15 Μαΐου 2016

Μήπως είναι Λαφαζανιά ; Λαφαζάνης: Μόνη λύση η έξοδος από την ευρωζώνη και η διαμόρφωση εθνικού νομίσματο

Λαφαζάνης: Μόνη λύση η έξοδος από την ευρωζώνη και η διαμόρφωση εθνικού νομίσματος - Media


«Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει το δίδυμο άχθος του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους είναι να αποφασίσει θετικά και συντεταγμένα, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ανασυγκρότησης, την έξοδο από την ευρωζώνη και τη διαμόρφωση εθνικού νομίσματος για τη χάραξη, από μια εθνικού χαρακτήρα και υπό κυβερνητικό πολιτικό έλεγχο

Κεντρική Τράπεζα, εθνικής νομισματικής πολιτικής» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε σύσκεψη μελών και στελεχών της ΛΑ.Ε της Αθήνας.
«Ο σύγχρονος πατριωτισμός και διεθνισμός δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση με την προσήλωση στα μνημόνια, τα οποία είναι ότι πιο καταστροφικό και αδιέξοδο για την Ελλάδα, την περιοχή μας και την Ευρώπη», ανέφερε.

Ο Π. Λαφαζάνης είπε ότι «κεντρικό προς αντιμετώπιση είναι το δίδυμο πρόβλημα του χρέους» και χαρακτήρισε τη συζήτηση για το δημόσιο χρέος που γίνεται στο πλαίσιο των «θεσμών», «στάχτη στα μάτια» του κόσμου.

Επισήμανε επίσης ότι «η σχεδιασμένη εισαγωγή εθνικού νομίσματος, η συγκρότηση υπό κυβερνητικό έλεγχο Εθνικής Κεντρικής Τράπεζας, η χάραξη εθνικής νομισματικής πολιτικής, η εθνικοποίηση των τραπεζών, η στάση πληρωμών επί του χρέους και η διεκδίκηση της διαγραφής του, η γενναία ''σεισάχθεια'' και βαθιά ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, η χορήγηση ισχυρής ρευστότητας με πολύ χαμηλά επιτόκια στον δημόσιο και τον μικρομεσαίο χώρο για επενδύσεις, η ανακοπή των ιδιωτικοποιήσεων και η εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των στρατηγικών επιχειρήσεων, η στήριξη και ενίσχυση μισθών, συντάξεων και λαϊκών εισοδημάτων, συναποτελούν μια ενιαία οργανική αλυσίδα μέτρων ενός πρωτότυπου, βαθιά ριζοσπαστικού και τολμηρού αλλά απολύτως αναγκαίου και ρεαλιστικού δρόμου διεξόδου της χώρας από την κρίση και παραγωγικού και κοινωνικού μετασχηματισμού της».

«Έχουμε μπροστά στη χώρα» τόνισε «την πρόκληση ενός γόρδιου δεσμού, ο οποίος κόβεται μόνο τολμηρά και με το σπαθί και όχι με μνημονιακές εξισώσεις».

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΑ ΑΠΟ: pontiki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: Μανώλης Μάνου

 Μήπως η μόνη λύση είναι η έξοδος απο την Ε.Ε "σύντροφε"  διότι απλά δεν θα σε αφήσουν να  κάνεις την διαμορφώση του εθνικού νομίσματος στα πλάισια τις συνθήκες και τις ανάγκες της χώρας ακόμη και αν το θέλεις πραγματικά και το εννοείς, και δεν αποτελεί μια απο τα ίδια η δήλωση σου για έξοδο απο την ευρωζώνη και μοιάζει ολίγον τι.. αν όχι αφελής   δήλωση, είναι τουλάχιστον στερούμενη βασικών γνώσεων, διότι απλά αν φύγει η Ελλάδα απο την ευρωζώνη με τον τρόπο που πρέπει και όχι με τον τρόπο που θέλει ο Σοιμπλέ και το ...μπλέ σόϊ του, αυτη θα διαλύθεί.( η Ε.Ε)

ΒΙΝΤΕΟ -ΕΙΚΟΝΕΣ: Φλέγεται η Γαλλία λόγω ασφαλιστικού - Μάχες σώμα με σώμα-απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι Γάλλοι βρίσκονται στους δρόμους από τις 31 Μαρτίου με χιλιάδες να διαδηλώνουν κάθε ημέρα - Διαδηλωτές πυρπόλησαν τράπεζες, κτίρια και αυτοκίνητα, επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα.
ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΑ  ΣΑΙΤ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ 
Η γαλλική κοινωνία «βράζει» με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Φ.Ολάντ το οποίο προβλέπει περισσότερες ώρες εργασίας και χαμηλότερους μισθούς, μέχρι 60 ώρες εργασίας.
Μετά από μια νύχτα επεισοδίων στη Ρεν, οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους! Η «απαγόρευση κυκλοφορίας» έρχεται καθώς σήμερα αναμένονται νέες διαδηλώσεις στην πόλη.
Μάλιστα, εκτιμάται πως στους δρόμους θα βρεθούν χιλιάδες διαδηλωτές για να διαμαρτυρηθούν κατά της αστυνομικής βίας. Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε Παρίσι, Τουλούζ, Ρεν, Ναντ. από το pronews.gr

                                   

ΒΙΝΤΕΟ: ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ - Φλέγεται ολόκληρη η Γαλλία λόγω ασφαλιστικού - Μάχες σώμα με σώμα και απαγόρευση κυκλοφορίας (pics videos)



Φλέγεται ολόκληρη η Γαλλία με πρωτοφανείς εξεγέρσεις κατά της λιτότητας, οι οποίες φαίνονται ότι κορυφώνονται. Οδομαχίες, σκληρές συγκρούσεις με την Αστυνομία και απαγόρευση κυκλοφορίας συνθέτουν ένα σκηνικό άνευ προηγουμένου.

Οι Γάλλοι βρίσκονται στους δρόμους από τις 31 Μαρτίου με χιλιάδες να διαδηλώνουν κάθε ημέρα.
Διαδηλωτές πυρπόλησαν τράπεζες, κτίρια και αυτοκίνητα, επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα ενώ την εμφάνισή τους έκαναν τα κανόνια νερού και τα δακρυγόνα.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΚΑΙ ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ  ΣΤΟ pronews.gr 
ΚΑΙ

ΕΔΩ

(ΒΙΝΤΕΟ):Αγροτοκτηνοτρόφοι Μόριας: “Θα πάρουμε καραμπίνες… Οι μετανάστες μας καταστρέφουν… Τρώνε τα ζώα μας” (ΒΙΝΤΕΟ)

                                              
 
Αγροτοκτηνοτρόφοι Μόριας: “Θα πάρουμε καραμπίνες... Οι μετανάστες μας καταστρέφουν... Τρώνε τα ζώα μας” (ΒΙΝΤΕΟ)

metanastes-provata-11

Ανάστατοι είναι οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Μόριας, οι οποίοι έχουν κτήματα και ζωντανά, κοντά στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών του χωριού τους.

Όπως μας καταγγέλουν μπροστά στην κάμερα του Lesvosnews.gr, κάποιοι κρατούμενοι μετανάστες – ευτυχώς λίγοι – βγαίνουν κυρίως τις νύχτες από τον φυλασσόμενο (;) χώρο του Κέντρου από την πίσω πλευρά και αφού εγκλωβίζουν ζώα σε παρακείμενα κτήματα, τα σφάζουν, τα ψήνουν και τα τρώνε.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σύμφωνα με τις καταγγελίες καθημερινά.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι υποστηρίζουν ότι η φύλαξή των μεταναστών είναι ανεπαρκής, αφού όποτε θέλουν βγαίνουν και όποτε θέλουν μπαίνουν μέσα στον υποτιθέμενο χώρο κράτησης τους.

Εκτός αυτού προξενούν και φθορές στα γύρω κτήματα, αφού για να μπουν μέσα, σπάνε συρματοπλέγματα και άλλες κατασκευές, ενώ συχνά η Πυροσβεστική Υπηρεσία επεμβαίνει για να σβήσει τις φωτιές, που ανάβουν για να ψήσουν τα θηράματά τους.

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, ο αγροτοκτηνοτρόφος Νίκος Τσίντρης, μας επιδεικνύει μέσα στο κτήμα του, τις ζημιές που του έχουν προξενήσει και τα ζωντανά του που έσφαξαν χθες, ενώ όπως τονίζει οργισμένος, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα θα πάρει αυτός και οι άλλοι αγρότες της περιοχής καραμπίνες, για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.





                        .



Πηγή:lesvosnews.gr

ΒΙΝΤΕΟ:Οι Γερμανο -πολυεθνικές απειλουν τον Έλληνα παραγωγό μπύρας "Βεργίνα" με δολοφονικές ενέργειες και ..άλλα

Τρομερές και πρωτοφανείς καταγγελίες του παραγωγού της μπύρας Βεργίνα: Οι πολυεθνικές θέλουν να με εξοντώσουν! [VIDEO]


Σε πολύ σημαντικές καταγγελίες προέβη ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Ζυθοποιΐας Μακεδονίας-Θράκης (παράγει τη γνωστή μπύρα "Βεργίνα") στη Βουλή των Ελλήνων αναφορικά με τις πρακτικές δύο πολυεθνικών και τα μέσα που μεταχειρίστηκαν ώστε να εκφοβίσουν τους Έλληνες παραγωγούς.

Οι καταγγελίες αυτές ακόμη περιμένουν τη διερεύνισή τους από το μακρινό 2001!

Αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Πολιτόπουλος: 

«Αν δεν είχα την υποστήριξη των άλλων εταιρειών που έχει η οικογένειά μου στη Νέα Υόρκη θα είχα κλείσει. Αν δεν ήμουν νέος δεν θα είχα αντέξει. Το να μπεις στον πόλεμο, ο οποίος περιλαμβάνει σκάσιμο ελαστικών, κόψιμο φρένων, κάψιμο φορτηγών, απειλών κατά της ζωή μου, κατά των συναδέλφων εμπόρων, αυτά όλα βρίσκονται στην επιτροπή ανταγωνισμού, στην οποία εκκρεμούν από το 2001!»









 .
.


Σχόλιο: Μετά και απο αυτό, πίνουμε μόνο τίς αληθινά ελληνικές μπύρες  όπως την "Βεργίνα"
Γιατι υπάρχουν και οι Γερμανικές με Ελλήνικά ονόματα, όπως π.χ ο ΟΤΕ ο οποίος είναι σήμερα μια  Γερμανική εταιρεία.

Η Ελληνική μπύρα Βεργίνα

Συγκλονιστικές καταγγελίες του παραγωγού της μπύρας Βεργίνα: Οι πολυεθνικές θέλουν να με εξοντώσουν! [Βίντεο]
Σε πολύ σημαντικές καταγγελίες προέβη ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Ζυθοποιΐας Μακεδονίας-Θράκης (παράγει τη γνωστή μπύρα «Βεργίνα») στη Βουλή των Ελλήνων αναφορικά με τις πρακτικές δύο πολυεθνικών και τα μέσα που μεταχειρίστηκαν ώστε να εκφοβίσουν τους Έλληνες παραγωγούς.

Οι ΤσιπροΚαμμένοι βάζουν«Λουκέτο» σε καφενεία – παντοπωλεία χωριών κάτω των 2000 κατοίκων!

«Λουκέτο» σε καφενεία χωριών κάτω των 2000 κατοίκων
Κενό γράμμα παραμένουν οι δεσμεύσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι το νέο ασφαλιστικό προστατεύει το 90% των ασφαλισμένων καθώς οι διατάξεις του νομοσχεδίου πλήττουν ακόμα και χωριά με πληθυσμό μικρότερο των 2.000 κατοίκων.


Σύμφωνα με τις προβλέψεις αίρεται το καθεστώς προστασίας για τις περιοχές εκείνες καθώς οι μικροεπιχειρηματίες που ασφαλίζονταν έως τώρα στον ΟΓΑ μεταφέρονται στον ΟΑΕΕ.

Τι πρακτικά σημαίνει αυτό;

Ότι οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλουν επιβαρύνονται με μεγάλη αύξηση.

Πιο συγκεκριμένα, τα καταστήματα στα χωριά κάτω των 2000 κατοίκων (τα γνωστά καφενεία-παντοπωλεία) πλήρωναν μέχρι σήμερα εισφορές 752,13 ευρώ το χρόνο.

Με τα μέτρα θα πληρώνουν 586 ευρώ επί 12 μήνες επί 0,70 επί 27,2% = 1338,9!
Ουσιαστικά δηλαδή, διπλασιάζονται οι εισφορές, «σφίγγοντας» τη θηλιά στο λαιμό των ανθρώπων της υπαίθρου.

Τι θα γίνει στα 150 χωριά της Ηλείας

Η Ηλεία, είναι από τους νομούς που οι ιδιοκτήτες των καφενείων στα χωριά θα υποστούν αυτόν τον αργό και μαρτυρικό «θάνατο» που τελικά θα τους οδηγήσει στην ανεργία μιας και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

Στο νομό μας υπάρχουν πάνω από 200 πόλεις – χωριά και οικισμοί.

Με εξαίρεση τις μεγάλες πόλεις του νομού, ένας αριθμός που ξεπερνά τους 150 είναι δημοτικές κοινότητες κάτω των 2 χιλιάδων κατοίκων, στις οποίες λειτουργούν καφενεία – παντοπωλεία.

Οι ιδιοκτήτες με την αλλαγή του ασφαλιστικού τους κλάδου – από ΟΓΑ σε ΟΑΕΕ – θα πρέπει τώρα να πληρώσουν 1338 ευρώ το χρόνο.

Χρήματα που σίγουρα δεν υπάρχουν αλλά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξοικονομήσουν από την καθημερινή τους ασχολία.

Αποτέλεσμα είναι τα καφενεία να κλείσουν και μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων να οδηγηθεί στην ανεργία.

Να σημειωθεί πως πριν από 7 περίπου χρόνια, υπήρξε μια προσπάθεια της τότε Κυβέρνησης να περάσει σχετική τροπολογία η οποία όμως ακυρώθηκε ύστερα από πίεση που άσκησαν οι λεγόμενοι «βουλευτές της επαρχίας».

Η κόντρα στη Βουλή

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ζήτησε από τον κ. Κατρούγκαλο εξηγήσεις. Υπενθύμισε μάλιστα ότι το ίδιο ζήτημα είχε τεθεί ξανά από την τρόικα και το 2013 αλλά τότε δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Σε ανάλογους τόνους ήταν και η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος προκάλεσε τον υπουργό Εργασίας «Για πείτε μας, πόσα λεφτά είναι αυτό που καταργείτε, για να καταλάβουμε την κοινωνική σας ευαισθησία ως Αριστεροί που είσαστε».

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης ο οποίος απευθύνθηκε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ομολογώ ότι δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση κανενός συναδέλφου από την κυβέρνηση

-που θα πάνε στα χωριά τους και να ξέρουν ότι ο καφετζής και ο περιπτεράς του χωριού κάτω από 2.000 κατοίκους, η δική του υποτιθέμενη αριστερή Κυβέρνηση, εκεί που ήταν προστατευόμενος ασφαλιστικά μέσω του ΟΓΑ, να πηγαίνει στον "καιάδα" του νέου ασφαλιστικού συστήματος».

Κώστας Γιάλπας protinews.gr