05 Ιουνίου 2018

ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΤΟΥ ΑΙΔΙΟΥ Γρονθοκόπησαν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Tάσο Κουράκη! Του μαύρισαν το δεξί μάτι και του έσκισαν το φρύδι! (ΦΩΤΟ)

ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΤΟΥ ΑΙΔΙΟΥ

t1
Την… παράσταση, στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έκλεψε ο Τάσος Κουράκης.
Ο λόγος; Το… μαυρισμένο δεξί του μάτι και το φρύδι του, που ήταν σκισμένο, με συνέπεια να «κοσμείται» από εμφανή ράμματα. Απ ότι βλέπετε στη φωτογραφία πρόκειται για γροθιά.
Ο φωτογραφικός φακός τον «συνέλαβε» να συνομιλεί με την Αννέτα Καββαδία και εστίασε στο τραύμα του βουλευτή.
t2

Πολλαπλασιάζονται οι πόλεις της Ελλάδας , όπου θα πραγματοποιηθούν αύριο συλλαλητήρια για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων

Και ο Φράγκος με το Φράγκικο όνομα ζήτησε δημοψήφισμα για το ... ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ - ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΓΑΠ και χαρακτήρισε τον Κοτζιά, "κακό ακροατή" και όχι ... ΠΡΟΔΟΤΗ!!!!!!!!!!!!!!



 «Και επειδή ο Καποδίστριας έστησε αυτή τη χώρα θα θυμίσω τι είπε: "ο φιληκοος στους ξένους είναι προδότης. Εγώ δεν θα πω προδότης, θα πω κακός ακροατής».






Σιγά την ... "σκληρή κριτική"! Θα σχιστούν τα... καλσόν...

Ο λαός όμως, Φράγκο Φραγκούλη (ακόμα δεν έχω καταλάβει τι φράγκικο όνομα είναι αυτό... γιατί ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ), τον Κοτζιά και τον Τσίπρα, τους λέει ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Και τον Καμμένο, που δεν ρίχνει την κυβέρνηση, τον λέει ΠΟΥΣΤΗ.

Αλλά να ζητάς και δημοψήφισμα για την ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΛΩΣΣΑ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ... έ αυτό είναι από τα άγραφα...

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ... ΠΡΟΔΟΣΙΑ! (τα έχω εξηγήσει αναλυτικά... να μην τα ξαναγράφω...)


Καλλιόπη Σουφλή

 


Σκληρή κριτική στο Νίκο Κοτζιά άσκησε ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας.


«Ύμνησε τη συμφωνία με τον Ντιμιτρόφ και την Αλβανία που αγνοούμε και εμείς ως πολίτες και τα κόμματα. Τον άκουσα να επαινεί τον πρωθυπουργό και τον ίδιο και να μην επιτρέπει να ακουστεί η αντίθετη άποψη για να μην διακοπεί ο μονόλογός του. Ο ναρκισσισμός όταν χειρίζεσαι τα εθνικά θέματα δεν είναι το καλύτερο» είπε ο κ. Φράγκος.

Ο στρατηγός, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «με τρομάζει τυχόν σαλαμοποίηση της συμφωνίας».

Παράλληλα ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα όπως συμβαίνει για τα σοβαρά θέματα στην Ελβετία. «Και επειδή ο Καποδίστριας έστησε αυτή τη χώρα θα θυμίσω τι είπε: "ο φιληκοος στους ξένους είναι προδότης. Εγώ δεν θα πω προδότης, θα πω κακός ακροατής».

Όπως τόνισε «το θέμα είναι σημαντικό και δεν αφορά μόνο τους σημερινούς Έλληνες και τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο στρατηγός Φράγκος είπε ότι «το λεβέντικο είναι διαφωνείς και ρίχνεις την κυβέρνηση».

«Να τη χαίρονται τη συμφωνία αυτοί που δεν τολμούν την να πάνε στο λαό» κατέληξε ο Φραγκούλης Φράγκος.


Πηγή

Ποια είναι τα 3 ονόματα (κατά Ν.Κοτζιά) που είναι υπό διαπραγμάτευση: Όλα ακατάλληλα




Ποια είναι τα 3 ονόματα (κατά Ν.Κοτζιά) που είναι υπό διαπραγμάτευση: Όλα ακατάλληλα


Από τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, η ελληνική πλευρά έχει απορρίψει το «Μακεδονία-Σκόπια» και τα Σκόπια έχουν απορρίψει το «Μακεδονία του Βαρδάρη» οπότε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν τα «Νέα Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» και «Άνω Μακεδονία».

Αυτό τουλάχιστον διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς στην χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Το ωραίο όμως είναι ότι επιχείρησε να δικαιολογήσει την τακτική των Σκοπιανών οι οποίοι στην διαπραγμάτευση εφαρμόζουν τις τακτικές «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» (αφού την μια διαρρέουν ότι έχουν έρθει σε συμφωνία με την Αθήνα και την άλλη διαρρέουν ότι τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί με την ελληνική πλευρά) και του «καλού και του κακού μπάτσου» (αφού ο πρωθυπουργός Ζ.Ζάεφ εμφανίζεται ως «χαμογελαστός» και «δοτικός» έτοιμος στο... περίπου να συμφωνήσει, για να έρθει ο «δύστροπος» Ιβανόφ και οι «κακοί» του VMRO τύπου Ν.Ντιμιτρόφ να τα γκρεμίσουν όλα και να ξεκινάμε πάλι από την αρχή) λέγοντας πως η ηγεσία των Σκοπίων τη στιγμή που βρέθηκε αντιμέτωπη με το μεγάλο ναι και το μεγάλο όχι "συνειδητοποίησε τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν για την υλοποίησή της και ότι αυτό έπαιξε ένα ρόλο στο να θελήσει να αναστοχαστεί και να συζητήσει για ορισμένες διευκρινήσεις της ίδιας της συμφωνίας".

"Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι μία ευθεία" τόνισε ο κ. Κοτζιάς σημειώνοντας ότι έχουν "τα πάνω της και τα κάτω τους". Ερωτηθείς σχετικά με το συλλαλητήριο στα Σκόπια εκτίμησε ότι βασικός στόχος του ήταν η βασική κυβερνητική πολιτική" , ενώ αναφορικά με τη συμφωνία επισήμανε ότι είναι ένας καλός συμβιβασμός, με την έννοια ότι και οι δύο χώρες έχουν να κερδίσουν από αυτόν. "Είναι ένας συμβιβασμός που δίνει και παίρνει και θα κάνει καλό και στην ανάπτυξη και της χώρας μας και της φίλης χώρας, και των σχέσεων τους, αλλά και όλης της περιοχής".

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο ξένος παράγοντας δεν ανακατεύθηκε σε κανένα σημείο της διαπραγμάτευσης, ενώ αρνήθηκε να μιλήσει για το όνομα, εξηγώντας ότι θα το ανακοινώσουν οι δύο πρωθυπουργοί.

Σχετικά με αυτό όμως σημείωσε ότι είναι ένα όνομα που προτείνανε οι προηγούμενες κυβερνήσεις τονίζοντας ότι οι επικριτές πρέπει "να είναι ποιο σεμνοί". Ειδικότερα κάλεσε τη ΝΔ αν έχει τα "κότσια" ας πει τα ονόματα που πρότεινε σε όλες τις διαπραγματεύσεις και ποιό από αυτά θέλει, τονίζοντας ότι αν τον προκαλέσει κανείς ξανά, όλα αυτά τα ντοκουμέντα θα κατατεθούν στη Βουλή".
«Υπάρχει θέληση και από τις δυο πλευρές για λύση κι αυτή θα είναι λύση συμβιβασμού .Στις διεθνείς σχέσεις είναι φυσιολογικοί οι συμβιβασμοί» ανέφερε ο κ.Κοτζιάς και χαρακτήρισε θετική τη συζήτηση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της εκκλησίας των Σκοπίων για τη μετονoμασία της σε Αρχιεπισκοπή Αχρίδος.
«Είναι δικό μας εθνικό συμφέρον να λύσουμε τα προβλήματα με την πΓΔΜ και αυτός είναι ο στόχος της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής την οποία ασκούμε» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.
«Ο άνθρωπος που αποδέχθηκε για διαπραγμάτευση το κατάπτυστο "Μακεδονία του Ίλιντεν" και έχει ήδη συμβιβαστεί, κατηγορεί εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν και δεν δέχθηκαν τίποτα. Κατήφορος του @NikosKotzias» έγραψε στο Twitter, σχολιάζοντας τις αναφορές Κοτζιά κατά της ΝΔ, ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Κοτζιάς.

Εμείς τι να πρωτοπούμε. Για τα ονόματα που διαπραγματευόμαστε; Ο Ν.Κοτζιάς είπε ότι «και οι δύο πλευρές κερδίζουν από μια συμφωνία».
Από που προκύπτει αυτό; Εμείς παραχωρούμε γλώσσα, ταυτότητα και σύνθετη ονομασία που στην ουσία είναι ολόκληρο το όνομα
Τουτέστιν οι Σκοπιανοί αποκτούν ιστορικά, κληρονομικά, πολιτισμικά, τουριστικά δικαιώματα και ένα επίσημο, ολοκαίνουριο «brand name» για την χώρα τους με την «σφραγίδα» του πραγματικού ιδιοκτήτη.
Εμείς τι θα κερδίσουμε; Θα μας πουν μπράβο Αμερικανοί και Γερμανοί; Μήπως θα μας χαρίσουν το 80% του χρέους για να δούμε «φως» στο δύσμοιρο οικονομικό μας μέλλον; Θα μας δώσουν δωρεάν προηγμένα οπλικά συστήματα για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε τους Τούρκους στο Αιγαίο και να εκμεταλλευθούμε τον ενεργειακό μας πλούτο;
Τίποτε απ΄ολα αυτά δεν θα γίνει.
Όπως πάντα όλα τα προσφέρουμε δωρεάν και θα βαυκαλιζόμαστε για το πόσο καλούς συμμάχους έχουμε. 
Όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραδώσει μέρος της Ιστορίας μας έτσι απλά, πρώτα πρέπει να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός και αυτό θα γίνει στα συλλαλητήρια που έρχονται.
Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας για διοργάνωση συγκεντρώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Μακεδονίας έτυχε θερμής υποδοχής από Δημάρχους, Μητροπολίτες και τοπικούς φορείς όλων των πόλεων.
Απλοί πολίτες, εκπρόσωποι σωματείων, πολιτιστικοί σύλλογοι και επιμελητήρια έχουν μπει στη μάχη της διοργάνωσης και κινητοποιούν τα μέλη τους για αύριο όπου και θα πραγματοποιηθούν τα συλλαλητήρια
Όπως αναφέρει το thestival.gr, oι δήμαρχοι αρκετών μακεδονικών πόλεων στηρίζουν τις συγκεντρώσεις.
Στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα βρίσκονται και οι μητροπολίτες της Μακεδονίας. Στον κυριακάτικο εκκλησιασμό θα αναγνωστούν εγκύκλιοι των Μητροπόλεων που θα καλούν τους πιστούς να γεμίσουν τις πλατείες των πόλεων το απόγευμα της 6ης Ιουνίου.
Ναυλώνονται λεωφορεία
Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, ναυλώνονται δεκάδες λεωφορεία για να μπορεί ο κόσμος να μεταβεί στα συλλαλητήρια.
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη.
Οι συγκεντρώσεις της Επιτροπής Αγώνα σε 13 πόλεις της Μακεδονίας στάθηκαν αφορμή για τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων σε τουλάχιστον ακόμη τρεις πόλεις. Ιδιώτες και φορείς διοργανώνουν τις δικές τους συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Θήβα και Ιωάννινα.
Η αυριανή ημέρα είναι πολύ σημαντική και καλό είναι η κυβέρνηση να ακούει και να μην βαφτίζει το λαό της «αμόρφωτα εθνίκια». Η πλειοψηφία της χώρας δεν συμφωνεί με τις δικές της ιδεολογικές αγκυλώσεις και δεν διαβάζει Προυντόν, Κροπότκιν, Νετσάγιεφ και Μπακούνιν.
Όσο για τα 3 ονόματα που ο Ν.Κοτζιάς υποστηρίζει ότι έχουν μείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι και τα 3 ακατάλληλα.
Βόρεια, Νέα και Άνω Μακεδονία σημαίνει ότι υπάρχει Νότια, Παλαιά και Κάτω. Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Υπάρχει μαθηματική ασυμμετρία. Η Φύση σιχαίνεται τις ασυμμετρίες. Για να πάψει να υπάρχει αυτή η ασυμμετρία κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει «ενοποίηση».
Βέβαια κάποιος θα πει θα μπορούσε να γίνει και... αντίστροφα. Όμως κανείς δνε ξέρει πως θα είναι οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί στο μέλλον.

Άλλωστε όπως είπε και ο Μ.Θεοδωράκης: «Η Μακεδονία του Αιγαίου σχηματίστηκε από τον Τίτο με στόχο να αποσπάσει όλη την Βόρεια Ελλάδα όπως το είχε επιχειρήσει προηγουμένως μαζί με τον Βούλγαρο Δημητρώφ πείθοντας μάλιστα και το ΚΚΕ να συνταχθεί μ’ αυτή την ενέργεια για ένα μικρό διάστημα.

Σε περίπτωση όμως που τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, θα είναι ευκολότερο για τους Αμερικανούς να μας εκβιάζουν σείοντας πάνω απ’ το κεφάλι μας την Νατοϊκή «Μακεδονία» σαν μπαμπούλα για να ενδώσουμε σε νέες πολιτικές που θα ήθελαν να μας επιβάλουν»

Μην ξεχνάμε ότι σύντομα θα τεθεί ζήτημα επέκτασης του Turkish Stream, τον ζητάει η νέα Ιταλία που έρχεται... και από που μπορεί να περάσει; Πολύ σωστά από την Ελλάδα...

Pronews

Άμφισσα: Τραγικός θάνατος ανήλικης Ρομά από σφαίρα


1
Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Συναγερμός έχει σημάνει από το βράδυ της Δευτέρας στις αστυνομικές Αρχές της Άμφισσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος περνούσε κοντά στον καταυλισμό Ρομά που βρίσκεται στην περιφέρεια της πόλης, άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα μια 13χρονη.
Αν και δεν έχουν διαλευκανθεί ακόμη οι λεπτομέρειες του συμβάντος, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος κάτοικος επέστρεφε από το χωριό του και την ώρα που περνούσε κοντά στον καταυλισμό, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ομάδα Ρομά. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πως άρχισε να πυροβολεί.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, τοπικός παράγοντας ο οποίος σχετίζεται με την υπόθεση ανέφερε στο zougla.gr τα εξής: Ο δράστης, Π. K. (σ.σ. πρόκειται για αρχικά του), με το ψευδώνυμο «Μποτίλιας», πήγαινε με το αυτοκίνητό του στο χωριό του στη Βίνιανη. Καθώς περνούσε δίπλα από τον καταυλισμό, μπροστά στον δρόμο, υπήρχαν κάποιοι Ρομά οι οποίοι χόρευαν. Εκείνος αποπειράθηκε να συνεχίσει την πορεία του, αλλά οι Ρομά τον εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ακινητοποιήσει το όχημά του.   Εκείνη την ώρα, ένας Ρομά με το υποκοριστικό «Γιουσούφης», χαστούκισε τον επιχειρηματία, ο οποίος αντέδρασε βάζοντας όπισθεν, προσπαθώντας να διαφύγει. Όμως δεν το κατάφερε, αφού όπισθεν του οχήματος βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένοι Ρομά. Έτσι, βγήκε από το αυτοκίνητό του και πυροβόλησε στο πόδι τον «Γιουσούφη». Κάποια σφαίρα εξοστρακίστηκε και πέτυχε την 13χρονη που βρισκόταν κοντά στο σημείο.
Άλλη εκδοχή που διαρρέει, είναι ότι ο κάτοικος της περιοχής καταδίωξε πυροβολώντας με κυνηγετική καραμπίνα κάποιους Ρομά, οι οποίοι προσπάθησαν να διαρρήξουν το σπίτι του.
​Μια ομάδα Ρομά του καταυλισμού εισήλθε στην πόλη της Άμφισσας και προκάλεσε ζημιές στο κατάστημα του αδελφού του δράστη.
Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε θανάσιμα ένα ανήλικο κορίτσι Ρομά και ακόμα ένας Ρομά φέρει τραύμα στο πόδι. Έπειτα από το συγκεκριμένο περιστατικό, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μια ομάδα Ρομά του καταυλισμού εισήλθε στην πόλη της Άμφισσας και προκάλεσε ζημιές στο κατάστημα του αδελφού του δράστη.
Πρόκειται για ένα ακόμα θλιβερό περιστατικό που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της περιοχής.

Έξω από το Α.Τ Άμφισσας 
Το μαγαζί του αδελφού του δράστη



Αυτή τη στιγμή στη Φωκίδα έχει ζητηθεί η συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, διότι υπάρχουν φόβοι για βεντέτα. Επίσης, μεγάλη δύναμη της αστυνομίας βρίσκεται επί ποδός στο κέντρο της πόλης, στον καταυλισμό, αλλά και στο νοσοκομείο.
Ο δράστης, ο οποίος και αναζητείται από τις αρχές είναι επιχειρηματίας και διατηρεί χασάπικο στο κέντρο της πόλης. Τοπικές πηγές αναφέρουν πως μετά τους πυροβολισμούς κατευθύνθηκε προς το όρος Γκιώνα προκειμένου να βρει καταφύγιο. Παράλληλα, συγγενείς του έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, υπό τον φόβο αντιποίνων.
Αστυνομικές πηγές διαρρέουν πως είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί η συνδρομή των ΕΚΑΜ, διότι ο δράστης που διαφεύγει είναι οπλισμένος. Επίσης τον θεωρούν ιδιαίτερα έμπειρο με τα όπλα, αλλά και άριστο γνώστη της περιοχής, διότι είναι γεννημένος στα βουνά της Γκιώνας, κάτι το οποίο φαίνεται πως θα δυσκολέψει τις Αρχές να τον εντοπίσουν εάν δεν παραδοθεί.
Τοπικοί παράγοντες όμως διαρρέουν πως ο δράστης φοβάται να παραδοθεί, υπό τον φόβο των αντιποίνων.
Το άτυχο κοριτσάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή την ώρα η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι συγκεχυμένες.
Το τελευταίο διάστημα σημειώνεται πως η κατάσταση στην Άμφισσα ήταν τεταμένη λόγω των ανεξέλεγκτων κλοπών σε πολλές κατοικίες.
Πηγή: www.zougla