05 Ιουλίου 2019

Προκήρυξη 15 θέσεων εργασίας στον δήμο Καστοριάς


Ο Δήμος Καστοριάς ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας τριών (3) μηνών, συνολικά δεκαπέντε (15) ατόμων, ήτοι:  ενός (1) ΔΕ Χειριστών M.E. (Grader), ενός (1) ΔΕ Χειριστών Γεωργικού Ελκυστήρα  και δέκα τριών (13) ατόμων ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων, που θα απασχοληθούν για την κάλυψη αναγκών πυροπροστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο 2019».


Δείτε εδω την  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Εκλογές 2019 – Γεννηματά: Ο Τσίπρας «έχει… ξεφύγει»!

 | 22:06
Εκλογές 2019 – Γεννηματά: Ο Τσίπρας «έχει… ξεφύγει»!
Intime news
«Θεωρώ ότι οι πολίτες που τον ψήφισαν δεν έχουν καμία σχέση μαζί του. Παρουσίασε ένα πολιτικό, ιδεολογικό και αισθητικό αχταρμά», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.
«Ο σχεδιασμός για λεηλασία του ΚΙΝΑΛ ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Δεν είναι σημερινό, ξεκινά από το 1989 όταν ξεκίνησαν για να χτυπήσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου και βρήκαν την ευκαιρία της κρίσης για να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ» σημείωσε.
Όσον αφορά το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επικαλείται συχνά τον Ανδρέα Παπανδρέου, η Φώφη Γεννηματά απάντησε:

«Είναι κρεσέντο υποκρισίας του κ. Τσίπρα να πιάνει στο στόμα του τον Ανδρέα Παπανδρέου, μετά από τα όσα έγιναν και με τη διακυβέρνηση με τους προδότες της παράταξης… Ψάχνει να βρει νέα προσωπεία, γιατί αυτό κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Μεταλλάσσεται διαρκώς με στόχο να επανέλθει. Ε, δε θα επανέλθει. Τελειώνει ο κ. Τσίπρας από εδώ και πέρα».

Φώφη για απλή αναλογική

Σχετικά με την απλή αναλογική η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε «απίστευτο» ότι ο κ. Τσίπρας ψήφισε το εκλογικό αυτό σύστημα, ενώ λέει ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν. «Δεν μπορείς να ψηφίζεις την απλή αναλογική και να λες αυτό. Καταψηφίσαμε την απλή αναλογική γιατί οδηγεί στην ακυβερνησία», δήλωσε.
Για το ίδιο θέμα πρόσθεσε: «Η χρήσιμη ψήφος είναι στο Κίνημα Αλλαγής. Αν δεν ενισχυθεί το Κίνημα Αλλαγής και δεν υπάρξουν οι 200 βουλευτές, θα πρέπει οι επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, να διεξαχθούν με απλή αναλογική».

Η κ. Γεννηματά επέκρινε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας την προειδοποίησή του για νέες εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο, αν δεν πάρει η ΝΔ αυτοδυναμία: «Ωμός εκβιασμός. Ο κ. Μητσοτάκης πήρε το όπλο του κ. Τσίπρα και εκβιάζει τους πολίτες».

Όσον αφορά τον ρόλο του ΚΙΝΑΛ στις πολιτικές εξελίξεις η κ. Γεννηματά ανέφερε:
«Εμείς δεκανίκι δεν πρόκειται να γίνουμε… Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να είναι και θα είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων. Δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε μια ανεξέλεγκτη ΝΔ στην οικονομία και στα εργασιακά ούτε άλλη τετραετία με τον Ρουβίκωνα παρά πόδα και να καίγεται η Αθήνα».





Newsit

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Τα πάντα μπορούν να διεκδικηθούν»


Ζωη_Κων

«Θέλεις ζωή στη Βουλή;» ρώτησε τους ψηφοφόρους της Πλεύσης Ελευθερίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου – Δέσμευση από τη Θεσσαλονίκη για την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Δίνουμε το μήνυμα ότι τα πάντα μπορούν να διεκδικηθούν» τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου κλείνοντας την προεκλογική περιοδεία του κόμματος της στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη. «Είμαστε εδώ για να δώσουμε τη μάχη που πρέπει να δοθεί» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και απηύθυνε ένα ερώτημα προς τους πολίτες. «Το ερώτημα είναι: Θέλεις ζωή στη Βουλή;»

Η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι η Πλεύση Ελευθερίας έχει προτάσεις για τη διεκδίκηση και την επίλυση καίριων ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και, όπως είπε, η ψήφος των πολιτών στο κόμμα της θα δώσει την ευκαιρία να τις καταθέσει και στο Κοινοβούλιο. «Δε λέω “εάν θα μπούμε στη Βουλή”, λέω μόλις “μπούμε στη Βουλή”» τόνισε εκφράζοντας την αισιοδοξία της.
«Και η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί και πρέπει να ακυρωθεί με νομικά, κοινοβουλευτικά, πολιτικά και πολιτειακά εργαλεία, με δημοψήφισμα και με συγκρότηση ειδικής επιστημονικής επιτροπής για την ακύρωσή της», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ στη Μακεδονία, κλείνοντας την εκστρατεία μας, για να υπογραμμίσουμε τη σημασία που έχει για την Πλεύση Ελευθερίας η υπόθεση της Μακεδονίας και της ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Οι υπόλοιπες προτάσεις της Πλεύσης Ελευθερίας, όπως τις ανέφερε επιγραμματικά, είναι: Η ενεργοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και η συνέχιση του λογιστικού ελέγχου για υποθέσεις διαφθοράς, ασφαλιστικά ταμεία και όπου δεν ολοκληρώθηκε, η ενεργοποίηση των διαδικασιών για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, η ενεργοποίηση του πορίσματος για τη Siemens με ακύρωση του "άκυρου" συμβιβασμού, μεικτά ορκωτά δικαστήρια σε όλες τις βαθμίδες, άρση του καθεστώτος διορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, κατά προτεραιότητα διερεύνηση όλων των ποινικών υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα και είναι ανοιχτές, πρόταση για κατάργηση της βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας, πρόταση για τη διαγραφή των χρεών υπερχρεωμένων πολιτών, επαγγελματιών, μικρομεσαίων και φτωχών αγροτών και πρόταση για απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας και κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

«Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μας. Εγώ, όπως ξέρετε, ό,τι λέω το κάνω. Και θα το κάνω», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και συνέχισε: «Η Πλεύση Ελευθερίας είναι συνυφασμένη με τη συνέπεια και με την πλήρη σύμπτωση λόγων και έργων, δηλαδή με την αξιοπιστία. Θα εργαστούμε σκληρά, έχουμε ανθρώπους που ξέρουν να δουλεύουν και όχι να κοροϊδεύουν. Και με αυτή τη δέσμευση και με αυτή την αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλέξης Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα αποτρέψει τη μεγάλη κλοπή




Αλέξης Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα αποτρέψει τη μεγάλη κλοπή
EUROKINISSI
Το διακύβευμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην κεντρική του ομιλία στο Σύνταγμα.
«Δεν θα ξαναδώσουμε τα κλειδιά του ταμείου σε αυτούς που το χρεοκόπησαν. Δεν θα δώσουμε ξανά το τιμόνι σε αυτούς που έριξαν στο γκρεμό τη χώρα. Δεν θα εμπιστευτούμε ξανά το μέλλον μας σε όσους γκρεμίσανε τα όνειρα και την αξιοπρέπειά μας», είπε και προειδοποίησε όσους προεξοφλούν την τελική κρίση του ελληνικού λαού και ράβουν κοστούμια εξουσίας, «να μην βιάζονται οι πρίγκηπες να επιστρέψουν στο θρόνο τους, γιατί ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτή η απόφαση, είναι απόφαση για τη ζωή του, το μέλλον την αξιοπρέπεια του».

«Η μεγάλη ανατροπή της Κυριακής είναι πρώτα απ' όλα ζήτημα συνείδησης, για τον καθένα και την καθεμιά. Να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμιά σε αυτό τον τόπο τι έζησε ως το 2014 και πως είναι η χώρα σήμερα. Να σκεφτεί αν αξίζει τώρα, μετά από τόσους κόπους, να ξαναγυρίσουμε πίσω στις μέρες της απελπισίας, της καταστολής, της αυθαιρεσίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι ο πολίτης πρέπει να κρίνει και να συγκρίνει, ο πολίτης να μην πάει μόνος στην κάλπη, αλλά «ο καθένας να πάρει και άλλον ένα μαζί του, άλλον έναν που δεν έχει ακόμα αποφασίσει, που πρέπει να μάθει το διακύβευμα των εκλογών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε σε «κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα». «Τώρα που εμείς όλοι μαζί βγάλαμε τη χώρα σε ξέφωτο, έρχονται αυτοί που την έριξαν στο σκοτάδι, για να ζητήσουν εκδίκηση. Και δε ζητούν εκδίκηση μόνο από μας. Αυτό είναι το λιγότερο. Ζητούν εκδίκηση από έναν ολόκληρο λαό, γιατί τους αγνόησε και στάθηκε όρθιος, παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς στις πιο κρίσιμες στιγμές. Θέλουν να διαγράψουν από τη συλλογική μνήμη τις στιγμές της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας που έζησε ο λαός μας σε αυτή την πλατεία, πριν από 4 χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός, για τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, ιδίως για το δημοψήφισμα. «Άκουσα χθες τον κ. Μητσοτάκη να ειρωνεύεται τους Έλληνες που βρέθηκαν εδώ ακριβώς σε αυτή την πλατεία τέσσερα χρόνια πριν. Ξέρετε κάτι; Ακόμα δε συγχωρούν εκείνη τη βραδιά που γκρέμισε το φόβο. Που ανάγκασε σε παραίτηση τον χειρότερο πρωθυπουργό και τον πιο διχαστικό πολιτικό που γνώρισε η Ελλάδα. Ε λοιπόν όχι, ό,τι και να κάνουν. Η ιστορία δε σβήνει. Η ιστορία και ο λαός δικαιώνουν όσους αγωνίζονται με εντιμότητα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην έξοδο από το Πρόγραμμα είπε πως «πετύχαμε το στόχο μας να βγάλουμε τη θηλιά από το λαιμό του λαού μας. Σήμερα 4 χρόνια μετά, εμείς είμαστε εδώ. Αλλά δεν είναι πια στη χώρα τα γεράκια του ΔΝΤ. Δεν αποφασίζουν πια για εμάς οι τεχνοκράτες της τρόικα. Η Ελλάδα ανήκει και πάλι στους Έλληνες, και αυτό είναι τι μεγαλύτερο κατόρθωμα που άξιζε να αγωνιστούμε όλα αυτά τα χρόνια. Το κυριότερο είναι ότι είμαστε εδώ, ελεύθεροι και περήφανοι γατί αποτρέψαμε το σχέδιο φτωχοποίησης του λαού μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο νόημα της ανανέωσης εντολής στον ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε εδώ και ζητάμε ξανά την εντολή του λαού μας για να συνεχίσουμε», είπε, «για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε αλλά και για πρώτη φορά να κριθούμε για το αληθινά δικό μας πρόγραμμα. Δεν ζητάμε εντολή δεύτερης ευκαίριας. Ζητάμε εντολή πρώτης ευκαιρίας να κυβερνήσουμε χωρίς τα χέρια δεμένα πίσω από τη πλάτη. Ζητάμε εντολή ανατροπής. Για να οικοδομήσουμε μαζί, έξω από τα μνημόνια μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα που θα στηρίζεται ξανά στις δικές της δυνάμεις. Σύγχρονη, ελεύθερη, αυτοδύναμη, κυρίαρχη και δημιουργική».

Αναφερόμενος στο σχέδιο της επόμενης ημέρας, ο Πρωθυπουργός μίλησε για μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές και θύμισε ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, δημιουργήθηκαν 400.000 θέσεις εργασίας. «Παραλάβαμε μια χώρα που μέσα σε πέντε χρόνια είχαν χάσει τη δουλειά τους ένα εκατομμύριο άνθρωποι», είπε και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για μια Ελλάδα με καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

«Το αποδείξαμε ήδη ότι μπορούμε. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, αποκαταστήσαμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και κάναμε μεγάλα βήματα στη καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το σχέδιο για την Ελλάδα της ανάπτυξης, είναι σχέδιο ανάπτυξης για όλους και όχι «για δέκα ολιγάρχες που θα ελέγχουν όλη την οικονομία και φυσικά την πολιτική εξουσία».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικότερα στο σχέδιο της ανάπτυξης και κατηγόρησε τη ΝΔ πως όταν μιλάει για «ισχυρή ανάπτυξη», εννοεί «ανάπτυξη για τους ισχυρούς», εννοεί «ανάπτυξη που θα αφήσει τη κοινωνική πλειοψηφία αμέτοχη των ωφελημάτων, και το φυσικό περιβάλλον απροστάτευτο απέναντι στην κλιματική αλλαγή».
«Έχουμε σχέδιο για Δίκαιη ανάπτυξη. Ανάπτυξη για όλους. Και έχουμε αποδείξει ότι το μπορούμε. Πήραμε μια οικονομία διαλυμένη, που μετρούσε 7 ολόκληρα χρόνια ύφεσης και σήμερα είμαστε σε 9ο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι σήμερα «οι ξένες επενδύσεις είναι σε ρεκόρ δεκαετίας, οι εξαγωγές, η βιομηχανία, η οικοδομή, ο τουρισμός καταγράφουν εξαιρετικές επιδόσεις».
«Αυτή την οικονομία θέλουμε να την κάνουμε να αποδίδει περισσότερο, αλλά να αποδίδει για όλους. Όχι μόνο για δέκα οικογένειες που για χρόνια λυμαίνονται τις δυνατότητες της χώρας και του λαού μας» πρόσθεσε και συνέχισε «με αυτές τις οικογένειες τα βάλαμε και γι΄αυτό μας πολέμησαν με λύσσα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο της εντολής για κοινωνική αλληλεγγύη. «Ζητάμε εντολή για μια Ελλάδα που θα δίνει ασφάλεια και αλληλεγγύη για όλους. Με ισχυρό κοινωνικό κράτος και δικαιοσύνη. Με καλά δημόσια νοσοκομεία και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Με καλά Δημόσια σχολεία και ποιοτικά δημόσια πανεπιστήμια. Με ισχυρή κοινωνική αλληλεγγύη που δε θα αφήνει κανένα στο περιθώριο. Με ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα», είπε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα βήματα για την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στη Νοτιανατολική Μεσόγειο. «Ζητάμε εντολή για μια Ελλάδα ακόμη πιο δυνατή ακόμη πιο ισχυρή στην Ευρώπη και στο κόσμο. Την Ελλάδα που χτίζει συμμαχίες, ενισχύοντας το ρόλο της στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Την Ελλάδα που κανένας δε μπορεί να την απειλεί και να την εκβιάζει», είπε και υπογράμμισε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα που κανείς δεν μπορεί να την απειλεί, που κανείς δε μπορεί να παραβιάζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ούτε στο Αιγαίο ούτε στη Μεσόγειο, «γιατί η Ελλάδα σήμερα είναι πυλώνας σταθερότητας αλλά και φάρος της φιλίας και της ενότητας των λαών στη Βαλκανική χερσόνησο».

Στην κεντρική του ομιλία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Εμείς τολμήσαμε με γενναιότητα και πατριωτισμό και ανοίξαμε δρόμους εκεί που κανείς άλλος δεν τόλμησε. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που αποκαθιστά την ιστορία μας, την ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας και βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό», είπε και τόνισε ότι «σήμερα, έχουμε στα Βόρεια σύνορά μας μια φίλη χώρα και όχι έναν εχθρό. Μια χώρα στην οποία τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη επιτηρούν τον εναέριο χώρο της και όχι τα τουρκικά πολεμικά. Μια χώρα που δε διεκδικεί πια τα σύμβολα και τα ιστορικά πρόσωπα της αρχαίας ελληνικής μας κληρονομιάς».

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στις επιστολές που είδαν το φως της δημοσιότητας για το Μακεδονικό. «Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, με τις επιστολές που εδώ και 14 χρόνια παρέδιδαν το όνομα Μακεδονία χωρίς αλλαγή Συνταγματική, για κάθε χρήση εντός και εκτός της χώρας των γειτόνων μας, όλοι οι Έλληνες συνειδητοποίησαν τη μεγάλη υποκρισία, την άθλια εθνική απάτη που έστησε η ΝΔ εις βάρος μας όλο το προηγούμενο διάστημα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να υπογραμμίσει ότι «πατριωτισμός είναι να λύνεις τα προβλήματα, να κάνεις τη χώρα σου πιο ισχυρή, να αυξάνεις το κύρος της στο διεθνές στερέωμα και να την προστατεύεις από τις αληθινές απειλές και τους αληθινούς εχθρούς. Όχι να παριστάνεις τον εθνικόφρονα και το Μακεδονομάχο, ενώ όταν κυβερνούσες τα είχες δώσει όλα».

«Εμείς είμαστε περήφανοι γιατί στο διάβα της ιστορίας η δική μας παράταξη υπηρέτησε πάντα την αλήθεια και το πατριωτικό συμφέρον.Από τα χρόνια του Βενιζέλου, από το έπος του 40 και τα χρόνια του ΕΑΜ μέχρι σήμερα η Αριστερά, η Δημοκρατική παράταξη βάζει πρώτα την Ελλάδα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ναυάγιο του debate των πολιτικών αρχηγών. «Βομβαρδίζουν με διαφήμιση, λένε κούφια λόγια και αρνούνται το διάλογο, ακόμα και το debate όλων των πολιτικών δυνάμεων. Κάτι φοβούνται για αυτό και κρύβονται. Κρύβονται γιατί κάτι έχουν να κρύψουν», είπε και αναφέρθηκε στην συνέντευξη του στον Σκάι: «Για αυτό αποφάσισα να δώσω προχθές τη μάχη του ΣΚΑΙ. Πήγα και σε ένα κανάλι που έχει επιλέξει να μας πολεμά χωρίς αύριο, ένα κανάλι που παράγει επί της ουσίας όλη την επικοινωνιακή στρατηγική του κ. Μητσοτάκη. Πήγα σε ένα ντιμπέιτ με τον κ. Μητσοτάκη χωρίς ο ίδιος να είναι παρών. Και το παράδοξο είναι ότι κατάφερε να ηττηθεί ακόμη και εν τη απουσία του. Αυτό θα το γράψει η ιστορία. Εμείς δε κρυφτήκαμε ποτέ από το λαό».

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για σχέδιο να δοθούν τα πάντα σε τράπεζες και δανειστές: «Το σχέδιο τους είναι να ξεπουλήσουν την επικουρική ασφάλιση και να κόψουν ξανά τις συντάξεις. Το σχέδιο τους είναι να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ, να αυξήσουν τις τιμές στο ρεύμα και τα φάρμακα, να απολύσουν δασκάλους και γιατρούς, να δώσουν ξανά τα πάντα στους δανειστές και τις τράπεζες», είπε και προειδοποίησε ότι ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα αποτρέψει τη μεγάλη κλοπή.
«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ετοιμάζουν αλλαγές στο ασφαλιστικό που θα δημιουργήσουν μαύρη τρύπα στα ταμεία. Θα την αναπληρώσουν με νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Αυτές που εμείς αποτρέψαμε. Και όλα αυτά για να δώσουν τη διαχείριση δισεκατομμυρίων ευρώ σε ιδιωτικές εταιρίες, αδιαφορώντας αν αυτό οδηγήσει σε νέες φούσκες όπως της ΑΣΠΙΣ και οι ασφαλισμένοι χάσουν όλο τους το βιός. Ο κος Μητσοτάκης και η ΝΔ δε πρόκειται να διατηρήσουν τη 13η σύνταξη που εμείς θεσμοθετήσαμε ως μόνιμη πριν από λίγους μήνες» είπε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος προς τους συνταξιούχους ρώτησε: «Η σύνταξή σας είναι η αξιοπρέπειά σας. Είναι η ζωή σας. Θα εμπιστευθείτε ξανά την αξιοπρέπεια και τη ζωή σας σε αυτούς που θυμάστε, γνωρίζετε, ότι την καταρράκωσαν το 2010, το ΄11, το ΄12, το ΄13, το ΄14 με απανωτές περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις;».

Απευθύνθηκε στους νέους ψηφοφόρους λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν ήθελαν ούτε την ψήφο στα 17. Δεν αγαπάνε το δημόσιο σχολείο και το Δημόσιο πανεπιστήμιο. Δε δεσμεύονται για τη διατήρηση των δαπανών στο 1%, που εμείς αυξήσαμε για την έρευνα. Δε δεσμεύονται για το 5% στη παιδεία».

Έκανε επίθεση στη Φώφη Γεννηματά λέγοντας πως «η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι θα συνεργασθεί και πάλι με τη ΝΔ., ότι θα δώσει ψήφο ανοχής στον κο Μητσοτάκη. Στηρίζοντας λοιπόν σήμερα το ΚΙΝΑΛ, δίνετε εντολή διακυβέρνησης στη δεξιά. Και μάλιστα, σε μια δεξιά ακραία και ακραία νεοφιλελεύθερη. Σας καλώ λοιπόν να μην δώσετε χωρίς τη θέλησή σας στήριγμα στον κο Μητσοτάκη και στον κο Σαμαρά. Αλλά να συμβάλλετε κι εσείς στο αποφασιστικό βήμα για τη μεγάλη ανατροπή. Και να ξέρετε, με μία ψήφο μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ τη Κυριακή και τη Δευτέρα θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση στην οποία θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν ή να στηρίξουν, θέλοντας και μη, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις».

«Στους απογοητευμένους, τους σκεπτικιστές, όσους βάζουν τις ιδεολογικές διαφορές πάνω από τις ανάγκες της συγκυρίας, όλους όσοι για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν βρέθηκαν μαζί μας στην κάλπη των ευρωεκλογών» είπε: «Χέρι-χέρι να φράξουμε τον δρόμο στη παλινόρθωση μιας ακραίας, αλαζονικής και εκδικητικής δεξιάς που απειλεί δικαιώματα και ελευθερίες, και επιδιώκει να πάρει τη ρεβάνς από τον λαό μας».

Κλείνοντας είπε ότι «την Κυριακή δίνουμε τη μάχη των μαχών... Την Κυριακή υπογράφουμε νέο συμβόλαιο με το λαό και με το μέλλον. Μας ρωτούν όλοι: "Μπορείτε να το γυρίσετε;" Απαντάμε: Το πραγματικό ερώτημα είναι: Μπορούμε επιτέλους να ζήσουμε καλύτερα στον τόπο μας;" Ε λοιπόν ναι, μπορούμε. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα σε αυτόν τον τόπο... Μπορούμε να ζήσουμε σε μία δίκαιη, ανθρώπινη, σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα








 newsboom

ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :Η νίκη θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη




mitsotakis_aristotelous_art2



Με το σύνθημα «Να ’τος, να ’τος ο πρωθυπουργός» υποδέχθηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πλατεία Αριστοτέλους - Η νίκη θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, είπε στους πολίτες που τον αποθέωναν

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, βουλευτές, στελέχη και φίλοι του κόμματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η μαζικότητα του κόσμου στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, όπου βρίσκεται και το εκλογικό κέντρο της ΝΔ, ήταν τέτοια που έκλεισαν δύο λωρίδες της κεντρικής οδού της πόλης, ενώ στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί της Τροχαίας, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τις 21.30. Μετά από ένα σύντομο περίπατο από το Ηλέκτρα Παλλάς, μέχρι το περίπτερο της ΝΔ, χαρέτισο τον κόσμο που τον περίμενε και του φώναζε "Γεια σου Πρωθυπουργέ" και στη συνέχεια πραγματοποίησε μια σύντομη ομιλία.





Ο κύριος Μητσοτάκης ζήτησε ισχυρή εντολή για καθαρή τετραετία, ώστε να μπορέσει να τα αλλάξει όλα. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι συγκινητικό γι αυτόν να ολοκληρώνει την προεκλογική εκστρατεία στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη και εξήγησε ότι έκανε αυτή την επιλογή διότι και στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου έκανε την τελευταία προεκλογική ομιλία στην πόλη και οι Θεσσαλονικείς αποδείχθηκαν «γουρλήδες».

«Σε λίγες ώρες από τώρα θα ανοίξουν οι κάλπες και το βράδυ της 7ης Ιουλίου θα έχουμε πετύχει μια μεγάλη νίκη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Θα είναι η νίκη της Ν.Δ, θα είναι η νίκη της Ελλάδας, η νίκη όλων των Ελλήνων, να αφήσουμε πίσω τη φτώχεια, τη μιζέρια και τον διχασμό και να ξημερώσει, επιτέλους, ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας. Ένα αύριο με αισιοδοξία, ένα αύριο με χαμόγελο, ένα αύριο με αυτοπεποίθηση. Αυτή την αυτοπεποίθηση που βλέπω στα μάτια σας. Είναι πολύ συγκινητικό για μένα, όταν ξεκινήσαμε μαζί αυτή τη διαδρομή τον Ιανουάριο του 2016 λίγοι περίμεναν ότι θα φτάναμε εδώ πέρα που είμαστε. Σας έδωσα μια δέσμευση ότι θα ξανακάνω τη Ν.Δ μεγάλη παράταξη και την τήρησα στο ακέραιο. Και θα ολοκληρώσουμε την αποστολή μας σε δυο μέρες από τώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στην πλατεία Αριστοτέλους από τα Γιαννιτσά, περπάτησε, έκανε χειραψίες, συνομίλησε με πολίτες και κατευθύνθηκε προς το προεκλογικό περίπτερο της Ν.Δ που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους γωνία με Τσιμισκή. Εκεί πλήθος κόσμου, αλλά και υποψήφιοι βουλευτές, στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος του επιφύλαξαν μια ιδιαίτερα θερμή και ενθουσιώδη υποδοχή.


mitsotakis_aristotelous

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε γι αυτή την αυθόρμητη, όπως είπε, υποδοχή και συγκέντρωση.

Κάλεσε τους πολίτες να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές, λέγοντας πως την Κυριακή το πρωί οι κάλπες θα είναι άδειες και το βράδυ πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια γαλάζια ψηφοδέλτια.

Επισήμανε την ανάγκη μέχρι την Κυριακή να μην υπάρξει χαλάρωση, εφησυχασμός και σημείωσε: «Δεν υπάρχει χαμένη ψήφος, δεν υπάρχει άλλοθι, δεν υπάρχει δικαιολογία, δεν υπάρχει παραλία».

Ειδικά για τη νεολαία είπε πως αν θέλει να πάει παραλία, να ψηφίσει πρώτα και μετά για μπάνιο και αν στην παραλία βρει ανθρώπους που δεν έχουν ψηφίσει να τους φέρει κι αυτούς στις κάλπες.

«Η νίκη θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, αλλά θα είναι μια νίκη που θα καλύψει όλη την Ελλάδα και όλη η Ελλάδα θα είναι γαλάζια την Κυριακή το βράδυ», τόνισε και συμπλήρωσε: «Μας περιμένει πολλή δουλειά μετά, αλλά αυτό το οποίο χρειάζομαι, αν θέλετε να τα αλλάξω όλα, είναι ισχυρή εντολή την Κυριακή για καθαρή τετραετία, για πραγματικά αυτοδύναμη Ελλάδα, για να φέρουμε την ανάπτυξη, την ευημερία, τις δουλειές για τα νέα παιδιά, τα καλά Πανεπιστήμια, τα οποία θα καθαρίσουμε από τους μπαχαλάκηδες και τους διακινητές των ναρκωτικών. Θα φέρουμε λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές και μαζί με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, μαζί με τους δημάρχους, θα ξανακάνουμε τη Θεσσαλονίκη αυτό που της αξίζει. Την πρωτεύουσα των Βαλκανίων, την πρωτεύουσα της πραγματικής Μακεδονίας».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει και με το μυαλό και με την καρδιά και θα κλείσει ο κύκλος της ανέχειας, του διχασμού, της παρακμής.

Για τη Νέα Δημοκρατία είπε πως «από την ίδρυση της από τον Μακεδόνα Κωνσταντίνο Καραμανλή ήταν αυτή που οδήγησε τον τόπο με ασφάλεια σε σίγουρα μονοπάτια», σημειώνοντας πως το ίδιο θα κάνει και τώρα.

Στο τέλος είπε ότι θα κρατήσει την εικόνα από τη ζωγραφιά που του χάρισε ένα κοριτσάκι και γράφει: «Ψηφίζουμε Ν.Δ. εμπιστευόμαστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη».



Thestival.gr Μητσοτάκης Αριστοτέλους






Πηγή βίντεο: thestival.gr

Ο Παναγιώτης Ουσταμπασίδης επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς


Ο υποψήφιος βουλευτής Καστοριάς  της "Πλεύσης "Ελευθερίας"  Παναγιώτης
Ουσταμπασίδης  επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς  Σωτήρη Αδαμόπουλο, μετά την συνάντηση έκανε την παρακάτω δήλωση.


Σήμερα ο Αγώνας Δρόμου γιά τόν προεκλογικό αγώνα μάς έφερε στήν Περιφέρεια καί στόν Αντί περιφερειάρχη Καστοριάς κ Αδαμόπουλο Σωτήρη ...!!!!

Τόν Άνθρωπο πού μού έδωσε κάποια στιγμή τό Έναυσμα ..ότι μπορώ νά Ασχοληθω ... Μέ τά κοινά τού Τόπου , Από προσωπική του Άποψη !!!!! Θέλω νά τόν ευχαριστήσω γιά τήν Άψογη συνεργασία πού είχαμε τόν Τελευταίο χρόνο σέ δύο καίρια θέματα ...
 1) Τήν Επένδυση γιά τήν Κατασκευή τού Εργοστασίου , Συγκομιδής , Συσκευασίας καί Εξαγωγής Μελιού Στήν Καστοριά ΜΑΣ!!!! Καί ...

2) Στήν Συμετοχή του Από τήν θεσμική θέση πού κατέχει , γιά τήν Κάλυψη τής θέσης τού Προξένου , στό ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς .... Πού μέ τίς Ενέργειες Αποκλειστικά τίς Δικές μας .... Καλύφθηκε μέ τόν Ερχομό τής Νέας Προξένου.

Από τίς 9 Φεβρουαρίου ... Μετά από ένα χρόνο Καί τήν Οποία δέν Επισκέφθηκα Ακόμη , λόγο τών γνωστών γεγονότων καί τήν λάθος προσέγγιση κάποιων γιά προσωπικούς καί πολιτικούς λόγους.... !!!!! 

Τό Καράβι τής Πλεύσης Ελευθερίας Ξεκίνησε καί δέν μπορεί νά τό Σταματήσει κανείς , γιατί ΕΧΕΙ καλή ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ καί τό σκαρί του είναι ο Απλός λαός καί η Αλήθεια!!! Εμείς πού δέν κοιτάμε Δεξιά καί Αριστερά λέμε ΛΑΟΣ ενωμένος ποτέ Νικημένος...!!!!!


H Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες


Την Παρασκευή 5 Ιουλίου
H Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί η επικεφαλής της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα δώσει Συνέντευξη Τύπου  στην Αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου, στις 12:00.

Το μεσημέρι, στις 15:30, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα επισκεφθεί την πόλη των Σερρών. Έχει προγραμματιστεί συνάντηση με στελέχη και φίλους, στο καφέ 1800 (Π.Τσαλδάρη & Θέμιδος), με κύριο θέμα συζήτησης την Συμφωνία των Πρεσπών και την ανάπτυξη των θέσεων της Πλεύσης Ελευθερίας.
Το απόγευμα, στις 19:00, η κυρία Κωνσταντοπούλου πλαισιωμένη από τους  υποψήφιους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, θα συναντήσει φίλους και υποστηρικτές της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στο Ζύθο Ντορέ, στην οδό Τσιρογιάννη 9, μπροστά από το Λευκό Πύργο, ολοκληρώνοντας την προεκλογική της εκστρατεία.



 goTHESS