20 Μαρτίου 2018

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Ο Τσίπρας «αγοράζει» τον (ευρωβουλευτή του Ποταμιού) Μ. Κύρκο...ΞΕΦΤΙΛΑ... ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ... ΚΟΥΜ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Ο Τσίπρας «αγοράζει» τον (ευρωβουλευτή του Ποταμιού) Μ. Κύρκο...



Το όνομα αυτού, Μίλτος Κύρκος, ευρωβουλευτής του Ποταμιού, γιος του ιστορικού ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου.





ΞΕΦΤΙΛΑ... ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ... ΚΟΥΜ ΜΟΥΝΑ...
Εδώ, πουλάνε και την ... π... την μάνα τους... στην Πατρίδα θα κωλώσουν...;;; 

ΠΟΣΟ... ΠΑΕΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ;;;


Καλλιόπη Σουφλή







Γιώργος Πιέρρος


Με μεταγραφές... αεροδρομίου επιχειρεί ο Πρωθυπουργός να γυρίσει το παιχνίδι το οποίο δείχνει να είναι εναντίον του. 


Ο συμβολικός προσηλυτισμός του ευρωβουλευτή του Ποταμιού –και γιου του αείμνηστου Λεωνίδα Κύρκου– είναι ένα πρώτο βήμα. 

Αλλά το 151 παίζεται αλλού, στην αριθμητική της Βουλής.

«Θυμάστε τον τελικό του Champions League με Mπάγερν-Μάνστεστερ το 1999; Η Μπάγερν κέρδιζε με 1-0 από το 6’ μέχρι το 91΄αλλά ήρθε η Μάντσεστερ , με προπονητή τον Φέργκιουσον, και από δύο διαδοχικά κόρνερ έκανε την μεγάλη ανατροπή και κέρδισε την κούπα με 2-1. Ό,τι συνέβη το 1999 στο Champions League μην αποκλείετε να συμβεί στις εκλογές το 2019. Ο Τσίπρας είναι σαν τον Φέργκιουσον». 

Ο τρόπος που σκέφτεται κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, βετεράνος στην Αριστερά από τα χρόνια του Ρήγα Φεραίου, είναι ενδεικτικός του σχεδιασμού του κ. Τσίπρα με σκοπό να ανατρέψει, όπως μπορεί, την δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά τη ΝΔ να προηγείται με δέκα μονάδες και ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μοιάζει πιο αποσταθεροποιημένος παρά ποτέ (βλ.: κρίση με τον Πάνο Καμμένο), στο Μαξίμου σχεδιάζουν αντεπίθεση με μεταγραφές –για να χρησιμοποιήσουμε έναν ποδοσφαιρικό όρο– αεροδρομίου


Το σχέδιο έχει δύο άξονες. 

Πρώτος είναι η κοινοβουλευτική διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με μεταγραφές βουλευτών από άλλα κόμματα. 

Και δεύτερος το συμβολικό άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, με ένα βαρύ όνομα που θεωρούν ότι μπορεί να προσελκύσει ψηφοφόρους που δεν συμβιβάζονται με μια πιθανή επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία. 

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες αυτή η μεταγραφή του κ. Τσίπρα θα έρθει από τις Βρυξέλλες. 

Το όνομα αυτού, Μίλτος Κύρκος, ευρωβουλευτής του Ποταμιού, γιος του ιστορικού ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου.

Το φλερτ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Οι πιο σοβαρές ενδείξεις όμως ότι υπάρχει ανταπόκριση δόθηκαν με την ηχηρή απουσία του Μίλτου Κύρκου από το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. 

Οι πληροφορίες μας μάλιστα αναφέρουν ότι ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού δεν ανταποκρίθηκε σε αλλεπάλληλες προσπάθειες που κατέβαλε ο Σταύρος Θεοδωράκης να τον πείσει να δώσει το παρών στο ΣΕΦ. 

Για τους γνωρίζοντες, η απουσία του καθώς και η αρνητική κριτική που ασκεί έντονα τον τελευταίο καιρό στο Κίνημα Αλλαγής, αποτελούν καθαρό σήμα των προθέσεων του να προσδεθεί στο άρμα του κ. Τσίπρα.


Ποιος λείπει από τη φωτογραφία;


Μια πολύ γλυκιά φωτογραφία ανήρτησε το Σάββατο η Λίνα Παπαδάκη, υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του Ποταμιού, από το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. 

Πολύς πολιτικός ρομαντισμός –και λίγο από πενταήμερη όπως σχολίασαν κάποιοι πιο πικρόχολοι– όταν τα στελέχη του Ποταμιού βρέθηκαν στους βοηθητικούς χώρους του ΣΕΦ και έκαναν το σήμα της νίκης.



Ολοι, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιώργος Μαυρωτάς, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Αμυράς, ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας, η κυρία Παπαδάκη και άλλοι σύνεδροι έκαναν το σήμα της νίκης. 

Ολοι πλην του ευρωβουλευτή Γιώργου Γραμματικάκη που έδειχνε έξω από τα νερά του. 
Ο έτερος ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, έλειπε. 
Οχι μόνο από τη φωτογραφία, όσο και από το συνέδριο και τις διεργασίες –δεν ενεγράφη καν ως «φίλος».

Ο συμβολισμός μιας μεταγραφής όπως αυτή του Μίλτου Κύρκου μπορεί να έχει τη σημασία του αλλά δεν θα εξασφαλίζει την πολυπόθητη πλειοψηφία που θα επιτρέψει στον Πάνο Καμμένο να διαφοροποιηθεί στο Σκοπιανό χωρίς να ρίξει την κυβέρνηση, αφού πρόκειται για ευρωβουλευτή. 

Οι επιπλέον πρόθυμοι αναζητούνται και κάποιοι αισιόδοξοι από τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ήδη έχουν βρεθεί.

Τους μετράνε μάλιστα και βγάζουν το κρίσιμο άθροισμα των 151. Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αριθμεί 145 βουλευτές, οι έξι πρόθυμοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι: δύο υπουργοί των ΑΝΕΛ, ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ, δύο βουλευτές της Ενωσης Κεντρώων και ένας βουλευτής του Ποταμιού.

Μένει βέβαια να δούμε αν ο κ. Τσίπρας θα έχει στον πάγκο του και έναν επιθετικό που θα κάνει την διαφορά όπως ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ στο «Καμπ Νου» το 1999. 

Διότι υπάρχει λόγος που τέτοιες ανατροπές γίνονται μόνο στο ποδόσφαιρο και όχι στην πολιτική…


Πηγή
Καυσόξυλα δρύς σόμπας
Δώστε μας τώρα παραγγελία
για την νέα χρονιά 2018
για καλύτερη τιμή.
... Δείτε περισσότερα
Κ. Ξυλοθερμ""Πώληση: Χοντρική λιανική - Δυτ. Μακεδονία

EKTAKTH τηλεφωνική παρέμβαση Στέφανου Χίου στο ΑΡΤ: ΧΑΜΟΣ στο «Εκρηκτικό» δελτίο του ΜΥΛΩΝΑΚΗ! «Τα 20 εκατομμύρια ευρώ μαύρα του Μουαμάρ Καντάφι στον Γιώργο Παπανδρέου!» Τι ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ο δημοσιογράφος στον «αέρα»! Το ΒΙΝΤΕΟ που θα προκαλέσει ΣΑΛΟ!



xios
Δείτε το βίντεο
.

Πάτρα: Στο... εδώλιο οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΠ επειδή δεν κόβουν το νερό στα φτωχά εξαθλιωμένα νοικοκυριά των μνημονίων!



Στο δήμο μιλούν ανοικτά για «μετωπική» των κρατικών μηχανισμών στην φιλολαϊκή πολιτική…
Ανελέητο «πόλεμο» έχουν ανοίξει οι κρατικοί μηχανισμοί με τον δήμο και τις δημοτικές υπηρεσίες του, προχωρώντας με την κάθε «ευκαιρία» σε μετωπικές δια μέσω νομικών διαδικασιών.

Έτσι, μετά την κλήση που έκανε η Κτηματική Υπηρεσία στον δήμο και τον Κώστα Πελετίδη, επειδή πήγε να επιδιορθώσει τον δρόμο στην παραλιακή του Ρίου, αίσθηση προκαλεί το έγγραφο που έφτασε αυτή τη φορά στα γραφεία της ΔΕΥΑΠ.
Το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζητάει από την ΔΕΥΑΠ να ασκήσει πειθαρχική διαδικασία για τον προϊστάμενο της υπηρεσίας εκμετάλλευσης γιατί διέπραξε το «φοβερό» αδίκημα να μην προχωρήσει στην διακοπή του νερού για οφειλή 154 ευρώ!

Οι κρατικοί μηχανισμοί που διοικούνται φυσικά από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία είχαν την απαίτηση από την δημοτική επιχείρηση ύδρευσης της Πάτρας να κόψει το νερό σε νοικοκυριά της πόλης, επειδή δεν έχουν πληρώσει.

Αγνοώντας φυσικά ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών της Πάτρας χρωστάει αυτή τη στιγμή στην ΔΕΥΑΠ, εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας που χαρακτηρίζει πλέον την τοπική κοινωνία.

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα ήταν άμεση: «Δεν θα υπάρξει από μεριάς μας καμία πειθαρχική δίωξη των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ επειδή υλοποίησαν αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και δεν έκοψαν το νερό σε ανέργους, φτωχούς και εξαθλιωμένους». Πάντως, στον δήμο μιλούν πλέον για μετωπική των κρατικών μηχανισμών ενάντια στην φιλολαϊκή πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή…


patrasevents.gr

Καλλιέργησαν ηττοπάθεια! Αν και τα στοιχεία των εταιρειών είναι πειραγμένα έως ψεύτικα : Αρκετο ποσοστό των Ελλήνων φοβάται πολεμικό επεισόδιο με την Τουρκία-Αυτό επιδιώκει το ανθελληνικό μαύρο τσιπροκαθεστώς

Σχόλιο:

Καλλιέργησαν ηττοπάθεια! Αν και τα στοιχεία των εταιρειών είναι πειραγμένα έως ψεύτικα : Αρκετό ποσοστό των Ελλήνων φοβάται πολεμικό επεισόδιο με  την Τουρκία-Αυτό επιδιώκει το ανθελληνικό μαύρο τσιπροκαθεστώς.

Μανώλης Μάνου




Στοιχεία σοκ για τους φόβους των Ελλήνων πολιτών σχετικά με την Τουρκία αποτυπώνει δημοσκόπηση της Καπα Research, για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha. Η δημοσκόπηση περιέχει τρία στοιχεία τα οποία λόγω των εξελίξεων και της αυξανόμενης τουρκικής επιθετικότητας θα πρέπει να προβληματίσουν ιδιαίτερα.
Συγκεκριμένα:
Υπέρ της στάσης της κυβέρνησης στις σχέσεις με την Τουρκία, παρά την τελευταία όξυνσή τους, τάσσεται το 49,5% το οποίο υποστηρίζει ότι μία ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι η καλύτερη επιλογή, με ένα 46% να τάσσεται υπέρ της σκληρής στάσης.
Αυτό που φοβίζει περισσότερο τους Έλληνες σε ποσοστό 65% είναι το ενδεχόμενο ενός πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία.
Μάλιστα το 49,5% δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χάσει και εδάφη σε μία τέτοια σύγκρουση.
Ενα εξίσου μεγάλο ποσοστό της τάξης του 48% φοβάται την οικονομική και πολιτική απομόνωση.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η Τουρκία αποτελεί για τους ερωτηθέντες τον τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα με το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 92,5%
Μάλλον θα πρέπει να αναληφθούν κάποιες πρωτοβουλίες άμεσα από την Κυβέρνηση διότι φαίνεται δυστυχώς – αν τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν τφυσικά την πραγματικότητα – ότι έχει καμφθεί το ηθικό λαού και ΕΔ!
Σε αυτό φυσικά έχουν συντελέσει παράγοντες όπως:

Η εκτεταμένη ψυχολογική επιχείρηση των Τούρκων και ο υβριδικός πόλεμος κατά της Ελλάδας σε όλα τα μέτωπα, η ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού που αποτυπώνεται σε δηλώσεις και πράξεις και φυσικά οι απανωτές ήττες 1974, 1996 και τώρα με 2 Ελληνες αιχμαλώτους στις τουρκικές φυλακές.

Επιπλέον ο αυτο-αφοπλισμός εδώ και χρόνια, η αποχώρηση χιλιάδων Ελλήνων από τη χώρα και η «αντικατάσταση» τους από πρόσφυγες και μετανάστες τους,  κάτι περίεργες ρήσεις του ΥΠΕξ όπως «Η μακρόχρονη στρατηγική της Άγκυρας, αν χρειαστεί πιστεύω, είναι να κάνει ένα θερμό επεισόδιο και να μας πάει σε διαπραγμάτευση καβάλα» έχουν δημιουργήσει αίσθημα ήττας σε ενδεχόμενη σύγκρουση!
Παράλληλα αν δούμε απέναντι τι συμβαίνει στην τουρκική κοινωνία μετά την Αφρίν, η σύγκριση θα λάβει ακόμη πιο δραματικό χαρακτήρα.
Το παράθυρο για επίθεση της Τουρκίας πλέον είναι ορθάνοιχτο.
Ολα αυτά θα πρέπει να έχουν χτυπήσει ήδη καμπάνες!

Χαρακτηριστικό είναι και το Βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Διέκοψαν «στον αέρα» δικηγόρο επειδή έλεγε πως οι Έλληνες πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι.
Δικηγόρος βρέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, προκειμένου να εκφέρει την άποψή της για την γνωστή υπόθεση Λαγουδή.
Ωστόσο, λίγο πριν τις αναφορές της σε σχέση με το περιστατικό, θέλησε να εκφράσει τις ανησυχίες της αναφορικά με την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στα εθνικά θέματα της χώρας, καθώς έχει δοθεί, με πολιτική ευθύνη, άπλετος χώρος κινήσεων στην γείτονα χώρα εις βάρος της Ελλάδας.
Επικαλούμενη προηγούμενα λόγια ταξίαρχων, καλεσμένων της τηλεοπτικής ενημερωτικής εκπομπής, υπογράμμισε και εκείνη πως οι Έλληνες οφείλουν να είναι ετοιμοπόλεμοι.

Αυτό προκάλεσε την «έκρηξη» της δημοσιογράφου, η οποία κάλεσε την δικηγόρο να μην μιλά για πολέμους, πως τα πάντα έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση και πως δεν είμαστε ετοιμοπόλεμοι!
Η δικηγόρος επέμεινε, σημειώνοντας πως για την «ειρήνη πρέπει να είσαι έτοιμος και για πόλεμο».
Η δημοσιογράφος, κρατώντας το ακουστικό της, δήλωσε πως υπάρχουν σύμμαχοι, ελληνική κυβέρνηση και στρατιωτικοί και άρα ο λαός «δεν πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος».
Οσο αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία της δημοσκόπησης:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας πέραν της Τουρκίας, το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ως μεγαλύτερο κίνδυνο την Αλβανία και ένα 37% την ΠΓΔΜ.
Για την λύση με τα Σκόπια
Οι πολίτες εμφανίζονται αρκετά διχασμένοι για το θέμα της ΠΓΔΜ.
Το 67,5% τάσσεται υπέρ της συνέχισης της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο το 53,4% θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει τελική λύση.

Ακόμη μεγαλύτερος διχασμός υπάρχει στο ζήτημα της ονομασίας, με το 44,9% να τάσσεται υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ενώ ένα 46,8% τάσσεται ξεκάθαρα κατά της σύνθετης ονομασίας.

Η έρευνα διεξήχθη στο διάστημα 1-9 Μαρτίου και σε δείγμα 1.343 ατόμων σε 13 περιφέρειες της χώρας.

Ιερός πόλεμος για το πουγκί: Ο Τουρκοσπορος Βαρθολομαίος προσέφυγε στο ΣτΕ κατά Γιάννη Ιερώνυμου Λιάπη-Για την εκκλησία στο κτήμα Προμπονά

Τιτλος Σχόλιο : fyllokaiftero1.blogspot.com 
Ολα για το χρήμα και την αρπαχτή
FOTOS :FTEROGRAFOS



Στο ΣτΕ προσέφυγε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Ιερά, Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Βαλτάδων, κατά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου με αφορμή το κτήμα Προμπονά στα όρια του Δήμου Αθηναίων και την εκεί λειτουργία Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική διένεξη ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών όταν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο κ. Ιερώνυμος κατέθεσαν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη αλλά και κατά της επιτροπής του κληροδοτήματος Προμπονά (έκτασης 8.554 τ.μ.).

Σήμερα, η υπόθεση μεταφέρθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου προσέφυγε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Ιερά, Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Βλατάδων κατά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών με την από 8.3.2018 απόφασή του σφράγισε την Εκκλησία Αγίου Γεωργίου, Αγίων Αναργύρων και Αγίας Φωτεινής στο κτήμα Προμπονά, με την αιτιολογία ότι είναι ιδιωτικός ναός και τέθηκε σε λειτουργία χωρίς την άδεια του.

Ο ηγούμενος της Μονής Βλατάδων άνοιξε την Εκκλησία και τέλεσε τους Β΄ Χαιρετισμούς χωρίς την άδεια της Εκκλησίας.

Στην συνέχεια, ο ηγούμενος επανήλθε και τέλεσε δεύτερη λειτουργία σε εξωτερικό χώρο, καθώς δεν μπόρεσε να εισέλθει στο ναό και ήδη η Αρχιεπισκοπή απέστειλε επιστολή στον Επίσκοπο Αμορίου και τον καλεί να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του.

Σήμερα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ζητεί από το ΣτΕ την ακύρωση της απόφασης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, γιατί: 1) παραβιάζει το δικαίωμα λατρείας των προσφευγόντων κατά παράβαση του Συντάγματος (άρθρο 13) και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (άρθρο 9), 2) Παραβιάζει το καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος που έχει κυρωθεί με το νόμο 590/1997 και 3) και έχει πλημμελή αιτιολογία.

Παράλληλα, αναφέρει ότι ο επίμαχος Ναός δεν είναι ιδιόκτητος, καθώς αναγέρθηκε όχι για να εξυπηρετεί της θρησκευτικές ανάγκες του ιδιοκτήτη του ακινήτου, αλλά για να τεθεί «ευθύς εξ αρχής σε δημόσια λατρεία, ικανοποιώντας τη βούληση του διαθέτη Προμπονά».


Πηγή: ΑΠΕ

Καρικατούρα δημοκρατίας η «Νέα Ευρώπη»


Τάσος Τσακίρογλου

 «Εχουμε μια Ευρώπη των τραπεζών και των τραπεζιτών, μια Ευρώπη των επιχειρήσεων και των εργοδοτών, μια Ευρώπη των αστυνομιών και των αστυνομικών, σε λίγο θα αποκτήσουμε επίσης μια Ευρώπη των στρατών και των στρατιωτικών… δεν έχουμε κατορθώσει όμως να δώσουμε ζωή σ’ ένα κριτικό κοινωνικό κίνημα της Ευρώπης… το οποίο να μπορεί να ακουστεί, αλλά και να αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα».

Αυτά τόνιζε το 2000, σε συνέδριο των ελβετικών συνδικάτων με τίτλο «Για μια κοινωνική Ευρώπη», ένας από τους κορυφαίους κοινωνιολόγους της εποχής μας -που έφυγε νωρίς- ο Πιερ Μπουρντιέ.

Από τη συζήτηση για το μέλλον και τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα απουσιάζει ο βασικός πρωταγωνιστής: οι ευρωπαϊκοί λαοί, τα κινήματα και οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί που -υποτίθεται- τους εκφράζουν.

Ο εκπρόσωπος της Ευρώπης των τραπεζών και των τραπεζιτών (πρώην τραπεζίτης και ο ίδιος), Εμανουέλ Μακρόν, παρουσίασε από την Πνύκα -μέσω μιας καρικατούρας δημοκρατίας- το «όραμά του» για την εξέλιξη της Ενωσης, με (όχι και τόσο) κρυφό στόχο την ενίσχυση της θέσης του γαλλικού καπιταλισμού στον γαλλογερμανικό άξονα.

Μέρκελ και Σόιμπλε ανθίστανται σθεναρά σε αλλαγές και επιμένουν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι η δημιουργία θέσης ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης και η μετατροπή του ESM σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ-χωροφύλακα.Λογικό, αφού η Γερμανία είναι η μεγάλη κερδισμένη του κοινού νομίσματος και της κρίσης των τελευταίων χρόνων.

Ο Γιούνκερ θέλει κατάργηση του βέτο των κρατών-μελών και στη θέση του τη θέσπιση των «ειδικών πλειοψηφιών». Επίσης, να συμπίπτουν στο ίδιο πρόσωπο τα αξιώματα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Φυσικά όλοι τους τάσσονται υπέρ της Ευρώπης των «πολλών ταχυτήτων» (Μέρκελ) ή των «πολλών σχημάτων» (Μακρόν), δηλαδή όχι απλώς υπέρ των σημερινών διαχωρισμών, αλλά και υπέρ της ενδυνάμωσής τους.Αυτό που στην πραγματικότητα διακυβεύεται σήμερα δεν είναι αφηρημένα «το μέλλον της Ευρώπης», αλλά συγκεκριμένα η επανάκτηση της δημοκρατίας από την τεχνοκρατία.

Το επίδικο είναι εάν θα μπορέσουν οι λαοί, τα κινήματα, η Αριστερά να βάλουν φραγμό σε μια ξέφρενη πορεία απελευθέρωσης των αγορών, σε μια πρακτική ποδηγέτησης των πολιτών και στη λήψη των αποφάσεων από αδιαφανή όργανα που δεν λογοδοτούν σε κανέναν. Οι περισσότερες από τις προτάσεις που ακούμε σήμερα κατατείνουν στη διαιώνιση αυτών των οργάνων και στη δημιουργία νέων.

Ο κοινωνικός και πολιτικός έλεγχος, η λογοδοσία, η λαϊκή συμμετοχή, η ενημέρωση χωρίς παραπληροφόρηση, η μείωση των ανισοτήτων και η κοινωνική δικαιοσύνη δεν έχουν καμία θέση στον παρόντα διάλογο, τον οποίο μονοπωλεί το οικονομικό πεδίο.

Αντίθετα, αυτό που επεκτείνεται και τείνει να θεσμοποιηθεί είναι η εξεύρεση τρόπων και οργάνων που παράγουν -μέσα σε απόλυτη μυστικότητα- διατάξεις και μέτρα «βραδείας επενέργειας», τα οποία, όπως λέει ο Μπουρντιέ, «καταστρέφουν, σαν τους ιούς των υπολογιστών, τα νομικά συστήματα άμυνας των κρατών και προετοιμάζουν την παγίωση μιας αθέατης παγκόσμιας κυβέρνησης, ταγμένης στην υπηρεσία των κυρίαρχων οικονομικών δυνάμεων».

Απώτερος στόχος είναι να αφαιρεθεί σταδιακά από τους πολίτες και τα κράτη ακόμα και η ελάχιστη δύναμη ελέγχου που έχουν πάνω στις οικονομικές δυνάμεις.Ο νεοφιλελευθερισμός (με συνοδό και συμπλήρωμά του την Ακροδεξιά και τον φασισμό) έχει μετατραπεί σε μια υπό υλοποίηση ουτοπία της εκμετάλλευσης χωρίς όρια.

*Πηγή: efsyn.gr


Κόκκινος Συναγερμός για Τρόφιμα – Δηλητήριο από Τουρκία. Παρακαλούμε KΟIΝOΠOIΗΣTE το!



Εκατοντάδες τόνοι τροφίμων από την Τουρκία κατασχέθηκαν. Τα τρόφιμα – δηλητήριο περιέχουν επικίνδυνες για τον άνθρωπο ουσίες και έχει σημάνει κανονικός συναγερμός στις υπηρεσίες υγείας.
Συναγερμός για εισαγωγές επικίνδυνων για την υγεία νωπών φρούτων και αποξηραμένων φρούτων από την Τουρκία, καθώς περιέχουν βλαβερές για τον άνθρωπο ουσίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» λαχανικά, ξηροί καρποί, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, κατασχέθηκαν, καθώς εντοπίστηκαν σε αυτά μεγάλες ποσότητες από φυτοφάρμακα, αλλά και ουσίες από χημικά επεξεργασίας σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

Συγκεκριμένα τους τελευταίους μήνες εντοπίστηκαν στο Τελωνείο Κήπων 62 τόνοι με λεμόνια και 48,5 τόνοι με ρόδια που είχαν υπερβάσεις στο θειώδες άλας και 12 τόνοι φουντούκια και 4 τόνοι φιστίκια με αφλατοξίνες. Τα εμπορεύματα αυτά κατασχέθηκαν στα σύνορα, ενώ πάγιο αίτημα πολλών εγχώριων οργανώσεων είναι οι έλεγχοι να γίνονται σε όλα τα φορτία καθώς αρκετά επικίνδυνα για την δημόσια υγεία εμπορεύματα ξεφεύγουν.
Συνολικά μέσα σε λίγους μόνο μήνες έχουν κατασχεθεί πάνω από 400 τόνοι. Είναι ενδεικτικό ότι κατασχέθηκαν 110 τόνοι νωπά φρούτα, 260 τόνοι λαχανικά και 30 τόνοι αποξηραμένα φρούτα. Οι υπηρεσίες στον Έβρο είναι σε συναγερμό, καθώς η περιοχή αποτελεί και πύλη της Ευρώπης για τις εξαγωγές της Τουρκίας.
Τοξικές πιπεριές
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τον περασμένο Ιούνιο οι βουλγαρικές Αρχές δέσμευσαν 30 φορτία με τουρκικές πιπεριές στις οποίες ανιχνεύτηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε υψηλές συγκεντρώσεις. Οι πιπεριές, οι οποίες θα διοχετεύονταν στην ευρωπαϊκή αγορά, περιείχαν ζιζανιοκτόνο που έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη εδώ και 40 χρόνια.
Στη Γερμανία επίσης, κατασχέθηκαν πιπεριές με καρκινογόνο ουσία, γεγονός που σήμανε γενικό συναγερμό και πλέον ζητείται πλήρης έλεγχος σε όλα τα προϊόντα, καθώς ακόμη και η μικρή υπέρβαση των ποσοτήτων μπορεί να είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο.



 niralman.gr
Πηγή: Newsbomb.gr

KOZANH:ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ μπλεγμένος σε μεγάλη ΣΠΕΙΡΑ διακίνησης ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ! (ΦΩΤΟ)


kozani-1-768x432
Σε ευρεία οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε χθες σε περιοχές της Κοζάνης, της Καστοριάς και του Ωρωπού Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα. Από τους συλληφθέντες, 6 Έλληνες είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 26 έως 43 ετών, μεταξύ των οποίων και 32χρονος αστυνομικός και οι υπόλοιποι 5 είναι μέλη της εγκληματικής ομάδας (τέσσεριςΈλληνες και ένας Αλβανός) ηλικίας από 32 έως 48 ετών και μία 36χρονη ημεδαπή ως διακινήτρια.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εγκληματική ομάδα και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων. Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 6 άτομα, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Οι τρεις από αυτούς είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δεκαέξι 16 άτομα , 14 Έλληνες και 2 αλλοδαποί, ( υπήκοος Αλβανίας και υπήκοος Ιταλίας), που έκαναν διακίνηση ναρκωτικών, χωρίς να αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ή συμμορίας, καθώς και άλλα 100 άτομα – Έλληνες (96 άντρες και 4 γυναίκες) , για χρήση και κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών.

Διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση και εγκληματική ομάδα-συμμορία, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Προσδιορίζεται ότι στο διάστημα αυτό διακινήθηκαν τουλάχιστον:
6 κιλά και 720 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
314 γραμμάρια κοκαΐνης,
επιπλέον ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης αξίας τουλάχιστον 18.800 ευρώ (πραγματοποίηση συμφωνιών – παραγγελιών σε χρηματικά ποσά και όχι σε ποσότητες) και
9 τρυπάκια εμποτισμένα με ναρκωτική ουσία LSD.
Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι είχε ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους, δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό την προμήθεια, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης σε περιοχές της Κοζάνης.

Αναλυτικότερα, τα μέλη της αφού προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και η 36χρονη συλληφθείσα , προέβαιναν ακολούθως στην περαιτέρω διακίνησή τους . Ο συλληφθείς αστυνομικός είχε το ρόλο της «κάλυψης» προς αποφυγή σύλληψης και ενημέρωσης των άλλων μελών της οργάνωσης σχετικά με τις κινήσεις των α στυνομικών δυνάμεων στην περιοχή δράσης τους , κατηγορούμενος επιπλέον για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος.

Ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής ομάδας-συμμορίας, προέκυψε ότι είχε συνεχή δράση με σκοπό την εισαγωγή στην χώρα, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης κυρίως στην περιοχή της Καστοριάς, καθώς και σε περιοχές της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα μέλη της αναλάμβαναν την εισαγωγή των ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα από την Αλβανία και άλλα την περαιτέρω διακίνησή τους.

Στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης έγιναν 16 κατ’ οίκον έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
9 κιλά και 713,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
506,5 γραμμάρια κοκαΐνης
3 τσιγάρα κάνναβης,
χρηματικό ποσό 8.995€,
3 ζυγαριές ακριβείας,
1 μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος,
20 κινητά τηλέφωνα,
1 κάλυκας από πολεμικό τυφέκιο,
1 πιστόλι κρότου με 5 φυσίγγια,
1 σπρέι πιπεριού,
6 αμπούλες,
1 ψηφιακή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων ( usb stick ) χωρητικότητας 8 GB .

Οι συλληφθέντες, με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν αρμοδίως. Την προανάκριση και τις έρευνες κάνει το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.




makeleio.gr
kozanilife

ΣτΕ: Ανθέλληνες και με τη βούλα!!! Αντισυνταγματικές οι αλλαγές Φίλη στο μάθημα των Θρησκευτικών Απόφαση- καταπέλτης του Ανωτάτου Δικαστηρίου



Η Ολομέλεια θεωρεί ότι «κλονίζουν τη θρησκευτική χριστιανική συνείδηση» - Αφορά την διδασκαλία του μαθήματος στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο- Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει γονείς και θρησκευτικοί φορείς
Κλονίζει τη θρησκευτική χριστιανική συνείδηση η από 7.9.2016 απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με την  οποία επήλθε ριζική αλλαγή στο χαρακτήρα και τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στις τάξεις Γ΄ έως ΣΤ του  Δημοτικού και του Γυμνάσιου και κατά συνέπεια είναι πολλαπλά αντισυνταγματική  και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
       Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει η Ιερά Μητρόπολης Πειραιά, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ Μεντζελοπουλος, η Εστία Πατερικών Μελετών, γονείς κ.λπ. και ζητούσαν να ακυρωθεί η επίμαχη  απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας καθώς με αυτήν πραγματοποιείται μια ριζική αλλαγή στο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλοιώνοντας «τον από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα ορθόδοξο χαρακτήρα του», ενώ παράλληλα είναι αντισυνταγματική, αντίθετη στις διεθνείς συμβάσεις και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.      
Η Ολομέλεια του ΣτΕ σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή της δημοσίευσε την υπ΄  αριθμ. 660/2018 απόφασή της, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο. Με την απόφαση αυτή   ακύρωσε την επίμαχη υπουργική απόφαση. Διευκρινίζεται, ότι η ακύρωση του ΣτΕ  αφορά μεν το σύνολο της εν λόγω υπουργικής απόφασης, αλλά δεν αναφέρεται στη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στο Λύκειο, καθώς για το θέμα αυτό εκκρεμεί άλλη αίτηση ακύρωσης.
          
Οι σύμβουλοι Επικρατείας  αποφάνθηκαν ότι η απόφαση του Νίκου Φίλη, είναι  αντίθεση:
1) στο άρθρο 16   του Συντάγματος το οποίο ορίζει ότι η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και μεταξύ των σκοπών της είναι η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης, γιατί με το πρόγραμμα σπουδών που εισάγεται για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο «φαλκιδεύεται ο επιβαλλόμενος από τη συνταγματική αυτή διάταξη σκοπός της ανάπτυξης, δηλαδή της Ορθόδοξης Χριστιανικής  συνείδησης των μαθητών στα ανήκοντα  στην επικρατούσα θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού,
2) Στην διάταξη του άρθρου 13  του Συντάγματος που κατοχυρώνει  ως απαραβίαστη την ελευθερία της  θρησκευτικής συνείδησης, γιατί  η προσβαλλόμενη απόφαση θα έπρεπε να απευθύνεται αποκλειστικά στους Ορθόδοξους Χριστιανούς μαθητές και να κατατείνει στην εμπέδωση και συνέχιση  της Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης, καθώς η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση κλονίζει την Ορθόδοξη Χριστιανική συνείδηση που πριν από την έναρξη του σχολικού βίου διαμορφώνουν οι μαθητές το πλαίσιο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Μάλιστα,  η εισαγόμενη με την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι ικανή να παρέμβει στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών που δεν διαθέτουν  την κριτική αντίληψη  των ενηλίκων και να τους εκτρέψει από την Ορθόδοξη Χριστιανική συνείδηση και
3) Προσβάλλεται ευθέως το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ γιατί στερεί από τους μαθητές του Ορθόδοξου Χριστιανικού δόγματος το δικαίωμα να διδάσκονται αποκλειστικά τα δόγματα, τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, ενώ η νομοθεσία προβλέπει  για μαθητές Ρωμαιοκαθολικούς, Εβραίους και Μουσουλμάνος να διδάσκονται αυτοτελώς το μάθημα αυτό.
          
Σε άλλο σημείο οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι προβλεπόμενη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών κατά την απόφαση του Νίκου Φίλη δεν είναι ικανή να ανάπτυξη, εμπεδώσει  και να ενισχύσει όπως επιβάλλεται από τη διάταξη του άρθρου 16 του Συντάγματος την Ορθόδοξη Χριστιανική συνείδηση των μαθητών, γιατί η διάταξη αυτή:
α) είναι ελλιπής κατά περιεχόμενο,
β) δεν είναι αυτοτελής, αμιγής και διακριτική σε σχέση με τη διδασκαλία στοιχείων αναφερομένων σε  άλλα δόγματα ή θρησκείες με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση στους μαθητές ως προς το περιεχόμενο της Ορθόδοξης Χριστιανικής διδασκαλίας και
γ) δεν είναι επαρκή από την άποψη του χρόνου που διατίθεται για το μάθημα των Θρησκευτικών.
           
Παράλληλα, σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, το πρόγραμμα σπουδών παρουσιάζει σοβαρές ελλείψει ως προς το περιεχόμενο της Ορθόδοξης Χριστιανικής διδασκαλίας, καθώς;
- Δεν γίνεται αναφορά στην Αγία Ομοούσιο και Αδιαίρετο Τριάδα την οποία επικαλούνται στην επικεφαλίδα τους όλα τα Ελληνικά Συντάγματα και
- Στη Γ΄ τάξη του Δημοτικού ο Ιησούς Χριστός παρουσιάζεται  ως ξένος, ως προσδοκώμενος Μεσσίας, ως δάσκαλος που όλοι θαυμάζουν, ως αγαπημένος φίλος, όχι όμως ως Σωτήρας του κόσμου.
          
Όπως αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας,  με την απόφασή του  ο Νίκος  Φίλης  επικαλούμενος τη διεθνή επιστημονική συζήτηση καθώς τους στόχους διδασκαλίας των Ευρωπαϊκών μαθημάτων Θρησκευτικών, προσδιορίζει το μάθημα των Θρησκευτικών ως ένα διευρυμένο και με σαφείς θεολογικές προϋποθέσεις μάθημα, ενώ επιδιώκει τη συμμετοχή όλων των παιδιών στο μάθημα των Θρησκευτικών χωρίς καμία διάκριση ανεξάρτητα από τη θρησκευτική πεποιθήσεις τους.
Πρώτο Θέμα

Πόσο αμείβονται οι εργαζόμενοι σε Σκλαβενίτη, ΑΒ Βασιλόπουλο και Lidl



Μικρές αποκλίσεις παρουσιάζουν οι μισθοί που δίνουν οι μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ στους εργαζόμενους τους, ήτοι Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος αλλά και Lidl.
Άλλωστε το λιανεμπόριο τροφίμων, αναδεικνύεται ο καλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα της κρίσης καθώς ίσως είναι ο μοναδικός κλάδος από την ελληνική οικονομία που δεν έχει κάνει απολύσεις, αλλά και οι μισθοί των εργαζομένων δεν έχουν υποστεί καμμία μείωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο βασικός μισθός των εργαζομένων στην ΑΒ Βασιλόπουλος, πλήρους απασχόλησης είναι 750 ευρώ.
Όσον αφορά τους εργαζόμενους στην Σκλαβενίτης μετά και την αναπροσαρμογή που έγινε προσφάτως ο βασικός μισθός (μέχρι και 2 χρόνια) διαμορφώνεται στα 800 ευρώ ενώ με δύο χρόνια προϋπηρεσία και άνω, στα 860 ευρώ.
Επιπλέον του βασικού μισθού, στους εργαζόμενους χορηγείται επίδομα γάμου 60 ευρώ μικτά για τους εργαζόμενους πλήρης απασχόλησης, ενώ για γονείς με τρία παιδιά και άνω, 50 ευρώ μικτά.
Παράλληλα η αλυσίδα συμφώνησε να χορηγεί στους εργαζομένους της έκπτωση 5% για αγορές τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και ηλεκτρικών μικροσυσκευών από τα καταστήματα της μέχρι 6.000 ευρώ ετησίως και έκπτωση 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων και παιχνιδιών από τα καταστήματα της χωρίς όριο αγορών.
Στα 800 με 850 ευρώ διαμορφώνεται ο βασικός μισθός των εργαζομένων στα Lidl, με βάση την τελευταία Επιχειρησιακή Σύμβαση αν και οι δύο πλευρές (εργαζόμενοι και διοίκηση) βρίσκονται σε συζητήσεις για την υπογραφή νέας.

Να σημειωθεί ότι το λιανεμπόριο τροφίμων είναι από τους μοναδικούς κλάδους, που εν μέσω κρίσης, κατάφερε να παρουσιάσει αύξηση της απασχόλησης κατά 1,60%, την 5ετία 2010-2014 σε αντίθεση με το σύνολο του λιανικού εμπορίου το οποίο παρουσίασε μείωση κατά 7,15% και συνολικά με την ελληνική οικονομία η οποία εμφάνισε μείωση κατά 19,44%.

Εξαιτίας της αύξησης που παρουσιάζει την τελευταία 4ετία το λιανεμπόριο τροφίμων και της ταυτόχρονης μείωσης των άλλων εμπορικών κλάδων, πλέον η απασχόληση του λιανεμπορίου τροφίμων αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% της απασχόλησης του λιανικού εμπορίου και το 31% συνολικά του λιανικού και χονδρικού εμπορίου.



Με πληροφορία απο: newsthessaloniki

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΡΙΝ: ΑΡΠΑΖΟYN TΡAΚΤΕΡ, ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ…




Έτσι τεκμηρίωσε το AFP την λεηλασία στο Άφριν
Το τουρκικό καθεστώς αφού μπήκε στο Άφριν στις 18 Μαρτίου, μαζί με τις συμμορίες άρχισαν να λεηλατούν τα υπάρχοντα των πολιτών.
Οι λεηλασίες των Τούρκων στρατιωτών και των συμμοριών προβλήθηκαν ιδιαίτερα στον διεθνή τύπο. Ακόμη και οι ΗΠΑ που από την αρχή της εισβολής ως τώρα είχαν μείνει σιωπηλές, τώρα εξέφρασαν την ¨ανησυχία¨ τους για τις λεηλασίες.
Το γαλλικό πρακτορείο AFP που έχει αποτυπώσει την εισβολή στο Άφριν, παρουσίασε αυτές τις φωτογραφίες από τις λεηλασίες:
¨Την Κυριακή το απόγευμα το AFP έγινε μάρτυρας της λεηλασίας μαγαζιών, οχημάτων, ζώων και προσωπικών αντικειμένων από την πόλη που τα έπαιρναν και έφευγαν¨.
TOPSHOT – Turkish-backed Syrian Arab fighters loot shops after seizing control of the northwestern Syrian city of Afrin from the Kurdish People’s Protection Units (YPG) on March 18, 2018. In a major victory for Ankara’s two-month operation against the Kurdish People’s Protection Units (YPG) in northern Syria, Turkish-led forces pushed into Afrin apparently unopposed, taking up positions across the city. / AFP / BULENT KILIC
¨Κλεμμένα πράματα πάνω στην πλατφόρμα ενός τρακτέρ¨
TOPSHOT – A Turkish-backed Syrian Arab fighter drives towing looted items in a trailer after seizing control of the northwestern Syrian city of Afrin from the Kurdish People’s Protection Units (YPG) on March 18, 2018. In a major victory for Ankara’s two-month operation against the Kurdish People’s Protection Units (YPG) in northern Syria, Turkish-led forces pushed into Afrin apparently unopposed, taking up positions across the city. / AFP / BULENT KILIC
Η εφημερίδα Le Monde δημοσίευσε ρεπορτάζ κάτω από αυτήν την φωτογραφία. Κάτω από την φωτογραφία έγραψε: ¨Πριν από την επέμβαση της Τουρκίας, το Άφριν ήταν η μόνη περιοχή της Συριας που είχε προστατευθεί από τον πόλεμο και την καταστροφή.¨
TOPSHOT – A Turkish-backed Syrian Arab fighter tows a looted vehicle with a tractor after seizing control of the northwestern Syrian city of Afrin from the Kurdish People’s Protection Units (YPG) on March 18, 2018. In a major victory for Ankara’s two-month operation against the Kurdish People’s Protection Units (YPG) in northern Syria, Turkish-led forces pushed into Afrin apparently unopposed, taking up positions across the city. / AFP / BULENT KILIC

¨Οι Σύριοι αντάρτες, κατέστρεψαν το άγαλμα του μυθικού Κούρδου ήρωα Ντεμιρτζί Καβά που βρισκόταν στην πλατεία της πόλης¨.
TOPSHOT – Turkish-backed Syrian rebels remove a rope from the statue of “Kawa” the blacksmith who was a central figure in a Kurdish legend about the new year celebration of Noruz, after destroying it in the city of Afrin in northern Syria on March 18, 2018. Turkish forces and their rebel allies were in control of the Kurdish-majority city of Afrin in northwestern Syria, AFP journalists on the ground reported.
/ AFP / BULENT KILIC
TOPSHOT – Turkish-backed Syrian Arab fighters ride the back of a pick-up with looted livestock after seizing control of the northwestern Syrian city of Afrin from the Kurdish People’s Protection Units (YPG) on March 18, 2018. In a major victory for Ankara’s two-month operation against the Kurdish People’s Protection Units (YPG) in northern Syria, Turkish-led forces pushed into Afrin apparently unopposed, taking up positions across the city. / AFP / BULENT KILIC
TOPSHOT – A Turkish-backed Syrian rebel drives past a burning shop in the city of Afrin in northern Syria on March 18, 2018. Turkish forces and their rebel allies were in control of the Kurdish-majority city of Afrin in northwestern Syria, AFP journalists on the ground reported.
/ AFP / Bulent Kilic
TOPSHOT – Civilians run for cover from explosions in the city of Afrin in northern Syria on March 18, 2018, after Turkish forces and their rebel allies took control of the Kurdish-majority city. Turkish-backed rebels have seized the centre of Afrin city in northern Syria, Ankara said, as they made rapid gains in their campaign against Kurdish forces. A civilian inside Afrin said that rebels had deployed in the city centre and that the Kurdish People’s Protection Units (YPG) militia had withdrawn. / AFP / Nazeer al-Khatib


https://anfturkce.net/rojava-surIye/afp-den-efrin-deki-yagmayi-boeyle-belgeledi-105248
20/3/2018

Μετά τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, το Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών προειδοποιεί τους βουλευτές του προδοτικού τόξου




 «Καταστρέφετε -μέσω εσχάτης προδοσίας- ως όργανα της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξης πραγμάτων και του διεθνιστικού αθεϊσμού, την ΕΘΝΙΚΗ μας ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και την ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΠΙΣΤΗ μας, ενώ προσβάλλετε την ΙΣΤΟΡΙΑ μας, τα ΙΕΡΑ, τα ΟΣΙΑ και τα ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ των ΠΡΟΓΟΝΩΝ μας, καθιστώντας την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ασήμαντη και ανίσχυρη».



Υπάρχει μια κρητική μαντινάδα, που λέει: 
"Η μπέσα και η λεβεντιά, αν εχαθούν στην Κρήτη, πάψε να στέκεσαι ορθός, λεβέντη Ψηλορείτη".

Ε λοιπόν, από τους Κρήτες θα την βρείτε εσείς τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ που κυβερνάτε και όσοι τολμήσουν να βάλουν την υπογραφή τους για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ, ΟΧΙ ΙΣΟΒΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ.


Καλλιόπη Σουφλή


Μετά τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, το Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών απειλεί τους βουλευτές

Του Αλέξανδρου Διαμάντη


Διαστάσεις αρχίζουν να λαμβάνουν οι «απειλές» προς τους βουλευτές σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων. 


Μετά τη χθεσινή αναφορά του προέδρου της Βουλής στο εξώδικο των Παμμακεδονικών Ενώσεων, σειρά πήρε μια άλλη οργάνωση υπό την ονομασία «Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών».


Συγκεκριμένα στην εν λόγω επιστολή, που έκανε γνωστή ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπ. Δανέλλης αναφέρουν χαρακτηριστικά: 

«Καταστρέφετε -μέσω εσχάτης προδοσίας- ως όργανα της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξης πραγμάτων και του διεθνιστικού αθεϊσμού, την ΕΘΝΙΚΗ μας ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και την ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΠΙΣΤΗ μας, ενώ προσβάλλετε την ΙΣΤΟΡΙΑ μας, τα ΙΕΡΑ, τα ΟΣΙΑ και τα ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ των ΠΡΟΓΟΝΩΝ μας, καθιστώντας την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ασήμαντη και ανίσχυρη».

Προσθέτουν δε με νόημα: 
«Σας διαμηνύουμε τέλος σε όλους τους  τόνους, να παύσετε  αμέσως αυτές τις εφιαλτικές επιλογές σας, οι οποίες τίθενται ενάντια στην βούληση του λαού μας και σας προειδοποιούμε πως με την όποια ψήφο σας, θα παραχωρείτε κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, -όπως με το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ-, θα αποτελείτε ΕΧΘΡΟΥΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ενώ θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι, για τις όποιες συνέπειες προκύψουν».

Από την πλευρά του ο κ. Δανέλλης μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχολίασε ότι ναι μεν από τη μια είναι γελοίο, αλλά αναγνώρισε ότι τείνει να γίνει επικίνδυνο.


Αναλυτικά η επιστολή:


Προς: Προς όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου και ιδιαίτερα προς τους συντοπίτες μας Κρητικούς…

ΚΟΙΝ: Πρόεδρο της βουλής & ΜΜΕ


Κυρίες και κύριοι βουλευτές λυπούμεθα ειλικρινώς, που αναγκαζόμαστε να σας καταθέσουμε την παρούσα επιστολή. 

Αιτία της κατάθεσής της αποτελούν οι μέχρι σήμερα επιλογές και αποφάσεις σας, οι οποίες  ξεπουλούν την ΕΘΝΙΚΗ μας ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, καταργούν την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ των Ελλήνων και μειώνουν τη δυναμικότητα της προασπίσεως των ΕΔΑΦΩΝ της πατρίδος μας.


Μη αρκούμενοι όμως στα προαναφερόμενα, συνεχίζετε τις πολιτικές της εξαθλίωσης και του εξευτελισμού του ελληνικού λαού, καταπατώντας κάθε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ έννοια, οδηγώντας το μητροπολιτικό έθνος των Ελλήνων στην καταστροφή.


Επιτρέπετε στα εγχώρια και ξένα αρπακτικά να κλέπτουν τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία των ΕΛΛΗΝΩΝ, με συνοπτικές διαδικασίες. 

Καταστρέφετε -μέσω εσχάτης προδοσίας- ως όργανα της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξης πραγμάτων και του διεθνιστικού αθεϊσμού, την ΕΘΝΙΚΗ μας ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και την ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΠΙΣΤΗ μας, ενώ προσβάλλετε την ΙΣΤΟΡΙΑ μας, τα ΙΕΡΑ, τα ΟΣΙΑ και τα ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ των ΠΡΟΓΟΝΩΝ μας, καθιστώντας την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ασήμαντη και ανίσχυρη.

Οι τακτικές σας, διαμελίζουν την πατρίδα μας και επιτρέπουν σε ξένα οικονομικά συμφέροντα -σε συνδυασμό με μια εθνοκτόνο στρατηγική- να διαλύουν τον εθνολογικό και οικονομικό-αναπτυξιακό ιστό της χώρας. 

Θεωρούμε ότι το ερεβώδες πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα που υπηρετείτε, ελέγχει, υπονομεύει και προσβάλλει την ανθρώπινη ελευθερία.


Είμαστε σίγουροι ότι οποιαδήποτε ενέργειά σας, ενείχε και ενέχει δόλο, σκοπιμότητα, παραπλάνηση των Ελλήνων και ισχυρές δόσεις ιδιοτέλειας και εθνικής ζημίας. 

Όλα αυτά επιδιώκουν να έχουν ως αποτέλεσμα τον εξανδραποδισμό και τον αφανισμό των μελλοντικών γενεών των Ελλήνων.


Τιμούμε τους ήρωες προγόνους μας και την ιστορία μας, αφού χάριν των θυσιών και των αγώνων που έδωσαν αυτοί, έχουμε τα σημερινά γεωγραφικά μας όρια ως χώρα. Όμως εσείς ως «όψιμοι», ανιστόρητοι πολιτικοί, διαπραγματεύεστε αυτά με μειοδοτικό τρόπο.


Σας διαμηνύουμε τέλος σε όλους τους τόνους, να παύσετε αμέσως αυτές τις εφιαλτικές επιλογές σας, οι οποίες τίθενται ενάντια στην βούληση του λαού μας και σας προειδοποιούμε πως με την όποια ψήφο σας, θα παραχωρείτε κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, -όπως με το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ-, θα αποτελείτε ΕΧΘΡΟΥΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ενώ θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι, για  τις όποιες συνέπειες προκύψουν… 

Επιβάλλεται να σταματήσετε πια να κατρακυλάτε ολοένα και περισσότερο το έθνος μας, οδηγώντας το σε συνθήκες χάους.

Επιβάλλεται επίσης να σας διατυπώσουμε ευθαρσώς, ότι δεν έχουμε καμιά απολύτως σχέση -απεναντίας τα απεχθανόμεθα-  με κανένα από τα γνωστά, καταστροφικά κόμματα της παρούσης Βουλής, ούτε με κανένα άλλο από τα γνωστά και άγνωστα εξωκοινοβουλευτικά, καθώς και με κανένα από τα όποια κινήματα, ομάδες και άλλα πολιτικά μορφώματα.

Είμεθα μια χούφτα αγνών, σκεπτόμενων, φτωχών, ευαίσθητων, ανιδιοτελών, δυνατών και ΓΝΗΣΙΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ, ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!


«Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών»


Πηγή
Τιτλος: fyllokaiftero1.blogspot.com

Ιστορικές ανακατατάξεις: Τα σχέδια των ΗΠΑ με πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας



Δύο σενάρια βλέπουν οι διπλωμάτες: Πρόκληση πολεμικής κρίσης από την Τουρκία στην Ελλάδα ή συνολικό περιφερειακό πόλεμο με ανατροπή Ερντογάν

Τα σχέδια των ΗΠΑ για ρήξη με την Τουρκία, την μεταφορά της βάσης του Ιντσιρλίκ
και την πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας, παρουσιάζει σε ανάλυσή του στο omegapress.gr ο Σωτήρης Σιδέρης, με βάση πληροφορίες από ακαδημαϊκούς και διπλωμάτες.



του Σωτήρη Σιδέρη


Μέσα σε ένα περίπλοκο και ιδιαίτερα βίαιο σκηνικό με συνεχείς ανατροπές συμμαχιών και ανακατατάξεων, η Ελλάδα ζει πλέον με την ανησυχία ενός πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία. 

Ο Ερντογάν κινεί τα νήματα για την «επικαιροποίηση» της συνθήκης της Λωζάννης , ενώ οι ΗΠΑ βλέποντας ότι επέρχεται ρήξη με την Άγκυρα σχεδιάζει την επόμενη ημέρα στην περιοχή. 

Ένα σχέδιο που θα έπρεπε να ανησυχεί την Άγκυρα, αλλά και την Ελλάδα και που προβλέπει ακόμη και στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τουρκία, με την εμπλοκή της χώρας μας, αλλά ως πρώτο βήμα η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει και επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση την μεταφορά της στρατηγικής σημασίας βάσης του Ιντσιρλίκ στη χώρα μας. 

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται ενώπιον ιστορικών αποφάσεων καθώς οι κίνδυνοι εμπλοκής της Ελλάδας είναι μεγάλοι, ενώ ο ίδιος ενδεχομένως να συνθλιβεί από τα ίδια τα γεγονότα.


Τα γεγονότα


Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν μετά από συζητήσεις με πλήθος ακαδημαϊκών, διπλωματών και πολιτικών παραγόντων με έγκυρη πληροφόρηση, τα πιθανά σενάρια των εξελίξεων τους επόμενους 2-6 μήνες είναι δύο:

Πρώτο, η πρόκληση πολεμικής κρίσης της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου πιθανόν, με στόχο συνολικές διαπραγματεύσεις και αλλαγές συνόρων μέσω «επικαιροποίησης» της συνθήκης της Λωζάννης.


Δεύτερο, ένας συνολικός περιφερειακός πόλεμος με στόχο την ήττα της Τουρκίας (και ανατροπή του Ερντογάν) και του Ιράν τον οποίο σχεδιάζουν οι ΗΠΑ με την εμπλοκή και της Ελλάδας. 

Σε αυτό το σκηνικό μένει κενό προς το παρόν, το σενάριο τι θα κάνει η Ευρώπη και τι θα γίνει στα βαλκάνια.

 Για την Κύπρο, σε πρώτη φάση θα ασκηθούν αφόρητες πιέσεις –ήδη έχουν αρχίσει-για ταχύτατες διαπραγματεύσεις με στόχο την λύση ή την ενδιάμεση λύση για τον διαμοιρασμό του φυσικού αερίου. 

Η παρουσία του Τράμπ στον Λευκό Οίκο διευκολύνει σχέδια πολέμων και ανακατατάξεων ακριβώς γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει αντίληψη του τι ακριβώς διακυβεύεται, ενώ το βαθύ αμερικανικό κράτος έχει.


Ειδικότερα:

Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, η Τουρκία θα προκαλέσει πολεμική κρίση με την Ελλάδα είτε στον Έβρο, είτε στο Αιγαίο επιχειρώντας να καταλάβει κάποιο μικρό νησί ή βραχονησίδες, είτε εκμεταλλευόμενη κάποιο ατύχημα στον αέρα ή τη θάλασσα. 

Στόχος η επέκταση της Τουρκίας και η αλλαγή του νομικού καθεστώτος του Αιγαίου μέσω διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσουν. 

Έτσι, η συνθήκη της Λωζάννης θα «επικαιροποιηθεί» εκ των πραγμάτων. Ήδη, η συνθήκη της Λωζάννης τρίζει με την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία.


Λίγο πολύ αυτό το σενάριο συζητείται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, απλά τώρα παίρνει πολύ σοβαρές διαστάσεις εξαιτίας των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και από την δήλωση –διακήρυξη του Ερντογάν για την συνθήκη της Λωζάννης και μάλιστα μέσα στην Αθήνα.  

Είναι όμως πολύ πιθανό, επεισόδιο να γίνει και στην Κύπρο ώστε να υπάρξει συνολική διαπραγμάτευση . 

Υπάρχει σαφώς και η εκδοχή ότι η Τουρκία δεν θέλει θερμό επεισόδιο και ότι αυτό μπορεί να προκύψει από ατύχημα, αλλά η ουσία δεν αλλάζει.  

Ο πόλεμος κυριαρχίας γύρω από τα Ίμια θα συνεχιστεί με εκατέρωθεν θερμές αντιδράσεις. 

Του επεισοδίου με το πλοίο «Γαύδος» του λιμενικού, είχε προηγηθεί, λίγες ημέρες νωρίτερα καταιγισμός πυρών από ελληνικό σκάφος εναντίον τουρκικού πλοίου που κατά πληροφορίες είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα.  

Κατά συνέπεια, η Ελλάδα αμυνόμενη και η Τουρκία επιτιθέμενη συνθέτουν το μόνιμο σκηνικό της κρίσης.


Ο Τούρκος πρόεδρος, το έχουμε ξαναπεί «συζητά» με την ιστορία και οραματίζεται να ξεπεράσει σε δόξα τον Ατατούρκ και προσπαθεί να εκμεταλλευθεί υπέρ του την αναταραχή στη Συρία . 

H κλιμάκωση όμως της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τμήμα ενός γενικότερου προβλήματος αποσταθεροποίησης της περιοχής, γι αυτό και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μεμονωμένα, παρά το γεγονός ότι η πολιτική της Άγκυρας στο Αιγαίο και την Κύπρο είναι μια αυτόνομη στρατηγική. 

Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον ιστορικών αποφάσεων, αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη συνείδηση, ούτε στο πολιτικό σύστημα, ούτε στην κοινωνία περισσότερο.


Η ελληνική κυβέρνηση κυρίως μέσω του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου απαντά στον Ερντογάν. 

Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το ΥΠΕΞ , αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση κυριαρχούνται από αμηχανία.


Διπλή ανάγνωση


Πρόκειται όμως για χαώδη πολιτική κατάσταση, γιατί ο Τούρκος πρόεδρος έχει σχέδιο και η Ελλάδα απλά κάνει δηλώσεις προθέσεων. 

Φυσικά και φοβάται την Ελλάδα ο Ερντογάν, για δύο λόγους. 

Πρώτος γιατί η Ελλάδα διαθέτει πολεμική μηχανή σε αντίθεση με τους Κούρδους του Αφρίν και δεύτερος γιατί υποπτεύεται ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Τουρκίας στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης αντιτουρκικής πολιτικής. 

Δηλαδή τα περί θερμού επεισοδίου έχουν διπλή ανάγνωση. 

Είτε να προκληθεί από την Τουρκία, είτε από ατύχημα. 

Αλλά υπάρχει και ένα τρίτο σενάριο, να υποκινηθεί ουσιαστικά από τις ΗΠΑ, ώστε να εμπλακεί η Ελλάδα στα αμερικανικά σχέδια όπως θα αναλύσουμε στη συνέχεια.


Χωρίς πυξίδα


Η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί ακόμη και αυτές τις κρίσιμες στιγμές να συγκροτήσει ένα εθνικό σχέδιο δράσης που να εμπεριέχει την άμυνα, την αντεπίθεση, τις διεθνείς συμμαχίες και να προειδοποιήσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο τι διακυβεύεται για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ από έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο.


Το σοβαρότατο πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι δεν έχει δικό της, εθνικό σχέδιο και έτσι μοιραία, αλλά όχι τυχαία, καθοδηγείται από το ένστικτο αυτοπροστασίας, που φυσικά δεν αρκεί και σύντομα, λίγο πολύ, θα πιεστεί για να ενσωματωθεί στο σχέδιο των ΗΠΑ που φιλοτεχνεί το νέο χάρτη της περιοχής με την εμπλοκή και της Ελλάδας. 

Ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς φέρεται ως ο παράγοντας που ανοίγει αυτούς τους δρόμους στοιχιζόμενος επί τρία χρόνια με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ .

Οι ΗΠΑ του Τραμπ δεν έχουν αυταπάτες. 
Όταν στην Ουάσιγκτον ακούν καθημερινά από την Αθήνα για τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και άλλα σχετικά, έρχονται τώρα και ζητούν αποδείξεις. 

Για τις ΗΠΑ ρόλος σημαίνει συμμετοχή στον πόλεμο, αναβαθμισμένος ρόλος σημαίνει ρόλος χωροφύλακα που η χώρα μας δεν μπορεί να παίξει. 

Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν για τα δικά τους συμφέροντα και όχι για τα ελληνικά συμφέροντα.


Το σχέδιο των ΗΠΑ


Ο Ερντογάν φροντίζει εδώ και καιρό να προετοιμάζει την κοινή γνώμη της χώρας του και την διεθνή κοινότητα για το σχέδιό του. 

Επιτίθεται, αναδιπλώνεται, φανατίζει τα πλήθη, φροντίζει να τυλίγει τον πολιτικό του λόγο με θρησκευτικό φανατισμό, λέει στον τουρκικό λαό να προετοιμάζεται για νέα μεγαλεία, αντίστοιχα της οθωμανικής περιόδου. 

Με την Αφρίν κέρδισε πόντους, αλλά τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.


Προφανώς και φοβάται γιατί αν αποτύχει θα έχει κακό τέλος και ο ίδιος και η οικογένειά του που κατηγορείται για σκάνδαλα, αλαζονεία και νεποτισμό. Έχει ένα σχέδιο υψηλού ρίσκου και το ξέρει. 

Ο Ερντογάν ξέρει και φοβάται ότι η Δύση δεν θα του συγχωρέσει, ούτε την προσέγγιση με την Ρωσία, ούτε τον μεγαλοϊδεατισμό του. 

Οι πραγματικά μεγάλες δυνάμεις συγχωρούν τάσεις αυτοδιοίκησης, αλλά τάσεις αυτονόμησης και μεγαλοϊδεατισμού ποτέ. 

Η πόλη Αφρίν κατελήφθη χάρη στους Ρώσους που «πούλησαν» τους Κούρδους και την ανοχή των ΗΠΑ. 

Η συμφωνία Ρωσίας –Τουρκίας για την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στο Ακούγιου, περιελάμβανε και την εκπαίδευση εκατοντάδων Τούρκων επιστημόνων, που πέραν των άλλων θα μπορούν να κατασκευάσουν κάποια στιγμή πυρηνικά όπλα.  

Στο πρόβλημα του Ιράν, της Βόρειας Κορέας, αν προστεθεί και η Τουρκία που αποκλίνει ήδη από το ΝΑΤΟ, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο για το μέλλον του κόσμου, πρωτίστως για τη Δύση. 
Ίσως αυτό θέλουν, πέραν των άλλων, να προλάβουν οι Αμερικανοί.


Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται με ταχύτητα για την επιστροφή τους. 
Το αν τα καταφέρουν είναι άλλη υπόθεση. 
Γι αυτό και αναζητούν συμμάχους, πιόνια αν προτιμάτε. 
Δεν είναι πλέον παντοδύναμη, αλλά ούτε και αδύναμη. 
Πολλοί πλέον οι παγκόσμιοι παίκτες.


Η κυριαρχία Ρωσίας –Ιράν στη Συρία έχει χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου στο βαθύ κράτος της Ουάσιγκτον και ήδη, ετοιμάζουν ένα σχέδιο, πιθανόν διαμελισμού της Τουρκίας και πόλεμο με το Ιράν. 

Υπάρχει ένα σαφές , σαφέστατο νέου τύπου ανατολικό ζήτημα, με την προσθήκη και συνοριακών ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή. 

Οι Κούρδοι ίσως χάσουν τα πάντα, ίσως να ιδρύσουν κράτος, άγνωστο με ποια σύνορα, η Τουρκία θα χάσει κράτος άγνωστο πόσο. 

Η Συρία θα μετεξελιχθεί σε ομοσπονδία, το Ιράν θα χτυπηθεί άγρια, η Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ που σχεδιάζεται να στραφούν εναντίον της Τεχεράνης σε μια παράταιρη συμμαχία, πρέπει να εξέλθουν νικητές με βάση το σχέδιο. 

Γρίφος παραμένει η στάση της Ρωσίας που έχει βάση στη Συρία και συμμαχία με το Ιράν. 
Πολλά δεν είναι γνωστά ακόμη. 
Γι αυτό και ο φόβος για παγκόσμιο πόλεμο είναι υπαρκτός.


Επί χάρτου


Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη εκθέσει στην ελληνική κυβέρνηση το σχέδιο επιστροφής των ΗΠΑ στην περιοχή και μάλιστα με αντιτουρκικό μένος. 

Στις επαφές με την Αθήνα έχουν παρουσιάσει νέο χάρτη, και έχουν ζητήσει την εμπλοκή της Ελλάδας για την υλοποίησή του. 

Συνομιλητές της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα αποκαλύπτουν ότι το σχέδιο εμπλοκής της Ελλάδας στο σχέδιο των ΗΠΑ παρουσίασε στην ελληνική κυβέρνηση ο υφυπουργός Εξωτερικών Γουές Μίτσαμ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, ενώ νωρίτερα από αυτόν είχε κινητοποιηθεί ο πρέσβης Πάϊατ. 

Επίσημα η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει την μεταφορά, άμεσα μάλιστα, της βάσης του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στην Ελλάδα. Σημειώνουμε και τη βάση της Σούδας που είναι ό,τι πιο σημαντικό διαθέτουν οι ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.


Λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές, αλλά δεν χρειάζονται γιατί από τις δηλώσεις του πρέσβη Πάϊτ στην Αθήνα είναι φανερό ότι η Ουάσιγκτον προετοιμάζει την ελληνική κοινή γνώμη για εμπλοκή, ενώ η ελληνική κυβέρνηση παραμένει ακλόνητη στην ακινησία της και η αντιπολίτευση βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, όχι από έλλειψη ενημέρωσης , αλλά από αδυναμία.


Ιστορικές αποφάσεις


Είναι προφανές ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται ήδη μπροστά σε ιστορικά διλήμματα, ίσως αντίστοιχα με τα διλήμματα που αντιμετώπισε στους δύο παγκοσμίους πολέμους. 

Απλά σήμερα δεν αντιλαμβανόμαστε ακόμη, δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι, αν όλα αυτά γίνουν πράξη, είμαστε μπροστά σε νέες τραγωδίες. 

Φυσικά ο πόλεμος μπορεί να αποφευχθεί αν αντιστραφούν οι όροι, αν επικρατήσει ο διάλογος και η λογική, αν μπει στο τραπέζι η διπλωματία και όχι τα όπλα. 

Πολλές φορές όμως τα γεγονότα αποκτούν μια εσωτερική δυναμική δύσκολα αναστρέψιμη.


Τι θα κάνει η Ελλάδα


Τα μέτωπα είναι δύο. 

Πρώτο, το εξωτερικό μέτωπο, δηλαδή η αντιμετώπιση της Τουρκίας, η άμυνα , οι στρατηγικές συμμαχίες για να αποκτήσει η χώρα μας στηρίγματα, καθώς δεν διεκδικεί τίποτα, αλλά και δεν θέλει να χάσει τίποτα.  

Φυσικά μείζον είναι τι θα απαντήσει στις ΗΠΑ καθώς από την απάντηση θα εξαρτηθούν πολλά για το μέλλον της χώρας. 

Ένα μήνυμα προς τη Μόσχα (που παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας προς το παρόν τουλάχιστον), αλλά και την ΕΕ και τις ΗΠΑ, δημόσιο μάλιστα θα ήταν μια καλή αρχή.


Δεύτερο, το εσωτερικό μέτωπο, όπου μια χώρα διαλυμένη πολιτικά και οικονομικά, με τον λαό να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα εξουσίας και τους βασικούς θεσμούς της δημοκρατίας θα κληθεί να κάνει νέες θυσίες. Ακόμη και ένα μικρό επεισόδιο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις.


Υπάρχει λοιπόν ένα σοβαρό πρόβλημα εθνικής ενότητας. 
Η ενότητα δεν επιτυγχάνεται με λόγια, ούτε με κραυγές, ούτε με το ανήθικο στελεχικό δυναμικό της χώρας που είναι αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη, ούτε με την σημερινή αναξιόπιστη κυβέρνηση. 

Προφανώς κάποια στιγμή και προκειμένου να ακυρωθεί κάθε απόπειρα κάθαρσης θα απαιτήσουν την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ίσως την απαιτήσουν και οι ΗΠΑ, αλλά αυτή θα κτιστεί σε σαθρό έδαφος, γιατί ο λαός δεν εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα. 

Κατά συνέπεια, ο λαός για να ενωθεί θέλει πρώτα απ΄ όλα σχέδιο, θέλει συγκεκριμένες δράσεις που θα τονώσουν το ηθικό του. 

Η Ελλάδα δεν είναι στο 1912 που διακατέχεται από αλυτρωτισμό. 
Ούτε στο 1940 που ήταν μέλος μιας αμυντικής συμμαχίας ενάντια στο ναζισμό. 

Άλλο πράγμα η αυτονόητη θυσία για την άμυνα της χώρας έναντι της Τουρκίας, άλλο πράγμα η συμμετοχή σε τυχοδιωκτικό πόλεμο.


Αυτή την στιγμή, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες τι ακριβώς προβλέπει το αμερικανικό σχέδιο, πέρα από τα πολύ βασικά που προαναφέρθηκαν. 

Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα, κατά συνέπεια, ακόμη και οι ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή δεν θα πρέπει να γίνουν ούτε πολιτικά αποδεκτές, ούτε στρατιωτικά η χώρα να μπει σε περιπέτειες. 

Αντίθετα, πρέπει να προκρίνει τον διάλογο και την διπλωματία, αλλά επιτέλους με μια στρατηγική που θα υπηρετεί αυτόν τον στόχο. 

Αν ο πρωθυπουργός συναινέσει στην μεταφορά της βάσης του Ιντσιρλίκ υπό πιέσεις θα καταρρακωθεί η πολιτική του προσωπικότητα οριστικά. 

Η δικαιολογία ότι με την μεταφορά της βάσης θα ενισχυθεί η προστασία της χώρας στερείται πολιτικής λογικής. Η Τουρκία την είχε επί δεκαετίες αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Δύση να ενισχύει τους Κούρδους.


Οι αποφάσεις δεν είναι εύκολες, ούτε δεδομένες. Η κυβέρνηση πρωτίστως πρέπει να αποσαφηνίσει τα του οίκου της, αν και με ποιο τρόπο θα υπάρχει, αν θα συνεχίσει με τον Πάνο Καμμένο ή θα συγκυβερνήσει με άλλο κόμμα ή θα πάει σε εκλογές.


Δεύτερο να επιταχύνει την συνεννόηση με την ΕΕ στον τομέα της οικονομίας, δεδομένου ότι οποιαδήποτε κακή τροπή θα προκαλέσει νέο σοκ στην οικονομία.


Τρίτο να βγει από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και να θέσει προ των ευθυνών τους την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όχι με δηλώσεις αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο. Και όχι μόνο έναντι της Τουρκίας, αλλά και στα θέματα της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας. Το Βερολίνο και το Παρίσι οφείλουν να πάρουν θέση για την υπεράσπιση της Ελλάδας και των συνόρων της.  

Αν η Τουρκία εισβάλλει και η Γερμανία και η Γαλλία δεν αντιδράσουν, η ΕΕ θα αποσυντεθεί μια ώρα αρχύτερα.


Τέταρτο να απορρίψει τυχοδιωκτικές ενέργειες των ΗΠΑ που εξαιτίας τους έχει προκληθεί χάος από το Αφγανιστάν μέχρι τη Μεσόγειο, χωρίς φυσικά να αθωώνονται η Ρωσία, το Ιράν, η Τουρκία ή το Ισραήλ.


Πέμπτο. Οι τριμερείς συνεργασίες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ να αποκτήσουν ουσιαστικά περιεχόμενο Όχι αναγκαία στρατιωτικό, αλλά διπλωματικό και πολιτικό. Η πολιτική επιρροή σε μια δύσκολη περίοδο είναι ίσως πιο σημαντική και από την στρατιωτική.


Έκτο. Να αρχίσει η συζήτηση στη χώρα ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων και να ενημερωθεί υπεύθυνα ο λαός, καθώς μέχρι τώρα το κλίμα διαμορφώνει ο Αμερικανός πρέσβης και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο πρώτος εν ονόματι της χώρας του και ο δεύτερος δεν έχει την κυβερνητική ευθύνη.


Έβδομο να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να μην τον παραπλανήσουν για να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους.


Αν γίνουν όλα αυτά , τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε μια σώφρονα διαχείριση των κινδύνων που απειλούν τη χώρα μας και κυρίως να ερευνηθεί ποια κέντρα στην Ουάσιγκτον κατευθύνουν την πολιτική των ΗΠΑ, ποιο το εύρος των κέντρων αυτών και τι ακριβώς επιδιώκουν, πριν είναι αργά.



ΠΗΓΗ:omegapress.gr


Πηγή