21 Ιουνίου 2019

Κυκλώνει με γεωτρύπανα την Κυπριακή ΑΟΖ η Άγκυρα: Το «Γιαβούζ» πλέει στο Αν. Αιγαίο με κατεύθυνση την Κύπρο



Κυκλώνει με γεωτρύπανα την Κυπριακή ΑΟΖ η Άγκυρα: Το «Γιαβούζ» πλέει στο Αν. Αιγαίο με κατεύθυνση την Κύπρο

Διεθνή ΜΜΕ: Σενάρια τουρκικής επίθεσης στην Ελλάδα

Η Τουρκία με πρωτοφανή τσαμπουκά και με πανηγυρικό τρόπο στέλνει  το γεωτρύπανο Γιαβούζ στις ακτές της κατεχόμενης Κύπρου για την πραγματοποίηση της δεύτερη τουρκικής γεώτρησης εντός των κυπριακών θαλασσών. Η γεώτρηση εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στα 10 ναυτικά μίλια νότια των ακτών της Καρπασίας και στον άξονα Κώμα του Γιαλού-Βαθύλακας-Γαληνόπορνη.
Το πλωτό γεωτρύπανο πέρασε σήμερα τα Δαρδανέλια κατευθυνόμενο προς Αιγαίο και τελικό στόχο τις ακτές της κατεχόμενης Κύπρου, όπου είναι αμφίβολο βέβαια τι μπορεί να βρει εκεί, αλλά η ουσία είναι το παιχνίδι εντυπώσεων που παίζουν οι Τούρκοι.

Στη συγκεκριμένη περιοχή είχε πραγματοποιήσει σεισμογραφικές έρευνες το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός.
Οι σεισμογραφικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Καρπασίας, στον κόλπο της Αμμοχώστου, είχαν πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις μεταξύ των ετών 2015 και 2018.

Η πρώτη σεισμογραφική έρευνα πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2015, η δεύτερη μεταξύ Απρίλη και Ιούνη το 2017 και η τελευταία πριν από έναν χρόνο, μεταξύ Μαΐου  και Ιουνίου 2018.
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, που έλαβε μέρος εχθές στον πανηγυρικό απόπλου του Γιαβούζ, είπε πως «σήμερα ξεκινά την πορεία του για την Ανατολική Μεσόγειο για να διεξαγάγει γεώτρηση στην Καρπασία». Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό «θα πραγματοποιηθεί μια γεώτρηση 3.300 μέτρων στην Καρπασία που βρίσκεται στον κόλπο της Αμμοχώστου της ‘τδβκ μας’», όπως χαρακτήρισε το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών οι εργασίες του Γιαβούζ «θα ολοκληρωθούν σε τρεις μήνες περίπου» και για την πραγματοποίηση της γεώτρησης θα εργαστούν, όπως είπε, 140 άτομα «ξένοι και Τούρκοι».




Στη συνέχεια ανέφερε πως η μόνη επιθυμία της Τουρκίας «είναι να βρούμε υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο και να υπηρετήσουμε το έθνος μας», ενώ υποστήριξε ότι «πάντοτε θα υπηρετούμε τη σταθερότητα, την ειρήνη και τη γαλήνη στην περιοχή και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε».

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι πάντοτε υποστήριζαν τον διαμοιρασμό των φυσικών πόρων του νησιού με δίκαιο τρόπο. Για άλλη μια φορά ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε πως οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν σε αποκατάσταση της «αδικίας» από «τη δημιουργία τετελεσμένων».
Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε μέχρι τέλους τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και της «τδβκ», ανέφερε.
Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι η προσφυγή της «ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου σε παράγοντες εκτός της περιοχής ή στην ΕΕ με στόχο να δώσει νομιμότητα στις άνομες αποφάσεις της για ολόκληρο το νησί και να κερδίσει υποστηρικτές δείχνει την αδυναμία της και την κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει».
Ανέφερε ότι «η Τουρκία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο και κάθε εξίσωση που αφήνει τους Τ/κ εκτός είναι καταδικασμένη σε αποτυχία». Ο Φατίχ Ντονμέζ είπε ακόμη ότι θέλει να προειδοποιήσει κάποιους παράγοντες εκτός της περιοχής, οι οποίοι συνεργάζονται με την «ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου», όπως αποκαλεί την κυπριακή κυβέρνηση.
«Μην κυνηγάτε ψευδαισθήσεις που δεν θα έχουν σε καμιά περίπτωση αποτέλεσμα. Μην γίνεστε μέρος των άνομων σχεδιασμών. Κανείς δεν θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους που συνεχίζεται με αποφασιστικότητα. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε τον σφετερισμό των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο.

Επειδή η διαδικασία που ξεκίνησε με τη απόφαση για εθνικοποιήση του Φατίχ και του Γιαβούζ σημαίνει για τη χώρα μας την έναρξη ενός νέου οδικού χάρτη και το άνοιγμα μιας νέας σελίδας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.
Ερντογάν: Έκφραση αποφασιστικότητας
Η τελετή αναχώρησης του γεωτρύπανου Γιαβούζ για την Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί την πιο σαφή έκφραση της αποφασιστικότητας της Τουρκίας, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε γραπτό μήνυμά του για την τελετή αναχώρησης του δεύτερου τουρκικού γεωτρύπανου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία, η οποία είναι μια από τις τρεις εγγυήτριες χώρες στην Κύπρο έχει αυτό ως πρωταρχικό της στόχο. «Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικά της συμφέροντα και των Τ/κ στην περιοχή όπως πάντα μαζί. Σήμερα η τελετή που πραγματοποιήσαμε για να αποχαιρετίσουμε το πλοίο μας το Γιαβούζ αποτελεί την πιο απτή και σαφή έκφραση της αποφασιστικότητας της Τουρκίας. Πρώτα ο Αλλάχ πιστεύω ότι θα λάβουμε καλά νέα το συντομότερο και από την περιοχή που βρίσκεται τώρα ο Πορθητής μας και από το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ. Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι στο πλοίο μας Γιαβούζ επιτυχία. Μακάρι ο δρόμος του να είναι ανοιχτός», κατέληξε.

The National.AE: Σενάριο τουρκικής επίθεσης στην Ελλάδα

Στο μεταξύ σε άρθρο της η national.AE αναφέρει πως υπάρχει πιθανότητα, αν και απομακρυσμένη όπως τονίζει, επίθεσης της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Όπως λέει το μοναδικό σενάριο για την αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, είναι η επίθεσή της σε ένα άλλο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ (Σημ. Αν και δεν κατονομάζει την Ελλάδα ουσιαστικά  αυτή εννοεί). . Αυτό όπως εξηγεί μπορεί να προκαλέσει την ενεργοποίηση του άρθρου 5 που λέει ότι η επίθεση σε ένα είναι επίθεση εναντίον όλων.
Αν και όπως τονίζει η εφημερίδα αυτό εξαιρετικά αμφίβολο.

Eurostat: Ουραγός η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέτωπο της απασχόλησης






Ουραγός στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέτωπο της απασχόλησης είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat, την στιγμή που ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και
Ανάπτυξης προειδοποιεί για τις προκλήσεις που επιφέρουν στην αγορά εργασίας οι τεχνολογικές και δημογραφικές εξελίξεις.

Σχεδόν έξι στους δέκα Έλληνες ηλικίας 20 έως 64 ετών είχαν εργασία το 2018, που σημαίνει πως η χώρα μας απέχει περισσότερες από δέκα μονάδες από τον εθνικό στόχο για απασχόληση της τάξης του 70% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το πρόβλημα εντοπίζεται πρωτίστως στην απουσία γυναικών. Λιγότερες από τις μισές (49,1%) γυναίκες στην χώρα μας απασχολήθηκαν έστω για μία ώρα την εβδομάδα που έγιναν οι μετρήσεις της Eurostat.

Πρόκειται για τις χειρότερες επιδόσεις ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της ενωμένης Ευρώπης. Ο κοινοτικός μέσος όρος απασχόλησης είναι 73,2% ενώ ειδικά για τις γυναίκες το ποσοστό είναι 67,4%.
Εξίσου αρνητικά είναι τα στοιχεία για την ηλικιακή ομάδα 55 έως 64 ετών, καθώς ο μεγάλος όγκος πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και η έλλειψη μετεκπαίδευσης για τους άνεργους σημαίνουν πως περίπου τέσσερις στους δέκα είχαν έστω προσωρινή δουλειά.
Στον αντίποδα, 13 χώρες έχουν ήδη πετύχει τους στόχους τους για το 2020.

Η ελληνική αγορά εργασίας θα αντιμετωπίσει μάλιστα περαιτέρω προκλήσεις, εξαιτίας των αλλαγών που θα φέρει ο χρόνος, όπως προκύπτει από την ετήσια έρευνα του ΟΟΣΑ για το μέλλον της απασχόλησης, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Ο Οργανισμός εκτιμά πως το 14% των θέσεων εργασίας στον ανεπτυγμένο κόσμο μπορεί να εξαφανιστούν σε βάθος 15 έως 20 ετών λόγω της αυτοματοποίησης. Ακόμα 32% θα υποστούν ριζικές αλλαγές.
Ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί επίσης πως οι νέοι που δεν έχουν πτυχίο πανεπιστημίου αναδεικνύονται σε ευάλωτη κατηγορία. Το ποσοστό απασχόλησής τους έχει μειωθεί ενώ πολλές θέσεις συνοδεύονται από χαμηλούς μισθούς ή λιγοστές ώρες εργασίας.

Αυτό συνδυάζεται με την ενίσχυση της μερικής ή εποχικής απασχόλησης σχεδόν σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ.



 

 

Πηγή

Πληροφοριών

Π

Καστοριά: Κάθε φορά που βρέχει μια "λιμνούλα" δημιουργείτε μέσα στο κεντρικό πάρκινγκ της πόλεως



Τουλάχιστον δυο τετραετίες "κρατάει" αυτό το πρόβλημα - ΄΄Οσο και να το καταγγέλουν οι πολίτες, δημότες και επισκέπτες, το θέμα παραμένει με τις δυο τελευταίες δημοτικές αρχές που η μία διαδέχθηκε την άλλη.
.



Tι κάνουμε σε περίπτωση εγκεφαλικού; – Παίρνει μόνο 1 λεπτό για να το διαβάσετε

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, αν μέσα σε 3 ώρες τύχει νοσηλείας, μπορεί να αντιστραφεί πλήρως από τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου. Για να αναγνωρίσουμε ένα εγκεφαλικό, αρκεί να θυμηθούμε τα 3 βήματα, S T R. Διαβάστε στην συνέχεια για να μάθετε.

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Πως μπορούμε να αναγνωρίσουμε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο

Μερικές φορές τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Δυστυχώς, η έλλειψη συνειδητοποίησης, μπορεί να φέρει την καταστροφή. Το θύμα με εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να υποστεί σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο, αν οι άνθρωποι γύρω του αποτύχουν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα του.

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Τα βήματα S T R

Οι γιατροί λένε ότι ένας θεατής μπορεί να αναγνωρίσει το εγκεφαλικό, θέτοντας τρία απλά ερωτήματα:
  • S (smile)* Ζητήστε από το άτομο να χαμογελάσει.
  • T (talk) * Ζητήστε από το άτομο να μιλήσει λέγοντας μία απλή φράση, (πχ.σήμερα είναι μία ηλιόλουστη μέρα).
  • R (raise) * Ζητήστε από αυτόν(ην) να σηκώσει τα χέρια του.
Αν αυτός ή αυτή έχει πρόβλημα με κάποια από αυτά τα καθήκοντα, καλέστε την άμεση δράση 166 αμέσως και περιγράψτε τα συμπτώματα του ατόμου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ζητήστε επίσης από το άτομο να «βγάλει» έξω τη γλώσσα του. Αν η γλώσσα είναι «στραβά», αν πηγαίνει δηλαδή στην μία ή την άλλη πλευρά, είναι επίσης μια ένδειξη εγκεφαλικού επεισοδίου.


Εάν ο καθένας που λαμβάνει αυτό το άρθρο, το στείλει σε 10 άτομα, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι τουλάχιστον μία ζωή θα σωθεί. Κοινοποιήστε το στο τοίχο σας!

Έχω κάνει το χρέος μου. Εσείς;





Ε.Μακρόν προς Α.Τσίπρα για Τουρκία: «Άμα θες Αλέξη στέλνω φρεγάτες στην Κύπρο» - Το εννοεί ο Γάλλος πρόεδρος;



Ε.Μακρόν προς Α.Τσίπρα για Τουρκία: «Άμα θες Αλέξη στέλνω φρεγάτες στην Κύπρο» - Το εννοεί ο Γάλλος πρόεδρος;


Αυτή την φορά Ν.Αναστασιάδης και Α.Τσίπρας ζήτησαν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να γίνουν πιο συκγκεκριμένοι στις ενέργειες που θα λάβουν κατά της Τουρκίας εάν συνεχίσει την κατοχή της σε μέρος της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Μ.Μακρόν απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό, είπε «εγώ Αλέξη δεν έχω αντίρρηση. Ακόμα κι αν μου ζητήσεις φρεγάτες να έρθουν να περιπολούν την περιοχή, θα το κάνω. Αλλά πρέπει όλοι να το γνωρίζουν ότι αποφασίζουμε κυρώσεις και πρέπει αφού το αποφασίζουμε να το υλοποιήσουμε».
Τότε τον λόγο πήρε ο έλληνας Πρωθυπουργός και είπε: «Αν δεν αποφασίζουμε κυρώσεις όταν παραβιάζεται η κυριαρχία ενός κράτους μέλους μας, δηλαδή η Ευρωπαϊκή κυριαρχία, πότε θα αποφασίζουμε; Μόνο για την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν;»

Δηλαδή εκ του ασφαλούς εννοούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Το ζήτημα είναι αν εννοούσε αυτό που είπε ο Γάλλος πρόεδρος. Θα ρισκάρει πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία; Για χάρη της TOTAL όλα γίνονται. Βασικά οι Γάλλοι θέλουν να γίνει η δουλειά τους απρόσκοπτα. Ξέρουν ότι πήραν πλούσια συμβόλαια από την υπάρχουσα ως έχει νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία.
Επί της ουσίας  κινήσεις τύπου, προσάρτησης Αμμοχώστου και δημιουργίας τουρκοκυπριακού κράτους τους φοβίζει και τους ενοχλεί. Ξέρουν πως οι Τουρκοκύπριοι θα ανέθεταν δουλειές σε άλλες εταιρείες όπως η BP.

Υπάρχει μεγάλη κόντρα μεταξύ Μ.Μακρόν και Ρ.Τ.Ερντογάν. Πάντως η αποστολή φρεγατών για περιπολίες στην κυπριακή ΑΟΖ είναι ένα θέμα, αλλά με τις κανόνες εμπλοκής θα πάνε εκεί (αν πάνε) είναι άλλο ζήτημα.
Θα έχουν το ελεύθερο να εμπλακούν πολεμικά σε περίπτωση που τα τουρκικά πλοία αρνηθούν να αποχωρήσουν από την κυπριακή ΑΟΖ; Διότι όλα εκεί κρίνονται, ποιος έχει το θάρρος να το πάει μέχρι τέλους...

Ο Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσαν, κατά τη χθεσινή συζήτηση στο Συμβούλιο Κορυφής για παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, νέο λεκτικό στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο κύπριος Πρόεδρος ζήτησαν από τους Ευρωπαίους να παρέμβουν και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους το Συμβούλιο θα έπρεπε να υιοθετήσει σκληρότερο λεκτικό, στέλνοντας σαφές και ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία.
Διότι το λεκτικό που εξεδώθηκε στην ουσία δεν προσδιορίζει ούτε είδος κυρώσεων και ούτε χρόνο εφαρμογής τους. Δηλαδή δεν λέει τίποτα.

Τότε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, εξέφρασε επιφυλάξεις για τη φράση «στοχευμένα μέτρα», ενώ από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί και εξέφρασε ενόχληση γιατί δεν είχε κατατεθεί νωρίτερα η πρόταση.


                                                                                                 Τηλέφωνο επικοινωνίας:6978276141

pronews.gr

Ολοι οι υποψήφιοι του Βελόπουλου της Ελληνικής Λύσης για τις Εθνικές Εκλογές


Η λίστα των υποψηφίων βουλευτών είναι η εξής:
.



                                                                                                 Τηλέφωνο επικοινωνίας:6978276141