μία παράνομη και πάνω από όλα ανθελληνική κίνηση φαίνεται να προχωρά η κυβέρνηση, καθώς σχεδιάζει να δώσει ψήφο στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές σε όλους τους μετανάστες και λοιπούς αλλοδαπούς που μένουν στην Χώρα μας, παρά τη δεδομένη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (60/2013) που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια. Μεταξύ των διατάξεων του εν λόγω νόμου υπήρχε και εκείνη που έδινε το δικαίωμα σε πολίτες ξένων κρατών να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές.

Το ΣτΕ απεφάνθη ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόνο οι Έλληνες και ότι απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση για να μπορεί να επεκταθεί και στους αλλοδαπούς. Τώρα η πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που συνέστησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, φέρεται ότι περιλαμβάνει και το δικαίωμα του εκλέγειν στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όσους αλλοδαπούς μένουν μόνιμα στην Ελλάδα, που εκτιμάται σε περίπου 580.000. Προτείνεται ακόμα η συμμετοχή προσφύγων και μεταναστών σε όργανα όπως Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών.

Καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι στην περίπτωση κατά την οποία μία τέτοια σκέψη της κυβέρνησης γίνει πραγματικότητα, θα έχουμε τότε μία ξεκάθαρη περίπτωση αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος.

Έχοντας, μάλιστα, κατά νου ότι λόγω της επιβολής της «πολιτικής ορθότητας» δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από κανένα κόμμα του «συνταγματικού τόξου», ο νόμος αυτός θα περάσει πολύ άνετα από το Κοινοβούλιο. Παρά την σαφή αντισυνταγματικότητα που διέπει μία τέτοια απόφαση, η εξυπηρέτηση στενών πολιτικάντικων συμφερόντων βρίσκεται υπεράνω του μεγάλου για την Πατρίδα και τον Λαό κινδύνου που γεννάται από έναν τέτοιο ολέθριο σχεδιασμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΠΑΡΤΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ! Πώς με τις ευλογίες της ΕΕ θησαύρισαν οι «σωτήρες» των τραπεζών!


DISEKATOMIRIA

Πάρτι εκατομμυρίων ευρώ με τις διασώσεις τραπεζών της ΕΕ στις «πλάτες» χωρών έκαναν τέσσερις μεγάλες εταιρείες ορκωτών ελεγκτών, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Transnational Institute. Ένα πάρτι που έγινε με τις ευλογίες της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και για το οποίο οι ευρωπαϊκές χώρες ξόδεψαν 747 δισ. ευρώ την περίοδο 2008 – 2015!

Σύμφωνα με έρευνα του Transnational Institute (TNI), με έδρα το Άμστερνταμ, οι τέσσερεις μεγάλες εταιρείες ορκωτών ελεγκτών Pricewaterhouse Coopes, Ernst & Young, Deloitte και KPMG είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από τη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών. Χαμένες είναι οι ίδιες οι χώρες, οι οποίες τους ανέθεσαν την… σωτηρία τους και δη με παρότρυνση της EE: η Ελλάδα είχε ζημιές 29,8 δισ. ευρώ, δηλαδή το 10% του συνολικού δημοσίου χρέους της, η Ισπανία 45,5 και η Ιρλανδία 46,6 δισ. ευρώ. Από την έρευνα, με τίτλο «The Bail Out Business» («Η επιχείρηση διάσωσης»), προκύπτει ότι οι τέσσερεις αυτές εταιρείες αποτελούν ένα ολιγοπώλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, των οποίων το μερίδιο ανέρχεται στο 60% της αγοράς. Σε χώρες, μάλιστα, οι οποίες βρίσκονται σε κρίση, όπως λ.χ. η Ισπανία και η Ιταλία, το μερίδιό τους ανέρχεται σε 80%.

Οι ορκωτοί ελεγκτές, κάτω από τα μάτια των οποίων κατέρρεαν οι τράπεζες, κέρδισαν τα περασμένα χρόνια εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ από τα Stress tests και τις υπηρεσίες παροχής συμβουλών στις χώρες μέλη της ΕΕ, για το πώς να σώσουν τις τράπεζές τους. Οι ευρωπαϊκές χώρες ξόδεψαν για τον σκοπό αυτό «με τη συγκατάθεση και την παρότρυνση των ευρωπαϊκών θεσμών 747 δισ. ευρώ» μεταξύ 2008 και 2015, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα.

Σε αυτό το ποσόν πρέπει να προστεθούν και σχεδόν 1,2 τρισεκατομμύρια ευρώ για εγγυήσεις, όπως υπολόγισε η κριτικά ιστάμενη προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους δεξαμενή σκέψης του Άμστερνταμ. Διευκρινίζεται, δε, πως νέες σωτηρίες, όπως αυτή της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi δεν έχουν ακόμα συνυπολογισθεί… Από το σύνολο των παραπάνω ποσών, τα 213 δισ. ευρώ έχουν οριστικά χαθεί, γράφουν οι συντάκτες της έρευνας, οι οποίο αξιολόγησαν τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat.

Το ποσόν αυτό αντιστοιχεί στο σύνολο του ΑΕΠ της Φινλανδίας και του Λουξεμβούργου ή τις ετήσιες δαπάνες για την υγεία της Ισπανίας, της Αυστρίας, της Σουηδίας, της Ελλάδας και της Πολωνίας μαζί. Το Ινστιτούτο ΤΝΙ επισημαίνει περαιτέρω και το γεγονός ότι οι σωτηρίες των τραπεζών χρηματοδοτήθηκαν κυρίως μέσω νέων κρατικών χρεών, για τα οποία καταβάλλονται ετησίως και τόκοι. Μεγαλύτερες είναι οι ζημιές για την Ιρλανδία, οι οποίες ανέρχονται σε 46,6 δισ. ευρώ και αποτελούν σχεδόν το 1/4 του δημοσίου χρέους της. Στη χώρα αυτή το κόστος εκτοξεύτηκε κυριολεκτικά λόγω της εξαγοράς τραπεζών. Λίγο πιο πίσω βρίσκεται η Ισπανία με ζημιές 45,5 δισ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα είχε ζημιές… μόλις 29,8 δισ. ευρώ, ποσόν το οποίο αντιστοιχεί στο 10% του συνολικού δημοσίου χρέους της… Εκεί, όμως, όπου υπάρχουν χαμένοι υπάρχουν και οι κερδισμένοι.
Ο Sol Trumbo Vila και ο Matthijs Peters, οι οποίοι διεξήγαγαν την έρευνα τονίζουν ότι οι τέσσερις μεγάλες εταιρείες ορκωτών ελεγκτών είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των διασώσεων των τραπεζών.

Επιπλέον, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι εταιρείες αυτές έκαναν και από πριν καλές δουλειές με τις τράπεζες, αλλά σπάνια διαπίστωναν τα προβλήματα κατά τους λογιστικούς ελέγχους. Η μια εξ αυτών, η Deloitte, για παράδειγμα, επιβεβαίωσε στην περίπτωση του -μετέπειτα κρατικοποιηθέντος- ισπανικού χρηματοπιστωτικού ομίλου Bankia, κέρδη ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για το έτος 2011. Αργότερα, διαπιστώθηκε μια τρύπα σχεδόν 24 δισ. ευρώ! Αντί της Deloitte τώρα τον έλεγχο στην τράπεζα τον διενεργεί η Ernst & Young, δηλαδή η εταιρεία η οποία ήλεγξε την Anglo Irish Bank, της οποίας η κατάρρευση οδήγησε την Ιρλανδία στην ομπρέλα σωτηρίας / στον μηχανισμό διάσωσης. Οι τέσσερις μεγάλες εταιρείες ορκωτών ελεγκτών μαζί με άλλες μικρότερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών επεξεργάστηκαν επιπλέον και τα κρατικά πακέτα σωτηρίας των χωρών που βρίσκονται σε κρίση και παρά τα λάθη τους «διατήρησαν τον κυρίαρχο ρόλο τους την αγορά», υπογραμμίζει η έρευνα του

Πηγή
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Transnational Institute (TNI), Neues Deutschland- dikaiologitika.gr

Αυτό που συμβαίνει γύρω μας, ΔΕΝ είναι ανθρωπιστική κρίση. Λέγεται χίτζρα (هِجْرَة) και θεωρείται ιερή αποστολή από το Ισλάμ. Οι τρομοκράτες έρχονται κατευθείαν με τα κύματα των «προσφύγων».

Αυτό που συμβαίνει γύρω μας, ΔΕΝ είναι ανθρωπιστική κρίση. Λέγεται χίτζρα (هِجْرَة) και θεωρείται ιερή αποστολή από το Ισλάμ. Οι τρομοκράτες έρχονται κατευθείαν με τα κύματα των «προσφύγων».


Αυτό δεν είναι ανθρωπιστική κρίση. Είναι έτοιμη εισβολή.Βρισκόμαστε μπροστά σε μια άμεση απειλή για την επιβίωση του πολιτισμού μαςκαι πολλά χρόνια αναπόφευκτο εμφύλιο πόλεμο...

   Ξ Ε Σ Τ Ρ Α Β Ω Θ Ε Ι Τ Ε ! ! ! 

Γι αυτό ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΩΡΑΙΟΚΡΑΣΤΡΟ (εδώ)

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!

ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ... ΕΙΝΑΙ  ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ (στην πλειοψηφία τους), ΟΙ ... "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ", ΟΙ Μ.Κ.Ο., Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΚΚΕ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ...

 

ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

«Μια χαρά» τα... «κανόνισαν» οι σιωνιστές !!!
TRUMP HAS INTERRUPTED HIJRAH FOR THE USA,
BUT HIJRAH FLOURISHES IN EUROPE...
Η Εγίρα τού Μωάμεθ
WHAT IS A HIJRAH?
Why we understand so little about Muslims leaving their homes? Why other Arab countries (Saudi Arabia, UAE, Oman, etc.) are not "taking in" these so called "refugees"?  Because this is a Hijrah into Europe.  It is one of the kinds of Jihad (“holy war” for the expansion of Islam).
Hijrah is a large-scale mass migration that turns into invasion by design.
What is happening in Europe right now is actually a Hijrah as the Quran describes it. Hijrah is jihad by emigration. It means moving to a new land in order to bring Islam there. In Islam Hijrah is considered to be a holy and revered action.  Surah 4:100"And whoever emigrates for the cause of Allah will find on the earth many locations and abundance, and whoever leaves his home as an emigrant to Allah and His Messenger and then death overtakes him, his reward has already become incumbent upon Allah." 
Historical backround: In 622 CE, Pr. Muhammad and his followers, having been threatened, had to emigrate from Mecca to Medina (In Islam,622 CE it is such an important date that the Islamic calendar marks this as the beginning of Islam). It was then and there that Pr. Muhammad became a military leader. This is where all the commands to commit violence against unbelievers had originated.
This event in 622 CE, known as the Hijra, is commemorated in Islam for its role in the founding of the first Muslim community.
And we well know, the duty of all Muslims is to imitate their Prophet! So, if a Muslim dies in the process of immigrating for Hijra to another country, that's essentially the same as being a suicide bomber, his reward is automatic. This explains the great eagerness to undertake such a perilous journey (and at the same time, they get to meet the rich amoral and naive Europeans with their stupid laws!)... 


Before this kind of massive invasion had taken place, the Western Media (almost all are anti-Christian) have been brainwashing the citizens of Europe to be kind, not to be racists and feel guilty for the poor “refugees”. Also, to accept open borders through the instruction by the “European Union” (which was likely been developed not for the benefit of Europeans but for their own destruction through Hijrah! (All in long preparation and in good time of course…)
It is also obvious by now that in preparation for Hijra, all Western (Christian) Governments had been infiltrated by “liberal-socialist” (anti-Christian) leaders in Europe and the US, which they are actually traitors to their countries.
Thousands of trained jihadists have being infiltrating Europe through Turkey. We already know terrorists are coming through with the waves of “refugees”. Go watch the videos of those "refugees" again. How many of the "refugees" are 17-25 year old men and of military age? And they had been posing as refugees with iPhones. Coordination for war requires instant communication…
Their goal is to transform (destroy) Europe: To tear down its wealthiest nations, overtax its economies, re-draw the demographics and the culture.  
And the USA government wanted to start letting them into the Country?  Obama had already announced that over 100,000 are going to arrive in the USA in 2017. Obama was well educated in the Muslim religion (since he had studied it while living in Indonesia). And he wanted the Americans to be totally ignorant of what is really going on with the ISIL movement.

All this turmoil now makes a lot of sense.
This is no humanitarian crisis. It is prepared invasion.
We face a direct threat to the survival of our civilization
and many years of inevitable civil war…



Πηγή



Μετάφραση από google,  αλλά το νόημα βγαίνει και είναι ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ!




 Trump διέκοψε Hijrah για τις ΗΠΑ,ΑΛΛΑ Hijrah ευδοκιμεί στο ΕΥΡΩΠΗ ...Η Εγίρα τού ΜωάμεθΤΙ ΕΙΝΑΙ Hijrah;

Γιατί καταλαβαίνουμε τόσα λίγα για μουσουλμάνοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους; Γιατί άλλες αραβικές χώρες (Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, κ.λπ.) δεν είναι «λαμβάνοντας» αυτά τα λεγόμενα «πρόσφυγες»; Επειδή αυτό είναι ένα Hijrah στην Ευρώπη. Είναι ένα από τα είδη της Τζιχάντ ( "ιερός πόλεμος" για την επέκταση του Ισλάμ).Hijrah είναι μια μεγάλης κλίμακας μετανάστευση μάζας που μετατρέπεται σε εισβολή από το σχεδιασμό.



Τι συμβαίνει στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι στην πραγματικότητα μια Hijrah όπως το Κοράνι περιγράφει.  



Hijrah είναι τζιχάντ κατά της μετανάστευσης. 
 Αυτό σημαίνει τη μετάβαση σε μια νέα γη, προκειμένου να φέρει το Ισλάμ εκεί.  


Στο Ισλάμ Hijrah θεωρείται ιερό και σεβαστό δράση. Σούρα 4: 100: "Και όποιος μεταναστεύει για την αιτία του Αλλάχ θα βρείτε στη γη πολλές θέσεις και την αφθονία, και όποιος φεύγει από το σπίτι του ως μετανάστη στον Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος Του και τότε ο θάνατος τον προσπερνά, ανταμοιβή του έχει ήδη γίνει βαρύνει Αλλάχ. "


Ιστορική backround: Σε 622 CE, Pr. Μωάμεθ και οι οπαδοί του, αφού απείλησε, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει από τη Μέκκα στη Μεδίνα (Στο Ισλάμ, 622 CE είναι μια τέτοια σημαντική ημερομηνία ώστε οι ισλαμικό ημερολόγιο σήματα αυτό ως την αρχή του Ισλάμ). Ήταν τότε και εκεί που Pr. Μωάμεθ έγινε στρατιωτικός ηγέτης. Αυτό είναι όπου όλες οι εντολές για τη διάπραξη βίας κατά των απίστων είχαν προέλθει.



Αυτό το γεγονός σε 622 CE, που είναι γνωστή ως Hijra, τιμάται στο Ισλάμ για το ρόλο του στην ίδρυση της πρώτης μουσουλμανικής κοινότητας.



Και γνωρίζουμε καλά, η υποχρέωση όλων των μουσουλμάνων είναι να μιμηθεί τον Προφήτη τους!  



Έτσι, αν ένας μουσουλμάνος πεθαίνει στη διαδικασία της μετανάστευσης για Hijra σε άλλη χώρα, αυτό είναι ουσιαστικά το ίδιο με το να είναι ένας βομβιστής αυτοκτονίας, ανταμοιβή του είναι αυτόματη.  

Αυτό εξηγεί τη μεγάλη προθυμία να αναλάβει ένα τέτοιο επικίνδυνο ταξίδι (και την ίδια στιγμή, που παίρνουν για να καλύψει τις πλούσιες ανήθικη και αφελείς οι Ευρωπαίοι με ηλίθιο νόμους τους!) ...


Πριν από αυτό το είδος της μαζικής εισβολής είχε πραγματοποιηθεί, η Δυτική Media (σχεδόν όλα είναι αντι-χριστιανικές) έχουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες της Ευρώπης να είναι το είδος, δεν είναι ρατσιστές και να αισθάνονται ένοχοι για τους φτωχούς "πρόσφυγες".  


Επίσης, να αποδεχθεί το άνοιγμα των συνόρων μέσω της διδασκαλίας από την «Ευρωπαϊκή Ένωση» (η οποία πιθανόν να έχουν, δεν αναπτύσσεται προς όφελος των Ευρωπαίων αλλά και για την καταστροφή τους μέσω Hijrah! (Όλα σε μακρά προετοιμασία και εγκαίρως, φυσικά ...)


Είναι επίσης προφανές από τώρα ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Hijra, όλες οι δυτικές (Χριστιανοδημοκράτες) 



Οι κυβερνήσεις είχαν διεισδύσει "φιλελεύθερη-σοσιαλιστική" (αντι-χριστιανικές) ηγέτες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι οποίες είναι πραγματικά προδότες στις χώρες τους.


Χιλιάδες εκπαιδευμένο τζιχαντιστές έχουν να διεισδύουν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας.  


Γνωρίζουμε ήδη οι τρομοκράτες έρχονται κατευθείαν με τα κύματα των «προσφύγων».  

Πηγαίνετε να παρακολουθήσετε τα βίντεο αυτών των "προσφύγων" και πάλι.  
Πόσοι από τους «πρόσφυγες» είναι 17-25 ετών οι άνδρες και των στρατιωτικών ηλικία; Και είχαν ποζάρει ως πρόσφυγες με τα iPhones. 
 Συντονισμός για τον πόλεμο απαιτεί άμεση επικοινωνία ...

Ο στόχος τους είναι να μετατρέψουν (καταστροφή) της Ευρώπης: Να γκρεμίσουμε πλουσιότερων εθνών του, επιβαρύνει τις οικονομίες της, εκ νέου συναγάγουν τα δημογραφικά στοιχεία και τον πολιτισμό.


Και η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήθελε να ξεκινήσει να αφήσει τους στη χώρα;  


Ο Ομπάμα είχε ήδη ανακοινώσει ότι πάνω από 100.000 πρόκειται να φτάσετε στις ΗΠΑ το 2017. 

Ο Ομπάμα ήταν καλά εκπαιδευμένοι στη μουσουλμανική θρησκεία (αφού είχε σπουδάσει ενώ ζουν στην Ινδονησία). 

 Και ήθελε οι Αμερικανοί να είναι εντελώς ανίδεοι για το τι πραγματικά συμβαίνει με την κίνηση ISIL.Όλη αυτή η αναταραχή κάνει τώρα πολύ νόημα. 

Αυτό δεν είναι ανθρωπιστική κρίση. Είναι έτοιμη εισβολή.Βρισκόμαστε μπροστά σε μια άμεση απειλή για την επιβίωση του πολιτισμού μας και πολλά χρόνια αναπόφευκτο εμφύλιο πόλεμο ...