24 Δεκεμβρίου 2017

Tο Μαξίμου γνωρίζει οτι ο λαός τους απεχθάνεται και φοβάται «Επιχείρηση Βενεζουέλα»


3.221
Στο Μαξίμου υπάρχει διάχυτος φόβος για μια επιχείρηση Βενεζουέλα εκ μέρους της αντιπολίτευσης η οποία συνίσταται σε ένα κοινό μέτωπο των κομμάτων της αντιπολίτευσης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την πολιτική του απομόνωση.

Στην περίπτωση της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τον «Ελευθερο Τύπο»,  όλα τα κόμματα από την κεντροδεξιά μέχρι την κεντροαριστερά είχαν δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο με την ονομασία Δημοκρατική τράπεζα με στόχο όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν τον Μαδούρο ως κονό εχθρό. Κάτι που φυσικά έφερε αποτέλεσμα με την ήττα του Μαδούρο στις βουλευτικές εκλογές του 2015. Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφέρθηκε πρόσφατα σε ένα αντιΣΥΡΙΖΑ πολιτικό μέτωπο το οποίο όπως είπε δομείται πάνω σε σαθρα υλικά σε πολιτικές ιδιοτέλειες και σε βαθιά συντηριτική πολιτική.

Με αφορμή την υπόθεση Καμμένου, στο Μαξίμου εκτιμούν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δημιουργήσει ένα πολιτικό μέτωπο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτά τα κόμματα έρχεται να προτεθεί και η Ενωση Κεντρώων που άλλαξε την προσέγγισή της ως προς το κυβερνών κόμμα, επειδή θεωρούν ότι τους έβλαψε πολιτικά το θέμα της απλής αναλογικής.


Crash Magazine Online

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Χρωστά 10 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο αλλά διασκεδάζει πρώτο τραπέζι στον Τόλη με πouρα & σαμπάνια!


Όπως λέει και η νεότερη γενιά, μάλλον δεν υπάρχει σwτηρία σε αυτή τη χώρα!

Θα αναρωτηθούν πολλοί, μα ένας άνθρωπος που χρωστά 10.000.000 ευρώ στο δημόσιο πώς γίνεται να διασκεδάζει χλιδάτα στον Τόλη Βοσκόπουλο;;;

Για το ότι πιθανότατα η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη δεν...



Περισσότερα εδώ
Πηγή: citynews

Λεβέντης «Όπου πάω μου λένε να φύγει ο Τσίπρας «η χολέρα»» (ΒΙΝΤΕΟ)


LEVENTIS1-768x512-750x430-620x430
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης.

«Όπου πάω μου λενε κάτι να φύγει ο Τσίπρας η χολέρα» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» του καναλιού ΒεργίναTV.

Σχολιάζοντας την παροχολογία της κυβέρνησης είπε ότι «αν μου έδιναν 300 ευρώ για να τους ξαναψηφίσω, θα τους έφτυνα στα μούτρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο για το θέμα των Σκοπίων έχουν πέσει στο τραπέζι οι προτάσεις «Βόρεια Μακεδονία ή Νέα Μακεδονία». «Αν αποφασίσει ο λαός θα τους φάει το σκοτάδι. Πιστεύω ότι θα έχουμε συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Η ΝΔ θα ψηφίσει τον όρο Μακεδονία».
Για την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογαν και τις ελληνοτουρκικες σχέσεις υποστήριξε ότι «η Τουρκία ψάχνει τρόπο να μας πάρει ένα νησί και μετά να μην φεύγει. Το ίδιο και για την Θράκη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αμυνθούμε».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την κόντρα κυβέρνησης – δικαιοσύνης δήλωσε πως ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποσύρει τον κ. Κοντονή από την θέση του.

.



makeleio.gr

Η σερβική πρόσκληση για «ολιγοήμερες διακοπές» στον Α.Τσίπρα και τι κρύβεται από πίσω


Η σερβική πρόσκληση για «ολιγοήμερες διακοπές» στον Α.Τσίπρα και τι κρύβεται από πίσω


Μια «κοινωνική» επίσκεψη με πολύ... νόημα κι διπλωματική ουσία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Σερβία εν μέσω Χριστουγέννων: Λίγο πριν οι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια εισέλθουν στην τελική ευθεία υπό την "ευλογία" των ΗΠΑ και με την είσοδο στο ΝΑΤΟ, αρχικά και στη ΕΕ εν συνεχεία των Σκοπίων, αποδέχτηκε πρόσκληση του Σέρβου προέδρου Αλεξάντερ Βούτσιτς και μεταβαίνει για ολιγοήμερες «διακοπές» στη Σερβία.
Μετά από πρόσκληση του προέδρου της χώρας Αλεξάντερ Βούτσιτς, κι ενώ η Σερβία απ'ότι φαίνεται θα παραμείνει η μόνη χώρα των δυτικών Βαλκανίων η οποία δεν θα ακολουθήσει το «μάντρωμα» στην Δύση, ο Α.Τσίπρας δέχεται μια περίεργη πρόσκληση της οποίας ο μόνος ορατός σκοπός και στόχος είναι η Αλβανία, κυρίως και δευτερευόντως τα Σκόπια.
Σε μια στιγμή που ο αλβανικός επεκτατισμός προσπαθεί να κάνει πράξη την Μεγάλη Αλβανία απειλώντας Ελλάδα και Σερβία, δύο χώρες με σαφώς διαφορετική γεωπολιτική κατεύθυνση (η Σερβία έχει κάνει τις επιλογές της προς μία σχέση φιλική προς την Δύση, αλλά συμμαχική προς την Ρωσία), ιστορικοί σύμμαχοι όμως και οι δύο, από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, απέναντι στο ισλαμικό στοιχείο, η Αθήνα και το Βελιγράδι, μόνο «μαζί» μπορεί να είναι.
Αλλωστε η κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια είναι άκρως επικίνδυνη.
Ξεκινώντας από την Βοσνία, μια χώρα η οποία πλέον είναι υπό τον έλεγχο ισλαμικών συμμοριών (στο Σεράγεβο η κατάσταση είναι άκρως επιβαρυμένη με την επιστροφή ισλαμιστών πολέμαρχων από την Συρία) και με την σερβική και κροατική μειονότητα να περιχαρακώνονται στις περιοχές τους.

Περνώντας στο Κοσυφοπέδιο, το δυτικό προτεκτοράτο, περιοχή όπου κυριαρχούν οι λαθρέμποροι και οι έμποροι ναρκωτικών, την Αλβανία και τα Σκόπια που είναι έτοιμα να κοπούν "στα τρία" αν δεν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, η επίσκεψη Τσίπρα και οι άτυπες, αλλά ουσιαστικές συνομιλίες που θα έχει, αποκτούν άλλο νόημα.


How Dangerous is Serbia? Scary Serbian Military Strength 2017

Pronews

Ifo: Επιστροφή στη δραχμή και ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους, η λύση για την Ελλάδα

ΛΑΘΟΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 2010», ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Ifo: Επιστροφή στη δραχμή και ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους, η λύση για την Ελλάδα
Ξεκάθαρο είναι το γερμανικό ινστιτούτο οικονομικών ερευνών Ifo για το τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα, ώστε η χώρα να ορθοποδήσει.
«Θα ήταν ίσως καλύτερα για όλους, για τους δανειστές, ακόμα και για τις γερμανικές τράπεζες και την Ελλάδα φυσικά -αν είχε πεισθεί και η ίδια- να αποχωρήσει από το ευρώ, σε συνδυασμό με μια ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους όπως στην Αργεντινή», τονίζει ο Αυστριακός καθηγητής Γκάμπριελ Φελμπερμάιερ, διευθυντής του Τμήματος Εξωτερικής Οικονομίας του Ifο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Φελμπερμάιερ είπε πως πιστεύει ότι «αυτό το οποίο χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα πραγματικό βιώσιμο μοντέλο ώστε μετά να πείτε στην Ευρώπη “ιδού το σχέδιο για τη νέα Ελλάδα” και να ζητήσετε την υποστήριξή της. Πρέπει να πείτε “πάμε πίσω στο εθνικό νόμισμα προσωρινά, διαγράψτε το χρέος μας άνευ όρων και θα εφαρμόσουμε ένα βιώσιμο πρόγραμμα ανάπτυξης”. Στην Ιρλανδία, όπου δεν υπήρχαν οξείες πολιτικές αντιπαραθέσεις, αυτό έγινε επί τη βάσει ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης».

Κατά την άποψη του Αυστριακού οικονομολόγου, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν καταστροφικό, διότι αμέσως μετά ένα πρόγραμμα βοήθειας θα εξασφάλιζε «ότι δεν θα επικρατήσει το χάος στη χώρα, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μαζική ανεργία ή έλλειψη φαρμάκων. Τότε θα δινόταν η ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα νέο όραμα για την επάνοδο της χώρας στην ευρωζώνη».
«Λάθος η απόφαση του 2010»

Οσο για το τι έφταιξε και η Ελλάδα έφτασε σε αυτό το σημείο, ο κ. Φελμπερμάιερ τόνισε ότι «η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης απόφαση του 2010. Το μεγάλο ερώτημα το οποίο θέτει και το Ινστιτούτο μας είναι εάν ήταν ορθή η πολιτική απόφαση το 2010 να επιλεγεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή θα ήταν καλύτερα να είχε αποχωρήσει».
Κατά τον Αυστριακό καθηγητή Οικονομίας, όσοι επιμένουν να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη το κάνουν διότι «το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Ιταλία, η Ισπανία ίσως κι η Γαλλία».

«Η κατάσταση εκεί δεν είναι ακριβώς ίδια αλλά είναι κατά βάση όμοια. Ούτε γι' αυτούς δεν είναι το σωστό νόμισμα το ευρώ, αλλά ούτε και για τη Γερμανία είναι», προσθέτει. Ωστόσο δεν τάσσεται υπέρ της κατάργησης του ευρώ, αλλά όπως λέει «θέλουμε να καταστήσουμε την νομισματική ένωση μια ελεύθερη ένωση στην οποία να μπορεί μια χώρα-μέλος, σε ορισμένες μόνο ειδικές περιπτώσεις, δεν θα είναι δηλαδή ο κανόνας, να αποχωρεί από το ευρώ, να επαναφέρει το εθνικό της νόμισμα με νέα ισοτιμία και μετά να ξαναμπεί. Απαιτείται όμως γι' αυτό μια συντεταγμένη αποχώρηση και βεβαίως η επιτήρηση της διαδικασίας, ώστε η χώρα να επανέλθει στην Ευρωζώνη μόνον όταν έχουν εφαρμοστεί οι απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Τονίζει, μάλιστα, ότι «αυτό θα ήταν ακόμα και σήμερα καλύτερο να γίνει για την Ελλάδα» και ότι η αυστηρή λιτότητα δεν είναι αναγκαία στην περίπτωση εξόδου κάποιας χώρας από το ευρώ, «διότι αν αποχωρήσει κανείς από την Ευρωζώνη μπορεί να μην εφαρμόσει την πολιτική αυτή, αφού η ανάκαμψη της οικονομίας χάρη στις χαμηλές ισοτιμίες του νομίσματος θα έλθει από μόνη της».
«Αύξηση επενδύσεων με μια νέα δραχμή»
Το πρόβλημα της χώρας μας είναι, κατά την άποψή του, η ανταγωνιστικότητα και «εάν υπάρξει μια νέα δραχμή, αν δηλαδή μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της, οι επενδύσεις θα αυξηθούν αμέσως». Εάν μάλιστα «γίνει ταυτόχρονα με την αποχώρηση από το ευρώ και τη συνεπακόλουθη υποτίμηση της νέας δραχμής και το κούρεμα του χρέους, θα υπάρξει αμέσως μια μεγάλη εισροή ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα».
Επίσης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του τμήματος εξωτερικής οικονομίας του Ινστιτούτου Ifο του Μονάχου, επισημαίνει ότι «για βασικά προϊόντα, χωρίς τα οποία η χώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει, όπως είναι το πετρέλαιο και τα φάρμακα, θα υπάρξει πρόβλημα, γι΄ αυτό θα χρειασθεί την βοήθεια των Ευρωπαίων φίλων της», οι οποίοι και θα την έδιναν, αφού «θα ήταν μια συμφωνία η οποία βασίζεται στην αμοιβαιότητα».

Παραδέχεται μεν ότι η κατάσταση θα είναι αρχικά δραματική, «αλλά θα γίνουν όλα γρήγορα» και «σε δυο χρόνια θα έχει λειτουργήσει». Κατά τη μεταβατική δε φάση θα πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα, οπότε «θα είναι αναγκαίο να χορηγηθούν δάνεια», να βρεθούν «κάποιες λύσεις, όπως είναι η βοήθεια εκτάκτου ανάγκης, ώστε να αντιμετωπισθούν οι όποιες ελλείψεις».
«Μετά τις γερμανικές εκλογές η συζήτηση για το χρέος»

Για το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο κ. Φελμπερμάιερ εκτιμά ότι «μέχρι τις γερμανικές εκλογές δεν θα συμβεί τίποτα. Μετά τις γερμανικές εκλογές μπορώ να το φανταστώ». Εκτιμά ότι «στο τέλος το ΔΝΤ θα παραμείνει» στο πρόγραμμα για την Ελλάδα, αφού προηγηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προσθέτει, όμως, ότι το θεωρεί και αυτό προβληματικό: «Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να γίνει κούρεμα χρέους, όπως έγινε στην Αργεντινή και σε άλλες χώρες, με μια ανοικτή δήλωση πτώχευσης», αν και το «κούρεμα του ελληνικού χρέους σημαίνει ότι θα έχουν ζημιές τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Μπούντεσμπανκ (Bundesbank) όσο και οι ιδιωτικές τράπεζες, και φυσικά δεν τους αρέσει. Ετσι όμως αποφεύγεται στο μέλλον και στο μεσοδιάστημα η αναζωπύρωση της κρίσης στην Ελλάδα».

Ο Αυστριακός οικονομολόγος του βαυαρικού ινστιτούτου Ifo απαντά αρνητικά στο ερώτημα εάν στις αναλύσεις τους παίζει κάποιο ρόλο η γεωπολιτική θέση μιας χώρας, όπως η Ελλάδα. Κατά την άποψή του όμως, «η Ευρώπη πρέπει επειγόντως να αρχίσει να σκέφτεται γεωστρατηγικά, όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο, αλλά διεθνώς. Είναι λάθος να μη σκέφτεται γεωστρατηγικά, αλλά έτσι είναι», όπως είπε.

Συμμερίζεται και ο ίδιος τις απόψεις του πρώην και του νυν προέδρου του Ιfo, των Βέρνερ Ζιν και Κλέμενς Φιστ, περί ανάγκης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, επειδή «μια νομισματική ένωση πρέπει να βασίζεται στο αμοιβαίο όφελος για όλους». Εάν δεν συμβαίνει αυτό, τότε η κατάσταση θα λιμνάζει», εξηγεί.

«Φυσικά και θα υπάρξει χάος μετά την αποχώρηση από το ευρώ»
Ο κ. Φελμπερμάιερ λέει επίσης ότι «φυσικά και θα υπάρξει χάος» στην περίπτωση αποχώρησης και άλλων χωρών από το ευρώ, την οποία όμως δεν την χαρακτηρίζει «έξοδο από το ευρώ, αλλά φάση προσαρμογής». Γι' αυτό «θα έπρεπε καταρχάς να γίνει μια δημόσια συζήτηση για το ότι η νομισματική ένωση πρέπει να αναπνεύσει, να γίνει κατανοητό το γιατί δεν έχει νόημα να είναι κανείς μέλος της νομισματικής ένωσης», λέει συμπληρώνει όμως ότι «χρειαζόμαστε μηχανισμούς και προγράμματα ώστε να μην προκύψει ακριβώς το χάος. Η Ευρωζώνη θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Χωρίς αυτήν η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία θα βρίσκονται σε μόνιμη στασιμότητα».

Στο ερώτημα αν μπορεί να πείσει κανείς να γίνουν αποδεκτά σκληρά μέτρα κουνώντας το δάχτυλο σε ολόκληρους λαούς και μάλιστα από όσους δεν έχουν καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση, ο Γκάμπριελ Φελμπερμάιερ απαντά: «Το ερώτημα είναι αν το σημερινό status quo είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την αρχή της δημιουργίας μιας ένωσης μεταφοράς χρεών άλλων. Σήμερα έχουμε ένα σύστημα σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, χωρίς να νομιμοποιείται, διαθέτει λ.χ. χρήματα για να σωθούν οι ελληνικές τράπεζες».

Ο διευθυντής του τμήματος εξωτερικής οικονομίας του Ινστιτούτου Ifο καταλήγει πως «πρέπει να δεχτούμε ότι αυτό το status quo δεν εξυπηρετεί ούτε την Ελλάδα, ούτε την Γερμανία, αλλά και γενικά ότι χρειαζόμαστε μια λύση η οποία να επιτρέπει μια νέα αρχή. Γι' αυτό και πρέπει να γίνει ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους συνοδευόμενο από την έξοδο από το ευρώ και βέβαια από μηχανισμούς και προγράμματα στήριξης της εξόδου από την κρίση, διότι ασφαλώς το χρέος δεν θα μπορεί να αποπληρωθεί ούτε με την υποτιμημένη δραχμή. Πρέπει να λάβει χώρα ένα δούναι και λαβείν»

iefimerida.gr