15 Φεβρουαρίου 2016

ΕΙΚΟΝΕΣ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Δυσοσμία ακαθαρσία και απίστευτη αδιαφορια του δήμου


Δυστυχώς όσο και αν έχει προχωρήση η τεχνολόγια δεν είναι ακόμη " ικανή"  να καταγράψει την δυσοσμία και να την μετάφέρει ως απόδειξη μια ηλεκτρονική εφημερίδα την δυσοσμία που αισθάνονται οι δημότες και περιπατητές της παραλιάς στην πόλη της Καστοριάς αλλά και οι επισκέπτες.
 
Απο μια τέτοια ομάδα τουριστικών  επισκεπτών δεχθήκαμε ενα EMAIL στο οποίο εκφράζει η ομάδα αυτη τριών  λεωφορείων,  που επισκέφτηκε την Καστοριά τα περασμένα χριστούγεννα 2015, την απόλυτη απογοήετυση της το ερώτημα που μας έθεσαν, ρητορικά μάλλον, είναι <<Δεν υπάρχει δημοτική  αρχή -εκει δεν υπάρχει Δήμαρχος, - δεν υπάρχει Περιφερειάρχης ; >>

Ρόδος είναι Ελλάδα ηλίθιε… Οι Τούρκοι δεν άφησαν τον Τσίπρα να προσγειωθεί στη Ρόδο!


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, μια μίνι ένταση καταγράφηκε στο ταξίδι μετάβασης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών που τον συνόδευαν, στο Ιράν, την περασμένη εβδομάδα. Τι συνέβη: Η Αθήνα κατέθεσε σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, με αναχώρηση το Σάββατο 6 Ιανουαρίου το απόγευμα από την Ελευσίνα, στάθμευση στη Ρόδο για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια πτήση, μέσω Τουρκίας, Συρίας, με προορισμό το Ιράν. Αυτή είναι η πιο σύντομη διαδρομή.
Οι Τούρκοι διεμήνυσαν ότι το αεροσκάφος του πρωθυπουργού είναι στρατιωτικό, υπάγεται στο υπ. Εθνικής Άμυνας, έχει στρατιωτικούς πιλότους και πλήρωμα, άρα δεν μπορεί να πάει στη Ρόδο, καθ’ ότι τη θεωρούν αποστρατιωτικοποιημένη. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να απογειωθεί από τη Ρόδο για να συνεχίσει την πτήση μέσω Τουρκίας. Αντιπρότειναν να καταθέσει η Ελλάδα νέο σχέδιο πτήσης και να ανεφοδιαστεί το αεροσκάφος στην Άγκυρα ή την Αλεξανδρούπολη ή αλλού.
Οι Έλληνες διπλωμάτες πρότειναν στον πρωθυπουργό να μην υπάρξει νέο σχέδιο πτήσης που να συμπεριλαμβάνει την Τουρκία, γιατί αυτό θα σήμαινε υποχώρηση, ότι δηλαδή αναγνωρίζουμε ότι η Ρόδος είναι αποστρατιωτικοποιημένη.
Έτσι άρχισαν οι διαβουλεύσεις και αφού έγιναν οι αναγκαίες συνεννοήσεις, το αεροσκάφος αναχώρησε με νέο σχέδιο πτήσης που δεν συμπεριελάμβανε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας. Η πτήση πραγματοποιήθηκε νότια της Κύπρου, στην συνέχεια πάνω από την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία και προσγειώθηκε στο Ισφαχάν. Λόγω των τεταμένων σχέσεων Σαουδικής Αραβίας-Ιράν, δόθηκε άδεια υπέρπτησης από τον ίδιο τον Σαουδάραβα βασιλιά.

 

Επιδότηση έως €60.000 για Νεοφυή Επιχειρηματικότητα!





Επιδότηση έως €60.000 για Νεοφυή Επιχειρηματικότητα!

Προκηρύχθηκε (11/2/2016) Πρόγραμμα Επιδότησης για ανάπτυξη Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας (Start-Up).

Τι χρήματα μπορείτε να λάβετε ως ενίσχυση;
Από €15.000  ελάχιστο ως μέγιστο €60.000.
Η επιδότηση εντός αυτών των ορίων, είναι 100%, πράγμα σπάνιο και βεβαίως θετικό.
Όσον αφορά στα παραπάνω χρηματικά όρια, σημαίνει ότι εφόσον αιτηθείτε, το συνολικό σας Επενδυτικό Σχέδιο (Ε/Σ) θα πρέπει να είναι ύψους, σε αξίες χωρίς ΦΠΑ, τουλάχιστον €15.000. Αν έχετε λιγότερο, δεν μπορείτε να αιτηθείτε. Περισσότερο από €60.000 μπορεί να είναι, αλλά στην περίπτωση που ενταχθείτε στο Πρόγραμμα προς επιδότηση, η επιδότηση έχει «ταβάνι» τα €60.000, επομένως τυχόν υπόλοιπο (πλέον των €60.000), θα πρέπει να το πληρώσετε εσείς ο ίδιος.
Στο πρόγραμμα μπορούν να αιτηθούν:
  • Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης.
  • Ατομικοί επιχειρηματίες παροχής υπηρεσιών οι οποίοι είναι ενεργοί επιτηδευματίες χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας και δεν λαμβάνουν σύνταξη γήρατος κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης. ΔΕΝ είναι επιλέξιμοι ατομικοί επιχειρηματίες που ασκούν εμπορική δραστηριότητα.
  • Δίδεται δυνατότητα και συνεργασία των προαναφερομένων, με ίδρυση εταιρίας, όλων των μορφών εκτός Α.Ε.
Συνεπώς, αν δεν πληροίτε τις παραπάνω προϋποθέσεις, δεν χρειάζεται να διαβάσετε παρακάτω.
Οι ατομικοί επιχειρηματίες, μπορούν να δουν εάν εντάσσονται, διαπιστώνοντας εάν έχουν κάποιον εκ των επιλέξιμων ΚΑΔ, που παρουσιάζονται, εδώ.
Εσείς που πληροίτε τις παραπάνω προϋποθέσεις, μπορείτε να αιτηθείτε για Ε/Σ που να έχει να κάνει με τους ακόλουθους 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας ΕΠΑνΕΚ:
  1. Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων
  2. Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)
  3. Υλικά / Κατασκευές
  4. Εφοδιαστική Αλυσίδα
  5. Ενέργεια
  6. Περιβάλλον
  7. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ
  8. Υγεία-Φάρμακα.
Επιπλέον προϋποθέσεις συμμετοχής
• Να κάνουν  έναρξη ΜΟΝΟ στους επιλέξιμους ΚΑΔ 2008 (Παράρτημα ΙΙ του Προγράμματος – τους είδατε πιο πάνω, με τον σύνδεσμο)  από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης και έως την καταληκτική ημερομηνία προσκόμισης των δικαιολογητικών ένταξης. Επιπρόσθετα να διαθέτουν ΜΟΝΟ επιλέξιμους ΚΑΔ καθόλη την διάρκεια του Ε/Σ.
• Να μην έχει λάβει ενίσχυση από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από την 1.01.2012 μέχρι και την μέχρι και την ημερομηνία υποβολή της αίτησης. Εξαιρείται η συμμετοχή σε συγχρηματοδοτούμενες δράσεις κατάρτισης.
• Η μεταβολή ΚΑΔ στους ήδη ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα, ΔΕΝ συνιστά σύσταση νέας επιχείρησης.
Κατηγορίες Επιλέξιμων Δαπανών και όρια αυτών
Εάν από πλευράς ΚΑΔ, είστε ΟΚ, τότε θα πρέπει να δείτε εάν το επενδυτικό σχέδιο που έχετε στο μυαλό σας, ταιριάζει στα όρια που τίθενται στις επιλέξιμες δαπάνες, όπως παρουσιάζονται  στον παρακάτω πίνακα.
130216
Σημείωση: Οι Κατηγορίες 4 και 5 των δαπανών μαζί, μπορούν να είναι έως το 50% του συνολικού προϋπολογισμού του επενδυτικού σας σχεδίου.
Εάν οι δαπάνες που έχετε στο μυαλό σας και αφορούν στο Επενδυτικό σας σχέδιο δεν ταιριάζουν στα όρια που θέτει το Πρόγραμμα ή τις προσαρμόζετε προκειμένου να ταιριάζουν και να μπορέσετε να αιτηθείτε ή διαφορετικά, δεν μπορείτε να αιτηθείτε εκτός και το υπερβάλλον ποσό, το πληρώσετε μόνοι σας.
Σε όσους ταιριάζουν και οι δαπάνες του Ε/Σ εντός των ορίων που θέτει το Πρόγραμμα, συγχαρητήρια, μπορείτε να αιτηθείτε!
Σημεία Προσοχής:
Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής. Αυτό σημαίνει ότι αν υλοποιήσατε κάποιες δαπάνες που εντάσσονται στο επενδυτικό σας σχέδιο  (βάσει του παραστατικού βεβαίως), πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής, αυτές μένουν δυστυχώς για εσάς εκτός με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει.
Το Ε/Σ θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί σε μέγιστο χρόνο 24 μηνών από την ένταξη.
Δύναται να δοθεί προκαταβολή έως το 40% του επενδυτικού σας σχεδίου, αν και εφόσον μπορείτε να προσκομίσετε ισόποση Εγγυητική Επιστολή. Διαφορετικά, πρέπει να έχετε την ρευστότητα για να ξεκινήσετε μόνος σας την υλοποίηση και στην πορεία, με την σταδιακή εκτέλεσή του, να λάβετε τμηματικές πληρωμές της επιδότησης.
 Οι Αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά και το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων θα ανοίξει και θα γίνονται αιτήσεις από 17 Μαρτίου έως 27 Απριλίου.
Στο TaxCoach αναλαμβάνουμε εάν επιθυμείτε, την σύνταξη πρότασης για λογαριασμό σας. Μπορείτε βέβαια να κάνετε και μόνοι σας αίτηση, αλλά γιατί να προτιμήσετε κάποιον επαγγελματία και συγκεκριμένα, εμάς, στο TaxCoach; Διότι όσοι αιτηθούν στο πρόγραμμα, θα βαθμολογηθούν με μια σειρά από εντελώς αντικειμενικά κριτήρια, που αυτά είτε κάνετε το αίτημα μόνοι σας, είτε μέσω κάποιου γραφείου, δεν μπορείτε να τα επηρεάσετε και να αλλάξετε υπέρ σας, την βαθμολόγηση.
Υπάρχουν όμως κριτήρια που βαθμολογούνται, τα οποία δεν είναι ‘μηχανικά’ και αναμφισβήτητα, οπότε σε αυτά θα παίξει ρόλο η σύνταξη της πρότασης και παρουσίασης εν γένει, του Ε/Σ. Σε αυτό το τομέα, όσοι δεν έχουν εμπειρία μειονεκτούν. Είναι πολύ πιθανότερο δηλαδή, να λάβουν χαμηλότερη βαθμολογία. Και αυτή η χαμηλότερη βαθμολογία, θα επιβαρύνει την συνολική τους βαθμολογία και μπορεί να κάνει την διαφορά, προκειμένου να μην επιλεχθούν προς επιδότηση.
Οπωσδήποτε ένας έμπειρος στην σύνταξη τέτοιου είδους προτάσεων (ένας επαγγελματίας με εμπειρία), μπορεί να σας ενισχύσει σε αυτό τον τομέα και να κάνει την (θετική) διαφορά προκειμένου το σχέδιο-αίτημά σας να εγκριθεί προς επιδότηση. Την γνώση και εμπειρία που έχουμε στο TaxCoach, την διαπιστώνετε μέσα από αυτό, το ίδιο το site μας.
Επιπλέον, το ποσό της αμοιβής εντάσσεται στις επιδοτούμενες δαπάνες, που εν άλλοις σημαίνει ότι στην ουσία δεν το πληρώνετε εσείς.
Στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτημα με την TaxCoach, επικοινωνήστε μαζί μας, στο
info
@taxcoach.gr ή στο τηλ. 211.409.73.18.

Επιπλέον, ενδιαφέρον είναι να παρακολουθήσετε ένα σεμινάριο που σας μαθαίνει τα πάντα γύρω από την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, δείτε λεπτομέρειες εδώ. Παρακολουθώντας το, θα έχετε λάβει τα εφόδια να παρουσιάσετε καλύτερα το  επιχειρηματικό σας  εγχείρημα, όπου χρειάζεται, ήτοι και για την επιδότηση και για πιθανή άλλη χρηματοδότηση στο μέλλον, όπως επιπλέον θα σας ωφελήσει διότι θα σας δώσει τις γνώσεις να κατανοήσετε καλύτερα αυτό που πάτε να επιχειρήσετε, άρα και να το χειριστείτε καλύτερα από όλες τις πλευρές.
Καλή επιτυχία!
Tags:
in: Ν

ΕΑ
 

Θ.Μουμουλίδης βουλευτής Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ :3 δευτερόλεπτα κράτησαν τα επεισόδια στην Κοζάνη




Συντάκτης : Μανώλης Μάνου


 Αυτός είναι ο ένας απο τους 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης ο Θέμης Μουμουλίδης που  παραβρέθηκαν στην σύσκεψη- συνέντευξη που αργότερα, σήμερα την "βάπτισε'" στη ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης εσωτερική υπόθεση του κόμματος.

 Ο Θέμης Μουμουλίδης μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε μεταξυ άλλων  περίπου  ότι δεν έγιναν επεισόδια όλα κύλησαν ομαλά μέσα στην αίθουσα, και απλα μια μικρή ομαδα ακραίων στην συμπεριφορά αγροτών, η κάτι παρόμοιο, προπυλάκησαν ( άφησε να εννοηθεί αναίτια ) τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  ήταν ένα  μικρο επεισόδιο και <<κράτησε 3 δευτερόλεπτα >> (!!!!!)

Εμείς παραθέτουμε το βίντεο έχοντας την απορία πως ενω είναι σκηνοθέτης στο επαγγελμα "αδυνατεί" να μετρά και να θυμάται την διάρκεια ενός βίντεο  (που προβλήθηκε στο πανελλήνιο ακόμη και απο τα συστημικά κανάλια)  εστω και αυτου του μκρού  βίντεο που εχει κατεγραμμένα   μονο μερικά απο τα στιγμιότυπα των επεισοδίων της Κοζάνης και είναι παραπάνω απο 3 δευτερόλεπτα , ας έλεγε 15 20 λεπτά  3 δευτερόλεπτα ;

Μέχρι που μπορεί να φθάσει "κάποιος" προκειμένου να μην χάσει την πολιτική καρέκλα του και όχι μόνο; ;

 ΞΑΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΤΕ
ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

.




ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε την Προκλητική συμπεριφορά Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε αγρότη απο τα Χανιά




Άγρια κόντρα με έναν αγρότη από τα Χανιά, που ήταν  στο Σύνταγμα είχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αγρoτοσυνδικαλιστής Νίκος Παπαδόπουλος.

"Κανείς δεν είπε ότι δεν θέλουμε να κάνουμε ένα ειλικρινή διάλογο απλά κατά πρώτον δεν θέλουμε πέσουμε πάλι θύματα της κυβέρνησης σε επικοινωνιακά παιχνίδια και δεύτερον μήπως θα ήταν καλύτερα να μιλήσουμε καλύτερα με την τρόικα;"

είπε ο αγρότης Γιώργος Κισσαμιτάκης στην πρωινή εκπομπή του MEGA. 

"Εξυπνάδες τώρα συνάδελφε...." του απάντησε ο κ. Παπαδόπουλος.

"Είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στα μπλόκα τα προηγούμενα χρονια" διευκρίνισε ο δημοσιογράφος.

"Ναι τα προηγούμενα χρόνια τώρα πια δεν είναι..." είπε ο αγρότης.

"Με το δικό σου το μυαλό. Αυτή είναι άποψη του αγροτικού κινήματος να πάει να μιλήσει με τρόικα και όχι με την κυβέρνηση; Δεν νομιμοποιείς την κυβέρνηση και νομιμοποιείς την τρόικα;" τον ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. "Είναι η δική σου προσωπική άποψη το κίνημα δεν έχει σχέση με αυτά που λες.  
Κατάλαβα που ακριβώς βρίσκεσαι.." πρόσθεσε.

Στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν με τον κ. Παπαδόπουλο να κατηγορεί τον αγρότη ότι στοχεύει στο να πέσει η κυβέρνηση. "Πες το ανοιχτά. Έχεις τέτοια άποψη; Να ξέρω με ποιον έχω να κάνω. Εγώ ξέρω γιατί ήρθε το κίνημα"

"Έχετε βρει μια καραμέλα και το λέτε" του απάντησε ο αγρότης. "Δεν έχω κινήματα. Όλα τα ξέρετε και τίποτα δεν ξέρετε. Δεν έχουμε κίνημα, δεν έχουμε χρώμα, δεν έχουμε κόμμα... Μας έχετε χαρακτηρίσει χρυσαυγίτες, ακροδεξιούς..." συνέχισε.

"Μαύρα μεσάνυχτα…" είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα ο αγρότης Γιώργος Κισσαμιτάκης να βγάλει το ακουστικό και να πει ότι σταματάει τον διάλογο. 

"Γιατί δεν αφηνεις τον άνθρωπο να μιλήσει; Δεν μπορεί να πει την άποψή του;" είπε στον κ. Παπαδόπουλο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που ήταν καλεσμένη στην εκπομπη. Όταν ο κ. Παπαδόπουλος αμφισβήτησε ότι ο συγκεκριμένος αγρότης εκπροσωπεί το κίνημα είπε: "Γι αυτό δεν έρχονται σε διάλογo. Γιατί αυτό είναι τραμπουκισμός και καθεστωτική νοοτροπία".

"Η πρώτη σου φράση ήταν ξέρουμε ποιος είσαι και πού είσαι" ανέφερε από την πλευρά του ο Σπύρος Λυκούδης που επίσης ήταν στο πάνελ.

Δείτε το βίντεο από το MEGA




                                            ..

flashnews 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Για τα επεισόδια με τους αγρότες, φταινε, και οι δημοσιογράφοι της περιοχής



Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης:
ΝΙΚΗΤΕΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σήμερα Κυριακή 14/2/16 διεξήχθη η προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου των 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τα φλέγοντα ζητήματα της περιόδου.
Τις προηγούμενες ημέρες, διατυπώθηκαν απειλές για την ακύρωση της συνέντευξης από τους γνωστούς πολιτικούς κύκλους που υποδαυλίζουν εδώ και ημέρες την επιθετικότητα ακραίων στοιχείων και επιθυμούν καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατίας.
Σε αυτή την λογική κινήθηκαν γνωστοί δημοσιογράφοι της περιοχής, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να ενημερώσουν επιλεκτικά αγρότες από τα μπλόκα, προτρέποντας τους να εισβάλουν στον χώρο της συνέντευξης. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ενώ κυλούσε ομαλά η διαδικασία πληροφορούσαν τα κεντρικά ΜΜΕ ώστε να προβάλουν τα γεγονότα κάτω από την δική τους μυωπική λογική.
Παρ΄ όλα αυτά προχωρήσαμε στην Συνέντευξη Τύπου γιατί:
-Δεν εκχωρούμε σε κανένα το δικαίωμα μας να εκφραζόμαστε ελεύθερα σαν πολιτικό κόμμα να μιλάμε στους πολίτες και να καταθέτουμε την άποψη μας.
-Δεν διαπραγματευόμαστε το στοιχειώδες δημοκρατικό μας δικαίωμα να λειτουργούμε σαν συλλογικός πολιτικός οργανισμός.
-Δεν μπορεί να γίνει δεκτό κανένα επιχείρημα για το πως μία εσωτερική δική μας διαδικασία μπορεί να ενοχλήσει ή να επηρεάσει τις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη.
Με την μαζική παρουσία των συντρόφων και πολιτών ξεκίνησε η συνέντευξη, ενώ την ίδια ώρα υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αγρότες των μπλόκων Πολυμύλου και Βοίου.
Ενώ στην αρχή υπήρξαν μόνο ελάχιστες λεκτικές αντιπαραθέσεις, οι αγρότες διεκδίκησαν το δικαίωμα τους να μιλήσουν για τα αιτήματα τους. Μετά από συνεννόηση εισήλθε στον χώρο πολυμελής αντιπροσωπεία των αγροτών, διατύπωσε με ψυχραιμία τα αιτήματα τους και ακολούθησε συζήτηση με τους βουλευτές.
Στο τέλος της συζήτησης και ενώ οι αντιπροσωπείες των δύο μπλόκων καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, εισέβαλε στον αύλειο χώρο μία ολιγομελής ομάδα του μπλόκου Αμυνταίου και προέβει σε ακατονόμαστες ύβρεις και τραμπουκισμούς.
Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που βιαιοπράγησαν σε πολίτες στην εκδήλωση του Αμυνταίου και σήμερα αφήνοντας το μπλόκο τους, διένυσαν περίπου 60 χιλιόμετρα για να διασύρουν για μια ακόμη φορά τους αγώνες των αγροτών.
-Χαιρετίζουμε την συντεταγμένη παρουσία των μπλόκων Πολυμύλου και Βοΐου, την αγωνιστική τους διάθεση και την διεκδίκηση τους να καταθέσουν τα αιτήματα τους.
-Χαιρετίζουμε την μαζική παρουσία μελών του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτών της ΠΕ Κοζάνης, που έδειξαν με την στάση τους υψηλό επίπεδο πολιτικής συμπεριφοράς και πολιτικού πολιτισμού.
Τέλος θεωρούμε πως ο μοναδικός δρόμος που υπάρχει για την επίλυση των προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν τις τελευταίες δεκαετίες από το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα, είναι ο συντεταγμένος πολιτικός διάλογος και ότι μόνο αυτός μπορεί να συμβάλει στην ανάταση της χώρας μας και την παραγωγική της ανασυγκρότηση.
Σήμερα νικητές ήταν ο πολιτικός διάλογος και η Δημοκρατία

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ




















ozan.gr: Όσα είπαν – ΟΛΟΙ – οι εκπρόσωποι των αγροτών στους βουλευτές της Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)





















ekprosopoiagrotonΌσα είπαν – ΟΛΟΙ – οι εκπρόσωποι των αγροτών στους βουλευτές της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου. To βίντεο είναι του τηλεοπτικού σταθμού FLASH.
- See more at: http://www.kozan.gr/post/247705#sthash.Un4l44Eg.dpuf













Η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για τη σημερινή συνέντευξη τύπου των βουλευτών – Αιχμές για δημοσιογράφους της περιοχής















syriza_logoΣήμερα Κυριακή 14/2/16 διεξήχθη η προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου των 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τα φλέγοντα ζητήματα της περιόδου.
Τις προηγούμενες ημέρες, διατυπώθηκαν απειλές για την ακύρωση της συνέντευξης από τους γνωστούς πολιτικούς κύκλους που υποδαυλίζουν εδώ και ημέρες την επιθετικότητα ακραίων στοιχείων και επιθυμούν καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατίας.
Σε αυτή την λογική κινήθηκαν γνωστοί δημοσιογράφοι της περιοχής, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να ενημερώσουν επιλεκτικά αγρότες από τα μπλόκα, προτρέποντας τους να εισβάλουν στον χώρο της συνέντευξης. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ενώ κυλούσε ομαλά η διαδικασία πληροφορούσαν τα κεντρικά ΜΜΕ ώστε να προβάλουν τα γεγονότα κάτω από την δική τους μυωπική λογική. Παρ΄ όλα αυτά προχωρήσαμε στην Συνέντευξη Τύπου γιατί:
-Δεν εκχωρούμε σε κανένα το δικαίωμα μας να εκφραζόμαστε ελεύθερα σαν πολιτικό κόμμα να μιλάμε στους πολίτες και να καταθέτουμε την άποψη μας.
-Δεν διαπραγματευόμαστε το στοιχειώδες δημοκρατικό μας δικαίωμα να λειτουργούμε σαν συλλογικός πολιτικός οργανισμός.
-Δεν μπορεί να γίνει δεκτό  κανένα επιχείρημα για το πως μία εσωτερική δική μας διαδικασία μπορεί να ενοχλήσει ή να επηρεάσει τις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη.
Με την μαζική παρουσία των συντρόφων και πολιτών ξεκίνησε η συνέντευξη, ενώ την ίδια ώρα υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αγρότες των μπλόκων Πολυμύλου και Βοίου.
Ενώ στην αρχή υπήρξαν μόνο ελάχιστες λεκτικές αντιπαραθέσεις, οι αγρότες διεκδίκησαν το δικαίωμα τους να μιλήσουν για τα αιτήματα τους. Μετά από συνεννόηση εισήλθε στον χώρο πολυμελής αντιπροσωπεία των αγροτών, διατύπωσε με ψυχραιμία τα αιτήματα τους και ακολούθησε συζήτηση με τους βουλευτές.
Στο τέλος της συζήτησης και ενώ οι  αντιπροσωπείες των δύο μπλόκων καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, εισέβαλε στον αύλειο χώρο μία ολιγομελής ομάδα του μπλόκου Αμυνταίου και προέβει σε ακατονόμαστες ύβρεις και τραμπουκισμούς.
Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που βιαιοπράγησαν σε πολίτες στην εκδήλωση του Αμυνταίου και σήμερα αφήνοντας το μπλόκο τους, διένυσαν περίπου 60 χιλιόμετρα για να διασύρουν για μια ακόμη φορά τους αγώνες των αγροτών.
-Χαιρετίζουμε την συντεταγμένη παρουσία των μπλόκων Πολυμύλου και Βοΐου, την αγωνιστική τους διάθεση και την διεκδίκηση τους να καταθέσουν τα αιτήματα τους.
-Χαιρετίζουμε την μαζική παρουσία μελών του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτών της ΠΕ Κοζάνης, που έδειξαν με την στάση τους υψηλό επίπεδο πολιτικής συμπεριφοράς και πολιτικού πολιτισμού.
Τέλος θεωρούμε πως ο μοναδικός δρόμος που υπάρχει για την επίλυση των προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν τις τελευταίες δεκαετίες από το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα, είναι ο συντεταγμένος πολιτικός διάλογος και ότι μόνο αυτός μπορεί να συμβάλει στην ανάταση της χώρας μας και την παραγωγική της ανασυγκρότηση.
Σήμερα νικητές ήταν ο πολιτικός διάλογος και η Δημοκρατία
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
- See more at: http://www.kozan.gr/post/247707#sthash.JpWG50u4.dpuf



















ozan.gr: Όσα είπαν – ΟΛΟΙ – οι εκπρόσωποι των αγροτών στους βουλευτές της Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)





















ekprosopoiagrotonΌσα είπαν – ΟΛΟΙ – οι εκπρόσωποι των αγροτών στους βουλευτές της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου. To βίντεο είναι του τηλεοπτικού σταθμού FLASH.
- See more at: http://www.kozan.gr/post/247705#sthash.Un4l44Eg.dpuf



















ozan.gr: Όσα είπαν – ΟΛΟΙ – οι εκπρόσωποι των αγροτών στους βουλευτές της Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)





















ekprosopoiagrotonΌσα είπαν – ΟΛΟΙ – οι εκπρόσωποι των αγροτών στους βουλευτές της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου. To βίντεο είναι του τηλεοπτικού σταθμού FLASH.
- See more at: http://www.kozan.gr/post/247705#sthash.Un4l44Eg.dpuf



















ozan.gr: Όσα είπαν – ΟΛΟΙ – οι εκπρόσωποι των αγροτών στους βουλευτές της Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)





















ekprosopoiagrotonΌσα είπαν – ΟΛΟΙ – οι εκπρόσωποι των αγροτών στους βουλευτές της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου. To βίντεο είναι του τηλεοπτικού σταθμού FLASH.
- See more at: http://www.kozan.gr/post/247705#sthash.Un4l44Eg.dpuf















Η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για τη σημερινή συνέντευξη τύπου των βουλευτών – Αιχμές για δημοσιογράφους της περιοχής















syriza_logoΣήμερα Κυριακή 14/2/16 διεξήχθη η προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου των 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τα φλέγοντα ζητήματα της περιόδου.
Τις προηγούμενες ημέρες, διατυπώθηκαν απειλές για την ακύρωση της συνέντευξης από τους γνωστούς πολιτικούς κύκλους που υποδαυλίζουν εδώ και ημέρες την επιθετικότητα ακραίων στοιχείων και επιθυμούν καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατίας.
Σε αυτή την λογική κινήθηκαν γνωστοί δημοσιογράφοι της περιοχής, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να ενημερώσουν επιλεκτικά αγρότες από τα μπλόκα, προτρέποντας τους να εισβάλουν στον χώρο της συνέντευξης. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ενώ κυλούσε ομαλά η διαδικασία πληροφορούσαν τα κεντρικά ΜΜΕ ώστε να προβάλουν τα γεγονότα κάτω από την δική τους μυωπική λογική. Παρ΄ όλα αυτά προχωρήσαμε στην Συνέντευξη Τύπου γιατί:
-Δεν εκχωρούμε σε κανένα το δικαίωμα μας να εκφραζόμαστε ελεύθερα σαν πολιτικό κόμμα να μιλάμε στους πολίτες και να καταθέτουμε την άποψη μας.
-Δεν διαπραγματευόμαστε το στοιχειώδες δημοκρατικό μας δικαίωμα να λειτουργούμε σαν συλλογικός πολιτικός οργανισμός.
-Δεν μπορεί να γίνει δεκτό  κανένα επιχείρημα για το πως μία εσωτερική δική μας διαδικασία μπορεί να ενοχλήσει ή να επηρεάσει τις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη.
Με την μαζική παρουσία των συντρόφων και πολιτών ξεκίνησε η συνέντευξη, ενώ την ίδια ώρα υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αγρότες των μπλόκων Πολυμύλου και Βοίου.
Ενώ στην αρχή υπήρξαν μόνο ελάχιστες λεκτικές αντιπαραθέσεις, οι αγρότες διεκδίκησαν το δικαίωμα τους να μιλήσουν για τα αιτήματα τους. Μετά από συνεννόηση εισήλθε στον χώρο πολυμελής αντιπροσωπεία των αγροτών, διατύπωσε με ψυχραιμία τα αιτήματα τους και ακολούθησε συζήτηση με τους βουλευτές.
Στο τέλος της συζήτησης και ενώ οι  αντιπροσωπείες των δύο μπλόκων καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, εισέβαλε στον αύλειο χώρο μία ολιγομελής ομάδα του μπλόκου Αμυνταίου και προέβει σε ακατονόμαστες ύβρεις και τραμπουκισμούς.
Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που βιαιοπράγησαν σε πολίτες στην εκδήλωση του Αμυνταίου και σήμερα αφήνοντας το μπλόκο τους, διένυσαν περίπου 60 χιλιόμετρα για να διασύρουν για μια ακόμη φορά τους αγώνες των αγροτών.
-Χαιρετίζουμε την συντεταγμένη παρουσία των μπλόκων Πολυμύλου και Βοΐου, την αγωνιστική τους διάθεση και την διεκδίκηση τους να καταθέσουν τα αιτήματα τους.
-Χαιρετίζουμε την μαζική παρουσία μελών του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτών της ΠΕ Κοζάνης, που έδειξαν με την στάση τους υψηλό επίπεδο πολιτικής συμπεριφοράς και πολιτικού πολιτισμού.
Τέλος θεωρούμε πως ο μοναδικός δρόμος που υπάρχει για την επίλυση των προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν τις τελευταίες δεκαετίες από το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα, είναι ο συντεταγμένος πολιτικός διάλογος και ότι μόνο αυτός μπορεί να συμβάλει στην ανάταση της χώρας μας και την παραγωγική της ανασυγκρότηση.
Σήμερα νικητές ήταν ο πολιτικός διάλογος και η Δημοκρατία
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
- See more at: http://www.kozan.gr/post/247707#sthash.JpWG50u4.dpuf


Ποιοι δημοσιογράφοι  φταίνε όμως; σύμφωνα με τις αιχμές και  την κατηγορία της Ανακοινωσης 

Οι παρεβρισκόμενοι  στην συνάντηση; ο ένας  τον οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης  τον αποκάλεσε " προβοκάτορα " δεν φταίει  αλλιώς πως , βρισκόταν σε μια εσωτερική υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης όπως αναφέρει η Ανακοίνωση .

Οι δημοσιογράφοι του πρώην ιδιοκτήτη του καναλιού χώρις άδεια  του FLASH ; (όπως και όλων των καναλιών της επικράτειας)  και  νυν Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη δεν φταίνε.

Τα παπαγαλάκια δεν φταίνε ( γιατί κάνουν σώστα την δουλειά τους. 

Αρα αυτοι οι δημοσιογράφοι που φταινε κατα την τον ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ είναι οι τοπικοι δημοσιογραφοι τα μη παπαγαλάκια" που δεν κάνουν καλα την δουλειά τους ως παπαγαλάκια"




ΒΙΝΤΕΟ: Απο την σύναντηση των "αγροτων" ( κάποων τυχαίων που επέλεξαν) με τους 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κοζανης μια συνάντηση που τώρα μετα τα επισόδεια η Ανακοίνωση την 'ονομάζει εσωτερική υποθεση του κόμματος τα κόμματα συνεδρίαζουν στα γραφεία τους και όχι στο κτίριο της Περιφέρειας της Δυτ.Μακεδονία. ΔΕΙΤΕ

                                               .

Μαζικές αγωγές δανειοληπτών μετά την αποκάλυψη βόμβα για την μεγάλη κομπίνα των τραπεζών



ΤΑΜΕΙΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
Αλυσιδωτές αντιδράσεις πρόκειται να προκαλέσουν οι αποκαλύψεις – φωτιά του οικονομολόγου και πρώην…
στελέχους της Εμπορικής Τράπεζας Στέφανου Τσίπα για την τοκογλυφική και ληστρική τακτική των τραπεζών, οι οποίες ακονίζουν τα νύχια τους για να αρπάξουν την πρώτη κατοικία του Έλληνα.

Την ώρα που δανειστές και κυβέρνηση προσπαθούν να πείσουν το λαό κι όλο τον πλανήτη, οτι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι και μπαταχτζήδες και κάλα παθαίνουν ότι παθαίνουν, μια αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά των τραπεζιτών και όσων νομίζουν οτι θα ξεφεύγουν από τον έλεγχο.
Για οικονομικά εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων δανειοληπτών οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο κατηγόρησε τους κορυφαίους τραπεζίτες της χώρας αλλά και τους προϊσταμένους αυτών (Γ. Στουρνάρα και Α. Σαμαρά) ο Στέφανος Τσίπας ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του radio1d.gr.
«Επίορκοι Τραπεζίτες, στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τουλάχιστον, δύο (2) Κοινοτικές Οδηγίες, δύο (2) Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας και δύο (2) Αμετάκλητες Δικαστικές Αποφάσεις του Αρείου Πάγου, σχετικά με την προσέγγιση των Νομοθετικών, Κανονιστικών και Διοικητικών Διατάξεων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διέπουν την καταναλωτική πίστη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπας.
Πρόκειται για τις τις Κοινοτικές Οδηγίες:87 / 102 / ΕΟΚ / 22.12.1986 και 98 / 7 / ΕΚ / 16.02.1998,τους Νόμους της Ελληνικής Κυβέρνησης:Φ1-983 / 07.03.1991 (ΦΕΚ 172 / Τεύχος Δεύτερο / 21.03.1991), έναρξη ισχύος του Νόμου από 21.09.1991 καιΖ1-178 / 13.02.2001 (ΦΕΚ 255 / Τεύχος Δεύτερο / 09.03.2001), και τις αμετάκλητες δικαστικές Αποφάσεις του Αρείου Πάγου:υπ” αριθμόν: 430 / 04.03.2005 / Α.Π. Καιυπ” αριθμόν: 1219 / 22.06.2001 / Α.Π., κοινή συνισταμένη των οποίων αποτελεί το γεγονός οτι οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζώνόφειλαν τουλάχιστον από 21.09.1991 να εφαρμόζουν το αυτονόητο δι” ευνομούμενη Χώρα. Και ποιο είναι αυτό;
Όπως εξήγησε το πρώην στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνα με τα παραπάνω οι τράπεζες υποχρεούνται να υπολογίζουν τόκους επί πάσης φύσεως δανείων, (στεγαστικών, καταναλωτικών, τρεχούμενων λογαριασμών και πιστωτικών καρτών), με βάση ημερολογιακό έτος, αποτελούμενο από 365 ημέρες, (οσάκις δηλαδή ο Φεβρουάριος του έτους αποτελείται από 28 ημέρες), & με 366 ημέρες, όταν το έτος είναι δίσεκτο, (οσάκις δηλαδή ο Φεβρουάριος του έτους αποτελείται από 29 ημέρες) και όχι με ημερολογιακό έτος, το οποίο δήθεν αποτελείται από 360 ημέρες.
Χρησιμοποίησε μάλιστα ως παράδειγμα το δικό του δάνειο ύψους 60.000 ευρώ που έλαβε το 1998 και στάθηκε η αφορμή να διαπιστώσει την τεράστια απάτη εις βάρος των Ελλήνων – κι όχι μόνο – δανειοληπτών. Όπως ανέφερε, εκτός των άλλων παράνομων και καταχρηστικών όρων των δανειακών συμβάσεων, αυτή η τακτική της τράπεζας τον επιβάρυνε κατά 12.000 ευρώ!!!
Στη ζημία που υφίσταται κάθε δανειολήπτης ότι μορφής δανειακή σύμβαση κι αν έχει υπογράψει κατέληξε κι η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου 430/05 σύμφωνα με την οποία το ανώτατο δικαστήριο της χώρας κρίνει καταχρηστικές δύο ακόμη πρακτικές των τραπεζών.
Κρίνει καταχρηστικό τον όρο σύμφωνα με τον οποίο η τράπεζα υπολογίζει τους τόκους με έτος 360 ημερών αντί με 365 ή 366 ημερών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται πρόσθετα ο δανειολήπτης. Υπολογίζει δε οτι μέσω αυτής της πρακτικής ο δανειολήπτης επιβαρύνεται επιπλέον σε ποσοστό 1,3889% ημερησίως!
Παράλληλα, με την εν λόγω απόφαση ο Άρειος Πάγος επιβεβαιώνει ότι είναι καταχρηστικός ο όρος με τον οποίο οι καταναλωτές υποχρεώνονται να καταβάλλουν στις Τράπεζες, όταν εξοφλούν πρόωρα στεγαστικό δάνειο, ποσό που συνήθως ανέρχεται σε 2,50% επί του προεξοφλούμενου κεφαλαίου του δανείου. Μάλιστα, η απόφαση συνοδεύεται από μία εκτενή αιτιολογία που δεν αφήνει κανένα πλέον περιθώριο για την εξακολούθηση, με οποιαδήποτε άλλη μορφή, της παράνομης αυτής πρακτικής.
«Δια της δόλιας και παρανόμου αυτής μεθόδου καταλήστευαν τουςδανειολήπτεςπελάτες τους και εξαπατούσαν τους επενδυτές -μετόχους τους με παρουσίαση πλασματικών και δολίως υπερφουσκωμένων αποτελεσμάτων χρήσεως και κυρίως με εικονική κερδοφορία, η οποίαείναιεν πολλοίς προϊόν απάτης, τοκογλυφίας και δημιουργικής λογιστικής.Τα αποτελέσματα χρήσεως και η κερδοφορία των τραπεζών είναι μαϊμού. Επενδυτές αγόρασαν ακριβά μετοχές, κερδοσκόπησαν μέσω του λεγόμενου shorts elling εις βάρος των τραπεζών αλλά και του Χρηματιστηρίου Αθηνών» τόνισε ο κ. Τσίπας. Υπενθύμισε οτι δεν είναι καθόλου άσχετο με την κομπίνα αυτή το γεγονός οτι η εταιρία BlackRock διεξάγει εξονυχιστικούς ελέγχους στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών. «Έχουμε χάσει διεθνώς την αξιοπιστία μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να έρθουν οι ξένοι για να βάλουν στο χέρι τα φιλέτα μας όπως η ΔΕΗ. Δε θα μπορείτε να τα διαχειριστείτε εσείς, θα μας πουν», σημείωσε.
Όπως τόνισε ο κ Τσίπας είναι επιβεβλημένο καθήκον κάθε εχέφρονος πολίτη (ο καθείς με όποιο τρόπο μπορεί), τουλάχιστον τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και Γιώργο Προβόπουλο, (πρώην Υπουργό Οικονομικών, πρώην Προϊστάμενο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών και πρώην Υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος αντιστοίχως και νυν Πρωθυπουργό, Υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος αντιστοίχως), ότι ο κόσμος το έχει τούμπανο κι” αυτοί κρυφό καμάρι, πως η υποβάθμιση, η απαξία και η χρεοκοπία των Ελληνικών Τραπεζών, του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και της Εθνικής μας Οικονομίας οφείλεται κυρίως, εις το γεγονός, ότι επίορκες Διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών «αρίστευσαν» από την 21.09.1991 μέχρι και σήμερα δολίως σε:
Α) Απάτη – Δημιουργική Λογιστική εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 386 παράγραφοι 1 & 3 του Ποινικού Κώδικος),
Β) Τοκογλυφία εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 404 παράγραφοι 1, 2, 3, & 4 του Ποινικού Κώδικος, και εν κατακλείδι
Γ) Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 187 παράγραφοι 1 & 3 του Ποινικού μας Κώδικος, εις βάρος όλων ανεξαιρέτως των Δανειοληπτών Πελατών τους και κυρίως εις βάρος Εγχωρίων & κυρίως Διεθνών
Επενδυτών – Μετόχων των Πιστωτικών τους Ιδρυμάτων.
Οι παραπάνω καταγγελίες του Στέφανου Τσίπα, μαζί με τα στοιχεία που συγκέντρωσε από συνολικά 8.000 δανειολήπτες, διακομίστησαν τον περασμένο Μάιο στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ.Πεπόνη και Σπ.Μουζακίτη, όμως, λόγω της «παραίτησης» τους ο φάκελος πέρασε στα χέρια της Ελένης Ράϊκου, της νέας εισαγγελέα Διαφθοράς.
Ουδέν νεώτερον ούτε και για τις τρεις μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσε το πρώην στέλεχος της Εμπορικής εναντίον των τραπεζικών ομίλων της ALPHA BANK A.E., της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ και της ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E.
Εντός των προσεχών ημερών κατατίθεται και Μηνυτήριος Αναφορά κατά του Ομίλου της EFGEurobankA.E. Hκαθυστέρηση οφείλεται εις το γεγονός, ότι αναμέναμε την οριστικοποίηση και δημοσιοποίηση του «φλέρτ» μεταξύ της εν λόγω Τραπέζης και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Α.Ε. και όχι σε τυχόν έλλειψη παραβατικής δραστηριότητος εκ μέρους και των 2 προαναφερθέντων Τραπεζικών Ιδρυμάτων (Eurobank & TT), τα οποία έπρατταν ακριβώς ότι και οι 3 προαναφερθέντες και ήδη μηνυθέντες Τραπεζικοί Όμιλοι (Εθνικής, Alpha & Πειραιώς) .
Θα μπούνε άραγε φυλακή οι διοικητές των τραπεζών που έγραψαν στα «παλιά τους τα παπούτσια» κοινοτικές οδηγίες και νόμους του Κράτους; Θα υπάρξει και δεύτερος «Κοσκωτάς» σε αυτή τη χώρα μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις.
Η λύση
Θετικά απάντησε στον πανελλήνιο προσκλητήριο που απηύθυνε ο Στέφανος Τσίπας ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να καταθέσουν εντός του μηνός Σεπτεμβρίου
α) αθρόες αγωγές αποζημιώσεως δανειοληπτών & επενδυτών ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά των 4 Ομίλων των Ελληνικών Τραπεζών, πρωτοπόρων στις ανωτέρω παραβατικές δραστηριότητες, για τους καταληστευθέντες δανειολήπτες και τους εξαπατηθέντες μετόχους – επενδυτές και
β) ασφαλιστικά μέτρα, που θα υποχρεώνουν τις Τράπεζες να συμμορφωθούν άμεσα με την νομιμότητα.
Με τον τρόπο αυτό οι δανειολήπτες οι οποίοι ζημιώθηκαν σφόδρα από αυτήν την τακτική των τραπεζών θα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα, τα ακίνητα κι ότι άλλο έχασαν εξαιτίας αυτής.
Διότι η διαδικασία των πλειστηριασμών είναι προ των πυλών, απειλώντας κυρίως τους συνεπείς δανειολήπτες που πλήρωσαν με το αίμα τους το μοναδικό σπίτι που απέκτησαν για να στεγάσουν την οικογένεια τους.
danioliptes.gr