12 Ιανουαρίου 2022

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ με το κλείσιμο της Αυγής - Κακός εργοδότης για άλλη μια φορά η αριστερά


Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ με το κλείσιμο της Αυγής - Κακός εργοδότης για άλλη μια φορά η αριστερά


Κακός εργοδότης αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η αριστερά  καθώς η ιστορική «ΑΥΓΗ» οδεύει προς κλείσιμο και οι εργαζόμενοι σε αυτήν καταγγέλλουν καταστάσεις δείχνοντας πρόσωπα ψηλά στην ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα κάνουν λόγο για απανωτές περικοπές μισθών τα τελευταία χρόνια. Τέλος οι εργαζόμενοι την ΑΥΓΗ ζητούν καθαρά λόγια κα λύση από τον Α.Τσίπρα.

Εμείς παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την γενική τους συνέλευση.

Πάντως θα μείνουμε μάλλον με αναπάντητη την απορία πως γίνεται ένα κόμμα της αριστεράς που βρίσκεται πάντοτε υποτίθεται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων να μην μπορεί να διευθετήσει τέτοια προβλήματα στο εσωτερικό τους...

Στο ενημερωτικό σημείωμα για τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Αυγής που μοιράστηκε μέσα από την ΕΣΗΕΑ αναφέρονται τα εξής:


«Η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της «ΑΥΓΗΣ»
Όχι στο κλείσιμο της ΑΥΓΗΣ / Αγώνας για δουλειά και αξιοπρέπεια

Σε μία από τις μαζικότερες συνελεύσεις των τελευταίων ετών και σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα για την κρίσιμη ιστορικά στιγμή που βιώνει η εφημερίδα, η γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ αποφάσισε ομόφωνα με 49 ψήφους ΥΠΕΡ τα εξής:

Δηλώνουμε απερίφραστα αντίθετοι σε κάθε σχεδιασμό για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ΑΥΓΗΣ και τη διάλυση της ιστορικής εφημερίδας της αριστεράς και του τόπου, που συμπληρώνει φέτος τα 70 χρόνια από τη γέννησή της.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι μετά από 7 δεκαετίες αδιάλειπτης καθημερινής μάχης για την ενημέρωση, η οποία ανετράπη μόνο από το καθεστώς των συνταγματαρχών, οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ παραμένουμε ακόμη εδώ και θα δώσουμε μάχη για να παραμείνει ανοιχτή η καθημερινή και κυριακάτικη έκδοση της, θα παλέψουμε για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και κυνική τη στάση της Διοίκησης, η οποία ενώ εξακολουθεί να μην μας ενημερώνει επίσημα για το σχέδιο καταστροφής της ΑΥΓΗΣ, έχει αρχίσει ήδη να υλοποιεί σχέδιο για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου και την απώλεια αγνώστου αριθμού θέσεων εργασίας, εντείνοντας την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, το οποίο είχαμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή ως βόμβα στα θεμέλια του οργανισμού. Μέσα σε αυτό το κλίμα ενημερωθήκαμε και για την παραίτησή του διευθυντή της εφημερίδας Α. Τσέκερη, με αποτέλεσμα να μένει σήμερα διευθυντικά ακέφαλη.

Όμως η χρεωκοπία της εφημερίδας και η απαξίωση του δημοσιογραφικού της στίγματος έχει πρόσωπα και διευθύνσεις, και σίγουρα τα πρόσωπά αυτά δεν είναι των εργαζομένων, οι οποίοι επί σειρά ετών έχουμε βάλει πλάτη για τη διάσωση της εφημερίδας. Από το 2014 μέχρι σήμερα οι μισθοί της ΑΥΓΗΣ έχουν περικοπεί κατά το 1/3 και οι θέσεις εργασίας, κυρίως από αποχωρήσεις, έχουν μειωθεί κατά το 1/4, την ίδια στιγμή που υπάρχουν σημερινές οφειλές 600.000 ευρώ προς τους εργαζόμενους από δεδουλευμένα προηγούμενων ετών

Αναδεικνύουμε ξανά το εξόφθαλμα οξύμωρο γεγονός οι ιθύνοντες να επικαλούνται την επί σειρά ετών δυσχερή οικονομική κατάσταση του οργανισμού, προκειμένου να δικαιολογήσουν τόσο την εθελουσία όσο και το επερχόμενο λουκέτο, τη στιγμή που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν προχωρήσει σε αύξηση δαπανών και σε προσλήψεις διευθυντικών στελεχών με υψηλούς μισθούς. Επιπλέον, δεν έχουν προβεί σε κανένα απολογισμό τι έχουν επιτύχει ως προς τα έσοδα από διαφημίσεις, τις συνδρομές και τις ανείσπρακτες οφειλές πελατών προς την εφημερίδα, ενώ εκκρεμότητα παραμένει μέχρι σήμερα και η κατάθεση ενός συνολικού δημοσιογραφικού και οικονομικού σχεδίου.

Επαναλαμβάνουμε ακόμη τη δυσαρέσκειά μας από τις μη ικανοποιητικές απαντήσεις στις συναντήσεις του προηγούμενου διαστήματος με τον γενικό γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ως εκπρόσωπος του βασικού μετόχου δεν δεσμεύθηκε για τη συνέχιση του καθημερινού φύλλου την επόμενη μέρα του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε εκ νέου συνάντηση αυτή τη φορά με τον πρόεδρο και πρώην πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, με στόχο να λάβουμε καθαρές απαντήσεις σε σχέση με τη διάλυση της εφημερίδας, που έχει αρχίσει ήδη να υλοποιεί η Διοίκηση.

Την ίδια στιγμή, απευθυνόμαστε στους αναγνώστες και φίλους της ΑΥΓΗΣ, στον κόσμο της αριστεράς, στην κοινωνία, στους συναδέλφους μας στον κλάδο των ΜΜΕ, στους εργαζόμενους και τα σωματεία άλλων κλάδων, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα μας για δουλειά και αξιοπρέπεια, που ξεκινάμε.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε μια σειρά κινήσεων, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αναρτήσεις πανό σε σημεία της πόλης ενάντια στο κλείσιμο της ΑΥΓΗΣ, ενημερωτικά σποτάκια με όλους αυτούς τους ανθρώπους, εργαζόμενους, απολυμένους, αγωνιζόμενους, μετανάστες, αποκλεισμένους, που η εφημερίδα μας έχει δώσει φωνή μέσα στα χρόνια, αποστολή ψηφίσματος προς ομοσπονδίες και σωματεία με το οποίο θα ζητάμε την αλληλεγγύη τους στην υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας, καθώς και κείμενο συλλογής υπογραφών με αίτημα να μην κλείσει το καθημερινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ.

Την ίδια στιγμή, αποφασίσαμε τη διοργάνωση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στην πλατεία Κουμουνδούρου στα γραφεία του συλλογικού ιδιοκτήτη, καθώς και στα γραφεία της εφημερίδας στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ την Πέμπτη 13/11 καλούμε σε νέα συνέλευση εργαζομένων με θέμα τον προγραμματισμό κλιμακούμενων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και δύσκολες, όμως, θα αγωνιστούμε ενάντια στο κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ΑΥΓΗΣ, με πυξίδα τη συλλογική μας δύναμη, την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα που μας δίνει η πεποίθηση ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Στην πλευρά της ιστορίας όπου θα βρίσκονται πάντα τα «λόγια που καίνε», όπως τιτλοφορούσε τα καθημερινά χρονογραφήματά του στην ΑΥΓΗ ο Κώστας Βάρναλης.


Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ, 11.1.2021»

 

  Με πληροφορία από το pronews.gr
Προηγούμενο Άρθρο

 

O ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ δηλώνει έτοιμος δια μέσου του facebook για τον “Διομήδη” Θα το δούνε οι δημότες και στην πράξη ...όπως πέρσι ;

Χορηγοί



   

 

Χαμός στη Βουλγαρία με τα μέτρα υποχρεωτικότητας-3.000 διαδηλωτές- Επιχείρησαν να μπουν στο κοινοβούλιο! (vid-ΦΩΤΟ)

 
  email:fyllokaiftero@gmail.com
 
 
 
 
Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο της Βουλγαρίας και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης συγκέντρωσης κατά των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, στο κέντρο της Σόφιας.

Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο της Βουλγαρίας και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης συγκέντρωσης κατά των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, στο κέντρο της Σόφιας.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν περίπου μία ώρα αφότου 3.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο.

Αίτημά τους ήταν να καταργηθεί το υποχρεωτικό υγειονομικό πιστοποιητικό που, όπως υποστηρίζουν, καταπατά τα δικαιώματά τους και εμμέσως εξαναγκάζει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Οι συγκεντρωμένοι, πολλοί εκ των οποίων έφτασαν με λεωφορεία στο κέντρο της πόλης, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό γύρω από το κοινοβούλιο και έφτασαν στην κεντρική πύλη του κτιρίου. Δεν μπήκαν μέσα αλλά ζήτησαν να βγουν έξω οι βουλευτές και να ακούσουν τα αιτήματά τους. Πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, τραυματίστηκαν στα μικροεπεισόδια που προηγήθηκαν.

Το κτίριο της Βουλής είχε αποκλειστεί από αστυνομία και τη χωροφυλακή. Λίγο μετά το μεσημέρι, η ένταση κλιμακώθηκε καθώς οι διαδηλωτές παραβίασαν τον αστυνομικό κλοιό και προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο.

Η κεντρική είσοδος του κτιρίου της Βουλής αποκλείστηκε από μέσα με αναποδογυρισμένα τραπέζια. Οι βουλευτές της Αναγέννησης, που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο, επέμειναν να επιτραπεί στους διαδηλωτές να εισέλθουν στο κτίριο ή να βγουν οι ίδιοι οι βουλευτές από την κύρια είσοδο και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν “Θέλω μια κανονική ζωή”, “Δεν είμαι αντιεμβολιαστής”. Υπήρχαν επίσης πλακάτ που έγραφαν “Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας!”, που αναφέρονταν στα υποχρεωτικά τεστ COVID-19 για τους μαθητές στο σχολείο δύο φορές την εβδομάδα. Στη συγκέντρωση ακουγόταν δυνατή μουσική.

Ο επικεφαλής για τον τομέα της Σόφιας του κόμματος Αναγέννηση, Αλεξάντερ Αρανγκέλοφ, δήλωσε στο BTA ότι αναμένονταν περίπου 40 λεωφορεία με υποστηρικτές του κόμματος από όλη τη Βουλγαρία.

Η διαδήλωση απέκλεισε την κυκλοφορία σε πολλές κεντρικές λεωφόρους στη Σόφια.

Τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Κρατώντας βουλγαρικές σημαίες και λάβαρα του υπερεθνικιστικού κόμματος Αναγέννηση, που οργάνωσε τη συγκέντρωση, οι διαδηλωτές φώναζαν «Ελευθερία» και «Μαφία» και κατήγγειλαν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Δεν εγκρίνω τα πράσινα πιστοποιητικά. Δεν εγκρίνω να μην επιτρέπεται στα παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματα. Δεν βλέπω ποια είναι η λογική αυτών των πραγμάτων», είπε ο 39χρονος μηχανικός Ασπαρούχ Μίτοφ στο πρακτορείο Reuters.

Οι Βούλγαροι πρέπει να φορούν μάσκες σε κλειστούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς και να επιδεικνύουν ένα υγειονομικό πιστοποιητικό (το λαμβάνουν όσοι έχουν εμβολιαστεί, αναρρώσει ή έχουν αρνητικό τεστ) για να μπουν σε εστιατόρια, καφετέριες, εμπορικά κέντρα και γυμναστήρια.

Ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο μήνα και δεσμεύτηκε να δώσει ώθηση στον εμβολιασμό, είπε στη δημόσια τηλεόραση BTV ότι λυπάται που δεν μπορούσε να συναντηθεί με τους διαδηλωτές αλλά είναι έτοιμος να το πράξει την Παρασκευή, όταν λήξει η καραντίνα στην οποία έχει τεθεί. Ο Πέτκοφ, ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ και υπουργοί της κυβέρνησης τέθηκαν σε καραντίνα επειδή ήταν στενές επαφές ενός θετικού κρούσματος.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το υγειονομικό πάσο δεν πρόκειται να καταργηθεί.

 

 

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

 

O ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ δηλώνει έτοιμος δια μέσου του facebook για τον “Διομήδη” Θα το δούνε οι δημότες και στην πράξη ...όπως πέρσι ;

Χορηγοί



   

 

Κ.Φαρσαλινός: «Η πανδημία θα λήξει μέσω της φυσικής ανοσίας - Η κυβέρνηση διασπείρει διαρκώς ψευδείς ειδήσεις»


Κ.Φαρσαλινός: «Η πανδημία θα λήξει μέσω της φυσικής ανοσίας - Η κυβέρνηση διασπείρει διαρκώς ψευδείς ειδήσεις»


«Δεν έχει υπάρξει στην ιστορία ξανά μαζικός εμβολιασμός με στοιχεία υποχρεωτικότητας σε υγιή άτομα»


Επίθεση στην κυβέρνηση και στην επιτροπή των «ειδικών» έκανε σε συνέντευξη του ο ιατρός – ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ο οποίος επί της ουσίας τους κατηγόρησε για διασπορά ψευδών ειδήσεων. 

Ο Κ.Φαρσαλινός υποστήριξε ότι η μεγαλύτερη διασπορά ψευδών ειδήσεων, όπως κατ’ εξακολούθηση αποδεικνύεται, είναι ο ισχυρισμός περί του τείχους ανοσίας που θα δημιουργούσαν τα εμβόλια.

«Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι αυτό» δήλωσε ο γιατρός. «Η πανδημία θα λήξει μέσω της φυσικής ανοσίας» σημειώνει, προσθέτοντας πως η απόφαση για τη λήξη της θα είναι πολιτική.

Όπως τονίζει, «ο κίνδυνος από τον ιό δεν είναι οριζόντιος, καθώς οι διαφορές μεταξύ των ηλικιακών ομάδων είναι δραματικές».

Ο Κ.Φαρσαλινός αναφέρθηκε και στη μελέτη από τη Δανία, την οποία αποκάλυψε το pronews.gr, η οποία συγκρίνει τα ποσοστά μόλυνσης των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων έναντι της μετάλλαξης Όμικρον και της Δέλτα αντίστοιχα.

«Όλη η ρητορική της κυβέρνησης έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Το σημαντικό που αναδεικνύεται και από αυτή τη μελέτη είναι το ανέφικτο του τείχους της ανοσίας. Γελοιοποιώντας και παρουσιάζοντας μια ψευδή πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία τα εμβόλια αποτελούν την πανάκεια για την εξάλειψη του ιού, το μόνο που πέτυχαν ήταν να πλήξουν την αξιοπιστία τους. Η προστασία τους είναι, όπως αποδεικνύεται, ανύπαρκτη ως προς τη μετάδοση και τη νόσηση.

Η διαφορά είναι πως τα εμβόλια κατά του Covid αποτρέπουν τη βαριά νόσηση. Μόνο ατομική προστασία παρέχουν τα συγκεκριμένα εμβόλια και μάλιστα ελλιπέστατη σε σχέση με τα λοιπά εμβόλια. Διότι τα εμβόλια της ιλαράς, της ανεμοβλογιάς ακόμη και της ηπατίτιδας είναι αποστειρωτικά και εμποδίζουν τη μετάδοση οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο στη συλλογική ανοσία.

Επίσης τα εμβόλια αυτά δεν έχουν χρονική διάρκεια ως προς την ανοσία που παρέχουν. Στην περίπτωση του Covid τα χαρακτηριστικά είναι εντελώς διαφορετικά, αφού ο ιός μεταλλάσσεται, ενώ με τους άλλους ιούς δεν συμβαίνει αυτό» τονίζει ο κ. Φαρσαλινός στη συνέντευξη του στη «Δημοκρατία». 

Ο κ. Φαρσαλινός χρησιμοποιεί επίσης σκληρή γλώσσα για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, δηλώνοντας πως αποδέχτηκαν ταπεινωτικά την πολιτική εργαλειοποίησή τους, και προειδοποιεί ότι μακροπρόθεσμα «τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα κοστίσουν πολύ περισσότερες ζωές από τον ίδιο τον ιό».

Υποχρεωτικότητα

«Τα ζητήματα που τίθενται είναι τα εξής: Τα συγκεκριμένα εμβόλια υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπαιρναν άδεια όταν μετά την παρέλευση δύο μηνών η αποτελεσματικότητά τους πέφτει κάτω του 50%. Η επόμενη επιλογή ποια είναι; Να εμβολιάζεις τον πληθυσμό κάθε δυο με τρεις μήνες και τους ανοσοκατεσταλμένους κάθε μήνα;

Επίσης, δεν έχει υπάρξει στην ιστορία ξανά μαζικός εμβολιασμός με στοιχεία υποχρεωτικότητας σε υγιή άτομα. Και αυτό μάλιστα για εμβόλια νέας τεχνολογίας, που καταγράφουν τις μεγαλύτερες παρενέργειες στην ιστορία των εμβολίων. Με μια φαρμακοεπαγρύπνηση παράλληλα σχεδόν ανύπαρκτη, καθώς είναι γνωστό από μελέτες πως οι παρενέργειες των σκευασμάτων υποκαταγράφονται. Στην Ελλάδα δε η λέξη φαρμακοεπαγρύπνηση προκαλεί αλλεργίες. Και κατόπιν τούτων επιβάλλεται μαζικός, υποχρεωτικός και επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός. Στην επιστήμη της Ιατρικής αποδεικνύεις εκ των προτέρων την ασφάλεια. Εδώ παραγνωρίζουμε την αβεβαιότητα και το άγνωστο. Στη φάση 3 των κλινικών μελετών των εμβολίων κατά τoυ Covid δεν καταγράφηκαν παρενέργειες, θρομβώσεις κ.λπ. και η πραγματικότητα απέδειξε άλλα».

Η τρίτη δόση

«Ως προς την τρίτη δόση που επιβάλλουν γνωρίζουν πόσο θα διαρκέσει η ανοσία που παρέχουν; Μας εγγυώνται κάποιο ποσοστό; Σε κάθε περίπτωση υιοθετούν την ίδια χειραγώγηση, τον ίδιο μαζικό εκβιασμό, έχοντας διασφαλίσει για τους εαυτούς τους το ακαταδίωκτο.

"Πρώτη υπεύθυνη για το μακελειό και την γενοκτονία στην Ελλάδα η δικαιοσύνη"

Ποιες είναι οι συμφωνίες με τις φαρμακευτικές εταιρίες, πού είναι η διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων; Ο δε υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης δήλωσε πως η κυβέρνηση καταδικάζει όσους λένε ότι η Ομικρον διαφεύγει των εμβολίων. Για να καταλάβουμε, είναι κυβερνητική απόφαση το αν συμβαίνει αυτό και όχι επιστημονική; Θα εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση σύμφωνα με την οποία τα εμβόλια θα αναγορεύονται σε αποτελεσματικά έναντι των μεταλλάξεων; Οι μεταλλάξεις αποδείχτηκε ότι διαφεύγουν των εμβολίων. Η Δέλτα εκδηλώθηκε νωρίς, ενώ η Ομικρον, που προέκυψε μετά τον μαζικό εμβολιασμό, διαφεύγει των εμβολίων».

 

  Με πληροφορία το pronews.gr 

 Προηγούμενο άρθρο

O ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ δηλώνει έτοιμος δια μέσου του facebook για τον “Διομήδη” Θα το δούνε οι δημότες και στην πράξη ...όπως πέρσι ;

Χορηγοί



   

 

 

Ο Κ.Μητσοτάκης θα «βάλει χέρι» στα χρήματα των Ελλήνων; - Σενάρια για «ποινή» στις καταθέσεις ανεμβολιάστων και "ληγμένων" εμβολιασμών.

Ο Κ.Μητσοτάκης θα «βάλει χέρι» στα χρήματα των Ελλήνων; - Σενάρια για «ποινή» στις καταθέσεις

Κομμουνιστική χώρα η Ελλάδα; η δυο δικτατορίες σε ένα ; Με ακροδεξιούς τρεις υπουργούς.

  Με πληροφορία από το pronews.gr

 

Χορηγοί



   

 

 

Φλώρινα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε ο Δήμος και η Π.Ε. Φλώρινας -Χιόνια παντού και χαμηλές θερμοκρασίες


Το χιόνι ξεπερνά τα 15 εκατοστά μέσα στην πόλη

 12/01/2022 12:05 πμ

Φλώρινα: Χιόνια παντού και χαμηλές θερμοκρασίες

 

 

Με το χιόνι να φτάνει και να ξεπερνά τα 15 εκατοστά μέσα στην πόλη και τη θερμοκρασία να αγγίζει τις πρώτες πρωινές ώρες τους -10 βαθμούς Κελσίου, ξημέρωσε στη Φλώρινα. Στην περιοχή δε του Ν. Καυκάσου το θερμόμετρο έδειξε μέχρι και -15,8.

Η χιονόπτωση διήρκεσε αρκετές ώρες και ήταν ιδιαίτερα έντονη κατά διαστήματα και σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους, χωρίς πάντως να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Νίκης – Φλώρινα.

Χθές  11 Ιανουαρίου 2022, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου υπέγραψε την απόφαση κήρυξης των σεισμόπληκτων περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Πρόκειται για τους Δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας που εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας μετά από σχετικό αίτημα των Δημάρχων, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2022 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 11 Ιουλίου 2022.

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε και τον Δήμο Φλώρινας ο δήμαρχος κ.Γιαννάκης, αυτήν την στιγμή η πόλης έχει -4 βαθμούς C.