30 Οκτωβρίου 2017

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Τι φοβούνται οι κ. Καρυπίδης και Μπίρος και αρνούνται να δώσουν στοιχεία για την απευθείας ανάθεση»;


Στις 18 
Οκτωβρίου χρειάστηκε Εισαγγελική Εντολή για να ανταποκριθεί η Περιφερειακή Αρχή στο νόμιμο δικαίωμα του Συνδυασμού μας για την παροχή στοιχείων σχετικά με την απευθείας ανάθεση του έργου των 400.000 ευρώ στον «Σύλλογο προς διάδοση των Ελληνικών Γραµµάτων» για την «Επισκευή κτιρίου Παιδόπολης «Αγία Όλγα» στη Φλώρινα.

Τι ζητήσαμε;
1ο : σε ποιους ακριβώς ανατέθηκε απευθείας το έργο,
2ο : την έκθεση της Επιτροπής Ελέγχου του Τοπικού Πόρου (ΕΑΠ), σύμφωνα με την οποία επιστράφηκε το αίτημα του Συλλόγου για προκαταβολή, και
3ο : να μας δοθεί ο φάκελος του έργου με τα πλήρη στοιχεία του.

Η απάντηση της Περιφερειακής Αρχής ξεπέρασε κάθε φαντασία.

Μας παρέπεμψαν στο Σύλλογο, έναν ιδιωτικό φορέα δηλαδή, για να μας δώσει εκείνος τα στοιχεία!

Με απλά λόγια, για το πώς χρησιμοποιείται το δημόσιο χρήμα αντί να απαντήσουν οι Αιρετοί που έχουν και την ευθύνη, ζήτησαν να δώσουν εξηγήσεις ιδιώτες.

Μετά απ’ όλα αυτά απόλυτα δικαιολογημένα ρωτάμε: Τι φοβάστε κ. Καρυπίδη και κ. Μπίρο και δεν δίνετε τα στοιχεία;

Διαχειρίζεστε εκατομμύρια ευρώ, χρήματα των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας και μόλις σας ζητείτε ο λογαριασμός τη μια δεν απαντάτε παρά μόνο με εισαγγελική εντολή και την άλλη πετάτε το μπαλάκι αλλού;

Έχετε γνώση και συνείδηση πως παραβιάζετε Νόμους του Ελληνικού Κράτους και καταστρατηγείτε και την Υπουργική Απόφαση για τη διαχείριση του Τοπικού Πόρου;
Είστε μόλις τρία χρόνια στην εξουσία και έχετε αποκτήσει ήδη τη νοοτροπία «το κράτος είμαι εγώ».
Συμπεριφέρεστε σαν να μην είστε υποχρεωμένοι να λογοδοτείτε σε κανέναν για τα έργα και τις ημέρες σας.

Εμείς ελπίζαμε πως θα συνετιζόσασταν και μεριμνούσατε ώστε να διορθωθούν τα λάθη σας, έτσι ώστε τα θέματα να λυθούν εντός της αιθούσης συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η στάση σας όμως μας υποχρεώνει, να ζητήσουμε να λυθούν σε παρακείμενο χώρο.
Γεωργία Ζεμπιλιάδου
Περιφερειακή Σύμβουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Τους άφησε άφωνους ο Τσίπρας "δουλευέι" ακομη και τα γεροντάκια απομεινάρια του κόμματος του – Πότε είπε ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο


3

«Το σχέδιό μας αποδίδει. Η χώρα θα είναι εκτός Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018. Ακόμα και όσοι ήταν πιο επιφυλακτικοί, οφείλουν να το αναγνωρίσουν» ήταν η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε το «στίγμα» της πολύωρης σύσκεψης.


Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα τρέχοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, με έμφαση στην πορεία της τρίτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πηγές τόσο του Μεγάρου Μαξίμου όσο και της Κουμουνδούρου, εκφράστηκε η άποψη ότι όλα βαίνουν καλώς και η αξιολόγηση αναμένεται να κλείσει εντός χρονοδιαγράμματος, αν και υπάρχουν σημεία που θέλουν περαιτέρω συζήτηση.

Ωστόσο, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, λένε με βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί, δίχως να χρειαστούν νέα μέτρα -και χωρίς εκπλήξεις από καμία πλευρά, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαίνεται ότι το πολιτικό σχέδιο βγαίνει, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές επιφυλάξεις από την αντιπολίτευση, που «έβλεπε» εκλογές και καταστροφή

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε εκτενώς το προσφυγικό. Έμφαση δόθηκε στον συντονισμό των υπουργείων, αναφέρθηκε ότι το βάρος πέφτει στην Ελλάδα, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, παρουσίασε τα προβλήματα και τον σχεδιασμό.


Crash Magazine Online

ΕΚΤΑΚΤΟ : Βουτιά στο κενό για 47χρονο πατέρα δύο παιδιών



ΕΚΤΑΚΤΟ – Σοκ: Βουτιά στο κενό για 47χρονο πατέρα δύο παιδιών

Μπροστά στα μάτια συναδέλφων του έβαλε τέλος στη ζωή του, ένας 47χρονος στην περιοχή της Ελλοπίας του Δήμου Θηβαίων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας ανέβηκε  σε μύλο και χωρίς δισταγμό βούτηξε στο κενό, παρά τις εκκλήσεις όσων έτυχε να τον δουν.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον 47χρονο πατέρα δύο παιδιών, να φτάσει στο απονενοημένο διάβημα, διερευνώνται, ωστόσο κατά μία πληροφορία υπήρχαν σοβαρά οικονομικά οικογενειακά προβλήματα που τον είχαν οδηγήσει στην απελπισία.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό αυτό περιστατικό, ερευνά το ΑΤ Θήβας.

Πηγή: lamiareport
Πηγη newsbomb.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Φωτο: Οι "παγίδες" για τους Πεζούς σε μια πόλη με αδιάφορη Δημοτική αλλά και αδιάφορη Περιφερειακή αρχή


Στο ρεπορτάζ αυτό παρουσιάζονται ελάχιστες απο τις δεκάδες παγίδες που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια του Δήμου Καστοριάς, και,... για την περιφέρεια ας μην αναφερθούμε καθόλου. ...ουκ εστιν αριθμός!!

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ανέστης Αγγελής
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Αδαμόπουλος Σωτηράκης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ:Καρυπίδης Θώδορος

.






Φωτογραφίες : Fterografos
fyllokaiftero1.blogspot.com

Αυτά είναι τα τέρατα οι Γεωργιανοί που έκαψαν την 85 χρονη με σίδερο. (ΦΩΤΟ)

Αυτά είναι τα βρωμερά τέρατα οι Γεωργιανοί που έκαψαν την 85 χρονη με σίδερο. (ΦΩΤΟ)

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες οκτώ (8) υπηκόων Γεωργίας, καθώς και τα μικρά ονόματα αγνώστων συνεργών τους, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εξαρθρώθηκε την 19-10-2017 από την Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής .

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. ( επ) ARSENIDZE ή DEVNOZASHVILI ή DIMITROV ή SINKEVICHIUS (ον) OTARI ή DIMITAR ή PAVLIUS του AVTANDIL ή PAVLINOV ή GIVIN και της AFTO MAIA ή MAIA ή GEORGIA , γεννηθέντα 18-5-1986 ή 21-10-1980 ή 21-5-1981 στη Γεωργία ή Βουλγαρία ή Λιθουανία




2. (επ) KEKELIDZE ή VASHADZE ή MARTYNOV ή MINDADZE (ον) MIHAIL ή MICHAIL ή GIGI ή VALERIY ή GABRIEL του MALHAZI MALKHAZI ή MERABI ή STEFAN ή MALKHAZ και της LIAVA ή LIANA ή LALI ή MARINA , γεννηθέντα 1977 ή 1980 ή 1981 στη Γεωργία ή Ρωσία





3. (ε π) KHERKHADZE ή DZODZOASHVILI ή DZODZO ASHUILI ή ASHUILI DZODZO ή OZODZUASHVILI ή DZODZUASHVILI (ον) ZAZA ή BADRI ή BARDI του ALEKSANDRE ή TEMURAZ ή TEI MURAJ ή MURAJ TEI και της DARIKO ή IRINA , γεννηθέντα 19-5-1975 ή 14-12-1978 στη Γεωργία




4. (επ) GASPARYAN ή GAMJASHVILI (ον) RUBEN ή GOGA του ANZOR και της IRINA , γεννηθέντα 10-1-1987 στη Γεωργία





5. ( επ) KHERKHADZE (ον) ANANO του ZAZA και της SOPIO , γεννηθείσα 16-1-1998 στη Γεωργία




6. (επ) SAKAND Ε LIDZE (ον) SOPIKO του SAMSON και της ZHUZUNA AMBROLADZE , γεννηθέντα 25-5-1977 στη Γεωργία




Και τους μη συλληφθέντες:
7. (επ) ARSENIDZE ή GAVNIDZE ή SULABERIDZE ή GAGNIDZE (ον) MAMUKA ή LEVAN ή MEVLUD του NIKOLOZ ή GEORGIUS ALEXANDRE και της TAMARA ή LEILA ή MAGULI ή MAGULI LEILA , γεννηθέντα την 27-4-1967 ή 23-2-1968 στη Γεωργία




8. (επ) PKHAKADZE ( o ν) SOPIO του AVTANDIL και της NELI , γεννηθέντα 5-2-1978 στη Γεωργία



9. Άγνωστοι συνεργοί τους, μεταξύ των οποίων άτομα με μικρά ονόματα « INDIKICH » ή « INDIKO », « VALERA » ή « VALER », « TIGRA » ή « TIGRAN »

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις καθώς επίσης και για τον εντοπισμό επιπλέον αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της
 .
Share This:

Σάλος: Μεγάλο κόλπο για νέα σφαγή στις συντάξεις. Ποιοι χάνουν μέχρι και 35%


 

Ποιο το μεγάλο κόλπο για τη νέα σφαγή στις συντάξεις;
Απίστευτες μειώσεις που προκαλούν ίλιγγο βιώνουν οι νέοι Έλληνες συνταξιούχοι που λαμβάνουν τις συντάξεις τους.
Για τους παλαιούς, έρχεται νέα μείωση 18% το 2019, ενώ οι νέοι χάνουν έως και 35%!
Από πού όμως έρχονται όλα αυτά; Μα από πού αλλού; Από τον νέο ασφαλιστικό νόμο, αναφέρει ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, που λέει ότι έρχεται Αρμαγεδών, ενώ η δικηγόρος Ολυμπία Νικολοπούλου αναφέρει ότι «όλοι θα παίρνουν προς τα κάτω την ίδια σύνταξη!».
Σύνταξη των 1.250 ευρώ, που επρόκειτο να πάρει νέος συνταξιούχος, πέφτει κοντά στα 750 με 800 ευρώ! Μιλάμε για απίστευτες μειώσεις… Δηλαδή η συγκεκριμένη σύνταξη θα μπορούσε να έχει «προσωπική διαφορά».

Δείτε περιπτώσεις μειώσεων

1. Αν η «προσωπική διαφορά» της νέας σύνταξης το 2016 ξεπερνά το 20%, τότε το μισό θα καλυφθεί από τον ΕΦΚΑ. Δηλαδή η διαφορά θα κοπεί κατά το υπόλοιπο 1/2. Δηλαδή τα 1.250 ευρώ σύνταξης που πρέπει να κοπούν κατά 500 ευρώ θα κοπούν μόνο κατά 250. Η σύνταξη αυτή θα κοπεί από τα 1.250 στα 1.000 ευρώ. Μείον 20%.

2. Αν η «προσωπική διαφορά» μίας νέας σύνταξης το 2017 ξεπερνά το 20%, τότε η διαφορά θα μειωθεί κατά τα 2/3. Δηλαδή κατά 66,6%. Άρα τα 1.250 ευρώ θα μειωθούν κατά 333 ευρώ. Θα πάρει στο χέρι 917 ευρώ. Άρα μείωση 26,5%.
3. Αν η «προσωπική διαφορά» μίας νέας σύνταξης, το 2018, ξεπερνά το 20%, τότε η διαφορά θα κοπεί κατά 3/4 ή 75%. Ο συνταξιούχος θα χάσει 375 ευρώ ή 30%. Από τα 1.250 θα πάρει 875 ευρώ.
4. Αν η «προσωπική διαφορά» μετά τις 12/5/2016 ήταν κάτω από 20%, κόβεται 20%. Δηλαδή τα 1.250 γίνονται 1.000 ευρώ.
5. Αν βγείτε στη σύνταξη μετά την 1/1/2019, κόβεται όλη η «προσωπική διαφορά». Δηλαδή η σύνταξη των 1.250 ευρώ πάει στα 750 ευρώ, μείωση 500 ευρώ!
Χάνουν οι συνταξιούχοι των εξής ταμείων: ΤΕΒΕ, Δημοσίου, ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΤΣΑΥ (γιατροί), Ταμείο Νομικών (δικηγόροι).

Παραδείγματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται ήδη, αφού έχουν επεξεργαστεί, στο μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ, οι περικοπές μόνο για τις κύριες συντάξεις, με βάση τον νόμο που έχει ψηφίσει η

Βουλή, θα είναι οι ακόλουθες:

Παράδειγμα πρώτο: Συνταξιούχος που λαμβάνει σήμερα 915 ευρώ μεικτά, τα οποία αντιστοιχούν σε 817 ευρώ καθαρά, θα λάβει για τον Ιανουάριο του 2019 μεικτό ποσό 761 ευρώ, ήτοι 715 ευρώ καθαρά. Η μείωση στο καθαρό ποσό θα είναι 102 ευρώ (μιλάμε αποκλειστικά για την κύρια σύνταξη).
Παράδειγμα δεύτερο: Συνταξιούχος που λαμβάνει σήμερα 1.140 ευρώ μεικτά, ήτοι 1.018 ευρώ καθαρά, θα δει τη σύνταξή του να μειώνεται στα 931 μεικτά, που αντιστοιχούν σε μόλις 875 ευρώ στο χέρι. Η μείωση στο καθαρό ποσό φτάνει σε αυτή την περίπτωση τα 143 ευρώ.
Παράδειγμα τρίτο: Συνταξιούχος που λαμβάνει σήμερα 1.960 ευρώ μεικτά, δηλαδή 1.408 ευρώ καθαρά, θα δει τη σύνταξή του να μειώνεται στα 1.245 μεικτά, που αντιστοιχούν σε μόλις 1.170 ευρώ στο χέρι. Η μείωση στο καθαρό ποσό θα είναι 238 ευρώ.

Δια Μέσου : ΠΗΓΗ

fimes.gr

Συνελήφθησαν οι ληστές-βασανιστές της 85χρονης στην Κυψέλη


30. Οκτωβρίου, 2017
images (1)

Στη σύλληψη επτά Γεωργιανών, οι οποίοι έχουν άμεση εμπλοκή και στην πρόσφατη ληστεία της 85χρονης στην Κυψέλη που οι δράστες έκαψαν με το σίδερο, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, πρόκειται για μία άγρια συμμορία Γεωργιανών που δρούσε σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, με τη δράση της, σύμφωνα με την αστυνομία, να έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μαΐο. Έτσι μετά το τελευταίο χτύπημα της συμμορίας στην Κυψέλη και την 85χρονη, η αστυνομία, η οποία παρακολουθούσε τις κινήσεις των Γεωργιανών, προχώρησε στη σύλληψη τους σε περιοχές των νοτίων προαστίων.
Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν αρκετά κλοπιμαία, ενώ να σημειώσουμε πως ένα από τα θύματα τους ήταν και ο προπονητής του Ατρόμητου, Ντάμιρ Κάναντι.
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:.

Πηγή: Crash Magazine Online