08 Οκτωβρίου 2015

Η Ο.Τελιγιορίδου δεν θέλει βουλευτικό αυτοκίνητο αλλά κουβέντα για τα 15.000 καθε μήνα…….Την στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις χουν φτάσει 300-450 ευρώ




Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς μέρες τώρα απλά και άνετα μιλά για τα βουλευτικά αυτοκίνητα δηλώνοντας πως δεν θα το παραλάβει γιατί όλο αυτό είναι μια πρόκληση και άλλα τέτοια…
Για τα υπόλοιπα 15.000 ευρώ για κάθε βουλευτή περιφέρειας, καμία αναφορά κ.Τελιγιορίδου;
Ωραία, μια χαρά, όλα θα γίνουν.


πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/121294







Ο Λεβέντης το γραφείο και ο γκαντέμης !

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο Λεβέντης, το γραφείο και τα χάπια του

Του έδωσαν ίσως το καλύτερο γραφείο που υπάρχει στη Βουλή. Μεγάλο, ευήλιο, με προθάλαμο και, κυρίως, στο ισόγειο. Αλλά ο Β. Λεβέντης δεν το θέλει για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή ανήκε στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «γκαντέμη και γρουσούζη» (ο κ. πρόεδρος είναι προληπτικός άνθρωπος και δεν του αρέσουν τέτοια πράγματα). Δεύτερον, επειδή παίρνει... χάπια. Τώρα θα πείτε τι σχέση έχουν τα χάπια με τη χωροταξία των γραφείων των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή... Κι όμως, κατά τον κ. Λεβέντη έχουν, αφού λόγω των χαπιών που λαμβάνει (για θέματα υγείας) χρειάζεται συχνά... τουαλέτα και το γραφείο που του έδωσαν δεν διαθέτει δική του τουαλέτα. Η τουαλέτα βρίσκεται περίπου 20 μέτρα έξω από το γραφείο που του έχουν παραχωρήσει.

Καβγάς Λεβέντη - Ντόρας

Αλλά μη νομίσετε ότι πέρασε απαρατήρητη από την Ντόρα Μπακογιάννη η δήλωση του Β. Λεβέντη ότι δεν θέλει το γραφείο του Κ. Μητσοτάκη γιατί τον θεωρεί «γκαντέμη»  και «γρουσούζη». Η Ντόρα χρησιμοποιούσε πολλές φορές το γραφείο του πατέρα της στη Βουλή (έβλεπε εκεί κόσμο) και δεν την ενόχλησε, όπως λέει, που το έδωσαν στον κ. Λεβέντη. Την ενόχλησε όμως η δήλωση Λεβέντη. Ετσι βάλθηκε στον κόπο να του απαντήσει: «Σου εύχομαι, Πρόεδρε Λεβέντη, Πρόεδρε της Ενωσης Κεντρώων, να αποκτήσεις κάποια στιγμή την γκαντεμιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην ηλικία, στη διαύγειά του και στην αναγνώριση όλων όσων έχει προσφέρει στον τόπο του». Επειτα από αυτό ο κ. Λεβέντης επέμεινε στο αίτημά του να αλλάξει γραφείο και έστειλε μάλιστα και επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Το θέμα φαίνεται ότι πήρε διαστάσεις. Και ξέρετε γιατί; Επειδή οι «γαλάζιοι» (και η Ντόρα) έχουν ανακαλύψει ότι δόθηκε και ένα δεύτερο εξόχως προνομιακό γραφείο για το κόμμα του κ. Λεβέντη. Πρόκειται για το γραφείο που βρίσκεται στο ισόγειο, έξω από τα κυβερνητικά γραφεία, δίπλα από το καφενείο της Βουλής, και το είχε χρησιμοποιήσει η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής. Αλλά ο κ. Λεβέντης ανταπέδωσε: Εστειλε νέα επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής (και σκέφτεται, όπως λέει, να την αποστείλει και στον Πρωθυπουργό) με την οποία αποκαλύπτει περί τους 1.000 συμβούλους που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλους 850 που έχει η ΝΔ και ζητεί την απόσυρσή τους. Πού τους βρήκε και πώς υπολόγισε τον αριθμό τους, ουδείς γνωρίζει. Θα εξοικονομηθούν χρήματα για τα ισοδύναμα του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση, λέει.
 
 
 
 
dy ΒΗΜΑτοδότης

Ο Αλέξης Τσίπρας εναν υπουργό τον έχει " απο κοντά " να τον προσέχει


 

Στο μικροσκόπιο του Αλέξη Τσίπρα



 
 
Θα σας αποκαλύψω σήμερα ποιον έχει βάλει στο μικροσκόπιο (ή, κατά τη λαϊκή έκφραση, «ποιον έχει βάλει στο μάτι») ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας (φωτογραφία).

Και όταν λέω ότι τον «έχει βάλει στο μάτι», εννοώ ότι το τελευταίο διάστημα τον παρακολουθεί με προσοχή, όχι βεβαίως για τη ρητορική του δεινότητα (για την οποία μόνον ο υπουργός καυχιέται) αλλά για ό,τι κι αν κάνει, όποια απόφαση κι αν εξαγγείλει, όποια δήλωση κι αν κάνει. Στενό μαρκάρισμα σας λέω.

Και αυτός δεν είναι άλλος από τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο. 

 Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Πρωθυπουργός είναι σφόδρα ενοχλημένος μαζί του μετά το κάζο της επαναφοράς καταχραστών, παιδεραστών και λοιπών επιόρκων στις δημόσιες υπηρεσίες.

 Αλλωστε, μην ξεχνάτε (αλλά ούτε ο υπουργός θα πρέπει να το ξεχάσει) ότι ο κ. Τσίπρας τον είχε «αδειάσει» πλήρως, και μάλιστα από το βήμα της Βουλής.






dy ΒΗΜΑτοδότης

Τουρκικός αντιπερισπασμός σε Συρία με πτήση μαχητικών της ΤΗΚ πάνω από το ελληνικό έδαφος

ΠΕΤΑΞΑΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ

21:57 μ.μ

 
Αντιπερισπασμό στο συριακό ζήτημα επιχειρεί η Άγκυρα καθώς για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, 12 τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε μαζικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος και δύο από αυτά ήταν οπλισμένα.

Ειδικότερα, σε παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Πέμπτη, σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τρεις σχηματισμοί αποτελούμενοι από 12 αεροσκάφη συνολικά, καθώς και τρία ακόμη μεμονωμένα, προέβησαν σε επτά παραβάσεις και σε 32 παραβιάσεις.

Μία από τις παραβιάσεις ήταν η υπέρπτηση πάνω από τη βραχονησίδα Καλόγεροι, που πραγματοποίησε ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών στις 10:16 σε ύψος 30.000 ποδιών
Δύο από το αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές.


Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Οι Καλόγεροι, βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο του Αιγαίου.

Το μικρό αυτό δίδυμο αποτελείται από τον Μεγάλο Καλόγερο, ένα βράχο ύψος 36 μέτρων και εμβαδού 6 στρεμμάτων και τον Μικρό Καλόγερο 1400 μέτρα βορειοανατολικά του πρώτου, με ύψος 1 μέτρο και αβαθή τα οποία εκτείνονται μερικές δεκάδες μέτρα νότια.

Οι βραχονησίδες δεσπόζουν του Κεντρικού Αιγαίου πελάγους απέχοντας 27 μίλια από την Χίο (ανατολικά) και 23 μίλια από την Άνδρο (δυτικά)



Ο πρώτος φάρος τοποθετήθηκε στον μεγάλο Καλόγερο το 1920, λόγω του κινδύνου που αντιπροσώπευαν τα απότομα βράχια στα παραπλέοντα σκάφη.

Σήμερα ο Καλόγερος φιλοξενεί μικρό φάρο ο συντηρείται τακτικά από την Υπηρεσία Φάρων του ΠΝ. Μάλιστα τον Νοέμβρη του 2006 έπεσε θύμα..κλοπής αφού άγνωστοι αφαίρεσαν τις μπαταρίες και άλλα κινητά στοιχεία του..

 
 
 
 
 
 
 pronews.gr
 

ΔΕΙΤΕ πως θα πάρετε την επιδότηση των 50.000 ευρώ για να ξεκινήσετε μια καινούργια επιχείρηση



Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που αξιοποιεί πόρους του νέου ΕΣΠΑ, περιλαμβάνεται μεταξύ των τριών δράσεων, τις οποίες προωθεί, κατά προτεραιότητα, η κυβέρνηση αυτή την περίοδο.
Την προδημοσίευση των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020γνωστοποίησε ο αρμόδιος υφυπουργός ΕΣΠΑ, κ. Αλέξης Χαρίτσης, κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων. Όπως τόνισε από το βήμα της Βουλής, η δεύτερη δράση αφορά στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών μικρών και πολύ μικρών τουριστικών επιχειρήσεων, με τη σχετική πρόσκληση να εκδίδεται τις επόμενες ημέρες. Η τρίτη δράση, που θα παρουσιαστεί άμεσα, αφορά πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους. Και οι τρεις χρηματοδοτικές ενέργειες αφορούν δράσεις των τομεακών προγραμμάτων «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», ΕΠΑνΕΚ-κίνηση και “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”, του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Νεοφυείς επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στοχεύει στη δημιουργία 2.500 νέων επιχειρήσεων και φιλοδοξεί να δημιουργήσει 4.500 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους των €60 εκατ. (1ος κύκλος το 2015 και 2ος κύκλος το 2016) και δίνει έμφαση σε καινοτόμα σχέδια, καθώς και στην ενίσχυση της απασχόλησης με την πρόσληψη τουλάχιστον ενός ατόμου.
Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι φυσικά πρόσωπα άνω των 25 ετών, που, κατά την υποβολή της αίτησης, είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι έως €50.000 (100% ενίσχυση), ενώ τα εισοδηματικά κριτήρια θα τεθούν στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος.
Οι ενισχυόμενες δραστηριότητες θα αφορούν στους τομείς: αγροδιατροφή, ενέργεια, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, εφοδιαστική αλυσίδα, περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), υγεία – φάρμακα, υλικά – κατασκευές.

Ενίσχυση πτυχιούχων

Η δράση για την Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στοχεύει στην ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άνω των 25 ετών, άνεργων ή ελεύθερων επαγγελματιών, για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και η ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι €50 εκατ., σε δύο κύκλους των €25 εκατ. (1ος κύκλος το 2015 και 2ος κύκλος το 2016). Ο δε επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανά πρόταση είναι από €5.000 έως €25.000 (100% ενίσχυση), με τον εκτιμώμενο αριθμό των τελικών ωφελούμενων να υπολογίζεται σε 2.800 πτυχιούχους.
Η τρίτη δράση, τέλος, αφορά την ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός θα ανέρχεται από €30.000 έως €300.000 με το ποσοστό ενίσχυσης να αφορά στο 50% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται συνολικά σε €50 εκατ., ενώ ο εκτιμώμενος αριθμός τελικών ωφελούμενων υπολογίζεται σε 600 με 700 τουριστικές μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

“Πράσινο φως”

Στο μεταξύ, το “πράσινο φως” στα έκτακτα μέτρα του ΕΣΠΑ για την Ελλάδα ενέκρινε χθες με ισχυρή πλειοψηφία (586 ψήφους υπέρ, 87 κατά, 21 αποχές) η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για την υιοθέτηση από το Κοινοβούλιο της νομοθετικής πρότασης της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης για την Ελλάδα για την άμεση χρηματοδότηση €35 δις και τη λήψη έκτακτων μέτρων υπέρ της ταχύτατης υλοποίησης. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει €20 δις από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και €15 δις από τα γεωργικά ταμεία.
Τα ειδικά μέτρα περιλαμβάνουν την πρόωρη αποδέσμευση του τελευταίου 5% των εναπομενουσών πληρωμών της Ε.Ε. που, συνήθως, διατηρούνται μέχρι το κλείσιμο των προγραμμάτων το 2017 και την πλήρη κατάργηση της ανάγκης για εθνική συγχρηματοδότηση, που σημαίνει συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. σε ποσοστό 100% για την περίοδο 2007-2013. Αυτό θα οδηγήσει σε άμεση πρόσθετη ρευστότητα ύψους €500 εκατ. και εξοικονόμηση €2 δις, περίπου, για τον ελληνικό προϋπολογισμό. Η πρόταση, επίσης, αυξάνει το ποσοστό της αρχικής προχρηματοδότησης για τα προγράμματα της περιόδου 2014-2020 στην Ελλάδα κατά 7 εκατοστιαίες μονάδες, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να διατεθεί εμπροσθοβαρώς επιπλέον €1 δις.
Η έγκριση ανοίγει το δρόμο για μια ταχεία έγκριση των μέτρων και από το Συμβούλιο, προκειμένου αυτά να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή. Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην επιτάχυνση της χρησιμοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να εξασφαλίσει την έγκαιρη χρησιμοποίηση των χρημάτων που έχει στη διάθεση της από την περίοδο προγραμματισμού 2007-2013 (πριν από τη λήξη του 2017) και να καλύψει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια κατά την τρέχουσα περίοδο προγραμματισμού 2014-2020.








ΠΗΓΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η δεύτερη " εφταμηνίτικη" κυβέρνηση Τσίπρα - πλειοψηφία με 155 "ναι" με την στήριξη των ΑΝΕΛ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η δεύτερη " εφταμηνίτικη"  (θα είναι  εφταμηνίτικη και αυτη την φορά) κυβέρνηση Τσίπρα .....και άν !




Του Μανώλη Μάνου
Μετά  την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, 155 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση έλαβε 155 θετικές ψήφους, έναντι των 144 βουλευτών της αντιπολίτευσης που αρνήθηκαν παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Από τη διαδικασία έλειπε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος έστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η συζήτηση τελείωσε  με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,  ο οποίος  επιτέθηκε με σφοδρότητα στους πολιτικούς του αντιπάλους χωρίς να απάντήσει - η να δώσει εξειγήσεις για επερχόμενα προβλήμματα επιβίωσης που θα αντιμετωπίσουν οι αδύναμοι οικονομικά πολίτες , θα έλεγε κανείς οτι ακούγοντας την ομιλία του Α.Τσίπρα, οτι...  " οτι ο άνθρωπος ζει στον κόσμο του- στον κόσμο που του έπλασαν οι δανειστές εκβιαστές "εντολείς του  "'

 Επιθέσεις οξύτατες  προς την κυβέρνηση εξαπέλυσαν νωρίτερα και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Κατά το τριήμερο τοποθετήθηκαν 152 ομιλητές συνολικά, εκ των οποίων 8 αρχηγοί κομμάτων και 38 μέλη της κυβέρνησης.

Πλέον, η κυβέρνηση έχοντας την εμπιστοσύνη της Βουλής προετοιμάζεται για τις επόμενες  κοινοβουλευτικές διαδικασίες προώθησης του τρίτου μνημονίου του " μνημονίου Τσίπρα ".