23 Απριλίου 2015

ΑΠΟ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ...ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ...ΤΗΝ... ζεστή αγκαλιά του Γιουνκέρ στον Τσίπρα (Photos)

Η πολιτική μαστίγιου και καρότου του  Γιούνκερ - των δανειστών.

Η... ζεστή αγκαλιά του Γιουνκέρ στον Τσίπρα (Photos) - Media



Θερμός όσο δεν παίρνει ήταν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Μόλις τον είδε στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, «όρμησε» και τον αγκάλιασε, προκαλώντας την έκπληξη ακόμα και του ίδιου του Α.Τσίπρα.
topontiki.gr

Αυστραλία προς Ε.Ε<< Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν οι πνιγμοί μεταναστών είναι ο δικός μας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Tony Abbott ζήτησε από την ΕΕ να λάβει αυστηρά μέτρα για να σταματήσει τους απελπισμένους μετανάστες που προσπαθούν να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι στη θάλασσα από τη Βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη.
Ο κ Abbott, του οποίου η συντηρητική κυβέρνηση εισήγαγε μια στρατιωτική επιχείρηση για να γυρίζει πίσω σκάφη που μεταφέρουν αιτούντες άσυλο πριν φτάσουν στην Αυστραλία, είπε ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να σταματήσει τους θανάτους.
Ενώ η αμφιλεγόμενη πολιτική του κ Abbott έχει αποδειχθεί επιτυχής, με τη χώρα να μετρά σχεδόν 18 μήνες με σχεδόν καθόλου αφίξεις σκαφών αιτούντων ασύλου και δεν αναφέρθηκαν θάνατοι στη θάλασσα, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Αυστραλίας.
Τα σχόλιά του ήρθαν μετά την τραγωδία στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, αφήνοντας μέχρι και 900 νεκρούς.
Αναφέροντας τις απόψεις του σχετικά με την πρόληψη των θανάτων των μεταναστών στη Μεσόγειο Θάλασσα, ο κ Abbott δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Έχουμε εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες ανθρώπους που πνίγονται στις προσπάθειές τους να πάνε από την Αφρική προς την Ευρώπη. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσεις τους θανάτους είναι στην πραγματικότητα να σταματήσεις τις βάρκες», πρόσθεσε.
Η σκληρή πολιτική γραμμή του Αυστραλού πρωθυπουργού σχετικά με τους μετανάστες είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενη, με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να παρακολουθούν τα σκάφη, να τα εμποδίζουν και να τα γυρίζουν εκει από όπου ξεκίνησαν, ως επί το πλείστον, στην Ινδονησία.
Αν δεν μπορούν να διαπιστωθούν οι χώρες προέλευσης των μεταναστών, όσοι βρίσκονται στο πλοίο αποστέλλονται σε υπεράκτια στρατόπεδα στα νησιά του Ειρηνικού, Παπουα-Νέα Γουινέα και Ναούρου.
Πριν εισαχθεί αυτή η πολιτική, καράβια έφθαναν σχεδόν καθημερινά με εκατοντάδες ανθρώπους να πνίγονται στη διαδρομή. Όμως, κατά τους τελευταίους 18 μήνες δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου αφίξεις σκαφών και δεν αναφέρθηκαν θάνατοι στη θάλασσα.
«Πρέπει να τελειώνουμε σταματώντας αυτό το τρομερό πρόβλημα και ο μόνος τρόπος για να σταματήσεις τους θανάτους είναι να σταματήσεις το εμπόριο λαθραίας διακίνησης ανθρώπων», είπε ο κ Abbott.
«Γι ‘αυτό και είναι τόσο σημαντικό, οι χώρες της Ευρώπης να υιοθετήσουν πολύ ισχυρές πολιτικές που θα τελειώσουν το εμπόριο ανθρώπων, το λαθρεμπόριο σε όλη τη Μεσόγειο», πρόσθεσε.
Οι αιτούντες άσυλο που φτάνουν με βάρκα αποκλείονται από μετοικηση στην Αυστραλία, ακόμη και αν επιβεβαιώνεται ότι είναι πραγματικοί πρόσφυγες.
Μένουν με την επιλογή, είτε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ή να ζήσουν στην Παπούα, το Ναούρου, ή ακόμα και στην εξαθλιωμένη Καμπότζη, στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών.
Η πολιτική αυτή συγκρούστηκε με τα Ηνωμένα Έθνη και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι λένε ότι παραβιάζει τη Σύμβαση του 1951 για τους πρόσφυγες, την οποία η Αυστραλία έχει υπογράψει.
Η υπεράκτια επεξεργασία των αιτούντων άσυλο έχει επίσης δεχθεί επικρίσεις για τις συνθήκες των στρατοπέδων και των μακρών χρόνων επεξεργασίας.
Ένας από τους αρχιτέκτονες της πολιτικής συνόρων της Αυστραλίας, συνταξιούχος υποστράτηγος Jim Molan, είπε ότι η κρίση οφειλόταν σε «ανίκανη πολιτική αντίδραση» της Ευρώπης.
Γράφοντας στην εφημερίδα The Australian σήμερα το πρωί, ο κ Molan είπε ότι οι τραγωδίες «επιδεινώθηκαν από την άρνηση της Ευρώπης να διδαχθεί από τα λάθη της και από τις προσπάθειες των άλλων που έχουν χειριστεί παρόμοια προβλήματα».
Και πρόσθεσε: «Το να καταστραφούν οι εγκληματίες σωματέμποροι ήταν το κέντρο βάρους των πολιτικών μας για τον έλεγχο των συνόρων και οι επιστροφές των σκαφών ήταν το κλειδί.»
Ο Molan κατηγόρησε επίσης την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποστολή στρατευτμάτων στη Λιβύη, από όπου προέρχονται οι περισσότεροι από τους μετανάστες που οδεύουν στην Ευρώπη και την αποτυχία των Ηνωμένων Εθνών να πιέσει για ειρηνευτικές δυνάμεις.
Η αμφιλεγόμενη πολιτική της Αυστραλίας
Από τον Ιούλιο του 2013, η Αυστραλία αρνείται να επιτρέψει σε πρόσφυγες που φτάνουν με βάρκα να εγκατασταθούν στην ηπειρωτική χώρα, ενώ γυρίζει πίσω τα σκάφη που μεταφέρουν τους αιτούντες άσυλο, από όταν η σημερινή κυβέρνηση εξελέγη, τον Σεπτέμβριο του 2013.
Έχει ένα στρατόπεδο κράτησης για τους αιτούντες άσυλο στο Νησί των Χριστουγέννων και πληρώνει την Παπούα Νέα Γουινέα και το νησιωτικό έθνος του Ειρηνικού Ναουρού, να λειτουργήσουν παρόμοια στρατόπεδα όπου οι αιτούντες άσυλο περιμένουν, ενώ οι αιτήσεις τους για προσφυγικό καθεστώς, επεξεργάζονται και ταιριάζονται με μια χώρα που θα μετεγκατασταθούν.
Η Αυστραλία έχει συνάψει συμφωνία να πληρώνει την Καμπότζη να πάιρνει πρόσφυγες που κρατούνται στο Ναούρου και την Παπουα-Νέα Γουινέα για την επανεγκατάσταση εκείνων που είχαν στρατοπεδεύσει στην εν λόγω χώρα. Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει πάει στην Καμπότζη, ενώ κάποιοι αιτούντες άσυλο έχουν επανεγκατασταθεί στην Παπούα Νέα Γουινέα.
Η Αυστραλία είναι πολύ πιο φιλόξενη στους αιτούντες άσυλο που φθάνουν με αεροπλάνο, αν και εξακολουθεί να απαιτεί μια αρχική υποχρεωτική περίοδο κράτησης.
Μόλις βγουν από τα κέντρα κράτησης, κάποιοι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται, ενώ άλλοι βασίζονται στην πρόνοια, όπως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά δεν είναι επιλέξιμοι για κυβερνητική στέγαση και πρέπει να βρουν κατάλυμα στην ιδιωτική αγορά ενοικίασης.
Το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα υπήρξε μια τεράστια επιτυχία για την Αυστραλία – τόσο από την άποψη της συρρίκνωσης του αριθμού των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στη χώρα και το πιο σημαντικό μείωσε σημαντικά τον αριθμό των θανάτων στη θάλασσα.


Απο defencenet.gr


Πηγή

Θα μείνουμε με τα έκτακτα Eurogroup στο " χέρι " Και με τα χαμόγελα της Μερκελ (Φωτογραφίες)


Ο Τσίπρας ζήτησε συμφωνία τώρα και έκτακτο Eurogroup (Φωτογραφίες)
Τετ-α-τετ διάρκειας σχεδόν μίας ώρας είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό.

Το περιβάλλον του Πρωθυπουργού κάνει λόγο για «εποικοδομητικό και θετικό κλίμα» κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμης συνάντησης.  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας ζήτησε ενδιάμεση συμφωνία Αθήνας-εταίρων μέχρι το τέλος Απριλίου, κάτι, που συνάδει με την επιθυμία της κυβέρνησης να υπάρξει έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη.

Στο μεταξύ, κύκλοι του πρωθυπουργού ανέφεραν ότι Τσίπρας και Μέρκελ κατέγραψαν στη συζήτησή τους τα βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο, ενώ, ο πρωθυπουργός ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών για να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν με νόημα ότι: «Στο Euroworking Group υπάρχει μεγάλη πρόοδος και στο Eurogroup αύριο περιμένουμε ότι αυτή η πρόοδος θα καταγράφει ώστε να υπάρξει συμφωνία. Πρέπει το Σαββατοκύριακο και τις επόμενες μέρες να συνεδριάζει συνεχώς το Brussels Group, ώστε μέχρι την Τετάρτη να υπάρχει συμφωνία και να συγκληθεί την Πέμπτη έκτακτο Eurogroup».


ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΑΥΤΟ  «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία»

Πάντως, η κυβέρνηση αποδίδει τις αντικρουόμενες δηλώσεις των Ευρωπαίων σε πιέσεις που ασκούνται, ενώ κυβερνητική πηγή, ερωτηθείσα σχετικά με τα σενάρια για πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα, αναφέρει ότι αν η επιλογή των εταίρων είναι η ρήξη, τότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Ομως «είμαστε πολύ κοντά. Αν μας χώριζε άβυσσος, τότε θα ήταν πιο πιθανά αυτά τα σενάρια. Εάν όμως οι εταίροι ήθελαν τη ρήξη, θα το είχαν κάνει αυτό από τις 28 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τις διαπραγματεύσεις».

Με fotos και  πληροφορίες απο kontranews.gr
ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ Eurogroup

 Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα ζητά εκτακτο Eurogroup , στο ερώτημα όμως τι μας έχουν προσφέρει οι έκτακτες  αυτές συναντήσεις  η απαντηση είναι οχι μόνο κανένα όφελος αλλά και τεράστια ζημία. 

Μας ροκανίζουν τον χρόνο,  τα προβλήματα στην πραγματική  οικονομία αυξάνονται απο την έλειψη ρευτότητας σε βάρος του λαού ο οποίος  αντιμετωπίζει μεγάλύτερα  προβλήμμα επιβιώσης απο πρίν,  η φτώχεια αυξάνεται "ποιοτικά" και ποσοτικά διογκώνεται. Πληρώνουμε χωρίς να παίρνουμε τιποτα απο τον Μάιο του 2014.

Τα χαμόγελα της Μέρκελ "καλύπτουν" απλά τις πραγματικές της προθέσεις που ειναι η υποταγη της Ελλάδος και τα χαμόγελα του Αλέξη Τσίπρα πρός αυτην δεν θα την ' πείσουν "  για μια απόφαση της για  το αντίθετο.

Η κυβέρνηση πρέπει  αντιληφθεί αυτα που έλεγε προεκλογικά για τους δανειστές οτι << έχουν σκοπό να μας γονατίσουν >>  δηλαδή,   ισχύουν απολύτα , και δεν πρέπει να "ξεγελιέται" με ανούσιες συναντήσεις που δημιουργούν τελικά μόνο " κούφιες" προσδοκίες.


 Συμπερασματικά κάθε συνάντηση του πρωθυπουργού μαζι της, οχι μόνο ειναι χαμένος κόπος αλλά έχει και αρνητικό αποτέλεσμά γιατι μάλλον αυτο το εκλαμβάνει  η κ. Μερκελ ως αδυναμία της ελληνικής πλευράς, και αυτο δεν αποτελεί  και "ιδιαίτερα" σκληρή διαπραγματευτική εικόνα. 

Μόνο μέ πράξεις είναι δυνατόν η κ.Μέρκερ και οι δανειστές  θα πεισθούν,  και αυτο δεν ειναι τίποτε άλλο απο την άμεση ρίξη. Η ρίξη  (η κωλοτούμπα )  και  υποταγή.


fylokaiftero.blogspot.com

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010: Η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Σαν σήμερα ο πολιτικός εγκληματίας  μας οδήγησε στην καταστροφή

23 Απριλίου 2010: Η μαύρη επέτειος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα χρειαστεί πολλές μαύρες σελίδες για να περιγράψει τα όσα έζησε ο ελληνικός λαός από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε – εν κρυπτώ και παραβύστω – να βάλει τη χώρα στο μηχανισμό της τρόικας και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια αποικία χρέους που έχει απολέσει μεγάλο μέρος της οικονομικής και της εθνικής του αυτοδιάθεσης - Η δήλωση από το Καστελλόριζο με την οποία παραχώρησε την Ελλάδα στους δανειστές θα μείνει βαθιά χαραγμένη στις επόμενες γενιές που καλούνται να πληρώσουν τα λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου ακι όχι μόνο... 
Στις 23 Απριλίου του 2010 με φόντο το Καστελλόριζο, ο Γιωργος Παπανδρέου ανακοίνωνε με διάγγελμά του την απόφαση που έμελλε να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, να προκαλέσει κοινωνικές αναταράξεις και να οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Το βίντεο της ντροπής τα λέει όλα
Έπρεπε να περάσουν χρόνια για να γίνει γνωστό πώς μπήκε η Ελλάδα στο ΔΝΤ το οποίο επί Παπανδρέου έβαλε για πρώτη φορά πόδι στην Ευρώπη. Λίγο πριν ο Ντομινίκ Στρος-Καν αποχωρήσει από τη θέση του ως πρόεδρος του ΔΝΤ αποκάλυψε πως οι όροι για τη συμφωνία της ένταξης της Ελλάδας στο ΔΝΤ γίνονταν ήδη επί μήνες κρυφά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ η επίσημη θέση της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν πως γινόταν προσπάθεια να αποφευχθεί πάση θυσία η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ.
Το πρόγραμμα της τρόικας που ακολούθησαν εθελόδουλα οι μνημονιακές κυβερνήσης  συνέτριψε τον κοινωνικό ιστό, προκαλώντας εσωτερική υποτίμηση και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών. Κι όλα αυτά έγιναν όχι για να σωθεί ο λαός, αλλά για να σωθούν οι τράπεζες και για να πληρωθούν στο ακέραιο τα διάφορα funds που τζόγαραν πάνω στη χρεοκοπία της χώρας.
Πριν από 1.825 ημέρες, στις 23 Απριλίου 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε από το Καστελλόριζο την υπαγωγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της ευρωζώνης.
Από τότε, κάθε ημέρα που περνούσε, η ελληνική οικονομία έχανε κατά μέσο όρο 22,8 εκατ. ευρώ από το ΑΕΠ της αλλά και 613 θέσεις εργασίας κάθε 24ωρο. Είναι ενδεικτικό πως το ΑΕΠ μειώθηκε από τα 226,2 δισ. ευρώ το 2010, στα 179,081 δισ. ευρώ το 2014.
Ειδικότερα, η ύφεση τα χρόνια του Μνημονίου εξελίχθηκε ως εξής: το 2010 ανήλθε στο 5,4%, το 2011 στο 8,9%, το 2012 στο 6,6%, το 2013 στο 3,9% και το 2014 καταγράφηκε ισχνή ανάπτυξη 0,8%.
Οι άνεργοι από 604,6 χιλιάδες τον Απρίλιο 2010, αυξήθηκαν μέσα στην πενταετία αναφοράς έως και στο 1,34 εκατομμύριο, δηλαδή υπερδιπλασιάσθηκαν.
Με αυτές τις πρωτόγνωρες οικονομικές θυσίες οι οποίες επέφεραν τεκτονικές αλλαγές στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, η ελληνική οικονομία πέτυχε να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα από το 15,6% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014. Αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με το χρέος.
Το δημόσιο χρέος από 126,8% του ΑΕΠ το 2009, αυξήθηκε στο 146% του ΑΕΠ το 2010, στο 171,3% του ΑΕΠ το 2011, στο 156,9% του ΑΕΠ το 2012 (παρά το PSI), στο 175% του ΑΕΠ το 2013 και πέρυσι έκλεισε στο 177,1% του ΑΕΠ.

Τα περι διαγραφής χρεών από την Τράπεζα Πειραιώς. Η σκληρή αλήθεια


Τρ. Πειραιώς: Διαγραφή οφειλών έως 20.000 ευρώ, «πάγωμα» στεγαστικώνΠριν λίγο αναρτήσαμε την είδηση με κάθε επιφύλαξη εδώ Τρ. Πειραιώς: Διαγραφή οφειλών έως 20.000 ευρώ, «πάγωμα» στεγαστικών

Επειδή με τη πρώτη ματιά και χωρίς να διαβάσεις τα…..ψιλά γράμματα συνήθως βγάζεις λάθος συμπεράσματα,

να επισημάνω οτι το συγκεκριμένο »ευεργέτημα» απευθύνεται σε πολίτες που ζούν οχι μόνο στο υποτιθέμενο »όριο της φτώχιας», αλλά σε »παγκάκια, πλατείες και χαρτόκουτες και τρώνε σε συσσίτια.
Συγκεκριμένα αφορά μόνον οσους υπαχθούν στο νόμο 4320/2015 για την ανθρωπιστική κρίση και ενδεικτικά παραθέτω τις προυποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να ενταχθει κάποιος που είναι για.

Μεμονωμένο άτομο: 2400 ευρώ
Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με ένα εξαρτώμενο μέλος: 3600 ευρώ
Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη: 4200 ευρώ
Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη: 4800 ευρώ
Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη: 5400 ευρώ
Οικογένεια με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη: 6000 ευρώ
Τα περιουσιακά κριτήρια είναι τα εξής:

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατʼ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 200.000 ευρώ.
Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/ και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για τη λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.

Αλ.ανυ.α Μαχητες των Δρομων.
olympia.gr

Οι«ρυθμιζόμενες χρεώσεις» της ΔΕΗ τινάζουν τα νοικοκυριά στον αέρα! Λαφαζάνη ΞΥΠΝΑ!


Οι «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» της ΔΕΗ τινάζουν τα νοικοκυριά στον αέρα! Λαφαζάνη ΞΥΠΝΑ!
Σας έχουν έρθει οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί της ΔΕΗ;
Όταν σας έρθουν μην πάθετε εγκεφαλικό με τη μία. Να το πάθετε με δόσεις. Είναι οι «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» που σας διπλασιάζουν το ποσό που πρέπει να πληρώσετε! Και είναι ο δεύτερος εκκαθαριστικός με αυτές τις «ρυθμιζόμενες χρεώσεις».
dei
Προφανώς η πρώτη φορά Αριστερά ή δεν πληρώνει ρεύμα ή δεν έχουν πάρει είδηση τι «παίζεται»…
Εμείς, λοιπόν, οφείλουμε να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στους αρμόδιους υπουργούς, ειδικά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που εδώ και 3 μήνες δεν έχει λύσει κανένα πρόβλημα του λαού, μόνο να ταξιδεύει στη Ρωσία ξέρει και να ζει το… σοβιετικό απωθημένο.
Εάν Παναγιώτη Λαφαζάνη άμεσα δεν αφαιρέσεις τις «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να ξέρεις ότι αυτοί οι λογαριασμοί θα ρίξουν την κυβέρνηση…
Σας την έστησε ο Σαμαράς με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και δεν το έχετε πάρει είδηση ξεφτέρια μας…
Έχεις συνειδητοποιήσει Παναγιώτη Λαφαζάνη τι κάνουν οι «ρυθμιζόμενες χρεώσεις;». Διπλασιάζουν τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς!
Ολόκληρες οικογένειες ανέργων και εργαζομένων των 400 ευρώ δουλεύουν για να πληρώνουν τη ΔΕΗ, Παναγιώτη Λαφαζάνη! Τι δεν καταλαβαίνεις; Σε ποιον κόσμο ζεις;
Τώρα, αφαίρεσε τις «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» από τους λογαριασμούς, αλλιώς αυτοί ο λογαριασμοί θα ρίξουν την κυβέρνηση!

 [www.tribune.gr]

Ποιοι και πως θα πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας


Ποιοι και πως θα πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας
«Παράθυρο» για μειωμένα τέλη κυκλοφορίας εξετάζει το ΥΠΟΙΚ.
Η εξεταζόμενη ρύθμιση αφορά τα αυτοκίνητα που είναι σε ακινησία και οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να τα ξαναβγάλουν στην κυκλοφορία με την καταβολή ενός αναλογικού ποσού για το υπόλοιπο του έτους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, σε απάντηση γραπτής ερώτησης του βουλευτή Κοζάνης των ΑΝΕΛ κ. Χαρίσιου Κάτανα, τα κατ' εκτίμηση απολεσθέντα έσοδα μόνο από τέλη κυκλοφορίας από το 2009 ως σήμερα έχουν ως εξής:
-Ανεξαρτήτως κυβισμού, δεν έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας για 771.873 ΙΧ κάτι που συνεπάγεται απώλεια εσόδων ύψους 754,7 εκατ. ευρώ
-Στα άνω των 1.900 κυβικών ΙΧ, δεν έχουν εισπραχθεί τέλη για 129.915 οχήματα, μία απώλεια που εκτιμάται ότι φτάνει τα 300,2 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την κυρία Βαλαβάνη, «το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα μίας ελαστικότερης αντιμετώπισης που θα έδινε τη δυνατότητα σε όσους έχουν καταθέσει πινακίδες και θέλουν να επανενεργοποιήσουν τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του έτους να μπορούν να το κάνουν με μικρότερη από τη συνολική ετήσια επιβάρυνση».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας στην ίδια ερώτηση, έχουν τεθεί σε ακινησία σχεδόν 24.000 επαγγελματικά οχήματα, τα οποία στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι φορτηγά δημόσιας χρήσης.



kontranews.gr