12 Φεβρουαρίου 2017

Νέα κίνηση Τραμπ: Επιβάλλει στον Λευκό Οίκο την πρωινή προσευχή


Share This:



Παράλληλα απομακρύνεται η προτομή της Χίλαρι Κλίντον από τους Άγιους Σαράντα.
Η Παλαιά Τάξη φαίνεται ότι επιχειρεί να εφαρμόσει νέα ήθη στην αμερικανική κοινωνία, ξεκινώντας από τον Λευκό Οίκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει ηχηρό μήνυμα ενάντια στην αθεϊα και την προσβολή που δέχονται εκατομμύρια Χριστιανοί από τη Νέα Τάξη, πρώτα αποκλείοντας τους επικίνδυνους ενδεχομένως ισλαμιστές από την είσοδο στη χώρα και ακολούθως απλώνοντας το χέρι στους χριστιανούς πρόσφυγες στη Συρία, οι οποίοι θεωρούνται καλοδεχούμενοι στις ΗΠΑ, αφού μάλιστα επανέλαβε αρκετές φορές πόσο φρικτά διώκονται από το μουσουλμανικό καθεστώς.

Τώρα προχωρά σε ένα ακόμη βήμα, επιβάλλοντας την πρωινή προσευχή στον Λευκό Οίκο, ενώ ανάμεσα στα στελέχη του δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκονται θρησκευόμενοι άνθρωποι όπως ο Ελληνοαμερικανός Πρίμπους και ο Στηβ Μπάνον.

Παράλληλα ο νέος Διευθυντής τη CIA δηλώνει πως » Ο Χριστός είναι ο σωτήρας και η μόνη λύση για τον κόσμο μας».


 




FT: «Μετωπική» του Ν.Τραμπ με την Α.Μέρκελ για το ελληνικό πρόγραμμα: «Μείωση του χρέους άμεσα ζητούν οι ΗΠΑ»

«ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ


14:45
12/02/2017

Translate this page: EN FR DE ES RU AR

της Μαρίνας Νικολάκη

O νέος Αμερικανός πρόεδρος, Ν.Τραμπ, τα βάζει ξανά με την Γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ και θέτει την ΕΕ προ των ευθυνών της αλλά και το ΔΝΤ  σε τελείως άλλη διάσταση από τις απαιτήσεις του τοποθετώντας στην κορυφή το θέμα του χρέους και βάζοντας εντελώς σε δεύτερη μοίρα τις σχιζοφρενικές απαιτήσεις που προέβαλε για να εξυπηρετήσει την Γερμανία εις βάρος της Ελλάδας. Ο Ν.Τραμπ είναι φανερά κατά της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, και έχει σκοπό να κάνει ακόμα πιο αισθητή την άποψη του στο άμεσο μέλλον.
Η νέα Κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι υπέρ της μείωσης των φόρων στην Ελλάδα και στο «κούρεμα» του ελληνικο χρέους. Ο Ν.Τραμπ έχει δηλώσει μέσω του εκπροσώπου του άρνηση στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με την αιτιολογία ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Συνεπώς το  πρόγραμμα προσκρούει στον κανονισμό του ΔΝΤ που απαγορεύει τη συμμετοχή του Ταμείου  σε οποιαδήποτε προγράμματα που κρίνονται μη βιώσιμα.
Αυτό αποδεικνύει και σημερινό δημοσίευμα των Financial Times όπου ο αρθρογράφος αναλύει: «Οταν η διοίκηση Τραμπ στείλει τους αντιπροσώπους της στο συμβούλιο του ΔΝΤ, να περιμένετε ότι το κλίμα θα γίνει πολύ πιο εχθρικό. Περιμένω ότι το Ταμείο τελικά θα αποσυρθεί από το ελληνικό πρόγραμμα, αφήνοντας ελεύθερους τους Ευρωπαίους να διαχειριστούν λάθος από μόνοι τους την ελληνική κρίση».
Στο άρθρο αναφέρεται ακόμα ότι η Ελλάδα δεν θα πετύχει ποτέ πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ όπως και ότι το Βερολίνο δεν θα κουρέψει ποτέ το χρέος, σημειώνοντας ότι η εχθρικότητα πολλών Γερμανών βουλευτών έναντι της ελάφρυνσης χρέους θα είναι πολύ υψηλότερη μετά από τις εκλογές στη χώρα.
Ο αρθρογράφος εκτιμά για τον Αλέξη Τσίπρα πως «θα μπορούσε να συμβιβαστεί με τους Ευρωπαίους για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης υπολόγισε λάθος ότι το ΔΝΤ θα συμφωνούσε σε τέτοια συμφωνία».
Σύμφωνα όμως με τον Ν.Τραμπ χρειάζεται επειγόντως να σταματήσουν οι δήθεν "μεταρρυθμίσεις" που είναι όλες εισπρακτικού χαρακτήρα ρυθμίσεις και βέβαια να σταματήσει η υπερφορολόγηση που έχει επιβάλλει το Βερολίνο με την καλβινιστική οικονομική πολιτική του. Ηδη, τα χρέη των ιδιωτών προς το δημόσιο φτάνουν το 70% του ΑΕΠ της Ελλάδας αφού δεν υπάρχουν λεφτά για να εισπραχθούν! 
Επίσης οι ΗΠΑ, έχουν κάνει λόγο για Μεταρρυθμιστική "υπερκόπωση" της ελληνικής οικονομίας που αδυνατεί πλέον να απορροφήσει αυτά που σχεδιάζονται για την χώρα εκτός χώρας και για υπερφορολόγηση που έχει επιβληθεί από τις Βρυξέλλες όπου διαλύει την φοροδοτική ικανότητα και υπονομεύει την κατανάλωση και απαγορεύει τις επενδύσεις!
Οι FT εκτιμούν επίσης πως αν αποσυρθεί το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν: «Είτε θα χρεοκοπήσει η Αθήνα το καλοκαίρι και θα αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη, είτε το Βερολίνο θα αποδεχθεί ελάφρυνση χρέους μόλις λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, είναι μία μάχη στην οποία κάποιος θα καταλήξει στο έδαφος», καταλήγει το άρθρο.
Ο Ν.Τραμπ, όπως όλα δείχνουν θα δράσει ως καταλύτης στη διαμάχη ΔΝΤ- Ευρωζώνης αφού θέλει να «χτυπήσει» τη Γερμανία που χειραγωγεί το ευρώ και εκμεταλλεύεται τους Ευρωπαίους εταίρους και την Αμερική, και αυτή είναι μια από τις ευκαιρίες του να το κάνει, γι΄αυτό και παίρνει αυτή τη θέση για το ελληνικό πρόγραμμα. Ξέρει ότι η Ελλάδα, μετά το Brexit, έχει πλέον σειρά να αποχωρήσει από την ΕΕ, ώστε να αρχίζει να «γκρεμίζεται» αυτό το δήθεν οικοδόμημα...
Η στάση που κρατά η Αμερική σε αυτό το θέμα λειτουργεί υπέρ της Ελλάδας που έχει άμεση ανάγκη την ελάφρυνση του χρέους και που σίγουρα δεν αντέχουν οι «πλάτες» της να σηκώσουν άλλους φόρους.
Να θυμίσουμε τα βασικά συμπεράσματα του εκπροσώπου της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, όπου περιελήφθησαν στην νέα έκθεση του Ταμείου και ζητεί:
- Να παραταθεί η περίοδος χάριτος μέχρι το 2040
- Να αποφασιστεί επέκταση της ωρίμανσης μέχρι το 2070
- Να γίνει μεταφορά των πληρωμών τόκων που πρέπει να γίνουν μέχρι το 2040,οι οποίοι προτείνεται να κεφαλαιοποιηθούν και η αποπληρωμή τους να επιμηκυνθεί μέχρι το 2070
- Να σταθεροποιηθούν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα για 30 χρόνια και να μην ξεπερνούν το 1,5%. 

ΒΙΝΤΕΟ:"ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ...; ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…;"




Βρε τον ξεφτιλισμένο 23 χρόνια βολευτής με σύνταξη 3000 ευρώ και κλαίγεται ....τι να πουν αυτοι που παιρνουν 500ευρω?(ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΧΟΛΙΟ :Μανώλης Μάνου


- ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΑ ΠΟΛΛΑ ! ΕΙΝΑΙ sexman..."ΜΕΡΑΚΛΗΣ"ΤΑΪΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ; ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΤΑΪΖΟΥΝ ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ;

- ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΕΑ 

-ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ Η ΘΡΑΣΥΣ; ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

-ΟΜΩΣ ...ΞΕΧΑΣΑΜΕ!  Ο ΝΟΜΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΛΙΑΝΗ ΤΟΝ 74 ΧΡΟΝΟ  ΒΟΛΕΥΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Αναγκασμένος να κάνει τρεις δουλειές για να μπορέσει να επιβιώσει είναι ο Γιώργος Λιάνης.
«Άμα βγω εγώ να πω τώρα στα 74 μου ότι είμαι αναγκασμένος να κάνω τρεις δουλειές και δεν τα βγάζω πέρα, θα πουν
“α, ο Λιάνης παραπονιέται ότι κάνει 3 δουλειές και οι νέοι είναι άνεργοι”, το ξέρω ότι θα το πουν αυτό. Η αλήθεια, όμως, είναι αυτή, ότι εγώ χρειάζεται στα 74 μου να κάνω τρεις δουλειές, ραδιόφωνο, εφημερίδα και κάνω και κάτι πορτραίτα στην τηλεόραση, για να τα βγάλω πέρα», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιάνης μιλώντας στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά».
.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ - ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ Τσακαλώτος: «Αν Το Αφορολόγητο Πέσει Κάτω Από 9.100 Ευρώ Θα Παραιτηθώ Και Θα Καταψηφίσω» 2016


Λιγότερο από ένα χρόνο πριν ο υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτος δήλωνε βέβαιος πως το αφορολόγητο δε θα μειωνόταν κάτω από τα 9.100 ευρώ. Τόσο βέβαιος που όπως είχε πει αν αυτό συνέβαινε θα δήλωνε παραίτηση και θα καταψήφιζε το μέτρο στη Βουλή. Δυστυχώς για εκείνον αλλά περισσότερο για τους Έλληνες, όλες οι πληροφορίες δείχνουν πως το αφορολόγητο θα μειωθεί πολύ κάτω από τα 9.100 ευρώ στα 6.000 ευρώ. Αυτό, προκειμένου το δημοσιονομικό όφελος να ανέλθει στο 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ).

Αν και η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εστίαζε μεν στη μείωση του αφορολογήτου και σε αλλαγές στα φορολογικά κλιμάκια με στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης με έναν ουδέτερο τρόπο, ωστόσο φαίνεται ότι η μείωση, εφόσον επέλθει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και πιστωτών, θα γίνει προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό και να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.
Στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η μείωση του έμμεσου αφορολογήτου σε 5.900-6.000 ευρώ ή διαφορετικά η έκπτωση φόρου στα επίπεδα των 1.300-1.350 ευρώ, το δημοσιονομικό όφελος θα φθάσει τα 1,8 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι τα φορολογικά κλιμάκια θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα με τα σημερινά, ενδεχομένως με πολύ μικρές αλλαγές.
Εάν το αφορολόγητο όριο μειωθεί στα προαναφερθέντα επίπεδα από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα για τον άγαμο, τότε μισθωτοί και συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις, περίπου κατά 600 ευρώ ανά φορολογούμενο. Επί της ουσίας η έκπτωση φόρου των 1.900 ευρώ που ισχύει σήμερα για έναν άγαμο θα μειωθεί στα επίπεδα των 1.300-1.350 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα από 6.001 και μέχρι 12.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερο φόρο εισοδήματος από 20 έως και 680 ευρώ ετησίως.
Μισθωτός χωρίς παιδιά
Σήμερα μισθωτός χωρίς παιδιά με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 9.000 ευρώ, πληρώνει μόλις 80 ευρώ τον χρόνο. Με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 6.000 ευρώ η φορολογική του επιβάρυνση θα εκτοξευθεί στα 680 ευρώ τον χρόνο. Για παράδειγμα, ένας άγαμος μισθωτός με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ σήμερα επιβαρύνεται με φόρο εισοδήματος ύψους 740 ευρώ. Αν το αφορολόγητο όριο μειωθεί στις 6.000 ευρώ, τότε ο συγκεκριμένος μισθωτός θα δει τον φόρο να αυξάνεται στα 1.340 ευρώ, δηλαδή 600 ευρώ περισσότερα.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που θεσμοί και Αθήνα καταλήξουν στη μείωση του αφορολογήτου, περίπου ένα εκατομμύριο μισθωτοί συνταξιούχοι και αγρότες με εισοδήματα από 6.000 έως 8.600 ευρώ ετησίως θα πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο, ο οποίος θα κυμαίνεται από 20 έως 680 ευρώ ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα τα φορολογικά κλιμάκια.
Υπενθυμίζεται ότι το 2011-2012 είχε μειωθεί το αφορολόγητο όριο στις 5.000 (από 12.000 ευρώ το 2010). Ωστόσο, οι φορολογούμενοι με παιδιά απολάμβαναν υψηλότερο αφορολόγητο καθώς προσαυξάνονταν κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο μέχρι τα δύο και κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί από το τρίτο και μετά.
http://analitis.gr/tsakalotos-aforologito-pesi-kato-apo-9-100-evro-tha-paretitho-ke-tha-katapsifiso/


Η αναπηρία και... στο μυαλό τους:Κουρουμπλής: «Ακόμη κι αν συμφωνήσουμε σε μέτρα, δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν»

ΜΑΝΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ -ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥΣ
Κουρουμπλής: «Ακόμη κι αν συμφωνήσουμε σε μέτρα, δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν»


«Όσοι ζητούν εκλογές τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους και πώς θα πάρουν καρέκλες και θα ικανοποιήσουν το προσωπικό τους πάθος», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ακόμα κι αν συμφωνηθούν κάποια μέτρα κάτω από την πίεση των δανειστών για να κλείσει η β΄ αξιολόγηση, αυτά δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν.

«Είμαι βέβαιος ότι όπως και το '16 δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί ο κόφτης έτσι και το '19 η οικονομία θα είναι σε εξαιρετικά καλό επίπεδο και ως εκ τούτου τα μέτρα αυτά δεν θα παρθούν», τονίζει ο κ. Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Από εκεί και πέρα όλοι θα κριθούμε το 2019».

Στέλνει μήνυμα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επικαλούμενος τη ιστορία σημειώνει ότι «δυο φορές που η Γερμανία βρέθηκε με πολύ μεγάλη δύναμη απέδειξε ότι δεν μπόρεσε να την διαχειριστεί» και με τον τρόπο που πολιτεύεται και τώρα «βάζει όλους τους άλλους Ευρωπαίους απέναντι της και εμβάλει στις σκέψεις τους αρκετές υποψίες».
Επίσης, μιλά και για την δημοσκοπική άνοδο του Μάρτιν Σουλτς και του SPD στη Γερμανία και τονίζει άτι «πρέπει οι Σοσιαλιστές να επιλέξουν πολιτικές που να αισθανθεί ο κόσμος ότι τον αγγίζουν, τον αφορούν στην καθημερινότητά του».
Τέλος, χαρακτηρίζει τον Ντόναλντ Τράμπ «απρόβλεπτο άνθρωπο», που κανείς δεν ξέρει πώς θα κινηθεί και προσθέτει ότι «χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και παρακολούθηση, εγρήγορση και μελέτη, για να δούμε, πώς θα σταθεροποιηθεί η παγκόσμια κατάσταση».
Αναλυτικά η συνέντευξη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στον Γιώργο Ψύλλια και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:
- Κύριε υπουργέ, αν τελικά η συμφωνία με τους δανειστές περιλαμβάνει μέτρα, πιστεύετε ότι τα μέτρα αυτά θα περάσουν στη Βουλή ή θα πάμε σε εκλογές;
«Οι εκλογές αυτή τη στιγμή θα ήταν η καταστροφή, η ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας. Όποιοι ονειρεύονται εκλογές, ειλικρινά το λέω, μου είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να το πω, τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους. Πώς θα πάρουνε καρέκλες. Η ικανοποίηση του προσωπικού τους πάθους και του προσωπικού τους εγώ. Οι εκλογές λοιπόν δεν θα ωφελήσουν και κυρίως δεν θα ωφελήσουν την πατρίδα και την ελληνική κοινωνία. Λέτε ότι θα παρθούν μέτρα δεν είναι ακριβές. Αν συμφωνήσουμε τελικώς και μετά από την πίεση και την απαίτηση των δανειστών, παρόλο ότι η κυβέρνηση αυτή αυτά που συμφωνήθηκαν το 2015 τα τήρησε, και θέλουν επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα, αυτό δεν σημαίνει εκ των πραγμάτων και μέτρα στην πραγματικότητα. Γιατί εγώ είμαι βέβαιος ότι όπως και το ΄16 δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί ο κόφτης, έτσι και το ΄19 η οικονομία θα είναι σε εξαιρετικά καλό επίπεδο και ως εκ τούτου τα μέτρα αυτά δεν θα παρθούν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό πιστεύω εγώ. Από εκεί και πέρα όλοι μας θα κριθούμε το ΄19.
Εγώ είμαι βέβαιος ότι το ΄19, θα γίνουν τόσα πράγματα μέχρι τότε που ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί τους ανθρώπους που δεν έχουν ευθύνη που ήρθε η πατρίδα σε αυτή την καταστροφή και κυρίως τους ανθρώπους που ήδη ανοίγουν μια χαραμάδα ελπίδας να βγει ο τόπος από μια κρίση πολυεπίπεδη που ήταν προϊόν του τρόπου με τον οποίο διαχειριζόντουσαν τα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι η αλήθεια διότι όπου κι αν πάω και εδώ που είμαι, βλέπω τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν τα πράγματα όλοι αυτοί οι καλοί κύριοι».
- Κύριε υπουργέ αν συναντούσατε τον κ. Σόιμπλε τι θα του λέγατε;
«Κοιτάξτε, ο Σόιμπλε είναι μια ισχυρότατη προσωπικότητα και όποιος το αμφισβητεί αυτό είναι εκτός τόπου και χρόνου. Είναι ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλο πείσμα, είναι εργατικός. Λοιπόν, και επειδή εγώ ξέρω τι σημαίνει να είσαι πάνω σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, πόσο δύσκολο είναι για την προσωπική υγεία όλη αυτή η δραστηριότητα, πρέπει να του αναγνωρίσουμε όλη αυτή τη δύναμη που τον διακατέχει να διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη και πράγματα της Ευρώπης γενικότερα. Έχω όμως μια διαφωνία μαζί του και ελπίζω να μην αποδειχθεί το στρατηγικό λάθος της Γερμανίας.
Η Γερμανία, όσοι γνωρίζουν ιστορία, και επειδή εγώ είμαι από τους ανθρώπους που έχω λίγο πάθος με την ιστορία σας λέω ότι η Γερμανία δυο φορές που απέκτησε πολύ μεγάλη δύναμη απέδειξε ότι δεν μπορεί να τη διαχειριστεί, και φοβάμαι ότι και τώρα η Γερμανία με τον τρόπο που επιχειρεί να διαχειριστεί τα πράγματα βάζει όλους τους λαούς της Ευρώπης απέναντί της και δεν θα σας κρύψω ότι εμβάλλει στη σκέψη τους και αρκετές υποψίες. Για αυτό έχει ευθύνη ο κ. Σόιμπλε να αλλάξει λίγο το μοντέλο διακυβέρνησης και διαχείρισης των ζητημάτων της Ευρώπης. Πρέπει να νιώσουμε όλοι ότι είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες. Αν δεν το κατορθώσει αυτό η γερμανική πολιτική τότε θα εμπεδώσει το αίσθημα σε όλους ότι είμαστε πολίτες υποταγμένοι στη γερμανική λογική».
- Πιστεύετε ότι τώρα αυτό γίνεται πιο επιτακτικό από τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η εκλογή Τραμπ; Υπάρχουν οι απειλές από την Ουάσιγκτον εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερμανίας και γενικότερα μια συνολική ανατροπή.
«Εγώ μιλώντας την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με δύο επιτρόπους για τον ρόλο της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας ,τους είπα ότι τώρα καθίσταται ακόμα πιο ουσιαστικό το ζήτημα σωστής προσέγγισης της δυνατότητας που έχει η ελληνική ναυτιλία να παίζει έναν παγκόσμιο ρόλο από τη στιγμή που η Ευρώπη αρχίζει να χάνει αυτή τη σχέση που είχε με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πραγματικά κανείς δεν μπορεί με ακρίβεια, όπως μπορούσε να το κάνει σε προηγούμενες περιπτώσεις να προσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο τελικά ένας απρόβλεπτος άνθρωπος μπορεί να διαχειριστεί παγκόσμια ζητήματα. Θέλει, λοιπόν, πολύ μεγάλη προσοχή και παρακολούθηση, εγρήγορση και μελέτη, για να δούμε, τέλος πάντων, πώς θα σταθεροποιηθεί αυτή η παγκόσμια κατάσταση».
- Βλέπουμε στην Γερμανία να ανοίγει ένα μέτωπο ανάμεσα στον Μάρτιν Σουλτς και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Πιστεύετε ότι ο κ. Σούλτς και το SPD που ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις θα αλλάξει τα δεδομένα στη Γερμανία και κατ´ επέκταση στην Ευρώπη;
«Οι Σοσιαλιστές τα τελευταία 20 χρόνια διέπραξαν πάρα πολλά λάθη στην Ευρώπη και πολλές φορές μετάγγισαν στην πολιτική τους τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Πάρα πολλές φορές νομιμοποίησαν πολιτικές επιλογές τις οποίες ιστορικά είχαν την ευθύνη να ακυρώνουν. Γι' αυτό και όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε αυτή η κατάπτωση. Θα πρέπει λοιπόν να επαναπροσδιορίσουν πάνω σε συγκεκριμένες γραμμές που έχουν να κάνουν με ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης, και οικονομικής και κοινωνικής. Δηλαδή πρέπει απέναντι στις πολιτικές επιλογές των Σοσιαλιστών να είναι η αναχαίτιση της σημερινής διεύρυνσης της οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας.
Είναι συγκεκριμένες πολιτικές, όπως είπα προχθές στην αντιπρόεδρο του Σοσιαλιστικού κόμματος, Ιζαμπέλα Τόμας, στις Βρυξέλλες, πρέπει να μπουν στο τραπέζι πρακτικά πράγματα, π.χ. θα βάλουν οι Σοσιαλιστές στο τραπέζι σε ευρωπαϊκό επίπεδο την από κοινού διαπραγμάτευση με τις πολυεθνικές του φαρμάκου των καινοτόμων φαρμάκων που είναι τα πιο ακριβά ώστε να είναι προσβάσιμα από όλους τους ανθρώπους; Πρέπει να επιλέξουν πολιτικές που να αισθανθεί ο κόσμος ότι τον αγγίζουν, τον αφορούν στην καθημερινότητά του. Γιατί μόνο έτσι θα αναδομηθεί, θα οικοδομηθεί η νέα αναγκαία σχέση του πολίτη με το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Αλλιώς βρισκόμαστε συνεχώς σε μία φθίνουσα και παρακμιακή διαδικασία στη σκέψη του πολίτη σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Πηγή: newsbeast.gr

7 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΨΕΜΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ:ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ:«Συμφωνία ΤΩΡΑ με όποια μέτρα και να συμφωνηθούν»!

Υψηλόβαθμος οικονομικός παράγοντας τρέμει τη δραχμή...
όπως και όλο το πολιτικό σύστημα γιατί στη συνέχεια θα εξαφανιστούν από προσώπου γής!

Πολύ ανησυχεί, όπως πληροφορούμαι,ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας επειδή η συμφωνία δεν έκλεισε ακόμα. Αισιοδοξεί βεβαίως ότι κάποια στιγμή θα κλείσει, αλλά, όπως λέει όσο καθυστερεί η κυβέρνηση να την κλείσει τόσο χειροτευρεύουν τα πράγματα. 

Και τούτο γιατί: «Αν κλείσει τώρα η συμφωνία, η οποία συμφωνία με όποια μέτρα και να συμφωνηθούν θα είναι μια καλή συμφωνία. Εάν όμως κλείσει αργότερα θα είναι μια χείριστη συμφωνία. Θα είμαστε με την πλάτη κολλημένοι στον τοίχο», λέει χαρακτηριστικά. 

Εκείνο που προειδοποιεί απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είναι ότι εάν δεν κλείσει τώρα η συμφωνία, τότε θα χάσουμε τους στόχους του 2018 και εάν δεν κλείσει έως τον Ιούνιο (που λήγει το ομόλογο των 7,5 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) τότε κοινώς την…βάψαμε!

Οι γελοιότητες περί δραχμής
Ρώτησα έναν υψηλόβαθμο οικονομικό παράγοντα (πιο υψηλόβαθμο δεν γίνεται) να μου σχολιάσει όλα αυτά τα δημοσιεύματα που είδαν τελευταίως το φως της δημοσιότητας περί Grexit και επιστροφής στη δραχμή. 

Και δού η απάντησή του, την οποία σας μεταφέρω όπως μου την είπε: 

«Πρόκειται για αθλιότητες, γελοιότητες, μυθεύματα, καραγκιοζλίκια, γραφικότητες, ανάξια σχολιασμού»!

Οταν του επεσήμανα ότι τα περισσότερα έχουν εμφανιστεί στον γερμανικό Τύπο μου απάντησε: «Ισχύει ότι είπα, δεν εξαιρώ τα γερμανικά έντυπα. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…». 
ΒΗΜΑτοδότης

Read more: http://hellaspress-angel.blogspot.com



 tsipras-ston-stournara.


Τηλεφωνική συνομιλία για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τ
- See more at: http://www.tsantiri.gr/politiki/o-stournaras-enimerose-ton-papandreou-ki-ekeinos-archise-na-klaigetai/#sthash.th9lMCPQ.dpuf

papak1
Τηλεφωνική συνομιλία για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τ
- See more at: http://www.tsantiri.gr/politiki/o-stournaras-enimerose-ton-papandreou-ki-ekeinos-archise-na-klaigetai/#sthash.th9lMCPQ.dpuf