09 Απριλίου 2015

Με τέτοια υπουργάρα ποιος δεν θέλει να πάει σχολείο; (photo)


Με τέτοια υπουργάρα ποιος δεν θέλει να πάει σχολείο; (photo)

Σε κοινή θέα άφησε για μια ακόμα φορά σήμερα τα πόδια της η σέξι Γαλλίδα υπουργός Παιδείας, Νατζά Βαλό Μπελκασέμ, η οποία πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων φορώντας ένα καυτό μίνι. Το μικροσκοπικό μπορντό φόρεμά της έκανε αίσθηση και τα φλας των φωτογράφων άστραψαν.
Η Γαλλίδα υπουργός έδωσε το παρών στο δείπνο που παρέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, προς τιμήν του Τυνήσιου ομολόγου του, Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι, κόβοντας την ανάσα στον ανδρικό πληθυσμό.
ypourgos-gallias
Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που η 36χρονη προκάλεσε τα αντρικά βλέμματα με την εμφάνισή της.
najat_belkacem_hot
sexy_najat_belkacem










Πηγή: filathlos.gr

Κότζι μπέρις: Καρποί πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά



goji_berries1
Τα γκότζι μπέρις (goji berries) αποτελούν τον καρπό του Κινέζικου φυτού Lycium barbarum, ενός φυλλοβόλου θάμνου που φύεται στη νότια Κίνα. Έχουν έντονο κόκκινο χρώμα και η αποξηραμένη τους μορφή, καθώς και ο φλοιός της ρίζας του φυτού χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην κινέζικη ιατρική.
Η χρήση τους αναφέρεται για πρώτη φορά στην κινέζικη βιβλιογραφία τον 1ο αιώνα μ.Χ. Παραδοσιακά, τα γκότζι μπέρις θεωρούνταν ότι προάγουν τη μακροβιότητα, μάλιστα σύμφωνα με τοπικούς θρύλος ένας βοτανολόγος που τα κατανάλωνε καθημερινά σε συνδυασμό με άλλα βότανα έζησε για 252 χρόνια.
Χρησιμοποιούνται συνήθως στην αποξηραμένη τους μορφή αλλά μπορούν να καταναλωθούν και φρέσκα ή σαν χυμός. Στην Κίνα, τα αποξηραμένα γκότζι μπέρις προστίθενται σε ρύζι, ζωμούς, βράζονται σαν τσάι, ενώ χρησιμοποιούνται και για την παρασκευή κρασιού και μπύρας.
goji_berries2
Διατροφικές ιδιότητες των γκότζι μπέρις
Τα γκότζι μπέρις είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, β-σιτοστερόλη (μια φυτοστερόλη που βοηθά στη μείωση της LDL χοληστερόλης) και βιταμίνη Α. Έχει αναφερθεί ότι τα γκότζι μπέρις συμβάλλουν στην καταπολέμηση του διαβήτη, της υπέρτασης, της κακής κυκλοφορίας αίματος, ορισμένων μορφών καρκίνου και οφθαλμικών παθήσεων. Παράλληλα, παραδοσιακά θεωρείται ότι «καθαρίζουν» το συκώτι δρώντας αποτοξινωτικά και ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα είναι ακόμα ελλιπή και αφορούν σε μελέτες με ζώα ή μικρές κλινικές μελέτες οι οποίες δεν επιτρέπουν τη γενίκευση των αποτελεσμάτων τους.
Πρόσφατα, τα γκότζι μπέρις έχουν αρχίσει να προωθούνται και ως «αδυνατιστικά», δηλαδή σαν συμπληρώματα που η κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Η χρήση αυτή υποστηρίζεται από δύο μικρές τυχαιοποιημένες διπλές τυφλές μελέτες που δημοσιεύτηκαν το 2011, σύμφωνα με τις οποίες το φυτό Lycium βρέθηκε να αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό και οδηγεί σε μείωση της περιφέρειας μέσης στα άτομα των ομάδων παρέμβασης σε σχέση με τις ομάδες ελέγχου.
Ωστόσο και πάλι τα ερευνητικά δεδομένα είναι εξαιρετικά περιορισμένα για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, επομένως η χρήση τους στην απώλεια βάρους επί του παρόντος δεν συστήνεται.
Συνολικά, φαίνεται ότι οι δράσεις των γκότζι μπέρις είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Σίγουρα πρόκειται για έναν καρπό με αντιοξειδωτική δράση, που μπορεί να ενταχθεί στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, ωστόσο δε θα πρέπει να έχουμε υπέρμετρες προσδοκίες σχετικά με τη δραστικότητά του.
Από την κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο, Μαρία Κολοτούρου, iatronet.gr nez.gr

«Οι δανειστές καθυστερούν επίτηδες την επίτευξη μίας συμφωνίας για να μας φέρουν στο... αμήν



«Οι δανειστές καθυστερούν επίτηδες την επίτευξη μίας συμφωνίας για να μας φέρουν στο... αμήν και να αναγκαστούμε στο τέλος να υποχωρήσουμε», Αυτο φέρεται να είπε συμφωνα με το MEGA κυβερνητικο στέλεχος το οποιο το οποίο δεν κατονόμασε . Καί ακόμη οτι το κυβερνητικό στέλεχος φέρεται να τόνισε ότι οι δανειστές δεν έχουν την ίδια γραμμή κατά τις διαπραγματεύσεις και ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των θεσμών.  Είναι γνωστο οτι κάποια   κανάλια  δεν διακρίνονται για την αντικειμενικότητα τους  σε οτι αφορά δηλώσεις στελεχών της σημερινής κυβέρνησης και την " αγ'απης "  τους για αυτήν, όμως ισως αυτην την φορα είναι αληθινή η πληροφορία,  αν δεν ...." διαρρέεται σκοπίμως".


Αυτή είναι η μυστική Γεωπολιτική Ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα – Πούτιν

Αυτή είναι η μυστική Γεωπολιτική Ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα – Πούτιν


 
Η Ελλάδα μετά την μεγάλη Τρίτη επέστρεψε στην επόμενη μέρα της εποχής του Κώστα Καραμανλή του νεότερου.
Όσα και αν ειπώθηκαν ή γράφηκαν στον διεθνή ή και στον ελληνικό Τύπο για τα προβλήματα που θα μπορούσε να δημιουργήσει στην χώρα μας, ως προς την σχέση με τη Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και την Αμερική η επίσκεψη στη Μόσχα και οι συζητήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, δεν διατάραξαν επί της ουσίας τις διεθνείς ισορροπίες.
Άλλωστε κάτι τέτοιο εμφανώς δεν το επεδίωξαν ούτε ο Αλ. Τσίπρας, ούτε ο Βλ. Πούτιν. Και οι δύο ηγέτες γνώριζαν την θέση τους στον κόσμο, αλλά και τα περιθώρια που υπάρχουν για την εξέλιξη των διμερών σχέσεων. Η Ελλάδα θέλει να αποκτήσει και πάλι διεθνή πολιτική κυρίαρχου κράτους, αυξημένης μάλιστα γεωπολιτικής σημασίας.
Η Ρωσία έχει κάθε λόγο και άσχετα με τη ευρύτητα των οικονομικών σχέσεων με την Αθήνα, να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο την θεσμική συνεννόηση της, με μια παραδοσιακά φιλική χώρα του «δυτικού στρατοπέδου».
Αξιωματούχοι στους διαδρόμους και τις αίθουσες συσκέψεων ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού παρακολουθούσαν «με τα δικά τους μάτια» και σύνδρομα παλαιούς Έλληνες κομμουνιστές από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου ακόμη, να συναντούνται με ένα μεγαλοστέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της Σοβιετικής Ένωσης, της περίφημης KGB. Όλοι σε θέση εξουσίας.
Όμως οι καιροί είναι διαφορετικοί και ακόμη και η τοποθέτηση ανώνυμου στελέχους του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ότι η επίσκεψη έγινε σε μια χρονική στιγμή που επιδιώκεται η διπλωματική και οικονομική απομόνωση του Πούτιν, είναι μάλλον για την «τιμή των όπλων».
Από το ύφος και το περιεχόμενο των δηλώσεων μετά την συνάντηση ένα έμπειρος διπλωματικός παρατηρητής, θα μπορούσε να διακρίνει ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού της νέας διακυβέρνησης στην Ελλάδα ήταν ένα «πρελούδιο» για το μέλλον.
Η πραγματικότητα των σχέσεων αυτών θα εξελιχθεί στον ορίζοντα του 2016. Την χρονιά της Ελληνορωσικής φιλίας και συνεργασίας. Όμως αν και ο χρόνος μέχρι τότε δείχνει βραχύς, μάλλον είναι μακρύς.
Ο Πούτιν υποδέχθηκε στη Μόσχα και το Κρεμλίνο, έναν πολιτικό κυβερνήτη της Ευρώπης του Νότου, της Μεσογείου και των Βαλκανίων επόμενης γενιάς από αυτόν.
Οι δικές του φιλοδοξίες για μια άλλη σχέση με την Ελλάδα και την περίφημη διέξοδο του ανοίγματος της Μόσχας, της «αυτοκρατορίας του Βορρά», στα θερμά νερά της Μεσογείου εξαντλήθηκαν την εποχή της πρωθυπουργίας Καραμανλής στην Ελλάδα.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξέρει καλύτερα από τον Αλέξη Τσίπρα τι του ζητά το διεθνές οικονομικό σύστημα, το παγκόσμιο Imperium και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την διεθνοποίηση της Ρωσικής οικονομίας και των ενεργοφόρων πόρων της. Κάτι που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αποδεχθεί ο αναμορφωτής και εγγυητής της Εθνικής νέας Ρωσίας.
Άρα αργά ή γρήγορα θα πρέπει να επιλέξει τον τρόπο και την διαδικασία συνταξιοδότησης του. Αντίθετα για τον Έλληνα νέο πρωθυπουργό είναι σημαντικό να συζητά και να δειπνεί με τον «μύθο» Πούτιν, έστω και αν η εξέλιξη των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας θα εμπεδωθεί από τους διαδόχους του.
Η Ελλάδα άλλωστε τα επόμενα χρόνια είναι εφικτό να πάψει να κυνηγά την επόμενη δόση και να πετύχει την διεθνοποίηση του ρόλου της αλλά και της οικονομίας της, πέρα από το «στενό κοστούμι», σε βαθμό ασφυξίας του ευρώ.
Βλαντιμίρ Πούτιν και Αλέξης Τσίπρας γνωρίζουν ότι η τζιχάντ και το χαλιφάτο σφάζουν κατά χιλιάδες χριστιανούς ορθοδόξους στην Αραβία και την Αφρική.
Ότι αργά ή γρήγορα κάποιες στρατιές «σταυροφόρων» θα πρέπει να σταματήσουν το έγκλημα.
Ρωσία και Ελλάδα από την πλευρά τους θα έχουν κυρίαρχο ρόλο στις εξελίξεις, ως οι πλέον σημαντικές δυνάμεις του Χριστιανισμού της Ανατολής.
Μια πραγματική νέα τάξη θα επικρατήσει στην ευθεία Δαρδανέλια – Αιγαίο – Σουέζ, όπου φυσικά η θεώρηση της παλιάς «Συμφωνίας της Γιάλτας» μπορεί να μην αλλάξει, αλλά και η Μόσχα θα έχει τη ευκαιρία να «ακουμπήσει» στην ακτή της τουρκικής Ανατολίας από την πλευρά της Μαύρης Θάλασσας.
Όλα αυτά ανήκουν στο μέλλον.
Οι βασικές συζητήσεις στην παρούσα φάση περισσότερο καλών προθέσεων παρά τελικών αποφάσεων αφορούσαν τομείς με τους οποίους εμπλέκονται οι συνοδεύοντες τον Βλ. Πούτιν. Οι κ. Μίλλερ της Gazprom, ο κ. Γιακούνιν των Σιδηροδρόμων και ο κ. Σιλουάνοφ υπουργός Οικονομικών.

Μενέλαος Τασιόπουλος στα Παραπολιτικά

triude

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ - Πήγαν να του πάρουν το σπίτι γιατι χρώσταγε και τους σκότωσε - Σε κατάσταση ΑΜΟΚ Ιταλός χρεοκοπημένος άνοιξε πυρ μέσα στα Δικαστήρια του Μιλάνου ! (ΦΩΤΟ)



6222

Σκηνικό «Άγριας Δύσης» στήθηκε το πρωί της Πέμπτης σε  δικαστήριο του Μιλάνου, όταν ένας επιχειρηματίας από την Ιταλία άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας σοβαρά έναν ακόμη.
Ο Κλάουντιο Τζιαρντιέλο δραστηριοποιείται στον τομέα της οικοδομής και δικαζόταν για την κατηγορία της χρεοκοπίας από δόλο. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα όλα ξεκίνησαν όταν σε συνομιλία του κατηγορουμένου με τον συνήγορό του, ο τελευταίος του ανακοίνωσε πως δεν ήθελε συνεχίσει την υπεράσπισή του.
Τότε ο επιχειρηματίας έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Ανάμεσα στα θύματά του είναι ένας δικαστής κι ένας δικηγόρος, ενώ δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους χωρίς να έχει διευκρινιστεί ούτε η ταυτότητά τους, ούτε για ποιο λόγο βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Ο επιχειρηματίας συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα σε προάστιο του Μιλάνου. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ιταλικής αστυνομίας, εκεί έφτασε με την μηχανή του, αφού μετά το περιστατικό ο ίδιος τράπηκε σε φυγή.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για να διαπιστωθεί πως ο ίδιος κατάφερε να εισέλθει στην αίθουσα με το όπλο, χωρίς αυτό να εντοπιστεί από τους άνδρες ασφαλείας.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι ιταλικές Αρχές κάνουν λόγο και για άλλους τραυματίες, οι οποίοι όμως δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους.
προηγούμενη ενημερωση
Σε κατάσταση αμόκ, ένας χρεοκοπημένος Ιταλός, ονόματι Κλάουντιο Τζιαρντέλλο, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδίκαση της υπόθεσής του, άρχισε να πυροβολεί, σήμερα το πρωί σε αίθουσα του δικαστηρίου του Μιλάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και ένας τραυματίας.
Ο Τζιαρντέλλο απομακρύνθηκε από το δικαστήριο και καταζητείται από την ιταλική αστυνομία, η οποία προσπαθεί να τον εντοπίσει στους δρόμους γύρω από το δικαστικό μέγαρο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.
Η εφημερίδα Corriere della Sera, στη διαδικτυακή της πύλη προσθέτει ότι ο δράστης φέρεται να άνοιξε πυρ όταν ο δικηγόρος του τον πληροφόρησε ότι δεν είχε σκοπό να τον υπερασπίσει στην δικαστική υπόθεση που επρόκειτο να εκδικασθεί σήμερα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Rai μεταδίδει ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά του Κλάουντιο Τζιαρντιέλο στο δικαστήριο του Μιλάνου. Ανάμεσά τους, ένας δικαστής και ένας μάρτυρας. Ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
6222
Οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών και πηγές του δικαστηρίου από την πλευρά τους κάνουν λόγο για δύο νεκρούς.
125
Η ιταλική αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες εντοπισμού του επιχειρηματία, κατηγορούμενου για δόλια χρεοκοπία, ο οποίος, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί στο εσωτερικό του δικαστηρίου του Μιλάνου, ερευνώντας τους χώρους του δικαστηρίου και την γύρω περιοχή.
Ο Τζιαρντιέλλο, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, άνοιξε πυρ κοντά στην αίθουσα στην οποία έχουν τν δυνατότητα να διαβάζουν τις δικογραφίες οι δικηγόροι. Άρχισε να πυροβολεί σε κατάσταση αμόκ όταν ο συνήγορός υπεράσπισής του τού ανακοίνωσε ότι δεν εννοούσε να αναλάβει την υπόθεσή του η οποία έπρεπε να εκδικασθεί σήμερα.



Πήγή:makeleio.gr

Τι τύχη είχαν οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν το Χριστό

Τι τύχη είχαν οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν το Χριστό


Αρκετοί ήταν εκείνοι που επιχείρησαν να ενσαρκώσουν τον Ιησού σε ταινίες ή μίνι σειρές για τα πάθη του Θεανθρώπου επί της γης.

Πρόκειται για ένα ρόλο με πολλές απαιτήσεις και δυσκολίες που όπως όλα έδειξαν δεν τους έκανε καλό στην πορεία τους. Η εξέλιξη αυτών των ηθοποιών που τόλμησαν να διαπράξουν αυτή την «ιεροσυλία» δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.
Στο κείμενο που ακολουθεί θα δείτε τι συνέβη σε αυτούς τους ηθοποιούς.

Ο Tζέιμς Καβίζελ έπαιξε στην ταινία «Τα πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον το 2004. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων τον χτύπησε δύο φορές κεραυνός, έπαθε εξάρθρωση του ώμου του καθώς κουβαλούσε τον κινηματογραφικό σταυρό, υπέφερε αργότερα από υποθερμία και τραυμάτισε σοβαρά το χέρι του.

Ο Tζέφρι Χάντερ εννιά χρόνια μετά την ταινία «O Βασιλεύς των Βασιλέων» του Σεσίλ Ντε Μιλ, παντρεύεται την αγαπημένη του αλλά ο γάμος του δεν πετυχαίνει. Μάλιστα, έπαθε δύο εγκεφαλικά επεισόδια και πεθαίνει από εσωτερική αιμορραγία μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στα 42 του χρόνια.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ πρωταγωνίστησε στην σειρά «O Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι το 1977. Μάλιστα, ταυτίστηκε τόσο πολύ με το πρόσωπο του Ιησού, που έπαψε να δέχεται επαγγελματικές προτάσεις για να υποδυθεί άλλους κινηματογραφικούς ρόλους. Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Σύμφωνα με έναν θρύλο, όποιος ερμηνεύει το ρόλο του Χριστού δεν έχει καλή τύχη. Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι η εμπειρία αυτή σου αλλάζει τη ζωή και σε σημαδεύει για πάντα».

Ο Γουίλιαμ Νταφόε έπαιξε στην ταινία «Ο Τελευταίος Πειρασμός» του Μάρτιν Σκορσέζε το 1988. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο Νταφόε τυφλώθηκε εντελώς από το ένα του μάτι, μετά από αλλεργία που παρουσίασε. Ο ίδιος έπειτα από χρόνια και αφού ανέκτησε πλήρως την όρασή του, εξομολογήθηκε: «Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω ότι είχα το θράσος να πιστέψω ότι μπορούσα να ενσαρκώσω τον ίδιο τον Χριστό».

Ο Τεντ Νίλεϊ έπαιξε στο μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar» το 1973. Κάπου εκεί τελείωσε και η καριέρα του με εξαίρεση κάποια διαφημιστικά σποτ και δύο τρεις b-list ταινίες. Βρέθηκε στα αζήτητα την ώρα που πίστευε πως η καριέρα του θα εκτοξευθεί στα ύψη μετά τη συγκεκριμένη κινηματογραφική του επιτυχία.

Τέλος, ο Αλέξης Γκόλφης έπαιξε στην ταινία «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» το 1976. Ο ηθοποιός υποδύθηκε τον Μανωλιό και από εκείνη τη στιγμή η ζωή του πήρε την κάτω βόλτα. Μετά την ταινία, αρρώστησε, εθίστηκε στα ναρκωτικά και το αλκοόλ και βρέθηκε νεκρός τον Αύγουστο του 2007, στα 59 του, στην πλατεία Κολιάτσου. Τελευταία τραγική πινελιά στάθηκε το γεγονός ότι το πτώμα του παρέμεινε για δύο μήνες στο νεκροτομείο χωρίς να τον αναζητήσει κανείς.








kontranews.gr

Οι Γερμανοί μας απειλούν με καταστροφή επειδή σηκώσαμε κεφάλι!

Οι Γερμανοί μας απειλούν με καταστροφή επειδή σηκώσαμε κεφάλι!

Οι Γερμανοί είναι γνωστοί ότι κάνουν πολιτική με εκβιασμούς και εκφοβισμούς. Τώρα που η Ελλάδα σήκωσε κεφάλι και παίζει το παιχνίδι και με τους δικούς της όρους, οι Βερολινέζοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Δεν είναι και λίγο να χάνεις τη δεδομένη αποικία σου.
Άρχισαν, λοιπόν, να μας απειλούν με καταστροφή, λες και δεν μας έχουν ήδη καταστρέψει, λησμονώντας ότι απευθύνονται στον λαό που έχει αποδείξει στην μακραίωνη ιστορία του ότι όχι απλώς δεν τους φοβάται, αλλά και όταν έχει εθνική ηγεσία γνωρίζει να τους πολεμά και στο τέλος να τους νικά.
«Η Ελλάδα παίζει αυτή τη στιγμή με τη φωτιά», επισημαίνει στη γερμανική εφημερίδα Westdeutschen Allgemeinen Zeitung ο σύμβουλος της Ανγκελα Μέρκελ, Κριστόφ Σμιτ και προειδοποιεί για ανθρωπιστική καταστροφή αν η Αθήνα αποχωρήσει από την ευρωζώνη.
Δηλαδή, θέλει να μας πει, ότι αυτό που βιώνουμε τώρα δεν είναι ανθρωπιστική καταστροφή, υπάρχει και χειρότερο. Και όλα αυτά τα λέει ο παρανοϊκός απευθυνόμενος σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε χώρα του ΝΑΤΟ, σε χώρα που λόγω της γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής της θέσης είναι το οχυρό και προμαχώνας της Δύσης απέναντι στην Ανατολή και τον τζιχαντισμό.
«Οι επιπτώσεις θα ήταν τεράστιες αν η Ελλάδα αποχωρούσε από τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης στην εφημερίδα Westdeutschen Allgemeinen Zeitung.
O ίδιος κάλεσε επίσης τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην υποχωρήσουν στις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για εγκατάλειψη της πορείας των μεταρρυθμίσεων.
Αναφερόμενος στις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει για την Ελλάδα η αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη, ο Γερμανός «σοφός», δήλωσε στον δημοσιογράφο, Στέφαν Σούλτε:
«Η δυσφορία του ελληνικού λαού τα τελευταία πέντε χρόνια που εφαρμόζονται τα μέτρα λιτότητας στη χώρα είναι μεγάλη και αυτό είναι κατανοητό», επεσήμανε ο Κριστόφ Σμιτ επισημαίνοντας όμως πως είναι παραμύθι το ότι η τρόικα έχει προκαλέσει αιμορραγία στην Ελλάδα. «Αντιθέτως, θεωρώ ότι έχουν γίνει μικρά βήματα» πρόσθεσε.
O επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης εμφανίστηκε επίσης επικριτικός απέναντι στην αναθέρμανση των σχέσεων Αθηνών – Μόσχας με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, στο Κρεμλίνο. Βλέπετε οι Γερμανοί θέλουν να έχουν εκείνοι το μονοπώλιο να κάνουν μπίζνες με τη Ρωσία, η Ελλάδα τους χαλάει τις δουλειές.
«Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για μια νέα Άνοιξη μεταξύ των δύο χωρών. Μόσχα και Αθήνα επιθυμούν τη σύσφιγξη της οικονομικής τους συνεργασίας την οποία πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν βλέπουν με καλό μάτι», υπογράμμισε ο Σμιτ και αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ευρωβουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος επεσήμανε πως αυτή η προσέγγιση δεν βοηθά στις διαπραγματεύσεις για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις με τους πιστωτές.
«Η γνώμη μου πάντως είναι πως, εάν η Ελλάδα αφήσει την ευρωζώνη, ο κίνδυνος είναι μεγάλος για να υπάρξει μία οικονομική στασιμότητα διαρκείας αφού οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα παγώσουν» τόνισε ο Σμιτ και πρόσθεσε: «Ο τουρισμός από μόνος του δεν θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση για ένα νέο ξεκίνημα. Όχι, ένα Grexit κατά την άποψή μου θα είχε τρομακτικές συνέπειες για τον ελληνικό πληθυσμό».
Γερμανέ, φάε το λουκάνικό σου τώρα, απευθύνεσαι σε αρχαίο λαό που του οφείλεις το γεγονός ότι κατέβηκες από τα δέντρα… Αρκετά!
 tribune.gr


Οι Γερμανοί μας απειλούν με καταστροφή επειδή σηκώσαμε κεφάλι!

 

Φωτογραφίες απο το tweet του Αλέξη Τσίπρα για την συνάντηση του με τον Ρώσο Πατριάρχη.


Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευσαν οι υπουργοί Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίκος Κοτζιάς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης







To tweet του Αλέξη Τσίπρα από τη συνάντηση με τον Πατριάρχη Κύριλλο (Φωτογραφίες)


Ο πρωθυπουργός ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter  αλλά και στο facebook φωτογραφίες από τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μονή του Αγίου Δανιήλ.
Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευσαν οι υπουργοί Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίκος Κοτζιάς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης

tsipras-kyrillos-1
tsipras-kyrillos-2
tsipras-kyrillos-4
tsipras-kyrillos-5
tsipras-kyrillos-6
tsipras-kyrillos-7



tsipras-kyrillos3

ΣΚΑΪ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ! Άθλια διαβολή δήλωσης του πρωθυπουργού

ΣΚΑΪ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ! Άθλια διαβολή δήλωσης του πρωθυπουργού


Είπε λοιπόν ο Τσιπρας: «Η Ρωσία αποτελεί στρατηγική και οχι ευκαιριακή λύση για την Ελλάδα».
Το πως το «μετέφρασε» ο ΣΚΑΪ, το βλέπετε στην λεζάντα. Ξεφτίλες.
 
Πηγή: olympiada 

Αυτοκτόνησε για οικονομικούς λόγους επιχειρηματίας μέσα στο κατάστημα του

07:21μμ


Αυτοκτόνησε για οικονομικούς λόγους o ιδιοκτήτης του καφέ των διασήμων στην Πατησίων
Σοκ έχει προκαλέσει η αυτοκτονία - λόγω κρίσης-  43χρονου γνωστού επιχειρηματία και πατέρα ενός μικρού παιδιού, που βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι εντός του καταστήματός του στην οδό Πατησίων, στο Πεδίον του Άρεως.
Πρόκειται για τον Θ.Ευ., συνιδιοκτήτη πασίγνωστου καφέ-ζαχαροπλαστείου στο κέντρο της Αθήνας, σχεδόν δίπλα στην ΑΣΟΕΕ, που αποτελεί στέκι διάσημων ηθοποιών, τραγουδιστών και δημοσιογράφων.
Όπως προκύπτει, το θύμα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία ουσιαστικά όπλισαν το ίδιο του το χέρι και τον ώθησαν στο απονενοημένο διάβημα.
Στις 4 το μεσημέρι, ο αυτόχειρας κατέβηκε στην υπόγεια αποθήκη της επιχείρησής του, έστρεψε το περίστροφο προς το μέρος του και αυτοπυροβολήθηκε.
Δίπλα στα πόδια του βρέθηκε ένα πιστόλι και ένας κάλυκας, τα οποία περισυλλέγησαν για να εξεταστούν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας
Δυστυχώς, ο 43χρονος με καταγωγή από την Κοζάνη άφησε πίσω του σύζυγο και ένα μικρό κοριτσάκι…








Πηγή: kontranews.gr

Μεντβέντεφ: Πολύ σημαντικός εταίρος η Ελλάδα




Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μεντβέντεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι «εκτός από την πολιτική παράμετρο της επίσκεψης, θα υπάρξουν και άλλα (σ.σ. πρακτικά) αποτελέσματα» και τον κάλεσε να εκθέσει τα ανοιχτά διμερή ζητήματα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τα οποία και βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών.
Η Ρωσία αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως «έναν πολύ σημαντικό εταίρο με προοπτική», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Υποδοχών της ρωσικής κυβέρνησης.
Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μεντβέντεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι «εκτός από την πολιτική παράμετρο της επίσκεψης, θα υπάρξουν και άλλα (σ.σ. πρακτικά) αποτελέσματα» και τον κάλεσε να εκθέσει τα ανοιχτά διμερή ζητήματα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τα οποία και βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών.
Απαντώντας ο Έλληνας Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πολύ ουσιαστική» τη συνάντησή του χθες Μ. Πέμπτη με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτιμώντας ότι μπήκαν οι βάσεις για μια ριζική επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών, «σχέσεις, οι οποίες έχουν βεβαίως πολύ βαθιές ρίζες», καθώς είναι δεδομένα, όπως είπε, τα αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ των λαών μας.
«Ωστόσο ήταν αναγκαίο να δώσουμε μια νέα ώθηση σ’ αυτές τις σχέσεις συζητώντας πάνω σε μια σειρά από τομείς, όπως η ενέργεια, το εμπόριο, ο τουρισμός, ο πολιτισμός» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «είμαστε βέβαιοι και ευτυχείς γιατί αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία και ότι το 2016 θα διοργανώσουμε ένα εξαιρετικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας προς όφελος και των δύο λαών και χωρών μας, κυρίως σε ό,τι αφορά την εμβάθυνση των σχέσεών μας, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εμβάθυνση και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».









Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 
alexiptoto.gr







Η καλύτερη συνταγή για τσουρέκι και τα μυστικά για να γίνει αφράτο,μαστιχωτό και μαλακό !


Μοσχοβολιστά τσουρέκια που μυρίζουν Πάσχα..!!!


Αφράτα, μαλακά, νόστιμα που μυρίζουν παράδοση.


Υλικά :

35γρ. βούτυρο πρόβειο
35γρ. βούτυρο αγελάδος
100γρ. γάλα
3 αυγά
160γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μαχλέπι
1 κουτ. γλυκού μαστίχα τριμμένη
50γρ. μαγιά
650γρ. αλεύρι σκληρό
100γρ. χλιαρό νερό
1 αυγό για επάλυψη
αμύγδαλο φιλέ




Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ βάζουμε τα βούτυρα, το γάλα, τη ζάχαρη, το μαχλέπι και τη μαστίχα.Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά και σ' ένα άλλο σκεύος διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε στο μείγμα με τα βούτυρα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά (10-15 λεπτά περίπου) έτσι ώστε το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε καλύτερα σε mixer όχι με το σύρμα αλλά με το εξάρτημα για ζύμωμα(γάτζος). Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι(προσοχή πολύ ελάχιστο αν βάλουμε πολύ τα τσουρέκια θα γίνουν σκληρά).

Φτιάχνουμε μια μπάλα , χαράζουμε σε σταυρό, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον τουλάχιστον 3 ώρες ώστε να διπλασιαστεί η μάζα του και να χαθεί ο σταυρός. Ξαναζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι και το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη.Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλη μία ώρα.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια ελάχιστου αλευριού φτιάχνουμε μπαστούνια και τα πλέκουμε σε πλεξούδα. Αν θέλουμε δίνουμε το σχήμα κουλούρας.Το τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και στη λαμαρίνα του φούρνου. Αφήνουμε ξανά σε ζεστό περιβάλλον για μια ώρα τουλάχιστον μέχρι να διπλασιαστεί το σχήμα. Ανακατεύουμε το αυγό μ' ελάχιστο νερό και μ' ένα πινέλο με πολύ προσοχή αλείφουμε την επιφάνεια του τσουρεκιού.

Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει και να ξεκολλάει από τη λαδόκολλα.


Τα μυστικά για να γίνει το τσουρέκι μας αφράτο,μαστιχωτό και μαλακό

Είναι πολύ σημαντικό το καλό χτύπημα των υλικών(10-15-λεπτά).Για να το πετύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε τον γάτζο στο μιξερ (όπως σε όλες τις ζύμες) και όχι το σύρμα.Στην αρχή αρχή το μείγμα θα είναι ελαφρώς υγρό και όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο θα παίρνει τη μορφή που θέλουμε (ζυμαριού).

Το συχνότερο λάθος που κάνουμε εδώ είναι να νομίζουμε ότι το μείγμα είναι πολύ υγρό και προσθέτουμε αλεύρι το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα το μείγμα μας να γίνεται σκλήρό και το αποτέλεσμα μη επιθυμητό.Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται υπομονή και ΔΕΝ προσθέτουμε αλεύρι.Το μείγμα καθώς χτυπιέται στο μιξερ θα ξεκολάει από τα τοιχώματα του μπολ και θα μαζεύεται προς το κέντρο του μίξερ στον γάτζο.Τότε θα καταλάβουμε ότι το τσουρέκι μας είναι έτοιμο.Θα αποκτήσει την υφή που θέλουμε (κλοστές) θα είναι απίστευτα μαλακό και αφράτο και θα μοσχοβολάει μαστίχα.Το τσουρέκι χρειάζεται υπομονή γι'αυτό και το αφήνουμε να ''ξεκουραστεί'' για πολύ ώρα και είναι σημαντικό να το αφήσουμε να ξεκουραστεί και μετά αφού έχουμε δώσει στα τσουρέκια το τελικό τους σχήμα πάνω στο ταψί στην λαδόκολα.(45 λεπτά -1 ώρα).

Άν θέλουμε να βάλουμε το παραδοσιακό βαμμένο κόκκινο αυγό στο τσουρέκι μας το τοποθετούμε ΠΡΙΝ το τελικό του φούσκωμα(δηλαδή πριν φουσκώσει στο ταψί).Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο αυγούλωμα του τσουρεκιού και στο πασπάλισμα του αμυγδάλου ώστε να μήν τρυπήσουμε το τσουρέκι και χάσουμε το φούσκωμα.

Καλή Επιτυχία !!!

Τρέξτε να προλάβετε! Ποιοι δικαιούνται δωρέαν ρεύμα, επίδομα ενοικίου και επίδομα σίτισης - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;


Τρέξτε να προλάβετε! Ποιοι δικαιούνται δωρέαν ρεύμα, επίδομα ενοικίου και επίδομα σίτισης - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Αρχίζει από τις 20 Απριλίου του 2015 και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου, η περίοδος της υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4320/2015, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Πρόκειται για τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος, 300 kwh ανά μήνα, τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου και την επιδότηση σίτισης.

Μετά από πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία ορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες υλοποίησης των άμεσων μέτρων.

Με την υπουργική απόφαση, εξειδικεύονται οι παροχές και οι όροι της χορήγησής τους. Επίσης, καθορίζονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια των δικαιούχων, η διαδικασία και ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων, καθώς και οι φορείς που είναι αρμόδιοι για την υλοποίηση των μέτρων.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι «υλοποιείται έτσι εντός είκοσι ημερών από την ομόφωνη ψήφιση των 4 άρθρων την 18η Μαρτίου, η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εκδοθεί ΚΥΑ άμεσα και διαψεύδονται όσοι στη Βουλή ενθυμούμενοι το παρελθόν έλεγαν ότι η ΚΥΑ χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες για να εγκριθεί».

Το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι «οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από οποιοδήποτε σημείο εισόδου στις υπηρεσίες του διαδικτύου, σε ειδική εφαρμογή που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου θα υπάρχει και αναλυτική πληροφόρηση για τους όρους, τις προϋποθέσεις και την εξέλιξη του προγράμματος. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου, οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΠ) όπου θα του παρέχεται βοήθεια για τη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης».


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ-
Απο filathlos

Μεγάλη Πέμπτη στην Καστοριά


Όπως κάθε Μεγάλη Πέμπτη, έτσι και σήμερα στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς θα πραγματοποιηθεί η εμποροπανήγυρη ή το Νυφοπάζαρο, όπως αλλιώς συνηθίζουν να το αποκαλούν οι παλιοί Καστοριανοί.
Τα τελευταία χρόνια, η εμποροπανήγυρης ξεκινάει από Μεγάλη Τετάρτη μαζί με την καθιερωμένη Λαϊκή Υπαίθρια Αγορά. Παλαιότερα στον ίδιο χώρο υπήρχε και Λούνα Παρκ, το οποίο εδώ και κάποια χρόνια έχει μεταφερθεί στην είσοδο της πόλης.
Από τη Μεγάλη Πέμπτη, αρχίζουν και τα πασχαλινά έθιμα.

Από το πρωί, οι γυναίκες καταγίνονται με το ζύμωμα. Ζυμώνουν τις κουλούρες της Λαμπρής με διάφορα μυρωδικά και τις στολίζουν με ξηρούς καρπούς και με στολίδια από ζυμάρι. Βασική ασχολία της ημέρας είναι και το βάψιμο των Αυγών.
Πάσχα δίχως κόκκινα αυγά δε γίνεται. Για αυτό και η Μεγάλη Πέμπτη λέγεται επίσης και Κόκκινη Πέμπτη ή " ΚοκκινοΠέμπτη"
Το βάψιμο των αυγών γίνεται με ορισμένη εθιμοτυπία. Σε πολλά μέρη, είναι συγκεκριμένος ο αριθμός αυγών που θα βάψουν και οι τρόποι και τα μέσα βαφής που θα χρησιμοποιήσουν.

Σύμφωνα με μια παράδοση από την Καστοριά, όταν αναστήθηκε ο Χριστός το είπαν σε μια γυναίκα και αυτή δεν το πίστεψε και είπε.
" Όταν τα αυγά που κρατώ θα γίνουν κόκκινα τότε θα αναστηθεί και ο Χριστός. Και αυτά έγιναν κόκκινα".
Μια παραδοσιακή εικόνα της παλιάς Καστοριάς ήταν και οι κόκκινες βελέτζες και τα κόκκινα μαντήλια στα παράθυρα των σπιτιών ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης. Δυστυχώς το έθιμο αυτό δεν συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Επίσης ένα άλλο έθιμο των χωρικών της Δυτικής Μακεδονίας, είναι να θάβουν το αυγό που θα πρωτοβάψουν τη Μεγάλη Τετάρτη τα μεσάνυχτα, (γιατί τότε βάφονται τα αυγά) στην πρώτη αυλακιά του χωραφιού, εκεί ακριβώς όπου θα πρωταρχίσει το αλέτρι. Αυτό γίνεται για να βλαστήσει ο σπόρος με τη ζωτική δύναμη που έχει μέσα του το αυγό.

Το απόγευμα μετά το βάψιμο των αυγών και αφού έχουν ψηθεί τα τσουρέκια την προηγούμενη μέρα, τα μικρά παιδιά τα βάζουν στο καλάθι και επισκέπτονται τους «νονούς» για να δώσουν τις Ευχές του Πάσχα και να λάβουν την Λαμπάδα.

Τέλος , το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης και μετά την Λειτουργία σε όλες τις ενορίες της πόλης στολίζεται ο Επιτάφιος .Μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες ξενυχτάνε γύρω από τον επιτάφιο στολίζοντάς τον με λουλούδια και στεφάνια ,μοιρολογώντας το Χριστό.

ο Μπέτσκας

Διατροφικές ετικέτες : Γνωρίζετε πώς να τις διαβάζετε;


super_market_trofima
Ίσως κάποιοι αγνοούν την ύπαρξη και τη χρησιμότητά τους, άλλοι μπορεί να ρίχνουν μια ματιά για να σιγουρευτούν ότι το προϊόν που επιλέγουν περιέχει λίγες θερμίδες. Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε να διαβάζουμε, και κυρίως κατανοούμε, τις πληροφορίες που μας προσφέρουν οι διατροφικές ετικέτες πάνω στις συσκευασίες των τροφίμων;
Διαβάστε τα 5 σημεία που πρέπει να εξετάζετε εάν θέλετε να κάνετε σωστές και πάνω απ” όλα υγιεινές επιλογές στα συσκευασμένα τρόφιμα που αγοράζετε από το εμπόριο.
1. Οι ετικέτες των τροφίμων περιέχουν δύο ειδών πληροφορίες: μια λίστα με τα συστατικά του προϊόντος και την ετικέτα με τις διατροφικές πληροφορίες του. Στην πρώτη αναγράφονται όλα τα συστατικά του προϊόντος ανάλογα με την ποσότητα που περιέχεται στο τρόφιμο, σε φθίνουσα διάταξη. Η διατροφική ετικέτα δείχνει πόσες θερμίδες, πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες υπάρχουν στο προϊόν. Στις περισσότερες περιπτώσεις αναγράφονται και οι βιταμίνες και τα μέταλλα, όπως το ασβέστιο ή ο σίδηρος.
2. Στις περισσότερες διατροφικές ετικέτες θα παρατηρήσετε πίνακες που αποτελούνται από δύο στήλες: στη μία στήλη αναγράφεται η ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που περιέχεται ανά 100 γραμμάρια προϊόντος και στην άλλη η ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που περιέχεται ανά μερίδα τροφίμου (δηλαδή όπως σερβίρεται) ή ανά τεμάχιο όταν μιλάμε για τρόφιμα που έχουν συσκευαστεί μεμονωμένα (π.χ. μπισκότα).
3. Τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε σε μια ετικέτα είναι το ολικό λίπος, αλλά και τα διάφορα είδη του (κορεσμένα, μονοακόρεστα, πολυακόρεστα), τα ζάχαρα και την ενέργεια (θερμίδες), αν σας απασχολεί ο έλεγχος του βάρους. Συγκρίνοντας αυτά τα τρία θρεπτικά συστατικά με τα αντίστοιχα ενός άλλου τροφίμου θα καταφέρετε να επιλέξετε το πιο υγιεινό και θρεπτικό προϊόν, προσπαθώντας να αποφύγετε τα κορεσμένα και τα trans λιπαρά οξέα αλλά και τα τρόφιμα εκείνα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
4. Επίσης σημαντικό είναι να διαβάζουμε την ημερομηνία παραγωγής και λήξης, την χώρα προέλευσης αλλά και τις ειδικές συνθήκες συντήρησης που πιθανόν να απαιτούνται μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες επιπτώσεις.
5. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Food and Drugs Administration παρέχει οδηγίες σ” εκείνους που ασχολούνται με την παραγωγή τροφίμων, σχετικά με τους διατροφικούς ισχυρισμούς, ώστε να μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν κατά την προώθηση των προϊόντων τους. Σημαντικό λοιπόν είναι να γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει καθένας από τους ισχυρισμούς προκειμένου να μην σχηματίζουμε λάθος αντίληψη για την περιεκτικότητα των τροφίμων σε θρεπτικά συστατικά.
Διατροφικοί ισχυρισμοί (Nutritional claims):
Ισχυρισμός
Απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται πριν χρησιμοποιηθεί ο ισχυρισμός στη διατροφική ετικέτα
Χωρίς λίπος(Fat-Free) Τα τρόφιμο πρέπει να περιέχει λιγότερο από 0,5 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα σερβιρίσματος, χωρίς επιπλέον προσθήκη λίπους ή ελαίου.
Ελεύθερο κορεσμένου λίπους (Saturated Fat Free) Να περιέχει λιγότερο από 0,5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 0,5 γραμμάρια trans λιπαρών οξέων ανά μερίδα.
Ελεύθερο χοληστερόλης (Cholesterol-Free) Να περιέχει λιγότερο από 2 mg χοληστερόλης ανά μερίδα και ≤2 γραμμάρια κορεσμένα λιπαρά οξέα ανά μερίδα.
Μειωμένο σε θερμίδες (Reduced Calorie) Τουλάχιστον 25% λιγότερες θερμίδες από το υπό σύγκριση τρόφιμο (αρχικό τρόφιμο).
Light (λίπος) Να παρέχει 50% ή λιγότερο λίπος απ” ό,τι το υπό σύγκριση τρόφιμο (π.χ., 50% λιγότερο λίπος απ” ό,τι το τυρί πλήρες σε λιπαρά).
Light (θερμίδες) Να παρέχει 1/3 λιγότερες θερμίδες (Kcal) απ” ό,τι το υπό σύγκριση τρόφιμο.
Πλούσιο σε φυτικές ίνες (High-Fiber) Να περιέχει τουλάχιστον (≥) 5 γραμμάρια φυτικές ίνες ανά μερίδα.
Ελεύθερο ζάχαρης (Sugar-Free) Να περιέχει λιγότερο από 0,5 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα.
Ελεύθερο νατρίου (Sodium-Free) ή ελεύθερο άλατος (Salt-Free) Να περιέχει λιγότερο από 5 mg νατρίου ανά μερίδα.
Υγιεινό (Healthy) Τρόφιμα χαμηλά σε λίπος, κορεσμένα λίπη, χοληστερόλη και νάτριο, που περιέχουν τουλάχιστον το 10% των συνιστώμενων ημερήσιων προσλήψεων για τη βιταμίνη Α, τη βιταμίνη C, το σίδηρο, το ασβέστιο, τις πρωτεΐνες ή τις φυτικές ίνες.
«Καλή πηγή του, περισσότερο, ή έχει προστεθεί (Good Source Of, More, Added)» Το τρόφιμο παρέχει 10% περισσότερο από την ημερήσια δόση για συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό,αναφορικά με το υπό σύγκριση τρόφιμο
 Πληροφορίες από το diatrofis.gr
nez.gr

"Πακέτο 10 δις ευρώ " εδω και τώρα " απο την Ρωσία υπο την μορφή προκαταβολών για το φ.α - Βαθιά "ανάσα" στην οικονομία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ








Σε συνάντηση ιστορικής σημασίας που σηματοδοτεί την επαναθεμελίωση και την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων αναφέρεται το Μέγαρο Μαξίμου, αναφερόμενες στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν με ένα "κερασάκι" εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ: Την προκαταβολή κάποιων ετών (σε 500 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζονται τα έσοδα) του νέου αγωγού φυσικού αερίου ποου υπέγραψε σήμερα το πρωί στην Βουδαπέστη ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς!
Αυτό σημαίνει άμεση παροχή κεφαλαίων από τη Ρωσία και ξεπερνιέται κατ'αυτό τον τρόπο το πρόβλημα της δανειοληψίας (βάσει του Μνημονίου απαγορεύεται η Ελλάδα να δανειστεί από τρίτη χώρα λεφτά χωρίς την έγκριση των δανειστών!). Συζητείται σε δεύτερη φάση προκαταβολή και άλλων πέντε χρόνων προκειμένου να πάρει ανάσα η κυβέρνηση που πιέζεται από την ΕΚΤ. Γενικά από την Ρωσία αφήνεται να εννοηθεί ότι υπάρχει ένα πακέτο 10 δισ. ευρώ άμεσα διαθέσιμο για την Ελλάδα σε διάφορες μορφές.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο "θα υπάρξει η δυνατότητα άμεσης προκαταβολής των μελλοντικών κερδών του αγωγού για αρκετά χρόνια και αποπληρωμή από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού και έπειτα».
Σε άτυπη ενημέρωση τόνισαν ότι από τη ρωσική πλευρά εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας. «Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διασχίζει την ελληνική επικράτεια και θα κατευθύνεται προς την Ευρώπη. Η χρηματοδότηση θα γίνει στη βάση ιδιωτικών κεφαλαίων και ο τρόπος θα είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους κανονισμούς της Ε.Ε.», σημειώνουν και προσθέτουν:
«Θα δημιουργηθούν μεγάλα οφέλη στα από την κατασκευή του αγωγού που θα αφορούν χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και εμπορική εκμετάλλευση του που υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο διερευνάται η δυνατότητα άμεσης προκαταβολής των μελλοντικών κερδών για αρκετά χρόνια και αποπληρωμή από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού και έπειτα».
Οι πηγές αναφέρουν ότι επεξεργάζεται φόρμουλα για τη δυνατότητα εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά μέσω της ίδρυσης κοινών ελληνορωσικών εταιριών και ταυτόχρονα της εξαγωγής σε χώρες που δεν έχουν εμπάργκο από την Ρωσία.
Τέλος, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο Ρώσος πρόεδρος δώρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό την εικόνα του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνος η οποία είχε κλαπεί στα χρόνια της κατοχής από τον αξιωματικό των Γερμανών, από μοναστήρι της Σπάρτης
Ο Μίλερ έμεινε γνωστός στην ιστορία ως "χασάπης της Κρήτης" επειδή διέταξε την σφαγή στην Βιάννο.
Είχε συλληφθεί από τους Ρώσους που τον παρέδωσαν στις τοπικές αρχές και εκτελέστηκε στην Κρήτη το 1947. Η ρώσικη κυβέρνηση αγόρασε την εικόνα από τους συγγενείς τους με σκοπό να τη δωρίσει στο ελληνικό κράτος.
«Οι επαφές έγιναν σε εξαιρετικό και εποικοδομητικό κλίμα σε όλα τα επίπεδα κάτι που αποτυπώθηκε τόσο στις συμφωνίες όσο και στις δηλώσεις που έγιναν» επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι.
Η ρώσικη κυβέρνηση αγόρασε την εικόνα από τους συγγενείς τους με σκοπό να τη δωρίσει στο ελληνικό κράτος.
  
defencenet.gr 

Στρατούλης: "Οι δανειστές θέλουν κι άλλο αίμα κι άλλους ανέργους

Στρατούλης: "Οι δανειστές θέλουν κι άλλο αίμα κι άλλους ανέργους"
"Δεν τους νοιάζει ακόμα και αν πεθάνουν οι συνταξιούχοι "
«Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα καταργηθεί. Με όποιον τρόπο χρειαστεί να καταργηθεί, θα καταργηθεί» δήλωσε ο κ. Στρατούλης, μιλώντας σήμερα στο Mega.
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι οι απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των δανειστών για μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, αλλαγές στα εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις και αυξήσεις φόρων (κυρίως του ΦΠΑ), αποτελούν «κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνηση, περιγράφοντας ένα σκηνικό πλήρους αποκλίσεις με τους δανειστές.
Θέλουν «να συνεχιστούν οι μειώσεις των συντάξεων, δεν τους νοιάζει ακόμα και αν δεν παίρνει τίποτα ο συνταξιούχος και αν πεθάνει, κύριες, επικουρικές, εφάπαξ, ό,τι υπάρχει και κινείται, ΕΚΑΣ, τα πάντα, βλέπουν δημοσιονομικά εκεί, δεν βλέπουν ανθρώπους που πεινάνε και δεν τους ενδιαφέρει ακόμα και αν τους πεις αν κοιτάξουν έξω θα δουν ανθρώπους να ψάξουν στους κάδους των σκουπιδιών, λένε δεν θα κοιτάξουμε απέξω» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.
Παράλληλα, οι πιστωτές ζητούν «να μην επαναφέρει ο κ. Σκουρλέτης και η κυβέρνηση συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατώτατο μισθό και θέλουν, επιμένουν, εκεί την εμμονή τους, την εμμονή τους για ελεύθερες απολύσεις, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους που μας έφεραν οι πολιτικές τις οποίες συμφώνησαν με τις κυβερνήσεις, θέλουν και άλλους ανέργους, θέλουν και άλλο αίμα» είπε ο κ. Στρατούλης.




kontranews.gr