18 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Εκδικάζεται σήμερα στην Κοζάνη η υπόθεση της λαθρανασκαφής στο Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού


 
 ΣΥΝΕΒΕΙ επι δημαρχίας Μ.Χατζησυμεωνίδη

Εκδικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο Κοζάνης η πολύκροτη υπόθεση της παράνομης ανασκαφής   η οποία είχε πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου του 2011 στο χώρο του Λιμναίου Οικισμού στο Δισπηλιό.

Σύμφωνα με την δικογραφία, εκείνο το βράδυ άγνωστα άτομα, εισέβαλαν οδηγώντας ένα εκσκαφέα του Δήμου Καστοριάς στο χώρο το Λιμναίου Οικισμού και ανέσκαψαν έκταση περίπου 25 τ.μ. σε απόσταση λίγων μέτρων από τον αρχαιολογικό χώρο.
Σύμφωνα με καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα ανάμεσα στους δράστες της ανασκαφής υπήρχε κι ένας αιρετός εκπρόσωπος του Δήμου Καστοριάς.

Οι φήμες έλεγαν τότε ότι όλη η επιχείρηση έγινε στην προσπάθεια ανεύρεσης κάποιου θησαυρού.
Όταν αποκαλύφθηκε το περιστατικό η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων ενημέρωσε άμεσα την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου και οι υπάλληλοι της Εφορείας κλήθηκαν στην Ασφάλεια Καστοριάς για να καταθέσουν. Ενώ παράλληλα κατατέθηκε μήνυση στον Εισαγγελέα Καστοριάς ο οποίος διέταξε περαιτέρω έρευνα.


Πηγή:kastorianiestia.gr

Εξήντα λεωφορεία από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης


Το πρωί της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κατερίνης σύσκεψη των Προϊσταμένων των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος υπό την προεδρία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Λεοντιάδη με αποκλειστικό αντικείμενο το συντονισμό της μαζικής συμμετοχής των Πιεριέων στο συλλαλητήριο της Κυριακής 21 Ιανουαρίου στο Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης.

Ο...  

Πρωτοσύγκελλος ενημέρωσε τους υπεύθυνους κληρικούς για το συζητούμενο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, επισημαίνοντας τα κύρια σημεία του ανακοινωθέντος της Ιεράς Συνόδου καθώς και του εγκυκλίου σημειώματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου που αναγνώσθηκε την προηγούμενη Κυριακή σε όλους τους Ιερούς Ναούς, μεταφέροντας παράλληλα και τις ευχές του Ποιμενάρχη.  
  


Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ήδη έχουν ναυλωθεί εξήντα λεωφορεία από τους Ιερούς Ναούς της Πιερίας για τη μετακίνηση των ενδιαφερομένων στο συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, με αυξητική μάλιστα τάση για περισσότερα λεωφορεία.


Η συμμετοχή είναι τόσο μαζική που πολλοί κάτοικοι της Πιερίας θα μετακινηθούν με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς μιας και η χιλιομετρική απόσταση Κατερίνης-Θεσσαλονίκης είναι μικρή ενώ δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα λεωφορεία. Το κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεώργιου αγκάλιασε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, φορείς, πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία, ομοσπονδίες και ενώσεις.

Κασιδιάρης για Μακεδονία: "Ανθελληνικά σκουπίδια του Σύριζα - Θα σας στε...

Ἠλίας Κασιδιάρης : Ἀνθελληνικά σκουπίδια ὅσοι προδίδουν τό ὄνομα τῆς Μακεδονίας μας





« Ὅταν ἔρθουμε στά πράγματα ὅλοι αὐτοί πού προδίδουν θά εἶναι γιά καταναγκαστικά ἔργα καί νά σπᾶνε πέτρες »

Εκτελέστηκε ο "capo" Βασίλης Στεφανάκος με 15 σφαίρες από ΑΚ-47 Καλάσνικοφ (upd )



Εκτελέστηκε ο

Translate this page
O Βασίλης Στεφανάκος, ένα από τα μεγάλα ονόματα της "νύχτας", δολοφονήθηκε πριν λίγο στο Χαϊδάρι από δύο άνδρες που χρησιμοποίησαν αυτόματο τυφέκιο ΑΚ-47 Καλάσνικοφ στην επίθεση ενταντίον του.

Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα, στη λεωφόρο Αθηνών 302 στο Χαϊδάρι, όπου και ήταν τα γραφεία της εταιρείας του (διατηρούσε μάντρα αυτοκινήτων), δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα γάζωσαν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ο Βασίλης Στεφανάκος.

Ο Βασίλης Στεφανάκος, οδηγούσε μια θωρακισμένη BMW της οποίας άνοιξαν την πόρτα (!) και τον πυροβόλησαν, με συνολικά 15 σφαίρες από τις 22 που έριξε ο ένοπλος.

Ο Στεφανάκος, βρισκόταν στη θέση του οδηγού και μιλούσε στο τηλέφωνο την ώρα της επίθεσης, ενώ οι δράστες τον πλησίασαν από την πλευρά του συνοδηγού. 
O ένας δολοφόνος φορούσε κουκούλα ενώ ο άλλος όχι.
Κατά πληροφορίες, το θύμα συνήθιζε να συνοδεύεται από άτομα που αποτελούν την προσωπική του ασφάλεια. Ωστόσο, την ώρα της δολοφονίας δεν βρισκόταν κανένας μαζί του. 
Το θύμα βρισκόταν εντός του οχήματός του, επί της Λεωφόρου Αθηνών και Γεωργίου Παπανδρέου, στο δάσος Χαϊδαρίου, όταν μια μηχανή λευκού χρώματος στην οποία επέβαιναν δύο άτομα, φορώντας κράνη, προσέγγισε το όχημα.

Οι δράστες διέφυγαν με μια κλεμμένη λευκή μηχανή Tiger μέσω της Λεωφόρου Αθηνών, με κατεύθυνση προς Χαϊδάρι.
Στο σημείο βρίσκονται δεκάδες κάλυκες και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ο Στεφανάκος κατευθυνόταν προς το γραφείο του με το αυτοκίνητο του, όταν η λευκή μηχανή μεγάλου κυβισμού σταμάτησε, οι δράστες τον γάζωσαν, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Κοντά στο σημείο υπάρχει μάντρα αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του θύματος

Ποιος ήταν
Είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αρχινονού Θέμη Καλαποθαράκου το 2000. Επίσης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα των απαγωγέων του Περικλή Παναγόπουλου.
Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πριν από ενάμισι χρόνο κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.
Δεν είχε ενοχλήσει τις αρχές μέχρι σήμερα από τότε που αποφυλακίστηκε.
Θεωρείτο "capo" στο κόσμο της νύχτας, δηλαδή ένας ιδιαίτερα σεβαστός στον "γκρίζο" παράλληλο κόσμο της παρανομίας.
 Ήταν στη λίστα με τα 44 εντάλματα σύλληψης για εκβιασμούς και άλλα αδικήματα που είχε εκδοθεί το καλοκαίρι του 2006.
Η πύλη των φυλακών Κορυδαλλού άνοιξε για τον Βασίλη Στεφανάκο έπειτα από περίπου 8 χρόνια παραμονής σε αυτές. Είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι.
Είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που φέρεται να διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό πάλι για ηθική αυτουργία.
Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές Κορυδαλλού ανέπτυξε σχέσεις με μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που σε παλιότερη ανακοίνωσή τους έγραφαν: «Τη φιλία αυτή θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο γιατί δεν χωράει σε ταμπέλες ‘τρομοκρατών’ ή ‘ποινικών’ που μας αποδίδουν τα δικαστήρια και τα δημοσιεύματα».
Η  δολοφονία του "δείχνει" προς την πλευρά ατόμων του υποκόσμου που φιλοδοξούν τα πάρουν τα ηνία στα δυτικά προάστια που "έκανε κουμάντο" ο Β.Στεφανάκος, αν και το ερώτημα δεν θα έπρεπε να είναι "Ποιος ήθελε να σκοτώσει τον Β.Στεφανάκο" αλλά "Ποιος ΔΕΝ ήθελε να τον σκοτώσει" κι εκεί είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι αρχές στις έρευνες για το έγκλημα.
Τα τελευταία χρόνια πολλές φορές ο διάσημος έγκλειστος, φερόταν από την αστυνομία να έχει «ρόλο» πίσω από εναέριες αποδράσεις, δολοφονίες, ενώ συνδέθηκε από τους αστυνομικούς με τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, τον Χριστόδουλο Ξηρό και το σχέδιο απόδρασης «Γοργοπόταμος» που περιελάμβανε ανατίναξη της περίφραξης των φυλακών με αυτοσχέδιο «κανόνι».
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., απέδιδαν στον Βασίλη Στεφανάκο «βοήθεια» στις δολοφονίες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013 από τις «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» και του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη στις 21 Φεβρουαρίου 2015 στην Κουβέλα Στυλίδας, την οποία ανέλαβε η «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη», χωρίς όμως να έχουν προς το παρόν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις τους. Στην κηδεία του άτυχου αρχιφύλακα, ο Βασίλης Στεφανάκος είχε στείλει στεφάνι.

Ο Βασίλης Στεφανάκος προσφάτως είχε απασχολήσει την  κοινή γνώμη, όταν σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», ενεπλάκη σε ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου.
Και οι δύο πλευρές είχαν διαψεύσει το περιστατικό και έκαναν λόγο περί λεκτικής αψιμαχίας για ασήμαντη αφορμή.

Το χειμώνα του 2010 στις φυλακές Λάρισας Βασίλης Στεφανάκος και η σύντροφος και μητέρα του παιδιού του, αποφάσισαν μετά από 10 χρόνια γνωριμίας, να ενώσουν και επίσημα τις ζωές τους.
Ο γάμος, έγινε παραμονές του Αγίου Βαλεντίνου. Παρών στη διαδικασία, ήταν και ο 5χρονος τότε γιος του ζευγαριού τον οποίο μάλιστα οι γονείς κρατούσαν αγκαλιά καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής.

Σε μία "νύχτα" που οι αλλοδαποί (Γεωργιανοί, Αλβανοί κλπ) κυριαρχούν πλέον, καθώς ο ελληνικός υπόκοσμος έχει εξοντωθεί με διαδοχικές δολοφονίες, ο Β.Στεφανάκος ήταν ένα από τα τελευταία ελληνικά ονόματα, που ήλεγχε σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της.


Pronews