16 Δεκεμβρίου 2016

Η σαπίλα του καθεστώτος των διεφθαρμένων και αλληλέγγυων των Αθηνών


 

Ιδού το κύκλωμα. Έγκλημα, αφορολόγητο χρήμα, διαφθορά, νομικοί, πολιτικοί, δικαστές , ΜΚΟ, ανθρώπινα δικαιώματα και προσωπικά πάθη.


Σχόλιο της δημοσιογράφου: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ :Καλλιόπης Σουφλή


ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΤΕ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΜΚΟ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ "ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ"... ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ!


Η ΕΚΘΕΣΗ "GRECO" ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ.



Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Η φωτό, είναι δική μου επιλογή




 
Ευτυχώς που η Γερμανία είναι Κράτος, και έτσι μάθαμε τι κάνει το αλληλέγγυο παρακράτος των ΜΚΟ και των διεφθαρμένων στο Ελλαδιστάν.

 

Επιβεβαιώθηκε, ότι ο «ανήλικος» και ασυνόδευτος Αφγανός που είχε επιτεθεί εναντίον μιας 20χρονης στα Μουράγια στην Κέρκυρα το 2013, είναι ο ίδιος «ανήλικος» που στις 16 Οκτωβρίου ε,ε, επιτέθηκε στο Φράιμπουργκ και σκότωσε την «άτυχη» Γερμανίδα «αλληλέγγυα» και ακτιβίστρα φοιτήτρια, Maria Ladenburger, κόρη υψηλόβαθμου νομικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

Ο δράστης την βίασε, την έπνιξε και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σώμα της στον ποταμό. 
  Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ μίλησε για «πολύ δυσάρεστη εξέλιξη» και για σοβαρές παραλείψεις των (διεφθαρμένων) ελληνικών αρχών.
Ο Χουσείν Κ, που είχε καταθέσει με την βοήθεια των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων αίτημα ασύλου στην Ελλάδα, ως ασυνόδευτος ανήλικος τον Ιανουάριο του 2013, συνελήφθη το 2013 , και με την υποστήριξη των αλληλέγγυων και των ΜΚΟ δικάστηκε από δικαστήριο ανηλίκων και κρατήθηκε σε φυλακή Ανηλίκων για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία. Τιμωρήθηκε με 10 χρόνια κάθειρξης ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της έφεσής του. Η τότε δικηγόρος του «ανήλικου», Μαρία - Ελένη Ν., λέει τώρα πως ο δράστης είχε ζητήσει πραγματογνωμοσύνη για να αποδείξει πως ήταν όντως ανήλικος, και πρόσθεσε μιλώντας σε τηλεοπτικη εκπομπή: «εγώ σε κάθε περίπτωση τον αντιμετώπισα πρωτίστως ως ανήλικο, δηλαδή ως παιδί. 

Δεύτερον παρουσιάστηκε συντετριμμένος. Ήταν και από τις πρώτες του δηλώσεις, ότι εάν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω δεν θα επιχειρούσε την επίθεση αυτή στην φοιτήτρια και μάλιστα είχε αναφέρει ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι κάτι τέτοιο θα λάμβανε χώρα εναντίον των αδελφών του, γιατί έχει κι αυτός αδελφές. 

Μπορώ να πω ότι γενικά ήταν ένα πρόσωπο ουδέτερο. Δεν είχε ούτε αμηχανία, ήταν ένα παιδί», και διευκρίνισε πως παρέμεινε στη φυλακή όσο προέβλεπε ο νόμος και υπερασπίστηκε την ελληνική Δικαιοσύνη, λέγοντας πως «αντιπροσώπευσε πλήρως, σε όλα της τα στάδια το κράτος Δικαίου».

Το διεφθαρμένο Κράτος Δικαίου.
Ποιος πλήρωσε την κ. Μαρία - Ελένη Ν.για τις υπηρεσίες της και πόσους ακόμα πελάτες από αυτό τον χώρο έχει υπερασπιστεί παραμένει άγνωστο. Προσωπικό δεδομενο. Και δεν ξέρουμε ποιοι ήσαν οι λειτουργοί του Κράτους Δικαίου, που προστάτευσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα του «παιδιού».
Όπως ομολογεί το ελληνικό «Υπουργείο προστασίας των εγκληματιών», ο πελάτης της κ. Μαρίας - Ελένης Ν.  παρακολούθησε το σχολείο της φυλακής και δεν υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ είχε ευεργετικό υπολογισμό ποινής καθώς συμπλήρωσε 581 ημέρες εργασίας. Αφού εξέτισε τα 2/5 της ποινής του, ο ανήλικος Χουσείν αποφυλακίστηκε στις 30 Οκτωβρίου 2015, με εισαγγελική διάταξη, υπό τον όρο της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα κάθε μήνα. Και μετά πήγε στη Γερμανία.
Το Υπουργείο περίθαλψης των εγκληματιών σημειώνει πάντως ότι «η υφ’ όρον απόλυση είναι πάγιος θεσμός του ποινικού δικαίου στην Ευρώπη και προβλέπει την πρόωρη αποφυλάκιση για τους καταδίκους με πρόσκαιρη κάθειρξη, δηλαδή με τα 3/5. 

Η διάταξη για την απόλυση των κρατουμένων με τα 2/5 του ν. 4322/2015, σε περίπτωση κάθειρξης έως 10 χρόνια, ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, με κάποιες εξαιρέσεις. 

Ωστόσο και χωρίς αυτές τις διατάξεις ο κρατούμενος θα αποφυλακιζόταν λίγους μήνες αργότερα.

 Σ’ όλη την Ευρώπη ο εγκλεισμός των ανηλίκων χρησιμοποιείται ως έσχατο μέσο και στην αντιμετώπισή τους επικρατεί η επιείκεια αντί της αυστηρότητας». 
  Επιμένουν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας ότι το παιδί ήταν «ανήλικο».
  Αλλά και εκτός από αυτό, τη ληστεία στου «Υφαντή» την έκανε σεσημασμένος αρχιληστής που ενώ είχε καταδικαστεί σε κάθειρξή άνω των τριάντα ετών κατάφερε τελικά στο Εφετείο, με τους κατάλληλους παραστάτες και με εύπιστους δικαστές να ρίξει την ποινή στα δέκα χρόνια και να αποφυλακιστεί με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ιδού το κύκλωμα. Έγκλημα, αφορολόγητο χρήμα, διαφθορά, νομικοί, πολιτικοί, δικαστές , ΜΚΟ, ανθρώπινα δικαιώματα και προσωπικά πάθη.


Επιμέλεια Αναδημοσίευσης μέσω ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ της  Ε.Δ.Ο*
*  Εθελοντική Δημοσιογραφική Ομάδα
Πηγή

5 βότανα για να καταπολεμήσεις το άγχος και την αυπνία

"Bioflorina- Biokott" Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα


Το άγχος είναι αναπόφευκτο κομμάτι της σύγχρονης ζωής, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει βλαβερές συνέπειες για την υγεία.

Οι πιο συνηθισμένες εκδηλώσεις του άγχους περιλαμβάνουν ταχυκαρδίες, εξάντληση, αϋπνία, ημικρανίες και γαστρεντερικές διαταραχές.

Εκτός από τις τεχνικές χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης, στις φυσικές μεθόδους καταπολέμησης του άγχους, περιλαμβάνεται η χρήση βοτάνων με ηρεμιστική δράση.

Βασιλικός
Βράστε αποξηραμένο βασιλικό για πέντε λεπτά και φτιάξτε ένα ευεργετικό αφέψημα κατά του άγχους.

Βαλεριάνα
Γνωστή για τις ηρεμιστικές και σπασμολυτικές ιδιότητές της, έχει τονωτική δράση στο νευρικό σύστημα και χρησιμοποιείται με πολύ καλά αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Μαντζουράνα
Αφέψημα από τα φύλλα της 1-2 φορές την μέρα δρουν ευεργετικά στον οργανισμό.

Χαμομήλι
Έχει ήπιες ηρεμιστικές ιδιότητες. Βράζετε το χαμομήλι και το αφήνετε για 9 λεπτά πριν το σουρώσετε.

Βαλσαμόχορτο
Χρησιμοποιείται εκτενώς στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Έχει ηρεμιστικές και αναλγητικές ιδιότητες και ανακουφίζει πολλά από τα συμπτώματα του άγχους. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά ή από ανθρώπους που λαμβάνουν θεραπεία με κυκλοσπορίνες ή που πάσχουν από νόσο του ήπατος.

Πηγή: onmed.gr

Βρείε εδώ    "Bioflorina - Biokott" Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα
 Ζεστά ροφήματα για τις κρύες μέρες του χειμώνα! 👉 θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία ελληνικών βοτάνων και αρωματικών φυτών, για να φτιάξεις υπέροχα ροφήματα. 🌿 Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 24670 82168 -6978276141 🚛Παράδοση εντός 1-2 εργάσιμων ημερών

Η Μέρκελ έφτυσε τον ικέτη Τσίπρα και τον ξαπέστειλε στον Σόιμπλε

Τσίπρας
German Chancellor Angela Merkel, right, points as she and the Prime Minister of Greece Alexis Tsipras leave after a press conference as part of a meeting at the chancellery in Berlin, Germany, Monday, March 23, 2015. (AP Photo/Michael Sohn)
Έφτυσε στην κυριολεξία η Μέρκελ τον υπάλληλοικέτη της Αθήνας Αλ. Τσίπρα, πετώντας, εντελώς άκομψα, στα μούτρα του, ό,τι εδώ, δηλαδή η Καγκελαρία, δεν είναι ο τόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις για τον ελληνικό πρόγραμμα ή για τη νομιμότητα κινήσεων, όπως το επίδομα στους συνταξιούχους, αλλά οι ”θεσμοί”, και το Eurogroup.

Στην πράξη, η Μέρκελ ξαπέστειλε κυνικά και εντελώς υποκριτικά τον Τσίπρα στα νύχια του Σόιμπλε για τις περαιτέρω διεργασίες.

Η Μέρκελ, εκτός από ανέξοδα λόγια συμπόνοιας για το προσφυγικό, απέφυγε να πει το οτιδήποτε ακόμα και για καίρια θέματα που απασχολούν τη χώρα και την περιοχή μας, όπως η επιθετικότητα του καθεστώτος της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα ή η αδιαλλαξία της Τουρκίας στο Κυπριακό, ιδίως σε θέματα που αφορούν τις απαράδεκτες εγγυήσεις και την κατοχική παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων.

Μετά τη συνάντηση με τη Μέρκελ, οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν δεν διαφαίνονται ιδιαίτερα ευνοϊκές για τον Τσίπρα και κυρίως για τον τόπο μας και τον λαό μας.
Είναι ορατός ο κίνδυνος να αξιοποιηθεί η κίνηση Τσίρπα για το επίδομα στους συνταξιούχους, προκειμένου να επιβληθούν άμεσα τα σκληρά μέτρα του τέταρτου μνημονίου και να παραπεμφθεί για ευθετότερο χρόνο η αξιολόγηση και η ποσοτική χαλάρωση.

Για άλλη μια φορά πάει να επιβεβαιωθεί ότι οι ”μαγκιές” προς τους θεσμούς έχουν επικίνδυνες προεκτάσεις, αν αυτός που τις κάνει δεν διαθέτει εναλλακτική λύση.
Και αυτή η εναλλακτική λύση είναι, ως πρώτο βήμα, μόνο μία: το εθνικό νόμισμα και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα.

Δεν άφησε πολλά περιθώρια η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα για θετική έκβαση μιας πολιτικής διαπραγμάτευσης στο Βερολίνο, μετά την κρίση που έφεραν στις σχέσεις μεταξύ Αθήνας – θεσμών οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Εδώ δεν είναι ο τόπος που λαμβάνονται αποφάσεις, αυτό γίνεται με τους τρεις θεσμούς και στο Eurogroup, δήλωσε η Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον έλληνα πρωθυπουργό.
Η κ. Μέρκελ πρόσθεσε ότι δεν ήταν πάντα εύκολες οι συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου, ήταν όμως πάντα ανοιχτές.

Η γερμανίδα καγκελάριος -που ζύγισε την κάθε λέξη της εν όψει της εκλογικής χρονιάς που έρχεται για τη Γερμανία- είχε προαναγγείλει τη σημερινή στάση της από χθες, όταν δήλωσε ότι είναι ανοιχτή στη συζήτηση με τον έλληνα πρωθυπουργό, όμως δεν παρεμβαίνει στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός έλαβε αφορμή από την τελευταία φράση της κ. Μέρκελ ότι οι σχέσεις Αθήνας – Βερολίνου δεν ήταν πάντα εύκολες, για να σημειώσει ότι παρ’ όλα αυτά είναι πάντα ευθείς και σταθερές.

Τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περιόδο που δοκιμάζει τις δυνατότητές μας να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της οικονομίας, της ασφάλειας και της μετανάστευσης. Η περίοδος -συμπλήρωσε- απαιτεί καλή πίστη, συνεργασία και αλληλοεκτίμηση μεταξύ των εταίρων, οι οποίοι πρέπει να λάβουν γενναίες αποφάσεις, «για να αποφευχθεί περαιτέρω αβεβαιότητα». Κοινός μας στόχος ο απεγκλωβισμός από τις πολλαπλές κρίσεις και το να σφυρηλατήσουμε το νέο όραμα για την Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι κοινή απειλή είναι η άνοδος των ακροδεξιών στην Ευρώπη και πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις δημοκρατικές δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα ενημερώσει την καγκελάριο για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και την θεαματική υπεραπόδοση των εσόδων, καθώς και για την επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7% το 2017 και 3,1% το 2018).
Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι η ανάπτυξη αυτή πρέπει να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε η κρίση στην ελληνική κοινωνία και να ανακουφίσει αυτούς που έκαναν τόσα χρόνια θυσίες «στο όνομα της Ευρώπης και της οικονομικής σταθερότητας».

Ζήτησε, δε, από τους εταίρους να λάβουν γενναίες αποφάσεις, μεταξύ άλλων για να δοθεί και το μήνυμα στις αγορές ότι οι θυσίες των Ελλήνων έπιασαν τόπο και ότι η Ελλάδα από μέρος της κρίσης
έγινε μέρος της λύσης.

Για το προσφυγικό η γερμανίδα καγκελάριος αναγνώρισε πως η Ελλάδα έχει επιβαρυνθεί σε τεράστιο βαθμό. «Υποστηρίζουμε μια δίκαιη κατανομή προσφύγων στην ΕΕ, δεν μπορεί να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα στην μοίρα της» σημείωσε και πρόσθεσε πως υπάρχει στενή συνεργασία στο θέμα της Συνθήκης ΕΕ – Τουρκίας. Η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι καλή διαδικασία για να καταπολεμηθεί το δουλεμπόριο, συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η Ελλάδα αμφίσβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, ενώ συμπλήρωσε πως τασσόμαστε σταθερά υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, αλλά με αυστηρή προσήλωση στα κριτήρια.

Για το Κυπριακό υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στηρίζει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση χωρίς εγγυήσεις, χωρίς στρατό κατοχής και χωρίς φόβο για οποιονδήποτε Κύπριο. Η ΕΕ -είπε- έχει και θα έχει ενεργό ρόλο. «Είναι ζήτημα στο οποίο θα δοκιμαστεί το βάθρος των ευρωτουρκικών σχέσεων όσο και η βούληση της Τουρκίας να εξευρεθεί μια λύση» κατέληξε.

 Από Iskra -

Έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες των αμετανόητων νεοφιλελέδων










πολιτικό σχόλιο απο failed evolutio
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η π

Η Η
 παγίδα που έστησε ο Τσίπρας, κυρίως στη Νέα Δημοκρατία, έπιασε τόπο. Όχι βέβαια επειδή στήθηκε ανέντιμα στις πλάτες των κατακρεουργημένων από τα μνημόνια συνταξιούχων και των ακριτικών νησιών, αλλά επειδή βοήθησε στο να πέσουν και οι τελευταίες μάσκες των αμετανόητων νεοφιλελέδων.

Η αλήθεια είναι ότι ο ‘κολπαδόρος’ Τσίπρας έκανε κίνηση ματ με την οποία σε κάθε περίπτωση θα έβγαινε κερδισμένος.
Αν η αντιπολίτευση και κυρίως η Νέα Δημοκρατία, ψήφιζε σύσσωμη υπέρ της χορήγησης της έκτακτης ενίσχυσης στους συνταξιούχους, θα το χρησιμοποιούσε ως ένα γερό χαρτί απέναντι στην σκληρή γραμμή Σόιμπλε και ΔΝΤ, δείχνοντας πως ακόμα και αυτοί που ταυτίζονται ιδεολογικά μαζί τους έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν μπορούν πλέον να ανέχονται τις νεοφιλελεύθερες συνταγές της καταστροφής. Θα έδειχνε επομένως (έστω και εικονικά), ότι σχηματίζεται ένα συμπαγές εσωτερικό μέτωπο απέναντι στην παράνοια των Γερμανών σαδο-μονεταριστών και του ΔΝΤ.

Αν και όσοι από την αντιπολίτευση και κυρίως η Νέα Δημοκρατία, απέφευγαν να πάρουν θέση (όπως και έγινε με ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων), θα το χρησιμοποιούσε ως ένα γερό χαρτί προκειμένου να φρενάρει τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και να βελτιώσει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις, επιφέροντας ταυτόχρονα πλήγμα στη συσπείρωση και τα ποσοστά της ΝΔ.

Πέρα όμως από τα παιχνίδια Τσίπρα και λοιπών στις πλάτες των καθημαγμένων από τα μνημόνια ψηφοφόρων, η πρόσφατη ψηφοφορία έδιωξε και τις τελευταίες αμφιβολίες σχετικά με το ποιοι είναι πιστοί στο νεοφιλελεύθερο δόγμα της καταστροφής που εφαρμόζουν πιστά οι δανειστές σε βάρος της χώρας.

Θα ήταν αδύνατο λοιπόν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον σκληρό νεοφιλελεύθερο πυρήνα που ο ίδιος επέλεξε (Γεωργιάδης, Χατζηδάκης), να κάνει οτιδήποτε χωρίς τη συγκατάθεση του ομογάλακτου ιδεολογικά Σόιμπλε και του ΔΝΤ. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει πίσω ούτε βήμα από την σκληρή νεοφιλελεύθερη γραμμή, στέλνοντας ‘λάθος μήνυμα’ σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και ΔΝΤ, που τον έχουν βάλει να ‘ζεσταίνεται’ στον πάγκο για να αντικαταστήσει τον Τσίπρα με την πρώτη ευκαιρία.

Για το Ποτάμι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Όλοι γνωρίζουμε τι ρόλο παίζει, άσχετα αν πλασάρεται με το μανδύα του δήθεν κεντροαριστερού κόμματος.

Όσον αφορά την Ένωση Κεντρώων, η στάση της δικαιολογείται απόλυτα από το γεγονός ότι ο Λεβέντης στις προεκλογικές του συνεντεύξεις απέφευγε να αναγνωρίσει τις τεράστιες ευθύνες των τραπεζιτών για την κρίση, επιμένοντας στη μονοδιάστατη λογική περί σπάταλου κράτους κ.λ.π., δηλαδή πολύ κοντά στην γραμμή του τραπεζομιντιακού κατεστημένου που προσπάθησε από την αρχή της κρίσης να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του.

Οι αμετανόητοι νεοφιλελέδες δεν μπορούν να κρυφτούν για πολύ. Αργά ή γρήγορα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ξεσκεπάζονται …




ΠΗΓΗ

failedevolution

Ολοκληρωτικό άδειασμα της Μέρκελ στον Τσίπρα: Μην στοχοποιείτε τον Σόιμπλε


Το παρασκήνιο με τους διαλόγους Μέρκελ-Τσίπρα κατά το γεύμα εργασίας που είχαν στο Βερολίνο είναι αποκαλυπτικό για τις διαθέσεις του Βερολίνου έναντι της Ελλάδας.
Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε θέμα ΔΝΤ εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το τι πραγματικά θέλει το Ταμείο αλλά και την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να τιναχθεί στον αέρα η αξιολόγηση, αν η διαπραγμάτευση πάει μακριά και με δεδομένη την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ.
«Τι θα κάνετε αν φύγει το ΔΝΤ; Εχετε σχέδιο;» φέρεται να ρώτησε την Καγκελάριο.
«Χωρίς το ΔΝΤ δεν υφίσταται ελληνικό πρόγραμμα, θα εκπέσει στο Γερμανικό κοινοβούλιο» απάντησε η Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες από την γερμανική πλευρά,
Για το θέμα της αξιολόγησης που επίσης έθεσε ο κ. Τσίπρας η Μέρκελ τον παρέπεμψε στο EuroWorking Group όπως έκανε και λίγο αργότερα στις κοινές δηλώσεις τους.
«Δεν θα γίνω εγώ υπουργός Οικονομκών, απευθυνθείτε στο EWG» είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Δεύτερο ζήτημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν αυτό των έκτακτων παροχών που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Ο Πρωθυπουργός επέμεινε ότι πρόκειται για επιλογή που δεν διαταράσσει τα δημοσιονομικά και ότι είναι θέμα κυριαρχίας της ελληνικής κυβέρνησης να διανείμει το πλεόνασμα στις κοινωνικές εκείνες ομάδες, που «σήκωσαν σταυρό του μαρτυρίου».
«Δίνουμε επειδή είχαμε πλεόνασμα» είπε ο Αλ. Τσίπρας.
Οι Γερμανοί πάντως, που επισήμως παραπέμπουν στους θεσμούς, ζήτησαν να αποφεύγονται επιλογές που μπορεί να θεωρηθούν ως «μονομερείς ενέργειες» και να δημιουργήσουν αμφιβολία ή καχυποψία ως προς το αίσθημα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών για την πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων. 
«Μην κάνετε παροχές χωρίς να ρωτάτε, πριν υπάρξει διαβούλευση» τον συμβούλευσε η Μέρκελ.

Παράλληλα και οι δύο πλευρές - σύμφωνα με πληροφορίες από το Βερολίνο - κατέληξαν ότι θα πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι εκατέρωθεν καθώς «μετά τις αλλεπάλληλες φωτιές που άναβε ο Σόιμπλε με κάθε του δήλωση και αξιωματούχοι από την Αθήνα του απαντούσαν στον ίδιο τόνο».
Η Ανγκελα Μέρκελ έσπευσε μάλιστα -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - να πει στον Πρωθυπουργό:

«Μην στοχοποιείτε τον Σόιμπλε».

Μέρκελ σε (άναυδο) Κούλη Μητσοτάκη-Στις 13 Φεβρουαρίου θα έλθεις σαν πρωθυπουργός!



Άναυδος έμεινε ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν άκουσε την Γερμανίδα καγκελάριο να του κλείνει με αυτό
τον τρόπο το ραντεβού τους στο Βερολίνο. Η Μέρκελ δεν είχε χρόνο ώστε να εξηγήσει στον σημερινό αρχηγό της ΝΔ τις τεχνικές λεπτομέρειες αυτού του επιτεύγματος, προφανώς όμως κάτι θα έχει στο μυαλό της. Φυσικά η ανακοίνωση της ΝΔ για την συνάντηση ήταν λιτή αλλά στο μεταξύ ο Κυριάκος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του.

Η ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κυρία Angela Merkel. Στη συνάντηση αυτή, επιβεβαιώθηκε ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί στις 13 Φεβρουαρίου 2017 το Βερολίνο, όπου και θα συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της παρουσίας του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) είχε συναντήσεις με τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Frans Timmermans, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Valdis Dombrovskis και τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για Δημοσιονομικές και Οικονομικές Υποθέσεις, κ. Pierre Moscovici. Στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση και επισήμανε ότι η παρούσα Κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση και την ικανότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι, εισάγοντας ένα εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, με μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, η χώρα μπορεί να καταφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι μονομερείς ενέργειες από πλευράς ελληνικής Κυβέρνησης ενισχύουν τα επιχειρήματα εκείνων που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Και πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, δεν μπαίνει σε παιχνίδια μικροκομματικής τακτικής.Τέλος, στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκε εκτενώς το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, με έμφαση στο δυσανάλογο βάρος που πέφτει στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ασύλου με υπαιτιότητα της ελληνικής Κυβέρνησης.  kourdistoportocali.com

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ! ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΗ Φωτεινή Πιπιλή: «Οι συνταξιούχοι είναι κακομαθημένοι» (βίντεο)


Πιπιλή, συνταξιούχοι, κακομαθημένοι,

Μάλιστα για την Φωτεινή Πιπιλή,  «οι συνταξιούχοι είναι κακομαθημένοι». Είναι κακομαθημένοι άραγε γιατί;

Επειδή πλήρωναν ένα σωρό χρήματα για σύνταξη, την οποία ποτέ δεν πήραν!

Επειδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις στο παρελθόν «έφαγαν» τα αποθεματικά των ταμείων τους!

Ενδεχομένως για την κυρία Πιπιλή επειδή ζουν ακόμη!

Σας αρέσει; Κοινοποιήστε το

Λαθρεμπορία καυσίμων στις ΕΔ! Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση της 1ης ΔΑΚΑ στη Λάρισα



Συχνά, η συζήτηση για τα οικονομικά σκάνδαλα στον Στρατό καταλήγει σε ένα όνομα: Τσοχατζόπουλος...
Πρόκειται για μια πολύ βολική κατάσταση που αφήνει στο απυρόβλητο τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τους κορυφαίους αστούς πολιτικούς και τις κυβερνήσεις που όχι μόνο είχαν πλήρη γνώση και συμμετοχή, αλλά βαρύνονται οι ίδιοι με βαριές κατηγορίες διαπλοκής και διαφθοράς.
Για αυτό εξάλλου ψήφισαν και τον σχετικό νόμο περί ευθύνης των υπουργών...
Σε όλα αυτά όμως υπάρχει και μια άλλη διάσταση: η συμμετοχή των στρατιωτικών!
Που έπαιξαν και παίζουν καθοριστικό ρόλο στο βρώμικο σύστημα των εξοπλισμών.
Είτε με την σιωπή τους, είτε με τον ενεργό τους ρόλο, ως ενεργεία και απόστρατοι έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την χρεωκοπία που φόρτωσαν στον λαό μας.
Δεν είναι όμως μόνο οι εξοπλισμοί.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα άθλιων μεθόδων αισχρού πλουτισμού στρατιωτικών είναι η συμμετοχή τους στο κύκλωμα του Λαθρεμπορίου καυσίμων.    

Σήμερα ξεκινά στο Στρατοδικείο Λάρισας η δίκη για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων στην 1η ΔΑΚΑ. Η αποκάλυψη της λαθρεμπορίας είχε γίνει το 2012.

Όπως είχε αποκαλύψει η έρευνα της ΕΛΑΣ υπήρχε ολόκληρο κύκλωμα . Ανάμεσα στους συλληφθέντες και δύο στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, οι κατηγορούμενοι φέρεται να έκλεβαν ποσότητες στρατιωτικού ντίζελ τουλάχιστον δύο χρόνια και τροφοδοτούσαν με αυτό ιδιωτικά πρατήρια. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως η συνολική αξία του καυσίμου που διακινήθηκε παράνομα ξεπερνά τις 66.000 ευρώ, ενώ σε σχετική ανακοίνωση του αρχηγείου αναφερόταν ότι «σε δυο χρόνια έχουν διακινηθεί πάνω από 45.000 λίτρα καυσίμου».
Πλην των δύο στρατιωτικών, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ο 42χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου, Χ.Κ., ο 66χρονος συνεργάτης του, συνταξιούχος, και ο 60χρονος πολιτικός υπάλληλος του στρατοπέδου Θ.Γ., οδηγός. Ο τελευταίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω , σε αγροτική αποθήκη, τη στιγμή που μετάγγιζε καύσιμο από βυτιοφόρο του Στρατού σε εκείνο ιδιώτη. Εξω από την αποθήκη, που βρισκόταν σε απομονωμένο αγρόκτημα στην περιοχή Ομορφοχώρι, υπήρχε δεξαμενή 8.400 λίτρων, η οποία βρέθηκε γεμάτη. Οι κινήσεις του οδηγού, όπως και των υπολοίπων τεσσάρων κατηγορουμένων, ήταν υπό παρακολούθηση για διάστημα τουλάχιστον 15 ημερών. Είχε προηγηθεί πληροφορία – καταγγελία στην Ασφάλεια Λάρισας, κατά την οποία βυτιοφόρο του στρατού εφοδίαζε με καύσιμα βενζινάδικα της περιοχής.


Ομερτά αποσιώπησης για τα λαθραία καύσιμα σε Ε.Δ.


Η παραπάνω υπόθεση αποτελεί όμως την κορυφή του παγόβουνου καθώς η αστική δικαιοσύνη επιλέγει και πάλι να ασχοληθεί με τα "μικρά ψάρια"...

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; 
Αξίζει να θυμηθούμε την συνέντευξη του Σούρλα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 
«Τα κυκλώματα έφαγαν 25 δισ. ευρώ στα καύσιμα»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Ο γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Σούρλας, κάνει μέσω της «Κ.Ε.» βαριές καταγγελίες. Επί χρόνια έβαζαν στο αρχείο καραμπινάτα στοιχεία και οι δράστες δρούσαν ανενόχλητοι
Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί νομοθετική ρύθμιση, που προβλέπει εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίουΕίναι ένα τεράστιο σκάνδαλο και ναι μεν βρήκαμε ποιοι μας ζημίωσαν με 3 εκατομμύρια, αλλά πρέπει να φέρουν πίσω άλλα 24 δισ. 997 εκατ. ευρώ κλεμμένα. Είναι δεδομένο και το επιβεβαίωσε και ως πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, ότι κάθε χρόνο το δημόσιο ταμείο χάνει ένα δισ. ευρώ από λαθρεμπόριο και νοθευμένα καύσιμα.
Αυτά μας είπε ο πρώην υπουργός και σήμερα γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, αναφερόμενος στο σκάνδαλο καυσίμων το οποίο παλεύει επί 10 χρόνια...
Οι επιστήμονες από την πλευρά τους λένε ότι τέτοιο σκάνδαλο μόνο στην Ελλάδα γίνεται και με ένα απλό «διακριτικό» στο πετρέλαιο, που βάζουν με απόλυτη επιτυχία σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γερμανία, το λαθρεμπόριο θα είχε τερματιστεί.
Ο κ. Σούρλας δεν διστάζει να μας πει ότι αυτά τα απλά δεν γίνονται, γιατί πίσω από το λαθρεμπόριο υπάρχουν τεράστια συμφέροντα με προσβάσεις στην εξουσία και στον κρατικό μηχανισμό.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
* Πόσο καιρό παλεύετε για το σκάνδαλο με τα νοθευμένα καύσιμα και γενικά το λαθρεμπόριο πετρελαίου;
- Το 2004 έδωσα στη δημοσιότητα χημικές αναλύσεις από καύσιμα της Πυροσβεστικής, τα οποία η Πυροσβεστική προμηθεύεται από το Στρατό. Η ανάλυση είναι του Γενικού Χημείου του Κράτους. Από το Γενικό Χημείο του Κράτους διαπιστώνεται ότι τα καύσιμα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα νερού και θείου. Ζήτησα την εξέταση αυτή, γιατί οχήματα της Πυροσβεστικής πάθαιναν βλάβες σοβαρές και έβγαιναν εκτός λειτουργίας.
* Και ποια ήταν η συνέχεια;
- Πριν από ένα χρόνο κατέθεσα στη στρατιωτική και την τακτική Δικαιοσύνη έναν ογκώδη φάκελο που περιείχε 49 περιπτώσεις διαπιστωμένης νοθείας καυσίμων και από δεξαμενές του Στρατού.
* Και τι προέκυψε;
- Οι αναλύσεις και ο φάκελος διαβιβάστηκαν από την τακτική Δικαιοσύνη στη στρατιωτική και μπήκε στο αρχείο με εντελώς αβάσιμες και αστήρικτες αιτιολογίες.
* Αυτές οι δικές σας περιπτώσεις είναι αυτό το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε προχθές ή είναι κάτι διαφορετικό;
- Το σκάνδαλο των λαθραίων καυσίμων και η διακίνηση λαθραίων και νοθευμένων είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Στο κέντρο του σκανδάλου αυτού ήταν και είναι το ναυτιλιακό πετρέλαιο, όπως προκύπτει από τις τελευταίες αποκαλύψεις.
* Πώς συνδέεται το ναυτιλιακό καύσιμο με τη νοθεία στο Στρατό;
- Κατά τις πληροφορίες μου, προμήθευαν το Στρατό με πετρέλαιο ναυτιλιακό αντί του πετρελαίου κίνησης και αυτό γιατί ήταν μισή η τιμή του. Αντίστοιχα το πετρέλαιο κίνησης, που προοριζόταν για το Στρατό, το διοχέτευαν στην αγορά. Ετσι έβγαζαν τεράστια κέρδη.
* Για να γίνει τόσο μεγάλη επιχείρηση λαθρεμπορίας και νόθευσης, αρκούσαν κατώτεροι υπάλληλοι ή μήπως υπήρχαν και υπάρχουν μεγάλοι προστάτες;
- Το γεγονός και μόνο ότι ακόμα και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, είπε στη Βουλή ότι οι απώλειες από το λαθρεμπόριο και τη νόθευση φτάνουν το ένα δισ. ευρώ το χρόνο, σημαίνει ότι υπάρχουν κυκλώματα που διευθύνουν ισχυροί οικονομικοί παράγοντες και προσπορίζονται τα τεράστια οφέλη. Υπάρχουν ολόκληρα δίκτυα λειτουργίας αυτών των κυκλωμάτων με άμεσες προσβάσεις στην εξουσία, στη δημόσια διοίκηση και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
* Μήπως είναι δύσκολο να βρεθούν αποδείξεις για τις καταγγελίες αυτές;
- Νομίζω ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο. Π.χ. στη νοθεία καυσίμων στο Στρατό η έρευνα θα έπρεπε να γίνεται από εκεί που ξεκινάει η διαδρομή του καυσίμου και σε όλη τη διαδρομή της.
* Ερευνες υπηρεσιακές έγιναν για όλα αυτά στο παρελθόν;
- Βέβαια. Το 1998 εκδόθηκε πόρισμα από το οποίο προέκυπτε λαθρεμπόριο και κατέγραψε τους τρόπους λαθρεμπορίας και πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα. Κυρίως για να αναπτύξουν ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης των καυσίμων και των εισροών-εκροών. Και ιδιαίτερα για τη διακίνηση του ναυτιλιακού καυσίμου.
* Ποια η τύχη του πορίσματος;
- Οχι μόνο το έβαλαν στο αρχείο, αλλά εκείνη την εποχή και ιδιαίτερα το 2003 κατάργησαν και διαδικασίες ελέγχου, όπως το δελτίο παραγγελίας ναυτιλιακού καυσίμου, το οποίο προέβλεπε υπουργική απόφαση.
* Αφού το παλεύετε από το 2004 με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, γιατί δεν φέρατε αποτέλεσμα;
- Το 2007 συγκροτήθηκε επιτέλους δεύτερη επιτροπή για να μελετήσει το πρόβλημα. Και αυτή πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα. Υστερα έγινε και τρίτη επιτροπή το 2009, για τον ίδιο σκοπό. Οι προτάσεις τους ουδέποτε αξιοποιήθηκαν. Δηλαδή επίσημα το θέμα της λαθρεμπορίας καυσίμων είχε διαπιστωθεί 15 χρόνια πριν.
* Επομένως, να συμπεράνουμε ότι κάποιο δυνατό χέρι εμπόδισε και τα δύο κόμματα εξουσίας να αντιμετωπίσουν το σκάνδαλο όλα αυτά τα χρόνια.
- Παρά τις καταγγελίες μου και τις αποκαλύψεις μου με τεκμηριωμένα στοιχεία, που δεν επιδέχονταν αμφισβήτηση, δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα και από αυτό προκύπτει ότι πρόκειται για πολύ ισχυρά κυκλώματα και οι παράγοντες της εξουσίας ή δεν είχαν επίγνωση των ευθυνών τους ή είχαν ανοχή.
* Είχατε ενημερώσει υπουργούς και αρμόδιες υπηρεσίες για τα στοιχεία σας;
- Εκανα 14 παρεμβάσεις στη Βουλή απευθυνόμενος στους αρμόδιους υπουργούς. Κατέθεσα στοιχεία στην ηγεσία της στρατιωτικής και τακτικής Δικαιοσύνης, ενημέρωσα τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας.
* Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
- Σημειώνω ορισμένες θετικές εξελίξεις. Μετά 47 χρόνια βγήκε απόφαση από τον Π. Παναγιωτόπουλο με διαγωνισμό. Ολα αυτά τα χρόνια γίνονταν με βάση απόφαση του δικτάτορα Παπαδόπουλου και του Μακαρέζου. Ο Αβραμόπουλος έβαλε στον έλεγχο και το ΣΔΟΕ και άρχισε ο περιορισμός της λαθρεμπορίας και νοθείας. Περιμένω στοιχεία να δω αν τερματίστηκε ή όχι.
* Με τα συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου ή ελέγχου των καυσίμων με επιστημονικό τρόπο τι έγινε;
- Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί νομοθετική ρύθμιση, που προβλέπει εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου.
* Τι σημαίνει ολοκληρώθηκε η παρακολούθηση;
- Το 2009 και ύστερα το 2012 έγιναν ρυθμίσεις, αλλά εξαιρούσαν τα διυλιστήρια από τον έλεγχο. Αυτό χρειάστηκε το 2013 για να γίνει.
* Είχε σημασία ο έλεγχος στα διυλιστήρια;
- Είναι ο καθοριστικός παράγων.
* Τι σημαίνει αυτό;
- Υποθέστε ό,τι θέλετε.
* Οι συλλήψεις τι σημαίνουν για σας;
- Ξεκινάει πλέον η εξάρθρωση των κυκλωμάτων, αλλά αν λάβουμε υπόψη μας ότι το κράτος ζημιώθηκε από αυτό το κύκλωμα με 3 εκατ. ευρώ, τότε, με δεδομένο ότι η ζημιά και κατά τον κ. Παπαδήμο είναι ένα δισ. ευρώ, πρέπει να βρεθούν τα άλλα κυκλώματα που καρπώνονται κάθε χρόνο 997 εκατομμύρια και αυτό επί 25 χρόνια.
* Αρα πρέπει να βρεθούν άλλα 25 δισ.
- Προφανώς, ναι.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχουμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα: 
οι Αρχηγοί ΓΕΣ τι έκαναν; 

Πως αντιμετώπισαν τις καταγγελίες του Σούρλα;
Σε σχετική ανάρτηση του http://newpost.gr (2011), διαβάζουμε: 
"Αντεπίθεση ΓΕΣ στις καταγγελίες για λαθρεμπόριο καυσίμων"

«Δεν έχει διαπιστωθεί κάποια εκτροπή που να δεικνύει ότι υπάρχει νοθεία καυσίμων, από τους περιοδικούς και έκτακτους ελέγχους, που πραγματοποιούνται στα τηρούμενα καύσιμα του Στρατού Ξηράς», τονίζει σε ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν στα καύσιμα που χρησιμοποιεί ο Στρατός Ξηράς. Πρόκειται για καταγγελίες που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Σούρλας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για πιθανή νοθεία καυσίμων στο Στρατό".

Τώρα βεβαίως οι πρώην ΑΓΕΣ θέλουν να κάνουν πολιτική καριέρα, αναζητούν ακροδεξιά πολιτική στέγη του Μεγαλοϊδεατισμού τους και σχίζουν τα ιμάτια τους "για τον Τούρκο που επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα..." 

Όμως για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι ο Εχθρός για τους εργαζόμενους κρύβεται μέσα στην ίδια μας τη χώρα:
Είναι τα κόμματα εξουσίας, ο κόσμος του πλούτου, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, το στρατιωτικό και δικαστικό κατεστημένο, οι εθνικιστές και οι ΝΑΖΙ Δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


Diktiospartakos.blogspot.com   

Το Βερολίνο «γειώνει» την Αθήνα και η κυβέρνηση χαμηλώνει προσδοκίες



  • Επιμένει ο ESM: Ανησυχούμε για τον «μποναμά» Τσίπρα

Η καγκελάριος φρόντισε να διαμηνύσει οτι δεν θα εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις, αποκαρδιώνοντας το Μαξίμου που ήλπιζε σε πολιτική λύση - Βαρύ το κλίμα στις σχέσεις με τον γερμανικό παράγοντα μετά τις παροχές του πρωθυπουργού.

Αλλιώς ήλπιζε η κυβέρνηση ότι θα ήταν το κλίμα, μέσα στο οποίο θα γινει η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Τα όσα έχουν γίνει τελευταία στς διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς βαραίνουν επικίνδυνα την ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα το Μαξίμου να έχει χαμηλώσει δραστικά τις προσδοκίες από την συνάντηση αυτή και κυβερνητικές πηγές να μιλούν απλώς για διερευνητική επαφή. Η ίδια η κυρία Μέρκελ δήλωσε χθες βράδυ από τις Βρυξέλλες ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις, παραπέμποντας τον πρωθυπουργό στις συζητήσεις με του Θεσμούς. Δεν αποκλείεται μάλιστα να θιγεί από την πλευρά της καγκελαρίου εμμέσως και πάντως όχι με θετικό τρόπο το θέμα των παροχών Τσίπρα, παρότι οι δανειστές τηρούν μέχρι τώρα αυστηρή μεν στάση, αλλά όχι απολύτως καταδικαστική. 

Η κυβέρνηση έχει χαμηλώσει τόσο πολύ τον πήχη των προσδοκιών, ώστε να μην υπάρξει εμφανής απογοήτευση και τρανταχτό «βατερλό», που σπεύσει από χθες να διαψεύσει και να «μαζέψει» τις πληροφορίες ότι ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει από την κυρία Μέρκελ να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. Και φυσικά δεν γινεται καν λόγος για «απειλή εκλογών», όπως κυκλοφορούσε τις τελευταίς ημέρες, καθώς το Βερολίνο φρόντισε να «ανταπαντήσει» σε αυτές τις φήμες με διαρροές ότι δε μπορεί να παίζει ο πρωθυπουργός με αυτό το θέμα.

Είναι ωστόσο σίγουρο οτι ο κ. Τσίπρας θα θέσει εμμέσως ή και ευθέως το θέμα της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και στη σημασία να μην υπ΄ρξει πολιτική αναταραχή στη χώρα, καθώς στην ατζέντα της συνάντησης θα ειναι οι ευρωτουρκικές σχέσεις, μαζί και οι εληνοτουρκικές, το Κυπριακό φυσικά, αλλά και το προφυγικό.

Το μόνο που φαίνεται ότι μπορεί να «κερδίσει» ο κ. Τσίπρας από τη σημερινή συνάντηση είναι να διαπιστώσει όσο μπορει περισσότερο και καλύτερα, τις πραγματικές διαθέσεις του Βερολίνου απέναντι στην Αθήνα. Εάν δηλαδή η γερμανική πλευρά έχει την όποια επιδίωξη για υπονόμευση της αξιολόγησης, με απώτερο σκοπό να τον υπονομεύσει πολιτικά, όπως φαίνεται ότι εκτιμούν κυβερνητικοί παράγοντες μετά την κίνηση Σόιμπλε να αμφισβητήσει τις παροχές στους συνταξιούχους. Ή απλώς πρόκειται για διαραγματευτική πίεση προς την Αθήνα, ώστε να γινουν αποδεκτά τα νέα μέτρα. Και, εφόσον η συζήτηση δείξει κάτι ως προς τις τελικές επιδιώξεις του Βερολίνου, να κινηθεί και ο ίδιος ανάλογα.



Το Καραμανλικό περιβάλλον δυσφορεί για την απόφαση του Κούλη


Κώστας Καραμανλής Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την έντονη δυσφορία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προκάλεσε η επιλογή της ηγεσίας της Ν.Δ. να ψηφίσει «παρών» στη Βουλή αναφορικά με τη διάταξη για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας σε συνεργάτες του, φέρεται να χαρακτήρισε «μέγα σφάλμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την παράταξη» την απόφαση για το «παρών», αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκειά του για την προαναφερόμενη κομματική απόφαση και τη στρατηγική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αρχικά αποφάσισε να υπερψηφίσει τη διάταξη για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, το οποίο πέρασε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έλαβε 196 «ναι».
Όμως, στη συνέχεια άλλαξε στάση και δήλωσε «παρών» στην ψηφοφορία, όταν έμαθε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε διαφωνεί.

Για πολιτικό ατόπημα και γκάφα ολκής της αξιωματικής αντιπολίτευση έκανε λόγο κυβερνητική πηγή από τις Βρυξέλλες αναφορικά με τη στάση της δεξιάς παράταξης.

Τέλος, η ίδια πηγή σημείωσε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και διέπραξε τεράστιο πολιτικό λάθος, υπερθεματίζοντας τη γερμανική ένταση», ενώ προέβλεψε ότι η στάση της είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει και στο μέλλον το κόμμα δεδομένων των διαφωνιών που εκφράστηκαν στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα.